|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- 😂😂😂 a jak Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4382 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
((( no i próbowałam każdej pozycji karmienia i nic zero no to dałam kolejne 90 mm wypiła, pobujalam, pospiewalam i właśnie śpi.., ((( zobaczymy co będzie jak się obudzi ((( czy to jednorazowa akcja czy tak jak u Was. Wtedy nie wiem co zrobię nie mam siły walczyć ona tak strasznie płakała i się darła widać że cierpiała a ja ryczalam razem z nią
|
|
#4383 |
|
Rozeznanie
|
Małej kupiliśmy huśtawkę- taką co się sama buja
Ręce może odpoczną. A duży zapytany o prezent na dzień dziecka powiedział że chce regał na zabawki z ikei :-o Praktyczne dziecko Oj Esor współczuję, mojej po 4 dniach przeszło ale u Marci problem się już długo ciągnie... Straszne to jest
Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-05-31 o 11:43 |
|
|
|
#4384 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
A chustawke widziałam na fb super jest! Tylko ona chyba tylko do 9 kg?
|
|
#4385 |
|
Rozeznanie
|
Znalazłam taką do 12 kg... I super jest, fajne materialy, wszystko ściągane do prania
![]() A Michał dostanie ten regał. Tż jutro po niego jedzie ![]() Dobrze że to prezenty składkowe z moimi rodzicami |
|
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4387 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona je spokojnie i w normalnej pozycji tylko na śpiocha, więc nawet się cieszę, że się budzi tak często. Najgorzej jest po południu i wieczorem u nas... wtedy najbardziej i najdlużej się rzuca i nie dam rady karmić w normalnej pozycji tylko tak jak Wam pisalam i muszę się przy tym bujać 😑 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Lila zasnęła jeszcze kolo 9, wiec w końcu i ja ze znęczenia padłam i spałam 1.5h. Właśnie cycamy od 40 minut... uwaga w normalnej pozycji chociaż wierci się jakby owsiki miała... ale przynajmniej je. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|||
|
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
Chociaz je. Eh jakbym sievie widziała sprzed paru dni. Teraz ciut lepieh.
Kurde mega xhmury sa poszlabym na dwor ale nie wzielam folii przexiwdesCzowej z domu :-(
|
#4389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiedzma, ty też z lubelszczyzny- skad dokładniej, jeśli można wiedzieć? bo ja tez
|
|
|
|
|
#4390 |
|
Rozeznanie
|
Aninis moja jak się wierci podczas jedzenia to później z reguły następuje spektakularny paw
Dziecko spało 2 h z czego godzinę w huśtawce... Cud.
|
|
|
|
#4391 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Milek pospał z rana krótko, myslałam, ze spi, bo tak cicho i zajrzałam do pokoju, a on szczerzy paszczę . Teraz była kolejna proba spania, zobaczymy, ile tym razem pośpi, dobrze, że nie marudzi, tylko gada, piszczy i rechocze no i standardowo tarmosi słonia ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Oby przeszlo ;-) esor i aninis trzymam kciuki. Mysle ze trzeba to przeżyć jeśli chce się utrzymać kp... mówią o tym kryzysie jako o samoodstawieniu sie od piersi i ze trzeba przetrwax.. ja najgorsze przeszlan mam nadzieje :/
|
#4393 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ponieważ nie mam gondoli w tym wózku z prawdziwego zdarzenia, bo to starszego typu wózek, zamówiłam materacyk do niej, bo wyłozyłam kocyk, ale małemu gorąco na tym, a taki lepszy materacyk kosztuje tylko 19 zl. max. jutro odbieram ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
![]() , choc główką macha strasznie .Wczoraj zasnął na naszym łózku, leżał pośrodku wzdłuż, po kilku min. przyszłam go przenieść do łóżeczka, a leżał już odwrotnie i to przez sen .spoko, ja też tak czuję |
|||
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matka to silna istota jak się okazuje dacie radę
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli mnie jeszcze taki wesoly cały tydzien czeka 😕 a najgorsze, że szwagier przyjeżdża do Pl i będziemy do teściów do krk jechać. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
Lamia konkret sobie chłopak zazyczyl
![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- My lezymy i czytamy tzn mama czyta a dziecko słucha i mówię mu co na wizażu taaa matka wariatka
|
#4398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
Siedze przy kompie i gadam mu co robię, a ten lezy na podłodze na macie i obserwuje matkę ![]() A zazwyczaj starczy włączyc radio i śpiewac, nie wazne że się słów nie zna, trza śpiewać
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-05-31 o 12:35 |
||
|
|
|
#4399 |
|
Wtajemniczenie
|
Aninis, Esorku, oj to niezbyt ciekawie
.Mój jak czasem niezbyt jadł z cyca, to dawałam smoczek taki do uspokajania, jak ssał i był spokojny, to szybko wyciagałam i wtedy wsuwałam cyca, dawało sie czasem oszukać U nas masakra jest, jak ktoś wejdzie jak kp, nie ma mowy wtedy już o jedzeniu, wszystko go rozprasza. Dziewczyny, czy u Was też tak jest, że na początku mleko nie leci? mój musi kilka razy pociagnać "na pusto"i wtedy czuję, ze dopiero leci a M. łyka. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Aninis moze w gosciach bedzie lepiej..
|
|
#4401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podobno dzięki temu dzieci szybciej się uczą mówić , u K. się sprawdziło, u M. jeszcze nie wiem
|
|
|
|
|
#4402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czasem się przy tym nieźle spoci ale jak bodajże Figa pisała nasze mleczko na bieżąco się produkuje także najpierw muszą. maluszki pobudzić laktację i wtedy leci u nas też ciągle odwracalny od cycka bo coś ciekawego zawsze się znajdzie.
|
|
#4403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Taka zaspana moze nie bedzie protestowac. Moja jak jest glodna po spaniu to wezmie cycka, w nocy tez nie ma zadnych protestow.A tak w ogole dziewczyny to obudzilam sie dzisiaj z malinka na cycku Wrocilam wlasnie ze spotkania dla mam, ktore organizuje nasza przychodnia. Mloda dziewczyna, mama 5 miesiecznego synka, zwierzyla sie, ze jej facet wlasnie jej oswiadczyl, ze odchodzi od niej. Podobno juz od jakiegos czasu jego uczucia wygasly i nie chce nawet tego zwiazku ratowac szczegolnie, ze juz zaczal spotykac sie z kolezanka z pracy. Masakra |
|
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4405 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze z tym wiedzieć, bo juz się balam, że mi mleczko niknie,a ja nie wyobrażam sobie zwłaszcza w nocy robić mm , cyc górą i wygoda i zawsze pod ręką ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
, a facet to kawał ch..a a reszta dziada ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4406 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha tzn ze że mną wszystko dobrze my czasem jeszcze tańczy my przed lustrem ![]() Cytat:
myślę że to minie Zośce tylko jeszcze trochę przecież tak nie może być wiecznie zobacz nawet w tej trudniej sytuacji sobie jakoś radzisz dużo jeszcze gości do zapraszanie macie ? ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
|
|
#4407 | ||||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Też tak mam. Czasem to serio musi się z pol min naciumkac zanim poleci. I się wkurza przez to Czasem :/ Cytat:
twarda sztuka z Ciebie, ja skapitulowalam ;( i teraz mam wyrzuty :P Cytat:
Hahaha też miałam taka malinke raz ![]() A co do tego chłopa to masakra żal słów... Straszna tragedia taki nieodpowiedzialny Cytat:
|
|
#4408 |
|
Rozeznanie
|
Moją koleżankę facet zostawił jeszcze zanim Lilka się urodziła. Ciężko jej ale jakoś sobie radzi... Takich to tylko ubić
![]() U mnie Zuza pociągnie 3 razy i mleko sika pod dużym ciśnieniem na wszystkie strony. Zakładam nakładki bo inaczej sie krztusi i wścieka.. Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-05-31 o 13:31 |
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
Nie miej wyrzutów że nakarmiłaś dziecko
Ja przy tym skoku kazałam mężowi zakupić puszkę mleka w chwili słabości, a następnego dnia zakazałam mu ja otwierać heheh Myślał sobie żem czub chyba I teraz nie wiem co z ta puszką zrobić, jest do 6go miesiąca i raczej nie planuję jej otwierać. Zmarnuje się.---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- No kur... zostawić ciężarną? To już menda nie człowiek..
|
#4410 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
qle chyba prawidlowo przybiera, bo nic nie wspominała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja chcialam wyjac z malym, wysmarowałam nas filtrem, a tu grzmi Cytat:
Edytowane przez wykalacka Czas edycji: 2016-05-31 o 14:45 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

wierzga drze się tak jakby miała jej krtan peknac i to co u Was... O cycku nie ma mowy
a jak u Was z Tż?
co nie
Ręce może odpoczną. A duży zapytany o prezent na dzień dziecka powiedział że chce regał na zabawki z ikei :-o Praktyczne dziecko 

zamówiłam ta okropną parasolke do wózka... brzydkie to...ale co poradzić w budce mu za duszno jak takie upały

, u K. się sprawdziło, u M. jeszcze nie wiem
Podobno juz od jakiegos czasu jego uczucia wygasly i nie chce nawet tego zwiazku ratowac szczegolnie, ze juz zaczal spotykac sie z kolezanka z pracy. Masakra
myślę że to minie Zośce tylko jeszcze trochę przecież tak nie może być wiecznie