![]() |
#241 | |
on tired little feet
|
Dot.: konflikt religijny - chrzest dziecka
Cytat:
bo refleksja przychodzi w trakcie, nie odbierając wiary, bo zgadzają się ale widząc ludzkie cierpienie przedkładają dobro człowieka tu i teraz nad "wytyczne" religii itd,itp, powodów pewnie może być mnóstwo. ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- być może. rozmowa nie była o teologii katolickiej ale o nazywaniu wszystkich księży "onanistami w sutannach".
![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i co złego jest w onanizmie? Myślisz że co oni robią z popedem seksualnym? To jest też nazwanie rzeczy rzeczy po imieniu, przynajmniej lepsze niż porównywanie na lekcjach religii dziewczynek do nadgryzionych jabłek, bo zaczynają odkrywać swoją seksualność. Ale mężczyźni i chłopcy oczywiście są zwolnieni od epitetow co? ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | ||
on tired little feet
|
Cytat:
no i znowo w koło macieju... NIE KAŻDY ksiądz porównuje dziewczynki do jabłek i to NIE JEST stanowisko Kościoła w tej sprawie. dobrze że wiesz, że wszyscy księża się masturbują, fajnie. ![]() serio taka rozmowa jest bez sensu bo dla was i tak KAŻDY ksiądz to kretyn, pedofil, gwałciciel, seksista i co tam jeszcze. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
Wydaje mi się że chodzi o zaufanie Bogu, czyli ksiądz stara się żyć tak jak wierzy że powinien i tak jak rozumie że jest dobrze nawet jeśli to się kłóci czasem z postanowieniami Kościoła. I zostawia to Bogu do osądzenia.
![]() |
![]() |
#245 | |
BAN stały
|
Cytat:
On przecież nie wierzy w Kościół katolicki, z tego, co piszesz. A to wszystko, co wymieniłaś, może robić dalej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jeśli stanowisko kk jest inne a jednak olbrzymia rzesza księży zachowuje się inaczej to albo sama instytucja jest bardzo słaba bo nie umie nakłonić swoich flagowych przedstawicieli do właściwego zachowania albo hipokryzja jest wpisana w tą instytucję. Co do masturbacji, nie znam ŻADNEGO mężczyzny który by przyznał że nigdy się nie masturbowal. Dodatkowo żaden też nie przyznał że w okresie długiego "celibatu" wymuszonego np brakiem partnerki nie zdazylo mu się rozładować napięcia seksualnego masturbacja. A księża to nie jakiś odrębny rodzaj ludzi, więc to pozwala zakładać że przeważająca większość mężczyzn to robi w różnych okresach życia. Więc proszę, nie unos się tak. Może zacznij po prostu widzieć życie i ludzi takimi jakimi są a nie sztucznie ich koloryzowac i dodawać wzniosłych cech jakich nie mają. Wszystkie twoje posty świadczą o tym że masz przeklamany odbiór rzeczywistości. Edytowane przez favianna Czas edycji: 2016-05-28 o 14:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Naczelna Nastolatka
|
Mogą jeszcze brać brom albo ci z prawdziwym powołaniem walczyć z napięciem seksualnym przy pomocy.modlitwy.
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Albo samobiczowania. Częsta metoda w niektórych zakonach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Naczelna Nastolatka
|
Ja pisałam serio. Wydaje mi się, że osoby bardzo głęboko wierzące potrafią energię seksualna spożytkować w inny sposób lub znaleźć w modlitwie ukojenie.
![]() |
#250 | |||
on tired little feet
|
Cytat:
Cytat:
Zresztą ja nie bronię Kościoła. Cytat:
Tylko jest różnica pomiędzy celibatem bo partnerki nie ma, a celibatem z wyboru bo zostaję księdzem i rozumiem na co się decyduję. Tak jak pisze zakonna wyżej- modlitwa.
I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it. Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet. Edytowane przez thirky Czas edycji: 2016-05-28 o 14:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Zadomowienie
|
konflikt religijny - chrzest dziecka
Jeny ale sie tej Thirky uczepiliście. Księża sa różni jak każda grupa społeczna. Jedni sa fanatykami a inni bardziej lajtowi. Wsród znajomych moich rodziców sa tacy i tacy i spoko, normalna rzecz.
Jeden nawet mówił ze rozumie antykoncepcję, tylko ludzie z nią przesadzają, ze zanika normalny cykl wpolzycia, nie ma wyczekiwania i przerw w seksie, tylko jest ciagle za przyjemnością.-- nie czepiajcie sie mnie teraz, ja tylko pisze co mówił A z mastarbacja podobno tak jest, ze sie modlą i pomaga i przechodzi (nie próbowałam ![]() Edytowane przez malgo96 Czas edycji: 2016-05-28 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc może ludzie są równi przed bogiem, ale wg wykładni kk człowiek, który nie uzyskał rozgrzeszenia z grzechu ciężkiego (a takim są grzechy np seksualne, uporczywe, czyli np trwanie w drugim nie sakramentalnym małżeństwie) nie uzyska zbawienia. A kto decyduje o rozgrzeszeniu? Ksiądz. Kto ustala prawa kościelne? Synod, papież. Czyli kto finalnie orzeka co jest dobre i złe w kk? ![]() Wiec jak to jest z tym bogiem, święta książką, nieomylnoscia papieża i wszechmoca boga? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
BAN stały
|
Cytat:
Toteż właśnie tego, co mówią się czepiamy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
Ale o zbawieniu decyduje Bóg. Nie trzeba byc rozgrzeszonym by byc zbawionym, wiesz?
Wyzywacie od hipokrytów, onanistów itd, to troche słabe generalizowanie, nieprawdaż? To ja napisze ze Hmm nauczyciele sa hipokrytami ale jaki ma to sens? Edytowane przez malgo96 Czas edycji: 2016-05-28 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Kto was słucha, Mnie słucha, a kto wami gardzi, Mną gardzi; lecz kto Mną gardzi, gardzi Tym, który Mnie posłał" (Łk 10,16). Oraz "Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone; którym zatrzymacie, są im zatrzymane" (J 20,23). I jeszcze o małżeństwie ale już nie chce mi się szukać i każdy to zna. Edytowane przez favianna Czas edycji: 2016-05-28 o 15:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
A z tego ze po śmierci staje sie przed Sadem
Każdy jeden będzie sądzony po śmierci Edytowane przez malgo96 Czas edycji: 2016-05-28 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozwiń myśl, gdzie te braki według ciebie a nie tak wszystkich oceniasz Nie ma czegoś takiego ze ktoś popełnia grzech ciężki i już razu nie ma zbawienia, doczytaj lepiej. Po śmierci jest sąd, dla każdego Edytowane przez malgo96 Czas edycji: 2016-05-28 o 15:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Ja nie muszę rozwijać, to ty podaj jakiś argument. Jak na razie dostałaś cytaty i nawet się nie odnioslas nie mówiąc o jakimś poparty źródłem argumencie. No chyba że masz bezpośrednia linie do boga i ci powiedział jak jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli chcesz to sie odniosę, oczywiście, tylko ze podane cytaty mówią o czym innym, nie zauważyłaś? Ja pisze o zbawieniu pomimo grzechu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Wyjaśnij logikę i podaj podstawę tego co napisałaś
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie znalazłam mniejszej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
Taka jest nauka KK przecież. Po śmierci jest sad szczegółowy, poczytajcie o tym. I tam jest oceniane całe życie
A czy to logiczne czy nie to już nie do mnie pytanie, spytajcie księdza albo katechetkę ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Każdy człowiek w swojej duszy nieśmiertelnej otrzymuje na sądzie szczegółowym, bezpośrednio po śmierci, wieczną zapłatę od Chrystusa, Sędziego żywych i umarłych. -KKK 1051 Nie wiem kto tu ma braki ![]() Edytowane przez malgo96 Czas edycji: 2016-05-28 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko czemu w świętej książce cytaty mówią to co mówią? Bo nigdzie nie ma napisanego tego co twierdzisz. A podobno kk opiera się na słowie boga. Reasumując, mówisz że będzie sąd bo kto tak powiedział? Czekaj, czyżby ksiądz? A skad on to wie? Cały czas kk się zasłania cytatami z książki a tu nagle taki zonk. ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- KKK jest ponad biblia? No i skąd oni niby to wiedza skoro objawienia prywatne nie są uznawane za wykladnie? (pisze to żebyś mi nie pisała o nich i o nieomylnilosci itd) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlaczego ponad? Jesli jesteś katolikiem to o tym sie dowiesz prędzej czy późnej, to cześć religii Tak jest w katechizmie kościoła katolickiego, wiec tyczy sie katolików. Po śmierci jest sad przed Chrystusem Edytowane przez malgo96 Czas edycji: 2016-05-28 o 15:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem katolikiem. Znam bardzo dobrze nauczanie kk ale jestem ateistka.
I nie, nie dowiem się ![]() Ty równie dobrze możesz się dowiedzieć że zainwestowalas w złego boga i Zeus jest na serio wkurzony ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zadomowienie
|
No ale ja tez nie jestem ale kiedyś sie zagłębiłam poprostu. Ja tam popełniam napewno ciężkie grzechy ale co mi tam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego ponad? Wroc na lekcje religii bo masz na serio braki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.