|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Dzień dobry!
Janek śpi w body na krótki rękaw albo na naramkach. W nocy namy okno otwarte. Dzisiaj muszę iść kupić parasolke, miała być dostawa naszego koloru. Tz nie podobają się moje kombinacje z osłonkami
|
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Magdzinska u nas tylko kp 😊
Odnośnie spania. Lilka w pajacu i tą kołdrą do pasa przykryta a ręce na kołdrze. Teraz jak ją wyjmowałam to rączki ma ciepłe a kark gorący... ale spocona nie jest. Jak ciepły powinien być kark? W porównaniu do mojego to jej o wiele cieplejszy. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#4263 | |
|
Raczkowanie
|
Hej. Ale mieliśmy piękną noc! Nareszcie! Zasnął o 20, obudził się tylko o 1.30 i o 4.30 wzięłam go do nas. Dwie godzinki kręcił się, jadł i spał i wstaliśmy przed 7. Jestem tak wyspana, że aż chce się żyć
Te, co im dzieci przesypiaja całe noce, pomyślą, że na głowę upadłam ![]() Dziękujemy za kciuki, nie puszczajcie Ale co ma być, to będzie.. No i do tego zgubiłam kartkę z godziną, na którą mamy przyjechać i dzwonię tam i nie odbierają ![]() Cytat:
![]() A z klimą nie mamy problemu, bo w aucie nam nie działa
|
|
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest okno na balkon, więc jakaś tam osłona niby jest. A może mikro uchył mogę zrobić? Czy ktòraś ma lóżeczko pod oknem? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
Joann
Trzymam kciuki i daj znać jak będziesz ttlko mogła ! ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Joann Pisałaś ze na 14:30 masz ![]() My jedziemy na rehabilitacje właśnie
|
#4266 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
u nas dzis będzie mega upał, przed 6 rano w cieniu bylo 20 stopni! szkoda mi Milka, bo nawet w body mu gorąco, z cyca w taki upał średnio chce pić, bo ja też gorąca jestem, więc od czasu do czasu daję mu troszkę wody. W domku fajnie, bo dość chłodno, ale na dworze dla bąka ciekawiej .Mam nadzieję, ze samary poszly precz! Joann u Was dzis chyba kontrola z bioderkami Przemusia? jak dobrze pamietam, to kciuki ogromne za Was Wiecie, wczoraj byliśmy u teściów, nie bralismy z sobą naszej kolubryny i połozyłam małego w spacerówce- najpierw wielkie zdziwko, bo inny i buzia w podkówke ale potem tak sie rozbrykał jak wariat . On jest juz mega ruchliwy, ale nie siedzi, wiec w spacerówce nie będę go na razie wozić, tylko tak jak wczoraj awaryjnie.Giry wywala i z gondoli, za chwilę lezy w poprzek , łapie ubranka i je ogląda, dziś wielkie zdziwienie co tam ma na końcu nóżek , potem rozlozył przed sobą w łapkach pieluchę w sowy i bardzo je oglądał , gadał do sówek ale one nic . Zabawki bierze juz jak stary ![]() I wecie jak mnie skubaniec woła? ma- a albo amma , a jak przyjdzie ktoś inny, to woła dalej, dopiero na mój widok milknie, dlatego wnoiskuję, ze to o mnie chodzi . a nie daj Boże przy kp , zeby ktoś wszedł- nici wtedy z jedzenia, łepek chodzi na wszystkie strony.Nie powiem, o której chodzi spać i ile śpi i w dzień i w nocy, żeby nie zapeszyć .Lecę Was poczytać i pranie robię jeszcze, jedno rozwieszone, drugie sie pierze a trzecie czeka, Milek chrapie jak suseł, to trzeba korzystać
|
|
|
|
#4267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Za kazdym razem kiedy nawet poloze na nia najcienszy kocyk, zaczyna kopac jak szalona, macha rekami i walczy dopoki nie pozbedzie sie wroga Moze lekko uchyl okno? Masz jakas zaslonke w oknie? Wtedy mialaby doplyw swiezego powietrza ale nie wialoby konkretnie na nia. Ewentualnie przestawic lozeczko jesli sie da.
|
|
|
|
|
#4269 |
|
Wtajemniczenie
|
Milek wstał, tarmosi słonia i gada do niego a jak wzdycha i piszczy przy tym
Figa, gratulacje chrzcin Dzaasti, ja kupowałam pampersy tylko na początku, teraz dady i są super, od wieczora do rana nic nie przecieka, a my też mamy te z lewkiem Paula, no dziwnie Mijka Ci rośnie- tak szybko w oczach .Nasz M. też juz dlugi, 74 nosi, czasem z innej rozmiarówki 68 też wejdzie. |
|
|
|
#4270 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() My też mamy daty z Lwem i sprawdzają się super nic nam nie przecieki jeszcze ![]() Domiś nosi 68 tylko polspiochy 74 długie nogi ma tylko te 74 to szerokie strasznie a on chudzinka my Klimek włączamy czasem jak auto nagrzanego na 4 stopnie mniej niż na dworze zawsze to już lepiej małemu chyba nie przeszkadza Figa super ze chrzciny udane i już po teraz masz aniołka ![]() Joann kciuki są cały czas będzie dobrze 🖒🖒🖒 Mój mały spał ładnie ale przez te upały budzi się znów często 1,3 i 7 już na nogach u nas niestety bardzo szybko się nagrzewa pokój i duszno się robi. Mały śpi w body na krótkim czasem nad ranem przykrywa azurowym kocykiem ale tylko jak łapki zimne. Jak mu za gorąco to swędzi go skóra i płacz zaraz jest więc rozbierać jak najwięcej się da okna boję się w pokoju otworzyć mimo że łóżeczko nie jest przy oknie boję się że go przewieje a wy uchylacie okna w pokojach?
|
#4271 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- U nas klima w samochodzie padła, w tamtym roku była odgrzybiana i nabijana a teraz tylko ciepłe powietrze dmucha, więc uchylamy okna . Mąż ma coś tam posprawdzać, co sie stało, bo w lato zwariujemy bez chłodku.
|
||
|
|
|
#4272 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dzasti hehe przesrane mają te nasze nasze tż z nami :P staram się nad tym panować, ale nie zawsze wychodzi
Aninis z tym pochyleniem się to nie za dobrze... A jak Ci plecy siada? Nie będziesz mogła małej nosić? Serio nie wiem ale może odciagaj i dawaj z butli, albo może jak będzie już taka serio głodna to zje z normalnej pozycji? U nas też czasem tak się drze ze nie łapie cycka to wtedy włączam odkurzacz albo suszarke i zaczyna ciumkać... Właśnie się dowiedziałam, że tż jedzie na szkolenie jutro do Katowic i tak mnie zazdrość zżera że ja znowu dzień z Hania marudą, a on tak fajnie ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- A propos karmienia to moja znowu np pije pije i głowa w bok. I znowu pije pije i znowu w bok. I tak cały czas :/ męczące to bo muszę co chwile jej głowę znowu naprowadzsc na cycka, a kiedyś piła non. Stop i miałam "wolne" ręce
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jest stała temp tam gdzie maluch śpi 22 stopnie i na noc cienki bawełniany pajac zakładam ale mój z tych co lubią na noc być opatulonym i kocykiem nakrywam
![]() Aninis sprawdzaj stopy...jak wilgotne to dziecku za gorąco...sprawdzilam na swoim w samym pampku mu najlepie.j przy upale wtedy stopy normalne są suche
|
#4274 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
A co do klimatyzacji to my puszczamy i w aucie i w mieszkaniu i nic się Hani nie dzieje ani nam.
W aucie mamy ustawione na 21 stopni i kratki tak by nie buchalo w buzię. W mieszkaniu mamy okna na jedną stronę i ok 14 przez 3 h słońce nam wali w mieszkanie i gdyby nie klima to chyba 28 stopni byśmy mieli. Ściana tak się nagrzewa że do nocy jest gorąco. W lecie w upały nie do wytrzymania. Klime mamy ustawiona na 23 stronie i tak by nie dała rady mniej bo to taka klimatyzacja za 2 tysiące czyli ta z najtańszych. Uważam że klimatyzacja nie jest w ogóle szkodliwa jeśli się regularnie czyści filtry, nie oddycha świeżo wylatujacym zimnym powietrzem i ustawia spoko temperaturę. Sama wiele razy miałam chore gardło przez klimatyzację w biurze, ale raz ze tam pewnie nie czyszczą tak często filtrów, a dwa, że w mojej branży to same chłopy, a facetom jest zawsze dużo gorącej i ustawiali ta klime na 18 stopni a na zewnątrz 35 było, a ja jeszcze wychodzilam na papierosa i wracałam do tego zimna i masz. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Aha Aninis a ja raczej zawsze ubieram Hani skarpety w domu bo jej marzna (szybko się robią zimne) i do tego np body i tyle. Teraz jak byliśmy na działce to w same upały samo body, potem do body dokladalam jakieś gatki. Ja to zawsze patrzę czy właśnie nie ma rączek czy stopek lodowatych albo czy nie poci się (u niej to widać bardzo po buzce) i wtedy dokładam lub odejmuje odzieży ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
|
|
#4275 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Joann mocne kciuki dla Przemysława 😘😘 U nas z nocy na noc coraz gorzej sama się zastanawiam od czego to zależy eh... Mam nadzieję że wróci to do normy bo padam 😰 do dobrego człowiek szybko się przyzwyczaja 😂 o maruda mi wstała więc trzeba się ruszyć z kanapy 😉 u nas zapowiada się ładny dzień czyli święto lasu 😂 może na plażę tz wyciągniemy 😀 nas mała śpi w pajacu i pod kołderka no ale u nas to inna bajka w sypialni ma od 22 do 20 stopni. Kurcze nie wiem co jest ale co rano mała przesikana mi wstaje, chyba muszę w nocy pampka zmieniać a nigdy tego nie było już dzisiaj na noc założyłam czwórki i znów to samo...
|
#4276 |
|
Rozeznanie
|
Ja zauwazylam ze mi sie przesikuje tylko w tych sądach z tygryskiem... Teraz kupiłam te z lwem i jest ok...
|
|
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
mam te z lwem i tygryskiem i ale nie uzywałam tyvh durgich.
Esor no to u mnie jest juz tak caly czas z tym odchylaniem głowy
|
#4278 |
|
Rozeznanie
|
Moja też tak odchyla głowę podczas jedzenia
Dzisiaj od 7 rano jadła już 3 razy A co do otwierania okna to u nas w dzień na całą szerokość a w nocy uchylone, bo jak zamknę to wydaje mi się że nie ma czym oddychać. Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-05-30 o 11:19 |
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Zmieniam pampka w nocy jak karmie dla mnie to bzdura ze do 12 godz wytrzymuje...może i wytrzymuje ale przesikal do rana a teraz jak upały i w dzień częściej trzeba zmieniać tam hodowla bakterii się mnoży
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Boooże umnie dalej to samo. Fajnie bawi sie. zaczyna sie jek, zagaduje itd. zaczyna sie krzyk biore na rece drze sie lulanie bawienie spiewanie nic....i tak moge godzine az w koncu padnie. dodam ze w tym czasie cyc nie... już nie mam siły.. nawet nie wiadomo keidy bym miala dać jej ten czopek uspokajacy jak u niej roznie
do tego telefon mi sie zepsuł nie mam innegoi nie wiem jak z naprawa... nosz kur..
|
#4281 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny macie lezaczki bujaczki ?
warto kupic?
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
Elena
Hehe a na moja działa to dmuchane ![]() I jest mega polewa ![]() Esorku Moja tez się podczas karmienia wykresach na wszystkie.strony. najlepiej jak najdalej ode mnie i butelkę mi wyrywa. Spokojnie je tylko w nocy ![]() Dzisiaj na ćwiczeniach było super - mia dzielnie cwiczyla i pierdziala głośno przy tym Zlapala kobietę za cycka i krzyczy do niej mm mm mm ! A ona ze puste sami nic nie ma a mia w brecha Coraz bardziej glowka się prostuje No i powiedziała. Ze widzi że z nią cwiczymy w domu bo mijka z tyg na tydzień ma silniejsze nóżki i rączki ![]() Jednak 3 msc w szelkach zrobiły swoje z ruchem malej ![]() Ale już prawie jest na poziomie 4 msc dziecka ![]() Ale u nas burza szaleje !!!.leje.ze hej ciemno jak w dupie tylko pioruny lecą. Mała tak zmęczona po ćwiczeniach ze mi zasnęła na kolanach ![]() A przez burze nie mam tv co chwila
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na noc też się boję, bo temperatura może się zmienić... a jak się nie obudzę to małą mi przewieje. 😕 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie będziesz miała siły jej już nosić a ona dalej będzie wyc to daj czopka. Najwyżej kupa pójdzie zanim się cały nie wchłonie. Ja bym dała ![]() Ona tez nie może być tak cały czas nakrecona bo kiedy ona się wycisza ? Na 15 min spaniu? ![]() Moja to nie śpi ale się już tak nie drze ostatnio. Przynajmniej tyle
|
|
#4285 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Wcześniej spała pod kocykiem i w nocy miała rączki lodowate. Dlatego kupiłam kołderkę. Teraz ręce ma ciepłe, ale na karku jak sprawdzam to chyba jednak za gorąca... spocona nie jest ale deczko za ciepła. Chyba wyciągnę dzisiaj śpiworek do spania i położę ją w nim na noc w bodziaku samym na długi rękaw i zobaczymy. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
Chyba gorsze są przeciągi od okien otwartych 😕 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Zasłon też nie mam... tylko rolety na oknach. Chyba będziemy otwierac okno w kuchni i drzwi do pokoju zostawiać otwarte, bo inaczej tego nie widzę. Myślę, że moje koty już przywykły do dziecka i nic jej nie zrobią w nocy jak do nas przyjdą. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Ja się staram co 2h ale czas tak szybko leci, że zdarza mi się zagapić i jest po 3-4 h. Z pieluchami wielorazowymi wytrzymałam 3 dni i mam dość. To jednak nie dla mnie. Może spróbuję jak Lilka podrośnie i będę chciała ją odpieluchować całkiem. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Ja mam TinyLove. U mnie się nie sprawdził totalnie. Raz postraszylam Lilke, że go sprzedam to w nim leżała... od tamtej pory żadne groźby nie pomagają 😉 i ma go w pompie, więc pewnie ostatecznie i tak go sprzedam. Dobrze, że kupiłam używany za połowę ceny 😊 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Moja to dżihadystka... prowadzi świętą wojnę z cycami. 😊 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2016-05-30 o 12:31 |
||||||||
|
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
Paula Mia twoja robi postepy. Super <3
Dzasti ja mam ale obecnie z niego nie korzystam juz prawie wcale. ale jak była noworodkiem to non stop bralam ja w tym do kuchni itd. teraz ogranicza jej ruchy. U nas skwar. ja nie wiem moze temu sie tak drze... lezy goła wiatrak chodzi... jezu. kupie te czopki jak bede na miescie .. btw obsrała lozeczko. dobrze ze pokrowiec od materaca sie zdejmuje spadam bo pospała 15 min zesra.. sie i znow jeczy i zaczyna sie.. ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Jenda dobra rzecz.. jako ze nie chce cyca to postanowilam dac po pare lykow wody. Mama przyniosla mi butelke z mlekiem ze spzitala z bebilonem pepti ale no wylałam je i też mają do nich smoczki. i pociągnie ze 2x więc zawsze coś przy tym upale ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- o Szok. Popiła ciut wody a myślę sobie spróbuję cycka co mi zalezy i tak bedzie wyć.. a ona pociumkała i spi. pierwszy raz 2tyg bez noszenia!
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4288 |
|
Zadomowienie
|
o Marcia super może juz tak zostanie
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
może ta zła passa minie w końcu!!
a wlasnie po waszych rozmowach założyłąm pamka z tygryskiem i wlasnie wtedy cale lozeczko do prania
|
#4290 | ||||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Ja mam z fisher price z Lwem za 100 zl z wysyłką z allegro i nie wyobrażam sobie bez niego. Co śmieszne Hania w nim uwielbia robić kupę ![]() Cytat:
Żartujesz? Z butla tak robi? U nas butla to ideał tylko z cycka jakieś jaja Cytat:
hahahahaha Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

Te, co im dzieci przesypiaja całe noce, pomyślą, że na głowę upadłam
Ale co ma być, to będzie.. No i do tego zgubiłam kartkę z godziną, na którą mamy przyjechać i dzwonię tam i nie odbierają 

staram się nad tym panować, ale nie zawsze wychodzi