![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
taka sytuacja
Jest sobie zwyczajna spokojna dziewczyna (wiek gimnazjalny), cicha skromnie ubrana, raczej nikomu nie zawadza, jest też taka blond lala, "klasowa piękność", pyskata, codziennie szpileczki makijaż... I ta pyskata pewnego razu zaczepiła tą spokojna, doszło do bójki (ciężko powiedzieć z czyjej winy, powiedzmy że po obu stronach albo bardziej zawiniła ta blond bo zaczęła) i to spokojna porządnie oberwała od tej pierwszej i poszła do domu z płaczem.
Na drugi dzień przychodzi ojciec tej spokojnej i po szkole przy prawie wszystkich łapie tą blond lale i zaczyna ją bić i szarpać, ale niestety ta mu oddaje i skończyło się tym że ona w bójce mocno skopała ojca tej pierwszej i sobie poszła. Co byście zrobiły na miejscu tej spokojnej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: taka sytuacja
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Normalna szczupła, zresztą czy to istotne? Może jej się udało, w szpilkach była to mogła mieć przewagę jak mocno go kopała, może miała szczęście, może on się nie spodziewał, że ona będzie się z nim bić i nie dał rady się obronić. Teraz to bez znaczenia... nie o tym jest pytanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim: nie rozumiem po co do tego wszystkiego wtrąca się ojciec? Dla mnie to jest poniżej krytyki. Rozumiem, że mógł ją ochrzanić, ale szarpać? Na miejscu "blond lali" powiedziałabym o tym rodzicom. Na miejscu "spokojnej" zapytałabym ojca po co to zrobił (tylko skomplikował). Poza tym zależy co leży w naturze tej spokojnej: albo bić się jeszcze raz, albo odpuścić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
dead & alive
|
"w szpilkach była i go skopała"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201707171403 Czas edycji: 2016-05-27 o 22:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
sissy that walk
|
Tak, dorosły facet przychodzi po szkole bić gimnazjalistkę, a ta powala go na ziemię szpilkami. Do tego ten wzruszający podział rodem z filmu "Wredne dziewczyny" - cicha szara myszka o dobrym serduszku i blond gwiazda szkoły z wrednym charakterem. Zieeew.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bo jej kupił sam te szpilki i okazały się za mało wyszukane na kulturalną rozmowę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wizażowy Kot Igor
|
Jeśli ta historia jest autentyczna to najbardziej dziwi mnie zachowanie ojca "spokojnej". Od wymierzania sprawiedliwości w szkole jest dyrektor i nauczyciele. A jeśli nie potrafią tej sprawiedliwości wymierzyć to sprawę zgłasza się na policję.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Brzmi absurdalnie, ale nie takie cuda się dzieją, więc możliwe, że to prawda. Ja też pamiętam różne patologie z gimnazjum z udziałem rodziców uczniów i w sumie zdarzały się gorsze rzeczy. Np. dwie matki ciągnące się za włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na miejscu tej spokojnej uczyłabym się pilnie, żeby dostać się do dobrego liceum i dobrze zdać maturę, następnie poszłabym na prawo, a potem na aplikację adwokacką, bo mając takiego ojca, taniej wyjdzie samemu bronić go w sądzie niż opłacać adwokata z zewnątrz. Skoro teraz zdobył się na zaatakowanie nieletniej osoby, to nie wiadomo co wykombinuje w przyszłości. Zrównoważony człowiek udałby się do szkoły, aby porozmawiać o zaistniałej sytuacji w obecności dyrektora, wychowawcy klasy oraz rodziców tej drugiej dziewczynki. I o ile zachowanie tej nastolatki można wytłumaczyć wiekiem i burzą hormonów, tak zachowanie ojca jest niepojęte. Smells like teen troll, ale wątek jest całkiem zabawny, daję 5/10. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Przecież w gimnazjum jeszcze zmienia się obuwie w szkole na jakieś trampki czy adidasy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
patola albo troll
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
wredna wizażanka
|
też mi pachnie patolą, ale dzięki temu przypomniał mi się ten wątek perełkowy o bałwanie i garnkach zniszczonych przez szpilki
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
ktoś za dużo ogląda tych reality seriali typu szkoła czy szpital.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- [1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;60991206]Dorosły mężczyzna poszedł do szkoły i zaczął bić nastolatkę. Hm. Na miejscu tej spokojnej uczyłabym się pilnie, żeby dostać się do dobrego liceum i dobrze zdać maturę, następnie poszłabym na prawo, a potem na aplikację adwokacką, bo mając takiego ojca, taniej wyjdzie samemu bronić go w sądzie niż opłacać adwokata z zewnątrz. Skoro teraz zdobył się na zaatakowanie nieletniej osoby, to nie wiadomo co wykombinuje w przyszłości. Zrównoważony człowiek udałby się do szkoły, aby porozmawiać o zaistniałej sytuacji w obecności dyrektora, wychowawcy klasy oraz rodziców tej drugiej dziewczynki. I o ile zachowanie tej nastolatki można wytłumaczyć wiekiem i burzą hormonów, tak zachowanie ojca jest niepojęte. Smells like teen troll, ale wątek jest całkiem zabawny, daję 5/10. [/QUOTE] Mistrz. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
facet zaczął bić dziewczynę i nie spodziewał się, że ona będzie oddawać? a co do pytania. co zrobiłabym na miejscu spokojnej? 1) nauczyła ojca się bić. co to za facet którego skopała nastolatka 2) zmieniła szkołę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Albo to dziedziczny brak umiejętności, albo blondyna to kung fu King Bruce Lee karate mistrz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;61025221]Jak dziewczyna z przedziału 13-15 lat ma uczyć ojca nie bić innych?[/QUOTE]
toż ja przecież nie pisałam nic o NIE biciu innych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;61025221]Jak dziewczyna z przedziału 13-15 lat ma uczyć ojca nie bić innych?[/QUOTE]
Calla001 napisała, że spokojna powinna nauczyć swojego ojca jak się bić, a nie, że powinna nauczyć go, że nie wolno bić innych. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;61025451]Calla001 napisała, że spokojna powinna nauczyć swojego ojca jak się bić, a nie, że powinna nauczyć go, że nie wolno bić innych.
![]() Sorry, godzina późna, wzrok już nie ten ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raróg
|
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Autorko to wizaż, a nie piekielni.pl, choć tam także usłyszałabyś, że bajkopisarstwo to nie u nich.
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;60991796]Przecież w gimnazjum jeszcze zmienia się obuwie w szkole na jakieś trampki czy adidasy.[/QUOTE]
U mnie nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Nie odpisywałam nawet bo nie bardzo było na co i bo bez sensu komentarze ale ok, odpisze.
Na start, żeby wyjaśnić to nie jestem ani ta spokojną ani blond, po prostu znam obie i widziałam całą akcje i bójki. Ogólnie to tak jak mówicie to ojciec pierwszej najgłupiej zrobił. Teraz jak dostał porządnie to leży w chyba jeszcze w szpitalu (choć może wyszedł, bo to już kilka dni temu było, szwy miał i chyba jakieś zęby mu wybiła czy coś, nie ważne zresztą) bo kopała w niego obcasami mocno, ale na policje nie pójdzie ani nigdzie się skarżyć, bo i tak będzie że to jego wina, bo on zaczął bójkę. „Spokojna” z domu pewnie długo nie wyjdzie bo wstyd na maxa i szkołę zmienić to mało… Blond ma ubaw z całej akcji i chodzi i się śmieje z tego tylko i wie, że nikt jej nic nie zrobi bo powie "ze to w samoobronie" choć wcale nie musiała go aż tak skopać. Co do tekstu o patoli to kogo uważacie za tą potole? Blondynke? A może spokojną? :/ Co do tekstu o prowo to nawet nie chce mi się komentować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
To zblazowanie jest bardzo interesującą reakcją u świadka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
To dopiero ciekawy komentarz. Czyli co? miałam pomóc blond w biciu ojca tej drugiej bo widziałam jak ją zaatakowała? chyba nie bardzo bo i bez pomocy oberwał. A może miałam pomóc ojcu tej drugiej i razem z nim rzucić się na blond, mimo że ona zawsze dla mnie byłą miła i jest moją koleżanką ze szkoły. Jaka jest twoja genialna rada na tą sytuacje?
Albo mogłam zadzwonić po policje, czekać sama godzinę w parku zanim przyjadą bo zainteresowanych dawno nie będzie bo pójdą do domu, tylko po to żeby ojciec mojej drugiej koleżanki nie dość że skończył w szpitalu to jak z niego wyjdzie to będzie miał sprawę za bójkę, bo przecież blond nie ruszą, bo się broniła (choć chyba przesadziła bo skoro miała obcasy to mogła kopać słabiej albo coś). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Plączesz się w zeznaniach ale z opisu wynika, że posadzą Cygana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.