|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Motyl no w końcu
nie ty pierwsza mówisz o tym odrzucaniu piersi.. mam nadzieje ze to skok, nie powiem na poczatku było mi mega przykro aż płakałam z żalu. ale cóz ścisnełam ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- BTW ja mam wiele ślicznych rampersow na 68 i wszystko spada
|
#4322 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Motyl jak miło cie tu widzieć 😉 Faktycznie Zonia rośnie jak szalona czym ty ja karmisz 😊? My jutro idziemy na ważenie przed szczepieniem sama jestem ciekawa ile ten mój klocuszek waży 😀
|
#4323 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie wieczorową porą 😉 ja próbuje coś w domu podgonić bo w dzień z nią nie jestem w stanie zrobić zbyt wiele😧 mogę tylko części z Was szczerze pozazdrościć. Nie jest aż taka zła, tylko baaardzo towarzyska😁 sama - niet 😉 joann bardzo ale to bardzo mi przykro 😦 ściskam Was mocno obydwoje😚 ja staram się nie myśleć o chorobie Saruni, choć przy każdym kaszlnieciu czy zatkanym nosku serce mi staje bo przy takim dziecku każda infekcja to wyzwanie. Też płakałam i myślałam co zrobiłam nie tak. Nawet nie chce sobie wyobrażać co będzie jak te dziurki się nie zarosną, jak przezyjemy operacje na serduszku u takiego maleństwa. Boże pewnie mnie też by na oddział musieli kłaść. Ja bardzo słaba psychicznie jestem jeśli chodzi o dzieci. Pomyśl że to minie i będziesz to wspominać jak zły sen ☺ Marcia naprawdę pokłony dla Ciebie bo mnie by już pewnie na górkę wieźli (mamy niedaleko szpital psychiatryczny) 😆 Malutka śpi a ja zamiast za robotę się wziąść to na wizażu siedzę 😁 mam nadzieję że znowu pospi do 5.30 chociaż, jak wczoraj😃 dobrej nocki wam życzę 😉 idę do roboty😧
|
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl dobrze, że piszesz o tym odrzucaniu piersi przy kp.
U mnie dom wariatów. Lila wydaje takie dźwięki jak ją do cycka dostawiam, że czegoś takiego nie słyszałam. Piszczy jęczy stęka wnerwia się... odgłosy jakby kupę próbowała wystękać a nie mogła. Mówię do tż, że biedactwo chyba ją brzuszek boli. Tż ją wziął na ręce i co??? Cisza spokój. I mówi do mnie, że Lilka nie ma czegoś z brzuchem tylko z głową... psychoza cyckowa 😕 A ja już nie wiem co robić... i jak ją uspać skoro 99 % razy usypiała na cycku 😓 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis to piatka...
Ja usypian od 2tyg noszac krzyczace dziecko. Wyje wierzga sie a ja chodze i przysiady robie... bujam dziugam spiewan.. zmieniam pozycje z brzuszka na plecy na bok na gore. ..
|
#4326 |
|
Zadomowienie
|
To brzmi jak jakiś horror 😱 ja bym nie dala rady... z przysiadami to już masakra tak mnie kolana bolą... Niech to już minie bo się wykończysz 😢
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro pojadę po nowe smoczki do butelki, bo wszędzie mam 0. Nie kupowałam nowych, bo odkąd laktacja się rozkręciła to tylko kp u nas, więc nie było potrzeby. Mam nadzieję, że moja tarantula nie zapomniała jak się je z butli. A jak butlę odrzuci to chyba zmienię nazwę z Samarochy na ToSamoCoZocha. 😉 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Marta ja nie dam rady jej nosić. Przez to karmienie, że ona leży a ja pochylam się z cycem to plecy mnie tak napierdzielają, że szok. Włączyliśmy na tv kołysankę ze skaczącymi owcami przez płot. Tż stoi przed telewizorem z Lilką na rękach. Ciekawe czy zaśnie. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję ze nie odrzuci. Ale powiem ci ze dziwi mnie ze wy miesiac mlodsze a ten sam skok co u nas. Ech z tymi dziecmi... moja tez sie na tv patrzy czasen chcę spokojnie zjesc to ja odwracam w lezaczku do tv i mam 5 min spokoju. Moze to czyni ze mnie zla matke ale trudno Ale przyznam sie wam dzis. Moj dzieb sie zaczął o 3.30 podroZ itd. Od paru dni ona zle spi wiec i ja malo spie. I dzis bylan na nia tak zirytowana juz.. Boże.. nie myslac za duzo bujajac ja sekunde ja silniej bujnelam z nerwow. Ona gorzej sie rozryczala i ja z nia.. no masakrycznie sie czuje
|
|
#4330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzięłam na cycka... wgrałam mu nowe oprogramowanie i teraz ma też funkcję bujania 😂 kiwam się jakbym miała chorobę sierocą. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
Lila przenoszona 9 dni a skok niby moze sie zaczać od 14 tygodnia... a jak dzieć przenoszony to i wcześniej. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
Aż dokładnie policzyłam. Jutro Lila kończy 13 tydz. i zaczyna 14.
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#4333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4335 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Nie rób tak tych przysiadow a Aninis nachylen nad Lilka bo wam siada kolana/kręgosłup i to już nie mówię tego że Wam będzie źle tylko dzieciom później bo mama nie weźmie na rączki itp bo chore kolana Cytat:
Hehe dobre ale też Ci współczuję U nas póki co spokój i dziwne bo dotąd nasze dzieci w miarę podobnie... A jak z lapaniem zabawek u Was? Hania już łapie bardzo ładnie ale nie umie sobie włożyć do buzi tak jak trzeba np gryzaka tylko tak na oślep byle jak wsadza do buzi wszystko co się da.Cytat:
uważam że w takiej sytuacji wszystkie chwyty dozwolone. Ja też jak muszę na 2, albo zjeść to robię co się da aby ją uspokoić kiedy akurat się drze. Bo co mam zrobićA to że się na nią wkurzasz i irytujesz to zupełnie normalne. Z zewnątrz na zdj wszystkie dzieci są piękne słodkie i zadowolone ale jak w rzeczywistości dają popalić to normalne że się wkurzasz. To tak normalna reakcja że nie ma co mieć wyrzutów. Ja też parę razy myślałam że zaraz nią potrzase i się wydre na nią i też miałam wyrzuty tuż po że takie myśli miałam ale teraz z perspektywy czasu no to rozumiem siebie
|
|
#4336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ech.. Ide spac bo moze byc roznie. Ania mi chodzilo o to ze zoska sie wolniej rozwija a nie ze u was jeszcze nie skok. My skonczylysy 17 tydz chyba..
|
|
#4337 |
|
Zadomowienie
|
My dzisiaj 18 tygodni to u was 17
|
#4338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4339 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Kurczę zazdrościłam Wam, że ja ciągle w ciąży, a Wy tuliłyście swoje maluchy, a teraz zazdroszczę, że są starsze i "do przodu" mam nadzieję, że następne dziecko na wątku np mamusie listopad 2017 będzie TP na początek miesiąca ;DCytat:
|
|
#4340 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie ale to jeszcze nie jest długo 😀😂
|
#4341 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Haha pewnie podtrzymaj go jeszcze trochę w niepewności :p
|
#4342 |
|
Zadomowienie
|
Nauczka musi być 😉
|
#4343 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo...
widzę, że walczycie z dzieciaczkami Mój też jakiś inny. Najgorzej, że zaczyna być marudny przed spaniem a mnie to wkurza bo ja mam identyczne jazdy ze starszą i dwa śpiące wyjce to hardkor...aninis- wiesz co, ja też karmię, że się nachylam czasem ale jak leżę i tak jest wygodniej. Może Ci kiedyś wejść jakiś ból w kręgosłup. Mój 2 dni temu odkrył swoje kolana i się za nie łapie a dzisiaj język- skumał, że ma ale jeszcze nie wie do czego ![]() A poza tym mocno ulewa...dziwne... lola- ale dziad z tego Twojego TŻ-ta ale susz mu głowę i rób rzeźnię. Oni czasami mają jakieś dziwne prorytety i trzeba ich w dobrą stronę ustawić.
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Spała 2.5 godziny 😲😴
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
I kolejne spanie 1 h 40 minut
![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Moja tez dzisiaj co dwie godziny wstaje
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Co się dzieje z tymi dziećmi 😩
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 04:44 ---------- A ja nie śpię od 2... jak się obudziłam tak nie moglam już zasnąć. 😕 a godzinę temu obudziłam tż bo mi się nudziło 😂 i siedzimy i gadamy o oponach do samochodu. Hahaha Normalna to ja nie jestem. 😆 A wiecie czemu nie mogłan zasnąć. Bo próbowałam sobie przypomnieć wierszyk Kto ty jestes Polak maly 😂 i w końcu nie wytrzymałam i na telefonie sprawdziłam. Jezuu skąd takie pomysły się biorą 😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- Ooo Lila się obudziła po kolejnych 2 godzinach snu Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2016-05-31 o 06:40 |
|
|
|
#4348 |
|
Raczkowanie
|
Moj 6 tygodniowy synek na samym poczatku potrafil przespac po 7 godzin. Pozniej okazalo sie ze zle przybiera na wadze, zaczelismy dokarmianie MM i budzenie co 3 a potem co 4 godz. Dzis juz przybiera jak nalezy i moglibysmy go w zasadzie nie budzic ale... On sie przyzwyczail i praktycznie zawsze wychodzi tak ze karmimy kolo 23 i spi do 3-4. Pozniej znow sie budzi kolo 6 i tutaj chce na chwilke sie przytulic do piersi i isc spac ale juz w naszym lozku. Czyli to tez sie stalo jakas tradycja ze chce sie poprzytulac.
No i teraz moje pytanie jest takie jak mozna go oduczyc ew tego budzenia i pewnego schematu do ktorego przywykl. Teraz chyba moglby po te 6-7 godz spokojnie spac? |
|
|
|
#4349 |
|
Rozeznanie
|
Zuza spała ladnie ale urządziła pobudkę o 5.40
![]() Pogubiłam się w tych tygodniach... Idę policzyć ![]() Zuza dzisiaj kończy 15 tygodni Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-05-31 o 07:08 |
|
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezeli dziecko jest na mm to jest metoda zeby oduczyć nocnego jedzenia..jezeli na piersi to w mojej opinii nie ma takiej metody...dziecko samo sobie reguluje...a wgl to 6tygodniowy dzieciaczek to jeszcze maluszek. Wiele dzieci jeszcze po roku je w nocy...i to nie raz... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.

U nas póki co spokój i dziwne bo dotąd nasze dzieci w miarę podobnie... A jak z lapaniem zabawek u Was? Hania już łapie bardzo ładnie ale nie umie sobie włożyć do buzi tak jak trzeba np gryzaka tylko tak na oślep byle jak wsadza do buzi wszystko co się da.
uważam że w takiej sytuacji wszystkie chwyty dozwolone. Ja też jak muszę na 2, albo zjeść to robię co się da aby ją uspokoić kiedy akurat się drze. Bo co mam zrobić