|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Będzie dobrze
!
|
#4892 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Haneczka piekny opis
![]() Olinka tak jak dziewczyny pisaly wez sterydy i zobacz co usg pokaze. Moze Ci lekarze nie chca zle, ale lepsza na pewno bedzie opinia lekarza, ktory Cie prowadzi ![]() Ania, zakwas na bulki polecam samej zrobic z maki zytniej, ewentualnie podejdz do puekarni i zapytaj sie czu uzycza troche.
|
#4893 |
|
Zadomowienie
|
Dociera do Was, że zostały 2 dni maja i zaczyna się NASZ MIESIĄC?
Bo do mnie chyba nie do końca Jakieś mega szybko zleciała mi ta ciąża.Pogoda się w końcu poprawiła i poszliśmy na festyn. Sara wyszalała się na dmuchanej zjeżdżalni i wygrała w lasach swoją I lalkę Barbie w dodatku.......w ciąży Tylko ktoś jej z brzuszka dzidziusia podwędził![]() Niezły patent ma ta lala. Chyba każda z nas by tak chciała. Zdejmuje jej się ciążowy brzuszek, wyciąga dzidziusia i przekręca brzuchu tak, że od razu jest płaski-marzenie ciężarnej ![]() Zszywam kocyk i stwierdziłam, że wolę po prostu szydełkować l ![]() Dziś wizyta, ciekawe co się dowiem poza tym, że Esia nadal główką do góry Słodkich snów!
|
|
#4894 | ||||||
|
Ania
|
Wstałam ściągnąć pokarm, mąż nakarmił małą
![]() Dziewczyny, ile taki maluch jak mój prawie dwutygodniowy powinien zjadać? tak mniej więcej? karmiony butelką? [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61054476]Bo tam były odkąd pamiętam Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Aha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja jakoś też nie przepadam..może dlatego, że wszystkie przy mnie giną;/ ale dostawać kwiaty lubię![]() Po prostu sama nie umiem o nie dbać. Cytat:
![]() No to oby Cię nic nie złapało ![]() Cytat:
Też tak myślę, że trzymają mnie emocje. Biorę witaminy, a jak pójdę do lekarza to poproszę o zrobienie wyników, czy czasami się nie pogorszyły. Cytat:
![]() Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||||
|
|
|
#4895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak mi wszyscy opowiadają co zrobiła nowego albo śmiesznego, to boli, że mnie przy tym nie było. Jakbym coś traciła.
|
|
|
#4896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już nie śpię tż mnie obudził jak wstawał do pracy :-( |
|
|
|
|
#4897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4898 |
|
Zadomowienie
|
Hello, my już po pierwszej nocy. Karmilam 2 razy kp i 2 razy butla mojego mleczka. Oczywiście po kp pobudka po godzinie,bo już głodna
łącznie spałam niecałe 4 godziny. Albo i mniej, bo nie liczyłam czasu na odciaganie mleka.Najgorsze,że przez ten inkubator nie słychać jak mała płacze. No to sobie ponarzekalam
|
|
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w 1 dzień po terminie.
Sex na przyspieszenie to marny pomysł. Mięśnie kręgosłupa lędzwiowego bolą jak cholera od spinania:/ Wracam spać.
|
|
#4900 |
|
Zadomowienie
|
Nawet mi to w głowie nie siedzi ,:/
Rozpakowane dziewczyny - super Mamy z Was! Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-05-30 o 06:40 |
|
|
|
#4901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się jeszcze w dwupaku. Z moich obliczeń wynika, że jeszcze 10dni i poznam moje dziecko.
Tak żeście pisały przez ten weekend, że dopiero teraz skończyłam czytać. Widzę że żadna nie urodziła i jakiś zastój z tymi porodami na wątku zapanował no chyba że Soffinka coś tam kombinuje, bo się nie odzywa![]() Widziałam że padł temat cukrowania Grażyny i powiem tak że mega polecam - boli jak cholera ale DWA TYGODNIE gładko teraz mi odrosły ale jest ich o połowę mniej a ten włos jest zupełnie inny - cienki i delikatny. Oczywiście umówiłam się już na następny zabieg zaraz przed CC 07.06. i do porodu będę znowu mieć tam gładko ![]() ---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ---------- Cytat:
dzielna mamuśka z CiebieZłożyliśmy wczoraj łóżeczko i koty chyba poczuły że coś się świeci, bo jakieś niespokojnie koło tego łóżeczka chodzą i włażą do niego. Niepokoi mnie to, bo jednak nie chce żeby tam wskakiwały jak już będzie w środku Wojtek, a z drugiej strony, wiem że muszą się przyzwyczaić.
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-05-30 o 07:06 |
|
|
|
|
#4902 |
|
Zadomowienie
|
Chudziaszek dlaczego masz cc 3tygodnie przed terminem?
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4903 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Schabowe na mnie najwyraźniej nie podziałały, melduję się w dwupaku ![]() Cytat:
A zdradzisz nam imię swojego maluszka? ![]() Cytat:
No, jakiś zastój mamy ![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#4904 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy sie z Zuzia w ukonczonym 36 tygodniu
Bartek odstawiony do przedszkola, upal od rana. Dzis dzien pod znakiem mopa ![]() z gorszych wiesci- zaczynam sie juz stresowac przed piatkowym usg
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-05-30 o 08:15 |
|
|
|
#4906 |
|
Konto usunięte
|
Witam się
Za parę dni skończony 38tc, moi rodzice wrócili z weekendu czyli opieka nad starszą jest- mogę rodzić Do mnie to też średnio dociera i jestem coraz bardziej przerażona! ![]() Zwlekam z przebraniem pościeli na ostatni moment bo chcę by była świeża. Macie już wszystko przygotowane? Dziewczyny czytacie ebooki? Na moim starym telefonie się nie dało, teraz widzę że w tym mam taką możliwość. Kocham papier, ale może to wygodne? Całą noc miałam okno.otwarte i już czuję że skwar dziś będzie. Ale lepsze to niż deszcz jak wczoraj. Na dzisiaj mam zamówiony 1kg truskawek za 7,5 w środę mamy rocznicę ślubu, dzień dziecka to machne biszkopt z truskawkami a te dzisiejsze tak zjem Pp porodzie truskawki sobie daruję wiec teraz trzeba się objesc |
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
Madzius mała się pewnie odwróciła
noni masz dużo czasu, ja też w sobotę mam chwilę prawdy czy się młody odwróci ale wątpię w końcu ktoś musi mieć pecha na wątku
|
#4908 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiara- oby Cię nie dopadł ten wirus- kciuki Cierpliwość- ale super lalka Veronique- a kiedy wychodzicie do domu? Radena- i jak Ci minęła noc z Basią? Jadę na ktg koło 11-12 i się jakoś denerwuję, bo w końcu się dowiem kiedy mam mieć CC. |
|
|
|
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Czy Soffinka odzywala sie po tej komunii??
moze urodzila? ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
Ja NIE MOGĘ rodzić od środy do niedzieli
Wtedy mój mąż będzie poza domem, co prawda ok. dwie godziny stąd, więc nie jest to straszna tragedia, ale mimo wszystko wolałabym żeby był na miejscu jak już by się coś działo A od 6 czerwca niech się dzieje ![]() Dżanet, ja nie lubię ebooków. Zdaję sobie sprawę, że to może wygodniejsze, mniej miejsca zajmuje itd., ale w tej kwestii jestem tradycjonalistką - kocham papier ![]() Ja też miałam całą noc otwarte okno, a i tak spociłam się jak nie wiem co
|
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam za ktg i za date cc !---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Dzanet ja tez tradycjonalistka, wole papier. z reszta jak troche pogapie sie w ekran telefonu to zaraz mnie oczy piekna i musze zakladac okulary. Mimo ze mam przyciemniony wyswietlacz. Takze ebooki nie dla mnie |
|
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam ebooki ale teraz jak nam nowy tel i windows nie mogę znaleźć odpowiedniej apk do czytania. Android jest bardziej przyjazny.
Co do ilości mleczka jakie powinno wypić dziecko to ja nie pamiętam. Szukałabym na necie rozpiski żywieniowej-są na dziecięcych stronach. Olinka czekamy na info o decyzjach Ja jade teraz do ginki z wynikami. D-dimery zaczęły rosnąć. Ciekawe co mi powie. Spałam dziś w salonie bo w sypialni było mi za duszno. Cała mokra byłam. |
|
|
|
#4913 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Możesz się też sugerować tym co jest napisane na opakowaniu od mm, chociaż jak przeszłam na mm to moje dzieci nie były w stanie wypić tak dużo na raz. Jak zaczynałam dokarmiać mm to mój syn w wieku 4 m-cy był w stanie wypić na raz 100 ml. i potem spał jak suseł całą noc. Przy kp. budził się co godzinę, bo miałam chyba za mało. Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Do mnie też jakoś nie za bardzo dociera że już czerwiec za pasem. Chyba jednak nie jestem do końca gotowa psychicznie Nie mam jeszcze spakowanej torby i jakoś ciężko mi się za to zabrać... Całą rozpiskę mam na lodówce, więc jakby co to wrzucę wszystko w 5 minut
|
||||
|
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dzisiaj wizyta ![]() Ciekawe ile moje Serduszko waży. Obstawiam ze koło 3 kg ![]() Cytat:
|
|
#4915 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Australia, Madzius dzięki za opinie. W sumie juz i tak wystarczająco duzo czasu sie spędza z telefonem przed nosem Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4916 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Rzień dobry Mamusie
Kolejny upalny dzień się szykuje ![]() Odzyskałam wczoraj swoje torby podróżne... Już się wyprały w pralce i jutro będę się pakować Cytat:
Nie bój żaby Kasiu damy radę dla naszych Bobasiów Piszecie o ebookach. Ja czytam zawzięcie ale tylko na czytniku. Czytnik nie wydziela światła i oczy się nie męczą. Siostrzenica czytała na telefonie i skończyło się na tym, że musiała zainwestować w okulary i czytnik Zabcia Ty jesteś pełna energii widzę wczoraj goście, zabawy z dzieciakami i jeszcze figle w łóżku podziwiam
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61060401] Dziewczyny czytacie ebooki? Na moim starym telefonie się nie dało, teraz widzę że w tym mam taką możliwość. Kocham papier, ale może to wygodne? Na dzisiaj mam zamówiony 1kg truskawek za 7,5 w środę mamy rocznicę ślubu, dzień dziecka to machne biszkopt z truskawkami a te dzisiejsze tak zjem Pp porodzie truskawki sobie daruję wiec teraz trzeba się objesc[/QUOTE] Ja czytam eboki i bardzo polecam Czytnik bardzo długo trzyma mi baterie kolo 7-8 dni. I mozesz sobie na wrzucać dużo książek i wiesz ze masz je pod ręką![]() Teraz cos ostatnio przestałam czytac ale może uda się potem nadrobić ![]() Truskawki 7.5 zl dobra cena- u mnie po 10-12 zl. Poczekam az będa tansze bo mam ochotę na makaron z truskawkami a i większość chce zamrozić.
|
|
#4919 | |
|
Rozeznanie
|
Hej
Mnie dzisiaj też mąż obudził, gdy szykował się do pracy i już nie usnęłam. Całą noc tak gorąco było, że masakra, chyba musimy w jakiś klimatyzator zainwestować. Byłam już w sklepie, zjadłam śniadanie i przez godzinę szorowałam żelazko, do tego stopnia, że jasna plama jest w miejscu, gdzie była przyklejona metka, zobaczymy czy nie będzie brudzić czy trzeba kupić nowe. Co do przygotowań to ja mam jeszcze trochę prania do prasowania, muszę kupić kilka drobiazgów i przepakować torbę, bo ten szpital, w którym mam rodzić ma inne wymagania niż poprzedni, a poza tym to nasz wózek będzie najwcześniej za 3 tygodnie Cytat:
My też dzisiaj 36 kończymy. Kciuki za piątkowe usg
|
|
|
|
|
#4920 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.

!

Jakieś mega szybko zleciała mi ta ciąża.
Tylko ktoś jej z brzuszka dzidziusia podwędził
bierzcie się za siemię 

dzielna mamuśka z Ciebie

w środę mamy rocznicę ślubu, dzień dziecka to machne biszkopt z truskawkami a te dzisiejsze tak zjem
A od 6 czerwca niech się dzieje
za ktg i za date cc !