|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Mój maluch chyba dziś postanowił fitness odstawić bo od 6 szaleje
zwykle budził się ok 8-9 . I szaleje do teraz Mnie budzą ptaszki za oknami
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Kamila wszystkiego dobrego
![]() ![]() Jak nie urok to sraczka, brzuch mnie coś pobolewa łyknełam już dwa scopolany
|
|
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję :/
|
|
#3424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mam więcej pomysłów, bo mój z tych co się zaraz denerwuje jak go budzić, dlatego nie ryzykuje
|
|
|
|
|
#3425 |
|
Wtajemniczenie
|
Leżę w sypialni i nie oddycham. Udaję przed kotem ze mnie nie ma, ale męczy strasznie. Tak sobie myślę że z dzieckiem takie cos ni przejdzie a ja taaaka leniwa 😉 O 5:30 obudził mnie ból podbrzusza jak na okres, ale mały akurat brykał wiec zrzuciłam to na niego i po jakimś czasie przeszlo.
W ogóle mam wrażenie że dziś niedziela po wczorajszym święcie. Kamila 100 lat szczęścia i miłości. Latwego porodu zdrowego synka! Ty jesteś młoda d... Ja 6 lat temu tyle miałam... Apropo urodzin, dziś idę na imprezę ur.kolegi, nie wiem jak ja wytrzymam do tak późna, odwykłam 😉
|
|
#3426 |
|
Zadomowienie
|
Arida- oby cie nie zatrzymali w szpitalu, daj znać, jak coś będziesz wiedziała
MamaNiny- dzisiaj już lepiej się czujesz? Moja siostra miała takie dretwienia rąk, ale to nie było nic poważnego Kamila- wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń! |
|
|
|
#3427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty też młoda dupa jesteś wyglądasz jak milion dolarów Obserwuj brzuszek i się nie stresuj ![]() Cytat:
|
|
#3428 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ja jeszcze gniję w łożku, nigdy nie byłam śpiochem a ostatnio to lezakuję długo jakbym na zapas chciała się wylenic ![]() Ale muszę sie zbierać, bo mam dziś gości po południu, a bajzel w domu niesamowity... Ostatnio w ogóle mam w kółko gości, wszyscy przychodzą chyba "na zapas" przed porodem, a ja juz mam dość tych spotkań. No moze nie spotkań, ale tego ogarniania domu i szykowania jedzenia ![]() Kamilka sto lat! Spełnienia wszystkich marzeń I nie przesadzaj! Człowiek ma tyle na ile się czuje, ja np. jakieś 25, choc w "papierach" 32 Powiem Wam, ze ja od kilku nocy też mam takie bóle jak na okres, ale dość delikatne i lekarz kazał "nie panikować". Trwają ok.1h i mijają bez brania leków. We wtorek mam wizytę to dopytać lekarza co i jak w przypadku silniejszych lub dłuższych boli. |
|
|
|
#3429 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamilo słonka, usmiechu, powodzenia, spełnienia planów, szybkiego porodu i słodkiego macierzyństwa !!!!!
:-*
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też dziś muszę ogarnąć dom tak już na cacy bo do siostry przychodzi "kolega" a jutro goście a nie chce robić wszystkiego na raz. Na szczęście wczoraj mi duuuuzo T pomógł ![]() Muszę w instrukcji obsługi znaleźć info jak czyścić bęben w pralce bo ciuchy T ostatnio smierdzialy :/
|
|
#3431 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie wciągam serek grani z pomidorem i szczypiorem. Mniam
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby się życzenia spełniły!
|
|
#3433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kamila 100 lat ![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Kanjla pusc pusta pralke z soda oczyszczona na 90st ![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3434 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamila.. 3/4 szklanki sody i pusta pralka na wysokiej temperaturze..czyste
mozna dodac 10 kropli olejku zapachowego
|
|
|
|
#3435 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Kamila - sto lat i lekkiego macierzyństwa :-D Arida - trzymam kciuki, daj znać U mnie dziś tak dobra nocka jakiej dawno nie było. Jednak tż dobry na wszystko :-P ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Eskav - gratuluję super ze się udało z tym zwolnieniem
|
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila -100 lat! spełnienia marzeń i wielu powodów do uśmiechu na każdy dzień!!
MamaNiny, Arida - jak u Was?? Munia, wracaj... Ale głodna się obudziłam... Masakra. Chyba wczorajszą pizzę na zimno wciągnę bo nie mamy ani pieczywa ani płatków ani mleka
|
|
|
|
#3437 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
KAMILA, wszystkiego co najlepsze dla Ciebie
Ja drina chętnie, choćby mohito bezalkoholowe Powiem Wam, że już powoli tęsknię za jakimś winkiem czy coś..a tu jeszcze tyyyle czasu trzeba żyć bez![]() ARIDA, trzymam kciuki za ktg i czekamy na info! Ciekawe z czego wynikały te Twoje bóle brzucha w nocy, od żołądka to raczej nie, bo skoro porównujesz te bóle do okresowych to z żołądkiem to się jakoś nie łączy :-/ może coś z nerkami.. Ale rzeczywiście to chyba znak, że czas już na poważnie ogarniać torby do szpitala, choćby dla świętego spokoju, chociaż wierzę, że do połowy czerwca wszystkie będziemy w dwupakach MAMANINY, poważnie to brzmi, powinnaś to z kimś skonsultować.. Tak sobie czytam Was i przerażające, że praktycznie każda ma już jakieś bóle, dolegliwości, skurcze..naprawdę zbliżamy się powoli do końca.. Ja już dziś po badaniach, po wczorajszym wolnym dziś wyjątkowo mało ludzi w labie, w zasadzie weszłam pierwszy raz bez kolejki A po labie podjechaliśmy do Lidla po dwa kartony lodów, właściwie każdy kto brał to po kartonie, teraz pewnie już nic nie zostało
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila, spełnienia marzeń, mniej stresu, spokojnego porodu i dużo miłości!
U mnie słabo, noc niespokojna. Taka byłam roztrzesiona, że upuscilam ciśnieniomierz. Zepsuł się dziad :-( Teraz boli mnie głowa. Kattoo, boję się gestozy, bo mialam problemy z nerkami. Ciśnienie mam ciągle w normie- tylko ostatnio ponad 130. Tylko lekarz mowi, że to ciągle w normie :-( Czekam aż mąż wróci i jadę do lekarza. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coraz bardziej mi brakuje przytulanek z mężem, namiętnie czekam na zdjęcie pessara
|
|
|
|
|
#3441 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Kochane
Włączyłam program i czekam czy nie wysadzi pralki bo chyba coś źle wlalam ![]() MamaNiny biedna, trzymaj się tam
|
#3443 |
|
Zadomowienie
|
Kamila- wszystkiego dobrego, dużo uśmiechu, zdrowia, samych radosnych chwil z synkiem i szybciutkiego, łatwego porodu
Wypiłabym chętnie jakiegoś drina za twoje zdrowie Biorę Bacardi z dobrym sokiem
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
Cóż za ironia: ja mogę balamucic a mi się nie chce a Wam się chce a nie można :P
|
#3445 |
|
Zadomowienie
|
MamaNiny- mam nadzieję że to nic poważnego
Oby to był tylko jednorazowy epizod związany z ciśnieniem.
|
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale bym sobie winko wypiła!! Dziewczyny chce kupić kilka bambusowych pieluszek. Są różnice między tymi tanimi a tymi drogimi? Jakie rozmiary wybierać ? Chciałabym docelowo je stosować do otulania i przykrywania maluszka.
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
KAMILA, bo to tak działa, mi się przez całą ciążę nie chciało, a teraz jak nie mogę to bym coś z TŻ porobiła
Dziewczyny, ile czasu wysterylizowane smoczki, butelki, laktator są sterylne? Tydzień temu już spakowałam torbę do szpitala, wysterylizowałam smoczki i laktator z butelką, spakowałam do torby (smoczki w pojemniczku, laktator z butelką do woreczka) i teraz się zastanawiam czy to w ogóle miało sens tak szybko :/
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila ja mam 3 bambusowe pieluszki i otulacz pieluszki 75x75 były po 23zl otulacz 120x 120 za 54 zł materiał taki sam. Mam jeszcze 3 muślinowe 70x70 za 3 placilam ok 24zl. Też są milusie.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Kupowałas na allegro czy w innym miejscu? Kurcze brałam z Motherhood ostatnio ale wydaje mi się, że są dość drogie.
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

zwykle budził się ok 8-9 . I szaleje do teraz

łyknełam już dwa scopolany

Tz kawy nie pije.. musialabym go gilac po plecach, ale wtedy bede musiala z nim leżeć, a ja juz chce do miasta wszystko pozalatwiac 

Ciekawe z czego wynikały te Twoje bóle brzucha w nocy, od żołądka to raczej nie, bo skoro porównujesz te bóle do okresowych to z żołądkiem to się jakoś nie łączy :-/ może coś z nerkami.. Ale rzeczywiście to chyba znak, że czas już na poważnie ogarniać torby do szpitala, choćby dla świętego spokoju, chociaż wierzę, że do połowy czerwca wszystkie będziemy w dwupakach