![]() |
#2911 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1
Cytat:
![]() witam kochane ![]() ![]() u nas w porządku, podróż przebiegła bardzo dobrze, ale ostatnie 3-4 godz to byla mordega niesamowita.. wysiadla nam klima, mala się tak umeczyla, że aż mieliśmy wyrzuty ![]() ![]() ![]() ![]() w Polsce mala jest przeszczesliwa, wszystko nowe, tak ja cieszy, uśmiecha się dokoła, śmieje w głos, śpi pieknie. aż czuć że inne powietrze tu i w ogóle, bardzo ciężko będzie nam wrócić niestety.. a żeby nie było tak kolorowo to oczywiście mala jest noszona na okrągło, ale zwracamy uwagę żeby tego nie robili. teść mimo, że to 7 wnuczka oszalal całkowicie, jak mała zabierze tak niewiadomo gdzie go szukać, bo nie chce żeby ktoś ją zabierał mu ![]() ![]() ![]() widzę, że na tapecie temat odzieżowy ![]() pozdrawiamy was goraco i dzieciaczki ![]() ![]() Edytowane przez eeyesblue Czas edycji: 2016-05-31 o 04:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Wtajemniczenie
|
Eeyesblue Myślałam ostatnio o was
![]() Będziecie naprawiać ta klime w pl? Dziadkowie to tacy już są Moi rodzice nie sa az tak wytrywni do noszenia ale i też nie komentuja ubioru Co innego tesciowie Tu zawsze jest a nie jest mu za zimno/a czapka itp Do noszenia też nie są chętni bo podejrzewam ze sie jeszcze obawiaja go wziąć na ręce Jak nie muszą to nie biorą ;-) a ja mam spokój ;-) To super ze mala taka zadowolona tutaj ![]() Powodzenia na zakupach czekam na zdjęcie sukienki ;-)
#2913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że dojechaliście szczęśliwie i klima pod koniec dopiero wysiadła ![]() Czemu nie chcecie żeby Małą nosili? Ja lecę za miesiąc do PL i już wiem, że noszona i rozdziadowywana będzie. Ale to tylko wakacje i każdy będzie się chciał nią nacieszyć przed powrotem tutaj. Swoją drogą będziemy też autem wracac i juz sie boje drogi ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- U nas znó pada, kolejny dzien ![]() A miałam na zakupy z córcią jechaći nie wiem kiedy pojade. Pasujemi w tym tyg, potem zaczyna się Euro to jużnie wyjade z nią nigdzie bo strach po CH chodzic wtedy. A tu ciagle deszcz zapowiadaja ![]() Córcia się właśnie obudziła i śmiechy do mnie strzela ![]() ![]() To taka moja chwila, której nikt mi nie zabierze, nawet będąc w PL ![]()
![]() |
#2914 |
Zakorzenienie
|
Mouninit jak M w nocy?
---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Ale sie najadłam calą miske owsianki
#2916 |
Zadomowienie
|
Jezu co za pogoda.. Moje dziecie odsypia poranne harce. Krolewna wstala o 4h20 wesola jak skowronek i obudzila mnie nie jeczeniem a okrzykami radosci. Nie wiem czego sie nawachala w nocy ale wszystko ja bawilo. Jak ja zabralam do salonu to piszczala ze szczescia do wszystkiego..do lampy firanek poduszek. Ubaw po pachy. Gorzej ze mna..siedze teraz z kawa i zastanawiam sie czym podeprzec powieki.
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o pogodzie nawet nie mów, bo mnie trafia jak za okno zerkam ![]()
![]() |
#2918 | |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje ze pytasz Nadal miała temperature i dwa razy ja przeczyscilo Dobrze ze ma kilka piżamek bo polowa brudna Ale juz koldra schnie na dworzu a posciel właśnie kończy się prac
Dalam jej w nocy ibum i zasnela spokojnie Jeszcze jest niewyrazna ale juz nieco z nią lepiej Jest trochę smutna bo ma zakaz bawienia sie z Szymonem Ale w sobotę impreza urodzinowa wiec wie ze musi teraz zdrowiec Cytat:
![]() ![]() Szymona też obudzil sie o 6 w doskonałym nastroju i uśmiechów było pełno Po 7 mi zasnal przed chwilą sie przebudzil ale jak tylko go przytulilam zasnal z powrotem Teraz spróbuję transferu bo juz głodna jestem ;-)
![]() |
#2919 |
Zakorzenienie
|
Nina przed chwilą wstała.
![]() ![]() Zapowiadają u nas deszcze przez najbliższe dni.:P w końcu można odetchnąć. ![]()
![]() |
#2920 |
Zadomowienie
|
Moonunit zdrowka dla M..
A widok malutkiej z taka glupawka naprawde wynagradza kazda nieprzespana godzine. Swoja droga to niesamowite ze taki trzymiesieczny(prawie) czlowieczek tak ekspresyjnie wyraza emocje..smieje sie buzia oczami, calym cialkiem.. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Wtajemniczenie
|
Malinka-trochę z przerażeniem przeczytałam, że całujesz dziecko w usta. Tym bardziej z aftą starałabym się nie dotykać dziecka ustami.
Moonunit-oby ze zdrowiem córki było coraz lepiej. Eeyesblue-dobrze, że dojechaliście szczęśliwie. Dla małego dziecka taka podróż to też udręka niestety. Długo macie zamiar być w Polsce? Dlaczego nie pozwalasz, by dziecko było noszone? Z obawy o jego kręgosłup, że się przyzwyczai czy z zazdrości? ![]() Jakie macie zabawki teraz dla dzieci? My mamy karuzelę,bujaczek i matę oraz jakieś grzechotki. Zastanawiam się nad kupnem czegoś edukacyjnego na ten wiek, ale nie mam pomysłu. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2922 |
Zakorzenienie
|
Ja mam te zabawki z lamanze. Igor je uwielbia.
Wazy 5900 wszystko ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
Miałyśmy iść na spacer do południa, ale zadzwoniła pielęgniarka środowiskowa i do 12 do nas przyjdzie.:P
![]() |
#2926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemu tak Cię przeraża całowanie w usta dziecka? Co w tym dziwnego?
![]() |
#2927 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Trochę nas nie było ![]() U nas już upał, w pokoju 26 stopni ![]() Nie nadrabiałam was przyznam szczerze.. Liwka w nocy śpi strasznie niespokojnie tzn.rzuca się po całym łóżeczku ![]() ![]() ![]() Szczepienia czy którejś dziecko też ma już sporo tygodni i jeszcze nie było szczepione? O ile można te szczepienia odraczać? Miałyśmy iść w piątek, przesunęli nam na ten czwartek ale chciałabym wcześniej pokazać ją neurologowi i zastanawiam się czy nie przesunąć jeszcze o tydzień? Liwka ma 15 tygodni już.. Jak myślicie? Poradźcie coś..
![]() |
#2928 |
Wtajemniczenie
|
Mira dzięki
![]() Później będzie jeszcze ciekawiej To ogroma przyjemność patrzeć jak dziecko coraz bardziej świadomie oglada świat, uczy się nowych rzeczy ![]() Milenjudka dzięki. ![]() Ja też caluje w usta moja M ale to taki leciutki calus I rzadko się zdarza ;-) Tez polecam lamaze i mamy fajna szeleszczaca książeczke z babydream ;-) Misia Moniccs Ładnie wam chłopcy rosną ;-) Polly My mieliśmy ostatnia wizyte jakies 3.tyg temu ;-) ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Słoneczko ja bym najpierw poszła do neurologa Tym bardziej ze mialas takie zalecenia i jeszcze coś Ciebie niepokoi Lepiej to sprawdzić i odsunąć szczepienie
#2929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to normalne, tak samo jak oblizanie smoczka, który spadł na ziemię, a nie mam wody żeby umyć czy jedzenie wspólnego lizaka czy czegoś innego. Może za to zostanę zjechana, ale trudno.
![]() |
#2930 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie oblizuje smoka jak mam wode. Ale lepsze moje zarazki niz bloto 😂 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja między paluszkami wiecznie 'skarby' zbiera i takie łapki pcha do buzi. Nie mam zamiaru jej myć czy zabawek jej ciągle wymywać, bo nie chcę żeby żyła w sterylnym świecieu, bo pójdzie do szkoły i moment chorób nałapie. A całus od mamy czy taty, którzy żyją w tych samych warunkach co dzieciątko dla mnie niczym złym nie jest. ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() Albo w nocy jak jej wypadnie z łóżeczk ai nie chce mi się do łazienki iść myć ![]() Zawsze mam 2 smoki, drugi na wymianę, ale czasem tak go włożę, że nie umiem znaleźć ![]()
![]() |
#2933 |
Wtajemniczenie
|
Malinka-nie chcę naskakiwać. Widzę, że sporo z Was całuje te małe usteczka. Mnie przerażają właśnie zarazki
![]() Moonunit-mamy tę książeczkę z babydream, ale póki co jeszcze małej nie dałam do zabawy. Może faktycznie już czas. Sloneczko-ja bym poszła najpierw do neurologa. Z resztą tak długo czekaliście ze szczepieniem, więc tydzień w tą czy w tą nie robi różnicy. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2934 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Wtajemniczenie
|
Wymyśliłam prezent dla męża na dzień ojca.
Zakupiłam stojącą ramkę na3 zdjęcia. W środku jest prostokątna ramka,w której będzie zdjęcie taty i córeczki. Po bokach są ramki w kształcie serca i w środek zrobię masę solną i będzie odcisk w jednej ramce rączki,a w drugiej stópki. Nie mogę się doczekać efektu końcowego ![]() Na razie czekam za przesyłką. |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zakorzenienie
|
Ej moja tez się tak trzęsie, macha nóżkami i rączkami jak szalona.. Do tego w łóżeczku jak mnie nie ma na widoku to odchyla głowę do tylu i się odpycha nóżkami i zmienia pozycję np w poprzek łóżeczka. I rzuca się przy tym jak ryba bez wody.. Myślałam że to normalne? Chociaż nie powiem ze tez mnie to trochę niepokoi
#2937 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2938 |
Zakorzenienie
|
Nie mam dzisiaj pomysłu na dzień. Tz pojechał do roboty, będzie dopiero kolo 20.. A ja nie wiem co mam ze sobą i mała zrobić :-?
#2939 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do niej wstaje w nocy to leży w poprzek łóżeczka ![]()
26-03-2016 Natalia ![]() Edytowane przez eweokr Czas edycji: 2016-05-31 o 10:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tu najbardziej chodzi o prochnice ktora można zarazic dziecko jak będzie miało zęby Cytat:
![]() M ma biegunke To pewnie jakas jelitowka bo temperature też ma Dalam jej probiotyk i pije dużo wody Coś jeszcze moge jej dać? Chcę jej później ryż ugotować ale nie wiem czy nie za wcześnie Kurcze pierwszy raz ma tak od czasu pieluch :-(
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.