|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Dziewczyny one są wszędzie, w trawie, na drzewach nie musi być las. Młodą wysmarowalam dziś od stóp do głowy ale boję się o malutką bo wszystko jest od 1 roku, a przy tym chorym serduszku to nie wiem 😢 płakać mi się chce... siebie raczej też nie wysmaruje bo Sarka mnie mamla, przytula się więc odpada. Zostaje tylko się modlić. ..
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- O matko Marciar, ale Ci się ssak trafił xD |
|
|
|
#4142 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Masakra z tymi kleszczami.... Adaś na spacerach śpi w gondoli... wydawałoby się, że tam kleszcz nie wejdzie... ale grom wie. Małego dokładnie oglądam po kąpieli codziennie..
|
#4143 |
|
Raczkowanie
|
Chcialam cos wiecej napisac dziewczyny ale u mnie od rana samara plus do tego poklocilam sie z tz
|
|
|
|
#4144 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na moje oko jemu jest dobrze jak jest...pretensje można mieć ale czy słuszne ? może niech zacznie od siebie a potem Ciebie się czepia bo mając 3 dzieci w domu można nogi wyciągnąć z jednym grzecznym to pikuś Cytat:
![]() no co za Zośka wyczytałam że przy upałach nie stawia się budki w wózkach bo dziecku może być za gorąco i najlepiej bez budki plus parasol...czy tylko mi parasole się nie podobają ? no wiem to nie mi ma się podobać
|
|
#4145 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Ja pierdziu
![]() Cytat:
nie ma sensu się kłócić
|
|
#4146 |
|
Raczkowanie
|
Jestinna przykro że taki dzień masz😦maz potrzebny szczególnie teraz kiedy maleństwo ma zły okres. Każdy napięty jak struna to o iskre nie trudno. Trzeba się mocno w jezyk gryźć czasami. Moj siedzi codziennie w malinach to i kłócić sie nie ma kiedy, bo wieczorem padamy na mordę normalnie xD
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Ale dobry jest normalnie 😁dowleka się do łóżka ale jeszcze na amory go zbiera jak ja już w objęciach Morfeusza jestem😂 pytam się "a tak na trupa może być "? "Może być słonko Ty sobie tylko lez " xD To jest dopiero potrzeba 😂 |
|
|
|
#4147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4148 |
|
Rozeznanie
|
Oooo to jednak nie tylko Moj tz tak sie zachowuje
|
#4149 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Haha
|
#4150 | ||
|
Raczkowanie
|
Wow. Moja tez ssie rece jak szalona i dzisiaj byly fochy nawet przy butelce. Moze naprawde zeby ida? Ja pakuje mojej gryzaka w usta i troche pomaga
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W szpitalu powiedzieli mi, ze maja takie przypadki codziennie i niestety nie da sie ich kompletnie uniknac. Ja mam nauczke na przyszlosc i nawet na lozku buduje fortece zanim zostawie ja sama.
|
||
|
|
|
#4151 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurka współczuję wam tych wyjców
A ja tu się przyszłam pochwlaić miłym dniem, aż mi głupio.Ale korzystamy z faktu że weekend i jedyne dni kiedy łojciec ma czas spędzić trochę z dzieckiem, więc najpierw działka, tam niuniuś leżał w hamaku, matka pobujała więc zasnął. Po 2,5 godzinie obudziłam, bo się bałam ze coś się nie budzi na picie. Więc dałam cyca. A potem podjechaliśmy nad wodę i jeszcze 3 godzinki spacerowaliśmy. Nakarmiłam go w samochodzie Ale upał taki, 33 stopnie pokazywał termometr na urzędzie miasta Dawałam mu więc pić często. Wróciliśmy do domku, zaraz go kapiemy i palulu, bo matka chce finał Ligi mistrzów oglądać ![]() Cytat:
|
|
#4153 |
|
Raczkowanie
|
Badzia, jestinna ale się biedne strachu najadlyscie, współczuję 😦 właśnie wyrwalam mężowi kleszcza 😠 no ja-pier-dole 😲
|
|
|
|
#4154 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() jestinna- o kurcze...podejrzewam, że Wasz przewijak jest wyżej niż standardowa wersalka. Współczuję... U nas wszystko ok. Ja byłam bardziej spanikowana przy starszej więc teraz to trochę spokojniej przeżyłam. wiedzma- daj spokój z tymi kleszczami...strasznie tam u Ciebie. marcia- fajna akcja z tym Twoim wujkiem Tu nie jednemu TŻ-towi przydała by się taka lekcja ![]() figa- kciuki za jutrzejsze chrzciny !!! U nas dzisiaj beznadziejny dzień . Dołączam do grona wyjców. Mały wyje, miauczy, drze się. Pewnie to wczorasze schabowe z młodą kapustą mu przeszkadza.... Dodatkowo jeszcze ulewa . Myślałam, że na spacerze uśnie to wracałam na sygnale.Zdążyłam zrobić sobie tylko śniadanie i obiad. A tak jest syf, kiła i mogiła... Poza tym ja też jakoś wyjątkowo nie zakładam czapeczki na takie ciepło ( a ja tez z tych ciepłoubierających). Aaaa....wczoraj byliśmy w tym szpitalu i nie założyli Krzysiowi plastra na ten pępek ze względu na te rany. Mam to smarować alantanem i we wtorek się zgłosić. W ogóle tak nie lubię tam jeździć . Jest zawsze taka mega kolejka bo zapisują kilka osób na ta samą godzinę ale przeważnie ze względu, że to taki maluszek to wpuszczają nas od razu. Normalnie jest ok 2h opóźnienia. Bym skisła pod tym gabinetem.
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4156 |
|
Zadomowienie
|
Na samo słowo kleszcz mam dreszcze... Brrr
|
#4157 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przemo śpi od pół godziny a ja siedzę jak na szpilkach i się modlę, żeby to dziś nareszcie była ta dobra noc Inaczej jutro już chyba naprawdę padnę z wycieńczenia![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Ale z tymi kleszczami to naprawdę trzeba uważać, bo co chwilę słyszę, jak ostrzegają, że w tym roku ich strasznie duuuuuużo |
||
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja sie tylko zamelduje ze zyje ![]() dzien udany - kolejny test z niemca zaliczony potem sesja w plenerze nad jeziorem zaliczona zrobiłam zamówienie na ubranka do sesji i wydałam 570 zł tz mnie zabije ![]() ![]() Mijka śpi i oby do rana tz chory - gardlo mu siadło a mnie boli głowa ![]() zjem i ide spac. Pewnie w nocy nadrobie
|
#4159 |
|
Raczkowanie
|
No nie no, już się obudził dziad jeden
|
|
|
|
#4160 | |
|
Zadomowienie
|
O matko to dopiero terminator...
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
|
|
#4161 |
|
Wtajemniczenie
|
Może jutro pośpi.
Mój wreszcie śpi. Mam nadzieję, że to 10-min turbodoładowanie...
|
|
#4162 |
|
Raczkowanie
|
Nie no, co za dziecko... Popił, owinęłam ciasno wielką pieluszką i śpi.
Ja mu dzisiaj tyle pięknych ciuszków nakupowałam, a ten co Niewdzięcznik
|
|
|
|
#4163 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
przeczytałam Was w pospiechu z jezorem na brodzie i nie pamiętam, co miałam której odpisać ![]() Najważniejsze, oby samary wreszcie poszły precz i zapanował spokój .U nas fajnie, wprawdzie upały okropne, mały tylko w rampersie na dworze, ja Milkowi czapeczkę cieniutką zakładam, jak wieje taki wiatr, ze mi krzesła na balkonie przesuwa , a jak ktoś coś mówi, to olewam i tyle .Wczoraj pojechalismy do moich rodziców, 15 km przed nimi, jak stanęliśmy na cepeenie, maly się obudził, było duszno, wiec wzięłam go na cyca, zeby sie napił i tak pił i przyspiał, wiec w końcu ruszyliśmy, mąż jechał powolutku a ja cycałam .Do rodziców przyjechał ciocia ze swoja córką i wnukami, których nie widziałam od swojego wesela, czyli 8 lat , fajnie było, k. poznała rodzine, wyszalała sie, ale M. jak zwykle był marudny przy gościach- nikt mi chyba nie wiezy, ze to aniołek w domu I dlatego po grillu pojechalismy do siebie, choc mielismy bagaz na wszelki wypadek, ja kierowałam, dzieciaki nam sie pospały i w domu całkiem inne dziecko z M- jak zwykle 1 pobudka, ok. 4ej. Dzis był caly dzień na dworze, non stop prawie spał, a jak nie spał, to gadał i sie śmiał, ja wysprzątałam dom i druga piwnicę, upiekłam ciacho, bo jutro jedziemy do teściów na obiadek a ciacho to mój wkład. K. śpi, M. też. Teraz oglądamy finał LM, tzn. ja rzucam jednym okiem i pewnie temu skupić sie na wizażu nie moge ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Wiedzma, skad ty? przestraszyłas mnie tymi kleszczami, bo ja też z Lubelszczyzny ![]() Marcia, brak słów, biedna Ty Aga, Twój mąż to chyba na glowę padł , ja jak byłam sama kilka z dni z 2 dzieci, to myslałam sobie- Aga daje radę z 3 przez 3 tyg. sama, więc ja tez dam .Wy piszecie o okresach a ja mam straszne podejrzenie, ze on nie nadejdzie wtedy, kiedy powinien |
|
|
|
#4164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i ja teraz w strachu ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Współczuję takiego duzego , u Ciebie też takie upały? to dodatkwoy dyskomfort...
|
|
|
|
|
#4166 |
|
Zadomowienie
|
Aaa to o to chodzi 😂 przyjdzie przyjdzie tylko dobrze wygladaj 😀
|
#4167 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- oj wyglądam, wyglądam . troszkę mnie brzuch pobolewał, i był sluz podbarwiony na różówo, myślałam, że to juz ale wszystko minęło ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
Ja bym na zawał zeszła jak nic .Mój też juz ruchliwy na tyle, ze boję się go nawet na środku łózka zostawić, bo podnosi dupkę do góry i suw suw na nóżkach jeździ po całym łózku
|
||
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boze dziewczyny ja wysiadam. Kazde usypianie to przysiady. Ja prawie juz rycze i serio jak kiedys Paula mam ochote z nią jedba rzecz zrobic. Czuje jakby mnie baby blues dopadl. Przy cycu nie spi w ogole. Rzuca sie drze uspac ja to cud. Znowu sie rzuca w lozeczkku nie daja nic zabawy rytuały nic. Do tego telefon mi sie psuje przez to utopienie i nie wjem co dalej bedzie. Ja chce zniknąć.
|
|
#4169 |
|
Zadomowienie
|
Przecież to nie może trwać wiecznie... Co za masakra, Marcia strasznie mi przykro tym bardziej że to tyle już trwa! Może faktycznie trzeba jej coś podać na wyciszenie może sama sobie nie radzi ze sobą... Biedne jesteście obie 😞
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce jej podawac takich lekow :'( boje sie sama takie brac.. Zaczynam pic skoncentrowana melise bo kuzwa..
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

no i dziś już lepiej spał od 20:30 do prawie 4 nad ranem
na moje oko jemu jest dobrze jak jest...pretensje można mieć ale czy słuszne ? może niech zacznie od siebie a potem Ciebie się czepia bo mając 3 dzieci w domu można nogi wyciągnąć 
no co za Zośka 

Dawałam mu więc pić często. Wróciliśmy do domku, zaraz go kapiemy i palulu, bo matka chce finał Ligi mistrzów oglądać
Inaczej jutro już chyba naprawdę padnę z wycieńczenia