|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
Ten ksiądz to jakiś ewenement U nas sobie nawet piszą ile kto za kolędę daje
|
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
|
|
|
|
#4083 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślałam dziś o tobie ![]() Przemulo już śpi od pół godzinki. Oby spał dzisiaj lepiej niż ostatnio Tym bardziej, że znów sami bez tż..Co do upałów to u nas nie jest tak źle. W domu utrzymuje się temperatura ok 22 stopni. Więc jak się na dworze zgrzejemy, to chłodzimy się w domku Gorzej u rodziców na piętrze, tam już duchota..
|
|
|
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Milo mi 😊 ostatnio nie mam za wiele czasu...zwłaszcza jak M w domu...teraz pojedzie to odpocznę bo mam juz dość jego upierdliwości..ciągle mu coś nie pasuje.. |
|
|
|
|
#4085 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4087 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja nie wyrabiam z czasem... Staram się was czytać ale pisanie mnie przerasta... Jestem chora-gil do pasa- Tż w pracy. Co uśpię Zuzę to mi Michał ją obudzi. Przed chwilą zamiast iść spać wlazł na regał po książeczkę i oczywiście z niego spadł
Marcia nie wiem co ci poradzic bo Zuzie już przeszło. A próbowaliście podać jej mm z butelki? Słyszałam że niektóre dzieci same odstawiają się od piersi... Może warto spróbować? Bo kurcze ty się dziewczyno zamęczysz ![]() Jestinna witaj My za chrzest Michała w ogóle nie płaciliśmy. Ksiądz powiedział że nie weźmie a jak koniecznie mam zależy to możemy do skarbony w kościele wrzucić... Rudziutka ja bym normalnie zamordowała tą twoją teściową moja by się nie odważyła bo parę razy już była awantura o wtrącanie się...
|
|
|
|
#4088 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale życzę ci, żebyś jak najszybciej miała powody, żeby zmienić zdanie ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Smarujecie dzieciaczki kremem z filtrem przed każdym spacerem? |
|
|
|
|
#4089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dopiero dzisiaj kupiłam krem z filtrem, bo miałam 50, ale od 6 msc. |
|
|
|
|
#4090 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiadomo już kto od czasu do czasu podrzucał nam Samarę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- aninis- my damy 200 zł rudziutka- Wy teoretycznie możecie już rozszerzać dietę ale to Ty powinnaś podjąć tą decyzję a nie ktoś.
|
|
|
#4091 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Staram się,ale często zapominam:/ |
|
|
|
|
#4092 |
|
Rozeznanie
|
Co się dzieje z tymi naszymi dzieciaczkami... Adaś nie chce cyca... odwraca się od niego i już... nie płacze przy tym. Mam wrażenie, że swędzą go dziąsła bo pcha tam całą rączkę i się złości... już o tej porze śpi... a dziś strajk... obraził się na cycka :-/
|
#4093 |
|
Zadomowienie
|
Ło matulu z tymi naszymi maluchami ostatnio... Moja na przekór jakas znośna ale już w dzień dziecka mamy szczepienie i pewnie się skonczy, taki cudny prezent dostatnie 😞
|
#4094 |
|
Rozeznanie
|
Szczepień tez mam dosc... mieliśmy tydzień temu.. do dziś mamy odczyn na rączce... :-/ aż strach myslec.... następne 30 czerwca.
|
#4095 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój też nie chciał na wieczór cycka, ani smoczka...
W ogóle koszmarny wieczór bo był niespokojnyNa dodatek chwilę wcześniej zaliczyliśmy dziś pierwszy upadek z łóżka . Byłam w innym pokoju, oczywiście na chwilę i stało się. Musiał się chyba całkowicie przekręcić z pleców na brzuszek( a jeszcze tego przy mnie nie zrobił; dziś cały dzień próbował) i przeważył...Na szczęście długo i mocno się nie płakał ale zostało we mnie mega poczucie winy.![]() Z dnia na dzień jakiś mobilny się zrobił I jak na złość sama dziś jestem w nocy.
|
|
#4096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4097 | ||||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Cytat:
te kremy tak mają. Ja mam 30 z nivei i kupując pani w kolejce za mną mówiła że spokojnie 3miesiecznemu dziecku można. Ze ryzykowne Takiego tuż po urodzeniu czy 1 msc ale tak to ok Cytat:
Trzymam gigantyczne kciuki żeby nic się nie stało... Wysokie macie łóżko? Z naszego łóżka to by się Hania chyba zabiła ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- U nas dzień super dziś. Hania anioł. Jeździłam dziś samochodem ja zrobiłam jazdy ale się scykałam i nie podeszlam do egzaminu. Jeszcze Kraków. No ale tu na wsi nie ma policji i prosta droga, Hanie przypilnował dziadek mój tata i jak wróciliśmy to nawet mu usnęła w ramionach
|
|
#4098 |
|
Rozeznanie
|
Ja obudziłam się niedawno z gorączką
|
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się ![]() Pewnie raz się to z darzy nie jednej z nas. Oby nie ! ![]() Moja samara wczoraj padła o 19 i dopiero teraz wstała
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
A mój mąż zapomniał jedzenia z zamrażarki spakować...ja się orobiłam a on będzie musiał jakie słoiki przed granicą kupić...Ale plus w tym jest taki że na kolejny wyjazd nie będę robić nic bo już będzie głęboko mrożone...
|
|
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
No zły jest jak nie wiem...zawsze sobie wieczorem wszystko pakował a tym razem miał rano bo dopiero od 18 się wszystko zaczęło mrozić...ale niestety jakoś będzie musiał przeżyć
Trzymajcie kciuki bo od dzisiaj biorę się za odpieluchowanie Lilki...Oby w miarę poszło to zostanie mi tylko Patryś w pampkach... |
|
|
|
#4103 | ||
|
Raczkowanie
|
U nas noc beznadziejna jak zwykle ostatnio
![]() Od 19.40 do 1 obydził się pięć razy. Dalej przestałąm liczyć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A jak poszło ze starszym synkiem? |
||
|
|
|
#4104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bartuś tez nieźle spał. Zasnął o 19.30, wstał o 1 sie napić, a potem o 6. Zbudziła go kupa. Okropne twe kupy po żelazie, płacze, prezy sie, wije ehh Zrobił, uradowany poleżał, pogadał ze ślimakiem i przed 7 padł, śpi dalej
![]() Cytat:
![]() A co do upadku, rozumiem że nie możesz sobie darowac, też się boję jak lezy sam na łózku bo turla się jak głupi, kupiłam mu puzle piankowe, będzie leżał na podłodze. Jakąś wielka matę mu sprawię jeszcze. Ale myślę, że to niestety nieuknione, czasem dzieć i tak znajdzie sposób żeby sie pacnać. Mam nadzieję że Krzysiowi nic sie nie stało ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Wczoraj leząc miastem odwaliłam numer Idę, nagle mi dzowni, patrzę doktorek na wyświetlaczu. Zdziwiona, czego on ode mnie chce? Odbieram a ten: Dzwoniła pani do mnie?A ja: taaaaaaaaa? no skąd Smiał się że juz myślał że się stęskniłam heheh
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Joann poszlo sprawnie ale on juz duży bo na prawie 3,5 roku a odpieluchowany 6 tyg temu...Lilka tez nie mala bo ma 2,5. Niektóre dzieci w tym wieku lub nawet mlodsze odpieluchowane...poki co 3 razy siku w majtki ale jej nie odpuszczę 😉 mam 3 tyg zanim wróci M
|
|
|
|
#4106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
całe dzieciństwo miałam zapalenia uszu, jeszcze w ogolniaku z gorączką... I nie zakładam czapki :p U takich maluchów zapalenie uszu jest zwykle od kataru, ja za dziecka miałam od dymu tytoniowego (ojciec palił w domu). Jak chcesz ustrzec malucha to poczytaj skąd się bierze lub pogadaj z lekarzem. Cytat:
w obu parafiach w których mieszkałam jest tak samo. Z rodziny wiem tylko o jednym księdzu co potrafi po mszy czytać ile od kogo po kolędzie dostał... My jutro chrzciny. Nie wiem jak będzie, bo nakarmic glodomore mogę tylko w pełnej ciszy, bo na każdy dźwięk odwraca głowę... No wszystko jej przeszkadza... |
|||
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
Figa trzymam kciuki za jutro
![]() Aga a to pech z jedzeniem Lucy puzzle piankowe kupowałam stacjonarnie czy na necie ?
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Domiś chyba już się lepiej czuje przestał krzyczeć i jest dużo weselszy no i dziś już lepiej spał od 20:30 do prawie 4 nad ranem w nocy jak się na karmienie obudziłam to brzuch bolał od okresu nie mocno no ale jednak bolał, już się odzwyczailam dobrze ze jakoś mocno nie leci że mnie więc jeszcze źle nie jest. kurcze myślałam że później dostanę bo przecież u mnie tylko i wyłącznie kp i to nie mniej nic co 3h no oprócz dłuższej jednej przerwy w nocy a tu 4.5 miesięca i już no trudno trzeba przeżyć . Marcia jak Zosia??? Paula Mija widzę nawet ze snem szaleje dobrze ze szelki poszły w kat. Teraz trzymamy kciuki za Przemusia bodajże w poniedziałek dobrze pamiętam??? ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Nie zdziwiwlabym się jakby moja teściowa też małemu marchewkę dała ona z tych co ciągle rady dają. byliśmy u niej w dzień matki i miałam małego w rampers ie ubrałam mu skarpetki bo wiedziałam że gadanie będzie ale ona i tak mnie tekstem zabiła że mały ma zimne kolanka
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam po fb grup sprzedażowych z ciuchami...Może się uda coś mojego opchnąć bo tak mi już to w szafie zalega...a potem się zajmę ciuchami Lilkowymi i Patryśka bo już nawet z niego wór 120l stoi...
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- W dzień bezwietrzny Patryś spał u teściów na podwórku w wózku a teściowa "on nie ma czapki?"...no sz...bez przesady...jak jest wiatr to ubieram ale nie dość że bez wiatru to i w wózku to jeszcze czapka mi nuezbędna...może jeszcze uszatkę zimową
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.

U nas sobie nawet piszą ile kto za kolędę daje

Tym bardziej, że znów sami bez tż..

moja by się nie odważyła bo parę razy już była awantura o wtrącanie się...

W ogóle koszmarny wieczór bo był niespokojny

Smiał się że juz myślał że się stęskniłam heheh