|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Munia, wymuś na ginie koniecznie skierowanie do poradni diabetologicznej. Dobrze, że dajesz radę kontrolować te cukry, choć to że chudniesz, to już nie brzmi optymistycznie.
|
|
|
|
#3722 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3723 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Słuchaj, uprać ten kokon? W 40 stopniach na zmniejsxonych obrotach? Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Munia, u mnie nerki ok. Musisz w poniedziałek wziąć gina w obroty...
Mezzaluna, leukocyty to chyba infekcja. Ale krew? Nie było jakiejś adnotacji z labolatorium przy wyniku? |
|
|
|
#3725 |
|
Zadomowienie
|
Arida- widocznie zastępczyni nie ogarnia, a najłatwiej zrzucić winę na nieobecnych
U mnie dzisiaj dzwonili z lux medu, że ft4 mam poniżej normy, ale jak sprawdziłam, to tylko o 0,1, dopytam się gin we wtorek. W końcu poszłam na koncert, mała była grzeczna, dała mi się nacieszyć, potem jeszcze do pubu na mecz skończyliśmy, z kolegą się spotkać. Położyłam sobie grzechotke córci na brzuchu, ruszała się i liczyłam, że mi ja zrzucić, było blisko, może następnym razem
|
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Ananka, super, że wyjście udane! A Luxmed dobrze, że monitoruje takie sprawy. Ja bardzo cenię sobie elektroniczne komentarze lekarzy przy wynikach badań.
Bezsenność jest droga weszłam na Limango, a tam akurat kampania Lamaze. Te zabawki są na żywo tak cudne, że musiałam co nieco kliknąć...
|
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Ja poluje na lezaczek bujaczek lozeczko 3w1 tiny love
Drogie to, ale uzywki po 200-250 zl chodzą, a wyglada, ze moze byc naprawde fajne ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#3728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potwierdzam one sa super!Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3729 |
|
Raczkowanie
|
Wzięłam środkowy strumień. Z labu żadnej adnotacji nie bylo, tylko zazwyczaj było np. "erytrocyty pojedyncze w polu widzenia" a teraz "krew w moczu obecna". Fakt, ze sikam często. Wczoraj w ciągu 3h byliśmy w 3 galeriach handlowych i w każdej na start zaliczyłam kibelek. Kupie dzis ten sok z żurawiny, pewnie gin da mi jakies leki i każe powtórzyć badanie. Przeraziłam sie czy to malej nie zaszkodzi
w czwartek idę zrobić gbsa. Któraś juz robila czy bede prekursorką?
Edytowane przez mezzaluna Czas edycji: 2016-05-29 o 08:09 |
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ide na gbsa w przyszly poniedzialek
![]() Mi kazala jeszcze gin jak mialam cos w moczu pic Wode Jana i bez lekow zawsze bylo ok po tej wodzie ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ja nie śpię już od ok 8 ale nie chciało mi się ruszyć nawet palcem i tak sobie leżałam i udawałam, że śpię Dziś jedziemy do Chinczyka na jedzenie. T i siostra z jej "kolega" pewnie obezra się jak świnki, bo płaci się tylko za wstęp a ja pewnie skupie się na lodach ![]() Muszę się streszczac, bo o 11 już musimy wyjechać a ja nawet nie umalowana :P Munia dobrze, że się odezwalas! Przyciśnij lekarza i niech nawet się nie buntuje!!
|
#3732 |
|
Rozeznanie
|
Hejka.
U mnie po sobocie spoko, był grill, przyjechali znajomi, posiedzenie było na dworzu ale zbieraly się chmury to weszliśmy do domu. Deszcz nie spadł w końcu ale i tak cieplej było. Posiedzielismy do północy, męża będzie dziś boleć głowa :-D na 100%:-D Ja krwi w moczu nigdy nie miałam więc nie pomogę. Kiedyś za to miałam za☠☠☠isty ból nerki przez jeden dzień, okazało się że młoda tak się ułożyła że uciskala. Do wieczora minęło i nigdy już nie wróciło. Ja też mam chęć dziś męża gdzieś wyciągnac do miasta, nawet zrobiłam mu listę co jeszcze chce zjeść zanim urodze bo potem to już skromnie. Więc kilka miejsc mamy do odwiedzenia w najbliższym czasie ;-) Udanej niedzieli laski! |
|
|
|
#3733 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza szczescie z tym deszczem, ze nie doszło do Ciebie..wychodzimy do znajomych a tu taka burza z deszczem i wiatrem, ze hoho!
)Na dzis planow nie mam..poklikalam wczoraj koszule dla siebie do szpitala i szlafrok..kupilam w Ross pieluszki, chusteczki i plyn do kapieli..takze blizej jak dalej musze jeszcze dzis kliknac wanienke i przewijak, ale chce zwykly bialy i wczoraj na szybko nie moglam znalec..Zabawki Lamaze widzialam ze dziewczyny kupuja na Aliexpress, moze kiedys sprobuje.. |
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry !
Też tak kiepsko sypiacie? ja to przedwczorsj odespałam po aż 12 h spaliśmy a tak to mam problem z zaśnięciem w nocy też się budzę, rano jak wstanę do toalety gdzieś o 5 to potem już w ogóle zasnąć nie mogę ![]() Do nas dziś teściowie przyjeżdżają na urodzinowego torta męża. Więc idę ogarniać
|
|
|
|
#3735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My dziś w planie grill z rodzicami i siostrą. Rano lało. Zobaczymy co z tego wyniknie.
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Ja śpię ostatnio na raty. Chodzę na siku często bo staram się więcej pić. Moja woda smakowa zrobiła w domu furrore
Uwielbiam swoje łóżko, bo sytuację, że boli mnie kręgosłup są sporadyczne! Jak to cudownie położyć się i nie bać, że nie wstanę. To chyba dlatego, że jest mega extra miękkie. Ja już po sniadanku
|
#3737 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w nocy sie kulalam z boku na bok i budziłam..ale wrocilam od trzech dni do rogala i spie cala noc bez ani jednej pobudki
|
|
|
|
#3738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kolor 4- jak przyszedł to się okazało, że jest prawie biały, takie lekkie ecru. Mam straszny problem z kupieniem koszuli do szpitala. Chciałam na ramiączkach, bo raz, że będzie gorąco, a dwa, że nie chce mi się walczyć z jakimiś guziczkami jak mi dziecko na klatę położą. No i za chiny nie mogę znaleźć zwykłej koszuli na ramionkach na necie. I też ciężko śpię, jeśli obudzę się na sikanie. Staram się zamykać oczy jak sikam i puszczać ciepłą wodę przy myciu rąk, żeby mnie zimna nie rozbudziła. Dzisiaj mi się akurat udało z powrotem zasnąć, ale są noce, że nie ma jak. Edytowane przez nutik Czas edycji: 2016-05-29 o 09:49 |
|
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Ja musze kupić sobie jakąś do porodu.
Myślicie, że powinna mieć łatwy dostęp do cycka czy nie musi być? Bo zamawiać z neta specjalnie to słabo mi się chce na jeden dzień i wyrzucić.
|
#3740 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No podobno lalo strasznie i wiatr był. Znajomi przyjechali z Błonia to ponoć oderwanie chmury w białych blotach a u nas 10 km dalej zero deszczu. Zero. Nic. Tylko granatowe chmury i pomruki burzy. Kilka błyskow tylko widziałam nad B.B. Ciekawe co dziś będzie ;-) |
|
|
|
|
#3741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w trzeciej urodził się syn ![]() Położna podniosła mi koszulkę pod szyję i maleństwo tuliło się skóra do skóry. Potem był prysznic i wskoczyłam w koszule typowe do karmienia.
"Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem." Katharine Hadley Edytowane przez Lazurowa1 Czas edycji: 2016-05-29 o 09:57 |
|
|
|
|
#3742 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki!Koszule do porodu wzielam taka : http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4874108798 nie nosze koszul, zadnej nie mialam.. a w moim otoczeniu nikt nie musiał wyrzucac ale jak cos to w nosie..a na pobyt wzielam: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5283228922 i http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6066307666---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
)
|
|||
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam taka rozpinana na środku, nie specjalna do karmienia ale dostęp dość łatwy do piersi będzie po rozpięciu
|
|
|
|
#3744 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ja po piątkowym spotkaniu ze znajomymi wczoraj miałam dzien wycięty z życiorysu. Czułam sie jak na mega kacu, cały dzien prawie przespałam a i tak dzis sie czuje słabo. Na dodatek jestem mega spuchnięta. Straszny u mnie zaduch jest i marzy mi sie taka orzeźwiająca burza. Ale od rana pochmurno to moze jakaś burza bedzie ![]() Ja ostatnie noce tez słabo, budzę sie czesto. Jak juz sie obudzę to wizyta w toalecie konieczna, a ze ja mam toaletę pół piętra w gore to musze sie rozbudzić, zeby ze schodów nie spac. Koszule do karmienia mam takie jak Marcylina (z tym serduszkiem), ale dla mnie ten materiał za gruby jest i na porod wlasnie kupie, albo jakiś podkoszulek xxxxxxl, albo na jakimś bazarku jakas wielka koszulę na ramiączkach. Taki mam plan przynajmniej
|
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba w takim razie zamówię z allegro. Tylko boję się, że nie będę miała w razie czego gdyby akcja się za szybko zaczęła :/
Jeszcze pieluszki klikne i chyba wszystko będę miała...
|
#3746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/italian-fashion-ko...169740012.html http://allegro.pl/koszulka-do-karmie...145107165.html Mnie siku budzi tak ze 2 razy. Na szczęście w większości nie mam problemów z ponownym zaśnięciem- chyba że sąsiedzi lub ich psy zaczynają hałasować nad ranem Wtedy biorę stopery i śpię dalej, pomagają
|
|
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry coś mi czas ucieka przez palce, pogoda dopisuje to czas spedzamy co rusz gdzieś, a ja po tym szpitalu tym bardziej jestem jak pies spuszczony ze smyczy. Wczoraj byliśmy w ogrodzie botanicznym dziś jedziemy na mecz Matiego.
Gbs miałam już zrobionego w szpitalu i niestety mam dodatniego, ale w sumie lepiej wiedzieć niż niewiedxieć. Zabawkom lamaze tez nie mogę się oprzeć, na razie mamy tylko ptaszka ale nawet naszej suni przypadł do gustu. Nerka u mnie się odzywa czasem jedna ale wydaje mi się ze to kwestia piasku w niej i czasem ucisku na nią przez dziecko. Koszuli do porodu jeszcze nie mam i w sumie przy Matim rodziłam w szpitalnej teraz jak juz będę wiedziec gdzie mogę rodzic to podejmę decyzję czy kupować jakas czy też zdecydować się na szpitalna. A w nocy wstaje nie wiem już ile razy przynajmniej 3/4 siku plus budze się żeby zmienić bok i jescze ciągle mi gorąco wiec tez się budze
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja ze snem mam bardzo różnie - teraz jestem w fazie dobrego spania tj jak zasnęłam po 2-giej to z kilkoma krótkimi przerwami do teraz spałam
|
|
|
|
#3749 |
|
Wtajemniczenie
|
Yousthyna to mnie nie pocieszylas..najwyżej bedzie na kolejna ciaze, moze przypadnie na jesien/zima..albo opchne kolezankom, mam aktualnie 3 na druga polowe roku
)Jak sie bedziemy spotykać to plac zabaw bedzie malo! Edytowane przez marcylina Czas edycji: 2016-05-29 o 10:57 |
|
|
|
#3750 |
|
Zadomowienie
|
Ja też właśnie dobrze sypiam. I obawiam się że taka nagła zmiana ilości snu jak urodzi się synek okaże się niezłym szokiem dla organizmu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

mam nadzieję że to nic takiego 

[od 10.09.2011]
No bez jaj! To jest stoisko z kosmetykami, a nie elektrownia jądrowa
Dodatkowo dzisiaj przyszłam na jej prośbę, a tu taki miły newsik. Przykre jak cholera! 

jeszcze muszę szafe ogarnąć
A mi takie postawianie się nie przychodzi łatwo niestety 

Wtedy biorę stopery i śpię dalej, pomagają