|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Cytat:
i się nie zanosi, zapis skurczowy na ktg płaski jak stół.
|
|
|
#212 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja myślałam, że Ty już po cc, bo się zaczęło u Ciebie... Już tyle wytrzymałaś, podziwiam Cię. Bliżej już niż dalej... Trzymam kciuki za to żeby już niebawem się zaczął poród i żebyś mogła już z dziewczynkami wrócić do domu. A kp bliźniąt różnie wychodzi. Są mamy które karmią z powodzeniem równocześnie, inne praktycznie od razu sięgają po butlę. Ja szczerze się przyznam, że raczej bym nawet nie myślała o jakimś dłuższym kp. Moja kuzynka ma dwóch chłopaków i karmiła 2 tygodnie, bo tyle czasu był jej mąż z nią w domu. Potem podała mm, bo inaczej w ogóle nie byłaby w stanie normalnie funkcjonować tym bardziej że ma też starsze dziecko, które również wymagało opieki. |
|
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Maria najgorsze jest to czekanie. Ale jeszcze chwila i zostanie Ci wszystko wynagrodzone
|
#215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie nie mam wygodnych spodenek i tak się męczę z podwiniętymi nogawkami... Chyba z pomocą nożyczek skrócę takie jedne Cytat:
Ciekawe co tam u Olinki po rozmowie z prowadzącym?
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że Cię tak przetrzymują, wcale Ci się nie dziwię, że tak to przeżywasz - mnie to już by chyba musieli w biały kaftan ubierać po tylu tygodniach w szpitalu ![]() Ja wątpię żeby to był czop, ot większa ilość gęstszej wydzieliny W pierwszym momencie pomyślałam, że to jakiś zwiastun, ale nic się nie dzieje, więc czekam sobie dalej. Bardzo bym tylko chciała żeby nic się nie zadziało do niedzieli, bo od jutra będę sama w domu Więc jak nie dziś, to już niech w tym tygodniu Marysia nie wyłazi
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz Kochana dwa wyjścia:Albo robisz Mamie niespodzianke na Dzień Dziecka ale czekasz spokojnie w brzuszku az Tatus wróci ![]() Prosze się zastanawic
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Aniu Mam nadzieję, że dotarło Mieliśmy już w trójkę całą serię pogadanek na ten temat, zobaczymy czy dziecko posłucha
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Maria- podziwiam Cię bardzo za hart ducha- ja bym sczezła w szpitalu po tylu tygodniach, także nie miej wyrzutów do siebie że już byś chciała przytulać maluchy Wkurzyłam się na koleżankę, bo zaczęła mnie straszyć, że poród drugiego dziecka jest o wiele gorszy niż 1- że niby macica jest bardziej rozciągnięta i bardziej boli obkurczanie. No nawet jeśli tak jest, to powinna wiedzieć, że najgorsze jest straszenie kogoś ![]() Chyba dopada mnie hormonik... |
|
|
|
|
#222 |
|
Rozeznanie
|
Mnie dopadła godzinna drzemka masakra jaka ja padnięta ledwo co żyje chyba mam dzisiaj gorszy dzień :/
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Może ciocie posłucha
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
|
|
#225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i cały czas łaże po podwórku wię sąsiedzi mieli by niezłe widoki Cytat:
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-05-31 o 12:21 |
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
moje piękności
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-05-31 o 12:21 |
|
|
|
#228 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny w Rossmann są te małe pojemniki w promocji, niecałą złotówka.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61120381]Dziewczyny w Rossmann są te małe pojemniki w promocji, niecałą złotówka.
[/QUOTE] Na pokarm?
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Opis porodu:
Na patologię ciąży trafiłam głównie z powodu niskiego poziomu wód płodowych (afi 6-7). Co do wielkości dziecka to moja lekarka stwierdziła, że jest małe i wpisała na skierowaniu podejrzenie hipotrofii. Miałam iść tam tylko i wyłącznie na obserwację. Przez tydzień byłam pod obserwacją. Codziennie 3 razy ktg miałam robione i w między czasie 3 usg. Niestety poziom wód płodowych był z dnia na dzień coraz mniejszy, przepływy w drugim usg wyszły nie zaciekawe, mała może minimalnie przybrała na wadze, ale nie wiele. Dzień przed cc miałam robione usg, które miało ostatecznie stwierdzić co ze mną zrobić. Dwaj lekarze po konsultacji stwierdzili jednogłośnie, że trzeba wykonać cc. Powiedzieli, że mała nie przybiera w brzuchui, że będzie jej lepiej na świecie i wtedy na pewno przybierze na wadze. To dla jej dobra. Dla mnie było najważniejsze zdrowie małej i skoro tak zadecydowali to wiedzieli co robić. 19.05 na obchodzie powiadomili mnie, że na 100% wykonają tego dnia cc. Jak pamiętacie, albo nie pisałam Wam, ze czekałam strasznie długo na cesarkę. W końcu po 18 zawieźli mnie na salę operacyjną. Mój mąż jechał razem ze mną. Widziałam, jego przerażenie w oczach a ja starałam się nie denerwować. Już chciałam, aby było po wszystkim. Na sali operacyjnej panowała bardzo miła atmosfera Nie spodziewałam się, że będę tak zrelaksowana Lekarze włączyli muzykę, nawet tańczyli Po podaniu znieczulenia poczułam jak mnie rozcinają. Nie bolało, ale było czuć co robią:P Poczułam jak mnie rozciągają i wiedziałam co zaraz ma nastąpić. Czekałam na płacz mojego dziecka. Czas mi się tak dłużył wtedy. Bałam się, że go nie usłyszę- nie wiem czemu tak po prostu. I po chwili usłyszałam jak malutka płacze. Łzy szczęścia napłynęły mi do oczu. Pokazali malutką i zabrali. I wtedy powiedziałam: boże jaka ona malutka. Lekarka wtedy powiedziała: to był już na panią czas- wtedy nie zastanawiałam się o co chodzi i w sumie później o tym zapomniałam co powiedziała, ale z mężem cały czas zastanawiamy się nad sensem tego zdania. Może było coś czego nie chciała mi powiedzieć? Nie wiem Po pewnym czasie spytałam się ile mała waży i ile ma cm --> 47 cm, 2040 i 10/10. Byłam taka szczęśliwa, że dostała dyszkę. Po chwili jedna pani podeszła do mnie ponownie z maleństwem, przytknęła do policzka a ja się spytałam czy mogę pocałować I tego dnia malutką już tylko widziałam na zdjęciach. Zabrali ją na wcześniaczki a mąż do 21 przy niej siedział. Nie była w inkubatorze ani podłączona do respiratora. Na wcześniaczkach leżała 3 dni, miała jedynie kroplówkę podłączoną, aby szybciej nabrała na wadze.Następnego dnia po cc starałam się jak najszybciej wstać, aby tylko pójść do malej. Codziennie przez 3 dni do niej chodziłam a w poniedziałek już miałam ją przy sobie Nasze maleństwo przybiera na wadze i dziś waga pokazywała 2190 Jestem taka szczęśliwa, że mimo iż urodziła się w 36tc + 1 jest zdrowa i tak szybko ją dostałam na salę a potem szybko wyszliśmy ze szpitala. Kocham ją
|
#231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zebrah niestety są ludzie, którzy nie mają kompletnie wyczucia. Niestety też znam dwie takie. Nie przejmuj się, tak jak dziewczyny piszą, przecież każdy poród jest inny, więc niekoniecznie u Ciebie też tak musi być.
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia ehhh popłakałam się.... Jeszcze raz Gratuluję i życzę aby córcia rosła zdrowo i dużo miłości i radości Wam dawała
![]() Nie ma nic piekniejszego jak ujrzeć swoje Szczęście swoja Miłość.... ale się poryczalam....
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia, jak cudownie
Faktycznie, kruszynka, ale za to jaka dzielna!
|
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki spokój z niego bije Dużo zdrowia dla Was obydwu, teraz będzie już tylko lepiej
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agusia super opis boszzzzrobiłam zamówienie w gemini- cóż za zapłon ![]() młody u babci za godzine chyba przyjadą więc się byczę ![]() Australia co do zwiastunów, to ja się dzisiaj zlekłam bo mnie w krzyżu łupnęło, no i jak całą ciążę miałam problemy z "2" tak od wczoraj kilka razy chodzę do wc już jak mam ten termin na 6-go to niech się ten łobuz tego trzyma a jak ma focha i chce szybciej to ok- ale tylko sn jak się odwróci o! taka jestem niedobra matrona
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2016-05-31 o 12:57 |
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Ogarnelam piwonie
odkurzylam. Teraz podłogi przemyje i zajme się truskawkami- pomroze
|
#238 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej
Byłam dzisiaj w szpitalu i umówiłam się na kwalifikację do cc na 6 czerwca. Pytałam też o ktg i najwcześniej mogli mnie zapisać też na 6, w tym tygodniu jeszcze muszę zrobić prywatnie. Co ciekawe przy okazji ktg musiałam zapisać się na wizytę w poradni, bo inaczej oni nie mogą zrobić, tylko musi być tego samego dnia ktg i wizyta. Australia Dopisz mi proszę wizyty: 1 czerwca i 10 czerwca ![]() Cytat:
Tyle czasu już czekasz... Przecież to i tak już teraz kwestia dni pewnie, a Ty na pewno byłabyś spokojniejsza wiedząc.Haha, ale fajny I kwiatki również piękne ![]() Cytat:
Cytat:
Super, że z malutką ok i pięknie daje sobie radę |
|||
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słuchaj chłopie lepiej wychodzić główka na świat niż nogami... gdzie Ci się śpieszy? Jeszcze się nachodzisz Posłuchaj Mamci i przekręcaj się to takie fajne jest
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma bata do soboty do 9:00 ma siedzieć w brzuchu! wtedy może lekarz obwieści radosna nowinę podbudowałam się troszkę tym, że Esterka fiknęła a termin dzień przed nami
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.

A Elain ma czas do jutra! Kto to widział żeby 2. dziecko po terminie urodzić
i się nie zanosi, zapis skurczowy na ktg płaski jak stół.

Zdarzało mi się wstawać z łóżka tuż przed powrotem męża z pracy 
Szkoda, że Cię tak przetrzymują, wcale Ci się nie dziwię, że tak to przeżywasz - mnie to już by chyba musieli w biały kaftan ubierać po tylu tygodniach w szpitalu
W pierwszym momencie pomyślałam, że to jakiś zwiastun, ale nic się nie dzieje, więc czekam sobie dalej. Bardzo bym tylko chciała żeby nic się nie zadziało do niedzieli, bo od jutra będę sama w domu
Więc jak nie dziś, to już niech w tym tygodniu Marysia nie wyłazi

A i cały czas łaże po podwórku wię sąsiedzi mieli by niezłe widoki
Faktycznie, kruszynka, ale za to jaka dzielna!
boszzz
już jak mam ten termin na 6-go to niech się ten łobuz tego trzyma a jak ma focha i chce szybciej to ok- ale tylko sn jak się odwróci o! taka jestem niedobra matrona