Mamy marzec 2016 epizod 1 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-31, 04:32   #2911
eeyesblue
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Czy ktoś wie czy afty są zaraźliwe?
Zrobiła mi się pierwszy raz w życiu i z przezorności Malutkiej w ustka nie całuję, ale raz sobie zapomniałam i teraz drżę żeby się nie zaraziła.
ja w swoim życiu mialam mnóstwo aft, przy całowaniu z mężem nie zarazilam go ani razu, ale z dzieckiem bym się bała trochę i ograniczyła całowanie w usteczka. smaruj fioletem

witam kochane wybaczcie, że nie odnoszę się do każdej, córcia wstała na pierwsza pobudke a ja stęskniona was nadrabiam
u nas w porządku, podróż przebiegła bardzo dobrze, ale ostatnie 3-4 godz to byla mordega niesamowita.. wysiadla nam klima, mala się tak umeczyla, że aż mieliśmy wyrzuty płakała jak po szczepieniu niekiedy a ja już razem z nią, kilka razy wyciagalam ja w czasie jazdy i poilam, bo nie było blisko postojów ciąglo się strasznie ten koniec, liczyłam każda minute dosłownie, już nawet z mężem nie rozmawialiśmy i nie cieszyło nas ze dom blisko. oczywiście robiliśmy przerwy, ale to kropla w morzu. najlepsze, że mala po wyjściu z samochodu po przyjeździe zaczęła się śmiac w głos, jakby że szczęścia że już koniec bardzo się boję powrotu..

w Polsce mala jest przeszczesliwa, wszystko nowe, tak ja cieszy, uśmiecha się dokoła, śmieje w głos, śpi pieknie. aż czuć że inne powietrze tu i w ogóle, bardzo ciężko będzie nam wrócić niestety.. a żeby nie było tak kolorowo to oczywiście mala jest noszona na okrągło, ale zwracamy uwagę żeby tego nie robili. teść mimo, że to 7 wnuczka oszalal całkowicie, jak mała zabierze tak niewiadomo gdzie go szukać, bo nie chce żeby ktoś ją zabierał mu wczoraj leżała w wózku, wziął na ręce a zaraz oglądam się i ich nie ma, okazało się, że sa na huśtawce na przodzie domu a mala z pampkiem mokrym siedzi cicho i pełen relaks narazie żadnych rad nie dostajemy odnośnie ubioru
widzę, że na tapecie temat odzieżowy ja również wybieram się dziś na zakupy po sukienke na wesele, które mamy w niedzielę oraz coś na chrzciny, ale nie mam pomysłu narazie na nic..

pozdrawiamy was goraco i dzieciaczki idę jeszcze w kime póki mala śpi

Edytowane przez eeyesblue
Czas edycji: 2016-05-31 o 04:37
eeyesblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 05:28   #2912
moonunit
Wtajemniczenie

Eeyesblue Myślałam ostatnio o was Dobrze ze podróż obyla sie bez większych awarii z wyjątkiem klimy Całe szczęście ze to było pod koniec podróży a nie na początku Z powrotem na pewno będzie lepiej bo wy już wiecie co i jak
Będziecie naprawiać ta klime w pl?
Dziadkowie to tacy już są Moi rodzice nie sa az tak wytrywni do noszenia ale i też nie komentuja ubioru Co innego tesciowie Tu zawsze jest a nie jest mu za zimno/a czapka itp Do noszenia też nie są chętni bo podejrzewam ze sie jeszcze obawiaja go wziąć na ręce Jak nie muszą to nie biorą ;-) a ja mam spokój ;-)
To super ze mala taka zadowolona tutaj
Powodzenia na zakupach czekam na zdjęcie sukienki ;-)
Stary 2016-05-31, 06:19   #2913
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
ja w swoim życiu mialam mnóstwo aft, przy całowaniu z mężem nie zarazilam go ani razu, ale z dzieckiem bym się bała trochę i ograniczyła całowanie w usteczka. smaruj fioletem
dzięki Fioletu tu chyba nie dostanę, ale wyślę wieczorem męża do apteki po cos

Dobrze, że dojechaliście szczęśliwie i klima pod koniec dopiero wysiadła
Czemu nie chcecie żeby Małą nosili?

Ja lecę za miesiąc do PL i już wiem, że noszona i rozdziadowywana będzie. Ale to tylko wakacje i każdy będzie się chciał nią nacieszyć przed powrotem tutaj. Swoją drogą będziemy też autem wracac i juz sie boje drogi

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

U nas znó pada, kolejny dzien
A miałam na zakupy z córcią jechaći nie wiem kiedy pojade. Pasujemi w tym tyg, potem zaczyna się Euro to jużnie wyjade z nią nigdzie bo strach po CH chodzic wtedy. A tu ciagle deszcz zapowiadaja

Córcia się właśnie obudziła i śmiechy do mnie strzela Kocham to jak wita mnie uśmiechem rano
To taka moja chwila, której nikt mi nie zabierze, nawet będąc w PL
Stary 2016-05-31, 06:31   #2914
marta1986222
Zakorzenienie

Mouninit jak M w nocy?

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Ale sie najadłam calą miske owsianki

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 06:34   #2915
misia880
Zakorzenienie

21 - 7 moj kochany syn 😍😍😍

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 06:54   #2916
mira81
Zadomowienie

Jezu co za pogoda.. Moje dziecie odsypia poranne harce. Krolewna wstala o 4h20 wesola jak skowronek i obudzila mnie nie jeczeniem a okrzykami radosci. Nie wiem czego sie nawachala w nocy ale wszystko ja bawilo. Jak ja zabralam do salonu to piszczala ze szczescia do wszystkiego..do lampy firanek poduszek. Ubaw po pachy. Gorzej ze mna..siedze teraz z kawa i zastanawiam sie czym podeprzec powieki.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 07:07   #2917
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Jezu co za pogoda.. Moje dziecie odsypia poranne harce. Krolewna wstala o 4h20 wesola jak skowronek i obudzila mnie nie jeczeniem a okrzykami radosci. Nie wiem czego sie nawachala w nocy ale wszystko ja bawilo. Jak ja zabralam do salonu to piszczala ze szczescia do wszystkiego..do lampy firanek poduszek. Ubaw po pachy. Gorzej ze mna..siedze teraz z kawa i zastanawiam sie czym podeprzec powieki.

to Cię córa załatwiła
A o pogodzie nawet nie mów, bo mnie trafia jak za okno zerkam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-31, 07:10   #2918
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Mouninit jak M w nocy?
Dziekuje ze pytasz Nadal miała temperature i dwa razy ja przeczyscilo Dobrze ze ma kilka piżamek bo polowa brudna Ale juz koldra schnie na dworzu a posciel właśnie kończy się prac

Dalam jej w nocy ibum i zasnela spokojnie Jeszcze jest niewyrazna ale juz nieco z nią lepiej
Jest trochę smutna bo ma zakaz bawienia sie z Szymonem Ale w sobotę impreza urodzinowa wiec wie ze musi teraz zdrowiec

Cytat:

ale pewnie wolisz to niz jakby miala plakac od rana ;-) Odespij jak mala sie zdrzemnie ;-) swoja drogą to musial być fajny widok takiego usmiechnietego malucha

Szymona też obudzil sie o 6 w doskonałym nastroju i uśmiechów było pełno Po 7 mi zasnal przed chwilą sie przebudzil ale jak tylko go przytulilam zasnal z powrotem Teraz spróbuję transferu bo juz głodna jestem ;-)
Stary 2016-05-31, 07:36   #2919
_polly_
Zakorzenienie

Nina przed chwilą wstała. to już drugi dzień pobudka ok.5 i później po 8.

Zapowiadają u nas deszcze przez najbliższe dni.:P w końcu można odetchnąć.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 07:38   #2920
mira81
Zadomowienie

Moonunit zdrowka dla M..
A widok malutkiej z taka glupawka naprawde wynagradza kazda nieprzespana godzine. Swoja droga to niesamowite ze taki trzymiesieczny(prawie) czlowieczek tak ekspresyjnie wyraza emocje..smieje sie buzia oczami, calym cialkiem..

Stary 2016-05-31, 08:39   #2921
milenujdka
Wtajemniczenie

Malinka-trochę z przerażeniem przeczytałam, że całujesz dziecko w usta. Tym bardziej z aftą starałabym się nie dotykać dziecka ustami.

Moonunit-oby ze zdrowiem córki było coraz lepiej.

Eeyesblue-dobrze, że dojechaliście szczęśliwie. Dla małego dziecka taka podróż to też udręka niestety. Długo macie zamiar być w Polsce? Dlaczego nie pozwalasz, by dziecko było noszone? Z obawy o jego kręgosłup, że się przyzwyczai czy z zazdrości?

Jakie macie zabawki teraz dla dzieci? My mamy karuzelę,bujaczek i matę oraz jakieś grzechotki. Zastanawiam się nad kupnem czegoś edukacyjnego na ten wiek, ale nie mam pomysłu.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 08:39   #2922
misia880
Zakorzenienie

Ja mam te zabawki z lamanze. Igor je uwielbia.

Wazy 5900 wszystko ok

Stary 2016-05-31, 08:44   #2923
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość

Wazy 5900 wszystko ok
My właśnie po szczepieniu i waży 5890g ;-)
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 08:46   #2924
milenujdka
Wtajemniczenie

Cytat:

Wazy 5900 wszystko ok
Dzięki misia, wchodzę na ich sklep i czuję, że odpłynę.

Ładne wagi już mają te nasze dzieciaczki
Stary 2016-05-31, 08:48   #2925
_polly_
Zakorzenienie

Miałyśmy iść na spacer do południa, ale zadzwoniła pielęgniarka środowiskowa i do 12 do nas przyjdzie.:P

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 08:53   #2926
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Malinka-trochę z przerażeniem przeczytałam, że całujesz dziecko w usta. Tym bardziej z aftą starałabym się nie dotykać dziecka ustami.
z aftą jej po buzi nie dotykam
A czemu tak Cię przeraża całowanie w usta dziecka?
Co w tym dziwnego?
Stary 2016-05-31, 08:56   #2927
sloneczko4477
Zadomowienie

Dzień dobry!
Trochę nas nie było
U nas już upał, w pokoju 26 stopni po południu za to przechodzą burze co dzień..
Nie nadrabiałam was przyznam szczerze..

Liwka w nocy śpi strasznie niespokojnie tzn.rzuca się po całym łóżeczku a dzisiaj jak wzięłam ją na kolana żeby ją nakarmić to zaczęła tak dziwnie drgać, trząść się - nie wiem jak to opisać.. Przeraziło mnie to strasznie szukam neurologa ale dziecięcy to jedynie Kraków muszę i tak ją skontrolować bo miałyśmy takie zalecenie ze szpitala i jeszcze ta dzisiejsza noc..
Szczepienia czy którejś dziecko też ma już sporo tygodni i jeszcze nie było szczepione? O ile można te szczepienia odraczać? Miałyśmy iść w piątek, przesunęli nam na ten czwartek ale chciałabym wcześniej pokazać ją neurologowi i zastanawiam się czy nie przesunąć jeszcze o tydzień? Liwka ma 15 tygodni już.. Jak myślicie? Poradźcie coś..
Stary 2016-05-31, 09:03   #2928
moonunit
Wtajemniczenie

Mira dzięki
Później będzie jeszcze ciekawiej To ogroma przyjemność patrzeć jak dziecko coraz bardziej świadomie oglada świat, uczy się nowych rzeczy
Milenjudka dzięki.
Ja też caluje w usta moja M ale to taki leciutki calus I rzadko się zdarza ;-)
Tez polecam lamaze i mamy fajna szeleszczaca książeczke z babydream ;-)

Misia Moniccs Ładnie wam chłopcy rosną ;-)

Polly My mieliśmy ostatnia wizyte jakies 3.tyg temu ;-)

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Słoneczko ja bym najpierw poszła do neurologa Tym bardziej ze mialas takie zalecenia i jeszcze coś Ciebie niepokoi Lepiej to sprawdzić i odsunąć szczepienie
Stary 2016-05-31, 09:07   #2929
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
Ja też caluje w usta moja M ale to taki leciutki calus I rzadko się zdarza ;-)
u nas tez nie są to mocne całusy, ot czasem pocałuję ją w usteczka

Dla mnie to normalne, tak samo jak oblizanie smoczka, który spadł na ziemię, a nie mam wody żeby umyć czy jedzenie wspólnego lizaka czy czegoś innego. Może za to zostanę zjechana, ale trudno.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-31, 09:15   #2930
mira81
Zadomowienie

Cytat:

Dla mnie to normalne, tak samo jak oblizanie smoczka, który spadł na ziemię, a nie mam wody żeby umyć czy jedzenie wspólnego lizaka czy czegoś innego. Może za to zostanę zjechana, ale trudno.
Dla mnie tez normalne ze caluje sie dziaciaczki.Jesli chodzi o przekazywanie zarazkow to chyba wiecej ich dzieci polykaja przez wkladanie raczek do buzi. Jeszcze 2 miesiace temu jak nie robily nic innego tylko spaly to nietrudno bylo im zapewnic sterylne warunki ale teraz jak dotykaja wszystkiego...No chyba ze ktos je myje dziecku mydlem co pare minut.

Stary 2016-05-31, 09:17   #2931
misia880
Zakorzenienie

Cytat:

Dla mnie norma
Nie oblizuje smoka jak mam wode.
Ale lepsze moje zarazki niz bloto 😂

Stary 2016-05-31, 09:21   #2932
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie tez normalne ze caluje sie dziaciaczki.Jesli chodzi o przekazywanie zarazkow to chyba wiecej ich dzieci polykaja przez wkladanie raczek do buzi. Jeszcze 2 miesiace temu jak nie robily nic innego tylko spaly to nietrudno bylo im zapewnic sterylne warunki ale teraz jak dotykaja wszystkiego...No chyba ze ktos je myje dziecku mydlem co pare minut.

Otóż to Plus zabawki lądują w buzi, któe zbierają kurz, oślinione są więc też się zarazki robią. A jak ktoś ma zwierzęta to już w ogóle, takie pieski/kotki też pewie zaczepiają dzieciaczki.
Moja między paluszkami wiecznie 'skarby' zbiera i takie łapki pcha do buzi.

Nie mam zamiaru jej myć czy zabawek jej ciągle wymywać, bo nie chcę żeby żyła w sterylnym świecieu, bo pójdzie do szkoły i moment chorób nałapie. A całus od mamy czy taty, którzy żyją w tych samych warunkach co dzieciątko dla mnie niczym złym nie jest.

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Dla mnie norma
Nie oblizuje smoka jak mam wode.
Ale lepsze moje zarazki niz bloto 😂
jak mam wodę to też nie oblizuję, ale z braku laku liznę

Albo w nocy jak jej wypadnie z łóżeczk ai nie chce mi się do łazienki iść myć
Zawsze mam 2 smoki, drugi na wymianę, ale czasem tak go włożę, że nie umiem znaleźć
Stary 2016-05-31, 09:25   #2933
milenujdka
Wtajemniczenie

Malinka-nie chcę naskakiwać. Widzę, że sporo z Was całuje te małe usteczka. Mnie przerażają właśnie zarazkiz drugiej strony to są takie małe czułości co daje wiele radości. Może sama się do tego przekonam, choć nie wiem. Póki co omijałam usta. Jedyna pewna rzecz to taka, że nie pozwolę komuś innemu całować dziecka w usta.

Moonunit-mamy tę książeczkę z babydream, ale póki co jeszcze małej nie dałam do zabawy. Może faktycznie już czas.

Sloneczko-ja bym poszła najpierw do neurologa. Z resztą tak długo czekaliście ze szczepieniem, więc tydzień w tą czy w tą nie robi różnicy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-31, 09:28   #2934
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Trochę nas nie było
U nas już upał, w pokoju 26 stopni po południu za to przechodzą burze co dzień..
Nie nadrabiałam was przyznam szczerze..

Liwka w nocy śpi strasznie niespokojnie tzn.rzuca się po całym łóżeczku a dzisiaj jak wzięłam ją na kolana żeby ją nakarmić to zaczęła tak dziwnie drgać, trząść się - nie wiem jak to opisać.. Przeraziło mnie to strasznie szukam neurologa ale dziecięcy to jedynie Kraków muszę i tak ją skontrolować bo miałyśmy takie zalecenie ze szpitala i jeszcze ta dzisiejsza noc..
Szczepienia czy którejś dziecko też ma już sporo tygodni i jeszcze nie było szczepione? O ile można te szczepienia odraczać? Miałyśmy iść w piątek, przesunęli nam na ten czwartek ale chciałabym wcześniej pokazać ją neurologowi i zastanawiam się czy nie przesunąć jeszcze o tydzień? Liwka ma 15 tygodni już.. Jak myślicie? Poradźcie coś..
Sloneczko dla pewnosci wybralabym sie do neurologa..chociaz pewnie to nic strasznego.Teraz u dzieci kiedy wszystkie polaczenia nerwowe "buzuja" moga zdarzyc sie rozne dziwne tiki i zachowania ale lepiej sprawdzic dla wlasnego spokoju. Moja np w nocy tez spi niespokojnie..to przez raczki nad ktorymi jeszcze nie ma kontroli. Nie wiem czy dobrze wyobrazilam sobie to co piszesz o Liwii jak ja wzielas do karmienia ale chyba podobne zachowanie widzialam u synka znajomych ( 4i pol miesiaca) Byli u nas i maly nagle zaczal sie tak wlasnie trzasc i drgac. Trwalo to dosc dlugo i zdarzylo sie 2 razy przez te pare godzin u nas. Taka jakby trzesawka z ekscytacji no nie wiem jak to nazwac lepiej. Chociaz nic ekscytujacego sie nie dzialo..Zwrocilam na to uwage od razu ale nie spytalam co mu jest bo jakos mi bylo glupio a oni nie wygladali na zaniepokojonych.

Stary 2016-05-31, 09:42   #2935
milenujdka
Wtajemniczenie

Wymyśliłam prezent dla męża na dzień ojca.
Zakupiłam stojącą ramkę na3 zdjęcia. W środku jest prostokątna ramka,w której będzie zdjęcie taty i córeczki. Po bokach są ramki w kształcie serca i w środek zrobię masę solną i będzie odcisk w jednej ramce rączki,a w drugiej stópki. Nie mogę się doczekać efektu końcowego
Na razie czekam za przesyłką.
Stary 2016-05-31, 09:43   #2936
Darkanddark
Zakorzenienie

Ej moja tez się tak trzęsie, macha nóżkami i rączkami jak szalona.. Do tego w łóżeczku jak mnie nie ma na widoku to odchyla głowę do tylu i się odpycha nóżkami i zmienia pozycję np w poprzek łóżeczka. I rzuca się przy tym jak ryba bez wody.. Myślałam że to normalne? Chociaż nie powiem ze tez mnie to trochę niepokoi
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 09:45   #2937
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Malinka-nie chcę naskakiwać. Widzę, że sporo z Was całuje te małe usteczka. Mnie przerażają właśnie zarazkiz drugiej strony to są takie małe czułości co daje wiele radości. Może sama się do tego przekonam, choć nie wiem. Póki co omijałam usta. Jedyna pewna rzecz to taka, że nie pozwolę komuś innemu całować dziecka w usta.

Moonunit-mamy tę książeczkę z babydream, ale póki co jeszcze małej nie dałam do zabawy. Może faktycznie już czas.

Sloneczko-ja bym poszła najpierw do neurologa. Z resztą tak długo czekaliście ze szczepieniem, więc tydzień w tą czy w tą nie robi różnicy.
No oprocz meza ( chociaz on jej nie caluje w usta) tez nikomu nie pozwolilabym jej calowac tym bardziej w usta. Tesciowa jak byla u nas to od razu ja ustawilam do pionu bo mi sie pchala z dziobem do malej ( a pod nosem slady po opryszczce).Powiedzialam jej ze jak chce calowac mala to co najwyzej w czubek glowy. I teraz jak pojedziemy do polski to tez nie zamierzam na to pozwolic. Jak bedzie starsza i sama bedzie rozdawac caluski to nie ma problemu ale nie teraz.

Stary 2016-05-31, 10:04   #2938
Darkanddark
Zakorzenienie

Nie mam dzisiaj pomysłu na dzień. Tz pojechał do roboty, będzie dopiero kolo 20.. A ja nie wiem co mam ze sobą i mała zrobić :-?
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 10:09   #2939
eweokr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Ej moja tez się tak trzęsie, macha nóżkami i rączkami jak szalona.. Do tego w łóżeczku jak mnie nie ma na widoku to odchyla głowę do tylu i się odpycha nóżkami i zmienia pozycję np w poprzek łóżeczka. I rzuca się przy tym jak ryba bez wody.. Myślałam że to normalne? Chociaż nie powiem ze tez mnie to trochę niepokoi
Nasza też tak się wierci macha rączkami i nóżkami
Co do niej wstaje w nocy to leży w poprzek łóżeczka ale słyszałam, że to normalne 😏

Edytowane przez eweokr
Czas edycji: 2016-05-31 o 10:10
eweokr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 10:16   #2940
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:

Każdy robi jak uważa Też sądzę ze lepsze moje zarazki niż bloto ale powiem szczerze ze nigdy nie musialam tego robić Zawsze miałam wodę przy sobie żeby w razie czego opłukać smoka
Tu najbardziej chodzi o prochnice ktora można zarazic dziecko jak będzie miało zęby
Cytat:
Wymyśliłam prezent dla męża na dzień ojca.
Zakupiłam stojącą ramkę na3 zdjęcia. W środku jest prostokątna ramka,w której będzie zdjęcie taty i córeczki. Po bokach są ramki w kształcie serca i w środek zrobię masę solną i będzie odcisk w jednej ramce rączki,a w drugiej stópki. Nie mogę się doczekać efektu końcowego
Na razie czekam za przesyłką.
Piekny prezent wymyślilas

M ma biegunke To pewnie jakas jelitowka bo temperature też ma Dalam jej probiotyk i pije dużo wody Coś jeszcze moge jej dać? Chcę jej później ryż ugotować ale nie wiem czy nie za wcześnie Kurcze pierwszy raz ma tak od czasu pieluch :-(

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości