Walka o zdrowe i piękne włosy :) - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-20, 22:13   #3871
kiaa1
Raczkowanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)

A może któraś z Was próbowała nakładać na włosy maski typu

- miód
- majonez - podobna jakaś gwiazda używa tego sposobu
- piwo (tego już chyba nie zrobię )

Właściwie o każdej z tych masek słyszałam jakieś pozytywne opinie ale jakoś strach spróbować a może znacie też jakieś inne - oczywiście nie licząc wody brzozowej, pokrzywowej, nafty i rycynki

Natchnęło mnie tak bo dzisiaj po przekopaniu stron internetowych o domowych kosmetykach skusiłam się na peeling cukrowy czyli cukier dodany do żelu pod prysznic i efekt świetny - skóra gładziutka. Następnym razem użyję fusów z kawy

kiaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-20, 22:52   #3872
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Kiaa1, czemu boisz się piwa? Podobno płukanka z niego daje bardzo dobre efekty. A maseczka z wyciągiem z chmielu Studio Gloria zaczyna robić oszałamiającą karierę

Miodu dodaje się do miksturek domowej roboty. Samego miodu chyba trochę bym sie obawiała A o majonezie pisały już kiedyś Wizażanki - w sumie to żółtka z oliwą, sokiem z cytryny, czasem z odrobiną octu - wszystko, co dobre dla włosów
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-21, 09:57   #3873
kiaa1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Kiaa1, czemu boisz się piwa? Podobno płukanka z niego daje bardzo dobre efekty. A maseczka z wyciągiem z chmielu Studio Gloria zaczyna robić oszałamiającą karierę

Miodu dodaje się do miksturek domowej roboty. Samego miodu chyba trochę bym sie obawiała A o majonezie pisały już kiedyś Wizażanki - w sumie to żółtka z oliwą, sokiem z cytryny, czasem z odrobiną octu - wszystko, co dobre dla włosów
A czego obawiałabys się w miodzie? może zaklejenia włosów na amen? wypróbuję taką maskę ale nałoże miód od połowy włosów, kurczę kosmetyka stosuje miód w cco trzecim produkcie no to trzeba spróbować

Co do piwa - z jednej strony chmiel no ale z drugiej alkohol i liczne ostrzeżenia przed stosowaniem komsetyków z alkoholem na wizażu - więc sam alkohol może tym bardziej wysuszyć może wypowie się ktoś kto oblewał włosy piwem

Hmm a majonezem chce zrobić takim gotowym z lodówki Poomorskim myślisz że to dobry pomysł? zapewne nie ma tam tylko oleju i zółtek i octu, ale banda chemikaliów

Stary 2007-12-21, 10:21   #3874
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiaa1 Pokaż wiadomość
Natchnęło mnie tak bo dzisiaj po przekopaniu stron internetowych o domowych kosmetykach skusiłam się na peeling cukrowy czyli cukier dodany do żelu pod prysznic i efekt świetny - skóra gładziutka. Następnym razem użyję fusów z kawy
Ja też tak zawsze robie z tym cukrem Przynajmniej cos zadziala a nie takie mikrobrobinki co sa w tych gotowych peelingach.

Cytat:
Co do piwa - z jednej strony chmiel no ale z drugiej alkohol i liczne ostrzeżenia przed stosowaniem komsetyków z alkoholem na wizażu - więc sam alkohol może tym bardziej wysuszyć może wypowie się ktoś kto oblewał włosy piwem
To może wypróbujesz Karmi?

Cytat:
Hmm a majonezem chce zrobić takim gotowym z lodówki Poomorskim myślisz że to dobry pomysł? zapewne nie ma tam tylko oleju i zółtek i octu, ale banda chemikaliów
To może lepiej nałoż samo żółtko i oliwe?
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-21, 16:11   #3875
'Estelle'

Cytat:
A czego obawiałabys się w miodzie? może zaklejenia włosów na amen? wypróbuję taką maskę ale nałoże miód od połowy włosów, kurczę kosmetyka stosuje miód w cco trzecim produkcie no to trzeba spróbować
Owszem, to sklejenie mnie przeraża i jeszcze taka ciągnąca konsystencja miodu... Nie wyobrażam sobie, jak to potem zmyć z głowy Ale faktycznie, miód ma wiele korzystnych właściwości i warto spróbować Może kiedyś i ja się skuszę, ale raczej dodam go do odżywki...

Cytat:
Kiedyś zdarzyło mi się takie płukanie, ale efektów już nie pamiętam Alkoholu tam raczej niewiele [5-6%] nie powinien mieć znaczącego wpływu, tak mi się wydaje.

Cytat:
Nie jest źle patrząc po składzie : olej roślinny, żółtko jajka, ocet, kwas cytrynowy, sól, cukier, musztarda , wcale tej chemii nie ma tak dużo [w Winiarym tylko przeciwutleniacz E 385]. Wiadomo, że lepszy taki domowej roboty, ale fabryczny też się nada

Jak zwykle - do odważnych świat należy... PRÓBOWAĆ!
Stary 2007-12-21, 16:52   #3876
kosmita77
Zakorzenienie

ja uzywalam piwa do krecenia wlosow zamiast pianki
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-21, 18:26   #3877
kiaa1
Raczkowanie

Przekonałam się już Wypróbuję każdy z tych 3 sposobów, posłuże za królika doświadczalnego a co !

Obejrzałam skład majonezu i rzeczywiście jest prosty - złozony w sumie ze składników używanych do pielegnacji włosów zastanawiam się tylko pomiędzy hellmansem a pomorskim hehehe

Co do piwa znalazłam ciekawy przepis którego obawiam sie już mniej i chętnie spróbuję:
Jajko+1/4 szklanki piwa. Pomieszać, rozprowadzic na umyte ,mokre włosy,spłukac po 15min.

A miód chyba też zmieszam w paćkę z odżywką i może trochę mleka

Ciekawe tylko kiedy znajdę na to wszystko czas

Teraz idę wyłowić fusy z garnka i funduję sobie SPA w łazience czyli peeling wyszczuplający kawowy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-21, 18:56   #3878
Isselilija
Rozeznanie

GG do Isselilija

Cytat:
Ale faktycznie, miód ma wiele korzystnych właściwości i warto spróbować Może kiedyś i ja się skuszę, ale raczej dodam go do odżywki...
Polecam Kallos Hajpakolokrem z miodem. Brzydkko pachnie ale ma niewiele składników i dobrze odżrywia i nawilża.

Isselilija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-21, 21:11   #3879
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
ja uzywalam piwa do krecenia wlosow zamiast pianki
Też znam tą metodę
Lepsza niż nie jedne pianki i lakiery i do tego oczywiście zdrowsza.
Chmiel jest jak najbardziej polecany do włosów

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-22, 12:22   #3880
domi7ks
Zakorzenienie

A ja kupiłam sobie ostatnio nowy szampon do włosków Palmolive long&shine http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19338
Skuszona oczywiście super opiniami, bo aż 5 gwiazdek na 6 głosów. Narazie się na jego temat nie wypowiadam, bo uzywałam dopiero dwa razy. Pierwszą pozytywną rzecza jaka zauważyłam używając go pierwszy raz jest to, że nie musze uzywac odżywki aby rozczesać włosy- świetnie się rozczesują. A z reguły bez odzywki to miałam siano.
A wogóle to poszlam do fryzjera podciąć końcówki, to ścięła mi chyba z 3 cm ale ostro zapuszczam dalej z nowymi końcówkami

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-22, 19:43   #3881
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
A ja kupiłam sobie ostatnio nowy szampon do włosków Palmolive long&shine
Moje włosy nie tolerują Palmolive, żadnego

Stary 2007-12-23, 11:11   #3882
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Moje włosy nie tolerują Palmolive, żadnego
Ja tez nigdy nie lubiłam, ale skusiły mnie opinie na KWC w dodatku o długich włosów.Narazie go nie używam, bo zostawiłam w akademiku

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2007-12-23 o 11:16 Powód: błędy
Stary 2007-12-23, 12:18   #3883
'Estelle'

Miałam kiedyś ten szampon Palmoliwe i musze powiedzieć, że całkiem spodobało się mi jego działanie. Na pewno był lepszy od Fructisa do długich wlosów.
Stary 2007-12-23, 14:56   #3884
tulipanna.
Zakorzenienie

Kupilam sok z brzozy i sok z pokrzyw. Najpierw wtarlam masujac w skore glowy ten z brzozy, po odczekaniu godziny ten pokrzywowy. Mam nadzieje, ze mieszanie ich nie szkodzi I ze nie stanie sie nic jesli bede je stosowac co wieczor na noc?
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-23, 15:06   #3885
Ankafanka
Raczkowanie

A ja kupilam serum Avon do koncowek,odzywke z owocu granatu i jojoba w sprayu i odzywke do wlosow brazowych. I.....skusilam sie na suszarke Remingtona za 50zl rowniez z Avonu---1600 mocy zimny nawiew i koncentrator. Dzisiaj funduje wloskom SPA
Ankafanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-23, 15:28   #3886
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Kupilam sok z brzozy i sok z pokrzyw. Najpierw wtarlam masujac w skore glowy ten z brzozy, po odczekaniu godziny ten pokrzywowy. Mam nadzieje, ze mieszanie ich nie szkodzi I ze nie stanie sie nic jesli bede je stosowac co wieczor na noc?
nic sie nie stanie ograniczy pewnie wypadanie u mnie tak dzialalo.
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-23, 15:43   #3887
unasaya
Raczkowanie

a gdzie wy kupujecie sok z pokrzywy o brzozy? ja przed chwilą byłam w sklepie po folię spożywczą i aluminiową i zaopatrzyłam się przy okazji w barwę tataro-chmielową, tych soków natomiast nie widziałam.. a kioskach ruchu nie ma tym bardziej, każdy robi wielkie oczy jak tylko o tym wspominam

hej, laleczko?

(i co by freud powiedział?
że to na pewno ma wpływ na nasze życie seksualne)
unasaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-23, 16:00   #3888
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez unasaya Pokaż wiadomość
a gdzie wy kupujecie sok z pokrzywy o brzozy? ja przed chwilą byłam w sklepie po folię spożywczą i aluminiową i zaopatrzyłam się przy okazji w barwę tataro-chmielową, tych soków natomiast nie widziałam.. a kioskach ruchu nie ma tym bardziej, każdy robi wielkie oczy jak tylko o tym wspominam
W aptece kochana

Kosmita, dziekuje za odpowiedz Nie mam problemow z wypadajacymi wlosami, no ale zawsze to wzmacniacz cebulek. Mysle, ze nie zaszkodzi
Stary 2007-12-23, 16:16   #3889
unasaya
Raczkowanie

kupowałam już w aptece sok z pokrzywy, ale on strasznie zajeżdżał alkoholem, bodajże phytopharmu był - to o ten chodzi?

hej, laleczko?

(i co by freud powiedział?
że to na pewno ma wpływ na nasze życie seksualne)
unasaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-23, 16:27   #3890
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
kupowałam już w aptece sok z pokrzywy, ale on strasznie zajeżdżał alkoholem, bodajże phytopharmu był - to o ten chodzi?
Tak, o ten. Dokladnie ten sam mam.

Dziewczyny, musze jeszcze zwrocic wasza uwage na jedna rzecz w zimie: kaloryfery. To niby oczywiste, ale czesto zapominamy o roznicach temperatur, ktore sa dla wlosa zabojcze. Warto je czyms chronic dodatkowo. A poza tym polecam sprawdzony patent: mokry recznik na kaloryfer plus na to rynienka z woda. Kiedy recznik wysycha podlewam go tylko woda z dzbanka tak, zeby nie pociekla na podloge. Polecam, moja znajoma zalatwila sobie wlosy grzejnikiem 2 lata temu. Z jednej strony, z tej gdzie miala grzejnik oczywiscie, wysuszyla sobie wlosy niemalze na wior.

Edytowane przez tulipanna.
Czas edycji: 2007-12-23 o 16:53
Stary 2007-12-23, 17:36   #3891
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Nie zaszkodzi, możesz nawet pomieszać obydwa ze sobą razem

Cytat:
Jeśli chcesz uniknąć alkoholu we wcierkach możesz stosować napar z tych ziółek.

Stary 2007-12-24, 14:12   #3892
axelka
Raczkowanie

Cytat:

Teraz idę wyłowić fusy z garnka i funduję sobie SPA w łazience czyli peeling wyszczuplający kawowy
Ja uzywam tylko peelingu kawowego jest najlepszy takie kupne mi nic nie daja

,,Always look on the bright side of life''

Gruuuubas !

10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
axelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-24, 14:56   #3893
kiaa1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez axelka Pokaż wiadomość
Ja uzywam tylko peelingu kawowego jest najlepszy takie kupne mi nic nie daja
A zauważyłaś przy dłuższym stosowaniu jakieś działanie wyszczuplające / ujędrnaijące/ antycellulitowe?

Ufff - wreszcie koniec gotowania - teraz ide wigiliować

Wesołych Świąt Wizażanki

Stary 2007-12-24, 17:24   #3894
axelka
Raczkowanie

wydaje mi sie ze jest takie antycelulitowe wiadomo to masaz , no i kofeina ma wlasciwosci jakies wyszczuplajace

,,Always look on the bright side of life''

Gruuuubas !

10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
axelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-25, 13:21   #3895
tulipanna.
Zakorzenienie

No coz dziewczyny, jestem bardzo zawiedziona sokami pokrzywowym i brzozowym. Moje wlosy po splukiwaniu rano glowy leca garsciami - normalnie mi nie wypadaja. Nie wiem, czy robie cos zle, ale sadze ze po prostu nie podszedl sklad sokow. Chyba pojda do smieci - nie polece takiego zajzajera mamie ani siostrze.
Stary 2007-12-25, 13:56   #3896
Kasik_M
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, przylazłam się pochwalić
Udało mi się pozbyć wstrętnego siana nie goląc się na łyso... Miesiąc intensywnej terapii wyglądał tak:
*podcięcie o 2-3 cm u fryzjerki (niedużo dla mnie, bo miałam długie)
* dwa razy w tygodniu maska z oleju kokosowego ze świeżego miąższu zmieszanym z olejem jojoba
*odżywka codziennie po każdym myciu Pantene Restoratives trzymana conajmniej 20-30 minut (dosyć kopiasta porcja)
*po myciu jedwab biosilk
*ograniczenie używania suszarki

Po miesiącu poszłam podciąć minimalnie jeszcze raz i nawet odważyłam się na farbowanie, i fryzjerka powiedziała że mam zdrowe włosy
Pierwszy raz w życiu hehehe
Włoski błyszczą, o wieele mniej ich wypada, już się właściwie nie puszą. Bedę kontynuować, tylko nie zawsze jest czas siedizeć z odżywką na czaszce tak długo
Stary 2007-12-26, 13:27   #3897
Lanessa
Zadomowienie

Kasik_M: i nie elektryzuja sie?

A ja uzywam Apteczki babuni, na przetluszczajace i jestem bardzo zadowolona. Juz tylko czasami rzepa i jajko i osiagam swoj cel!
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-26, 16:20   #3898
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_M Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, przylazłam się pochwalić
Udało mi się pozbyć wstrętnego siana nie goląc się na łyso... Miesiąc intensywnej terapii wyglądał tak:
*podcięcie o 2-3 cm u fryzjerki (niedużo dla mnie, bo miałam długie)
* dwa razy w tygodniu maska z oleju kokosowego ze świeżego miąższu zmieszanym z olejem jojoba
*odżywka codziennie po każdym myciu Pantene Restoratives trzymana conajmniej 20-30 minut (dosyć kopiasta porcja)
*po myciu jedwab biosilk
*ograniczenie używania suszarki

Po miesiącu poszłam podciąć minimalnie jeszcze raz i nawet odważyłam się na farbowanie, i fryzjerka powiedziała że mam zdrowe włosy
Pierwszy raz w życiu hehehe
Włoski błyszczą, o wieele mniej ich wypada, już się właściwie nie puszą. Bedę kontynuować, tylko nie zawsze jest czas siedizeć z odżywką na czaszce tak długo
Mi też sie juz troche zregenerowaly ale nadal wygladaja okropnie. Ja też używam tej odzywki Pantene i stosuje o.kokosowy ale bardzo nie regularnie bo mi sie nie chce Ale dobra wezme sie za nie. Jutro obcinam troche i wycinam te wszystkie postrzepione końcowki...ze 2 godziny roboty bedzie a potem jakis odzywczy kompres z olejow, żołtka i miodu i może cos z nich w końcu bedzie A myślicie że 2h wystarcza żeby sie wszystkie skladniki wchłonęly czy trzeba dłużej trzymac?
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-26, 16:28   #3899
domi7ks
Zakorzenienie

A ja naczytałam sie o dobroczynnym działaniu picia pokrzywy i jutro lece kupic

Stary 2007-12-27, 18:36   #3900
kasiaasd
Przyczajenie

Ja mam pyranko co do tyck kapsulek, ktore naklada sie na wlosy po umyciu i sie pinią..gdzie je mozna dostac, czy w aptece? i jaka jest przecietn cena jakich kapsulek..orza jak są wydajne? Bede wdzieczna za odpowiedz

przepraszam za błędy;D

ja slyszalam o maseczce z piwa na wlosy jako zapobiecającej wypadaniu. Zalecana do rzadkich wlosow. Moja kuzynka stosowala A czy dalo pożadano efekt? wedlug mnie nie widac roznicy!

ja slyszalam o maseczce z piwa na wlosy jako zapobiecającej wypadaniu. Zalecana do rzadkich wlosow. Moja kuzynka stosowala A czy dalo pożadano efekt? wedlug mnie nie widac roznicy!

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2007-12-28 o 12:24 Powód: post pod postem, prosze korzystac z opcji edytowania
kasiaasd jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości