|
Notka |
|
ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossmann cz. XXVIII
Cytat:
![]() ![]() Chyba takiej nie ma, ale nie wiem dokładnie która Dove masz na myśli ![]() ![]() W SP jest szalony wtorek i będzie -40% na koloryzację, pielęgnację i stylizację włosów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zakorzenienie
|
Ja z krem plus tonik za 1 grosz dałam 25 zł.
Tonik za 1 grosz w cenie danego kremu. Do wyczerpania zapasów. Ceny samego toniku chyba nie było na półce. Jak ktoś chce sam krem to teraz taniej w rosku, ale jak krem i tonik razem to ta zniżka w Hebe ma sens. Ja chciałam oba właśnie.
#3484 |
Przyczajenie
|
Nie wiem czy sekretem Rossmanna nie jest fakt, że jest na każdym rogu. Osobiście uwielbiałam Dayli, taniutkie kosmetyki, mój puder był tam prawie o połowę tańszy :/ A teraz kupuję w Ziaji, albo przez neta:xxx bo kosmetyki mają być dobre, ale też i niedrogie!
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-05-24 o 13:30 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro Dayli zbankrutowało to jednak widocznie aż tak tanio nie można było sprzedawać z sensownym zyskiem. Jak chce się mieć dobre kosmetyki i tanio to wystarczy kupować mniej, ale stawiać na jakość, czytać składy i śledzić promocje i tyle. To jaką rossmann ma pozycję na rynku ani mnie ziębi ani grzeje. Staram się kupować polskie kosmetyki o ile składy mają sensowne bo dla mnie taki patriotyzm ma sens, w Ziaja owszem zdarza mi się kupować bo mam blisko sklep firmowy, przez neta też kupuję, ale za dużo kosztów przesyłki to też nie taka oszczędność. Czasem ten stacjonarny rossmann opłaca się bardziej. Jak się umie liczyć to trzeba po prostu kalkulować i wybierać to, co nam się opłaca. A na sieć nie ma sensu się obrażać bo handel to nie działalność charytatywna i jakiś zysk sprzedawca musi z niego mieć by móc funkcjonować. Dla mnie drogeria nie musi być na każdym rogu, ale może mieć np. przesyłkę do paczkomatu w sensownej cenie i to wystarczająco zachęca mnie do zakupu jeśli do sklepu stacjonarnego mam daleko. Tak mam np. z drogeriami Natura. Fajne, lubię, ale odwiedzam sporadycznie bo w mojej okolicy ich sklepy stacjonarne mam nie po drodze. A bez przesady po kosmetyki nie będę przez pół miasta jechać. Czas to też pieniądz. ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
https://internetowysupermarket.pl/pr...ray-200ml.html Chyba już jest zastąpiony przez nowe serie. Byłam w SP i capnęłam Gliss Kur Ultimate Color. Może mnie nie obciąży, filtr UV w składzie ma podobny. No rossmann długo z tym promo na Dzień Matki czekał. Coś tam można znaleźć, ale tyłka nie urywa. Ja jeszcze nad jakimś kremem dumam, ale w sumie nie wiem czy dam radę go kupić bo co wchodzę do danego rossmanna to akurat tego czego szukam nie ma. A do dużego już dziś nie chce mi się wracać. Może najwyżej jutro jeszcze tam zajrzę jeśli uznam, że warto. Kremów Alterra nigdy nie miałam bo coś mi tam w nich nie pasowało pod moją cerę. Alkohol w składzie czy coś? Polskie kremy w rosku teraz też oglądałam, ale alcohol denat i paraffinum liqidum w składzie mnie odrzuca, więc za bardzo nie ma w czym wybierać. ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- A zwróciłyście uwagę, że Kolastyna bierze teraz udział w akcji Fundacji Iskierka? Jak lubicie takie akcje charytatywne dla dzieciaków i potrzebujecie jakieś kosmetyki do opalania to można połączyć przyjemne z pożytecznym. W Skarbie jest artykuł o tej akcji. Filtr latem zawsze mi się przyda, więc może sama coś kupię dla siebie i dla rodziny.
![]() |
#3486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zadomowienie
|
Czy balsamy brązujące Dove summer glow są jeszcze w Rossku? Na stronie nie znalazłam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I w SP Lirene emulsję do opalania spf 50 do ciała. To na zaś. Jeszcze chcę coś do opalania do ciała z filtrem spf 20-30. Zastanawiałam się nad Bielendą bikini kokosową, ale boję się, że to za mocno pachnie ![]() Albo jakiś olejek do ciała z filtrem spf30 (nie wiem czy jest coś takiego). Tylko, żeby się nie lepił i nie śmierdział, bo to niestety już przerobiłam. ![]() Szukam jakiegoś zamiennika żeli do twarzy z Bielendy Aloes i Bawełna. Znacie coś takiego? Ewentualnie gdzie je można dostać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Raczkowanie
|
Rossmann to jest wybitnie kochany(szczególnie za kosmetyki, karmę dla kota suchą, mokrą, jak i przekąski) <3. Ostatnio, niestety odczułam smutek, bo nie ma już i nie będzie mojego kochanego podkładu z Maybelline Light Porcelain, a ja bladzioch sobie nie poradzę
![]() ![]()
#3490 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W R. nie ma wszystkiego ale na stronie Dove też go nie pokazują to może już nie ma. W Alerrach jest alkohol ale pochodzenia roślinnego podajże i chyba to nie to samo co alkohol denat. ale jak się mylę niech ktoś mnie poprawi ![]() ![]() Doczytałam w mailu, że wyłączyli serie do włosów Advanced Hair Series i Derma Spa, to jednak dobrze że kupiłam dziś mój pewnik odżywkę Dry Oil w SP. Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Raczkowanie
|
Gdzie na Woli, Bemowie, Centrum znajdę peelingi z Isany?http://www.rossmann.pl/Produkt/Welln...6261,1763,5653
online nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Zakorzenienie
|
Jak ten aktywator do zębów bo wiem, że ktoś ma i używa
![]()
#3493 |
Raczkowanie
|
czytalam kiedys w innym watku, ze dziewczyny polecaja jakis dobry szampon oczyszczajacy z ross, niestety nie moge sie dokopac tego, o ktory szampon chodzi, kojarzy ktos?
![]()
#3494 |
Zadomowienie
|
Czy w waszych rossach tez tak ciężko jest dostać gąbkę do makijażu real techniques? Byłam w 5 sklepach i w żadnym nie było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
U mnie jest mnostwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
|
Nie w każdym R. jest RT.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tam na Rossa nie obraziłam się z powodu braku promocji na pielęgnację. Fakt mogłaby być, a tak zamiast Rossa zarobią/ zarobiły inne drogerie. To jest ich strata. ![]() A ja nie zamierzam z tego powodu rozpaczać. Mam jeszcze zapasy. Fakt może jeszcze by coś wpadło, ale jak nie to nie. Może jeszcze Ross pójdzie po rozum do głowy i zrobi jakąś promocję na dzień dziecka lub na dzień ojca. Niestety tu nie zarobi na mnie ani na moim mężu. ![]() Mąż nie lubi robić zapasów, a aktualnie wszystko ma. ![]() A na produkty dla dziecka- to jedynie oliwka/ szampon. Dzięki, widziałam ten sun ozon w drogerii internetowej i tak się zastanawiam nad nim , nic nie pisze o zapachu. Przeleciałam po olejkach ochronnych i tak się zastanawiam czy mają w ogóle sens, szczególnie w mieście, bo na plażę nie chodzę i nie opalam się. Cytat:
Isana też ma fajne oczyszczacze. ![]() Typowy oczyszczacz to też szampon z Evy Od siebie dodam, że fajne są też Radical Jantar i Farmona herbal care. Oraz Joanna rzepa i Garnier Ultra doux Z bardziej już nawilżających/ odżywczych/ regenerujących to Fructis i Elseve Ciekawie zapowiada się też O'Herbal |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, ale dla mnie najlepszymi oczyszczaczami są szampony Joanna Naturia. Dostępne w marketach za niecałego piątaka.
![]() |
#3499 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tu masz recenzję http://kosme-tiki.blogspot.com/2014/...r-do-ciaa.html Ja w zeszłym roku chciałam kupić chłodzący po opalaniu też o tym zapachu, ale ostatecznie jeszcze starczył mi z Ziaji, który podczas tygodni upalnych używałam po prysznicu zamiast balsamu. Olejki będą tłuste i na mieście nie zdadzą egzaminu wg mnie. Dobre oczyszczacze to wszystkie szampony ziołowe o prostym składzie bez silikonów Pollena Eva, Barwa, Farmona itp. Babydream i Alterra też oczyszczają dobrze. Isana Med jest delikatna dla skóry głowy, ale aż takiego mocnego oczyszczenia, żeby włosy "skrzypiały" nie odczułam. Jak szampon nie jest przejrzysty tylko perłowy to ma w sobie składniki kondycjonujące, to większość Dove, Loreal, Pantene, choć nie wszystkie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edit: Doczytałam, na blogu, że była to limitka, balsam po opalaniu chyba wtedy też, niestety. Tu są wyszczególnione produkty słoneczne http://www.rossmann.pl/drogeria/arty...ominkowe,pln51 Ja po Babydream miałam na głowie siano niestety. ![]() A Alterra z granatem niby nawilżająca, spowodowała u mnie swędzenie. Także takie szampony stosuję zamiennie z innymi. Bardzo lubię szampony Farmony Herbal care, po nich nie mam żadnych niespodzianek, niestety mi się znudziły. ![]() Porażką są natomiast szampony Gliss kur, oklap po nich miałam. I nie stosowałam ich odżywek, tylko inne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś jeszcze dojdzie w ofercie myślę ![]() Edytowane przez Make4Up Czas edycji: 2016-05-26 o 22:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Rozeznanie
|
Jaką maskę do włosów z Rossmana polecacie?
![]() |
#3503 |
Czarna owca
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
Zależy do jakich włosów. Czarna Syoss z keratyną i ceramidami na przykład jest dość dobra.
Poza tym możesz poczytać recenzje na KWC. Bovax są fajne, ale trzeba dobrać do potrzeb włosów. Na blogu kasianafali bodajże jest tabelka ze składami wszystkich tych masek.
#3505 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Rozeznanie
|
Elseve arginine resist, total repair extreme,
Fructis- oil repair Glis kur total repair Alterra maska w tubie Ziaja maska intensywna odbudowa i jeszcze coś z Bingo spa (algowa czy z ziołami ![]() Biovax- ta z bambusem i z aloesem |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 |
Rozeznanie
|
To zależy w jakiej kondycji są Twoje włosy
![]() Alterra jest typowo nawilżająca, ja ją stosuję samodzielnie lub z olejami. Biovax- czasami widzę efekt wow a czasami tak jakbym w ogóle nic nie użyła. Glis kur- biała w pudełku i odżywka w hm tubie- jedyne jakie moje włosy toleruje. Reszta glis kurów za bardzo mi obciąża. Ta ma bogaty skład. Pomijając keratynę i proteiny, które w za dużej ilości nie służą (włosy jak drut ![]() Dla mnie lepszy jest amodimethicone. I on jest w odżywkach Fructis i Elseve. Po nich mam włosy mięsiste, błyszczące. W sumie wszystkie stosuję/ stosowałam i nie jest tak, że używam jednej do końca, najczęściej stosuję kilka na raz. A włosy mam farbowane, wypadające, momentami suche, skóra głowy się przetłuszcza. Czasami reaguje źle na produkty- swędzenie,przesuszenie czy łupież. Musisz sama spróbować co i jak będzie pasować. Jedne odżywki będą dobre inne obciążą włosy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maske Elseve Total Repair Extreme dobrze wspominam bo po niej włosy były takie grubsze i dociążone w dobrym słowa znaczeniu. Garnier Fructis maskę żółtą z olejkami miałam, ale ona nie dokupienia już, myślę że inne będą podobnie dobre. Biovax nie jestem przekonana ![]() Maski lubię z olejkami i nawilżające włosy. Edytowane przez Make4Up Czas edycji: 2016-05-27 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
BAN stały
|
hej, od jakiegos czasu uzywam do mycia i oczyszczania twarzy olejku arganowego z pro-retinolem, ktory jest tak dobry, że na nic go nie zamienie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.