Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-31, 13:13   #241
Asiek121
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

ja ogarniam stópki, łatwe to nie jest

naczynka mi strasznie popękały wokól pępka, zagoi sie ? :P
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 13:14   #242
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie Dziewczyny za pamięć . Jestem, nie rodzę, wczoraj miałam kryzys, musiałam sobie poryczeć. Myślałam, że usłyszę jakiś konkretny termin, do którego będę mogła odliczać, a usłyszałam znowu "leżymy, czekamy, obserwujemy". Czop odszedł tydzień temu, 3 tygodnie temu powiedzieli, że w każdej chwili może się zadziać, przeżyłam pełnię, burze i nic. Ja wiem, że dobrze, żeby jeszcze posiedziały, ale dla mojej psychiki przydałaby się jakaś data końcowa. No i jestem wieczniw niewyspana, jak wczoraj czytałam z jaką częstotliwością niektóre z Was karmiły to złapałam kolejną załamkę. Dużo jestem w stanie znieśc, ból itd., ale niewyspania nie. Przepływy dobre, waga może ciut za niska, jedna 2.000-2.300, druga 2.450-2.600. No to pomarudziłam, nie chciałam Wam wczoraj pisać, bo marudziłabym jeszcze bardziej.
.
Kochana, jak masz kryzys to pisz do nas śmiało!- zawsze postaramy się jakoś wesprzeć
Spokojnie, tyle wytrzymałaś to jeszcze dasz radę
Niedługo będziesz tulić maleństwa swoje

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Wrocilam z placu Kupilam 6 surfin 2 begonie i doniczke

Dodatkowo dwie pary getrow bo wczoraj jedne mi się stargaly na róży:/ a drugie w kroku maja dziury po 12-14 zl. 4 pary majcioch oby na wyjście byly

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Aaaa i 2 kg truskawek zamroże sobie
jakie to dziury po 12-14 zł?

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Opis porodu:

Na patologię ciąży trafiłam głównie z powodu niskiego poziomu wód płodowych (afi 6-7). Co do wielkości dziecka to moja lekarka stwierdziła, że jest małe i wpisała na skierowaniu podejrzenie hipotrofii. Miałam iść tam tylko i wyłącznie na obserwację.

Przez tydzień byłam pod obserwacją. Codziennie 3 razy ktg miałam robione i w między czasie 3 usg. Niestety poziom wód płodowych był z dnia na dzień coraz mniejszy, przepływy w drugim usg wyszły nie zaciekawe, mała może minimalnie przybrała na wadze, ale nie wiele.

Dzień przed cc miałam robione usg, które miało ostatecznie stwierdzić co ze mną zrobić. Dwaj lekarze po konsultacji stwierdzili jednogłośnie, że trzeba wykonać cc. Powiedzieli, że mała nie przybiera w brzuchui, że będzie jej lepiej na świecie i wtedy na pewno przybierze na wadze. To dla jej dobra. Dla mnie było najważniejsze zdrowie małej i skoro tak zadecydowali to wiedzieli co robić. 19.05 na obchodzie powiadomili mnie, że na 100% wykonają tego dnia cc. Jak pamiętacie, albo nie pisałam Wam, ze czekałam strasznie długo na cesarkę.

W końcu po 18 zawieźli mnie na salę operacyjną. Mój mąż jechał razem ze mną. Widziałam, jego przerażenie w oczach a ja starałam się nie denerwować. Już chciałam, aby było po wszystkim. Na sali operacyjnej panowała bardzo miła atmosfera Nie spodziewałam się, że będę tak zrelaksowana Lekarze włączyli muzykę, nawet tańczyli a anestezjolog sobie ze mną żartował Po podaniu znieczulenia poczułam jak mnie rozcinają. Nie bolało, ale było czuć co robią:P Poczułam jak mnie rozciągają i wiedziałam co zaraz ma nastąpić. Czekałam na płacz mojego dziecka. Czas mi się tak dłużył wtedy. Bałam się, że go nie usłyszę- nie wiem czemu tak po prostu. I po chwili usłyszałam jak malutka płacze. Łzy szczęścia napłynęły mi do oczu. Pokazali malutką i zabrali. I wtedy powiedziałam: boże jaka ona malutka. Lekarka wtedy powiedziała: to był już na panią czas- wtedy nie zastanawiałam się o co chodzi i w sumie później o tym zapomniałam co powiedziała, ale z mężem cały czas zastanawiamy się nad sensem tego zdania. Może było coś czego nie chciała mi powiedzieć? Nie wiem

Po pewnym czasie spytałam się ile mała waży i ile ma cm --> 47 cm, 2040 i 10/10. Byłam taka szczęśliwa, że dostała dyszkę. Po chwili jedna pani podeszła do mnie ponownie z maleństwem, przytknęła do policzka a ja się spytałam czy mogę pocałować I tego dnia malutką już tylko widziałam na zdjęciach. Zabrali ją na wcześniaczki a mąż do 21 przy niej siedział. Nie była w inkubatorze ani podłączona do respiratora. Na wcześniaczkach leżała 3 dni, miała jedynie kroplówkę podłączoną, aby szybciej nabrała na wadze.

Następnego dnia po cc starałam się jak najszybciej wstać, aby tylko pójść do malej. Codziennie przez 3 dni do niej chodziłam a w poniedziałek już miałam ją przy sobie

Nasze maleństwo przybiera na wadze i dziś waga pokazywała 2190 Jestem taka szczęśliwa, że mimo iż urodziła się w 36tc + 1 jest zdrowa i tak szybko ją dostałam na salę a potem szybko wyszliśmy ze szpitala. Kocham ją I mam nadzieję, że już zawsze będzie okazem zdrowia

Powiem Ci, że faktycznie spokój bije z Twojego posta
Pięknie

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 13:15   #243
kaska87
Zakorzenienie

ja co drugi dzień robię peeling stóp- masakra ale już niedługo, brzuch to mi wisi tak, że poezja

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 13:20   #244
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
jakie to dziury po 12-14 zł?
Getry po 12-14 zl a dziury to takie 0.5 mm :p

Ale widzicie kupilam po tyle a dwa stoiska dalej po 18 i 22

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Dziaslo mi spuchlo :/ trzeba zaparzyc szałwie i płukać.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 13:30   #245
Wiolinkax
Zadomowienie

dopiero sezon truskawkowy się zaczyna a widzę większość na wątku wcina już truskawki, jem i ja smacznego!

agusiia69: piękny opis porodu
Wiolinkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 13:41   #246
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Australia co do zwiastunów, to ja się dzisiaj zlekłam bo mnie w krzyżu łupnęło, no i jak całą ciążę miałam problemy z "2" tak od wczoraj kilka razy chodzę do wc już jak mam ten termin na 6-go to niech się ten łobuz tego trzyma a jak ma focha i chce szybciej to ok- ale tylko sn jak się odwróci o! taka jestem niedobra matrona
Oj, ja mam takie "zwiastuny" od tygodnia (wczoraj byłam nawet w toalecie 3 razy) i co ? I nic.

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Hej
Już mogliby na tym etapie ciąży z bliźniakami podać jakiś konkretny termin Tyle czasu już czekasz... Przecież to i tak już teraz kwestia dni pewnie, a Ty na pewno byłabyś spokojniejsza wiedząc.
Wydaje mi się, że chcieli mnie wpisać w plan cięć na ten tydzień, dlatego koniecznie robili mi badanie w poniedziałek, a nie jak zwykle we wtorek, ale jak się okazało, że wszystko gra to pewnie będą myśleć w następnym tygodniu.

Cytat:
Kochana, jak masz kryzys to pisz do nas śmiało!- zawsze postaramy się jakoś wesprzeć
Spokojnie, tyle wytrzymałaś to jeszcze dasz radę
Niedługo będziesz tulić maleństwa swoje
:

ania bardzo ładne kwiatki, zazdroszczę. Nam w tym roku z wiadomych względów nie wyszło, a wcześniej nie mieliśmy balkonu. Nasz największy wyczyn to do tej pory bazylia, muszę poprosić męża, żeby posiał.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 13:45   #247
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość

ania bardzo ładne kwiatki, zazdroszczę. Nam w tym roku z wiadomych względów nie wyszło, a wcześniej nie mieliśmy balkonu. Nasz największy wyczyn to do tej pory bazylia, muszę poprosić męża, żeby posiał.
Kochana a może byś męża poprosiła i by posadził

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Chce przekonać Tz żebyśmy do salonu przenieśli tz. on składaną kanapę a te dwa tapczany co tu są wynieśli do pokoju gdzie będzie Maja bo taka prawda że tak będę z Nią więcej czasu spędzać niż w salonie. Ma się zastanowić... zobaczymy co z tego wyjdzie.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-31, 13:50   #248
haneczkab92
Ania

Cytat:
Getry po 12-14 zl a dziury to takie 0.5 mm :p

Ale widzicie kupilam po tyle a dwa stoiska dalej po 18 i 22

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Dziaslo mi spuchlo :/ trzeba zaparzyc szałwie i płukać.
HA HA
Moja mama dziś kupowała mi takie rybaczki letnie, przewiewne. W piatek gościu sprzedawał za 15 zł. A Dziś 18zł. Ale mama mu przypomniała i sprzedał za 15;D
Ciekawe od czego spuchło? oby przeszło

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-05-31, 13:53   #249
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
HA HA
Moja mama dziś kupowała mi takie rybaczki letnie, przewiewne. W piatek gościu sprzedawał za 15 zł. A Dziś 18zł. Ale mama mu przypomniała i sprzedał za 15;D
Ciekawe od czego spuchło? oby przeszło
Widzisz! dobrze że mu mama przypomniała.

na pewno przejdzie sprawdzony sposób

Od siostry muszę sobie pożyczyć jakieś sandały bo chodzę w trampkach wsuwanych i trochę mi ciepło:/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-05-31 o 14:05
Stary 2016-05-31, 13:54   #250
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiolinkax Pokaż wiadomość
dopiero sezon truskawkowy się zaczyna a widzę większość na wątku wcina już truskawki, jem i ja smacznego!
Smacznego

Deszcz u mnie w końcu pada Jak wieszałam rano pranie na balkonie, to myślałam, że padnę z tej duchoty, a teraz przynajmniej jest czym oddychać
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 14:06   #251
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Na pokarm?
Nie, te pojemniki na kosmetyki babka wzięła przede mną 10szt
Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Opis porodu:

Na patologię ciąży trafiłam głównie z powodu niskiego poziomu wód płodowych (afi 6-7). Co do wielkości dziecka to moja lekarka stwierdziła, że jest małe i wpisała na skierowaniu podejrzenie hipotrofii. Miałam iść tam tylko i wyłącznie na obserwację.

Przez tydzień byłam pod obserwacją. Codziennie 3 razy ktg miałam robione i w między czasie 3 usg. Niestety poziom wód płodowych był z dnia na dzień coraz mniejszy, przepływy w drugim usg wyszły nie zaciekawe, mała może minimalnie przybrała na wadze, ale nie wiele.

Dzień przed cc miałam robione usg, które miało ostatecznie stwierdzić co ze mną zrobić. Dwaj lekarze po konsultacji stwierdzili jednogłośnie, że trzeba wykonać cc. Powiedzieli, że mała nie przybiera w brzuchui, że będzie jej lepiej na świecie i wtedy na pewno przybierze na wadze. To dla jej dobra. Dla mnie było najważniejsze zdrowie małej i skoro tak zadecydowali to wiedzieli co robić. 19.05 na obchodzie powiadomili mnie, że na 100% wykonają tego dnia cc. Jak pamiętacie, albo nie pisałam Wam, ze czekałam strasznie długo na cesarkę.

W końcu po 18 zawieźli mnie na salę operacyjną. Mój mąż jechał razem ze mną. Widziałam, jego przerażenie w oczach a ja starałam się nie denerwować. Już chciałam, aby było po wszystkim. Na sali operacyjnej panowała bardzo miła atmosfera Nie spodziewałam się, że będę tak zrelaksowana Lekarze włączyli muzykę, nawet tańczyli a anestezjolog sobie ze mną żartował Po podaniu znieczulenia poczułam jak mnie rozcinają. Nie bolało, ale było czuć co robią:P Poczułam jak mnie rozciągają i wiedziałam co zaraz ma nastąpić. Czekałam na płacz mojego dziecka. Czas mi się tak dłużył wtedy. Bałam się, że go nie usłyszę- nie wiem czemu tak po prostu. I po chwili usłyszałam jak malutka płacze. Łzy szczęścia napłynęły mi do oczu. Pokazali malutką i zabrali. I wtedy powiedziałam: boże jaka ona malutka. Lekarka wtedy powiedziała: to był już na panią czas- wtedy nie zastanawiałam się o co chodzi i w sumie później o tym zapomniałam co powiedziała, ale z mężem cały czas zastanawiamy się nad sensem tego zdania. Może było coś czego nie chciała mi powiedzieć? Nie wiem

Po pewnym czasie spytałam się ile mała waży i ile ma cm --> 47 cm, 2040 i 10/10. Byłam taka szczęśliwa, że dostała dyszkę. Po chwili jedna pani podeszła do mnie ponownie z maleństwem, przytknęła do policzka a ja się spytałam czy mogę pocałować I tego dnia malutką już tylko widziałam na zdjęciach. Zabrali ją na wcześniaczki a mąż do 21 przy niej siedział. Nie była w inkubatorze ani podłączona do respiratora. Na wcześniaczkach leżała 3 dni, miała jedynie kroplówkę podłączoną, aby szybciej nabrała na wadze.

Następnego dnia po cc starałam się jak najszybciej wstać, aby tylko pójść do malej. Codziennie przez 3 dni do niej chodziłam a w poniedziałek już miałam ją przy sobie

Nasze maleństwo przybiera na wadze i dziś waga pokazywała 2190 Jestem taka szczęśliwa, że mimo iż urodziła się w 36tc + 1 jest zdrowa i tak szybko ją dostałam na salę a potem szybko wyszliśmy ze szpitala. Kocham ją I mam nadzieję, że już zawsze będzie okazem zdrowia
Piękny opis porodu, dziękujemy!

Wróciłam do domu po badaniach i zakupach. Córka była bardzo dzielna, przy pobieraniu krwi z paluszka oglądała co sie dzieje i.nie płakała. Tylko niestety moczu mi nie przyjęli. Wczoraj zdezynfekowalam no nocnik i dziś przelałam jej ranne siuski do pojemnika sterylnego ale tak się.nie robi trzeba złapać siuski od razu do pojemnika, najlepiej pod prysznicem. Masakra, nie wyobrażam sobie tego że moja córka wystoi grzecznie tak długo
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 14:06   #252
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Dziewczyny kłuje mnie w Bożenie. :-( skraca się szyjka? Niefajne uczucie...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 14:10   #253
ania230
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61126436]Nie, te pojemniki na kosmetyki babka wzięła przede mną 10szt
[/QUOTE]

hmm nie wiem jakie:/ idę oglądnąć gazetkę może tam będą

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-31, 14:11   #254
australia87
Zakorzenienie

Dzanet, ale że jakie to pojemniki, bo nie kumam?

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość

Mnie też czasem tak kłuje, gin mi powiedział, że to macica ćwiczy
Stary 2016-05-31, 14:18   #255
Konto usunięte

Cytat:
hmm nie wiem jakie:/ idę oglądnąć gazetkę może tam będą
Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość

Te puste buteleczki na np żel pod prysznic, szampon. Takie podróżne, nie trzeba brać całego żelu tylko mniejszą butelkę. Dobre do torby do szpitala, mało miejsca zajmuja. Były też te z psikaczem np do tamtum rosa
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 14:21   #256
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:

Oby zaczęłam świrować

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 14:24   #257
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61127316]Te puste buteleczki na np żel pod prysznic, szampon. Takie podróżne, nie trzeba brać całego żelu tylko mniejszą butelkę. Dobre do torby do szpitala, mało miejsca zajmuja. Były też te z psikaczem np do tamtum rosa[/QUOTE]
Aaaaa To ja po mini kosmetykach mam takie i dolewam jak się coś skończy A do Tantum Rosa półlitrowy spryskiwacz do kwiatków

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Oby zaczęłam świrować

Spokoooooojnie Nie ma wpychania się w kolejkę!
Stary 2016-05-31, 14:29   #258
ania230
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61127316]Te puste buteleczki na np żel pod prysznic, szampon. Takie podróżne, nie trzeba brać całego żelu tylko mniejszą butelkę. Dobre do torby do szpitala, mało miejsca zajmuja. Były też te z psikaczem np do tamtum rosa[/QUOTE]
ahhaaa coś takiego

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Aaaaa To ja po mini kosmetykach mam takie i dolewam jak się coś skończy A do Tantum Rosa półlitrowy spryskiwacz do kwiatków al:
tego nie kupiłam a w aptece nie było liści malin

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-31, 14:37   #259
Madzia9999
Zakorzenienie

Dziewczynki Ewka i Sliweczka myślę że macie racje ta butla może tak na Hanie działać!

Drugie karmienir też od ok 30min piersiami zaczęliśmy

Agusia piękny opis!

U mnie małe pojemniki na np żel pod prysznic by się nie sprawdziły. W 2gi dzień po porodzie byłam chybs z 5razy pod prysznicem i ze 3rszy w nocy w 3ci dzien. Pocilam się tak jak na nigdy! Szok.
W domu x2 i jest czysto i świeżo.
Krwawienie pologowe powoli mija, podpaski nosze i chyba od jutra na luzie na wkładki przejdę.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 14:43   #260
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Dziewczynki Ewka i Sliweczka myślę że macie racje ta butla może tak na Hanie działać!

szczęśliwa Mama szczęśliwe dziecko

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-31, 14:45   #261
Konto usunięte

Ja też mam duzy żel pod prysznic też po.porodzie kapalam się kilka razy dziennie. Małe butelki mam na szampon, odzywjer, żel do higieny intymnej ;-)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-05-31, 14:47   #262
haneczkab92
Ania

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61126436]Nie, te pojemniki na kosmetyki babka wzięła przede mną 10szt

Piękny opis porodu, dziękujemy!

Wróciłam do domu po badaniach i zakupach. Córka była bardzo dzielna, przy pobieraniu krwi z paluszka oglądała co sie dzieje i.nie płakała. Tylko niestety moczu mi nie przyjęli. Wczoraj zdezynfekowalam no nocnik i dziś przelałam jej ranne siuski do pojemnika sterylnego ale tak się.nie robi trzeba złapać siuski od razu do pojemnika, najlepiej pod prysznicem. Masakra, nie wyobrażam sobie tego że moja córka wystoi grzecznie tak długo [/QUOTE]
'
Brawo dla córci

O tak, fajne są

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość

Agusia piękny opis!

U mnie małe pojemniki na np żel pod prysznic by się nie sprawdziły. W 2gi dzień po porodzie byłam chybs z 5razy pod prysznicem i ze 3rszy w nocy w 3ci dzien. Pocilam się tak jak na nigdy! Szok.
W domu x2 i jest czysto i świeżo.
Krwawienie pologowe powoli mija, podpaski nosze i chyba od jutra na luzie na wkładki przejdę.
Zazdroszczę...
Mi mąż wymieniał, dawałam mu puste, on przywoził nowe pełnea był u mnie codziennie

W klubie dodałam kilka zdjęć Hani

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-05-31, 14:49   #263
Honcia
Zakorzenienie

Miałam plana zrobić sobie drzemkę. Mama pojechała do lekarza w domu cisza i spokój... Jak juz się ułożyłam sąsiad uruchomił cyrkularkę i zaczął ciąć drewno. Wstałam pozamykać okna. Położyłam się i za 5 min dostałam sms. Zamknęłam oczy to mąż na obiad przyjechał.... D.u.p.a z mojej drzemki
Jem lody

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 14:49   #264
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Smacznego

Deszcz u mnie w końcu pada Jak wieszałam rano pranie na balkonie, to myślałam, że padnę z tej duchoty, a teraz przynajmniej jest czym oddychać
U nas grzmi i się na burzę zanosi, ale może przynajmniej nie będzie tak duszno i gorąco.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61126436]
Wróciłam do domu po badaniach i zakupach. Córka była bardzo dzielna, przy pobieraniu krwi z paluszka oglądała co sie dzieje i.nie płakała. Tylko niestety moczu mi nie przyjęli. Wczoraj zdezynfekowalam no nocnik i dziś przelałam jej ranne siuski do pojemnika sterylnego ale tak się.nie robi trzeba złapać siuski od razu do pojemnika, najlepiej pod prysznicem. Masakra, nie wyobrażam sobie tego że moja córka wystoi grzecznie tak długo [/QUOTE]

Brawa dla dzielnej Zosi A z tym pobieraniem moczu to trochę problem. Pamiętam, że siostra jakieś woreczki do pieluszki kupowała czy coś takiego, ale nie zawsze to było skuteczne.

Cytat:

Moja ginekolog mówi, że to normalne, uczucie jakby dziecko już dołem wychodziło również Nawet jeśli teraz by się skracała to już ma prawo, normalna kolej rzeczy na tym etapie
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 14:54   #265
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
U nas grzmi i się na burzę zanosi, ale może przynajmniej nie będzie tak duszno i gorąco.

Brawa dla dzielnej Zosi A z tym pobieraniem moczu to trochę problem. Pamiętam, że siostra jakieś woreczki do pieluszki kupowała czy coś takiego, ale nie zawsze to było skuteczne.

Moja ginekolog mówi, że to normalne, uczucie jakby dziecko już dołem wychodziło również Nawet jeśli teraz by się skracała to już ma prawo, normalna kolej rzeczy na tym etapie
no teraz to niech już sie skracaja, poród będzie szybszy

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

chociaż mi już nie ma co sie skracać
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 14:59   #266
motylek1984
Zadomowienie

My po ktg, wszystko ok:-D
Mamaniny mnie też tak czasem już od jakiegoś czasu zakłuje nieprzyjemnie, a szyjka w całości jest. Gin mówił, że tak może być.
Dziewczyny, przepraszam, że nie cytuje, ale nadrabiałam czytanie na szpitalnym korytarzu.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 15:08   #267
zebrah
Rozeznanie

Agusia- ale piękny opis Nic nie może się równać z pierwszym spojrzeniem na swoje dziecko

Ania- nie szalej tak z tymi porządkami bo urodzisz :P

Byłam na zakupach i w sh. Ludzie patrzą już na mnie jak na ufo
Chyba wyglądam mocno "mamusiowo" (żeby nie powiedzieć: jak wieloryb). Kupiłam sobie spodenki letnie na wyrost trochę, ale nie będę paradowała w leginsach przy 30 stopniach jak będą upały.
Maluszkowi dorwałam taką angielską wersję "szczeniaczka uczniaczka" za 10zł. Działa ładnie, gra piosenki i gada po angielsku- wyjmę ustrojstwa ze środka, wypiorę i będzie jak znalazł (najpierw go chyba Rafek dorwie ).

Też macie wrażenie, że zabawki dla dzieci są potwornie drogie? Te całe karuzele, huśtawki, stoliki edukacyjne, interaktywne zabawki...
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 15:14   #268
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
ahhaaa coś takiego

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

tego nie kupiłam a w aptece nie było liści malin
Liści malin poszukaj w zielarskich.

Takie mini pojemniki na kosmetyki dostaniecie np w rossmanie. Z pompka lub zakrętką.
Stary 2016-05-31, 15:22   #269
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Ania- nie szalej tak z tymi porządkami bo urodzisz :P
Już odpoczywam Jeszcze obiad zrobię jak Tz wróci Dzisiaj Go po proszę o zamontowanie karuzeli Firanka już do mnie idzie dpd

Właśnie mam zamówić literki i kurde nie mogę się zdecydować.

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Liści malin poszukaj w zielarskich.

Takie mini pojemniki na kosmetyki dostaniecie np w rossmanie. Z pompka lub zakrętką.
Własnie byłam na placu i tam jest taki sklep.. i zapomniałam.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Grzmi,pada i ma być grad kwiatuszki wniosłam do mieszkania

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-31, 15:28   #270
zabciajs
Zakorzenienie

Taa pogoda teraz to jakiś dramat. Upal straszny, na wieczór burze. Przecież oszaleć można.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości