|
|
#4651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Hej! U mnie burza krąży w koło i taka jestem wypluta jakaś. Ale z racji że trochę popadało, to dobrze że nie umylam jednak okien
![]() Za to zmusiłam się do oberwania szpinaku, pokrojenia, zblanszowania i zapakowania w worki do zamrażarki ![]() Przy okazji zrobiłam koktajl szpinakowy Mniam, mniam... A jeszcze nie tak dawno nie cierpiałam szpinaku![]() O i zerwałam dziś 4 pierwsze truskawki w ogródku Jest szansa, że jednak ich pojem przed porodempaulinagm cudnie, ze jesteście w domu i super sobie radzicie. Nie miej wyrzutów z powodu smoczka! Sara miała do 10 miesiąca, kiedy sama wypluła i nie chciała więcej. KP nam to nie popsuło (karmiłam prawie 2 lata), ząbki ok (chodzimy do dentysty), mówi wyraźniej niż 2 lata starsza kuzynka. A i też wypluwała jak zasnęła na 100%. Więcej nie będę się odnosić, bo mi się zwyczajnie nie chce-taki dzień. Idę prasować
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Cytat:
tufi spectra 9 z zestawem osobistym. Coś ok 40zl za tydzień płacimy. A swój to zawsze swój.
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4654 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko pozniej w pore trzeba odzwyczaic dziecko jesli za bardzo polubi ![]() Ale jesli dziecko ma silny odruch ssania to smoczek jest wybawieniem. u nas niestety smoczek nienzdal testu ( roznych firm) , Bartek nie akceptowal zadnego, plul, dlawil sie, prawie wymiotowal. I za smoczek robila mu moja piers. Wiec wisial dniami i nocami , glodny czy nie glodny |
|
|
|
|
#4656 | |
|
Ania
|
Cytat:
kupnych bym nie chciała nawet, ale swoje..Chyba zjem i poobserwuje.. dziekuję ![]() Prasować o tej porze.. podziwiam:d Link do materaca: http://allegro.pl/hevea-materac-late...136780173.html
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61020806]Dziewczyny jak czujecie ruchy małych, np czkawki? Ja na dole ale tak bardzo po lewej stronie. A jak sie rozpycha to na boki, z jednej i drugiej strony. Niby leży główką w dół ale cos mi tu nie pasuje..
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Czkawke na dole- tylko raz z prawej raz bardziej z lewej strony ![]() A rozpchanie sie to tez raz z jednej raz z drugiej. juz nie wiem jak to moje dziecko lezy w tym brzuchu
|
|
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tu funkcjonować przy takim ssaku?
|
|
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61022076]Jasne. Jak na Medela to.dobra cena. I marka super, bierz Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] W takim razie biorę
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
jak będziesz go cały czas używać to warto
|
#4661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez znam chlopca ktory ma uczulenie jak zje te pryskane, kupne truskawki. Jak je swojskie jest ok takze nie uczula owoc a chemia ktora jest naszpikowany.Dlatego tak sie ciesze ze my mamy tyle swoich warzyw i owocow , bez tej chemii |
|
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na sr też tak mówiły położne wszystko ale w mniejszych porcjach i z umiarem
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia ja bym brala laktator
![]() Paulinagm nie obwiniaj sie tym smoczkiem Zuzia miała, w sumie tylko do spania albo do lekarza etc., na spacerach usypiala do spania, skonczyla roczek i zabrałam smoczka. I bez tragedii z reszta chyba Wam tu pisałam, jak odstawialam jej smoczek ![]() Cierpliwość- ja tez jakas taka wypluta jestem ..to przez ta pogodę. A ze chce Ci się prasować to podziwiam.. ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Fajnie Wam położne mowily, ja jak dostałam rozpiskę ze szpitala to myślałam ze śmiercią glodowa zejdę 😂 Dokladnie - tez znam kilka osób które uczulają te pierwsze truskawki. Haneczko ja bym zjadła, ale dosłownie kilka, potem bym obserwowala i jak będzie ok to na drugi raz więcej
|
|
|
|
#4665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hahah to by było dopiero olejnarazie odpuszczam .. Dam mu jeszcze tydzien czasu na wyjście
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Haneczka dzięki.
Przypomniało mi się... Pisałyście o wiesiołku. Ja biorę od 20tc 2x dziennie- zalecenie gin. Także nie zrobicie sobie krzywdy z taką dawką. Jest tak gorąco że nie dam rady spać. Jeszcze synek zajął moje miejsce. Nie mam siły go przenosić. Śpię dziś w salonie. W ogóle to mam dziś ubraniowego doła. Byłam z mężem w outlecie tyle fajnych rzeczy a ja nic sobie kupić nie moglam. Były ekstra spódnice ołówkowe, ktore uwielbiam. Mężowi kuliliśmy koszule w crop za 15zl. |
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
mój tz uwaza, ze jak przyłoży głowe do dołu mojego brzucha to słyszy tetno Małej, i ze to na pewno nie jest moje bo za szybkie
myslicie, ze to mozliwe?
|
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo patrząc do szafy to wiem że w 3/4 rzeczy nie wejdę, wiec nie wiem jak to bedzie... bede w worku po ziemniakach chodzic
|
|
#4669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z,racji pobytu w niejako długi weekend nie miałam jak skorzystać z,poradni laktacyjnej ;(Cytat:
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61020806]Dziewczyny jak czujecie ruchy małych, np czkawki? Ja na dole ale tak bardzo po lewej stronie. A jak sie rozpycha to na boki, z jednej i drugiej strony. Niby leży główką w dół ale cos mi tu nie pasuje.. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja czkawkę czuję na dole, raz z lewej raz z prawej strony. A co do ułożenia to mała nie raz tak się poukłada że zastanawiam się czy ona ma kręgosłup z gumy albo jakąś ośmiorniczkę mam, bo tak się wypycha że też zaczynam wątpić w to, że ona główką w dół leźy ![]() Albo nie raz mam wrażenie, że zwinie się w kłębek i leźy w samym dole podbrzusza, bo czuję wtedy taki mocny nacisk, napierania w tym rejonie. Motylku pięknie urządzone poddasze ![]() Moja koleżanka bliźniaki na poczatku miała w 1 łóźeczku i spokojnie się pomieściły I przepraszam za moją pamięć, ale która z Was jest planowaną "cesarzową" 2 czerwca ![]() Idę spać, spokojnej nocy Aaaa, i ja mam materac z havea, znowu nie zakodowałam, która pytała
|
|
#4672 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
właśnie wróciłam z karmienia,mała troszkę pociumkala i poszła spać. Mam już nawal, nie nadążam ściągać,karmić,myć i wyparzac laktatora. Używam nakładek silikonowych na brodawki jak przystawiam mała,bo moje są takie małe,że Baś nie umie ich łapać. Więc albo się uda i będę karmić z tymi nakladkami,albo będę odciagac cały czas. W ogóle mam małe przerwy między jedzeniem Basi,robię wszystko w biegu,na serio nie wiem jak to będzie jak wrócimy do domku. Nawet nie mam kiedy odespac porodu. Ale ogólnie nie jest źle,już jej nie naswietlaja w związku z zoltaczka, w dzień nie ma kroplowek nie mogę się doczekać,aż będzie ze mną w sali,ale to może jeszcze trochę potrwać. Idę jeszcze spać na pół godziny,a przed 9 znów karmienie.Miłego dnia Dziewczynki może dziś jakiś dzidziuś będzie miał ochotę wyjść na świat?;-)
|
|
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pytałam. Zastanawiam się tylko jak z ich twardością. Starszak ma z ikea do łóżka rosnącego z dzieckiem. Macałam jeden w hurtowni i byl strasznie miękki. Fizjoterapeutka mówiła że przy doborze jak naciśniemy ręką to nie powinna się zapadać. ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Ale miałam sny dziś porodowe. Zaczynam się bać bo zwykle w niedzielę się sprawdzają. |
|
|
|
|
#4674 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja pokupywalam wieksze ciuchy zeby miec w czym chodzić po porodzie i mi sie nie przydaly. Na poczatku chodziłam w ciazowych a potem szybko wskoczykam w swoj rozmiar przed ciąża. Mam nadzieję że teraz tez tak będzie, a jak nie to się kupi jakies szmatki Ja tylko mam nadzieher że ten cellulit zniknie bo wstydzę się swoich nóg. Pisalam wam że jest do kolan- juz jest do łydek w pierwszej ciazy tez miałam ale na posladkach. Tez zniknął. Teraz moje nogi to jakaś tragedia a przecież lato jest!Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- W nocy była burza, kiepsko spałam. O 1 obudziłam sie mokra, musiałam przebrać koszulkę. Potem tak grzmialo że mąż wstal i pozamykal okna. Co tu tak cicho, wszystkie śpią? ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dopiero się obudziłam
![]() Evelinke, w pierwszym poście wątku są planowane cc, staram się wyłapać jak któraś pisze, żeby było wiadomo kiedy kciuki trzymać Jeśli kogoś pominęłam, to się dopominać, bo ja czasem z telefonu piszę, ale tylko przy komputerze dopisuję te wszystkie rzeczy i może mi umknąć z pamięci przypadkiem co miałam dopisać
|
|
|
|
#4676 |
|
Zadomowienie
|
Hej, ja już nie śpię :-D wstałam z łóżka i przeniosłam się na kanapę do salonu przed tv. U nas piękna pogoda się robi, ale i tak będę siedzieć w domu, bo upały to nie moja bajka. Jadę tylko przed południem i mam nadzieję, że wrócę spowrotem do domu. Jutro jak dobrze pójdzie to będziemy mieć skończony 36tc, jupii, nie sądziłam, że wytrzymamy tak długo w trópaku.
Maria a u ciebie jak tam.??? Lekarze już mówią o jakiejś konkretnej dacie??? |
|
|
|
#4677 |
|
Zadomowienie
|
Ja wstaje tu o 5.30. Ide sie wykapac bo później kolejki . O 6 mierza mi z labolat.cukier. zaczeli sie zastanawiac czy ta cukrzyca byla wogole i lekarz pogratulowal mi prowadzenia bdb diety bo cala ciaza bez lekow anemii to cud tym bardziej że Michałek wszystko ze mnie wyssal.
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4679 |
|
Konto usunięte
|
Ania czy te buleczki są dobre jeszcze drugiego dnia?
Czy już następnego są twarde? Bo te zajączki drożdżowe co robię na Wielkanoc nadają się do jedzenia od razu potem są twardeWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
meldujemy się z Michasiem
ja dzisiaj się wyspalam ale w nocy jak Miki obudził się na picie (strasznie duszno u nas było mimo, że ciągle padało i była burza ) to zasnąć nie mogłam i się zaczynam stresować jak to będzie z dwójką
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.

Mniam, mniam... A jeszcze nie tak dawno nie cierpiałam szpinaku

tufi spectra 9 z zestawem osobistym. Coś ok 40zl za tydzień płacimy. A swój to zawsze swój.

Jak tu funkcjonować przy takim ssaku?

w pierwszej ciazy tez miałam ale na posladkach. Tez zniknął. Teraz moje nogi to jakaś tragedia a przecież lato jest!