|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Małe piersi
Cześć Dziewczyny!
![]() Mam ogromny problem z moimi piersiami,stuknie mi niedługo 20 lat,a moje piesi nie urosły. Są bardzo małe,można powiedzieć,że wstydze się chodzić w bikini bo żaden stanik nie pasuje. Myślałam o tabletach,maściach ale nie wiem co mogłoby mi faktycznie pomóc. O operacji nie myślę,ponieważ boję się strasznie ,a poza tym jest to sporo pieniędzy. Proszę pomożcie mi.. :-( |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Małe piersi
Cytat:
Możesz używać pushupów. Na pewno są bikini dla malutkich piersi tylko trzeba więcej poszukać. I na pewno masz inną, ale za to bardzo atrakcyjną część ciała, na której się skup .
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
To nie urosły czy są bardzo małe? Jaki rozmiar?
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
Po prostu zmuś się do tej operacji. Irracjonalny lęk przed nią nie usprawiedliwia twojego braku działania. Nie polecam ci "zaakceptować siebie" po prostu dlatego, że wbrew pozorom łatwiej jest zarobić te 10 tysięcy, przejść operację i cieszyć się dużym biustem niż męczyć się z wmawianiem sobie, "kocham swój biust, kocham swój biust".
|
|
|
|
|
#5 | |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
Jeśli w jakikolwiek sposób Cię to pocieszy- nie jestem w stanie kupić sobie ładnego bikini, bo wszystko, co ładne jest przeznaczone na średnie/ małe/ bardzo małe biusty. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#7 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Osobiście widuję w sklepach bardzo dużo ładnych kostiumów czy staników dla małych rozmiarów, kwestia szukania, prędzej powiedziałabym, że trudniej znaleźć coś fajnego dla całkiem pokaźnych biustów Nie masz się czego wstydzić, masa kobiet ma małe piersi, grunt to polubić siebie. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
.
|
kup sobie kostium z falbanką na biuście.
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Można nawet sobie kupić strój ze stanikiem push-up jak Ci to tak przeszkadza. Dbaj o sylwetkę, jędrne, umięśnione ciało zawsze dobrze się prezentuje, a biustem się przejmuj. Sama mam miseczkę A i patrzę czasem z lekką zazdrością na kobiety z pełnymi kształtami, ale uważam, że mały biust też może być piękny i ma swoje zalety- można np. nosić duże dekolty i nie wyglądają one wulgarnie.
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś miałam kompleksy na punkcie moich cycuszków. Teraz ni chu chu. Kiedy poznałam wady dużych piersi od właścicielek ![]() A jeśli na prawdę Ci to wadzi to operacja. Push up jest dobry na 'imprezę', do związku już nie.
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Zainteresuj się biokinezą. Napisz do mnie na priv to wytłumaczę o co chodzi
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dobra, może czasem sobie myślę "fajnie byłoby mieć większe", ale naprawdę, jestem zadowolona ze swojego biustu. Jestem rok starsza od ciebie ![]() Jeszcze niedawno narzekałam, że wszystkie kobiety mają takie "bułeczki" które się ze sobą stykają, a ja taka płaska. Potem znalazłam sporo plusów małego biustu. Pierwszy: STANIKI. Serio, łatwiej znaleźć dobry stanik (sportowy, kąpielowy, "zwykły") w dobrej cenie niż stanik na duży biust. Na małe piersi kupisz stanik w każdym sklepie. Ja akurat z push upów kupowanych w markowych sklepach (które były piekielnie niewygodne), typu triumph, esotiq w cenie 70 zł < przeżuciłam się na zwykłe staniki bez fiszbin. I są piękne Kolejny - brak bólu kręgosłupa. Następny - grawitacja nie jest litościwa dla żadnych piersi, ale te duże z racji wagi są bardziej narażone na "obwiśnięcie". Duże piersi podobno utrudniają sport. Ja ze swojej perspektywy mogę to potwierdzić, jeśli chodzi o pole dance. Jedna dziewczyna ze sporym biustem robiła pewną figurę, gdzie była odwrócona głową w dół i spadła (na szczęście na materac) bo... pociągnęły ją piersi. Ona tak powiedziała :P Naprawdę, trzeba uznać mały biust nie jako atut, a jako część ciała, na którą w sumie nie masz dużego wpływu. Tzn mas - możesz ćwiczyć (a to wpływa na powiększenie klatki piersiowej, a nie samego stricte biustu) albo zrobić operację. Poza tym skup się na swoich atutach! Ja mam mały biust, wiem, że nic z nim nie zrobię, ale za to mam świetny tyłek (no, prawie ), niezłe uda, kształtne łydki, staram się zrobić super plecy i ramiona |
|
|
|
|
|
#13 |
|
BAN stały
|
Jak jesteś wychudzona bidulka to możesz wrzucić kilka kilogramów, część się osadzie w tamtych rejonach
możesz też trochę poćwiczyć żeby w tamtych rejonach było więcej ciała ale na cuda nie licz. Jedynie operacja da taki efekt jak chcesz ale licz się zawsze z efektami ubocznymi i kiepskim wykonaniem bo lekarze są różni, ja osobiście jestem za naturalnymi piersiami i raczej mnie smieszy jak któraś z modelek ma cycki powiększone bo to od razu widać
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Na bardzo mały biust nie ma staników, niestety. Bardzo mały=mniejszy niż A
Najmniejsze rozmiary odstają, szczególnie, jak nie jest się bardzo drobną, szczupłą dziewczyną. Mam 75-80 pod biustem (taka klata...) i praktycznie zerowe piersi i naprawdę znalezienie bielizny, która pasuje graniczy z cudem. Także, ten... nie jest tak różowo.Ale, Autorko, jak masz 20 lat to jeszcze może Ci ten biust urosnąć nieco, jak jesteś bardzo szczupła i możesz sobie pozwolić na przytycie - spróbuj, a nuż poprawi się trochę wygląd Dziewczyny dobrze radzą - bikini z falbankami Ja to już teraz traktuję normalnie, przestałam się czaić w szatniach itd. Mówię np z dziewczynami na zakupach "jestem płaska, ta sukienka odpada" i już, żadna sensacja. Jak za parę lat ciągle Ci to będzie spędzać sen z powiek to zaczniesz zbierać na operację. Myślałam, że na to pójdzie moja pierwsza wypłata, ale okazało się, że już nie jest to aż takie ważne
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile masz w biuście?
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
Smutno mi, kiedy czytam, że kobietom się nie mieści w głowie, że mały biust może być zaletą, a nie wadą, lub czymś, co "nie przeszkadza mężczyznom". Właśnie dla mężczyzn to może być zaleta. Ja jestem dziewczyną, ale nigdy nie podobał mi się wizerunek stereotypowego mężczyzny. Nie podoba mi się wieeeele z tych cech, które są stereotypowo uważane za męskie, np. szeroka szczęka, duże mięśnie, krótkie włosy itd. Mój ideał mógłby narzekać, że on taki niemęski, że co z niego za mężczyzna, że prawdziwi mężczyźni tacy nie są (z resztą nawet raz trafiłam na takiego, który właśnie ma takie ogromne kompleksy i nie mógł mi uwierzyć, że jest dokładnie tym, na co ja chcę patrzeć). Także wierzę, że jest wielu mężczyzn, którzy uwielbiają małe biusty i żadne inne. Z resztą, po przeczytaniu tego wątku poszperałam w sieci i wolałabym nie wklejać, bo to trochę wulgarne :P, ale po wpisaniu angielskiej frazy jako pierwszy wynik wyskoczył mi blog gościa, który od lat prezentuje tam właścicielki właśnie takich kształtów i się nimi zachwyca.
Jest też masa ludzi, którzy nie mają i mieć nie będą sprecyzowanego gustu i uwielbiają akurat to, co prezentuje ich druga połówka. Także proponuję przestać traktować mały biust jako coś, z czym trzeba się pogodzić, a jego jedyną zaletą jest wygoda w różnych sytuacjach, bo to nieprawda. Edytowane przez MistrzyniDrugiegoPlanu Czas edycji: 2016-05-30 o 23:44 |
|
|
|
|
#17 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i odwieczny problem - wystarczy trochę większy dekolt, a już wygląda się "wulgarnie" z drugiej strony w zabudowanych rzeczach wygląda się jeszcze wulgarniej, bo cycki wyglądają na dwa razy większe plus od razu optycznie 10 kg więcej ![]() Także, droga Autorko, ja bym uważała to na Twoim miejscu za atut a nie wadę
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Oj tez długo cierpiałam z powodu malutkiego biustu... Pocieszano mnie że np po ciąży się zmieni. No jasne w ciaży i przy karmieniu rósł a potem i tak wracał do rozmiarów cycków krasnoludków.
Jak mi przybyło parę kg to tylko w pupie i udach a w biuscie nic.... Jak A75 było tak i jest do dziś..... Potem sie przyzwyczaiłam.... A teraz widzę koleżanki w moim wieku - okolice 35 rż - wszystkie większy biust ode mnie i wiesz co...... Tylko mój biust jest na swoim miejscu I nadal ma niezły kształt i bluzki mi sie nie naciagaja na jednym guziku, mąż też jakoś zawsze te resztki znajdzie ![]() Jeśli chodzi o bieliznę to po prostu trzeba naprzymierzać jakis milion staników i zobaczyć co pasuje. Jak już przejdziesz przez tą męczarnię to bedzie lepiej ![]() Ja polecam mały biust z całego serca |
|
|
|
|
#19 |
|
.
|
kolejny raz piszesz ten argument w wątku o małym biuście i za każdym razem opadają mi moje duże cycki, jak to czytam.
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
Od czasów nastoletnich narzekałam na zbyt mały moim zdaniem biust, na szczęście w okolicach 30-stki jakoś samorzutnie to marudzenie minęło.
Doceniłam głębokie dekolty, kusi mnie chodzenie bez stanika w miejscach publicznych i mówiąc szczerze, to teraz chciałabym mieć mniejsze piersi
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio, błogosławię godzinę, w której wymyśliłam ze operacja dopiero po dzieciach. Bo bym zaliczyła wtopę życia. Bo jak mi biust się powiększył, to się okazało, ze dla mnie to mordęga pod każdym względem. - nie o takie zainteresowanie otoczenia mi jednak chodziło. A interesują się wszyscy, nie tylko ci piękni i pożądani, wszelkie Sebixy, żule, ghule I intersują sie nie osobą, ale centralnie- cyckami. :/ Masakra, z niektórymi troglodytami ( annawet jak się okazało całkiem niby ogarnięci panowie sa podszyci troglodytą) to się nawet pogadać nie da, bo gadają do biustu. - nie pasował do mojej sylwetki. Zrobiłąm się optycznie jeszcze mniejsza, za to mocno przysadzista. - Ciężko, kolebie się, ociera, poci, ani podbiec, ani podskoczyć. :/ Ja się meczyłam i fakt powrotu do rozmiaru poprzedniego mnie uszczesliwił. I teraz moze napiszę coś idiotycznego, ale uważam, ze każda kobieta która rozważa operację, powinna pochodzić z atrapą większego biustu kilka tygodni. Nie zdejmujac go ani w upały, ani do spania, ani na zajęcia ruchowe, wycieczki, do obcisłych ubrań itp. Jaka przypasuje- Ok, nie będzie wtopy. Ale moze się okazać, że się odechce raz na zawsze.
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam zawsze małe, potem całkiem ,całkiem kiedy przytyłam ,teraz znów małe. Co bozia dała w danym momencie. Chłopu się podoba i nazywa je w zależności od rozmiaru: darami losu. Chociaż muszę przyznać ,że wciąż wszędzie widzę wielkie cycki, na wystawach, bilbordach, reklamach,tv. Normalnie paranoję mam czy coś...Przez to tak głupiejemy, bo nam wszędzie w oczy te cycki włażą.Niedługo ulice wybrukują kostką w kształcie piersi.A nie ,jeszcze teraz wszędzie są zdjęcia lasek z tak wypięta pupą,że jeszcze trochę i kręgosłup im strzeli z tego napięcia. To jest jak leczenie arachnofobii kontaktem z pająkami.I te programy ,jak to już będziesz miała super życie ,kiedy sobie powiększysz piersi. A dżówno prawda, wiem po sobie ,nic się nie zmieni .Jak miałam przerąbane z małymi ,tak samo miałam pod górkę z większymi. I powiem jedno,według mnie ,kochający partner wyleczy wszystkie kompleksy i doda pewności siebie.I dla kogoś to właśnie te twoje maluchy będą najpiękniejsze. Czy małe ,czy duże ,każde mają swoje zalety i wady ,jak krótkie i długie włosy.
Edytowane przez robcia Czas edycji: 2016-05-31 o 16:05 |
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
roznicy mam 2,5-3 cm - takze ten. zerowe
![]() Nie polubię ich, wad ma nieposiadanie biustu więcej niż zalet itd. Ale można się przyzwyczaic i nie myśleć o tym obsesyjnie. Mi troche pomaga fakt, że już teraz wiem, że nie tylko ja tak mam, że wbrew temu, co oferują sklepy z bielizną, takie dziewczyny jednak się zdarzaja i nie jestem aż takim ewenementem :P A facet jak kocha to kocha i z małymi cyckami
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam za duze i chcialabym miec male i mysle ze operacje zmniejszenia biustu sobie zafunduje dla kregoslupa i zdrowia
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Hym w sumie nie wiem jak maja dziewczyny ale ja mam 75G i nie jest za fajnie . Przeszkadzaja w sporcie w zyciu codziennym i wcale nie uwazam ich za wow .
Bylabym zadowolona z 75 B/C Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#27 |
|
Przyczajenie
|
Nie lubisz małych piersi. Nie, nie są one zaletą. Można je zaakceptować, podziwiam dziewczyny, które to zrobiły, ale jest to akceptacja swojej wady, a nie zalety. Nie mówię tu o jakimś pełnym B, ale właściwie o braku piersi. Miałam ten sam problem. Nie miałam piersi. Ale byłam zdeterminowana i zdobyłam pieniądze na operację. Zapłaciłam 12000 (lepiej nie robić za tanio, bo widziałam skutki operacji za 8000 i nie polecam). Te pieniądze to grosze za to jak wiele zyskałam. Sama operacja nie jest mocno niebezpieczna, bo jest to właściwie przecięcie skóry i mięśni, jak jesteś młoda i zdrowa, to narkoza też Ci nie zaszkodzi. Ból jest okropny przez miesiąc, ale było warto. To, że operacja plastyczna nie zmienia życia to bzdura. Mi zmieniła, nie czuję się jak obojnak, nie wypycham staników, nie wstydzę się faceta. Jestem bardziej pewna siebie i szczęśliwsza. Dla kobiety brak piersi to tak jak dla faceta 10-centymetrowy członek i kropka. Każdy może sobie wmawiać, że jest inaczej, co nie zmieni faktu że to wada. Tak, jak napisałam, nie mówię o jakimś ładnym kształtnym B, bo zaraz posiadaczki takowego biustu się oburzą. Wiem co dziewczyna z postu ma na myśli- to jest niedorozwój piersi-odstają same brodawki, a piersi właściwie nie ma. Pieniądze to nie jest taki problem. Są teraz dostępne kredyty, można pożyczyć od rodziny czy znajomych, można odkładać nawet 2 lata- ale wiem, że warto. Ani przez sekundę nie żałuję swojej operacji, a minęło już 8 lat.
|
|
|
|
|
#28 | |
|
live your passion
|
Cytat:
|
|
|
#29 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz, ale ona mówi o braku piersi dosłownie. Moim zdaniem nawet przy braku piersi o wiele fajniejszym rozwiązaniem jest znaleźć kogoś, kto ma taki właśnie fetysz i uwielbia cię dokładnie taką, jaka jesteś.
|
|
|
|
|
#30 | |
|
live your passion
|
Cytat:
Dokładnie. Lepsze to niż mówić "brak piersi jest ble, fuj i ohyda, róbcie operacje jak ja, bo to co uważam to każdy uważa".
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.

), niezłe uda, kształtne łydki, staram się zrobić super plecy i ramiona
możesz też trochę poćwiczyć żeby w tamtych rejonach było więcej ciała ale na cuda nie licz. Jedynie operacja da taki efekt jak chcesz ale licz się zawsze z efektami ubocznymi i kiepskim wykonaniem bo lekarze są różni, ja osobiście jestem za naturalnymi piersiami i raczej mnie smieszy jak któraś z modelek ma cycki powiększone bo to od razu widać
Najmniejsze rozmiary odstają, szczególnie, jak nie jest się bardzo drobną, szczupłą dziewczyną. Mam 75-80 pod biustem (taka klata...) i praktycznie zerowe piersi i naprawdę znalezienie bielizny, która pasuje graniczy z cudem. Także, ten... nie jest tak różowo.