![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1
spoko dzisiaj w aptece w promocji trafiłam jakiś krem od 1 dnia życia (baby dermedic sunbrella 50), wcześniej miałam sun ozon kids z rossmanna, z tego co widzę oba nie są złe, co prawda u sroki inne produkty z tych serii omówione, ale tutaj skład prawie identyko, więc myślę że ok
![]() nic mi dzisiaj nie wychodzi, nie poszłam do mamy, bo przyszedł brat tż do małego i musiałam udawać, że jest wszystko ok. Teraz już mama zajęta i dupa ![]() ![]() jeszcze przyszły mi czapeczki z alledrogo i wszystkie za duże a 2-3 cm różnicy jest z głową, tak powinno podobno być ![]()
#2672 |
Wtajemniczenie
|
32 zostań z nami Nam zawsze możesz się wygadac
![]() Polly To my tez takiego Grand scenica kupilismy niedawno Super jest ![]() ![]()
#2673 |
Zakorzenienie
|
Nadia a cholera wie
![]() Trzydziescidwa czyli była próba rozmowy? Ściskam ciepło. My mamy od niedawna 6 osobowe auto honde FRV bo foteliki nam się nie mieściły. |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
faceci są beznadziejni ![]()
![]() |
#2675 |
Wtajemniczenie
|
Ale tu cicho
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie skończyłam grać z tż i moim bratem w Talisman Magia i Miecz.:P oczywiście wygrałam.:P
![]() |
#2677 |
Wtajemniczenie
|
A co tu tak cicho? Wszystkie świętują długi weekend czy kąpią dzieci?
My jeszcze na kinder balu ale zbieramy się powoli do domu ![]()
![]() |
#2678 |
Zadomowienie
|
dziewczyny strasznie wam dziękuję za kciuki!!
![]() ![]() ![]() ![]() całe popołudnie sprzątam, dopakowuje rzeczy, pogoda dopisuje więc mam mnóstwo energii ![]() ![]() zauważyłam, że zaczęła sobie tak przygryzac dolna wargę, czy wasze dzieci też tak robia? mam nadzieję, że to nic takiego i po prostu tak lubi ale jej nie zostanie.. strasznie śmiesznie to wygląda w dodatku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, ja jakoś nie mam weny na regularne pisanie, ale podczytuje Was cały czas. Co u mnie?
Byłyśmy w szpitalu na początku maja, bo młoda nie chciała jeść zrobili jej badania niby wszystko w porządku miała pleśniawki i prawdopodobnie bolała ją buzia. dostała nystsatyne i jakoś poszło. ale jeśli chodzi o jedzenie to mam z nią niezłe cyrki bo ona je ale na raty, powiedzmy zje 10 lub 20 ml i za jakieś 10 min znowu i tak praktycznie cały dzień- jak tylko otworzy buzie to cyk z butlą- mam schizy że ona za mało je, jak czytam o waszych i słucham od koleżanek, które mają dzieci mniej więcej w tym samym wieku to zjadają za jednym zamachem 100-120 albo i wiecej moja w ciagu 3-4 h tyle zjda, przy czym jest ciągła walka, w nocy na szczęście śpi i budzi się lub ją budzę ok. 6. kupy mamy regularnie, brzuszek ją męczy ale nie zawsze, ja cały czas odciągam pokarm laktatorem i karmie butlą, z cycem na początku miałyśmy przejscia i jakoś staneło na butelce mleka mam o dziwo duzo troche nawet pomrozilam. mam pytanie jakie mm polecacie bo moja bebilonu w ogole nie chce jesc kupilam bebilon zwykly, HA, i comfort i pluje nim. jakies mlekoneutralne ktore jest dobre w smaku?? w szpitalu usłyszeli u młodej szmery na sercu dostaliśmy skierowanie na echo serca i wyszło że ma wadę fizjologiczną ubytek w komorze międzyprzedsionkowej chyba tak to się nazywało- stresu się najadłam byliśmy u pediatry i wyszlo że jestem panikarą bo to podobno dosyć częsta wada i z reguły ten ubytek zarasta jestesmy do kontroli gdzieś za 3 miesiące, ale tal czy inaczej w przyszłym tygodniu jedziemy do kardiloga, bioderka też mamy do kontroli pieluszkujemy się. co jeszcze.. mnie osobiście wkurzają dobre rady mojej mamy- ona uważa że zajęłaby się lepiej wnuczką ![]() ![]() ![]() postaram się częściej udzielać żeby nie spamować długimi postami
#2680 |
Zakorzenienie
|
Ooo Caro, ale silna babka musisz byc
![]() duzo zdrowia dla małej! Dzisiejszy wieczor sponsoruje pizza i wino ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Wtajemniczenie
|
Caro współczuję takiej "pomocy" Taa z czapka to standard ;-) Dzisiaj tz pakuje małego do auta które ustawił praktycznie pod drzwiami wejściowymi i miał do przejścia może ze 4 metry a tesciowa do nas "załóż mu czapkę bo mu nawieje" Ehh oni już tak mają Też często wędruje z malym od sypialni do kuchni bo zasypia na rękach i często przychodza akurat jak go usypiam i zaczepiaja Ja wtedy mowie ze maly właśnie zasypiac ale wierz mi mam mord w oczach bo mnie chole.ra bierze ;-)
Nie jesteś panikara Każdy by się wystraszyl słysząc o wadzie serca Ja bym pewnie od zmysłów odchodzila Zrowka dla małej Oby już niedługo nie było potrzebne pieluszkowanie i z serduchem było wszystko ok ![]() A co do mleka to mi się wydaje ze mój tez na kilometr rozpozna ze to mm Nie zapomne pierwszej butelki i jego miny ;-) Dziś znów padl i ledwo co wypił Ehh dziś chyba miał za dużo wrażeń Monia fajny wieczór wam się zapowiada ![]() ![]() Polly Gratuluję wygranej;-) To planszowe rpg? Nieznajoma, Kinga Co u Was? 32 pogadalas z tz?
#2682 |
Zakorzenienie
|
Hej Laski.
Jestem wykończona a tu weekend za pasem ![]() Stasiek śpi a ja siedzę przy średnim który wierci się i zasnąć nie może. Powinnam potem zejść na dół i posprzątać, taki ostatnio plan realizuję i rano mniej roboty dzięki temu, ale taaaak mi się nie chce. Caro witaj. Może jak zrobisz małej dłuższą przerwę w jedzeniu to wciągnie więcej. Nie wiem ale to chyba niezbyt dobrze żeby ona jadla co 10 min. Tak na chłopski rozum. ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Mi na szczęście nikt złotych rad nie udziela ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- No dobra synio zasnął idę na ten dół ogarniać... juz mi się jeść odechcialo taka jestem zmęczona. |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
Moonunit, w sumie można to pod rpg podciągnąć.
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2684 |
Konto usunięte
|
PUSTKI TU PUSTKI
![]() caro - jesu..nie dziwie sie taki diagnoz ,kazda by panikowala. A mamie nie mozesz uwagi zwrocic? mooonia - miłego wieczorku nie pij duzo i nie jedz ![]() ![]() lewek -rano sprzatniesz zawsze to wiecej sil sie ma 32- sciskam badz silna mysl o pozytywnych rzeczach |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole wizyta u neurologa byla przed przerażająca, ale ostatnio w przychodni zagadalam inne mamy i okazuje się że wszystkie dostalysmy skierowanie do neurologa przed szczepieniem, wiec chyba po prostu ta pediatra tak robi, ale nie zaluje bo neurolog do ktorego trafiliśmy to swietny lekarz i zbadala malucha calego. Zaden pediatra nawet 10% z tego nie zrobil - dlaczego pediatra np nie osluchuje serca? Mam wrażenie ze tylko katarki lecza, albo ja na takich poki co trafilam. Rozwazamy zmiane przychodni. U nas chyba kryzys laktacyjny konca 3 miesiaca i skok rozwojowy. Po maluchu widac jak robi postep i jak obserwuje swiat intensywnie po czym wpada w placz i chce cyca a mleka malo. Taki kryzys. Echh padam dzis jak kon po westernie!
2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu. 2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie. Edytowane przez dezire Czas edycji: 2016-05-27 o 20:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
Moja osluchuje serce za kazdym razem. Tez mielismy skierowanie do kardiologa.
Igor tez ma szmery |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Raczkowanie
|
Eeyesblue, na ropiejące oczko czarna herbata. U nas dopiero to pomogło, a wcześniej bujałam się dobry tydzień z solą fizjologiczną.
Caro, myślałam o Tobie niedawno. Jak się Norton dogaduje z malutką? Na dzień matki nic nie dostałam ![]() ![]() ![]() ![]() Wróciliśmy z weekendu u teściów, teraz meliska i spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
Ach dziewczyny, odsapnelam. Posprzątalam na dole, zrobiłam sobie pyszną kolację z soczewica tu ostatnio wspomnianą w roli głównej do tego lampka wina. Mniam. Siedzę SAMA i jest mi dobrze. Do tego oglądam moich niesmiertelnych przyjaciół. Jakoś wprawiaja mnie w dobry nastrój w przeciwieństwie do mojego tżta. I zrobię sobie dzień dziecka i pójdę spać bez kąpieli, Staskowi na pewno nie będzie to przeszkadzało
![]() Nadia rano to chłopaki już na nogach i każdy coś chce. A mnie bałagan denerwuje. Zresztą chyba akurat Ty dobrze to rozumiesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zadomowienie
|
Milka
dzięki ![]() ![]() Lewek jednak znalazłaś w sobie siły no i jeszcze na zrobienie kolacji ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2690 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Polly To Nina tak Tobie dopingowala ze wygralas Brawo Wy ;-) Dezire Odpoczynku życzę Eeyesblue Oj to się stresów najedliscie a wyjazd za pasem Dobrze ze juz wszystko ok ![]() Lewek Ja też zawsze sprzatam wieczorem Nie pojde spac jak jest balagan w kuchni czy w salonie W sypialni przymykam oko ;-) ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Eeyesblue Mozesz tez delikatnie masować wewnętrzny kącik oka Mi tak zalecił okulista gdy M ropialo oczko Dobranoc
![]() |
#2691 |
Zadomowienie
|
Witajcie,
nadal bez auta i wyszło że złodzieje potrzebowali 3,5 min żeby odjechać nadrobiłam was niby mniej piszemy niż w ciązy ale ogarnąć to to juz często wyczyn. My mieliśmy w środę dzięn mamy i taty w przedszkolu + pasowanie na przedszkolaka więc prezent od córki był a Tż standardowo źle bo on taki mało romatyczny i raczej techniczny Zoś pierwszy raz sypał kwiatki nawet sie udało tylko standard tata nawalił po nie chciał jechać po kwiaty na działkę na szczęście teściowa nam załatwiła bo bez auta to mi trudno wyskoczyć na chwilkę zerwac 10 piwonii z ogródka działkowego. Potem mieliśmy grila rodzinnego i wytrzymaliśmy dzieciaki na maksa a raczej starszą wsiadła do auta i pi 2 min spała. miał byc dzien brudasa dla dzieciaków jednak młody był nie po pas a pachy upaprany więc miał mycie. Kto mi poprasuje 5 pralek ![]() ![]() przed chrzcinami chyba zamówię kogoś do wysprzątania mieszkania jakbym miała cały dzien wolny to bym nadgoniła sprzatanie ale że młody jest cyckoholik to już ![]() ![]() krem mam z dermedic sunbrella - mineralny, od 1 dnia, 50 i ok 25 zł z apteki |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a jak jesteśmy u moich rodziców to śpi w łóżeczku turystycznym tzn pod materacem ![]() a jak młoda zaczyna płakać głośno to opuszcza pomieszczenie
![]() |
#2693 | |||
Zakorzenienie
|
pogadałam, ale nie wiem czy to coś da w dłuższym rozrachunku
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Caro złote rady wpuszczaj jednym uchem i wypuszczaj drugim, każdy by panikował, jakby usłyszał o wadzie serca, jesteś bardzo dzielna! Zaglądaj do nas częściej ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Rozeznanie
|
Pierwsze karmienie
![]() ![]()
#2695 | |
Zakorzenienie
|
U nas2 karmienie.
Cytat:
W czwartek były u mnie koleżanki z pracy zobaczyć synka. I mój maluch przy nich pierwszy raz przekręcił się z pleców na brzuch 😍 a ile się przy tym na męczył 😂 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
U nas pierwsze karmienie.
![]()
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
Wina nie pilam, pizze jedlismy zimna ... Planowanie caegokolwiek przy niemowlaku mnie dobija
![]() To nasza hmm 4 pobudka ![]() ![]() Aż tż poszedł na dół bo o 5 wstaje do pracy. Bo ja to wakacje w dzien bede miala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
Nie zazdroszczę częstych pobudek. U nas nie było więcej jak dwie. Ale za to Nina nie chce spać w dzień.
![]()
![]() |
#2699 |
Rozeznanie
|
ja wstalam do wc a mala spi. zasnela o 22.30 a ja do północy z mamą szykowalam jedzonko na chrzciny. zdecydowanie nie lubie takich imprez dlatego bardzo sie ciesze ze to juz dzis i bedziemy to mieli za sobą. trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo dzis ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Raczkowanie
|
Czy wasze dzieci też opierają się na piętach i podnoszą pupę? Moja tak zaczęła od paru dni i zastanawiam się czy to jakiś etap do przekrecenia się??
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.