|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Cytat:
![]() Cytat:
Trochę się rozpisałam, ale jestem po dwóch operacjach na nerkę, tysiącu konsultacji urologicznych i dalej by tak wymieniać więc tematy nerkowe nie mają przede mną tajemnic ![]() Cytat:
Faceci to zło tego świata! jestem wkurzona na TŻ. Od jakiegoś czasu chciałabym spędzić z nim wieczór, nie ważne jak chociażby oglądając ten durny telewizor, byleby pobyć razem. Ostatnio bardzo potrzebuję czułości, przytulenia, bliskości tej drugiej połówki. I im bardziej potrzebuję tym bardziej moj TŻ ma to w nosie. Często się zdarza, że o ile ma wolny wieczór, to a lbo idzie odsypiać nocki w pracy, ale jedzie do kumpla na piwko, ewentualnie na wspólne przejażdżki motorkiem z kolegą a ja oczywiście zostaję albo ze starszakiem, którego w tym czasie muszę umyć, zrobić kolację, położyć spać, poczytać bajki itp. albo zostaję sama cały wieczór w domu ( bo starszak idzie do dziadków). Wczoraj oczywiście on sobie pojedzie na przejażdżkę rowerem, a jedź myślę sobie i tak staciłam nadzieję, że pobędziemy razem. Ale że hormony wzięły górkę to sobie popłakałam, na co oczywiście TŻ strzelił mi focha, że ja jak zwykle nie pozwalam mu jechać, że tylko siedzieć w domu i w ogóle zaczął o to sapać. Nigdy się nie sprzeciwiałam jego wycieczkom, niech sobie jedzie, odpręży się, ale mi też brakuje takiego wspólnego pobycia ze sobą. Zwłaszcza, że nigdzie nie wychodzę, całymi dniami siedzę w domu. Focham się na niego od samego rana, i mam ochotę wyrzucić mu co o tym wszystkim myślę! No dobra, to się wygadałam.
|
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Cytat:
rozumiem Cie doskonale. Za to nie rozumiem Twojego faceta... ma prawo być Ci przykro i źle. W końcu nie po to ma się męża żeby się z nim ciągle mijac jak w hotelu.
|
|
#3753 |
|
Wtajemniczenie
|
Do facetów trzeba prosto z mostu..mowilas mu ze chcesz spedzic z nim wspólny wieczór? A jak nie lubi w chacie siedzieć to moze jakaa wspolna wycieczka, spacer, wypad na lody do kawiarni?
nie smuc się..szkodw łez
|
|
|
|
#3754 |
|
Zadomowienie
|
Czereśnie?! Też chcę!!!
U nas dziś upał, bo temp. ma dojść do 29stopni… Ja GBS miałam ostatnio, odbiorę wynik 14.06 na następnej wizycie, mam nadzieję, że doturlam się w dwupaku na nią Co do porodu to myślałam ostatnio żeby iść w zwykłym wielgachnym tiszercie ale on ma dekolt dosyc blisko szyji i myślę żeby ciachnąć go nożyczkami ale nie chcę wyglądać jakby był wygrzebany sprzed lat:P Co do zasypiania to ja mam problem się ułożyć, bo dziecko kopie po prawej stronie i wysoko, a wypina się na lewym boku. Muszę zasypiać na prawym bo na lewym to wariuje… A jeszcze często ma czkawkę co mnie bardzo rozprasza :P Piszecie, że Wasi TŻ Was wkurzają i płaczecie przez nich, to mój chyba pobija wszystkich… Wczoraj dostaliśmy wózek, nówkę sztukę zapakowana w karton i części owinięte w folię. Wracamy do domu a on chciał rzucić ten wózek do garażu, bo niby w mieszkaniu nie mamy miejsca (2 pokoje i bez przesady mamy miejsce…). Więc mu mówię, że trzeba go złożyć i sprawdzić czy wszystkie są części no i ogólnie czy jest Ok. Do tego w garażu śmierdzi i nie wyobrażam sobie trzymać tam gondoli/spacerówki, tylko sam stelaż (tam będę go zostawiać, żeby nie dźwigać na 2 piętro). Czy gondola nie powinna tak jak materacyk dziecięcy być wcześniej w domu i wywietrzyć z tego „zapachu” nowości. Z wielką łachą wtargał mi ten wózek i dziś będę się prosić aby mi go złożył… Czy Ja przesadzam? Czy Wy na moim miejscu mając 33 dni do TP rzucilibyście ten wózek do garażu, nie sprawdzając go wcześniej i złożyli go dopiero gdy maluch pojawi się na świecie? Kassate mój podobnie. wczoraj zrobiłam powiedziałam co myślę o tym, że za mało czasu mi poświęca a on oczywiście, że przesadzam… :/ I tak cała sobota spędzona w ciszy… eh Munia trzymam kciuki za wizytę
|
|
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że to białko, to słabo. Chorowałam już na nerki. Tylko pytanie co na to lekarka z enelmedu. W szpitalu jeszcze pokażę. Ja tam śpię. Na siku wstaję, ale na szczęście kładę się z powrotem spać.. Dziś mąż się śmiał że mnie. Do dziecka inaczej się wstaje. Jeden kwęk i jesteś na nogach A sąsiedzi imprezowali do 5 rano. Mąż powiedział, że im dzisiaj powierci coś z udarem. Trochę przegięli, bo imprezę słyszałwm jak by u siebie.. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
macie z tymi facetami. Mój jeśli chodzi o dziecko to po jakimś czasie sam się zastanowi i przyzna mi rację, że mało czasu zostało. Mój jest ze tych facetów co to w domu czuje się najlepiej i nie lata po kumplach. Co też nie jest takie dobre. I uważam, że nie przesadzacie dziewczyny. Macie prawo wymagać odrobinę uwagi i czułości! Cytat:
Udar to jest bardzo dobry rewanż
|
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
Alloffkowa, też różnie śpięâŚ.często wstaję raz na siku, a czasami ze trzy razy. Ostatnie dwie noce, jakoś lepiej spałam, może dlatego, że zostawiałam otwarte okno na całą noc i miałam świeże powietrze
![]() Kassate, pewnie mąż chce się jeszcze nacieszyć resztą wolnego czasu, ale rozumiem Cię, niestety faceci są mniej domyślni i nie czują ciąży aż tak jak kobietaâŚ.uważam, że najlepiej powiedzieć wprost, że chciałabyś spędzać z nim więcej czasu |
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Ej. Mój chłop to siedzi i gra na konsoli do 2 w nocy.. Jak nie na konsoli, to na kompie, czy innym sprzęcie córki. Muszę blokadę rodzicielska w końcu założyć
Muszę wstać. Wygoncie mnie z łóżka Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3759 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj wczoraj wysprzatal przedpokój i łazienkę od stóp do głów.. a teraz sprzata po śniadaniu
tez nie lubi siedzieć w domu, ale jakos ostatnio wszystko laczy.. bo na rowerze tez wczoraj byl, a wieczorem na meczu u znajomych byliśmy razem..wiec dla każdego cos dobrego
|
|
|
|
#3760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już Ci pisałam ![]() Też mam w osadzie moczu bakterie, nabłonki i leukocyty. Podobno od 10 leukocytów wzwyż trzeba działać. Antybiotyk. Też jutro idę z tym do gina. Mam dłuuuugą liste zadań dla niego ^^ |
|
|
|
|
#3761 |
|
Wtajemniczenie
|
Munia na wizycie żuj ostentacyjnie gume..na koniec wyjmij ja z paszczy, przyklej do tej listy, a liste mu do sciany nad biurko haha
|
|
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi nabłonkami i bakteriami to jest tak że teraz jest ciepło i nim w laboratorium zbadana te siuśki to ich się namnoży. Tak mi dwóch lekarzy powiedziało gdy ostatnio miałam (rodzinna i ginekolog) dopiero jak są leukocyty albo białko to trzeba się martwić
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
padłam
|
|
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bardzo dobrze spie w nocy. Jesli chcecue to pozycze wam moja pigulke nasenna, bedziecie spac jak niemowleta 😂
MamaNiny tez bym sobie zmniejszyla ale to jest trudna operacja i efekty po srednio mi sie podobaja. Znacznie latwiej i bezpieczniej jest powiekszyc. Ja z moim chlopem tez sie pozarlam wczoraj ale na szczescie za pare min przeprosil. Dla niego moj placz jest jak cios ponizej pasa i zrobi wszystko tylko nie to 😂 U mnie niby od kilku dni zbiera sie na deszcz a ani raz nie padalo. Przydaloby sie. Za 7 dni moj chlop przyjedzie do nas. Juz nie moge sie doczekac 😍 Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3765 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3766 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do spania to ja mam nocki przeplatane. Raz śpię jak zabita a raz budzę się bo co pare dni mam ból podbrzusza jak na okres i nie wiem czy to przepowiadacze czy mały ciśnie, ale przechodzi jak wstanę, więc bardzo możliwe bo czuje go mega nisko. W środę wizyta więc zapytam czy to nie groźne. I jak tak budzę się pare razy to potem odsypiam do 11 😐 a jak nocka spoko to ok8 jestem rześka.
Jesli chodzi o białko w moczu to kojarzy mi sie z zatruciem ciążowym. Może tez iść w parzę z nadciśnieniem. Krew w moczu miałam przy ostrej infekcji, ale wtedy zwijalam sie z bólu i praktycznie sikałam gęstą krwią - koszmar! Co do uwagi męża to nie mogę narzekać. Zawsze ja jestem pierwsza a potem koledzy, ale on nie przegina z ilością wyjść. Bardziej spokojny domator niż imprezowicz. Lubię jak gdzieś sam wychodzi, bo spędzać każdą chwilę razem to tez można sie udusić. Chociaż teraz jak ja większość czasu siedzę sama, to wymyślamy 'atrakcje' poza domem, tym bardziej ze pogoda dopisuje i ostatnie chwile we 2. Facetom trzeba walnąć prosto z mostu, ze dziś robimy cos razem i kropka, bo pretensje gdy on juz w butach stoi w drzwiach to słabo.
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Pychotka! Chińskie drinki, jedzenie i mnóstwo lodów!!
|
#3768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moi pojechali na rower i zostałam sama. Nina mnie poprawiła, że nie sama tylko z Mikim. Może nogi sobie zrobimy na jutro :-D Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3769 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej Lipcóweczki
Ale jestem wypluta przez tą pogode, duszno jak diabli. Wczoiraj popadały 3 kropelki i koniec. Gdzie ta burza ja się pytam? Ja śpię bardzo dobrze od 2- 4.30 Wtedy przeglądam neta, robie herbatkę, zmywam po kolacji, kręce się do 7 i dosypiam do 9. paranoja!Cytat:
![]() Cytat:
Co do tż, wcale Ci się nie dziwie. Przerabiałam temat kolegów na samym początku związku i teraz nie mam z tym problemów, ale wymagało to ode mnie przede wszystkim rozpoczęcia tematu... No i ukrócenia delikatnego Czasami mi się tylko robi przykro, jak np. tz proponuje spacer albo super exta masaż wieczorem... a po poworocie okazuje się że wychodzi do kolegów. Czuje się wtedy trochę oszukana, że odbębnił spcer ze mną żebym mu nie truła... Ale w zasadzie nie ma się do czego przyczepić. W jego logice wilk syty i owca cała ![]() Co do ciuchów po ciąży to ja jestem trochę w głębokiej d. Podstawą u mnie zawsze było kilka par jeansów,w któe absolutnie nie wejdę bo udziska misie rozrosły i zanim je zgubie to bedzie kilka dobrych mcy... Także może na jesień. Oby mi mleczarnia nie urosła za bardzo to mam kilka t-shirtów. Ale poza tym, to spódnice ołówkowe i koszule do pracy... Mhmmm... średnio uśmiecha mi się kupować ciuchy po porodzie bo mam wielką nadzieję, że wrócę do swoich rzeczy. No i że stopa mi wróci do poprzedniego rozmiaru bo teraz klapki i sandały kupiłam rozmiar większe. A co z moimi pieknymi szpileczkami i botkami?
1 + 1 = 3 Edytowane przez Arida_ Czas edycji: 2016-05-29 o 12:24 |
||
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
O matko nie wiem... Ja robiłam podstawowe badanie moczu i miałam bakterie i nabłonki płaskie. Zadzwoniłam do rodzinnej bo mój gon nie przyjmował tego dnia i mi powiedziała że jak nie ma leukocytów to nic się nie dzieje
|
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Już po śniadanku
![]() Zrobiłam racuchy z bananami, mniaaam!! Mój tż jest mało towarzyski, więc problemów z wyjściem do kolegów brak gorzej z tym, że wielu rzeczy mu się po prostu nie chce robić... Nie wiem jak leży mój syn, ale mam dziś wrażenie, że w każdej części brzucha jest jakaś jego część!! Oby się tylko nie odwrócił... |
|
|
|
#3772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3773 |
|
Rozeznanie
|
na okrągło mu powtarzam,że marzy mi się chociaż jeden wspólnie spędzony wieczór i że potrzebuję jego bliskości. Nawet wczoraj mu to mówiłam. Szkoda już mojego aparatu gębowego do powtarzania w kółko tego samego
|
|
#3774 |
|
Zadomowienie
|
W kwestii facetów - moj mąż sam mnie nauczył, że jest typem 0-1 i mam mu wprost mowić o co mi chodzi, z czym mam problem, bo on czasem widzi, że mam "foszka" a nie wie dlaczego. Stosuję się do tego i jest ok. Mówienie wprost czego oczekuję i oczywiscie kompromisy są dla mnie podstawą dobrego porozumienia.
Arida ja mam sporo "workowych" sukienek sprzed ciąży i liczę, że w nie się zmieszczę. Ale z udami piona, rozrosły mi się i na wciągniecie spodni długo chyba nie będę miała szans Olutka ja mam te same obawy. Od jakiegoś czasu czuję ruchy inaczej i jednocześnie na dole, na prawo i lewo od pępka. I niestety nie umiem rozkminić co to za cześć ciałka. Edytowane przez Yousthyna Czas edycji: 2016-05-29 o 12:47 |
|
|
|
#3775 |
|
Zadomowienie
|
O zazdro! Fajnie wygladaja te driny ![]() To moj "stary" jest jakims ewenementem. Od tygodnia ma zaplanowany wypad do ikea dzis. Mowi ze misimy kupic lozeczko, przewijak, wanienke i stelaz do niej bo on bedzie spokojniejszy jak wszystko bedzie gotowe i zostanie nam tylko czekac na dziecko. Ja bym mogla jeszcze za miesiac spokojnie zrobic te zakupy ale on chce juz koniecznie dzis kupic i zlozyc Zapamietal tez ze SR ze polozna mowila o spacerach i sam mnie ciagnie codziennie po pracy na jakies "wypady".
|
|
|
|
#3776 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do ułożenia to zawsze na badaniu dr głowicą pokazuje mi na brzuchu jak mały leży. Główkę ma pośrodku między pachwinami, grzbiet idzie po lewej stronie, brzuch w okolicy pępka a dupke i nóżki wypina na moim lewym boku. Zgadza się to z moimi odczuciami, lubię głaskać te górki 😍
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, rzeczywiście trzeba będzie pomyśleć o ubraniach na pierwsze tygodnie po porodzie... Chyba nie mam wizji...
|
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście mam spodnie ciążowe, sukienki... więc jakoś sobie poradzę
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dużo dresowek.. I głównie to obstawiam.. Chociaż z tym flakiem po brzuszku, to nie wiem czy będę chciała się ludziom pokazać.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3780 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam sporo tunik i koszul rozpinanych na guziki to do karmienia sie przydadzą i do tego legginsy, z którymi dopiero w ciąży sie zaprzyjaźniłam. Kilka sukienek i jakos opękam do jesieni. A potem planuję wrócić do spodni sprzed ciąży.
Jestem ciekawa jak będzie wyglądać skóra na brzuchu po porodzie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

zdenerwowałam sie, co to może być? Wizyta dopiero we wtorek...

tez nie lubi siedzieć w domu, ale jakos ostatnio wszystko laczy.. bo na rowerze tez wczoraj byl, a wieczorem na meczu u znajomych byliśmy razem..wiec dla każdego cos dobrego 
[od 10.09.2011]