Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-29, 12:53   #2611
esor
Mamusia Luty 2016

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
U nas słońce próbuje się przecisnąć 😊 zapowiada się ciepło. Wrzucam zdjęcia brzusia w 12 tyg

Pięknie wyglądasz jesteś baaaardzo zgrabna

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ja z doskoku - jesteśmy u moich rodziców. U mnie trzy testy pozytywne (kolejno środa, czwartek, piątek). W piątek byłam awaryjnie u gina tutaj, bo miałam plamienia - pęcherzyka na USG nie widać, ale to było jeszcze przed okresem (@ jest w terminie wczoraj-dziś, na razie nie ma). Gin stwierdził macicę typowo ciążową, szyjkę zamkniętą, więc powiedział, żeby iść do swojego prowadzącego ok. 2 tyg po okresie. Jestem umówiona na 10-tego czerwca. Na razie uważam na siebie, ale jeszcze się nie cieszę - na tygodniu może skoczę na hcg.
Ojej, ale super
Ależ to były emocje na początku... Od testu do bety, od bety do wizyty, od wizyty do wizyty i tak do porodu.
Gratuluję dwóch kreseczek i kciuki za wizytę

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 13:07   #2612
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny, ja z doskoku - jesteśmy u moich rodziców. U mnie trzy testy pozytywne (kolejno środa, czwartek, piątek). W piątek byłam awaryjnie u gina tutaj, bo miałam plamienia - pęcherzyka na USG nie widać, ale to było jeszcze przed okresem (@ jest w terminie wczoraj-dziś, na razie nie ma). Gin stwierdził macicę typowo ciążową, szyjkę zamkniętą, więc powiedział, żeby iść do swojego prowadzącego ok. 2 tyg po okresie. Jestem umówiona na 10-tego czerwca. Na razie uważam na siebie, ale jeszcze się nie cieszę - na tygodniu może skoczę na hcg.
Gratulacje Tak troszeczkę już możesz zacząć się cieszyć
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 13:32   #2613
monika0185
Zakorzenienie

Dziękuję Kochane za miłe słowa 😊
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 14:36   #2614
BlackSanctum
Zakorzenienie

Jakby coś robiłam ponownie test i to dzisiaj, nawet cienia kreski. Cóż. Próbujemy dalej. W tym miesiącu raczej nie zgra mi się owu ze zjazdem męża z delegacji, także... To byłoby zbyt piękne, żeby przy hashimoto zajść w ciążę w pierwszym cyklu starań. To teraz czekam na okres. Pewnie jutro będzie..

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 15:04   #2615
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Jakby coś robiłam ponownie test i to dzisiaj, nawet cienia kreski. Cóż. Próbujemy dalej. W tym miesiącu raczej nie zgra mi się owu ze zjazdem męża z delegacji, także... To byłoby zbyt piękne, żeby przy hashimoto zajść w ciążę w pierwszym cyklu starań. To teraz czekam na okres. Pewnie jutro będzie..

Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 15:22   #2616
Lidka99
Zadomowienie

Witam się i ja czytam Was ale od wczoraj mnie męczy i mam przytulanie z wc od rana dziś zaczynam 7 tydzień

Vela przykro mi bardzo z powodu Krystiana dziś rano dotarła do mnie ta przykra wiadomość też jestem blisko z tym towarzystwem żużlowym..

Cytat:
Napisane przez Smilelinka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, jak Was już tutaj dużo... dawno mnie nie było, to wszystko przez to szczęście po za tym zakupy dla maluszka i wyjazd i przeprowadzka, nie miałam czasu na nic ale dzisiaj piszę bo chciałam się z wami podzielić nowiną, wczoraj o 4:50 urodziłam w 37 TC, pięknego zdrowego chłopczyka waga 2950 i 50cm mojego szczęścia właśnie mam maluszka przy piersi i sobie odpoczywam, a maluszek zajada
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Wróciłam

Esor cześć ale niespodzianka znamy się z lutówek

STEVE
toż to żaden cień cienia tylko najprawdziwsza kreska

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

gratulacje
Super że wróciłaś

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Ja tez dziewczyny juz czuje ruchy maluszka. Cudowne uczucie mimo, ze sie nie udzielam to was podczytuje i wan kibicuje !

Cytat:
U nas słońce próbuje się przecisnąć 😊 zapowiada się ciepło. Wrzucam zdjęcia brzusia w 12 tyg

Ale ładny już

Cytat:
Super, to teraz odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-29, 20:41   #2617
krysztalek88
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny! Jakoś ostatnio nie mam weny do udzielania się.. Chyba za bardzo wrzuciłam na luz z tymi staraniami... Z nowości to tyle, że w sobotę powiedzieliśmy szefowi, że za 4 msc kończymy u niego pracę. Przyjął to do wiadomości i powiedział, że rozumie naszą decyzję. Buziaki
Stary 2016-05-29, 23:21   #2618
Milagr0s
Raczkowanie

Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III

Witajcie! Ja dzisiaj dostałam @ Jednak ten efekt po sono HSG nie był taki długi żeby o drugi cykl z rzędu zachaczyl ;( Tez liczyłam na zwiekszona płodność od razu po poronieniu o której w paru miejscach czytałam ale nic z tego. Chociaż owu miałam mieć w droznym jajowodzie. No nic, juz umówiłam sie do gina od laparoskopii i na szczęście był szybki termin na najbliższy wtorek wiec BARDZO liczę na to ze prywatnie mi zrobi jeszcze w tym cyklu!!
Juz trochę pogubiłam sie ile cykli sie staramy, jeszcze przez tamto poronienie, ale generalnie od września 2015 (AŻ 9 miesiecy!!!) wiec mam nadzieje ze nie będę musiała czekać długo na termin zabiegu. No i te kilka tyg wolnego po są bardzo pocieszające bo juz nie wiem jak wytrzymać w pracy - cały czas tak mocno czekam na macierzyński :-[

Poza tym ostatnio stwierdziłam ze muszę unikać centra handlowe i inne podobne miejsca bo wszędzie są albo kobiety w ciąży albo z wózkami co juz jest dla mnie nie do zniesienia i łzy mi sie cisną w oczy...

Najlepiej sie czuje teraz poza Krakowem na wsi na naszej nowej działce gdzie mamy budowę i zaczątki ogródka - to jest cos co mnie teraz najbardziej cieszy i inspiruje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edytowane przez Milagr0s
Czas edycji: 2016-05-29 o 23:30
Milagr0s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 08:04   #2619
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dziękuję

Ooo to Ty też z Krakowa i będziesz rodzić w Krakowie? Gdzie?
Ja rodziłam w Żeromskim i bardzo polecam.
I jasne, pogadaj z lekarzami.
Kurde z jednej strony masz rację z tym, by akcja się nie zaczęła, ale znowu już milion razy gdzieś czytałam, że niby lepiej jak akcja się zacznie i wtedy cc, bo i laktacja i coś tam dla dziecka... Ale cholera wie.
Tak czy siak "bezpieczniej" że względu na dostępność sali odpowiednio wcześnie.

Ja drugi poród na pewno będę cc (podobno po cc jak się chce sn to trzeba pisać jakąś zgodę, ale ja jej nie napiszę, bo więcej nie chcę tej męki przeżywać) i jak będzie możliwość, to tak tydzień przed TP bym chciała. Na bank nie wcześniej.
Pospieszyla Ci się córcia na świat?
Tak ja też z Krakowa. Planuje rodzić na Ujasku. Z tym planowanym CC to jednak jest tak, że raczej nie chcą, żeby się wcześniej zaczęło, bo jakiś powód tego CC jest,a każdy poród inny i nie wiadomo ile potrwa. Z laktacją słyszałam dwie wersje, więc się nie wypowiem.
Cytat:
Napisane przez Smilelinka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, jak Was już tutaj dużo... dawno mnie nie było, to wszystko przez to szczęście po za tym zakupy dla maluszka i wyjazd i przeprowadzka, nie miałam czasu na nic ale dzisiaj piszę bo chciałam się z wami podzielić nowiną, wczoraj o 4:50 urodziłam w 37 TC, pięknego zdrowego chłopczyka waga 2950 i 50cm mojego szczęścia właśnie mam maluszka przy piersi i sobie odpoczywam, a maluszek zajada
WOW nasze pierwsze wątkowe dziecko!! Gratuluję i trzymajcie się ciepło.
Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Ja tez dziewczyny juz czuje ruchy maluszka. Cudowne uczucie mimo, ze sie nie udzielam to was podczytuje i wan kibicuje !
Gratuluję ruchów. Czy przygotowania już ruszyły??
Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, nadrobię Was po południu. Na razie chciałam się przywitać w ten piękny słoneczny dzień i życzyć Wam super dnia!
Cava oby ten optymizm Cię nie opuszczał. Mocne kciuki za wiesz co
Cytat:

Widzę że coś tam na dole też próbuję się przeciągnąć teraz to już z górki będzie- sama nawet nie będziesz wiedzieć kiedy zleci.
Cytat:
Steve takie planują się zdarzają około terminu spodziewanej @, na pewno wszystko będzie dobrze.
Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Witam się i ja czytam Was ale od wczoraj mnie męczy i mam przytulanie z wc od rana dziś zaczynam 7 tydzień
No cóż, takie uroki ciąży na pewno niebawem poczujesz się lepiej.
Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość
Witajcie! Ja dzisiaj dostałam @ Jednak ten efekt po sono HSG nie był taki długi żeby o drugi cykl z rzędu zachaczyl ;( Tez liczyłam na zwiekszona płodność od razu po poronieniu o której w paru miejscach czytałam ale nic z tego. Chociaż owu miałam mieć w droznym jajowodzie. No nic, juz umówiłam sie do gina od laparoskopii i na szczęście był szybki termin na najbliższy wtorek wiec BARDZO liczę na to ze prywatnie mi zrobi jeszcze w tym cyklu!!
Juz trochę pogubiłam sie ile cykli sie staramy, jeszcze przez tamto poronienie, ale generalnie od września 2015 (AŻ 9 miesiecy!!!) wiec mam nadzieje ze nie będę musiała czekać długo na termin zabiegu. No i te kilka tyg wolnego po są bardzo pocieszające bo juz nie wiem jak wytrzymać w pracy - cały czas tak mocno czekam na macierzyński :-[

Poza tym ostatnio stwierdziłam ze muszę unikać centra handlowe i inne podobne miejsca bo wszędzie są albo kobiety w ciąży albo z wózkami co juz jest dla mnie nie do zniesienia i łzy mi sie cisną w oczy...

Najlepiej sie czuje teraz poza Krakowem na wsi na naszej nowej działce gdzie mamy budowę i zaczątki ogródka - to jest cos co mnie teraz najbardziej cieszy i inspiruje.

Przykro mi, że tum razem się nie udało. Trzymam kciuki, żeby teraz już poszło po twojej myśli.
Stary 2016-05-30, 08:23   #2620
monika 1985
Wtajemniczenie

Witam
Nie udzielam się za bardzo, bo ostatnio chyba w styczniu , ale czytam was na bieżąco
robiłam dzisiaj test i wyszło mi coś takiego WTF , to jakiś błąd chyba , co o tym myślicie ? , jutro powtórzę, bo dopiero wieczorem będą mogła pojechać po kolejny jak mąż wróci, bo jestem z chorym dzieckiem w domu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160529_211735.jpg (45,7 KB, 43 załadowań)
monika 1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 08:24   #2621
monika 1985
Wtajemniczenie

aha monika0185 , gratulacje , a jednak byłaś szybsza
Stary 2016-05-30, 09:20   #2622
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:

Kochana przykro mi ale trzymam kciuki żeby po laparoskopii się udało

Cytat:
Napisane przez monika 1985 Pokaż wiadomość
Witam
Nie udzielam się za bardzo, bo ostatnio chyba w styczniu , ale czytam was na bieżąco
robiłam dzisiaj test i wyszło mi coś takiego WTF , to jakiś błąd chyba , co o tym myślicie ? , jutro powtórzę, bo dopiero wieczorem będą mogła pojechać po kolejny jak mąż wróci, bo jestem z chorym dzieckiem w domu
Wydaje mi się że to taki zaciek się zrobił ale powtórz jutro
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 09:23   #2623
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Kochana przykro mi ale trzymam kciuki żeby po laparoskopii się udało

Wydaje mi się że to taki zaciek się zrobił ale powtórz jutro
no właśnie też tak myślę , ale jeszcze nigdy tak nie miałam , tym bardziej, że to nie znika tylko cały czas tak wygląda , pewnie znając moje szczęście to nic z tego , zrobię jutro i rozwieję wątpliwości
Stary 2016-05-30, 09:34   #2624
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Hmm wygląda to dziwnie, jakiś wadliwy test, może zabrakło korytka na kreske testową i dlatego się rozmyła. Szkoda, że nie możesz wyskoczyć po inny test. Wieczorem kup najlepiej parę z różnych firm

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
aha monika0185 , gratulacje , a jednak byłaś szybsza
Dziękuję 😊

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:

Przykro mi Trzymam kciuki za udany zabieg i abyś zaraz po nim ujrzała pozytywny test!
Stary 2016-05-30, 09:36   #2625
__malaMi__
Zadomowienie

cześć po długim weekendzie, nie mam ostatnio weny do pisania, jestem znużona 9 cykl to samo, więc co tu pisac nowego

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny! Jakoś ostatnio nie mam weny do udzielania się.. Chyba za bardzo wrzuciłam na luz z tymi staraniami... Z nowości to tyle, że w sobotę powiedzieliśmy szefowi, że za 4 msc kończymy u niego pracę. Przyjął to do wiadomości i powiedział, że rozumie naszą decyzję. Buziaki
witaj w klubie, w tym miesiacy nawet do mierzenia temp i testów owu podeszłam olewajaco. Wpisz mnie na testowanie 3 czerwca, choć wiem, ze nic z tego :P
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 10:30   #2626
maddd
Wtajemniczenie

hej dziewczyny
nie odzywałam się do Was chyba już z 1,5 tygodnia, ale staram sie Was podczytywać.
Nasze starania są teraz bardzo na boku, można nawet powiedzieć, że chyba je odłożyliśmy... wiadomo, przytulamy się cały czas, ale te słabe wyniki męża ostudziły niestety nasz zapał po prostu na nic nie liczę w tym roku już... po prostu marzę, żeby wyniki dla Tż się poprawiły
Na szczęście sporo się u nas ostatnio dzieje, więc tak nie myślimy o tym wszystkim W ostatni weekend impreza, w ten długi weekend to u mam obu byliśmy, to pojechaliśmy na wesele... za 2 tygodnie znów wesele, a na początku lipca mamy zaplanowaną wycieczkę do Norwegii żyję teraz tak naprawdę wszystkim innym

Milagros, powiem Ci szczerze że też mam wrażenie, że wszędzie naokoło widzę tylko kobiety w ciąży, albo z wózkami, albo z małymi dziećmi na spacerze... to jest strasznie, strasznie dołujące, ale nie mamy na to wpływu kochana. Musimy wierzyć, że i my za jakiś czas tak będziemy jak te wszystkie kobiety naokoło teraz jest cieplej, ładna pogoda, to i wszystkie te osoby wychodzą z domów z dziećmi trochę częściej, więc niestety, trzeba do tego obrazka przywyknąć.

Narazie w planach jest wizyta u urologa Tż-ta w czwartek (trzymajcie kciuki, zeby wszystko dobrze było ).
A tak to cieszę się, że jest narazie dużo innych rzeczy na głowie, to nie mamy czasu myśleć o dziecku Przynajmniej się staramy.

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
cześć po długim weekendzie, nie mam ostatnio weny do pisania, jestem znużona 9 cykl to samo, więc co tu pisac nowego

witaj w klubie, w tym miesiacy nawet do mierzenia temp i testów owu podeszłam olewajaco. Wpisz mnie na testowanie 3 czerwca, choć wiem, ze nic z tego :P
Mała Mi, dobrze Cię rozumiem. Też jestem już tym znużona, więc nawet nie analizuję który mam dc. Wiem tylko że 14 cs To jest nieco dołujące...

Nie pisz mi tu tylko proszę, że nic z tego! Ja wierzę, że będzie dobrze, i zobaczysz wreszcie dwie kreseczki!! Będę trzymała kciuki w piątek za pozytywny test!
A jak u Twojego TŻ, już skończył antybiotyk? Bo mój brał tylko 10 dni, ciekawa jestem czy coś to dało...

MONIKA bardzo ładny brzuszek Rośnijcie z maluszkiem zdrowo!
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 11:07   #2627
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość

Mała Mi, dobrze Cię rozumiem. Też jestem już tym znużona, więc nawet nie analizuję który mam dc. Wiem tylko że 14 cs To jest nieco dołujące...

Nie pisz mi tu tylko proszę, że nic z tego! Ja wierzę, że będzie dobrze, i zobaczysz wreszcie dwie kreseczki!! Będę trzymała kciuki w piątek za pozytywny test!
A jak u Twojego TŻ, już skończył antybiotyk? Bo mój brał tylko 10 dni, ciekawa jestem czy coś to dało...
tak skonczył już, ale wyniki sprawdzimy za jakiś czas dopiero. Przy okazji u mnie wyszły 2 bakterie w wymazie z szyjki, o których bym się pewnie nigdy nie dowiedziała, bo objawów zadnych nie mam, a takie bakterie wychodzą tylko w wymazie, którego dotad nigdy nie miałam. I w sumie opinie tez sprzeczne czy to leczyć czy nie, wzięłam na to antybiotyk, no i zobaczymy co dalej gin powie.
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 11:41   #2628
natlem
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny, ja w sobotę wybieram się na chrzciny, będę chrzestna ale wycaluje maleństwo :-* jeszcze go nie widziałam ma zaledwie 2tygodnie ;-)

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 12:11   #2629
Lilotka
Zakorzenienie

Hejka w deszczowy dzień. Chudziaszek ile przed tp chcą Ci zrobić cc?

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Smilelinka Gratuluję synusia. 💐

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Monika śliczny brzusio 😘

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

BlackSantcum od kiedy masz haszimoto? Jesteś na diecie bg?

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Milagr0s przykro mi. Nie płacz w końcu się uda. 😚

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 12:41   #2630
krysztalek88
Zadomowienie

Dziewczyny któraś jeszcze testuje w najbliższym czasie?! Ostatnio jakoś smętnie się na naszym wątku zrobiło Przydałyby się jakieś emocje
Stary 2016-05-30, 13:24   #2631
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm wygląda to dziwnie, jakiś wadliwy test, może zabrakło korytka na kreske testową i dlatego się rozmyła. Szkoda, że nie możesz wyskoczyć po inny test. Wieczorem kup najlepiej parę z różnych firm
oj chciałabym , aby tak było , no zobaczymy jutro, bo chyba wieczorem to nie ma sensu robić
Stary 2016-05-30, 14:30   #2632
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, ja w sobotę wybieram się na chrzciny, będę chrzestna ale wycaluje maleństwo :-* jeszcze go nie widziałam ma zaledwie 2tygodnie ;-)
Takie malutkie juz chrzczą?tzn ja corke ochrzcilam jak miala 5 mcy bo balam sie wczesniej,chcialam tez dojsc do siebie po porodzie i wogole ogarnac nowa rzeczywistoscudanej imprezy zycze
Stary 2016-05-30, 16:25   #2633
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Hej. Ja Was cały czas podczytuje ale nie pisze bo u nas nic nowego. W czwartek wyniki badań nasienia tż. Modlę się żeby były OK. ja próbuje zmienić gina bo obecny chyba za bardzo boi się działać i cokolwiek zapisać na moje problemy. Tylko monitoringi by robił. A przez obecna pracę i tak mi trudno się do niego umówić. Jeszcze mam teraz smutna sytuację w rodzinie - w sobotę zmarł mój wujek. Mama i dziadek są zrozpaczeni więc nie mam nawet kiedy myśleć o staraniach.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 18:33   #2634
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
nie odzywałam się do Was chyba już z 1,5 tygodnia, ale staram sie Was podczytywać.
Nasze starania są teraz bardzo na boku, można nawet powiedzieć, że chyba je odłożyliśmy... wiadomo, przytulamy się cały czas, ale te słabe wyniki męża ostudziły niestety nasz zapał po prostu na nic nie liczę w tym roku już... po prostu marzę, żeby wyniki dla Tż się poprawiły
Na szczęście sporo się u nas ostatnio dzieje, więc tak nie myślimy o tym wszystkim W ostatni weekend impreza, w ten długi weekend to u mam obu byliśmy, to pojechaliśmy na wesele... za 2 tygodnie znów wesele, a na początku lipca mamy zaplanowaną wycieczkę do Norwegii żyję teraz tak naprawdę wszystkim innym

Milagros, powiem Ci szczerze że też mam wrażenie, że wszędzie naokoło widzę tylko kobiety w ciąży, albo z wózkami, albo z małymi dziećmi na spacerze... to jest strasznie, strasznie dołujące, ale nie mamy na to wpływu kochana. Musimy wierzyć, że i my za jakiś czas tak będziemy jak te wszystkie kobiety naokoło teraz jest cieplej, ładna pogoda, to i wszystkie te osoby wychodzą z domów z dziećmi trochę częściej, więc niestety, trzeba do tego obrazka przywyknąć.

Narazie w planach jest wizyta u urologa Tż-ta w czwartek (trzymajcie kciuki, zeby wszystko dobrze było ).
A tak to cieszę się, że jest narazie dużo innych rzeczy na głowie, to nie mamy czasu myśleć o dziecku Przynajmniej się staramy.

MONIKA bardzo ładny brzuszek Rośnijcie z maluszkiem zdrowo!
Dziękuję 😊 Kciuki za udaną wizytę! Fajnie, że macie sporo planów i wycieczki! Super 😊 Ja uwielbiam podróże, nawet te krótkie ale uwielbiam 😊

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
O jeju ale maleństwo na chrzciny 😊 Fajnie 😊

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość

[/COLOR]Monika śliczny brzusio 😘
Dziękuję

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
oj chciałabym , aby tak było , no zobaczymy jutro, bo chyba wieczorem to nie ma sensu robić
Ja bym nie wytrzymała do rana tylko leciała wieczorem

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Hej. Ja Was cały czas podczytuje ale nie pisze bo u nas nic nowego. W czwartek wyniki badań nasienia tż. Modlę się żeby były OK. ja próbuje zmienić gina bo obecny chyba za bardzo boi się działać i cokolwiek zapisać na moje problemy. Tylko monitoringi by robił. A przez obecna pracę i tak mi trudno się do niego umówić. Jeszcze mam teraz smutna sytuację w rodzinie - w sobotę zmarł mój wujek. Mama i dziadek są zrozpaczeni więc nie mam nawet kiedy myśleć o staraniach.
Przykro mi z powodu Wujka
Stary 2016-05-30, 22:05   #2635
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Takie malutkie juz chrzczą?tzn ja corke ochrzcilam jak miala 5 mcy bo balam sie wczesniej,chcialam tez dojsc do siebie po porodzie i wogole ogarnac nowa rzeczywistoscudanej imprezy zycze
W dodatku mama po cesarce. Jutro malutki kończy 2tyg. Aaa oni tam chyba w jakieś gusla wierzą i diabły :-D

Stary 2016-05-30, 22:10   #2636
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
W dodatku mama po cesarce. Jutro malutki kończy 2tyg. Aaa oni tam chyba w jakieś gusla wierzą i diabły :-D
No to juz naprawde dla mnie przesada,choc miesiac poczekac,bo po cc to przeciez tak szybko nie dojdziesz do siebie,dzieciątko takie malenkie,no ale przeciez rodzice chyba wiedza co robia,zeby tylko takich upalow nie bylo jak teraz bo sie tylko maleństwo umeczynie bedziesz sie bala takie maleńkie na rece wziąć?ja mialam juz swoje ale cudze boje sie brac takie maleńkie
Stary 2016-05-30, 22:41   #2637
natlem
Zadomowienie

Cytat:
No to juz naprawde dla mnie przesada,choc miesiac poczekac,bo po cc to przeciez tak szybko nie dojdziesz do siebie,dzieciątko takie malenkie,no ale przeciez rodzice chyba wiedza co robia,zeby tylko takich upalow nie bylo jak teraz bo sie tylko maleństwo umeczynie bedziesz sie bala takie maleńkie na rece wziąć?ja mialam juz swoje ale cudze boje sie brac takie maleńkie
Może mi nie dadzą wziąść na ręce ;-)... Yhm już lata takiego maleństwa nie trzymalam.

Stary 2016-05-30, 23:42   #2638
esor
Mamusia Luty 2016

Cześć wszystkim

Witam się z tymi co dotąd nie miałam okazji się przywitać.

Trzymam kciuki za wyniki badań i udane wizyty.

Ja dziś już kolejny test owulacyjny negatywny i to tak, że zero zero nawet cienia cienia. Może to był cykl bezowulacyjny... W koncu pierwszy cykl po porodzie. Albo owulacja była jakoś tuż po @ kiedy nie robiłam testów jeszcze. Oby nie, bo mogłoby to oznaczać ciążę. Teraz będę robić codziennie i zacznę od razu po @.

Cytat:

Cytat:
Też jestem zdziwiona, że takie maleństwo... Tzn ja po cc po 2 tyg byłam nówka nie smigana ale o dziecko bym się bala, że złapie coś, w końcu jeszcze zerowy układ odpornościowy

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 05:05   #2639
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

U nas znowu cykl stracony- infekcji ciąg dalszy. Dostałam inne leki i krem dla tż. Oby tym razem udało się wyleczyć.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 10:00   #2640
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Też jestem zdziwiona, że takie maleństwo... Tzn ja po cc po 2 tyg byłam nówka nie smigana ale o dziecko bym się bala, że złapie coś, w końcu jeszcze zerowy układ odpornościowy
To ta blizna sie tak szybko goi?wiem ze zrasta sie w miare szybko na zewnatrz ale w srodku to nie wiem jak tam jestwiadomo ze 2 tyg to nie 2 dni po porodzie ale mimo wszystko i tak potrzeba troche czasu zeby dojsc do siebie i ogarnac nowa rzeczywistosc,jak dziecko jest na mm i spi do rana to ok ale jak na piersi i budzi sie co 3 godz to jednak mama nie jest zbyt wypoczeta a i taki tlum gosci ktorzy kazdy z osobna chce dzidzie zobaczyc i dotknac tez chyba nie jest zbyt dobry dla malenstwa,no ale my sobie mozemy pisac a rodzice i tak zrobia jak uwazaja

monika1985 jaktam test dzisiejszy?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości