Mamusie czerwcowe cz. 6 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-26, 18:01   #4051
australia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Tylko koleżanka siostry była i gadałyśmy o imionach i mówi "ale brzydkie imię Leon teraz dają często dzieciom" Zaraz ją poinformowałam, że właśnie to imię wybraliśmy dla synka
O jaka gafa ze strony koleżanki To mi się od razu przypomina historia koleżanki, która poszła na pierwszą randkę z facetem, jak gadali o imionach, to on stwierdził, że Mariola to takie dziwkarskie imię, a ona do niego, że jej mama to Mariola...
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 18:22   #4052
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
O jaka gafa ze strony koleżanki To mi się od razu przypomina historia koleżanki, która poszła na pierwszą randkę z facetem, jak gadali o imionach, to on stwierdził, że Mariola to takie dziwkarskie imię, a ona do niego, że jej mama to Mariola...
ooo matko Ale żenada
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 18:46   #4053
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Maria, mnie też się nie wydaję, żeby w 31tc dzieci już tyle ważyły. Mnie też takiej nie szkoda, bo zamiast chuchać i dmuchać, to robiła co chce, to tylko na jej wyraźne życzenie poród się zaczął, tylko szkoda tych dzieciaczków, bo to jeszcze za wcześnie, żeby już się urodzić. :-(
Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Wiesz ta Twoja współlokatorka to ma w zasadzie to co sama sobie wypracowała. Żal tylko dzieciątek jeśli już się urodzą bo będą miały trudniej... No i mamusi pozazdrościć

Ja wiem, że wiek to stan umysłu bo czuję się na 25 max Ale nie oszukujmy się, że zegar biologiczny tyka coraz głośniej
Laska ma 1 dziecko, a podaje, że jest w czwartej ciąży. Ja nie sugeruję, że do utraty ciąż się przyczyniła, bo sama poroniłam nie mając na to żadnego wpływu, ale z reguły jak się straciło ciążę to później się właśnie chucha i dmucha. Dzisiaj kilkugodzinną wizytę męża przesiedziała zamiast leżeć, bo się już dobrze poczuła (nie dziwota, po dużej dawce magnezu w pompie i czopku przeciwbólowym), a położne dziś na zmianie takie, że nie zwrócą uwagi.

Co do wieku, miałam profesora, który po 70-tce świetnie się trzymał, także patrząc na niego mam nadzieję, że chociaż trochę można zaklnąć rzeczywistość, choć kobiecie rzeczywiście zegar tyka.

Cytat:
Nie rodzę! Chociaż dzisiaj trochę się w kuchni nastałam i młoda mi tam w dół bardzo napierała... Miałam mały zjazd rodzinny, bo tata przyjechał po mamę i jeszcze teściowie przyjechali. Teściowa do mnie na wejściu: "cześć grubasku" Niech się cieszy, że nie miałam noża w ręku
Moja też z takimi tekstami wyjeżdżała, chyba myślą, że są zabawne.

Cytat:
Nie wiedziałam, że w Rossmanie są wibratory!
Są, tylko opakowanie jest tak zrobione, że na początku nie wiadomo o co chodzi. O coś takiego

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Ja już inne pomysły miałam ale świnskie na tyle ze nie bede ich opisywać :p
Opowiedz, opowiedz D

Ja dzisiaj na małym spacerku z mężem po szpitalu, jutro mi mija 9 tydzień pobytu, szok zobaczyć inny świat w końcu.

W avatarze Andie MacDowell.

Edytowane przez MariaFrancesca
Czas edycji: 2016-05-26 o 18:52
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 18:47   #4054
kaska87
Zakorzenienie

Australia proszę o wpisanie wizyty 4.06

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 18:51   #4055
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Australia proszę o wpisanie wizyty 4.06
Dopisałam Nie stresuj się tak tym CC Ja sama dzisiaj zaczęłam się lękać SN I jak wcześniej chciałam rodzić teraz, już, zaraz, tak teraz już sobie grzecznie poczekam do tego czerwca
Stary 2016-05-26, 19:01   #4056
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Kto mi wytłumaczy jak zaczyna bolec brzuch na te pierwsze skurcze? Czy boli tylko podbrzusze czy spina sie cały brzuszek? Czy dziecko zachowuje sie jakos inaczej ??
Soffinka, rodzisz? Tych właściwych skurczy nie sposób pomylić z czym innym, bo boli, jak cholera Nie będziesz się zastanawiać, czy to już, po prostu będziesz to wiedzieć

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
powiedz mu, że pojdziesz do rossmana po wibrator
W Rossku są wibratory?? Kurde, a ja mam zakaz wstępu do Mongolii

Cytat:

Ja dzisiaj byłam na urodzinach 16tych siostrzeńca i było tyyyle jedzenia! Ale fajnie, bo siostra zrobiła domowe lody dietetyczne, a mama jabłka i śliwki zapiekane pod kruszonką bez cukru. Do tego grill z sałatkami. Mniam Tylko koleżanka siostry była i gadałyśmy o imionach i mówi "ale brzydkie imię Leon teraz dają często dzieciom" Zaraz ją poinformowałam, że właśnie to imię wybraliśmy dla synka
Super potrawy, fajnie, że siostra się postarała

U nas, kiedy urodził się synek, rozmawialiśmy sobie luźno na temat imion i powiedziałam, że gdybym miała córeczkę, to byłaby Iza. Na co ciocia się bardzo oburzyła, mówiąc: 'Coooo, Iza?? To takie paskudne imię, wszystkie Izy są wredne i złośliwe. Na szczęście macie synka'. Powiedziałam, że tak czy siak, byłaby Iza, bo to NAM ma się podobać i to NASZE dziecko a nie kogoś innego.
Teraz, gdy okazało się, że będzie córeczka, a my zdania, co do imienia córeczki nie zmieniliśmy, nie powiedziała już na ten temat słowa
Wkurzające to jest, nikt się nie powinien wtrącać rodzicom, jak chcą nazwać SWOJE dziecko.

Cytat:
Nie rodzę! Chociaż dzisiaj trochę się w kuchni nastałam i młoda mi tam w dół bardzo napierała... Miałam mały zjazd rodzinny, bo tata przyjechał po mamę i jeszcze teściowie przyjechali. Teściowa do mnie na wejściu: "cześć grubasku" Niech się cieszy, że nie miałam noża w ręku
Trzeba było odpowiedzieć: 'Zapomniał wół, jak cielęciem był'. I to niby miało być śmieszne? Raczej żałosne. Ty urodzisz, i zrzucisz, a ona dalej będzie stara

Cytat:
ojjjj

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 19:02   #4057
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Dopisałam Nie stresuj się tak tym CC Ja sama dzisiaj zaczęłam się lękać SN I jak wcześniej chciałam rodzić teraz, już, zaraz, tak teraz już sobie grzecznie poczekam do tego czerwca
ehh i co mam powiedzieć... w dzień w miarę o tym nie myślę, ale jak w nocy się obudzę to się myśli w głowie kłębią i się boję i martwię
chciałabym aby to mały zdecydował kiedy ma się urodzić i żeby było sn no, ale widocznie on chce inaczej

o właśnie miałam pisać- dziewczyny jak Was łapną skurcze to uwierzcie nie będziecie się zastanawiać czy to TO

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2016-05-26 o 19:04
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-26, 19:03   #4058
PikPik09
Raczkowanie

Wiecie co zrobilam? Przygotowalam lozeczko i kolyske tzn posciel wlozylam na gotowo. Mam jakies przeczucie ze wczesniej urodze.a to dlatego ze mam bardzo duzo nerwow.jutro czeka mnie kolejna przeprawa ze stresem.boje sie ze przez to wszystko zacznie sie szybciej i juz przygotowalam wszystko.jeszcze jutro ostatnie zakupy i odbior wynikow ze szpitala.jakie sa szybkie metody relaksacji? Oddychanie?
Stary 2016-05-26, 19:17   #4059
Asiek121
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Dziewczynki, zamieszczam opis mojego porodu
Więc tak jak pisałam wczoraj na forum ten fenoterol przestał działać na mnie. Podkrecily mi go na Maxa i o 22 poszłam spać,ale o 23:40 obudziły mnie bóle. Położne zadzwonily do lekarza co zrobić i im powiedział,żeby jeszcze podkrecily. Ale niestety efekt był taki,że leżałam i cała się trzeslam, a w podbrzuszu nadal bolało. Nie było mowy o jakimś śnie. Więc około 30 minut po północy wzięli mnie na obserwację na porodowke. Wychodziły całkiem spore skurcze i się okazało,że te moje skurczyki to takie moje skurcze porodowe. Będę wiedzieć na 2 raz myślałam że będę mieć cesarke,a położna do mnie ze rodziny sn. Zapytałam jesCze o salę do porodów rodzinnych,ale przy wczesniaczku mi nie zalecala wiec zostałam na takiej dużej sali gdzie były chyba 4 łóżka do porodów. Miałam gaz rozweselajacy, na początku nawet pomagał. Ale potem miałam 2 takie skurcze,że się skończyło wymiotami:-/ oczywiście skurcze coraz częstsze, ale jak dla mnie szło bardzo powoli. W każdym razie rozwarcie się dość szybko zrobiło. Miałam sposób,żeby skurcze przeżyć:jak się zaczynały,to trochę parlam i dzięki temu czułam,że mam nad tym kontrolę. Nie wiem czy powinnam była tak robić,ale dzięki temu przeżyłam 2 najgorsze godziny, tak ze na skurcze parte miałam całkiem dużo siły. Niestety nie miałam lewatywy, więc kilka skurczów zakończyło się niespodzianką
Na sam koniec już,chwilę przed 6 rano zaczęło się wypychanie Basi na świat. Miałam chyba 5 tych partych. Na 3 mnie położna naciela,ale bardzo dobrze,bo czułam,że bez tego Basi nie wypchne. Przy tym 5 Basia już cała wyskoczyła. Potem z lozyskiem musiałam jeszcze raz pchnac. A później mnie taki młody lekarz szyl 30 minut.
Po wszystkim cZułam się bardzo dobrze,nawet spać mi się nie chciało. To by było na tyle;-)

bardzo Wam gratuluje !! Twój opis jednak przekonał mnie, żeby spróbować urodzić naturalnie

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Radena a jak mała jest w inkubatorze czy cos ?

ja w szpitalu to od 5 rano jak mnie salowe budzily to już siedziałam i jadłam, a zanim przynieśli szpitalne śniadanie to ja już byłam po 2 swoich :P jak z rana ktg to musiałam zjeść i wypic przed
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 19:25   #4060
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Laska ma 1 dziecko, a podaje, że jest w czwartej ciąży. Ja nie sugeruję, że do utraty ciąż się przyczyniła, bo sama poroniłam nie mając na to żadnego wpływu, ale z reguły jak się straciło ciążę to później się właśnie chucha i dmucha. Dzisiaj kilkugodzinną wizytę męża przesiedziała zamiast leżeć, bo się już dobrze poczuła (nie dziwota, po dużej dawce magnezu w pompie i czopku przeciwbólowym), a położne dziś na zmianie takie, że nie zwrócą uwagi.

Co do wieku, miałam profesora, który po 70-tce świetnie się trzymał, także patrząc na niego mam nadzieję, że chociaż trochę można zaklnąć rzeczywistość, choć kobiecie rzeczywiście zegar tyka.

Moja też z takimi tekstami wyjeżdżała, chyba myślą, że są zabawne.

Są, tylko opakowanie jest tak zrobione, że na początku nie wiadomo o co chodzi. O coś takiego

Opowiedz, opowiedz D

Ja dzisiaj na małym spacerku z mężem po szpitalu, jutro mi mija 9 tydzień pobytu, szok zobaczyć inny świat w końcu.
Kochana, jeszcze chwila i wrócisz z maluszkami do domu :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 19:26   #4061
ania230
Zakorzenienie

Wrocilam do domu Kochane ile Wy naskrobalyscie :O ide nadrabiać

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 19:29   #4062
soffinka
Zadomowienie

Melduje ze przeszło mi wszystko :p
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 19:31   #4063
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
U nas, kiedy urodził się synek, rozmawialiśmy sobie luźno na temat imion i powiedziałam, że gdybym miała córeczkę, to byłaby Iza. Na co ciocia się bardzo oburzyła, mówiąc: 'Coooo, Iza?? To takie paskudne imię, wszystkie Izy są wredne i złośliwe. Na szczęście macie synka'. Powiedziałam, że tak czy siak, byłaby Iza, bo to NAM ma się podobać i to NASZE dziecko a nie kogoś innego.
Teraz, gdy okazało się, że będzie córeczka, a my zdania, co do imienia córeczki nie zmieniliśmy, nie powiedziała już na ten temat słowa
Wkurzające to jest, nikt się nie powinien wtrącać rodzicom, jak chcą nazwać SWOJE dziecko.
Iza- właśnie ślicznie dla dziewczynki. Wiadomo, że każdy ma różne skojarzenia z osobami jakie spotkał w życiu, ale wybór imienia to sprawa rodziców. I o ile nie dają jakiegoś takiego krzywdzącego dziecko typu z telenoweli, to nikt nie powinien komentować.
Stary 2016-05-26, 19:40   #4064
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Mam mega dylemat od wczoraj i nie wiem co zrobić a mianowicie ;
Byłam ustalić termin na CC i sama nie wiem co z tym fantem zrobić. Kwalifikacja trwała może z 5 min. Żadnego mierzenia ważenia czy KTG. Kazali mi tylko pokazać skierowanie (ani książeczki ciąży, ani nic) i powiedzieć termin z OM. Powiedziałam więc zgodnie z prawdą, że z OM to 16.06, ale wiem że ciąża jest młodsza bo owulacje miałam dopiero w 23-25 dc i z pierwszych USG wychodził 25-26.06. Dostałam skierowanie na CC z datą 09.06 czyli policzyli mi datę porodu wg. OM. Więc mówię , że to za wcześnie ale babka do mnie, że tak będzie dobrze i tyle. Jak wyszłam to się poryczałam, bo ja nie wiem czy tak będzie dobrze i nie wiem co mam zrobić wg USG i mojej wiedzy to będzie 37t+4d i nie wiem czy chcę, żeby tak tak wcześnie mi synka z brzucha wygonili Siedzimy z TŻ od wczoraj i myślimy co zrobić - czy zmieniać szpital czy zaufać lekarzom bo przecież wiedzą co robią, a w tym szpitalu jest bardzo dużo CC i podobno tak właśnie ustalają termin ...
Kochana nie wiem co doradzić bardzo trudna decyzja. Może zrób tak jak podpowiada Ci intuicja. Ja często na niej polegam.

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
My już po sesji (postaram się coś wymyślić i wrzucić jakieś zdjęcia do klubu, tylko ogarnę co i jak) Moja próżność została zaspokojona a zdjęcia mega mi się podobają, mimo że trochę jak orka wyglądam acz, już się pogodziłam z tym, że ciąża to taki czas.
Koniecznie wrzuć zdjęcia Ja dalej myślę jakie zrobić. Jutro TŻ ma wolne wiec na łąkę go wyciągne. Może uda Nam się coś fajnego zrobić

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-26, 19:47   #4065
zebrah
Rozeznanie

Chudziaszek- ja mam 2 tygodnie różnicy pomiędzy OM i datą z 1 usg. Przy nieregularnych cyklach mój gin sugeruje się wyłącznie datą USG przy ustalaniu CC. W Rzeszowie też tak robili (miałam różnicę 11 dni OM/USG).

Soffinka- to nas nastraszyłaś
Pikpik- metody relaksacji: kąpiel, zakupy, spacer, wykorzystywanie potencjału relaksacyjnego męża , sprzątanie, układanie w szafach, bieganie (odpada). Polecam melisę
Stary 2016-05-26, 19:48   #4066
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
O, a od rana siedzisz mi w głowie
Polozna mówiła że w razie wątpliwości warto wejść pod prysznic. Jeśli przyniesie ulge i skurcze przejda to wiadomo. Jak nie to na porodówke

Miqesi ja znam same fajne Izy

Wibrator w rosmanie? Zastanawiam się na którym dziale?

Radena super opis, dziękujemy

Wrócilismy z odpustu. Mała wyszalala sie z kuzynami na karuzelach. To ma po ojcu bo mi było niedobrze od samego patrzenia Dała radę nawet na trampolinie jest szansa że usnie przed 22
Jutro jedziemy do centrum rozrywki dla dzieci. Mamy ze Śląska- byłyście w Zbrosławicach w tym Alele?

Ze sobą woze juz kartę ciąży ale wątpię żeby mi się przydała w ciągu najbliższych 3 tyg

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 19:49   #4067
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Basia pozdrawia Ciocie
śliczna Kruszynka

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-26, 19:53   #4068
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Wiecie co zrobilam? Przygotowalam lozeczko i kolyske tzn posciel wlozylam na gotowo. Mam jakies przeczucie ze wczesniej urodze.a to dlatego ze mam bardzo duzo nerwow.jutro czeka mnie kolejna przeprawa ze stresem.boje sie ze przez to wszystko zacznie sie szybciej i juz przygotowalam wszystko.jeszcze jutro ostatnie zakupy i odbior wynikow ze szpitala.jakie sa szybkie metody relaksacji? Oddychanie?
Słuchanie ulubionej muzyki? Albo jakieś szumy morza, odgłosy natury sobie włącz na youtubie

Czy któraś tu łyka kapsułki z olejem z wiesiołka? Bo już nie wiem ile tego brać, jest 5 tysięcy różnych wersji

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60941081]
[/QUOTE]
Na pewno NIE przy mini produktach
Stary 2016-05-26, 19:54   #4069
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki, zamieszczam opis mojego porodu
Więc tak jak pisałam wczoraj na forum ten fenoterol przestał działać na mnie. Podkrecily mi go na Maxa i o 22 poszłam spać,ale o 23:40 obudziły mnie bóle. Położne zadzwonily do lekarza co zrobić i im powiedział,żeby jeszcze podkrecily. Ale niestety efekt był taki,że leżałam i cała się trzeslam, a w podbrzuszu nadal bolało. Nie było mowy o jakimś śnie. Więc około 30 minut po północy wzięli mnie na obserwację na porodowke. Wychodziły całkiem spore skurcze i się okazało,że te moje skurczyki to takie moje skurcze porodowe. Będę wiedzieć na 2 raz myślałam że będę mieć cesarke,a położna do mnie ze rodziny sn. Zapytałam jesCze o salę do porodów rodzinnych,ale przy wczesniaczku mi nie zalecala wiec zostałam na takiej dużej sali gdzie były chyba 4 łóżka do porodów. Miałam gaz rozweselajacy, na początku nawet pomagał. Ale potem miałam 2 takie skurcze,że się skończyło wymiotami:-/ oczywiście skurcze coraz częstsze, ale jak dla mnie szło bardzo powoli. W każdym razie rozwarcie się dość szybko zrobiło. Miałam sposób,żeby skurcze przeżyć:jak się zaczynały,to trochę parlam i dzięki temu czułam,że mam nad tym kontrolę. Nie wiem czy powinnam była tak robić,ale dzięki temu przeżyłam 2 najgorsze godziny, tak ze na skurcze parte miałam całkiem dużo siły. Niestety nie miałam lewatywy, więc kilka skurczów zakończyło się niespodzianką
Na sam koniec już,chwilę przed 6 rano zaczęło się wypychanie Basi na świat. Miałam chyba 5 tych partych. Na 3 mnie położna naciela,ale bardzo dobrze,bo czułam,że bez tego Basi nie wypchne. Przy tym 5 Basia już cała wyskoczyła. Potem z lozyskiem musiałam jeszcze raz pchnac. A później mnie taki młody lekarz szyl 30 minut.
Po wszystkim cZułam się bardzo dobrze,nawet spać mi się nie chciało. To by było na tyle;-)
za wytrwałość i siłę! Teraz to wszystko wynagrodziła Basia

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-26, 19:58   #4070
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
PS czy ja się tu komuś chwaliłam, że nie puchnę ??? Jeśli tak to pragnę to odszczekać nogi i ręce jak balony a na wadze +2 kg w tydzień, a aż tak dobrze nie pojadłam. Dobrze, że na czas ściągnęłam obrączkę bo dziś próbowałam i nawet mi do połowy palca nie weszła
Tez zaczelam puchnac
Tydzien wczesniej niz w pierwszej ciazy.
Dlonie delikatnie na razie, glownie rano.
a tak to po stopach juz widze ze sa "obce" , żyły juz sie schowaly i nie wystaja :P: i twarz jak ksiezyc w pelni
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 19:58   #4071
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie twarda z Niego sztuka

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-26, 20:01   #4072
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Chudziaszek- ja mam 2 tygodnie różnicy pomiędzy OM i datą z 1 usg. Przy nieregularnych cyklach mój gin sugeruje się wyłącznie datą USG przy ustalaniu CC. W Rzeszowie też tak robili (miałam różnicę 11 dni OM/USG).

Soffinka- to nas nastraszyłaś

Pikpik- metody relaksacji: kąpiel, zakupy, spacer, wykorzystywanie potencjału relaksacyjnego męża , sprzątanie, układanie w szafach, bieganie (odpada). Polecam melisę

Nastraszylam? Chyba troche napięcie wzrosło Poprostu
Pewnie jeszcze ze 3 razu tak zrobie bo bedzie mi sie wydawać ze sie zaczyna

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60941081]O, a od rana siedzisz mi w głowie
Polozna mówiła że w razie wątpliwości warto wejść pod prysznic. Jeśli przyniesie ulge i skurcze przejda to wiadomo. Jak nie to na porodówke

Miqesi ja znam same fajne Izy

Radena super opis, dziękujemy

Wrócilismy z odpustu. Mała wyszalala sie z kuzynami na karuzelach. To ma po ojcu bo mi było niedobrze od samego patrzenia Dała radę nawet na trampolinie jest szansa że usnie przed 22
Jutro jedziemy do centrum rozrywki dla dzieci. Mamy ze Śląska- byłyście w Zbrosławicach w tym Alele?

Ze sobą woze juz kartę ciąży ale wątpię żeby mi się przydała w ciągu najbliższych 3 tyg

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Dzanet czekam na ta wróżbę

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
W takim razie twarda z Niego sztuka

Niestety. Na moje nieszczęście
Stary 2016-05-26, 20:03   #4073
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Tez zaczelam puchnac
Tydzien wczesniej niz w pierwszej ciazy.
Dlonie delikatnie na razie, glownie rano.
a tak to po stopach juz widze ze sa "obce" , żyły juz sie schowaly i nie wystaja :P: i twarz jak ksiezyc w pelni
u mnie dokładnie to samo :/ jak twarzy nie było takiej okrągłej to teraz już jest.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Niestety. Na moje nieszczęście
u mnie to Tż to ma cały czas ochote a ja jakoś ostatnio mniej ,ale trzeba coś działać

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-26, 20:03   #4074
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
u mnie dokładnie to samo :/ jak twarzy nie było takiej okrągłej to teraz już jest.

Dziewczyny u mnie tez :/ lekarz nawet sie ze mnie śmiał E mi nos spuchł a wszyscy mówią ze mam usta jak po botoksie

Asiek jak. Ubezpieczeniem wyszło bo ja mam w PZU i we wtorek byłam złożyć i kasa juz na koncie :p
Stary 2016-05-26, 20:06   #4075
madzius90
Zakorzenienie

Dzanet ja cala ciaze mialam przy sobie karte ciazy, zawsze w torebce. Tak w razie czego, bo nigdy nie wiadomo co sie wydarzy
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 20:10   #4076
Konto usunięte

Cytat:
Słuchanie ulubionej muzyki? Albo jakieś szumy morza, odgłosy natury sobie włącz na youtubie

Czy któraś tu łyka kapsułki z olejem z wiesiołka? Bo już nie wiem ile tego brać, jest 5 tysięcy różnych wersji

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

może akcesoria dla mam w ciąży?
Ja brałam jedną dziennie

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-26, 20:11   #4077
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiedziałam, że w Rossmanie są wibratory!
Aż pójdę obczaić jak by się mój TŻ zbuntował
Cytat:
Ja mam apogeum skojarzeń i wg. tak że u mnie nie dość, że świńskie pomysły w głowie, to jeszcze mi się to śni często
Cytat:
Ja dzisiaj byłam na urodzinach 16tych siostrzeńca i było tyyyle jedzenia! Ale fajnie, bo siostra zrobiła domowe lody dietetyczne, a mama jabłka i śliwki zapiekane pod kruszonką bez cukru. Do tego grill z sałatkami. Mniam Tylko koleżanka siostry była i gadałyśmy o imionach i mówi "ale brzydkie imię Leon teraz dają często dzieciom" Zaraz ją poinformowałam, że właśnie to imię wybraliśmy dla synka
Mina pewnie rozmówczyni bezcenna Dlatego lepiej zawsze spytać wszystkich o imiona dzieci oraz ewentualne przyszłego i wtedy swoje zdanie wygłaszać
Cytat:

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Nie poważna ta twoja współlokatorka, szkoda tylko dzieci bo jak teraz już ma teraz takie podejście jak do higieny osobistej
MariaFrancesca podziwiam - 9 tygodni w szpitalu
Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość

Trzeba było odpowiedzieć: 'Zapomniał wół, jak cielęciem był'. I to niby miało być śmieszne? Raczej żałosne. Ty urodzisz, i zrzucisz, a ona dalej będzie stara
Mojej teściowej też się imię Wojtek nie podoba bo jej się źle kojarzy, ale ja mam to w głębokim poważaniu bo zawsze chciałam Wojtka i opinię innych mam w Jeszce z miesiąc temu mi mówiła, że my na pewno żartujemy z tym imieniem bo tak jej bratowa mojego TŻ sugeruje (z którą ja się nienawidzę ) Więc jak tylko napis "Wojtuś" przyszedł to zaraz jej zdjęcie wysłałam, co by już głupot nie gadała

Co do teściowej Australii
Cytat:
Ehh szkoda, bo dawno nikt tu nie rodził
PikPik - dobrze że już wszystko gotowe, przynajmniej o to będziesz spokojniejsza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-26, 20:14   #4078
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Dzanet ja cala ciaze mialam przy sobie karte ciazy, zawsze w torebce. Tak w razie czego, bo nigdy nie wiadomo co sie wydarzy
Ja w pierwszej ciąży też
No a teraz... moze dlatego ze nie wierzę że coś zacznie się dziać wcześniej. Często gdzieś jeżdżę ale wszędzie na tyle blisko że mogę wrócić się do domu. Poza tym i tak bym musiała bo jeżdżę ze starszą, a z nią na ip bym nie jechała

Stary 2016-05-26, 20:18   #4079
Weronia93
Rozeznanie

Co do rosmanowych wariacji to są jednorazowe w tych wibratorach nie da sie podobno wymienić baterii tż kiedyś czytał opis on jak jakas nowość sie pojawia czy to erotyczna czy elektronika jedzenie wszystko wertuje i sprawdza całe szczęście ze jeszcze nie kupuje hehe
Stary 2016-05-26, 20:19   #4080
201711281320
Konto usunięte

Cytat:

Ja biorę ale mało. Normalnie tak jak jest napisane na opakowaniu, czyli 1 kapsułka 2 x dziennie. Nie za bardzo lubię tabletki... Poza tym i tak jakoś szczególnie nie wierzę w ich cudowną moc

Radena- Basia jest przepiękna! Słodziutka kruszynka

Dzieci śpią. Jadę z TZ na Maca
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości