|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy
Liczba 23 to dobry, trzymający w napięciu i wciągający film. Miło oglądać Jim'a Carrey'a w zupełnie niekomediowej roli. Ode mnie 9/10
Marzyciel to przyjemny, ciepły film o marzeniach i ich spełnianiu. Boski jak zwykle Johny Deep. Warto zobaczyć. Ode mnie 8/10 |
|
|
|
#4142 |
|
Raczkowanie
|
,,Zabawa w dom'' - zarąbista komedia , uśmiałam się na niej
![]() bardzo polecam na poprawienie humoru daje jej 9/10
Mały uśmiech zmienia świat Edytowane przez degra Czas edycji: 2007-12-24 o 11:12 |
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to ostatnio gustuje w horrorach i wogóle ostatnimi czasy oglądnęłam sporą ilośc filmów ( jak na mnie):
1408- bardzo fajny, polecam daje mu 9/10 Motel- może byc, nie zrobił nam nei większego wrażenia 6/10 Zakonnica- fabuła ciekawa, moemu Tz bardzo sie podobal, mi tak srednio 6/10 Smakosz 1 i Smakosz 2- jedynka super, zas druga częśc strasznie sztuczna 9/10 z komedii zaś: Wpadka- beznadzieja 4/10 Nauki przedmałżeńskie- dość przyjemna i śmieszna komedia 8/10.... |
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
MARZYCIEL
Film uroczy, ciepły, spokojny, wzruszający. Znakomita obsada (ok - boski Johnny 9/10
|
#4145 |
|
Rozeznanie
|
Również "Marzyciel"- niesamowity, magiczny film, na końcu się popłakałam
9/10
|
#4146 |
|
BAN stały
|
Wczoraj o 23,40 na canal+ "Hooligans" - super film, o kibicach, którzy walczą między sobą zawzięcie, niestety źle się kończy więc musiałam uronic kilka łez
:P Nie ma żadnych brutalnych scen, ani dużo krwi bo gdyby bylo nie obejrzałabym przecież taki wrażliwiec ze mnie![]() daję 9/10 za to zakończenie:P |
|
|
|
#4147 |
|
Raczkowanie
|
ostatnio ogladałam "pod jemiołą" na tvp1 ^_^
![]() takie sobie 5,5/10
|
#4148 |
|
Przyczajenie
|
'liczba 23' swietne - 8/10
i 'zabic wspomnienia' - 1000/10 najlepszy film jaki widziałam ostatnio. i jeden z najlepszych widzianych w całym życiu. płakałam z zylion razy. |
|
|
|
#4149 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystko gra/ Match Point
Pierwszy film W. Allena jaki obejrzalam i mam mieszane uczucia Jonathan Rhys-Meyers[/SIZE][/URL] (ten od reklamy Hugo Bossa ) i Scarlet Johansson w...powiedzmy "płomiennym romansie" .On jest trenerem tenisa w szkółce dla bogaczy...Poznaje tam kolesia, który następnie przyprowadza swoją siostrę. Rozkochuje ją w sobie itp. Oczywiście nic się nie dzieję bez przyczyny ![]() Troszkę ta miłość podyktowana jest "pokaźnym" majątkiem dziewczyny! Wszystko zaczyna się kiedy poznaje narzeczoną brata swojej girl. Oczywiście tutaj pojawia się "zmyslowa" Scarlett .Rozpoczyna się romansik...Ale w między czasie dochodzi do ślubu z tą "oficjalną"...Wszystk o to pokręcone jak diabli Oczywiście pominęłam kilka wątków... ![]() Ogólnie film, momentami nudnawy! Skróciłabym niektóre sceny, a rozbudowała inne Pan Jonathan wyglądał troszkę ciapowato...A Scarlett jak zwykle z otwartą buzią! 8/10
|
|
#4150 |
|
Wtajemniczenie
|
dubel, przepraszam
|
|
#4151 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeden z moich ulubionych filmów
pewnie dlatego, że dobrze mi się kojarzy ![]() Lubie zarówno Johnatana jak i Scarlett więc przyjemnie się oglądało. Zgadzam się, że pewnie momenty są dość nudne, ale film ogólnie jest ciekawy. Postać Chrisa Wiltona dość interesująca ![]() 8/10 również.
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
EDWARD NOŻYCORĘKI
Obejrzany jako film, który powienin znaleźć się na liście, ale nigdy nie miałam okazji . Wzruszający, niebanalny, inny niż wszystkie, ale nadal aktualny.8/10
Salsame mucho Edytowane przez jessy Czas edycji: 2007-12-26 o 09:44 Powód: Przy cytacie u Chezzy znalazłam zjedzony wyraz w swoim poście:D |
|
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do ostatnio ogladających Wojnę i Pokój w Polsacie.
Czy komuś podobała się aktorka grajaca Nataszę??? |
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4155 |
|
Raczkowanie
|
Ojjj tak ! Po raz pierwszy oglądałam w wieku 5 lat i łzy się lały ;-)
Ostatnio wczoraj i też mnie w oku zakręciło. Ja w ogóle bardzo uczuciowo podchodzę do filmów, które pamiętam z dzieciństwa, a do Edwarda zwłaszcza. Właśnie jestem po seansie ' Pada Shrek '
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
hitman czy cos takiego, ostatnio w kinie, kicha.
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
Korzystając ze świątecznego relaksu, obejrzałam przed chwilą Komornika. Nie wiedzieć czemu nastawiłam się na mocno ambitne kino, ale ambitny to był chyba tylko zamysł twórców. Może aż za bardzo ambitny...
Moim skromnym zdaniem, film posypał się przez scenariusz, niewyrazisty, zbyt powierzchownie i sztampowo traktujący problem. Mam wrażenie, że fabułę tego filmu można opisać prostym schematem: życie przed zmianą-nagła zmiana spowodowana konkretnym czynnikiem (ze śladem cudownego nawrócenia )-rozczarowanie. Żeby to jeszcze wiarygodne było... Całe szczęście film ratuje bardzo dobra rola Andrzeja Chyry
|
#4158 |
|
Raczkowanie
|
wczoraj Niania w Nowym Jorku - jak dla mnie piękny
![]() dzisiaj Dirty Dancing 2 :d również boski
|
|
#4159 |
|
Raczkowanie
|
Pada shrekk ^_^
|
#4160 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj ogladałam poraz setny cz.1 Piratów z Karaibów
kocham ten film i wszystkie jego części, choć 1 i 2 wyjątkowo dobre![]() Kota, widziałam tą aktorke i mi sie nie podoba, jest obrzydliwa o_0 wogóle jej nie pomalowali;/ jakby ja pomalowali byłaby ładna..
|
|
#4161 |
|
Raczkowanie
|
księżniczka i wojownik. cudo
|
#4162 |
|
Rozeznanie
|
W tv- Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły. Niby odświeżony gatunek, jeden z wielu filmów przygodowych i kostiumowych o piratach, ale ten język Jacka ... - to lubię.
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie miałam więcej czasu na oglądanie filmów
![]() Francuski numer - no niestety, ale polskie komedie jakoś nie do siebie nie przekonują ) 6/10Autostopem przez Galaktykę - po mniej więcej 45 min. straciłam wątek i nie wiedziałam o co chodzi... mam nadzieję, że książka jest lepsza 4/10 Opowieści z Narnii: Lew, Czarownica i Stara Szafa - bezdyskusyjnie 10/10 !!!!
|
#4164 |
|
Rozeznanie
|
"Lepiej późno niż później" - oglądałam drugi raz i powiem szczerze podobał mi się. Taka lekka komedia. Jack Nicholson i Diane Keaton odnaleźli się świetnie w swoich rolach. Uśmiałam się bo w tych zalotach byli tacy nieporadni a zarazem uroczy. 10/10
|
#4165 |
|
Rozeznanie
|
Pada Shrek
![]() Dwa Tygodnie na miłość ![]() Lepiej późno niż później ![]() Mój brat niedźwiedź ![]() No nie ma jak świąteczna ramówka telewizyjna
|
#4166 |
|
Wtajemniczenie
|
"Lepiej późno niż później"...po raz czwarty
chyba nigdy mi się nie znudzi. Ten uśmiech Jacka i płacząca Diane
|
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
CHARLIE I FABRYKA CZEKOLADY
Świąteczna ramówka ). Podobała mi się Helena Bohnam Carter - o Johnnym już nie będę mówić6.5/10
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
Norbid-E.<urphy w 3 postaciach: niezdary, srogiej zony i Chinczyka. Ja sie usmialam, glupiutki filmik, ktory bardzo szybko mija. Na taki wieczorek jak znalazl
|
|
|
|
#4169 |
|
Raczkowanie
|
Na ten film miałam ochotę już od dawna, ale dopiero dzisiaj stacja TVN umożliwiła mi obejrzenie Charliego i fabryki czekolady.
Już od początku wiedziałam, że obraz będzie baśniowy i głównie dla dzieci. Myślę jednak, że nawet starszym osobom przypadłby do gustu i pozwolil na powrót do dzieciństwa. Pomysł z biletem do szczęścia jest dość realistyczny - u nas w kraju jest od groma konkursów z produktami żywnościowymi zawierającymi kupony. Jednakże wycieczka do największej na świecie fabryki czekolady jest tylko jedna i niestety możliwa tylko w tym właśnie filmie. Fabryka jest przedstawiona znakomicie i bardzo bajkowo. Te urocze, małe stworki (sorry, nie pamiętam, jak się nazywały) ubarwniają akcję i dodają nutkę humoru. Muzyka bez zarzutu - śliczna i idealnie komponuje się z obrazem. Aktorzy zostali wybrani bezbłędnie. Johnny Depp pokazał się nam od jeszcze innej strony i udowodnił, że świetnie sobie poradzi w każdej kreacji aktorskiej. Charlie, czyli Freddie Highmore, był mi już znany z Marzyciela. Cóż mogę o nim powiedzieć? Wypadł naturalnie i dobrze. Dla odmiany Helena Bonham Carter wcieliła się w matkę i to spokojną, zrównoważoną i troskliwą o swoją rodzinę. Chociaż pojawiała się rzadko, to pokazała, co potrafi. Lubię ją^^ Ogólnie film bardzo mi się spodobał. Świetnie się przy nim bawiłam, urzekł mnie baśniowy klimat i fantazyjna fabryka czekolady. No i morał, którego nie mogło zabraknąć przy takim obrazie. Polecam! |
|
|
|
#4170 |
|
Zadomowienie
|
Garbi Superbryka - uwielbiam ten film, taki przyjemny
![]() 10/10
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

daje jej 9/10 
:P Nie ma żadnych brutalnych scen, ani dużo krwi bo gdyby bylo nie obejrzałabym przecież taki wrażliwiec ze mnie

) i Scarlet Johansson w...powiedzmy "płomiennym romansie"

pewnie dlatego, że dobrze mi się kojarzy