Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:) - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-27, 14:02   #4051
rudziutka1987
perfumoholiczka

GG do rudziutka1987
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
hej !
chyba cie wywołałam

myslalam co tam u was ;D

a kiedys pisalas ze maly juz nie pije tak duzo mleka ze niejadek sie zrobil ?

moja ciagnie po 200 mm za kazdym raqzem prawie

my w lipcu bedziemy w pl i wtedy mala bedzie miala prawie 6 msc to wtedy mam zamiar jej marchewke podac i obczaic co z tego bedzie

a jak Twoj zjadl cały sloiczek? i jak ? jadl ? smakowala mu ?

ale masz tesciowa
No dalej je jednorazowo po 120 ml, dlatego mu kaszy dodaję w nocy
Ja myślałam, żeby niedługo podać marchewkę, ale że sama ją zrobię a nie słoiczkową.. Na 1 raz dała mu 5 łyżeczek , pierwszą wypluł podobno, że aż na czoło poleciało, a potem jadł, lizał łyżeczkę
11.2016
rudziutka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 14:08   #4052
Wiedzma132
Raczkowanie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Rudziutka ale śliczny :-D a jak się skubany trzyma^_^ ale wam zazdroszczę, moja coś niechetna :-( i do tego jakby mi mało było to ma 38,4 w pupci mierzone :-(( mojego lekarza już nie ma, zostanie nam pogotowie w razie w . Zachlastam się dzisiaj (jak znajdę czas) :-/ Marciar trzymam kciuki za trafną diagnozę.
Wiedzma132 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 14:10   #4053
joann_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wiedzma132 Pokaż wiadomość
Rudziutka ale śliczny :-D a jak się skubany trzyma^_^ ale wam zazdroszczę, moja coś niechetna :-( i do tego jakby mi mało było to ma 38,4 w pupci mierzone :-(( mojego lekarza już nie ma, zostanie nam pogotowie w razie w . Zachlastam się dzisiaj (jak znajdę czas) :-/ Marciar trzymam kciuki za trafną diagnozę.
Ojej a cos jej dolega oprocz temperatury podwyższonej?
joann_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 14:12   #4054
Lola2828
Zadomowienie

Hej Rudziutka 😀teściowa masz na medal nie ma co 😂 lekko beszczelna bym powiedziała, a powiedziałaś jej coś? Miłego 😂

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Marcia kciuki mocne co by lekarz coś zaradził 😢
Stary 2016-05-27, 14:14   #4055
rudziutka1987
perfumoholiczka

GG do rudziutka1987

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Hej Rudziutka 😀teściowa masz na medal nie ma co 😂 lekko beszczelna bym powiedziała, a powiedziałaś jej coś? Miłego 😂
Powiedziałam, że to jest moje dziecko i ja będę decydować co jest dla niego dobre a co złe, a jak jej się nie podoba, to niech sobie zrobi swoje
Tak samo mam przeboje z czapką, bo ja już dawno mu nie zakładam.. Wczoraj 24 stopnie, a ta mu czapkę chce zakładać, pochowałam wszystkie, to mu głowę pieluchą zawinęła Ale jutro już sobie jedzie na szczęście
11.2016
rudziutka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 14:23   #4056
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jestinna Pokaż wiadomość
Pierwszy raz trafilam na watek jakos pod koniec ciazy wiec zgadza sie haha
Witaj znasz hasło wiec zapraszamy

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi 😊 czyli 200zł będzie w sam raz.
Ale i tak przyznam się Wam, że mi mega szkoda kasy na księdza 😂 wolałabym coś dziecku kupić. Haha
A teściowa wyskoczyła, że za chrzest księdzu 1000zł a za ślub 2000zł 😉

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.

U mnie ślubne 2500 kosztuje a rodzinnych stronach 200 zł i wystarczy no juz bez przesady a jak teściowie chcą dać więcej to niech dają

Cytat:
Napisane przez rudziutka1987 Pokaż wiadomość
Powiedziałam, że to jest moje dziecko i ja będę decydować co jest dla niego dobre a co złe, a jak jej się nie podoba, to niech sobie zrobi swoje
Tak samo mam przeboje z czapką, bo ja już dawno mu nie zakładam.. Wczoraj 24 stopnie, a ta mu czapkę chce zakładać, pochowałam wszystkie, to mu głowę pieluchą zawinęła Ale jutro już sobie jedzie na szczęście
Współczuję teściowej....u bilans swoją za taką akcję chociaż moja wodę z cukrem chce żebym dawała i dokarmiła mm...tylko ja nie widzę sensu w tym nie ma coś się spieszyć z tym innym jedzeniem

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

U mnie dziś synek w samych bodziakach na spacerze no juz nie przesadzajmy z tym ubieraniem jak zasnął to pieluchę flanelowa go nakrylam i tyle

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 14:25   #4057
marciar7
Zakorzenienie

Wiecie co byla szwagierka mi gada zebym.moze przez spódnicę ja przeciagnela eeeee no jak nic nie zadziala to chyba i tego sprobuje
Stary 2016-05-27, 14:27   #4058
joann_
Raczkowanie

A ja kupilam Przemusiowi swietna czapeczke na lato Ja go dosc czesto musze z wozka wyciagac i wtedy to taka oslona przed wiaterkiem i sloncem. Chociaz niedlugo bedzie za mala bo on ma bardzo dużą glowe.
joann_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 14:36   #4059
Wiedzma132
Raczkowanie

Joan rano jak ją karmilam to jej tak w nosku furczalo ale zapsikalam oczyscilam i już spokój. Rudziutka to ja jak twoja teściowa, bez czapki się nie ruszam xD miałam chore uszy jak byłam mała, pamiętam to do dziś, dlatego to taki świr ze strachu. Nie mniej jednak nie powinna robić nic na przekór Tobie bo ona już swoje wychowała. I dobrze jej powiedziałaś; -) Współczuję wam dziewczyny okresu, ja też siedzę jak na szpilkach i czekam. Wtedy też karmilam tylko piersią a i tak szybko dostałam więc teraz też nie liczę na fory.
Stary 2016-05-27, 14:38   #4060
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Wiecie co byla szwagierka mi gada zebym.moze przez spódnicę ja przeciagnela eeeee no jak nic nie zadziala to chyba i tego sprobuje
U mnie dużo koleżanek tak robi tzw oduroczanie jak ich dzieci wyjazd i nie wiesza czemu to zawsze działa tylko że raczej nie przez spódnice tylko spocone koszulkę męża albo Liza czoło i plusa ta ślina w kat i tak w kazdy kat pokolei niby zawsze działa. próbuj wszystkiego a co tam

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 14:38   #4061
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Marcia to nie jest smieszne ...

jak ja juz powiedzialam mamie ze na zawal zejde z Mia jak miala 2 msc i mialam mega masakre to ona sasiadek sie pytala ze moze ktos na nia urok dał i ja jej obsikana tetrowa pieluche rzucalam za plecy i trzy razy calowalam za piete brzuch i nos

ja juz powiedzialam ze wszystko zrobie zeby ona sie uspokoila...

ale nie pomogło mi

Ejjj a tak w ogóle to ja powinnam opatentowacv nazwe Samara

była bym milionerka

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 14:39   #4062
marciar7
Zakorzenienie

To prawda bylabys hah

No moja mama nademna tez czary wyczyniala. I te wianki z ostatniwgo nieszporu palila hehe
Stary 2016-05-27, 14:42   #4063
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda bylabys hah

No moja mama nademna tez czary wyczyniala. I te wianki z ostatniwgo nieszporu palila hehe
A próbuj i tego nie zaszkodzi ale przyznaje ze nie słyszałam o czymś takim

Stary 2016-05-27, 14:54   #4064
jestinna
Raczkowanie

Cytat:
Witaj jestinna;-) ciężkie to macierzyństwo, szkoda że przy 1 takie przeboje bo się rzeczywiście może się odechciec 2-go. A zdrowa mama to zdrowe dziecko, pewnie że przykro ale lepiej mm niż wrzaski. Dobrze że je z butelki , marciar ma gorzej :-( Aninis a Ty może zaproponuj tesciom że jak tacy chojni to niech zapłacą :-D
Duzo osob mi doradzalo, ze najlepiej postarac sie o drugie dziecko jak najszybciej, bo wtedy maluchy moga sie razem bawic, ale szczerze mowiac nie wyobrazam sobie jak mialabym temu podolac i na chwile dzisiejsza to nie ma o tym mowy. No chyba, ze mialabym gwarancje, ze drugie bedzie spokojniejsze
Na poczatku protestowala i nie chciala butelki, ale raz na wielkim glodzie zlapala i pozniej juz poszlo z gorki

Cytat:
Napisane przez joann_ Pokaż wiadomość
My tez dalismy 200 zl.

Kleszcze sa okropne
Moj maly aktualnie bez szelek bo jak jest w nich to nie moge sobie z nim poradzic a i tak nie w humorze.

Hej
Hej

Jak ja nienawidze kleszczy! Moj ukochany piesek zostal ukaszony przez takiego bialego kleszcza, wdalo sie zakazenie i nie udalo sie go juz odratowac

Cytat:
Napisane przez Dzaasti Pokaż wiadomość
Marcia trzymam kciukasy.
Witaj jestinna
Czesc

Cytat:
Wiedzma, trzymam kciuki zeby przeszlo malej.

Cytat:
No dalej je jednorazowo po 120 ml, dlatego mu kaszy dodaję w nocy
Ja myślałam, żeby niedługo podać marchewkę, ale że sama ją zrobię a nie słoiczkową.. Na 1 raz dała mu 5 łyżeczek , pierwszą wypluł podobno, że aż na czoło poleciało, a potem jadł, lizał łyżeczkę
Moja tez je po 120 ml. A jak czesto ja karmisz?

Haha dziewczyny nie slyszalam jeszcze o takich egzorcyzmach. Ale w sumie w wielkiej desperacji czlowiek lapie sie wszystkiego

Edytowane przez jestinna
Czas edycji: 2016-05-27 o 15:00
jestinna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 15:19   #4065
Lucy31
Zakorzenienie

My na chrzest płaciliśmy 100zł. Bo u nas w kościele taki jest "cennik". Babka z kancelarii powiedziała ze tyle to tyle daliśmy. Wiem, że ludzie dają 100-200zł jak jest co łaska.

Cytat:
Jakos to bedzie musi sie uspokoic. Gorzej ja nie wiem jak to przezyje i tak mi jest wystarczająco przykro jak ona na moj widok sie drze :-P ale dobra nie pierdziele juz obtym samym. Spytam gin kiedy moge dostac okresu. Endometrium 1.3. Co to znaczy?
1.3 mm? Jak tak to malutkie czyli okres nie idzie a jak 1.3 cm czyli 13 mm to spore i będzie okres

Cytat:
Czesc mamusie!

Podczytuje was juz od dluzszego czasu, ale do tej pory nie udzielalam sie na watku (trafila mi sie samara i to dodatkowo z kolkami, z ktorymi meczylysmy sie okolo 2 miesiecy). Mieszkam na obczyznie, z dala od rodziny a moje kolezanki nie dzieciate. Nie ukrywam, ze ten watek sporo mi pomogl, wiec chyba czas wyjsc z ukrycia

Cytat:
Witajcie dziewczyny, dawno mnie nie było bo miałam przeprowadzkę i remont, teraz wizytacja teściów
U nas na nowym mieszkaniu z małym problem, budzi mi się co godzinę i nie wiem co mu jest Choć ostatnie dwie noce były już lepsze.. Strasznie wierci się w łóżeczku, czasem jak się do niego przebudzam, to nóżki ma na poduszce zamiast głowki haha, nie mam pojęcia jak on to robi Aż mu fotkę pstryknęłam, bo mąż mi nie wierzył W nocy dodaję mu łyżkę kaszy do mleka, bo wydaje mi się że się nie najada...
I pytanie, rozszerzacie maluchom już diety? Bo ja wczoraj zostawiłam teściowej małego na kilka godzin, wracam a ten cały w marchewce ze słoiczka Ja się pytam co ona robi, a ona, że przecież na słoiczku jest napisane od 4 miesięcy, więc najwyższa pora mu dać ehhh
Wiesz co, u mnie po czymś takim teściowa już nigdy w życiu nie została by sama z moim dzieckiem. To jets brak szacunku dla rodziców i ich decyzji.

Cytat:
A dla mnie to jest śmieszne

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2016-05-27 o 15:20
Lucy31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 16:09   #4066
Lutka2016
Raczkowanie

U mnie też średnio.Mały się budzi po raz pierwszy już po 4 godzinach.tak szybko nie budził sie nawet jak był mały,bo wtedy musieliśmy sami Go budzić.
Problem z kp też znowu mam,odrzuca cycki.Dzisiaj po trzech dniach przekonał się do lewego,o prawy jest dalej walka.walczę dalej,ale brakuje mi sił.Średnio zaczął przybierać,więc jak tak będzie to się poddam.Jego rozwój jest najważniejszy.
Marta,próbuj wszystkiego,może akurat zadziała.A jak tż reaguje na tę sytuację?
Co do kleszczy to mój pies też po kleszczu już nigdy nie odzyskał w pełni sił.
Ruda,Twoja teściowa jakaś niepoważna.te słoiczki po pierwsze mają wycofać,a po drugie one są po 4 miesiącu,jakoś od 17 tygodnia chyba.My za rozszerzenie się weźmiemy w 6 miesiącu.
kaaasi,Tobie to się trafiło idealne dziecko

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

U nas niejedzenie jest o tyle problematyczne,że strasznie ulewa,co na wagę dobrze nie wpływa.
Lutka2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 16:17   #4067
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Czy Twój ojciec upadł na głowę? Nie dzwonili po Ciebie a później wyzwiska, bo dziecko się darło? Przepraszam ale on jest niepoważny a Ty nie słuchaj takich głupot i już. 😙

Aninis ma rację! Marta bidulko po prostu brak słów 😡😡😡
Jesteś cudowna mama poświęcasz się Zosi w każdym calu, w każdej minucie dnia i nie robisz nic dla siebie, jesteś wielka! wspaniałe sobie radzisz a to że Zosia nie współpracuje to nie Twoja wina. Taki Ci się egzemplarz trafił i tyle, wyrośnie bo przecież nie będzie wiecznie dzidziusiem trzymaj się kochana musisz być dzielna właśnie dla Niej!!!

Ale jestem zdegustowana postawa rodziców Twoich

Cytat:
U mnie nocka też beznadziejna. Spala 2 + 3.45 + 2 +2.5 h

Pytanie z innej beczki. Ile placiłyście za chrzest księdzu?

U nas nic się nie płaci. Daliśmy po mszy tak z kultury 100 zl w kopercie i tyle.

Cytat:
Może jak za kilka dni nie przejdzie jej to idź do lekarza może coś zaradzi już sama nie wiem. Wykalacka łącze się w bólu dostałam okres rano... Puki co do zniesienia w porównaniu do tego co było przed ciąża ale już czułam od tygodnia że coś jest na rzeczy, ale mi się nic nie chceee 😣
Ale wysyp okresów. Niefajnie. Ja jestem 2 tyg po moim... Zobaczymy kiedy druga @ przyjdzie

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-27, 16:20   #4068
Wiedzma132
Raczkowanie

Temperatura trochę spadła ale nadal oscyluje gdzieś pomiędzy 37,2 a 37,7 to i tak za dużo. Ale leży na macie i łapie zabawki ;-) tylko zasnąć nie może :-( nie wiem już czy zabrać na dwór? niby z gorączką nie powinno się ale to raczej stan podgoraczkowy. Widzę że dzieci nam się po kolei zepsuly, a po 3 miesiącu miało być lepiej, ehhh :-( a co do tych czarów to na wsiach wciąż popularna praktyka, przelewanie jajek, jakieś zakopywanie wody z ubranek po północy czy jakoś tam. Koleżanka była u takiej znachorki, każdy orze jak może, jak nic nie działa to się człowiek czepia i tego. Ja w to nie wierzę ale podobno wiara czyni cuda;-)
Stary 2016-05-27, 16:53   #4069
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Czesc mamusie!

Podczytuje was juz od dluzszego czasu, ale do tej pory nie udzielalam sie na watku (trafila mi sie samara i to dodatkowo z kolkami, z ktorymi meczylysmy sie okolo 2 miesiecy). Mieszkam na obczyznie, z dala od rodziny a moje kolezanki nie dzieciate. Nie ukrywam, ze ten watek sporo mi pomogl, wiec chyba czas wyjsc z ukrycia
Cześć mamusiu

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Ufffff nadrobiłam.

Marta chyba niedoczytalam co powiedział lekarz o Zosi?

U nas super. Pojechaliśmy na działkę, grzejemy się w słońcu, spacerujemy, odpoczywamy. Wczoraj robiliśmy grilla, tata z mężem pili wódkę, a ja czteropak Łomży 🙊 fajnie było. Hania na noc pomarudzila ale zasnęła o 21 i spala do 8:30 z jedną przerwą na butle o 5:30.

Tylko mam problem z wózkiem, już jestem niemalże pewna, że chodzi o to, że ona chce widzieć i dlatego płacze leżąc w wózku :/ tak od ok 2 tygodni mamy. A to jest problem no... Bo przecież do spacerówki to jeszcze minimum 3 miesiące a pewnie i więcej.

Aaaa i potwierdzili nam rezerwację i 22 sierpnia jedziemy z mężem i Hanią nad Balaton na tydzień

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Jak ja nienawidze kleszczy! Moj ukochany piesek zostal ukaszony przez takiego bialego kleszcza, wdalo sie zakazenie i nie udalo sie go juz odratowac

Że coooooooooooooooooo współczuję bardzo. Mój pies na wsi jak jesteśmy na działce to łapie zawsze kilka kleszczy ale dotąd nic się nie stało

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-05-27, 16:59   #4070
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
My na chrzest płaciliśmy 100zł. Bo u nas w kościele taki jest "cennik". Babka z kancelarii powiedziała ze tyle to tyle daliśmy. Wiem, że ludzie dają 100-200zł jak jest co łaska.

1.3 mm? Jak tak to malutkie czyli okres nie idzie a jak 1.3 cm czyli 13 mm to spore i będzie okres

Wiesz co, u mnie po czymś takim teściowa już nigdy w życiu nie została by sama z moim dzieckiem. To jets brak szacunku dla rodziców i ich decyzji.

A dla mnie to jest śmieszne
1.3mm chyba no i sama mówiła ze nie ma pojecia kiedy okres przyjdzie.

Bylam u dr. Zdrowa jak ryba. To ulga ale w takin razie co dalej...

Tz tez sie martwi wczoraj cuda z nia wyczynialismy. Ale on jest wieczorami wiec wiecie..

Ja o wakacjach nawet nie marze te pieprzone zapraszanie juz mi sie nie chce. Dzis z Zoska jedziemy do babci i wujka.

Echhh chcialabym jakos sie zrelaksowac ale nawet nie ma szans na to
Stary 2016-05-27, 17:19   #4071
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
strasznie współczuję... Jakbym mieszkała bliżej Ciebie to bym normalnie wzięła ta Twója Zosię od Ciebie chocisz na 2 h żebyś odpoczela

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Marta my w ogóle zaprosiliśmy cześć gości przez pocztę i dzwonilismy. Byłam w ciąży 1 trymestr i miałam wymowke że się źle czuje

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-05-27, 17:30   #4072
Lola2828
Zadomowienie

Rudziutka ja bym tą pieluche jej kazała na głowę założyć 😂 komicznie by wyglądała 😂 Marcia super ze mała zdrowa tylko co teraz... U nas w rodzinie był taki przypadek że dziecko urzekła sąsiadka i smiejcie się ale te cuda wszystkie pomogły i dziecko inne już było to chrzesnica mojej siostry także info z pierwszej ręki 😂

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

A no i okres rozkrecił się na maksa 😒 na szczęście brzuch nie boli ale plecy masakra
Stary 2016-05-27, 18:16   #4073
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Rudziutka ja bym tą pieluche jej kazała na głowę założyć 😂 komicznie by wyglądała 😂 Marcia super ze mała zdrowa tylko co teraz... U nas w rodzinie był taki przypadek że dziecko urzekła sąsiadka i smiejcie się ale te cuda wszystkie pomogły i dziecko inne już było to chrzesnica mojej siostry także info z pierwszej ręki 😂

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

A no i okres rozkrecił się na maksa 😒 na szczęście brzuch nie boli ale plecy masakra
U mnie tak na maksa trwał jakieś 36 h i nagle prawie że zniknął. Dobrze ze nie boli aż tak jak przed ciąża

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-05-27, 18:18   #4074
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
U mnie tak na maksa trwał jakieś 36 h i nagle prawie że zniknął. Dobrze ze nie boli aż tak jak przed ciąża
Oby tak zostało 😞
Stary 2016-05-27, 18:24   #4075
marciar7
Zakorzenienie

Esor część tak robimy ale gdzie mamy max 10km to jedziemy zreszta to tylko bliska rodzina wiec ...
Dziewczyny współczuję okresow..
Stary 2016-05-27, 18:32   #4076
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

Tz tez sie martwi wczoraj cuda z nia wyczynialismy. Ale on jest wieczorami wiec wiecie..

Ja o wakacjach nawet nie marze te pieprzone zapraszanie juz mi sie nie chce. Dzis z Zoska jedziemy do babci i wujka.

twarda sztuka z niej...może jakoś ja zmęczyć żeby padła spać....ja mojemu tak robię zaczepiam daje zabawki gadam do niego pokazuje I czasem w trakcie zabawy usypia jest coś co uwielbia robić ? U nas dźwięki szeleszczenie pukanie i na słuchu je...Marcia wybacz juz nie wiem co napisać wymyślam

Cytat:

Nie śmieje się z takich rzeczy coś w tym jest tylko zupełnie się na tym nie znam w sensie sąsiadka życzyła mu coś złego to tak działa? I dziecko niegrzeczne?

Jeszcze 30 minut i kąpiel i spać go kładę umeczylam dziś na macie ciągle biedronka mu ucieka i matka musiała pomagać łapać i była radość i wes nie pomóż

Esor u nas tez zdarza się maruda na spacerze ale mi się wydaje ze to bardziej od upałów bo w cieniu juz nie marudzi tylko jak słońce na niego bardziej świeci...a może i masz rację z tym co piszesz ze więcej chce widzieć bo mało śpi juz w wózku ciekawa sprawa

Stary 2016-05-27, 19:09   #4077
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
twarda sztuka z niej...może jakoś ja zmęczyć żeby padła spać....ja mojemu tak robię zaczepiam daje zabawki gadam do niego pokazuje I czasem w trakcie zabawy usypia jest coś co uwielbia robić ? U nas dźwięki szeleszczenie pukanie i na słuchu je...Marcia wybacz juz nie wiem co napisać wymyślam

Nie śmieje się z takich rzeczy coś w tym jest tylko zupełnie się na tym nie znam w sensie sąsiadka życzyła mu coś złego to tak działa? I dziecko niegrzeczne?

Jeszcze 30 minut i kąpiel i spać go kładę umeczylam dziś na macie ciągle biedronka mu ucieka i matka musiała pomagać łapać i była radość i wes nie pomóż

Esor u nas tez zdarza się maruda na spacerze ale mi się wydaje ze to bardziej od upałów bo w cieniu juz nie marudzi tylko jak słońce na niego bardziej świeci...a może i masz rację z tym co piszesz ze więcej chce widzieć bo mało śpi juz w wózku ciekawa sprawa
Tak wywnioskowali że to przez sąsiadka bo im wiecznie źle zyczyła i dziecko darlo się dzień i noc no masakra z nią była... Teraz to już duża dziewczynka chyba z 16 lat ma. To ci biedronka nie dobra 😂 dobrze ze mama na posterunku 😀
Stary 2016-05-27, 19:16   #4078
Lucy31
Zakorzenienie

Dzieci nam marudza bo jest gorąąąąąąąc, masakra jakaś. u mnie w domu potrafi być 28 stopni Teraz powietrzyłam, przeciągi i spało na 25, ale dziec leży w samym pampersie. W nocy tez mi się budzi, co 3 godziny teraz, ale to odkąd są te upały i wyraźnie chce się tylko napić Daję cycka, czasem weźmie tylko parę łyków i zasypia przy nim. Wody nie chcę dawać, będę tak mu gasić pragnienie, to niech se wstaje Zrobi mi się kloc od takiego podpijania

A dziś był na zakupach w Kauflandzie, Pepco i Biedronce i naciągnał matkę na kasę. Zaczyna się Ale tak popatrzył na mnie oczetami słodko, że mu szmatek pokupowałam w Pepco hehe

Cytat:

Eh ciezki masz teraz okres, nagromadziło Ci się. Co Ci poradzić, nie wiem.. mam nadzieję że zaraz się poprawi z wszystkim
Stary 2016-05-27, 19:42   #4079
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Dzieci nam marudza bo jest gorąąąąąąąc, masakra jakaś. u mnie w domu potrafi być 28 stopni Teraz powietrzyłam, przeciągi i spało na 25, ale dziec leży w samym pampersie. W nocy tez mi się budzi, co 3 godziny teraz, ale to odkąd są te upały i wyraźnie chce się tylko napić Daję cycka, czasem weźmie tylko parę łyków i zasypia przy nim. Wody nie chcę dawać, będę tak mu gasić pragnienie, to niech se wstaje Zrobi mi się kloc od takiego podpijania

A dziś był na zakupach w Kauflandzie, Pepco i Biedronce i naciągnał matkę na kasę. Zaczyna się Ale tak popatrzył na mnie oczetami słodko, że mu szmatek pokupowałam w Pepco hehe

Eh ciezki masz teraz okres, nagromadziło Ci się. Co Ci poradzić, nie wiem.. mam nadzieję że zaraz się poprawi z wszystkim
Tez właśnie obstawiam marudzenie bo gorąco w domu jest normalnie z nim a w wózku potrafi trochę po marudzić no i mama weź nie kup jak taka okazja pewnie była

Padł a ja mam wolne lecę pocwiczyc bo w dzień się nie dało dziś

Stary 2016-05-27, 20:05   #4080
agaczilla21
Zakorzenienie

Hej 😊 chamska i zlosliwa dzisiaj robiła pierogi i.golabki dla męża...jutro jedzie...

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Co do czapek to ja ubieram prawie zawsze bo u nas wiatr zazwyczaj i nie chce zeby Patuskowi do uszkow nawialo...

My za chrzest chcieliśmy dać 100 ale ksiądz mi cofnął rękę z kopertą...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości