|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Cytat:
To taki pogięty miał być? Ale przed prasowaniem był grubszy - taki puszysty, po prasowaniu jest gładki, ale cieńszy, co akurat mnie cieszy, bo za ciepły dla malucha nie będzie na lato. A po rozłożeniu świetnie posłuży jako kołderka albo mata do leżenia.
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Ha ha ha
cały rok zastanawialiśmy się co tak hałasuje na podwórku obok. Brzmiało jak małpa I dziś mnie olsnilo! To pawie! Jeden spacerowal po dachu ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
Chyba nie powinien być za bardzo pogiety...
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Mama niny super masz te kreacje. Na pewno bedzie magicznie 😍
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Jak już tak wspominamy to... tak się T dowiedział, że będzie tata
tyle, że za I razem jak niestety nie wyszło... drugi raz też dostał koszulkę ale inna
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
I wersja II. Tym razem szczęśliwa <3
|
#3366 |
|
Wtajemniczenie
|
Eskav gratulacje wizyty i zwolnienia. Ja uwielbiam nie pracować
![]() MamaNiny stylówka bogata, im więcej tym ciężej się zdecydować. Wybierz to w czym czujesz się najswobodniej. Eh te kobiece dylematy ![]() Aaa i trzymam kciuki za jutrzejsze usg! ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Świetny pomysł Pawie masz? Pękam. Wiecie jak to jest na rodzinnym grillu - mama wciska mięsko, babcia ciasto "Zjedź jeszcze Aniu", "Tak mało zjadłaś", "Dokładeczkę" ![]() Ciasto drożdzowe czeka
|
|
#3367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() MamaNiny- ale piękne są te sukienki, aż ciężko wybrać najładniejszą Sesja na pewno wyjdzie bosko.
|
|
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Dumny?! On się poplakal z radości!
Stwierdziłam, że taki sposób będzie oryginalny Na początku nie zajarzyl bo spał ;D pytał czemu ma zakładać koszulkę jak on śpi?! płakałam ze śmiechu.Tak mam pawie Chyba samice !
|
#3369 |
|
Wtajemniczenie
|
Świetne
![]() Ja sobie wymarzylam że kupię buciki i przy kolacji dam w prezencie ale w rzeczywistości nic z tego nie wyszło, bo jak tylko zobaczyłam druga kreskę to byłam tak roztrzesiona i podjarana że wypadłam z łazienki i wcisnelam mu test do ręki żeby zobaczył a on nie umiał odczytac wyniku haha
|
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Hy hy. Ja to bylam zaparta, że ma być niespodzianka i juz!
![]() To było tak niedawno...
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie jestem taka romantyczna 😂
Poza tym nie cieszylismy sie do skonczonego 12tc - z przezornosci i po poprzednich doswiadczeniaxh ![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3372 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki,
padam po dzisiejszym dniu! Spiełam poślady i zaczelam porzadkowac rzeczy dla małego, puściłam 3 pralki, 1 partia wyprasowana. Reszta musi poczekać, bo nie mam gdzie wepchnąć, a przez tydzień okłaczy się od Leona. Torba spakowana, brakuje mi tylko miniaturek kosmetyków i staników do karmienia. Do porodu wrzuciłam dużą koszulkę tż, żeby zakrywała mi d. Zrobiłam zamówienie z gemini i na olx wyhaczyłam medele mini. Mały z radości, że zapewnił mamie tak pracowite pierwsze świeto dobija mnie teraz stopą w gardle ![]() Od ginki dostałam esa, że mam być jutro po 7 i zanieść mocz do badania, a ona skierowanie da do laboratorium jak przyjdzie, położyć się na ktg i jak skończę to z wynikami do niej. Napisała, że mam mieć spakowaną torbę w domu... Właśnie wyszłam spod prysznica, musiałam porządnie ogarnąc Bożene, wypilingowałam się i czekam trochę ze strachem co będzie jutro. Eska, super że udało się wszystko pozytywnie załatwić. ![]() MamaNiny, kiecki super będziesz miała piękną sesje ![]() Ja wiedziałam od razu jak mi się okres spóżnił, że to już, Ale poczekałam parę dni na test. Zeby sie nie rozczarować za bardzo. W tym samym czasie tż wyjecha na szkolenie, wrócił na weekend to jechaliśmy do jego rodziców. Pamiętam jak dopytywali czy w ogóle myślimy cos o dzieciach, że czas, oni by chcieli być dziadkami itd, a ja myslałam, że pękne od informacji! Ale postanowiłam, że najpierw powiem tż i dowiedział, że pierwszego listopada hehehe
1 + 1 = 3 Edytowane przez Arida_ Czas edycji: 2016-05-26 o 21:45 |
|
|
|
#3373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3374 |
|
Wtajemniczenie
|
Arida oby torba się jeszcze nie przydała. Pięknego zapisu ktg życzę!
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Arida, kciuki za dobre wieści jutro!!!
Ja nie miałam okresu z 6 tyg, ale to u mnie bez hormonów standard. Narzekałam, że znów będę mieć wywoływany okres i że ten stres w robocie mnie wykończy, że organizm mi ciągle przez niego głupieje. Zaczęłam leczyć kanałowo ząb, wykupiłam pakiet depilacji laserowej... i coś mnie tknęło, żeby zrobić test 6 listopada w piątek przed pracą zrobiłam i wyszedł pozytywny tż-ta i 2 kumpele poinformowałam od razu wieczorem na wizycie gin nie mógł jeszcze na usg potwierdzić ciąży -powiedział, że mogłam mieć dość mocno przesuniętą owulację i to może być sam początek. Kazał zrobić beta HCG i przyjść za tydzień znów na wizytę. I wszystko się dalej potwierdziło
|
|
|
|
#3377 |
|
Zadomowienie
|
też mam nadzieję, że będze sie kurzyć jeszcze miesiac
U mnie w szpitalu rożek nie jest wymagany. Napisane jest, że kocyk albo śpiworek. Wrzuciłam otulacz, bo nie mam innego cienkiego kocyka. Jakby było bardzo zimno to najwyżej tż weźmie minky z domu
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja powiedzialam dopiero w 20tc innym 😂 a niektorzy do teraz nie wiedza
![]() Cytat:
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Ja musze jeszcze bambusowych pieluszek kupić. Tetry mam zapas na cały rok bo mama mi jeszcze kupiła i łącznie mam ok 40 !!
|
#3380 |
|
Zadomowienie
|
Czytałyście ? http://mataja.pl/2015/12/czy-macierz...ieszczesliwia/
|
#3381 |
|
Zadomowienie
|
Ja to w ogóle byłam w szoku że udało nam się zajść w ciążę tak szybko- z powodu skoków hormonów nastawiłam się psychicznie na długą walkę o maleństwo. Ale szczęśliwie poszło dość gładko
Test robiłam 10 dni po spodziewanym okresie. Wcześniej bałam się zrobić w obawie przed rozczarowaniem. Mąż też był w szoku I dowiedział się 5 min po zrobieniu testu w mało romantycznych okolicznościach jak robił nam jajecznicę w kuchni No ale nie potrafiłam ukryć radości
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Troche jakby z przekory, że nie, nie biorę, bo jeszcze mam czas i jutro wracam do domu, ale jednak rozumek kliknął Nawet promka w reserved nie jest szałowa ![]()
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze długo Ci się nie przydadzą te wszystkie rzeczy
Jutro załatwisz co musisz i do domku odpoczywać
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo fajny artykuł |
|
|
|
|
#3386 |
|
Zadomowienie
|
Arida- bardzo ciekawy i mądry artykuł. Dodaje do zakładek
![]() Powodzenia jutro na wizycie! Torba do szpitala niech czeka jeszcze miesiąc
|
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3388 |
|
Zadomowienie
|
Ja pamiętam jak kiedyś jak byłam mała to nawet przez tetrę się soki wyciskało
Więc potwierdzam ich uniwersalność
|
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warto po prostu chwytac dzien i niczego nie oczekiwac. Wtedy jest latwiej ![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3390 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
kurczę dziwne te bóle. Jak gin Ci powie od czego te bóle to napisz koniecznie. Ja miałam podobne ostatnio, chociaż moje chyba trochę mniej bolesne. Cytat:
u mnie najlepszym sposobem na zmotywowanie męża do pracy jest wzięcie się do tej pracy. U mnie ostatnio czekał regał dla dziecia. Kilka dni go prosiłam. Nie chciało mu się, więc dziś wzięłam wkrętarkę i zabrałam się za rozpakowywanie kartonu. Mąż wiedział, że jak się nie ruszy to złożę sama i będzie mu wstyd bo wszystkim nagadam, że musiałam sama regał skręcać. Hej taki wypracowany sposób. ![]() Cytat:
Ja poprzednio używałam rożki jako kocyki, maty. Bardzo często używałam, także spokojnie. Nawet do wózka można używać jesienią. Cytat:
miłego wypoczywania i leniuchowania ![]() Cytat:
kciuki za usg Cytat:
![]() Byliśmy dziś na basenie i pani przy kasie pytała mnie czy też będę pływać. Pytam czy są jakieś przeciwwskazania, a ona że tak wysoko w ciąży i żebym im nie urodziła...kurczę jak stoję w kolejce to nikt nie widzi, że jestem w ciąży, a jak nie trzeba to nagle każdy..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.

1 dostałam a dwa kupiłam. Żaden nie jest taji cienki żeby był na lato. Chyba sprezentuje bratowej... szkoda mi trochę oddać. Do czego mogą służyć rożki oprócz noszenia?
To taki pogięty miał być? Ale przed prasowaniem był grubszy - taki puszysty, po prasowaniu jest gładki, ale cieńszy, co akurat mnie cieszy, bo za ciepły dla malucha nie będzie na lato. A po rozłożeniu świetnie posłuży jako kołderka albo mata do leżenia.