|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
MamaNiny, gratuluję wizyty! a to dużą granicę błędu podał Ci lekarzâŚ.ideolo, jakby tak do 3,5 kg miały nasze dzieciaczki.
Dziś się uśmiałam, była u mnie koleżanka i mówi tak: "ja jak się urodziłam, to miałam 62 cm, no i urosłam niecały metr, bo mam 158 cm":haha: |
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Ja o jedzeniu sobie przypomniałam dopiero po
nie bylam w stanie myśleć o głodzie w tych bolach![]() Tez nie wiem co z ta lewatywa... Ostatnio miałam i teraz tez bym chciała ale teaz rodze gdzie indziej i tam nie robią rutynowo i na salach porodowych nie ma lazienek:/
|
#3573 |
|
Zadomowienie
|
Wesoła Ania - ładne łóżeczko i ochraniacz
Mama Niny - gratuluje wizyty. Duze te nasze dzieciaki juz Ja tez bym sie bala lewatywe samemu zrobic :-P A jak mi wody odejdą to pewnie zaczne panikowac a nie o jedzeniu bede myśleć :-D |
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie ostatnio zaczelo sie skurczami i teraz panicznie boje sie tego naglego odejścia wód
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3576 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny w jakim sklepie w dobrej cenie dostanę płyn do prania Dzidziuś?
|
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3578 |
|
Wtajemniczenie
|
Mama Niny gratuluję wizyty teraz już faktycznie możesz czekać
coraz bliżej święta ![]() A co do jedzenia to pewnie nie będziemy o tym myśleć ale myślę że ważne jest aby dużo pić żeby się nie odwodnic, będzie gorąco. A na energię zamiast jedzenia herbatę z miodem, albo duża ilością cukru !!! Mega moc
|
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z grilla
![]() Nam położna na sr radziła coś zjeść przed wybraniem się do szpitala, ale nie wiem czy będę w stanie :p
|
#3580 |
|
Wtajemniczenie
|
"Kochanie odeszły mi wody!!! Dawaj obiad i loda i smigamy do szpitala!!"
![]() No jakoś sobie nie wyobrażam
|
|
|
|
#3581 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W każdym razie tamte bóle odeszły wraz ze wzrostem brzucha. ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
:p :sly: ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- [QUOTE=mamaNiny;60985036] Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- A mnie dziś brzuch pobolewa. Leżę oglądam Sopot. Ten hyży to taki wokalista jak z koziej dupy trąbka. Jak ja go nie lubię
"Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem." Katharine Hadley Edytowane przez Lazurowa1 Czas edycji: 2016-05-28 o 21:11 |
|||
|
|
|
#3582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fakt, że już na korytarzu na IP urodziła nie spieszyli się Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3583 |
|
Zadomowienie
|
Aglo fajnie, że Tż poprasował ciuszki, niech się wprawia
![]() Ja od urodzenia mierzę synkowi zwykłym sprawdzonym elektronicznym Arida najważniejsze, że ginka nic nie olewa i jesteś pod kontrolą Kama śliczne fotki MamaNiny super wymiary synka, tak akurat ![]() Kamila ale masz nabytków do biblioteczki synka ![]() Ananka śliczny ciuzek - dla dziewczynek są takie cudeńka Wesoła Ania śliczne łóżeczko...jaki to model? Ja dumam dumam i wybrać nie mogę..za dużo tego Ja rodziłam na głodniaka i wcale o jedzeniu w trakcie nie myslałam, za to po już tak Jak w domu zobaczyłam tą krew na papierze to tak się zaczęłam trząść jak nie wiem..jedyne co to się wykąpałam i kazałam Tż kawę wypić..Ja balsam dzidziuś kupiłam za 14,99 ale w lokalnym sklepie, więc pewnie można dużo taniej kupić.. Olutka super zakupy Ja mam też Quinny Zapp Xtra i jeszcze Be Safe pasuje jak się dokupi adaptery....ja chcę koniecznie ten rozkładany Izi Sleep ale same ciemne kolory i też zaczynam mysleć o tym Pebble Plus... Czy to ja pisałam ostatnio, żę w tej ciąży nie mam prawie wcale zgagi? No to dziś mam za wszystkie czasy niemal cały dzień.. |
|
|
|
#3584 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3585 |
|
Zadomowienie
|
Ufff goście poszli!
A ja myślałam, że zmyją się koło 21 Tak mi się gości nie chciało przyjmować, a spotkanie cudne, ale to tak chyba zazwyczaj bywa. Tylko na męża zła trochę jestem, bo wypił "o jednego drina za duzo". Pytał przed spotkaniem czy moze pic i prosił żebym dała znac jak bedzie juz miał przestać. Ale stali przy grillu, potem omawiali jakies sprawy w męskim gronie i sama przegapiłam kiedy tyle wypił. A jakie Wy macie do tego podejscie? Teraz sezon grillowo-spotkaniowy sprzyjający "piwkowaniu". Wasi TŻ piją? Czy to juz ten etap, że abstynencja? |
|
|
|
#3586 |
|
Zadomowienie
|
WesolaAnia- świetnie się łóżeczko prezentuje i pomyśleć, że za chwilę będzie tam mały lokator
Nutik- super, że zadowoleni z wycieczki. Teraz zdjęcia Ci się nie podobają, a za kilka lat będziesz na nie patrzeć z rozczuleniem MamaNiny- piękna waga u synka
|
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Eskav ja tez w zyciu nie mialam zgagi
![]() Pierwszy urodzil sie z wlosami, mam nadzieje, ze drugi pojdzie Jego sladami ![]() Youstyna moj przy pierwszej ciazy nie pil od ok 2tygodni przed terminem, ale umnie nic sie nie dzialo, wszystko pozamykane i trzymalo wiec na wczesniejsza akcje sie nie szykowalismy ![]() A teraz racuje na dwa etaty jako kierowca to w zwiazku z ym za duzo pic nie moze ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#3588 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#3589 |
|
Rozeznanie
|
Mój jeszcze piwkuje-grilluje. Wczoraj go zapytałam od kiedy nie będzie już pił alkoholu, to mi coś odpowiedział, że od czerwca, czy cuś. Ale w sumie, to do wizyty u gina 7.06 mógłby sobie jeszcze spokojnie pić, zobaczymy co powie badanie na samolocie i może mu przedłużę dzień dziecka ;P
|
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taka zgagę miałam cała noc, że myślałam że oszaleje. Rennie o 3:20 szukałam po domu :p
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Jakaś noc zgagi. Mnie też męczyło..
Dzisiaj właśnie zaamierza kupić batony i wodę do torby do szpitala nie lubię miodu, więc odpada. nie mogę butelki z atomizerem znaleźć. Chyba na mazidlach kiedyś były.Mój 1.06 zmienia pracę, więc zrobi jeszcze spotkanie z kolegami przy piwku i kręglach a później abstynencja totalna. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja w ciąży mam wyjątkowo często zgagę. Wcześniej dokuczała mi sporadycznie, teraz niestety prawie codziennie Pewnie nasze dziecko będzie włochate
|
|
|
|
|
#3593 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam zgage jak zjem cos czekoladowego, wiec nie jem.. tzn wczoraj dwa lody z Lidla i zgaga poziom hard
)Tz nie pije, wiec problem z bańki
|
|
|
|
#3594 |
|
Zadomowienie
|
Yousthyna, mój jeszcze piwkuje podczas grilla, ale za niedługo pewnie już sam zdecyduje, że lepiej być w gotowości (całe szczęście nie muszę nad nim stać z batem
Flowerbombka, łóżeczko Miki, zamawiałam na skrzatmeble.pl Eskav, to ja też w takim razie będę mieć łyse dziecko:haha: Dziś dostałam newsletter, że w Hebe jest suchy szampon Batiste w promocji za 8,99 zł do 31 maja |
|
|
|
#3595 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mjego mysiegokoloru niech nie dziedziczy ![]() Cytat:
mam po drodze kilka mcdrive a tak na marginesie jak ostatnio byliśmy w macusiu to przyjechało dwóch kolesi na koniu do mcdrive z parasolka oczywiście no bo trochę padało ![]() A co do picia to ja bym chciała żeby mój nie pił już od początku lipca. Wcześniej niech jeszcze pouzywa Trzeba wstać kawę zrobić, jechać z samochodem na przegląd, do ikei po komode i na zakupy jedzeniowe
|
||
|
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Chyba dziś się nie będę udzielać za dużo bo humor mam nie za fajny...
|
#3597 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzis widze kilka z nas napad na Ikea.. ja teraz jade szybko bo mi sie wklady do segregacji w szufladach skończyły..a późniejszy dziki tłum nie dla mnie
|
|
|
|
#3598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polozna z mojego szpitala mowila ze jesli nie ma skurczy, a wody odeszly czyste to nalezy czekac z przyjazdem do szpitala 5-6godz. Tam jest masa porodow wiec jak sie przyjedzie za wczesnie to nie przyjmuja ![]() Yousthyna moj tak zabalowal na ostatnim meczu legii ze sam na razie ma dosc Ale jakby trafila sie okazja to mysle ze do konca czerwca moze jeszcze cos wypicKamila spoznione sto lat! Slodkiego macierzynstwa, mnostwa milosci i wora złota
|
|
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, po tych wczorajszych nerwach spaliśmy dziś 12 godzin!! Dziś czuje się już dużo lepiej... Koleżanka po dwóch porodach uspokoiła mnie że skoro skurcze minęły po prysznicu to były go te słynne Branxtony czy jak im tam...
|
|
|
|
#3600 |
|
Zadomowienie
|
Ja to się zastanawiałam czy sama siebie nie zawieźć na porodówkę
Na początku chyba skurcze nie są zbyt silne, może dałabym radę prowadzić, więc rozważałam taką opcję Ale zobaczymy jak wyjdzie w życiu. Pewnie w takim stresie i tak nie będę w stanie się skupić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

nie bylam w stanie myśleć o głodzie w tych bolach

Wzięliśmy ślub 26-09-2015 

Ale jakby trafila sie okazja to mysle ze do konca czerwca moze jeszcze cos wypic