|
|
#2401 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2405 | |||||
|
Zakorzenienie
|
nie mogę nie zaproponować uzupełnienia tego tematu w takiej sytuacji
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
badania raczej się nie przeterminują, mi lekarz nie mówi,że mam zrobić dwa dni przed wizytą, kiedyś zrobiłam ponad dwa tyg.wcześniej i dobrze, bo wyszły jakies bakterie w moczu i miałam czas się przepłukać i posiew zrobić i na samą wizytę już miałam "ładny" wynik.. bez sensu,żebyś miała płacić dwukrotnie.. u mnie ta sr to też taki pic na wodę..koleżanka -czerwcówka dziś kończy "turnus" i wiem o czym mówią,ale chodzi mi o poznanie personelu itp..chyba ,że będzie naprawdę lipa to nie wiem czy się nie wymigam.. Cytat:
buahhahahahha piguły jako czirliderki... Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powikłania po porodzie siłami natury Dla matki: - obrażenia krocza (od pęknięcia I stopnia do IV) - żylaki odbytu - ryzyko nietrzymania moczu - ryzyko obniżenia/wypadania macicy - infekcja rany Dla dziecka: - ryzyko zakażenia wewnątrzmacicznego w przypadku długiego czasu od odejścia wód do porodu - wypadnięcie pępowiny - niedotlenienie wewnątrzmaciczne / zagrażająca zamartwica wewnątrzmaciczna - dystocja barkowa (po urodzeniu główki mogą się zaklinować barki) - wylewy/krwiaczki związane z uciskiem dziecka w kanale rodnym - zdecydowanie częściej dochodzi do tego w przypadku porodu kleszczowego lub przy użyciu próżnociągu To tak na szybko co mi do głowy przychodzi
|
|
#2408 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Kolejny tydzień za mną - dziś 29+1
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pogoda się coś zepsuła, słońce za chmurami, a ja dziś w sukience. Mam nadzieję, że nie będzie burzy ani deszczu
|
|||||||||
|
|
|
#2409 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oby ![]() Cytat:
Lepiej mieć świadomość co nas czeka![]() Cytat:
Nie lubie takich sytuacji.. braku empatii![]() Kciuki za wyniki Też mam taką nadzieję.. ![]() Cytat:
w spodenki, spódniczki właściwie się już nie wcisnę, a wszelkie sukienki stały się tunikami![]() Rozglądałam się po sklepach za fajną sukienką, ale ńic ciekawego nie znalazłam..
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
Co do problemów z nietrzymaniem moczu po porodzie to położna mówiła, ze idealnie by było 10 dni po porodzie spędzić jak ksieznicKa, najlepiej w łóżku. Żeby jak najmniek chodzić i siedzieć, zeby grawitacyjnie nie ciągnęło w dół. Ze wszystko jest na tylk obciążone, ze musi miec czas na powrót do wczesniejszego stanu. A każdy wysiłek to utrudnia. Podobnie jak siedzenie na pompowanyn kole. Niby krocze nie boki i jest ulga ale wszystki ma duże szanse na opuszczanie sie. No i trzeba ćwiczyć mięśnie kegla.
Jak rodziła moja mam to właśnie 10 dni leżała w szpitalu, mówi ze polozne robiły wszystko. Ze te 10 dbi to byla taka ulga, zwłaszcza jak w domu dzieci i robota. Z jednej strony możliwość opieki nad dzieckiem od początku to rewelacja, to ze moze byc Tata blisko, że dziecko jest z rodzicami, zes szybko do domu. A z drugiej nie ma czasu na ten odpoczynek i regenerację. Bo chyba jednak ojciec nocy w szpitalu nie spędzi. A pewnie lezakowanie w domu tez średnio wyjdzie. |
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
u mnie straszny upał Byłam wymienić te tabletki dla kota i myślałam że się roztopię po drodze W czwartek mam wizytę, ciekawe czy moja hemoglobina się unormowała po tym dodatkowym żelazie...
|
#2412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fakt.. druga połowa ciąży leci, jak szalona I dobrze, bo nie mogę doczekać sie Kruszynki! ![]() ![]() Jeszcze nie wypisała, bo właściwie uznałam, że lepiej mieć 'świeże' skierowanie. Na następnej wizycie ma mi wypisać Mam nadzieję, że nie wezmą tego ryzyka na siebie..
|
|
#2413 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() Córką po cc opiekował się cały czas tż, ja Ją dostałam po 24 h, wtedy mnie przenieśli z pooperacyjnej na normalną już salę i dali dziecko. Ciężko było do końca pobytu w szpitalu, później w domu pierwsze dni też ... Cytat:
Cytat:
![]() zona, ja też nie chce by ktoś mnie odwiedzał w szpitalu, po pierwszym porodzie, teściowa chciała przyjechać, to powiedziałam że nie ... Tija, powiedz mi, czy po CC nie można podawać oksytocyny przy następnym porodzie?? Tak czytałam ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() Zakupiłam wczoraj na all leginsy, bo nie mam w co się ubrać ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Odnosnie załatwienia się , ja byłam po cc i też pytały się mnie o stolec. Pamietam że mówiły, że jak nie pójdę to dadzą czopek
|
||||
|
|
|
#2414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z domu zabrała mnie karetka - w nocy, atak kamieni żółciowych. Wiadomo...karetka może zabrać tylko do najbliższej placówki. A tam poje.bana pani ginekolog (która kiedyś mi zrobiła zresztą katolicki wykład na temat antykoncepcji), stwierdziła, że ten papier jej nie dotyczy, ale ona mnie na wszelki wypadek wyśle do szpitala, ale na Zaspę a nie do Wojewódzkiego bo tam jest wg niej lepsza opieka noworodkowa. W końcu jakaś podrzędna pani ginekolog wie lepiej niż jeden z lepszych chirurgów dziecięcych w kraju..... I pojechałam na zaspę...
|
|
|
#2415 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam we wtorek
![]() Zapisałam się do gina na wizytę na 10:40 Dziś w nocy co prawda bólu nie było ale rano jak wstałam czułam mocne ciągnięcie w dole brzucha plus jakieś pulsowanie w bożenie i stwierdziłam, że nie ma co czekać tylko się umawiam. Na szczęscie lekarz dziś przyjmuje i ma okienko więc się zapisałam. Proszę o kciuki !! Cytat:
Cytat:
![]() Oby z dzidzią było wszystko ok i nie było problemów z realizacją dzisiejszych planów.... Cytat:
Ja ze swojej też najlepiej zapamiętałam kąpiel przećwiczoną na lalkach przynajmniej póki co bo jutro znów idę ![]() Cytat:
![]() A sukienki są już mega krótkie ![]() Cytat:
masakra
|
|
#2416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wszytsko dobrze się skończyło, prawda?
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że gin miał okienko |
|
|
|
|
#2419 | |||||
|
Raczkowanie
|
Hej!! ale mi się dziś super spało!!
![]() Cytat:
Czyli dobrze że kupiłaś sobie ostatnio kiecki już dotarły? fajne są?Hmm, jadłam nektarynki z dwóch różnych źródeł i jeszcze nie miałam rewolucji. Żebym tylko nie wykrakała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A odnośnie rozpieszczania - może dzięki temu Twój brzuch ma normalne rozmiary. Mój jest pewnie 2x większy... Choć raz słyszę, że jest spory, a raz że mały ![]() Masz jakąś listę? na kompie? jesli tak to może się podzielisz (nawet jeśli jest bardzo robocza)? też czeka nas niedługo przeprowadzka, a kompletnie nie mam do tego głowy... Cytat:
"dzieciaku! gdzie cesarka, gdzie znieczulenie... czy ja, albo twoja mama miałyśmy cesarkę albo znieczulenie?" Cytat:
Byłam bardzo zaskoczona jak okazało się na usg, że główka jest na dole.Oglądałam ostatnio ten odcinek. W windzie jej tego kleszcza wyjmował... Wczoraj zaczęłam trzeci sezon Housa ![]() ___ Miłego dnia
Nasze maleństwo Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-05-31 o 09:56 |
|||||
|
|
|
#2420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Plus podpłacone przez duże firmy właśnie takie szkolenia jak opisane wyżej. Kąpiemy dzieci w emolientach bo tak - najlepiej firmy X. Jakieś śmieszne rekomendacje instytutów matki i dziecka, które z dobrem matki i dziecka nie mają nic wspólnego. I tutaj - gdzie wszystko przechodzi samo Albo przejdzie po paracetamolu Oczywiście teraz sobie żartuję bo moje doświadczenia z tutejszą medycyną są przeważnie bardzo dobre, ale takie opinie chodzą po ludziach![]() Jestem ciekawa, czy gdyby w PL tak jak i tutaj - za leki płacił rząd, to czy nadal byłaby potrzeba wybierania przynajmniej 5 syropów na zapalenie gardła... I jestem ciekawa, czy tutejsi lekarze czasami nie chcą "uzdrowić" tutejszej służby zdrowia nie wypisując recepty na leki... Ciekawe gdzie jest złoty środek...
|
|
|
#2421 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moje krótkie spodenki boję się przymierzyć. Na szczęście mam jedne elastyczne do chodzenia po domu i kupiłam ostatnie te szorty z golfem na brzuch, mam też jakieś sukienki odpowiednio długie, więc chyba przetrwam.Cytat:
U mnie były dwie położne - co prawda do zawarcia umowy już mam upatrzoną mamę koleżanki, która w ogóle poleciła mi ten szpital i ginekologa - ale zawsze to jakieś znajome twarze. ![]() Btw, zmartwiło mnie wczoraj info, że wynajęcie położnej to jednak nie około 800, a około 900 zł. Dzięki, to utwierdziłaś mnie w postanowieniu wykorzystania badań u 2 lekarzy. ![]() ![]() Cytat:
![]() Też jestem ciekawa co mi dzisiaj wyjdzie, czy może zajadanie się warzywami będzie już miało jakiś wpływ. ![]() Cytat:
![]() Postanowiłam, że posprzątam, bo już nie mogę patrzeć na ten syf, przed długim weekendem w ogóle nie było na to czasu. Przetarłam kurze, umyłam łazienki i wymiękam, podłogami musi zająć się jednak mąż. No chyba że nabiorę sił na odkurzenie chociaż, ale jak sobie pomyślę o tym cieple bijącym z odkurzacza i schylaniu się...
|
|||||
|
|
|
#2422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Plan jest taki Rodzę tydzień przed przyjazdem rodziców Ogarniam się w tydzień i jak przyjadą będziemy gotowi do spacerów Ewentualnie będzie niewypał i będę mamie płakać w rękaw bo hormony i nigdzie nie wyjdziemy
|
|
|
#2423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem jednak, że w niektórych szpitalach podają małe dawki. Choć szczerze, jak czytam o porodach z indukcją to powiem szczerze, wolałabym uniknąć tego tematu. Wiec nawet gdyby proponowali słabą oxy, to ja się chyba nie zdecyduje
|
|
|
#2425 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też robiłam wtedy 75g glukozy i teraz tak samo... W sumie nawet nie pytałam, sama dr przepisała... A że ostatnio nie było tak źle to stwierdziłam że dam radę pewnie zależy od lekarza jak do tego podejdzie...
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to był 35 tydzień więc takie skurcze mogą trwać nawet następne kilka tygodni. Moje objawy były typowymi objawami ataku kamicy. Podobno nawet bardzo popularne to jest w ciąży...ale jakoś nikt po drodze na to nie wpadł. Jak już z zaspy trafiłam do wojewódzkiego, to byłam na takim ciśnieniu i w takiej nerwicy, że jak podali mi chyba relanium to było, to mi już było wszystko jedno, nie bolało mnie nic i tylko czekałam na rodziców by mnie zabrali do domu. To była niedziela. 3 dni później odeszły mi wody. Choć wg mnie to z nerwów i tego całego stresu. Bo nikt mnie nie słuchał.
|
|
|
#2428 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dziś 28+1 ![]() A co do hołoty to oni jeszcze wychodzili na klatkę schodową i szczali po chodach Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za info. Za tydzień mam wizytę, więc zapytam mojego gina. |
|
|
|
|
#2430 |
|
Raczkowanie
|
Hej!Witam sie wtorkowo. Niezbyt mam czas, dzis intensywny dzien-musze wypelnic kilka dokumentow i wyslac, jechac kupic buty dla tz (kupujemy juz ponad miesiac-zadne nie sa tak wygodne jak jego rozklapciane polbuty :sciana
, potem mam wizyte u gin i zamierzam wyjasnic sprawe moich tygodni Milego dnia, Dziewczyny!PS Ziuta, na zaparcia walnij kawe Inke z duza iloscia mleka. W zasadzie chodzi o laktoze, ale w Ince jest tez blonnik, ktory pomaga wypchnac to i owo ;-) Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.

A te zaparcia co teraz masz są mocniejsze niż przed ciążą? To pewnie przez wysiłek i moooocne parcie plus masa dziecka daje taki dziwny efekt.

Całe życie miałam zaparcia ale takiego odczucia nigdy. To jest normalne? Przepraszam za głupie pytanie 

czerwiec 2015
Byłam wymienić te tabletki dla kota i myślałam że się roztopię po drodze 

dla męża..
<3
Czemu ja nie mam tutaj nikogo kto by mnie po rozpieszczał i ciasto dał?