Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-30, 08:40   #2221
tija93
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

Człowiek uczy sie przez całe życie...nie słyszałam wcześniej o nasutnikach silikonowych
Moja po porodzie tez będzie przychodzić do domu, a póki co wczoraj dostałam smsa, że w najbliższy piątek będą warsztaty z chustonoszenia czyli coś na co czekam A potem temat "dokumentacja medyczna przed i po porodzie". Ogólnie tematyka zajęć u mojej położnej jest taka:
1) Omówienie opieki wg standardów.
2) Wyprawka – wybór kosmetyków.
3) Wyprawka – wybór ubranek.
4) Laktacja - czy warto?
5) Laktacja – nawał pokarmowy.
6) Laktacja –stymulacja i rozbudzanie laktacji.
7) Laktacja - pozycje do karmienia.
8) Laktacja w liczbach.
9) Laktacja – dieta mamy karmiącej.
10) Laktacja a alergie.
11) Przebieg porodu siłami natury.
12) Poród – radzenie sobie z bólem.
13) Poród – wsparcie osoby towarzyszącej.
14) Poród – planowane cięcie cesarskie.
15) Połóg – damy sobie z tym radę.
16) Połóg - wizyty patronażowe: położna, pediatra, pielęgniarka POZ.
17) Dokumenty do rejestracji dziecka (zgłoszenie urodzenia, meldunek, pesel, becikowe).
18) Plan porodu.
19) Ćwiczenia na fantomie – pielęgnacja noworodka.
20) Ćwiczenia na fantomie - kąpiel noworodka.
21) Noworodek - zjawiska adaptacyjne.
22) Noworodek - co się dzieje z moim dzieckiem (płacz, kolka, potówki, ciemieniucha…).
23) Szczepienia ochronne - kalendarz szczepień.
24) Kosmetyki w życiu matki i dziecka.
25) Kontrola wyników badań - karta ciąży.
26) Chustonoszenie - bezpieczeństwo matki dziecka.
27) Masaż noworodka.
28) Pieluchy wielorazowe – pokaz.
29) Foteliki samochodowe – bezpieczeństwo w samochodzie.
30) Zdrowy kręgosłup – zajęcia z fizjoterapeutą.

Oczywiście niektóre tematy realizowane są po 2-3 za jednym zamachem.
Ale dużo tematów!

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
No pudła mi nie daly spac hehe
Wymieniam w miare czesto, ale jakby nie one, to bielizne z 3x dziennie musialabym przebierac :/

No u nas tez tak cieplo. Wczoraj przenieslismy sie z salonu do sypialni w koncu i roznica odczuwalna. W salonie bylo zdecydowanie chlodniej.
Więc już wolę wkładki

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Kurcze tych carefree nie lubię. Jakieś sztywne dla mnie sa. Ale mam rossmana pod nosem to może wejdę.
Ja już tyle testowałam wkładek i jednak te cerfree mi podpasowały Przed ciążą te zwykłe cienkie kupowałam. Teraz wolę pancerne zabezpieczenie
Stary 2016-05-30, 08:40   #2222
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Zaraz wyjdę z siebie. Zaraz sobie pójdę. Zaraz tutaj osiwieje...
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 08:40   #2223
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle ludzi?
Stary 2016-05-30, 08:42   #2224
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Tyle ludzi?
Siedzę tu od 8. A jeszcze chyba 4. Średnio 10 minut. Czasami 20. Rzadko kto mniej niz 5.
Jeszcze jest opcja ze siedzę po nic
Stary 2016-05-30, 08:42   #2225
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Siedzę tu od 8. A jeszcze chyba 4. Średnio 10 minut. Czasami 20. Rzadko kto mniej niz 5.
(

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 08:45   #2226
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Siedzenie to nie jest ulubiona pozycja ciężarnej pod koniec 7 miesiąca.
Dziś do mnie dotarło, ze zaraz 8 będzie.
Stary 2016-05-30, 08:46   #2227
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Będzie dobrze, nie stresuj się
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-30, 08:46   #2228
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Internetów jak Internetów, wczoraj przez jakiś czas wizaż nie działał, ciekawe czyja to sprawka, drogie koleżanki wizażanki .

My wczoraj pół dnia spędziliśmy nad jeziorem a popołudnie na grillu u znajomych. Było bardzo sympatycznie
Wszystkie brzusie cudne! To i ja wstawię swój bębenek .
Ja też miałam wczoraj problemy z forum i mi posta skasowało
A już myślałam że mi TŻ zablokował Wizaz, bo coś gadał ostatnio że za tylko na forum siedzę
Super brzuszek

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Hej!
Wróciliśmy z Polańczyka, tym razem droga zajęła nam 4 godziny, a nie 6 jak to było w środę i o 14 byliśmy już w domu, więc bardzo pozytywnie.

Wyjazd udany! Odpoczęliśmy, połaziliśmy i pooddychaliśmy świeższym powietrzem. Przyjemne miejsce, chociaż nie mając możliwości chodzenia po górach czy uskuteczniania sportów wodnych ani nie chcąc jeździć ciągle autem po innych miejscowościach, aż tyle opcji tam nie ma, ale zawsze to miło chociaż posiedzieć wśród ładnych widoków. Trochę się martwiłam, czy nie przeginam spacerując tyle pod górkę, brzuch twardniał, ale nie więcej razy niż wtedy, kiedy leżę cały dzień w domu, więc myślę że jest ok. Artur dużo kopie i uspokaja rodziców.
Wstawię kilka zdjęć do klubu, pokażę Wam jak mi brzuch wywaliło. :P

Zakwaterowania Wam nie polecę, bo drugi raz bym do tej kwatery nie pojechała i nie wysłała tam z czystym sumieniem nikogo, a zwłaszcza kobiety w ciąży. Trochę kiepskie warunki jak za taką cenę. Chwalą się, że pokój z łazienką, lodówką, TV i internetem, a z każdą z tych rzeczy coś nie tak. :P Mogę ewentualnie na priv ostrzec co to za kwatera, bo nie wiem czy tak wolno pisać na forum.

A dziś po powrocie do domu fajny obiad zjedliśmy, szukaliśmy jedzenia na mieście zdatnego dla diabetyków i w wegańskiej restauracji koło naszego domu, w której jeszcze nigdy nie byliśmy, zjadłam fajny zestaw: zupę cebulową, cukinię nadziewaną warzywami i napój pokrzywowo-jabłkowy (widziałam, że był temat soku - mój był bardzo smaczny ;P) - pyszne, sycące, a cukier poobiedni rekordowo niski.
Super że wyjazd się udał

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Florencee, dzieki za rady
Swiniaczek, super brzuszek!
To muszę sie zastanowić nad tą bayerią z wężem
A braliście tez sprzęty z ikea? Typu piekarnik, zmywarka?
A jak nie, to czy nie było problemu z dopasowaniem Waszych sprzętów do szafek z ikea? I czy robilysvie wszystko same, czy z ikea ktos Wam wymiarowal i projektował?
Ja robiłam sama w planerze który jest na stronie ikei, a potem w sklepie jeszcze z panią zrobiliśmy drobne korekty. Sprzęty mamy z ikei więc nie było problemu z dopasowaniem do szafek.
Jeszcze co mi się przypomniało to my mamy płytę elektryczną taką bez ramki i ciągle tam wchodzą okruszki więc nie polecam, mimo że pani mówiła że nic wchodzić nie będzie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
oszczędzam się plus włączam w przygotowywanie posiłków w domu plus pozwolę sobie na krótkie wyjścia z domu..to tyle..wczoraj byłam przez 10minut u koleżanki ciężarnej w szpitaluwylądowa ła w 36tc z plamieniem, więc pojechałam obejrzeć sobie oddział przy okazji i opiekę , dzis jadę założyć plastry na brzuch i po truskawki, w kolejnych dniach stacjonuję jak do tej pory..nie mam zamiaru szaleć,ale nie czuję już presji leżenia plackiem o samo to odczucie wewnętrzne mocno mnie uspakaja i leczy moją psyche.. ale moja kondycja i tak pozostawia wiele do życzenia, w piatek po wizycie mąż mnie zabrał na spacer (300metrów od domu mamy zalew i knajpę z jedzeniem) i ledwo doszłam, a wracałam krokiem dostawnym w ogóle to czułam się jak wypuszczona z jakieś piwnicy po okresie niewolnictwa..dzik wśród ludzi

jakies wizyty się szykują dziewczyny?
To super że już możesz wyluzować trochę z tą szyjką, psychicznie trochę lżej Ci będzie. Tylko nie szalej za bardzo żebyś o forum nie zapomniała
Ja mam wizytę w czwartek.

Niezapominajka 89, agnieszkaruta1, Świniaczek, navioe Piękne brzuszki

Scoiatael - gratuluję 3 trymestru!
natalia_23 spóźnione ale szczere życzenia spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Hej, Dziś zaczynam 29 tc
ale to zleciało....

Odnośnie baldachimu to rzeczywiście łapie kurz, ale też zabiera dostęp powietrza, zwłaszcza w sierpniu może być duszno dziecku. Moskitiera lepsza.

Wrzucam Wam zaległy artykuł o kleszczach. Więc tu jest napisane że jest bardzo niskie ryzyko zarażenia jeżeli kleszcz jest w skórze 24-48h a wg niektórych naukowców zarażenie jest nawet niemożliwe. Najlepiej więc się ogladać po każdym powrocie z lasu/ parku, a jak ktoś ma zwierzęta (które mogą coś przylec) to najlepiej codziennie pod prysznicem się obejrzeć.
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf Lymne boreliosis.pdf (242,8 KB, 2 załadowań)
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 08:47   #2229
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję

Cytat:
Stary 2016-05-30, 08:47   #2230
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Tez nie lubie siedziec. Lezenie znacznie przyjemniejsze

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-05-30, 08:51   #2231
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja sie nie stresuje. Mi jest duszno, to korytarz bez okien. Kostek na stopach juz mi nie widać. Bobo sie wkurza bo ma ciasno jak siedzę, nie ma jak sie wyciągnąć maleństwo.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Dopiero na zwolnieniu docenilam możliwość leżenia kiedy tylko zapragnę.

Do tego wracam do domu autobusem i im później tym cieplej
Stary 2016-05-30, 08:54   #2232
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Dotarlismy do domu. Pogoda do zeglowania niezbyt fajna-albo szkwał i groźba burzy, albo dosc cieplo, ale wiatr taki sobie...Bylismy w 7 osob-my, szwagiery ;-), tesciowie i znajoma. Startowalismy z wyspy, plywalismy do 17, potem obiad i w drodze powrotnej zajechalismy do Stanicy na koktaile i lody- wszystko srednie, niestety. Kiedys Stanica to bylo cos, a teraz jest tam przecietnie. Szkoda.
Tak czy siak bylo fajnie, wesolo. Tesciowa dala mi piekna spodnice i dwie tuniki-kupione dla siebie, ale nie chodzi. Dla mnie jak znalazl teraz, ale musze zwezic. Smiac mi sie chcialo, bo kolezanka zapytala, kiedy rodze-mowie, ze w sierpniu. Policzyla sobie, popatrzyla na brzuch, zmarszczyla czolo i zrobila mine pt."wtf"? Potem mowi, ze to juz zaraz, ja potwierdzilam, a ta dalej ze znakiem zapytania na twarzy. Podobno mam najmniejszy brzuch, jaki w zyciu widziala (nie wiedzialam, jak to potraktowac, ale finalnie uznalam za komplement )

Dzien udany, a poniewaz wiekszosc towarzystwa radlerkowala, to cumowali sikac czesciej niz moglam sobie zyczyc. Bardzo komfortowe towarzystwo dla ciezarowki

Padam na pysk, dobranoc!

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Lepiej usłyszeć taki komplement niż tak jak ja, że to chyba bliźniaki:brzyda l: Choć jak patrzę na brzuchy na FB to mój jest taki standardowy.
Stary 2016-05-30, 08:55   #2233
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Lepiej usłyszeć taki komplement niż tak jak ja, że to chyba bliźniaki:brzyda l: Choć jak patrzę na brzuchy na FB to mój jest taki standardowy.
Ta głupia baba z którą chwile leżałam na sali w szpitalu też spytała czy to czasem nie bliźniaki
Stary 2016-05-30, 08:58   #2234
ziuta.
Rozeznanie

Miałam Wam jeszcze pisać że dostałam dziś kasę z ZUSu za 4-28.05! Jestem w szoku że tak szybko!
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 08:58   #2235
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja też kilka razy usłyszałam, że może 2?
Najlepszy tekst teściowej do swojej bratowej w Wielkanoc: czy twoja siostra miala taki duży brzuch jak szła rodzic?
Stary 2016-05-30, 08:59   #2236
agnieszkaruta1
Raczkowanie

florencee - super że wyjazd się udał szkoda tylko że jednak warunki mieszkania nie okazały się fajne.

agnszp - jeśli chodzi o wykańczanie, to ja polecam blat w kuchni granitowy jeśli macie na to budżet bo to spory wydatek, fajnie jest mieć kontakty schodowe, tzn takie że włączasz/wyłączasz w dwóch miejscach. Nie polecam chropowatych płytek w kolorze jasnym do łazienki - ja za chiny nie mogę ich doczyścić. Patrzcie też jak ktoś będzie wam projektował kuchnię na wysokość szafek, ja np jestem za niska i dla mnie wszystko jest za wysoko dosłownie o 5cm;/ Fajna sprawa to suszarka bębnowa. Jak piekarnik to tylko z prowadnicami - mocno ułatwia życie.

Świniaczek - śliczny brzusio co to za przewijak masz? chodzi o ten już w stelażu.

Wczoraj coś mi wizaż nie chciał działać, znaczy tylko nowe strony;/
Dziś zaczynam 30tc Zaraz będzie 8 miesiąc i coraz bliżej porodu.

U nas mały na razie będzie z nami w pokoju, chce zorganizować mały kącik, myślę nad moskitierą bo jednak w sierpniu pełno komarów i innych robali a tak to byłoby jakieś zabezpieczenie.
Nie wiem jak wy, ale mi przez to gorąco nic się nie chce, a tak naprawdę upały się jeszcze nie zaczęły;/ Lecę ogarniać chałupę póki mam chęci
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 09:01   #2237
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Najlepszy był jak kobieta ktora widziałam chyba 3 raz w życiu powitala mnie 2,5 tyg temu tekstem ale ty gruba jestes!

Miałam w nosie że moglaby byc moją matką. Powiedziałam jej, ze glupi tekst na dzień dobry, albo cos w tyn stylu.
Chyba zrobiło jej sie głupio, bo zaraz zaczęła zebym sie nie przyjmowała, bo ona tez jest gruba.
To jej powiedziałam, że ja sie nie przejmuję, bo mi w sierpniu zniknie a jej zostanie. Więcej sie nie odezwała.
Stary 2016-05-30, 09:06   #2238
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
U mnie samo leżenie na prawym spoko przynajmniej do wczoraj bo dziś się już boje ma ten bok kłaść. Szczególnie ze mały chyba ma tam nóżki albo coś bo nie dość ze samo z siebie bolało to on tam jeszcze kopał i potęgowal doznania ...

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Mój też ma nóżki z prawej strony, i jak leżę na prawym boku to mam wrażenie że on tam chodzi Albo przynajmniej moon walk uprawia
Mi ciągle najwygodniej na plecach....Ale zasypiam na boku i muszę się przekręcać w nocy.

Mi poranne mdłości przeszły więc zakładam, że się trochę przemieścił młody i żołądek dostał trochę oddechu. Niestety okropna zgaga została...

Za to potrafię dostać tak wysokiego tętna w ciągu dnia, bez powodu, leżąc na kanapie, że się zastanawiam czy mi serce nie wyskoczy...

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Mój akurat robi i bardzo mnie to uspokaja

Mam dwa siniaki po szpitalu, a jutro idę na pobranie krwi. Ciekawe skąd mi krew pobiorą

Bo Ty jesteś VIP i masz inne przywileje
Niestety inni szarzy ludzie musza się dopasować do rzeczywistości
Stary 2016-05-30, 09:10   #2239
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też ma nóżki z prawej strony, i jak leżę na prawym boku to mam wrażenie że on tam chodzi

Za to potrafię dostać tak wysokiego tętna w ciągu dnia, bez powodu, leżąc na kanapie, że się zastanawiam czy mi serce nie wyskoczy...[COLOR="Silver"]
Mam to samo.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-30, 09:12   #2240
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Bo Ty jesteś VIP i masz inne przywileje
Niestety inni szarzy ludzie musza się dopasować do rzeczywistości
A tu Cię zaskoczę, bo akurat mój doktor każdej pacjentce regularnie pobiera posiew
Stary 2016-05-30, 09:18   #2241
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że Pierniczek zerwał się ze smyczy! Ale dobrze, że możesz trochę ruszyć. Sama widzisz jak leżenie nam nie służy
Kochana prawie 2 miesiące w łóżku-w ciągu tego czasu dwa wyjścia do lekarza i jedno na glukozę

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
A już myślałam że mi TŻ zablokował Wizaz, bo coś gadał ostatnio że za tylko na forum siedzę

To super że już możesz wyluzować trochę z tą szyjką, psychicznie trochę lżej Ci będzie. Tylko nie szalej za bardzo żebyś o forum nie zapomniała
Ja mam wizytę w czwartek.
tylko tżet by spróbował

nie mam zamiaru opuszczać forum na dłuższy czas..
trzymam kciuki za wizyty w takim razie..

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Miałam Wam jeszcze pisać że dostałam dziś kasę z ZUSu za 4-28.05! Jestem w szoku że tak szybko!

Cytat:
Ja też kilka razy usłyszałam, że może 2?
Najlepszy tekst teściowej do swojej bratowej w Wielkanoc: czy twoja siostra miala taki duży brzuch jak szła rodzic?
co kogo obchodzi brzuch Twojej siostry?

Cytat:
Napisane przez agnieszkaruta1 Pokaż wiadomość
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 09:18   #2242
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaruta1 Pokaż wiadomość
florencee - super że wyjazd się udał szkoda tylko że jednak warunki mieszkania nie okazały się fajne.

agnszp - jeśli chodzi o wykańczanie, to ja polecam blat w kuchni granitowy jeśli macie na to budżet bo to spory wydatek, fajnie jest mieć kontakty schodowe, tzn takie że włączasz/wyłączasz w dwóch miejscach. Nie polecam chropowatych płytek w kolorze jasnym do łazienki - ja za chiny nie mogę ich doczyścić. Patrzcie też jak ktoś będzie wam projektował kuchnię na wysokość szafek, ja np jestem za niska i dla mnie wszystko jest za wysoko dosłownie o 5cm;/ Fajna sprawa to suszarka bębnowa. Jak piekarnik to tylko z prowadnicami - mocno ułatwia życie.

Świniaczek - śliczny brzusio co to za przewijak masz? chodzi o ten już w stelażu.

U nas mały na razie będzie z nami w pokoju, chce zorganizować mały kącik, myślę nad moskitierą bo jednak w sierpniu pełno komarów i innych robali a tak to byłoby jakieś zabezpieczenie.
Nie wiem jak wy, ale mi przez to gorąco nic się nie chce, a tak naprawdę upały się jeszcze nie zaczęły;/ Lecę ogarniać chałupę póki mam chęci
Ja nie nawidze komarow ani wszelkiego robactw, wiec zainwestowalismy pare lat temu w moskitiery naokienne. Innych okien na dluzej nie otwieramy i dzieki temu nie mam ani komarow ani much. Jedynie problem robi sie przy wychodzeniu na balkon, ale wtedy drzwi za soba po prostu zamykam

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-05-30, 09:18   #2243
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Czekam w przychodni. Poszłabym do gina gdyby nie był na urlopie.

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Tylko czasami on wie rzeczy o których nie mówi się na co dzień, które trzeba gdzies wyszukać.

Ja mam wrażenie ze jego instynkt od samego początku jest inny niż moj. Jakby nie obciążony stresem, on sie cieszy tą ciążą.
Z moim jest tak samo.. Czasami jak się wypowie, to jak jakiś fachowiec Jestem pewna, że podczytuje co nie co, ale tylko jak nie widzę
Ale dobrze, czasami specjalnie daję mu temat do rozmyśleń.
Ostatnio sam zaczął temat szczepień i nawet się zdziwiłam, że podziela moje zdanie, myślałam, że tutaj będziemy musieli wypracować jakiś kompromis, ale o dziwo nie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-30, 09:22   #2244
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
co kogo obchodzi brzuch Twojej siostry?
JeszcE do mojej siostry to ok. To było porównanie do brzucha siostry jej bratowej.
Stary 2016-05-30, 09:24   #2245
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Widzę, że Pierniczek zerwał się ze smyczy! Ale dobrze, że możesz trochę ruszyć. Sama widzisz jak leżenie nam nie służy

Komoda ta: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50218025/

Super brzuszek!

Czemu ja nie mam tutaj nikogo kto by mnie po rozpieszczał i ciasto dał?

No to już sama musisz dojść ze sobą do jakiś wniosków

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Przeczytałam, że Ci pudła w nocy spać nie dały

Z tymi wkładkami to zależy od naszej podatności na infekcje. Jak już używamy to często trzeba zmieniać i najlepiej wybrać bezzapachowe. Ja też używam na co dzień wkładek, bo musiałabym co chwila bieliznę zmieniać Przy zachowaniu odpowiedniej higieny wkładki krzywdy nie zrobią
Moja młoda zaczęła używać wkładek - bo ma ciągle mokre majtki i ona nie rozumie dlaczego, a przecież sie nie zesikała Na moje oko, po prostu się poci. Ani nie są to upławy ani rzeczywiście mocz.

W każdym bądź razie, jak jej je kupiłam, to jakoś nie wspomniałam co się z nimi robi jak się je zużyje. Chyba wydawało mi się to oczywiste...Ale tak mnie tknęło i się jej zapytałam, a ona je wyrzucała do toalety.... Moja wina....

Ale też muszę znaleźć właśnie dla niej jakieś eco i bezzapachowe bo się boję, że jakieś infekcje jej przylezą. Niech nie zmieni na czas i będzie placek;/
Stary 2016-05-30, 09:25   #2246
zonamojegomeza
Zakorzenienie

My wstawimy moskitiere do sypialni. Jak pa przywiezie mojemu bratu to weźmie wymiar u nas.
Stary 2016-05-30, 09:31   #2247
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ta głupia baba z którą chwile leżałam na sali w szpitalu też spytała czy to czasem nie bliźniaki

Ja nie rozumiem komentowania brzuchów ciężarnych. Przecież mamy lustra i wiemy, czy jesteśmy duże czy nie.
Ja mimo tej nadwagi przed ciążą nie przytyłam aż tak dużo - własnie stuknęło mi 6 kilo - to wydaje mi się, że nie wyglądam jak hipopotam. Ale może ja się tak dowartościowuję jak idę do mojej poradni - bo zawsze jestem najmniejsza

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
A tu Cię zaskoczę, bo akurat mój doktor każdej pacjentce regularnie pobiera posiew

Czyli jak wszędzie - co lekarz to inna opieka. Szkoda, że to nie jest standard dla wszystkich.
Stary 2016-05-30, 09:31   #2248
Afrodita
Zadomowienie

Kobietki gratuluję noworozpoczętych tygodni!

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
w pierwszej ciąży byłam 2 razy w kinie (pod koniec pierwszego trymestru) w życiu się tak dobrze nie wyspałam w ciąży jak tam nawet hałasy mi nie przeszkadzały [COLOR="Silver"]
:

Jakby w kinie były leżaki to tak samo, jak Ty bym skończyła a tak.. dobitnie bolały mnie blecy
Jak oglądam filmy na leżąco to po chwili robi mi się błogo..
Cytat:

Komoda ta: [url]http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50218025/[/url
Fajna komoda Też się nad ńią zastanawialiśmy, ale w efekcie bierzemy Malm z 4 szufladami..

Ostatnio zauważyłam, że Zuzia kopniakami bardziej reaguje na dotyk taty Może dlatego, że zawsze ma cieplutkie dłonie? a Tż jest wniebowzięty.. Bardzo przezywa to, że może już poczuć Nasze Maleństwo

Dzisiaj wizyta u okulisty. Ciekawe, co mi powie.. czy wciąż nie będzie widziała przeciwwskazań do porodu sn

a właśńie.. przypomńiało mi się.. Jakie kupujecie te podpaski poporodowe? Jakiej firmy? Ja się zastanawiam nad tymi z firmy SENI.. niby są typowo na problemy z nietrzymaniem moczu, ale kobiety też zachwalały, jako podpaski po porodzie.. że niby super komfortowe i chłonne.. na czym mi zresztą najbardziej zależy
Fakt drogo wychodzą.. ale dla mnie komfort to podstawa.

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-05-30 o 09:34
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 09:33   #2249
zonamojegomeza
Zakorzenienie

No niestety. Kazdy musi miec wlasbe zdanie. Mnie bawi jak jednego dnia słyszę że mam taaki duży brzuch i że jaki on mały. Wtedy utwierdzam sie w przekonaniu ze jest idealny. Bo mój, bo z moim Bobo.
Są tez tacy, którzy pomagają. Moj brat nie widział mnie od lutego i przez caly weekend na. MOj widok powtarzal, ze tak mi ladnie z tym brzuszkiem, ze brzuszek taki śliczny, a jak on mi pasuje, a jak ja ładnie wyglądam. Unosilam sie nad ziemią od tych komplentów.
Stary 2016-05-30, 09:35   #2250
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
JeszcE do mojej siostry to ok. To było porównanie do brzucha siostry jej bratowej.

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Dzisiaj wizyta u okulisty. Ciekawe, co mi powie.. czy wciąż nie będzie widziała przeciwwskazań do porodu sn
daj znać co się dowiesz..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości