|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy - posty chorobowe [wątek zbiorczy], cz. III
Łooo, jak Beatka zaczyna ku*** to wiedz że coś się dzieje...
Dziewczyny, szkoda naszego zachodu. Nie jedna taka osoba się tutaj przewinęła i od razu widać, ze ona wcale naszej pomocy nie chce. Wypieranie każdej rady, zwalanie odpowiedzialności na innych... Dietetyk powiedział 50 g to wydłubiemy ziarenko bo teraz jest 50,01... |
|
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już więcej nic nie napiszę a jak zobacze jeszcze jeden spamujący post to nasza koleżanka i inne użytkowniczki (jesli się takie znajdą) dostaną ban... ban a nie ostrzeżenie bo nie chcę tutaj osoby promującej ED (nieświadomie lub świadomie) Są granice, których nie wolno przekraczać.
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2016-05-18 o 18:06 |
|
|
|
|
|
#3633 |
|
Konto usunięte
|
Przepraszam, że jestem chora. Już znikam z forum, jeśli uważacie, że nie ma tutaj dla mnie miejsca. Nigdy nie byłam akceptowana, także kwestia przyzwyczajenia.
Dzięki za wszystkie rady, także te obraźliwe. I nie mówię tego z przekąsem, tylko naprawdę jestem wdzięczna. Może teraz nie umiem ich wykorzystać, ale będę walczyć swoim tempem i swoimi sposobami. Pozostańcie zdrowi. Edytowane przez 201606011520 Czas edycji: 2016-05-18 o 14:45 |
|
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3635 | |
|
Rozeznanie
|
JPDL przepraszam jako blogger nie powinienem przeklinać w sieci ale ja do **** porywczy jestem. TERAZ nie planuje bo niechce bo pewnie jej przyćmiewa choroba a za rok, dwa, dziesięć? Ja np myślałem dawno temu że miłość to seks ale teraz wiem że to tylko element i nie najważniejszy bo czymże jest być kochanym a czym jest zwykła przyjemność cielesna przy tym? NICZYM! Ja wiem jedno życia nie zaplanuje bo wg swoich planów sprzed 1,5 roku to powinienem już odpoczywać dawno na cmentarzu... tak ED i chore zamiary z bezsilności. A tu kurde szkoła pasja, hobby i yy gary!
Jedyny minus to taki że gry na pc przestały mnie interesować i czasem flaki mi wywraca jak moi koledzy usiłują mnie włączyć do gadki o CSie bo naprawdę dawniej kochałem grać a teraz zwisa i powiewa czasem tylko w snejka cisne na fonie ^^. Kobieto a ten jadłospis twój to gdybyśmy z Ervishą siedli to by nam na 1 posiłek zabrakło bo to iście trawiasty jadłospis nawet weganie tyle trawy nie jedzą A ten dietetyk to powiem tak: Gdybym był twoim ojcem i by moja córka dostała coś takiego to bym mu sklepał ryja bez przejmowania się karą... Bo to przesada byś jeszcze łaskawie ważyła a wgl nie ma co.... Chaotycznie ale w nerwach często piszę co myślę i nie pokoleji. Tak samo nade mna Ervisha i inni się ,,pastwili" Ale to nie z złośliwości tylko z życzliwości i za takie pastwienie jestem im wdzięczny to są w przyszłości idzie pojąć. Czasem w sieci można bardziej motywacje dostać niż w realu ale to czasem i jestem po części takim przypadkiem.![]() Cytat:
HAHA Iwonka jadę po wagę na miasto by zważyc ziarnko kaszy i liczyć to moje nowe hobby na życie Gorzej będzie przeliczyc truskawki bo będę zawsze kantował bo je uwielbiam.
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2016-05-18 o 16:40 |
|
|
|
|
|
#3636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tutaj to po pewnym czasie każdy "pastwi" się nad osobą chorą... jak nie pomaga po dobroci to trzeba brutalnie, ale czasem do niektórych tylko to dociera.... inni z kolei jak wylądują w psychiatryku z osobami na prawdę chorymi i całą inną mieszanką (schizofrenia, rozdwojenie jaźni, rozboje, kradzieże itp.), wsadzi sie im sondę do nosa itp. dopiero są w stanie przejrzeć na oczy.... niestety czasem tylko terapia szokowa pomaga ?---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
A czereśnie wcinam prosto z drzewa (przyznaje raz jedyny zważyłam ile wchodzi mi do żołądka ale to był zakład.... rodzice nie wierzyli, ze jednorazowo pochłaniam minimum 1kg czereśni Mówili "Wiesz ile to kilogram? To niemożliwe." I wygrałam )
|
|
|
#3637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie to lato zawsze więcej ruchu niżli zima a poza tym chyba do pracy idę w połowie czerwca. Poza tym w lato z automatu więcej ,,dobra" Ziemia daje :P
|
|
|
|
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętasz? Jesteś też chłopakiem
|
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rób więcej i podeślij trochę
|
|
|
|
|
|
#3640 |
|
Przyczajenie
|
Hej wszystkim.
![]() Właściwie miałam zamiar napisać tą wiadomość na zwykłym wątku z prośbą o ocenę jadłospisu, ale trudno będzie wszystko wyjaśniać bez wspomnienia o chorobie. Wychodzę z anoreksji. Wszystko trwało niezbyt długo, około półtora roku. Teraz jest już lepiej, przynajmniej jeśłi chodzi o jedzenie - bo z psychiką to różnie bywa. Zaczęłam zwiększać ilości od lutego, z pomocą dietetyka, i od tego czasu przytyłam 5 kg. Potrafię już jeść normalnie, zdaje mi się momentami, że pozbyłam się uprzedzeń całkowicie, ale bywają też gorsze chwile... Bardzo nie chcę przytyć, na szczęście nie odbija się to na moim codziennym jadłospisie. Co o tym myślicie? śniadanie * kasza manna z bananem i daktylami * herbata zielona z miodem II śniadanie * bułka razowa z masłem, serem i sałatą * kajzerka z kremem czekoladowym i migdałami * koktajl - kefir zmiksowany z owocami leśnymi i miodem obiad * makaron pełnoziarnisty z mozzarellą, pomidorami, cukinią, słonecznikiem *szklanka soku owocowego *deser - kinder kanapka podwieczorek *nutridrink protein waniliowy *jabłko kolacja *kajzerka z masłem i sałatą *jajecznica z trzech jajek *herbata miętowa z miodem Z góry dziękuję za ocenę.
|
|
|
#3641 |
|
Rozeznanie
|
ble
ale skąd masz owoce leśne? las to las nie do podrobienia
|
|
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego ble? Owoce leśne można kupić mrożone
|
|
#3643 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie,
wiem, że nie jestem tutaj mile widziana, ale ostatnie pytanie, jeśli mogę - ile kalorii powinnam jeść przy wychodzeniu z anoreksji? Jakie są zdrowe ilości kalorii, które powinnam zjadać minimum i czy istnieje jakieś maksimum? Wciąż jem ok. 1600kcal. Proszę tylko o radę do jakiej ilości mam to zwiększyć i czy nagle czy stopniowo - a jeśli stopniowo to z jaką częstotliwością i o ile kalorii? Z góry dziękuję za Waszą odpowiedź, jaka by nie była. Pozdrawiam Was gorąco. |
|
|
|
|
#3644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pomijając już fakt, że w ed nie powinno liczyć się kalorii.
|
|
|
#3645 |
|
Konto usunięte
|
Mam 157cm wzrostu i ważę obecnie 39kg. Aktywność fizyczną staram się ograniczyć do zwykłych codziennych czynności - zakupy, spacery, no i obowiązki domowe.
Zdrowie tak zaszwankowało, że praktycznie nie ma mowy o ćwiczeniach... |
|
|
|
|
#3646 |
|
Konto usunięte
|
Musisz obliczyć zapotrzebowanie na wagę docelową, a nie obecną.
|
|
|
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że 2500 to minimum, chociaż tak jak piszą dziewczyny - to zależy od różnych czynników.
wiem, że w szpitalu podają od 2500 do 3500 - z tym się spotkałam na własnym przykładzie. jesteś mile widziana. wiemy jak to jest mieć problem, ale tu sie po to pisze, żeby dostać pomoc. a jeżeli się ją dostaje to nie odrzucać, tylko przyjmować i stosować. Zazu walcz!
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2016-05-30 o 10:05 |
|
|
|
|
|
#3650 |
|
Zadomowienie
|
Mi koleżanka się dziwiła, że przytyłam i odbudowałam organizm nie licząc kalorii. Jakbym miała wtedy liczyć to bym miała wyrzuty sumienia i dalej podazalabym za schematami. Zresztą szkoda czasu. Lepiej cieszyć się życiem. Jeść zdrowo i tyle ile organizm się domaga
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uważam, że z ED czy bez ED nie powinno się liczyć kalorii tylko jesć bo jedzenie to energia.. kalorie mogą liczyć osoby z nadwagą, otyłością
|
|
|
#3652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie jestem za tym, aby osoby z ED zawracały sobie głowę kaloriami, ale jednak uważam, że dobrze chociaż od czasu do czasu je podliczyć, żeby przypadkiem nie było ich za mało. Wiadomo, że osoby z zaburzeniem inaczej postrzegają te kwestie i może im się wydawać, że jedzą chociażby te 2500 kcal a w rzeczywistości jest ich znacznie mniej.
|
|
|
|
|
#3655 |
|
Konto usunięte
|
Czyli zwiększanie o 100-200kcal od teraźniejszej diety zupełnie nie ma sensu? Od razu przeskoczyć na ok. 2000-2500kcal?
I jeszcze jedno pytanie - czy podczas leczenia miałyście 'water retention'? Udało mi się trochę przytyć i od momentu przytycia zaczęły mi na całym ciele wychodzić paskudne żyły - czy to też może być objaw zbierania się wody ? Wyglądam aktualnie jak kulturystka po sterydach, a w dodatku trochę opuchnięta
|
|
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Tak od razu przeskocz... nie ma na co czekać - tutaj chodzi o Twoje zycie... im szybciej doprowadzisz swój organizm do porzadku tym lepiej
"water retention" - za pierwszym razem podczas pobytu w szpitalu miałam opchnięte stopy po kroplówkach a potem już nie
|
|
#3657 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak długo byłyście na takiej diecie? Nie przytyłyście za dużo? Boję się,bo zawsze miałam skłonności do tycia. Nie chcę się doprowadzić do tego, co było przed chorobą, bo ważyłam wtedy zdecydowanie za dużo. |
|
|
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
przytycie zajmie ci naprawde dużo czasu. to nie jest łatwy proces. nie przytyjesz "od razu" i "za duzo". nie roztyjesz się jak przysłowiowa żaba.
tak naprawdę - mówie szczerze. łatwiej było schudnąć niż przytyć. i schudnięcie zajeło mi mniej czasu.. niestety ciężko jest wrócić do formy. Tak jak pisze Ervi jedź, przełamuj się i walcz bo nie ma czasu zawsze możesz tu pisać jak będziesz miała wątpiliwości. widzisz ile tu ciepła, pomocy i dobra, dla tych którzy tego chcą i to odbierają.. każdego dnia. walcz!
|
|
|
#3659 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przepraszam za marudzenie. Znowu. |
|
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
2-3 kg to granica błędu. tak naprawde może się zatrzymać woda, zalegające resztki w jelitach.. przy żadnej aktywności - samym funkcjonowaniu ogranizmu potrzebujesz energii. a ty sie masz jeszcze odbudować. zregenerować to co straciłaś i tracisz każdego dnia. i przybrać
tu nie ma za dużo jedzenia. chora głowa tak ma. ale póżniej będziesz czekała na każdy kilogram, bo będziesz się sobie bardziej podobała. wiem co mówie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

Jedyny minus to taki że gry na pc przestały mnie interesować i czasem flaki mi wywraca jak moi koledzy usiłują mnie włączyć do gadki o CSie bo naprawdę dawniej kochałem grać a teraz zwisa i powiewa czasem tylko w snejka cisne na fonie ^^. Kobieto a ten jadłospis twój to gdybyśmy z Ervishą siedli to by nam na 1 posiłek zabrakło bo to iście trawiasty jadłospis nawet weganie tyle trawy nie jedzą
A ten dietetyk to powiem tak: Gdybym był twoim ojcem i by moja córka dostała coś takiego to bym mu sklepał ryja bez przejmowania się karą... Bo to przesada byś jeszcze łaskawie ważyła a wgl nie ma co.... Chaotycznie ale w nerwach często piszę co myślę i nie pokoleji. Tak samo nade mna Ervisha i inni się ,,pastwili" Ale to nie z złośliwości tylko z życzliwości i za takie pastwienie jestem im wdzięczny to są w przyszłości idzie pojąć. Czasem w sieci można bardziej motywacje dostać niż w realu ale to czasem i jestem po części takim przypadkiem.
?
A czereśnie wcinam prosto z drzewa (przyznaje raz jedyny zważyłam ile wchodzi mi do żołądka ale to był zakład.... rodzice nie wierzyli, ze jednorazowo pochłaniam minimum 1kg czereśni