Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-30, 15:10   #4081
marcylina
Wtajemniczenie

Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII

Deksterowa pokazuj
Ja nie mam powietrza..leżę i próbuje sie ruszyc od pol godziny..
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 15:14   #4082
eskav8
Wtajemniczenie

Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
To pilot od tv w sypialni zaginął.... Szukałam w szczelinach ale nie ma... No kiedyś musi się znaleźć

O kurka... Skonsultuj jak najszybciej ze swoim lekarzem te skurcze... Ja przez jakiś czas brałam coprawda nie nospe ale scopolan regularnie, 3 x 1
A masz taką skrzynke na posciel?? Może tam jest? Ja kiedyś zawinelam pilot w koldre
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 15:14   #4083
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Wizytę u gin mam w środę to pokaże to ktg. Co to za rodzaj skurczu ze sięga 100 a nie czuć? W relacjach z porodów dziewczyny piszą ze czasem przy 40 juz wymiękają.
Stary 2016-05-30, 15:16   #4084
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
A masz taką skrzynke na posciel?? Może tam jest? Ja kiedyś zawinelam pilot w koldre
Mam, szukałam, nima
Mąż wróci z roboty to będzie szukał, może swoim męskim okiem szybciej znajdzie :P
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 15:16   #4085
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Wizytę u gin mam w środę to pokaże to ktg. Co to za rodzaj skurczu ze sięga 100 a nie czuć? W relacjach z porodów dziewczyny piszą ze czasem przy 40 juz wymiękają.
Któraś z dziewczyn mi tu tłumaczyła, że to inne skurcze są. Te co my mamy teraz to bardziej twardnienie brzucha
Stary 2016-05-30, 15:17   #4086
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Są też takie modele co tych 100 nie czują.... Może Ty z właśnie z tych :P
Ale nie urodzisz jeszcze nie?
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 15:17   #4087
Ananka
Zadomowienie

Ja też chcę na dwór, tylko 2 osoby przede mną i tyle się schodzi. Po godzinie robią to ktg? Odpisali mi z serwisu maxi cosi i normalnie można u nich dokupić wkład do wozka, gondola więc będzie jak nowa. Dzwoniła koleżanka i mówiła, że jak była w ciąży, to aby synek przybieral na wadze, lekarz kazał jej jeść ryby, mięso i winogrona. Ciekawe czy podziała.
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 15:20   #4088
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Są też takie modele co tych 100 nie czują.... Może Ty z właśnie z tych :P
Ale nie urodzisz jeszcze nie?
Ooo to ja poproszę zeby w terminie odeszły mi wody a potem skurcze 100 i bez żadnego bólu pełne rozwarcie. Mam koleżankę co dzien przed terminem poszła na ktg nic nie czula a rozwarcie na 6cm, po 2h było po wszystkim 😉
Stary 2016-05-30, 15:22   #4089
aglo_mammy
Zadomowienie

Cytat:
Oo koleżanka ma wysoki próg bólu :-D a tak poważnie to może z tych niebolących skurczy. A nie kopało cie dzieciątko wtedy. Ja też na ktg miałam skurcz a nie czułam bo młody tak szalał

Dziewczyny jak fajnie macie poukładane tez musze bo teraz średnio. Można lepiej :-D

Ile tetry do szpitala?
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 15:24   #4090
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Tak kopał na skurczu i tętno mu roslo wiec na pewno go to wkurzało 😍
Stary 2016-05-30, 15:26   #4091
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Powiesilam drugie pranie i opadłam z sił wiec teraz leżę z kawka mrożona.
Kawa mrożona Chcę!

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Kamila a nie mowisz do brzuszka Kacper?
Bo moj Starszy ostatnio wszystkim opowiada, ze ma brata Damiana (nie wiem skad tak wymyslil, bo nie zna nikogo o tym imieniu:p)
A ja juz odruchowo jak mowie o Mlodszym to mowie Adas i nie wiem czy starac przestawiac siebie czy Starszaka, bo Tz tez Damian sie bardziej podoba
Mi się bardziej Adaś podoba Też się swego czasu zastanawiałam nad tym imieniem, ale mąż jest przeciwny bo u niego w rodzinie kilku Adamów już jest. Ale imię super!

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Ja też chcę na dwór, tylko 2 osoby przede mną i tyle się schodzi. Po godzinie robią to ktg? Odpisali mi z serwisu maxi cosi i normalnie można u nich dokupić wkład do wozka, gondola więc będzie jak nowa. Dzwoniła koleżanka i mówiła, że jak była w ciąży, to aby synek przybieral na wadze, lekarz kazał jej jeść ryby, mięso i winogrona. Ciekawe czy podziała.
Trzymam kciuki żeby sprawnie poszło. Tyle czekania na ktg

Silver- ekstra wózek, bardzo zgrabnie wygląda.
MamaNiny- ale pokój Mikołaja będzie śliczny Takie ładne rzeczy nam tu pokazujesz
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 15:31   #4092
marcylina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aglo_mammy Pokaż wiadomość

Ile tetry do szpitala?
Myslam o 5 szt?
Stary 2016-05-30, 15:35   #4093
aglo_mammy
Zadomowienie

Oł noł ja włożyłam trzy i juz nie mam miejsca :-D
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 15:36   #4094
_Inka__
Zadomowienie

Na stronie mojego szpitala jest informacja żeby zabrać 1 pieluszkę tetrową Ale wezmę chyba ze 3. 1 to może być mało.
Stary 2016-05-30, 15:37   #4095
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Udało mi się przespać i juz jest lepiej.
Tylko w zamian głową boli ale zdecydowanie wolę ten ból bo go znam.

Olutka Twoja noc też taka słaba?

Niestety tak ;( po 2-giej wymiękłam i poszłam do pokoju koty. Ta mi spokoju nie dawał, to znów do sypialni... I co chwila siusiu... ;( jak budzik wył o 8-ej to byłam nieprzytomna ;(

Cytat:
Napisane przez Yousthyna Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Ja dziś miałam kiepską noc - obudziłam się o 2:30 i do 6 rano nie mogłam zasnąć. Nie lubię takich nocek, bo nie lubię odsypiania w dzien. Może mój organizm przygotowuje się do nieprzespanych nocek po porodzie?

Miałam plan isc z rana do Lidla obczaic te lniane ciuchy, ale jakos sił mi brak, żeby się zebrać. Olutka a Ty byłaś juz?

Kciuki za dzisiejsze wizyty
Ja mam jutro, więc pora ogarnąć Bożenę

Dzięki kochana
Teraz trenuję na mężu, a do brzucha też kilkanaście razy dziennie mowię, że kocham nad życie, więc może nie będzie tak źle

Ja wlasnie w weekend zmieniałam pościel i się zastanawiałam nad tym. Ale stwierdziłam, że jeszcze mam czas:

W pokoju malucha mam żarówkę wiszącą z sufitu
Mały na razie będzie spał z nami w sypialni, a tu mam takie kinkiety nad łóżkiem, ktorym łatwo mozna zmienić kierunek światła, wiec na razie nic nie kupuję. Cieżko znaleźć cos fajnego w rozsądnej cenie.

Piona, ja mam to samo. Forum 24h/dobę.
A dzis mi się śniło, że mi wody odeszły - obudziłam się taka wystraszona macając siębie i łóżko, że chyba dlatego pozniej nie mogłam tak długo usnąć

Lidla dopiero 30 min temu odwiedziłam -jak nie mogłam zasnąć to przestawiłam budzik. Ale chciałam granatową i tę powiedzmy koralową (?) i chciałam 40-tki na prosto poporodowy brzuch i je znalazłam tj widziałam, że leżą opakowania pod koszem i poprosiłam pana z obsługi czy mogłby odsunąć ten kosz i tam na mnie czekały
Jeszcze nie mierzyłam, ale jestem dobrej myśli.

Zresztą u mnie nawet 36-tki ciągle były

Cytat:
Napisane przez dzojsticzek Pokaż wiadomość
ojjj, trochę mnie przeraziło to póki co odpuszczam taką rurkę, bałabym się że zrobię więcej krzywdy niż pożytku
Ano dlatego tak podkreślałam, że to tylko wyczytane info a rzeczywistość i tak może nas zaskoczyć tak jak Ciebie w poprzedniej ciąży.

Wow, zazdrooo, że już masz prawie spakowaną !:

Ja cottonów nie mam i nie zamierzam mieć.

Lampkę nad łóżkiem mam gwiazdę z ledowymi żaróweczkami na jej krawędziach, jeśli będzie za mocna to przyniosę lampkę z salonu i dokupię słabszą żarówkę.

Myślałam żeby kupić taką minilampkę do kontaktu żeby cały czas się świeciła. Jak znajdę to kupię na pewno, żeby chociaż mieć oko na maleństwo

Rzeczywiście masz dziś dużo na głowie, jeśli wrócisz z Pepco z jakimiś zdobyczami to się pochwal

Ja mam wózek ale brakuje fotelika do auta co chyba jest bardziej potrzebny Chociaż plus taki, że zawsze od bratowej mogę pożyczyć

Wiadomo kiedy będziesz mieć CC? Kciuki za dzisiejszą wizytę

Wow, wow, WOW! Super brzmi plan wesela i ceremonia w altanie

TŻ ładnie się postarał z tą niespodzianką

Z grubsza na forum spokój i cisza Wszystkie w dwupakach, nie kłócimy się między sobą ewentualnie narzekamy na TŻ i rodzinę

A czemu chcesz gonić teściową z wózkiem? Jeśli ma ochotę kupić to bym jej podała model i wzór wózka i niech kupuje

Niektórzy są właśnie przesądni, że wózek kupują dziadkowie

Aaaaale duchota!!!!
Czy Wam też twardnieje brzuch? Nie boli mnie to, ale ostatnio wyczytałam w moich notatkach z SR, że od 36tc to normalne i w ten sposób organizm przygotowuje się do porodu!

Co noc śni mi się coś związanego z Maleństwem, ciążą, porodem...

Twardnieje od 3 m-cy

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Hello, w domku już. Relaksik.
Gardło boli - angina.. Lekarz ogólny scykany.. W 9m mcu nie podawalby antybiotyku. Kazał płukać sodą, psikać tantum verde. na gorączkę apap. Czosnek i cebula.. Czyli domowe sposoby.

Gin. Yhh.. Mocz napewno źle pobralam, bo barwa i pH prawidłowe. Powtórzy na następną wizytę 20.06. Pobrała mi GBS z dwóch miejsc. Wynik ma być w ciągu 3-7 dni roboczych. Szyjka długa i sztywna, zdaniem Pani doktor do końca mca pociagniemy spokojnie.

Przyszły literki na imię <3 oczywiście dla Ninki wzięłam w takim samym stylu, chociaż ona już duża Panna i ma już imię z literek.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Literki cudne
Zdrówka Ci życzę!!

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Kamila, a macie szanse na coś własnego? Zawsze to sobie remontujesz a nie obcym :-(

Kocyk z colorstories Laguna. Miałam robić sama taki, ale weny nie mam :-(

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Cudny kolor

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
No to oficjalnie witaj na wolnosci!
Piekna szuflada pielęgnacyjna! )
U mnie narazie wyglada to tak...
Reszta sajgon!

No perfekcyjnie

Cytat:
Mam nadzieję że szuflada nie jest co góry nogami :/

Super, że już takie uporządkowane

Cytat:
Jestem zadowolona bo załatwiłam wizytę u okulisty na 10czerwca na nfz. Zmieniłam deklarację położnej i chciałam umówić sie ns pierwsze ktg za tydzień, ale zaproponowała ze zrobi mi juz dziś i zapisaly się dwa spore skurcze- jeden aż wyszedł ze skali > 100 a drugi rosl 60-80-90, w tym czasie tętno małego skakało aż ponad 180, wiec dziecko to czuje a ja nie. Lekarz tylko zerknął na wynik i kazał skonsultować ze swoim prowadzącym, kontrolować szyjkę i zwiększyć magnez. Mówił zeby brać nospe ale niby kiedy jak nie czuję skurczów? Dziwna sprawa.

W Lidlu tylko puste pudełka po sukienkach a spodnie w rozmiarze 44

Nieźle z tymi skurczami...

Dopiero wróciłam.

Spotkanie z ramach Mlekoteki super! Mnóstwo mam z dzieciaczkami -jakoś optymistycznie mnie to nastraja, że wszystko ogarniały, może i ja się ogarnę
Bardzo fajne opowieści, super atmosfera, do tego zostałam wylosowana i dostałam książkę 'Rodzicielstwo bliskości' i wszystkie dostałyśmy 'Opowieści o karmieniu piersią'.
Sesja fotograficzna -mega mi się podobała!!!! Ja specjalnie zaczekałam, żeby być ostatnia, przebrałam się w białą koszulę, w której tylko 2 guziki jestem w stanie zapiąć i będę miała zdjęcia skupione na gołym brzuchu

I mam kolejny powód do tego, żeby Stasia motywować do urodzenia się najlepiej 8 lipca -to urodziny mojej przyjaciółki, i jeśli Staś koło tego terminu urodziłby się (lub kilka dni wcześniej), będziemy mogli 17 lipca wziąć udział w sesji noworodkowej za darmo!! Tego dnia są warsztaty fotograficzne, i genialnie byłoby się załapać w ogóle była to bardzo, bardzo miła propozycja od pani fotograf

Po mlekotece pojechałam do wydziału komunikacji przerejestrować auto. 3 okrążenia zanim znalazłam miejsce, mega kolejka do odstania... i to wszystko po to, aby dowiedzieć się, że tu obsługują tylko Poznań- podpoznańskie wsie w innej części miasta.... No to jutro znów wycieczka.

Zrobiłam zakupy i zdążyłam do chaty na styk przed meeega deszczem. Myślę, że przed nami burza...
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 15:38   #4096
kamila_509
Zakorzenienie

Ogarnelam kuchnie i salon i cała spocona, czerwona i ledwo dychajaca zaleglam na kanapie. Uff
Stary 2016-05-30, 15:38   #4097
olutka
Zakorzenienie

Munia, jak po wizycie, lekarz przeżył starcie?
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 15:42   #4098
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Niestety tak ;( po 2-giej wymiękłam i poszłam do pokoju koty. Ta mi spokoju nie dawał, to znów do sypialni... I co chwila siusiu... ;( jak budzik wył o 8-ej to byłam nieprzytomna ;(

Lidla dopiero 30 min temu odwiedziłam -jak nie mogłam zasnąć to przestawiłam budzik. Ale chciałam granatową i tę powiedzmy koralową (?) i chciałam 40-tki na prosto poporodowy brzuch i je znalazłam tj widziałam, że leżą opakowania pod koszem i poprosiłam pana z obsługi czy mogłby odsunąć ten kosz i tam na mnie czekały
Jeszcze nie mierzyłam, ale jestem dobrej myśli.

Zresztą u mnie nawet 36-tki ciągle były

Twardnieje od 3 m-cy

Literki cudne
Zdrówka Ci życzę!!

Cudny kolor

No perfekcyjnie

Super, że już takie uporządkowane

Nieźle z tymi skurczami...

Dopiero wróciłam.

Spotkanie z ramach Mlekoteki super! Mnóstwo mam z dzieciaczkami -jakoś optymistycznie mnie to nastraja, że wszystko ogarniały, może i ja się ogarnę
Bardzo fajne opowieści, super atmosfera, do tego zostałam wylosowana i dostałam książkę 'Rodzicielstwo bliskości' i wszystkie dostałyśmy 'Opowieści o karmieniu piersią'.
Sesja fotograficzna -mega mi się podobała!!!! Ja specjalnie zaczekałam, żeby być ostatnia, przebrałam się w białą koszulę, w której tylko 2 guziki jestem w stanie zapiąć i będę miała zdjęcia skupione na gołym brzuchu

I mam kolejny powód do tego, żeby Stasia motywować do urodzenia się najlepiej 8 lipca -to urodziny mojej przyjaciółki, i jeśli Staś koło tego terminu urodziłby się (lub kilka dni wcześniej), będziemy mogli 17 lipca wziąć udział w sesji noworodkowej za darmo!! Tego dnia są warsztaty fotograficzne, i genialnie byłoby się załapać w ogóle była to bardzo, bardzo miła propozycja od pani fotograf

Po mlekotece pojechałam do wydziału komunikacji przerejestrować auto. 3 okrążenia zanim znalazłam miejsce, mega kolejka do odstania... i to wszystko po to, aby dowiedzieć się, że tu obsługują tylko Poznań- podpoznańskie wsie w innej części miasta.... No to jutro znów wycieczka.

Zrobiłam zakupy i zdążyłam do chaty na styk przed meeega deszczem. Myślę, że przed nami burza...
Super, że warsztaty takie udane!
Zazdroszczę Ci sesji
No i wygrałaś książkę farciara

Szkoda, że w urzędzie nie poszło najlepiej :/
Stary 2016-05-30, 15:45   #4099
_Inka__
Zadomowienie

Olutka to w takim razie bardzo mocno trzymam kciuki za 8 lipca Oferta od pani fotograf rzeczywiście bardzo korzystna. W ogóle aż miło się czyta informacje o tak pozytywnych gestach
Tylko szkoda, że z autem tak wyszło, no ale jutro na pewno będzie lepiej
Stary 2016-05-30, 15:50   #4100
Margosia__
Zakorzenienie

Olutka Ty masz takie szczescie, ze pewnie i Stas urodzi sie 8.06
Dzien zrewanzowal Ci noc

Inka i fajne chlopaki te Adasie, bo ja znam damych lobuzow... a jednwgo juz mam to by sie taki spokojniejszy teraz przydal hahaha

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 15:51   #4101
kamila_509
Zakorzenienie

Jak ja Wam zazdroszczę, że je musicie wymyślać z imionami. Jak bym mieszkała w Pl to bym miała milion imion na liście . A dziś żadnego :/
Stary 2016-05-30, 15:54   #4102
marcylina
Wtajemniczenie

Olutka ale czad.. Ty to se Stasiem sesji macie jak modele!
W urzedzie zenada.. powinny byc jakieś informacje.. czekanie w takim upale do miłych nie nalezalo..
Stary 2016-05-30, 15:55   #4103
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Olutka Ty masz takie szczescie, ze pewnie i Stas urodzi sie 8.06
Dzien zrewanzowal Ci noc

Inka i fajne chlopaki te Adasie, bo ja znam damych lobuzow... a jednwgo juz mam to by sie taki spokojniejszy teraz przydal hahaha

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
No oby nie za tydzień 😋
Stary 2016-05-30, 15:55   #4104
_Inka__
Zadomowienie

W ogóle dziewczyny jak lubicie dobrą czekoladę to wybierzcie się do Biedronki- znalazłam tam dzisiaj czekoladę Lindt za 5,5 Uwielbiam je a w tej cenie ich jeszcze nie widziałam nigdzie. Może i u was coś się uchowało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg e91e22ac6bfbb50addf458998f3ce08f.jpg (28,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 43f6716e6d07978dc3b0132ec724a9b8.jpg (36,6 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cca66c41bb0df0bbc9bd7b932676d9cf.jpg (29,6 KB, 3 załadowań)
Stary 2016-05-30, 16:01   #4105
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Ogarnelam kuchnie i salon i cała spocona, czerwona i ledwo dychajaca zaleglam na kanapie. Uff
Kamila czemu tak latasz!!!! Powoli rób, bo dostaniesz!!! Chyba że się chcesz rozpakowac...
Stary 2016-05-30, 16:01   #4106
marcylina
Wtajemniczenie

Omg..wyglada zjawiskowo.. ale u mnie zakaz trzymania czekolady w domu.. smacznego!

Ps. Polecacie jeszcze jakas apteke internetowa poza Gemini? Bo nie maja tam Asept.. i czy te gaziki jałowe to jakos inaczej sie nazywaja, bo wyskakuja mi tylko wtedy takie nasaczone alkoholem..

Edytowane przez marcylina
Czas edycji: 2016-05-30 o 16:03
Stary 2016-05-30, 16:01   #4107
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Inka weź wyjdź!
Stary 2016-05-30, 16:03   #4108
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
Deksterowa pokazuj
Ja nie mam powietrza..leżę i próbuje sie ruszyc od pol godziny..
Pokaże, ale później. Jak mąż z pracy wróci to jego telefonem fotki jqkies zrobię i wieczorem wstawię.

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 16:03   #4109
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Kamila czemu tak latasz!!!! Powoli rób, bo dostaniesz!!! Chyba że się chcesz rozpakowac...
Nie umiem powoli
Nie było dużo pracy ale tu jest strasznie duszno i tak trochę ciężko się sprzata :P zostawilam trochę pracy dla siostry i T :P
Stary 2016-05-30, 16:06   #4110
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie umiem powoli
Nie było dużo pracy ale tu jest strasznie duszno i tak trochę ciężko się sprzata :P zostawilam trochę pracy dla siostry i T :P
To się naucz wyluzuj, ja sobie teraz rozkladam sprzątanie. Nie umre jak nie odkurze albo coś. Potem tylko brzuch twardy i o! Powoli
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości