|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Raczkowanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
A może któraś z Was próbowała nakładać na włosy maski typu
- miód - majonez - podobna jakaś gwiazda używa tego sposobu ![]() - piwo (tego już chyba nie zrobię ![]() Właściwie o każdej z tych masek słyszałam jakieś pozytywne opinie ale jakoś strach spróbować ![]() ![]() Natchnęło mnie tak bo dzisiaj po przekopaniu stron internetowych o domowych kosmetykach skusiłam się na peeling cukrowy czyli cukier dodany do żelu pod prysznic i efekt świetny - skóra gładziutka. Następnym razem użyję fusów z kawy ![]() ![]()
#3872 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Kiaa1, czemu boisz się piwa? Podobno płukanka z niego daje bardzo dobre efekty. A maseczka z wyciągiem z chmielu Studio Gloria zaczyna robić oszałamiającą karierę
![]() Miodu dodaje się do miksturek domowej roboty. Samego miodu chyba trochę bym sie obawiała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do piwa - z jednej strony chmiel no ale z drugiej alkohol i liczne ostrzeżenia przed stosowaniem komsetyków z alkoholem na wizażu - więc sam alkohol może tym bardziej wysuszyć ![]() ![]() ![]() Hmm a majonezem chce zrobić takim gotowym z lodówki Poomorskim ![]() ![]()
![]() |
#3874 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | |||
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak zwykle - do odważnych świat należy... PRÓBOWAĆ! ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Zakorzenienie
|
ja uzywalam piwa do krecenia wlosow zamiast pianki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Raczkowanie
|
Przekonałam się już
![]() ![]() ![]() Obejrzałam skład majonezu i rzeczywiście jest prosty - złozony w sumie ze składników używanych do pielegnacji włosów ![]() ![]() Co do piwa znalazłam ciekawy przepis którego obawiam sie już mniej i chętnie spróbuję: Jajko+1/4 szklanki piwa. Pomieszać, rozprowadzic na umyte ,mokre włosy,spłukac po 15min. A miód chyba też zmieszam w paćkę z odżywką i może trochę mleka ![]() ![]() Ciekawe tylko kiedy znajdę na to wszystko czas ![]() Teraz idę wyłowić fusy z garnka i funduję sobie SPA w łazience czyli peeling wyszczuplający kawowy ![]()
#3878 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Zakorzenienie
|
Też znam tą metodę
![]() Lepsza niż nie jedne pianki i lakiery i do tego oczywiście zdrowsza. Chmiel jest jak najbardziej polecany do włosów ![]()
#3880 |
Zakorzenienie
|
A ja kupiłam sobie ostatnio nowy szampon do włosków Palmolive long&shine http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19338
![]() Skuszona oczywiście super opiniami, bo aż 5 gwiazdek na 6 głosów. Narazie się na jego temat nie wypowiadam, bo uzywałam dopiero dwa razy. Pierwszą pozytywną rzecza jaka zauważyłam używając go pierwszy raz jest to, że nie musze uzywac odżywki aby rozczesać włosy- świetnie się rozczesują. A z reguły bez odzywki to miałam siano. A wogóle to poszlam do fryzjera podciąć końcówki, to ścięła mi chyba z 3 cm ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3882 |
Zakorzenienie
|
Ja tez nigdy nie lubiłam, ale skusiły mnie opinie na KWC
![]() ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2007-12-23 o 11:16 Powód: błędy |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
|
Miałam kiedyś ten szampon Palmoliwe i musze powiedzieć, że całkiem spodobało się mi jego działanie. Na pewno był lepszy od Fructisa do długich wlosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Zakorzenienie
|
Kupilam sok z brzozy i sok z pokrzyw. Najpierw wtarlam masujac w skore glowy ten z brzozy, po odczekaniu godziny ten pokrzywowy. Mam nadzieje, ze mieszanie ich nie szkodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Raczkowanie
|
A ja kupilam serum Avon do koncowek,odzywke z owocu granatu i jojoba w sprayu i odzywke do wlosow brazowych. I.....skusilam sie na suszarke Remingtona za 50zl rowniez z Avonu---1600 mocy zimny nawiew i koncentrator. Dzisiaj funduje wloskom SPA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Raczkowanie
|
a gdzie wy kupujecie sok z pokrzywy o brzozy?
![]() ![]()
#3888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kosmita, dziekuje za odpowiedz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Raczkowanie
|
kupowałam już w aptece sok z pokrzywy, ale on strasznie zajeżdżał alkoholem, bodajże phytopharmu był - to o ten chodzi?
![]()
#3890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, musze jeszcze zwrocic wasza uwage na jedna rzecz w zimie: kaloryfery. To niby oczywiste, ale czesto zapominamy o roznicach temperatur, ktore sa dla wlosa zabojcze. Warto je czyms chronic dodatkowo. A poza tym polecam sprawdzony patent: mokry recznik na kaloryfer plus na to rynienka z woda. Kiedy recznik wysycha podlewam go tylko woda z dzbanka tak, zeby nie pociekla na podloge. Polecam, moja znajoma zalatwila sobie wlosy grzejnikiem 2 lata temu. Z jednej strony, z tej gdzie miala grzejnik oczywiscie, wysuszyla sobie wlosy niemalze na wior. Edytowane przez tulipanna. Czas edycji: 2007-12-23 o 16:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chcesz uniknąć alkoholu we wcierkach możesz stosować napar z tych ziółek.
![]() |
#3892 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3893 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ufff - wreszcie koniec gotowania - teraz ide wigiliować ![]() Wesołych Świąt Wizażanki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3894 |
Raczkowanie
|
wydaje mi sie ze jest takie antycelulitowe wiadomo to masaz , no i kofeina ma wlasciwosci jakies wyszczuplajace
#3895 |
Zakorzenienie
|
No coz dziewczyny, jestem bardzo zawiedziona sokami pokrzywowym i brzozowym. Moje wlosy po splukiwaniu rano glowy leca garsciami - normalnie mi nie wypadaja. Nie wiem, czy robie cos zle, ale sadze ze po prostu nie podszedl sklad sokow. Chyba pojda do smieci - nie polece takiego zajzajera mamie ani siostrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, przylazłam się pochwalić
![]() Udało mi się pozbyć wstrętnego siana nie goląc się na łyso... Miesiąc intensywnej terapii wyglądał tak: *podcięcie o 2-3 cm u fryzjerki (niedużo dla mnie, bo miałam długie) * dwa razy w tygodniu maska z oleju kokosowego ze świeżego miąższu zmieszanym z olejem jojoba *odżywka codziennie po każdym myciu Pantene Restoratives trzymana conajmniej 20-30 minut (dosyć kopiasta porcja ![]() *po myciu jedwab biosilk *ograniczenie używania suszarki Po miesiącu poszłam podciąć minimalnie jeszcze raz i nawet odważyłam się na farbowanie, i fryzjerka powiedziała że mam zdrowe włosy ![]() Pierwszy raz w życiu hehehe Włoski błyszczą, o wieele mniej ich wypada, już się właściwie nie puszą. Bedę kontynuować, tylko nie zawsze jest czas siedizeć z odżywką na czaszce tak długo ![]()
![]() |
#3897 |
Zadomowienie
|
Kasik_M:
![]() A ja uzywam Apteczki babuni, na przetluszczajace i jestem bardzo zadowolona. Juz tylko czasami rzepa i jajko i osiagam swoj cel! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Zakorzenienie
|
A ja naczytałam sie o dobroczynnym działaniu picia pokrzywy i jutro lece kupic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Przyczajenie
|
Ja mam pyranko co do tyck kapsulek, ktore naklada sie na wlosy po umyciu i sie pinią..gdzie je mozna dostac, czy w aptece? i jaka jest przecietn cena jakich kapsulek..orza jak są wydajne? Bede wdzieczna za odpowiedz
![]() przepraszam za błędy;D ja slyszalam o maseczce z piwa na wlosy jako zapobiecającej wypadaniu. Zalecana do rzadkich wlosow. Moja kuzynka stosowala ![]() ja slyszalam o maseczce z piwa na wlosy jako zapobiecającej wypadaniu. Zalecana do rzadkich wlosow. Moja kuzynka stosowala ![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2007-12-28 o 12:24 Powód: post pod postem, prosze korzystac z opcji edytowania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.