|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Kuźnia inspiracji
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych - grupa wsparcia, część XIII
Ruch w kosmetykach w sumie niewielki, bo zużyłam Mincer Pharma, serum efekt liftingu. Dostałam na urodziny Zara, Black Amber 100 ml EDT - zapach bardzo ładny, ale musi odczekać w kolejce, aż wyzeruję wodę YR, zresztą miałam też możliwość zrobienia samej wody perfumowanej i jeszcze to jest w kolejce
![]() Dodatkowo czekam jeszcze na paczkę z Rossmanna, więc się wydłuży lista na plus. kjd3, pytałaś mnie o opinię jeśli chodzi o kosmetyki Evree, które miałam w ostatniej paczce i tak: - różany płyn micelarny - jeżeli masz oczy, które są dość wrażliwe i reagują szczypaniem na większość płynów, to z tym nie będzie inaczej, ale z demakijażem radzi sobie dobrze no i ładnie pachnie ![]() - płyn do demakijażu oczu - zachowuje się jak każda dwufazówka jeśli chodzi o zmywanie (ale fazę ma jedną), więc jest tłusty, ale zmywa dobrze, chociaż zauważyłam, niestety po napisaniu recenzji, że trochę podrażnia mi oczy i jeszcze nie wiem, co z tym fantem zrobić - peeling do ciała - drobinki trzymają się skóry, nie rozpuszczają się szybko, peelingują dobrze, ale ta warstwa, jaką ten produkt zostawia jest dla mnie tak obrzydliwie tłusta, że jeszcze się domywam żelem - olejek do mycia - jeśli znasz olejki myjące np. z BU, to tu jest ta sama zasada - tworzy emulsję z wodą, nie ma prawa wysuszyć, zostawia leciutką warstewkę, ale nie przeszkadza, ogólnie chyba najbardziej mi się spodobał ![]() obie rzeczy do mycia mają taki słodki zapach, ale raczej delikatny i trudno mi określić czym to dokładnie pachnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
only smart shopping
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Na minus dwa żele z YR.
Przybył wczoraj jeden z Palmolive. Tak sobie wczoraj połaziłam po sp i rosmanie bo czekałam na autobus i nic mnie nie zainteresowało ![]()
![]() |
#184 |
Lady of Harley-Davidson
|
w kwietniu, jeszcze przed wyjazdem na majówkę kupiłam L'oreal Nude Magique CC Cream (Krem CC maskujący zaczerwienienia) - na promocji w Super-Pharmie. Niestety, kompletnie nie pamiętam, ile za niego dałam :/
![]() wrzucam zaległy kwietniowy bilans: KWIECIEŃ: przybyło: 2 ubyło: 3 przybyło: NIVEA, Nawilżający balsam do ciała pod prysznic z minerałami morskimi do skóry normalnej i suchej NIVEA, Wygładzający olejek do ciała wydane: 32 nivea + ~30 loreal krem CC ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- ZUŻYCIA: * Colgate-Palmolive, Lady Speed Stick, 24/7 Fruity Splash, Deodorant Gel (Antyperspirant w żelu) * Kallos, Chocolate, Regenerująca maska czekoladowa * Receptury Babuszki Agafii, domowy codzienny balsam do włosów ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- przed chwilką pod prysznicem wykończyłam Original Source, Hair & Body, Eucalyptus & Black Pepper, żel do mycia ciała i włosów dla mężczyzn, 250 ml ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- to teraz leci spowiedź z zakupów majowych ![]() ![]() kupiłam 2 szt kolorówki: BeautyUK Zestaw do brwi (High Brow, Eyebrow Kit) Argan Wear⢠Ultra-Nourishing Argan Oil Bronzer - Physicians Formula i żelik pod prysznic (a jakże, nie byłabym sobą :P) Palmolive Gourmet Kremowy żel pod prysznic Chocolate Passion to koniec wybryków na ten miesiąc, mam nadzieję... ![]()
![]() |
#185 |
Kuźnia inspiracji
|
Spory ruch w kosmetykach
![]() Zużyłam: 1. Yves Rocher, Plasirs Nature, Mandarynka, cytryna i cedr 100 ml EDT 2. Lirene, Azjatycki lotos, balsam do ciała w sprayu Dostałam: Zara, Rose 50 ml EDT i Black 50 ml EDT - powariowali z tymi perfumami na urodziny ![]() No i odebrałam paczkę z Rossmanna: 1. Aussie, Festival Fresh, szampon, suchy, 180 ml 2. Soraya, Ideal Beauty, regenerujący krem-esencja, każdy typ cery, na noc, 50 ml 3. Soraya, Ideal Beauty, bogaty krem-esencja, skóra sucha, na dzień, 50 ml 4. Lady Speed Stick, pH Active, antyperspirant w kulce dla kobiet, 50ml 6. Soraya, Expert Base, matująca baza pod makijaż, cera tłusta i mieszana, 30 ml 7. Bourjois, Volume Reveal, maskara, czarna, 8 ml 8. Sally Hansen, Complete Salon Manicure, lakier do paznokci, nr 540, 14,7 ml 9. L’Oréal Paris, Ideal Fresh, peeling oczyszczający, skóra normalna i mieszana, 150 ml |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
only smart shopping
|
Inspire, najlepszego z okazji urodzin
![]() ![]() ![]() Ta woda YR to wiosenna limitka? Jeśli tak, to szybko Ci poszła ![]() Szampony suche Aussie i lakiery Sally fajne, napisz jak sprawdza się tusz. W jakim czasie od otrzymania kosmetixów powinnaś napisać recenzje?
![]() |
#187 | |
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
![]() ![]() Cóż, trwałością nie grzeszyla, wiec szybko wypsikalam ![]() Mniej więcej 3 tygodnie, czasem troszkę więcej, czasem mniej, to wszystko zależy od tego, jak szybko przyjdzie mi paczka do Rossmanna i jak szybko uda mi się ja odebrać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Konto usunięte
|
Przychodzę z bilansem majowym. Kupiłam to co musiałam, żele pod prysznic kupiłam już jakiś czas temu, ale nie mogłam ich odebrać, więc wliczam je dopiero teraz.
Przyszło: 1. Eveline 8w1 odżywka do paznokci 2-3. Fa, dezodorant 4. Evree krem do rąk 5. Evree serum do paznokci 6. Miss Sporty, baza po lakier peel of 7-8. Avon Senses żel pod prysznic 500ml 9. Lirene, żel pod prysznic, 400 ml 10. Gilette, żel do golenia Wyszło: 1. Planeta Organica olive, odżywka do włosów 2. Nivea, żel pod prysznic 500 ml 3. Loreal, serum udoskonalające 4. Receptury Babci Agafii, maska jajeczna do włosów 5. Alterra, szampon do włosów 6. Tołpa green matowienie, krem do twarzy 7. Tutti Frutti, peeling myjący 8. Original Source, żel pod prysznic wiśnia i pokrzywa 9. Biały jeleń, żel do HI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Juz koniec miesiaca, OMG jak to mija! W tym miesiacu skonczyl sie roz Mac dollymix, dezodorant Isana, szampon Fructis i lakier do zdobien. Kupilam maseczke do wlosow Elseve Fibralogy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Kuźnia inspiracji
|
Nie przewiduję, żeby jeszcze coś miało się skończyć, więc czas na majowy bilans
![]() Zużyłam: 1. Olay, Instant Hydration, krem do twarzy 2. Mixa, Multi-komfort, krem do rąk 3. Nivea, Creme Care, żel pod prysznic 4. Bielenda, dwufazowy płyn do demakijażu oczu 5. Fa, antyperspirant w sprayu (jakaś owocowa edycja limitowana) 6. Farmona, Hair Genic, Acai&Volume, szampon do włosów 7. Mincer Pharma, serum efekt liftingu 8. Yves Rocher, Plasirs Nature, Mandarynka, cytryna i cedr 100 ml EDT 9. Lirene, Azjatycki lotos, balsam do ciała w sprayu 10. Evree, olejek myjący do ciała 11. Yves Rocher, szampon do włosów przetłuszczających się Kupiłam: 1. Adidas, Pro Clear, antyperspirant w sprayu (6,99) Program Nowości: 1. Aussie, Festival Fresh, szampon, suchy, 180 ml 2. Soraya, Ideal Beauty, regenerujący krem-esencja, każdy typ cery, na noc, 50 ml 3. Soraya, Ideal Beauty, bogaty krem-esencja, skóra sucha, na dzień, 50 ml 4. Lady Speed Stick, pH Active, antyperspirant w kulce dla kobiet, 50ml 6. Soraya, Expert Base, matująca baza pod makijaż, cera tłusta i mieszana, 30 ml 7. Bourjois, Volume Reveal, maskara, czarna, 8 ml 8. Sally Hansen, Complete Salon Manicure, lakier do paznokci, nr 540, 14,7 ml 9. LâOréal Paris, Ideal Fresh, peeling oczyszczający, skóra normalna i mieszana, 150 ml Dostałam: 1. Zara, Black Amber, 100 ml EDT 2. Zara, Black, 50 ml EDT 3. Zara, Rose, 50 ml EDT Wydałam 6,99 zł Edytowane przez Inspire Czas edycji: 2016-06-01 o 07:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Konto usunięte
|
Kurczę tak sobie mysle czemu juz wstawiacie bilanse a tu koniec miesiąca zaraz zleciało mi mega szybko
![]() Jutro wrzucę swój |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Też już mogę wrzucić bilans, chociaż wstyd jak nie wiem - skusiłam się na spore zakupy.
![]() Zużyte: 1) Fruit Kiss, żel pod prysznic 300 ml 2) Oriflame, krem do twarzy z olejkiem różanym 50 ml 3) Eveline, korektor 8 ml 4) Le Petit Marseillais, żel pod prysznic 'werbena i cytryna' 250 ml 5) Ziaja, żel micelarny 'ogórek, mięta' 200 ml + oddane: 6) Dove Original, antyperspirant 7) Le Petit Marseillais, żel pod prysznic 'werbena i cytryna' 8) Oeparol, masło do ciała 9) Nivea Classic, pomadka do ust 10) Kamill, żel pod prysznic 'sensitive' 11) Ziaja liście zielonej oliwki, krem do twarzy Kupione: 1) Sally Hansen, Insta dri 2-3) Isana, zielony zmywacz do paznokci 4) Bielenda, balsam do ust 'wata cukrowa' 5) Himalaya, balsam do ust z masłem kakaowym 6) Blistex, balsam do ust 'pomarańcza i mango' 7) Bell Hypoallergenic, pomadka do ust w kredce 8) Wibo Juicy Color, pomadka do ust 9) Wibo Incredible Gel, topcoat do paznokci 10) Eveline, serum powiększające usta 11-12) Wibo, lakier do paznokci 13) Perfecta Softlips, malinowy balsam do ust 14) Miss Sporty, szminka do ust 15) Sensique, błyszczyk do ust 16) Palmolive Gourmet, truskawkowy żel pod prysznic 17) DermoFuture, hialuronowy wypełniacz ust 18) Fa, antyperspirant 19) Alta, puder do stóp 20) Acerin, dezodorant do stóp 21) Lirene, płyn micelarny z błękitnymi algami 22) Dove, odżywka do włosów z olejkami 23) Evree, nawilżający krem do stóp + wygrane: 24) Nivea, antyperspirant 25-28) Eveline, serum do ciała 29) Oriflame, miodowy krem do rąk i ciała 30) Pirolam, szampon do włosów 31) L'biotica, maseczka naprawcza 32) L'biotica, rozświetlające płatki pod oczy 33) L'biotica, maska hialuronowa Wydałam 164,89 zł. Kosmetyki, które oddałam to nagrody, więc na tym nie straciłam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Kuźnia inspiracji
|
Fajne to? Łazi za mną jakiś czas, ale ciągle mi nie po drodze do zakupu, czytaj: mam wszystkiego ponad miarę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Lady of Harley-Davidson
|
u mnie kolejne rzeczy na minus: Flos Lek, Żel ze świetlikiem i rumiankiem do powiek i pod oczy i Schwarzkopf, Gliss Kur Liquid Silk Gloss, Ekspresowa odżywka regeneracyjna dwufazowa`Płynny Jedwab`. Dobrze, że mam gliss kura w zapasie, bo to moj must have przy rozczesywaniu włosów
![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- w sumie mam też zakupy bo kupiłam w aptece krem Alantan Plus i maść Bepanthen Baby, ale chyba tego nie wpisuję do bilansu, bo to przecież leczniczo :P razem wydałam na nie 19,98 ![]()
![]() |
#196 |
Konto usunięte
|
Bilans maj 2016:
Zużycia:
Kupione:
Podsumowanie roku - jestem tutaj rok, widze znaczna poprawe, zwracam uwage na to co kupuje, nadal czasami mnie mega kusi i kupuje wikecej niz potrzebuje zwlaszcza na urlopach i strefie bezclowej ![]() Z szamponami nadal walcze ale licze na to ze jak znajde jakis ktory pasuje mi w 100% i nie podraznia skory glowy to przestane kupowac tyle. Nadal z wami wiec posiedze ![]() Edytowane przez 52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a Czas edycji: 2016-05-31 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
only smart shopping
|
Mój maj:
Wyszło:
Przyszło:
Bilans się wyrównał, chociaż żal mi było rozstawać się z kilkoma świetnymi produktami. Coś mało majowych rachunków sumienia ![]()
Edytowane przez kjd3 Czas edycji: 2016-06-02 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Zuzylam plyn do demakijazu L'oreal
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Spóźniony majowy bilans:
Maj: Wyszło: 8 1. Yves Rocher, odzywka do wlosow kręconych 2. BingoSpa Koncentrat cynamonowo - algowy z L-karnityną 250 g 3. Green Pharmacy, peeling do ciała z maliną moroszką 4. Clinique All about eyes, krem pod oczy 5 ml 5. Bielenda sebum argan olejek do twarzy – oddane mamie 6. Rimmel, pomadka różowa 006 Pink Blush – oddane mamie 7. Oriflame, pomadka Floral Collection róż – oddane mamie 8. Mango Lady Rebel perfumy 100 ml Przyszło: 4 1. Lirene, brązujący balsam pod prysznic 18,99 zł 2. Sally Hansen Miracle Gel, lakier do paznokci 17 zł 3. Sally Hansen Miracle Gel, lakier do paznokci 17 zł 4. Bielenda Sexy Mama antycellulitowy balsam do ciała Wydane: 53 zł Wygrane/Za darmo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
only smart shopping
|
Denkujecie
![]() U mnie na minusie maseczka do stóp z Ori (hit) i serum z Norela (kit).
![]() |
#202 |
Konto usunięte
|
U mnie z denkowaniem na razie słabo, dopiero 3 produkty sięgnęły dna w tym miesiącu: dezodorant fa, tusz Bourjois i krem do rąk Evree. Kolejnych nie przewiduję dużo. Jednak z zakupami też jest spokój, kupiłam dotąd tylko tonik, zmywacz (wprawdzie to trzeci w zapasie, do tego duże butle, ale były na wycofaniu w rossmannie, w całkiem fajnej cenie) i zestaw z Avon naturals bo pokochałam zapach.
Edytowane przez 3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b Czas edycji: 2016-06-10 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
u mnie żel pod prysznic, dezodorant, saszetkowa maseczka do twarzy, kredka do oczu. Zużyję jeszcze kilka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Kuźnia inspiracji
|
Denkujemy
![]() 1. Evree, peeling do ciała z olejkami 2. Adidas, Pro Clear, antyperspirant w sprayu 3. Green Pharmacy, płyn micelarny (alleluja, wreszcie!) 4. Farmona, Nivelazione, serum do rąk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
U mnie poszło big zamówienie z skarbów syberi. Miałam nadzieję cieszyć Cię tym już w weekend. Ale od wtorku ciągle w realizacji
![]()
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
U mnie na razie tylko wcierka, ale kończy mi się jeszcze kilka rzeczy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
- Balsam do Włosów "Odżywczo- Regeneracyjny"
- Szampon - Balsam Regeneracyjny do Wszystkich Rodzajów Włosów - Szampon Tonizujący do Włosów Przetłuszczających - Szampon - Balsam do Włosów "Biała Kąpiel Agafii" Estonia - Szampon Odżywczy do Włosów Cienkich i Rozdwajających - Szampon - Nalewka Ziołowa do Włosów "Czarna Kąpiel Agafii" Estonia - Cedrowy Balsam - Nalewka do Włosów Suchych i Osłabionych "Odżywienie i Wzmocnienie" - Balsam do Włosów Suchych i Zniszczonych na Bazie Maliny Moroszki "Nawilżenie i Regeneracja" - Szampon do Włosów Suchych i Zniszczonych na Bazie Maliny Moroszki - "Nawilżenie i Regeneracja" - Szampon Jajeczny do Włosów Normalnych - Jałowcowy Balsam do Włosów Rzadkich i Wypadających - Przeciw Wypadaniu Włosów - Jałowcowy Szampon do Rzadkich i Wypadających Włosów - Przeciw Wypadaniu Włosów - Maska - Lifting do Twarzy "Tonizująca" - Peeling do Ciała Masujący "5 Olejków" - Natura Estonica Bio - Odmładzający Tonik do Twarzy - Cera Dojrzała Wrażliwa i Sucha - Natura Estonica Bio - Matujący Tonik do Twarzy - Cera Mieszana i Wrażliwa - Kremowe Mydło do Twarzy i Rąk z Białą Glinką dla Skóry Tłustej i Wrażliwej - Oma Gertrude - Maska do Włosów Suchych i Zniszczonych "Regeneracja i Odżywienie" - Natura Estonica Bio - Balsam do Włosów Uszkodzonych - Odbudowujący - Oma Gertrude - Odżywka do Codziennej Pielęgnacji Wszystkich Rodzajów Włosów - Oma Gertrude - Odżywka do Włosów Suchych i Zniszczonych "Regeneracja i Odżywienie" - Intensywna Maska do Włosów Keratynowo - Szungitowa "Regeneracja i Blask" - Peelingująca Różana Mydło-Gąbka - Cedrowy Szampon - Nalewka do Włosów Suchych i Osłabionych "Odżywienie i Wzmocnienie" - Spermacetowy Odżywczy Krem dla Skóry Suchej i Normalnej ![]()
![]() |
#210 |
only smart shopping
|
Parole, całe zamówienie dla Ciebie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.