|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Scent Bar
Trzy ciasta i ponad 200 uszek ulepionych. Nie czuję nóg ani kręgosłupa
![]() Nam (bo drożdżowe zawsze z mamą robię) makowy zawijaniec wychodzi zawsze "potworzasty" Rośnie, rozpycha się, robi się niekształtny. W życiu nie udało mi się wyprodukować takiego podobnego do sprzedawanych. Ale za to nieskromnie się pochwalę, że mimo awangardowego wyglądu jest świetny ![]() Czarna Zuziu - gratuluję kolekcji, pięknie musi się prezentować Ja w takiej stylizwanej na starą bogatj biżuterii czułabym się przebrana. Nie mam niestety takiej klasy Na Was musi wyglądać obłędnie. (Tymeno, oglądałam kiedyś w jakimś wątku Twoje skarby, nie wiem, czy wówczas to mówiłam, ale pamiętam je do dzis, ogromne wrażenie na mnie zrobiły). Mi u Kruka ostatnio podobały się długie kolczyki z takiego jaśniutkiego bursztynu - cena - bagatelka ponad 200 zł oraz z jednej z nowszych kolekcji też takie dlugie zielono-brązowe (nie pamiętam jakie to kamyki) te z kolei 299 Bardzo lubię też łączone białe i czarne cyrkonie, mają też kolekcję takich stylizowanych na barok z białymi cyrkoniami w oksydowanym srebrze (mam jedną zawieszkę, kiedyś kolczyki sobie do niej dokupię ). Ładną mieli też kolekcję z drzewa wenge (bodajże), tylko wg mnie stanowczo za wiele sobie za nią liczyli. I jeszcze utkwił mi w głowie wisior (czerwono-brązowy kamień półszlachetny) w bardzo ciekawiej oprawie ze srebra - wyglądał jakby kły go obejmowały. Też mnie cena powstrzymała ![]() Bjeato - śliczny zakup, też mi się podobają tego typu pierścionki (z moimi parówkowatymi palacami dobór jakichkolwiek, żeby się w nich dobrze czuć to koszmar) Tanzanit też nie dla mnie, ale właśnie utonęłam na tej stronce Apartu
|
|
|
|
#122 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aaaaa, nie powinnam była tu dziś zaglądać, nie powinnam... Te rzeczy są piękne, przepiękne. Ciekawe, czy jak na nie uzbieram, to jeszcze będą w ofercie... Cytat:
Myszko, srebrna nić, czółenko do ręki i już ![]() Ja miałam wczoraj, to dziś dubel byłby niewskazany... Na szczęście trochę rzeczy w zamrażarce było, więc dało się dość szybko naszykować obiad ![]() Jeszcze polewa na pierniki i wsio. Sernik co prawda nie najlepszy, ale trudno, schowam pod inne ciasta i tak będzie zjedzony
|
|
#123 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czekałam na jakieś rozsądne głosy, ze nie warto,ze za droga… a tu żadnego wsparcia psychicznego. ![]() E, i Ty Brutusie, przeciw mnie. ![]() No dobra zastanowię się, tylko do barku musze zerknąć ile mam trunków wysokoprocentowych i….
|
||
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Czarnazuziu, tymeno, Beatko piekna bizuteria
Cytat:
![]() Strachulcu, niczego sobie te makowce Pamietam, ktoregos roku moja Mama piekla tez drozdzowe makowce i tak porosly, ze wygladaly jak bochny chleba
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pieczcie, sprzątajcie, plotkujcie, ja uciekam bawić się na imprezkę znowu rano będę miała zapachowstręt
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#127 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Khy, tak podejrzewam,że to zaproszenie do knajpy, to nie tyle litość , co wyrachowanie . Widział ,że już jestem bardzo słaba i martwił się pewnie kto będzie obsługiwał Jaśniepana i gości w święta .
|
|
|
|
|
#128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny w rozgardiaszu przedświątecznym... he! i w nowym wątku
Cytat:
Cytat:
Jaka biżuteria i jakie suknie....zaraz nadrabiam zaległości |
||
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Kochane w nowym watku
Dzis cały dzionek w kuchni Musze, musze sie pochwalic.Upiekłam dzis pierwszy raz ciasto cappucino i sie udało!!!![]() usciski dla wszystkich gotujacych, sprzatających |
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich w nowym wątku
![]() Właśnie chciałam napisać z przyzwyczajenia, że pachnę Coconem ale oświeciło mnie, że od tego jest inny wątek Jakbyśmy się już nie "widziały" to życzę pogodnych i rodzinnych świąt |
|
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
ja to jestem blondynka...
najpierw niczego nieswiadoma poofftopowałam w Czym dziś pachniesz... potem wypowiedziałam sie w watku o rozdzielaniu bądź nie watku wyżej wspomnianego a dopiero na koncu zauwazyłam Bar
|
|
|
|
#132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nieźle, nieźle
|
|
#133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#134 | ||||||
|
czyli Endżi
|
Eeee tam... To przereklamowana sprawa
![]() Ja zawsze chciałam mieć starszego brata Cytat:
Ale tak jak pisze moja siostra wiedźma (mnie dyplomatycznie Cytat:
![]() Tak jak ci mówię - na pewno jest sympatyczny i "cos w sobie ma", ale na tysiąc kilometrów czuję emocjonalne popapranie (copyright by Bridget Jones) Cytat:
![]() To na Śląsku macie taki bajer ?Nie uwierzą Na przykład na gwiazdkę wybrałam sobie komplet różowej koronkowej bielizny z Hello Kitty, czerwony obcisły golf z Hello Kitty... Hehe.. Dla nich jestem głupiutkim dzieciekiem uwięzionym w stuosiemdziesięciocentyme trowym ciele ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A takie działanie w okolicach tyłeczka zawsze się przyda Cytat:
Może poddamy się hipnozie kiedy to specjalista pomoże nam się doszukać ukrytych przyczyn głebokiej fobii i wstrętu Mnie się wydaje, ze w moim przypadku będzie to związane z pobytem w Centrum Zdrowia Dziecka z moją siostrą Boże, to było chyba z 12 lat temu a ja do dzisiaj to pamiętam ![]() Tak w ogóle w aktualnym numerze "Wysokich Obcasów" jest wywiad z Umberto Eco - głównie na temat "Historii Brzydoty". Bardzo ciekawe. Umberto powiedział np że dla niego nawet najpiękniejsza kobieta jeśli ma w pępku lub nosie kolczyk od razu staje się brzydka Uzasadnia to tym, że jest "starej daty" ![]() Secco, Różowy Strachulcu, bieto -
|
|
#135 |
|
Rozeznanie
|
no znalazłam, znalazłam
ale w ogole to jestem podłamana, bo kilka miesicy przymierzalam sie do L'or de Torrente, i teraz nie ma go i nie bedzie w Mariennaud i bede musiala chyba uderzyc do allegro, tylko ze mi zalezy zeby szybko, a jak poczta dzieła na przełomie roku, to wszyscy wiedza... i co jaj mam zrobic teraz????
|
|
|
|
#136 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
|
|
#137 |
|
Rozeznanie
|
Angel, no własnie wszystko na to wskazuje, trudno, bede musiala zamówic na Allegro i uzbroić się w cierpliwość...
a wywiad z Umberto Eco czytałam, no cóż... nie mam u niego szans, jakos przeboleje, a kolczyka z pępka sie nie pozbęde
|
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
Kijanko, imienniczko
oglądałam w ubiegłym tygodniu tanzanity. Ba, nawet mierzyłam jeden .Zazdraszczam Wam przedświątecznego zamieszania. U mnie cicho........ nic nie pachnie, choinkę będę jutro ubierać. I tyle
|
#139 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma niestety już tych zestawów ![]() Teraz oferta helenkowa jest taka Cytat:
Właśnie "testuję" sałatkę jarzynową ![]() 200 uszek? Nieźle ![]() Cytat:
![]() No nie tak do końca nie przeszkadza Zdążył się już smiertelnie obrazić że nie chciałam wrzucić jego zdjęć jak trzyma makowca i robi głupie miny, a on tak "chciał zaistnieć na wizażu" ![]() Dziękuję w imieniu makowców
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;6105124]
Khy, tak podejrzewam,że to zaproszenie do knajpy, to nie tyle litość , co wyrachowanie . Widział ,że już jestem bardzo słaba i martwił się pewnie kto będzie obsługiwał Jaśniepana i gości w święta . [/quote]Kijanko, alez ten Twoj TZ podstepny (ale metody ma fajne ;P). Ja strategicznie oznajmilam, ze mam wscieklego PMSa i moj maz oprocz tego przyprawiania ryby juz mi zadnych zadan nie przydziela (no, chyba, ze trzeba cos w googlach poszukac (moj maz na szczescie kocha gotowac i w kuchni czuje w swoim zywiole - ja mu jestem potrzebna tylko jako kuchcik, a i to w sumie rzadko ;-) ) |
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Strachulcu cos tam jest
http://eu.strawberrynet.com/productD...54597&goChar=H
|
|
#142 |
|
Rozeznanie
|
Różowy Strachulcu jak patrzę na Twoje makowce to jakbym moje widziała i już się nie mogę jutra doczekać
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
http://eu.strawberrynet.com/productD...30840&goChar=C
Ja też własnie pogrzebałam sobie na Truskawie - znalazłam zapach który łaczy w sobie pieprz i cynamon i jest okreslany jako zapach orientalno-drzewny. Kojarzę go z reklam w amerykańskim "Seventeen" - ciekawe, czy ktoś go zna? |
|
|
|
#144 |
|
BAN stały
|
Chcecie przepis na śledzie po prowansalsku...pycha
4 płaty śledzi 5 ogórków kiszonych 4 ząbki czosnku 1/2 szklanki oliwy 1 łyżka z ił prowansalskich. Ogóreczki, czosnek kroimy w kostkę, mieszamy to z ziołami i oliwą. Sledzie kroimy na kawałki i wkładamy do słoika raz warstwę śledzi raz zioła z oliwą i ogóreczkami z czosnkiem. Pycha! Mamy 11 ciast w tym jeż, sernik królewski, strucel, szyszki mniam mniam, orzeszki, toffi, łamaniec itp...to wszystko bez sernika który robiłam ja robiła teściowa. Uwielbiam wigilijne jedzonko...kluski z makiem ach |
|
|
|
#145 | |||||||||||
|
rude jest piękne:)
|
Cytat:
Cytat:
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;6104571]Witam wszystkie Plotkary Mnie się marzy kolekcja tanzanitów w białym złocie, ale ta cena ![]() http://www.apart.pl/ Kliknijcie w KOLEKCJE , a potem w „Tanzanit” Ciekawa jestem , czy komuś sie także spodoba. ![]() Dziękuję z wszystkie , przemiłe PW. [/quote]Kijanko piekna , naprawdę idealna dla Ciebie ,czytajac Twoje posty mogłam wyobrazic sobie, jak jestes stanowi ona Twoje dopełnienie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy po świetach utrzyma sie efekt
Edytowane przez rachela Czas edycji: 2007-12-23 o 22:07 Powód: poprawiłam cytat |
|||||||||||
|
|
|
#146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#147 |
|
Rozeznanie
|
Zuziunia, śledzie brzmią pysznie
![]() ja jade na gotowe Swieta do rodziców, nie powiem zeby mi to przeszkadzało specjalnie ![]() tym bardziej ze moja mama nie znosi zadnej pomocy i wszystkich z kuchni wygania za to w tej chwili doprowadzam do błysku moje mieszkanie ale auta nie umyję! zbuntowałam sie pogoda taka ze za dwa dni wyglądałoby tak samo, wiec powiedziałam NIE i już; tym bardziej ze w myjniach jakis szał, kilometrowe kolejki, absolutnie nie dla mnie... |
|
|
|
#148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak chcesz to dawaj znać, będziemy zamawiać Cytat:
![]() Jesli chodzi o takie rzeczy to się chyba nie trzeba pytać czy chcemy ![]() Nie ma za co Po świętach będę piec podstawowe drożdżowe z kruszonką ![]() Cytat:
![]() Przy apartowym Tanzanicie wymiękłam, bossska kolekcja, tylko dlaczego skubani wszystko rodują ![]() Ja wypatrzyłam na truskawce Forbidden Fruit i się poważnie zastanawiam nad zakupem, czytałam gdzieś całkiem niezłe recenzje ![]() http://eu.strawberrynet.com/productD...69819&goChar=F
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
No to tez sie dorzuce z przepisem - mushroom quickie:
250 gram podgrzybkow mrozonych 250 gram borowikow mrozonych sol pieprz 1 kubek jogurtu - zaleznie od tego ile sosu chcecie, wiekszy lub mniejszy, ja biore taki 400 gram i zuzywam polowe Grybasy wrzucamy na goraca patelnie i solimy. Po 10 minutach sie rozmroza, podsmazamy, dodajemy pieprz do smaku a na koniec gasimy gaz i grzybasy zalewamy jogurtem. Smakuje jak grzyby w smietanie a ma 1/3 kalorii ![]() Czas przygotowania max 20 minut Tone pod smieciami ... sprzatania czesc dlasza Nat
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
jejku, tak dużo piszecie że nawet nie nadążam z czytaniem, tym bardziej, że czasu teraz mało :P
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

Rośnie, rozpycha się, robi się niekształtny. W życiu nie udało mi się wyprodukować takiego podobnego do sprzedawanych. Ale za to nieskromnie się pochwalę, że mimo awangardowego wyglądu jest świetny
Na Was musi wyglądać obłędnie. 

chociaż bardziej podobałyby mi się srebrne...

Boże, to było chyba z 12 lat temu a ja do dzisiaj to pamiętam