Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-31, 15:28   #271
motylek1984
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

A ja dzisiaj rano zrobiłam zakupy na allegro, kupiłam między innymi maść purelan, mam maltan, ale poczytałam i mamusie chwalą, butelki lovi, mam tt, ale te będą kompatybilne z laktatorem, 2 spiralki, zabawki edukacyjne np do nosidełka, termofor z pestek wiśni, herbatkę bocianek, płyn dzidziuś do mycia butelek, proszek lovela kg za 47zł i pł do prania 5l za 36zł i gruszki do noska, mam katarek, ale może te też się przydadzą. I przyszły mi dzisiaj biustonosze do karmienia, zwykłe bawełniane z fiżbinami po 18zł, ale mimo takiej bjeny to całkiem przyjemne, na chwilę obecną o rozmiar za duże, ale mam nadzieję, że jak mleczko naplynie to będą ok. No i czekam jeszcze na 2 pary bakterinek, trampki z błyszczącą nitką i narzutęna łóżko. Po wyjściu ze szpitala, postanowiłam pokończyć wszystkie brakujące zakupy :-D a wczoraj jeszcze zachaczyłam o ccc i kupiłam granatowe sandałki i o jysk, kupiłam 2 wiklinowe koszyczki na pierdułki do pielęgnacji maluchów :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 15:29   #272
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Kochana a może byś męża poprosiła i by posadził
Nie będę już go męczyć, jest u mnie codziennie, przyjmuje wszystkie wycieczki, sam kompletował wyprawkę, prał, prasował, skręcał meble - dam mu spokój, miał chłopak trochę latania.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61126436]
Wróciłam do domu po badaniach i zakupach. Córka była bardzo dzielna, przy pobieraniu krwi z paluszka oglądała co sie dzieje i.nie płakała. Tylko niestety moczu mi nie przyjęli. Wczoraj zdezynfekowalam no nocnik i dziś przelałam jej ranne siuski do pojemnika sterylnego ale tak się.nie robi trzeba złapać siuski od razu do pojemnika, najlepiej pod prysznicem. Masakra, nie wyobrażam sobie tego że moja córka wystoi grzecznie tak długo [/QUOTE]
No brzmi to hardkorowo, choć moi rodzice mieli pobrać mocz naszej suczce, weterynarz radził do chochelkichochelki , tacie się udało bezpośrednio do pojemnika, ale nie wiem jak to zrobił.

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Miałam plana zrobić sobie drzemkę. Mama pojechała do lekarza w domu cisza i spokój... Jak juz się ułożyłam sąsiad uruchomił cyrkularkę i zaczął ciąć drewno. Wstałam pozamykać okna. Położyłam się i za 5 min dostałam sms. Zamknęłam oczy to mąż na obiad przyjechał.... D.u.p.a z mojej drzemki
Jem lody
O, to mogłaś się poczuć jak w szpitalu, tu też co chwila ktoś zawraca 4 litery.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 15:30   #273
zabciajs
Zakorzenienie

Motylek jaka narzute kupilaś? poszukuje czegoś fajnego.
Stary 2016-05-31, 15:32   #274
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Nie będę już go męczyć, jest u mnie codziennie, przyjmuje wszystkie wycieczki, sam kompletował wyprawkę, prał, prasował, skręcał meble - dam mu spokój, miał chłopak trochę latania.
Rozumiem Masz wspaniałego męża, ze tyle rzeczy ogarnął pewnie nie jeden by coś wymyślił i odmówił.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 15:37   #275
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Mąż pojechał po nasze wyniki... czekam i czekam

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 15:38   #276
Weronia93
Rozeznanie

No ja dzisiaj to fatalny dzień mam zjadłam obiad i juz druga drzemkę sobie zrobiłam masakra jakas :/ u nas 26C skwar jak nie wiem siedzę
W domu nigdzie sie nie ruszam bo padnę :/ a gdzie tam jeszcze 3 tyg. Chodzić z brzuszkiem współczuje sierpniowym mamą

Cytat:
moje piękności
Ale oczy moje sie cieszą piękne te kwiatuszki teraz można sobie siedzieć i wcinać smakołyki na balkonie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Opis porodu:

Na patologię ciąży trafiłam głównie z powodu niskiego poziomu wód płodowych (afi 6-7). Co do wielkości dziecka to moja lekarka stwierdziła, że jest małe i wpisała na skierowaniu podejrzenie hipotrofii. Miałam iść tam tylko i wyłącznie na obserwację.

Przez tydzień byłam pod obserwacją. Codziennie 3 razy ktg miałam robione i w między czasie 3 usg. Niestety poziom wód płodowych był z dnia na dzień coraz mniejszy, przepływy w drugim usg wyszły nie zaciekawe, mała może minimalnie przybrała na wadze, ale nie wiele.

Dzień przed cc miałam robione usg, które miało ostatecznie stwierdzić co ze mną zrobić. Dwaj lekarze po konsultacji stwierdzili jednogłośnie, że trzeba wykonać cc. Powiedzieli, że mała nie przybiera w brzuchui, że będzie jej lepiej na świecie i wtedy na pewno przybierze na wadze. To dla jej dobra. Dla mnie było najważniejsze zdrowie małej i skoro tak zadecydowali to wiedzieli co robić. 19.05 na obchodzie powiadomili mnie, że na 100% wykonają tego dnia cc. Jak pamiętacie, albo nie pisałam Wam, ze czekałam strasznie długo na cesarkę.

W końcu po 18 zawieźli mnie na salę operacyjną. Mój mąż jechał razem ze mną. Widziałam, jego przerażenie w oczach a ja starałam się nie denerwować. Już chciałam, aby było po wszystkim. Na sali operacyjnej panowała bardzo miła atmosfera Nie spodziewałam się, że będę tak zrelaksowana Lekarze włączyli muzykę, nawet tańczyli a anestezjolog sobie ze mną żartował Po podaniu znieczulenia poczułam jak mnie rozcinają. Nie bolało, ale było czuć co robią:P Poczułam jak mnie rozciągają i wiedziałam co zaraz ma nastąpić. Czekałam na płacz mojego dziecka. Czas mi się tak dłużył wtedy. Bałam się, że go nie usłyszę- nie wiem czemu tak po prostu. I po chwili usłyszałam jak malutka płacze. Łzy szczęścia napłynęły mi do oczu. Pokazali malutką i zabrali. I wtedy powiedziałam: boże jaka ona malutka. Lekarka wtedy powiedziała: to był już na panią czas- wtedy nie zastanawiałam się o co chodzi i w sumie później o tym zapomniałam co powiedziała, ale z mężem cały czas zastanawiamy się nad sensem tego zdania. Może było coś czego nie chciała mi powiedzieć? Nie wiem

Po pewnym czasie spytałam się ile mała waży i ile ma cm --> 47 cm, 2040 i 10/10. Byłam taka szczęśliwa, że dostała dyszkę. Po chwili jedna pani podeszła do mnie ponownie z maleństwem, przytknęła do policzka a ja się spytałam czy mogę pocałować I tego dnia malutką już tylko widziałam na zdjęciach. Zabrali ją na wcześniaczki a mąż do 21 przy niej siedział. Nie była w inkubatorze ani podłączona do respiratora. Na wcześniaczkach leżała 3 dni, miała jedynie kroplówkę podłączoną, aby szybciej nabrała na wadze.

Następnego dnia po cc starałam się jak najszybciej wstać, aby tylko pójść do malej. Codziennie przez 3 dni do niej chodziłam a w poniedziałek już miałam ją przy sobie

Nasze maleństwo przybiera na wadze i dziś waga pokazywała 2190 Jestem taka szczęśliwa, że mimo iż urodziła się w 36tc + 1 jest zdrowa i tak szybko ją dostałam na salę a potem szybko wyszliśmy ze szpitala. Kocham ją I mam nadzieję, że już zawsze będzie okazem zdrowia
Najważniejsze ze wszystko dobrze sie skończyło a malutka przybiera na wadze podziwiam Cię za ten spokój i opanowanie brawo

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Dziewczyny kłuje mnie w Bożenie. :-( skraca się szyjka? Niefajne uczucie...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Szyjka sie może skracać i macica przygotowuje sie juz do porodu mnie czasem tak zakuje ze aż sobie krzyknę a co dopiero bedzie jak pojawi sie ból porodowy :/
Stary 2016-05-31, 15:40   #277
ania230
Zakorzenienie

Burza przeszła... wieczorem kwiaty na balkon zaniosę oby sąsiedzi nie pomyśleli że jakaś nienormalna jestem

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 15:44   #278
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Motylek jaka narzute kupilaś? poszukuje czegoś fajnego.
http://allegro.pl/narzuta-diamond-gl...764723427.html dla siebie fuksję, a dla teściowej na ,,dzień mamy,, brąz.
Chciałam tą http://allegro.pl/domarex-koc-narzut...981097096.html, ale trochę za mała na moje łóżko :-(
Stary 2016-05-31, 15:45   #279
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
szczęśliwa Mama szczęśliwe dziecko
To racja!

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61128981]Ja też mam duzy żel pod prysznic też po.porodzie kapalam się kilka razy dziennie. Małe butelki mam na szampon, odzywjer, żel do higieny intymnej ;-)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Ja żelu nie miałam mylam się całą w szamponie babydream :p
Taki 2in1 sobie sama wymyslilam

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Agusia- ale piękny opis Nic nie może się równać z pierwszym spojrzeniem na swoje dziecko

Ania- nie szalej tak z tymi porządkami bo urodzisz :P

Byłam na zakupach i w sh. Ludzie patrzą już na mnie jak na ufo
Chyba wyglądam mocno "mamusiowo" (żeby nie powiedzieć: jak wieloryb). Kupiłam sobie spodenki letnie na wyrost trochę, ale nie będę paradowała w leginsach przy 30 stopniach jak będą upały.
Maluszkowi dorwałam taką angielską wersję "szczeniaczka uczniaczka" za 10zł. Działa ładnie, gra piosenki i gada po angielsku- wyjmę ustrojstwa ze środka, wypiorę i będzie jak znalazł (najpierw go chyba Rafek dorwie ).

Też macie wrażenie, że zabawki dla dzieci są potwornie drogie? Te całe karuzele, huśtawki, stoliki edukacyjne, interaktywne zabawki...

Nawet bardzo drogie :/

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj rano zrobiłam zakupy na allegro, kupiłam między innymi maść purelan, mam maltan, ale poczytałam i mamusie chwalą, butelki lovi, mam tt, ale te będą kompatybilne z laktatorem, 2 spiralki, zabawki edukacyjne np do nosidełka, termofor z pestek wiśni, herbatkę bocianek, płyn dzidziuś do mycia butelek, proszek lovela kg za 47zł i pł do prania 5l za 36zł i gruszki do noska, mam katarek, ale może te też się przydadzą. I przyszły mi dzisiaj biustonosze do karmienia, zwykłe bawełniane z fiżbinami po 18zł, ale mimo takiej bjeny to całkiem przyjemne, na chwilę obecną o rozmiar za duże, ale mam nadzieję, że jak mleczko naplynie to będą ok. No i czekam jeszcze na 2 pary bakterinek, trampki z błyszczącą nitką i narzutęna łóżko. Po wyjściu ze szpitala, postanowiłam pokończyć wszystkie brakujące zakupy :-D a wczoraj jeszcze zachaczyłam o ccc i kupiłam granatowe sandałki i o jysk, kupiłam 2 wiklinowe koszyczki na pierdułki do pielęgnacji maluchów :-D
Wow Ty jak zwykle szalejsz z shoppingiem
Mam prośbę podlinkujesz staniki

Uswiadomilam sobie, że poza darowana karuzela nie mam żadnych zabawek dla Hani.
Od kiedy dzidzie interesują takie zabawki? Co warto mieć?

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 15:52   #280
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
To racja!

http://allegro.pl/stanik-biustonosz-...999690745.html proszę bardzo, tam jest napisane jakie wymiary są naprawdę, ja tak porównałam sobie moj obecny miękki stanik i wyszły mi o 1 lub 2cm mniejsze wymiary i takie też przyszły te staniki, rozmiar większe :-D
Stary 2016-05-31, 15:52   #281
olinka012
Zadomowienie

Agusia naprawdę sie wzruszylam bo sama do końca nie wiem co mnie czeka. Dałaś mi nadzieje...
Po tych sterydach na plucka mialam cukry 215 z przerazenia zadzwonilam do lekarza

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-05-31 o 15:54
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 15:53   #282
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
To racja!

Ja żelu nie miałam mylam się całą w szamponie babydream
?
Ja biorę do szpitala te małe żele 2w1 jonsona co mi za każdym razem w Rossku dają

O linka tez poproszę, luknę czy mają rozmiar namiot

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 15:56   #283
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
To racja!

Ja też oprócz przytulanek nic nie mam, więc dzisiaj kupiłam http://allegro.pl/pluszowa-spirala-e...017091393.html i http://allegro.pl/sprezynka-edukacyj...053720827.html. Chciałam dwie te z drugiego linka, ale była tylko jedna, więc wzięłam ocean.
Stary 2016-05-31, 15:57   #284
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/stanik-biustonosz-...999690745.html proszę bardzo, tam jest napisane jakie wymiary są naprawdę, ja tak porównałam sobie moj obecny miękki stanik i wyszły mi o 1 lub 2cm mniejsze wymiary i takie też przyszły te staniki, rozmiar większe :-D
Dziękuję Kochana klikne chyba dziś bo js bez stanika chodzę cycki mam takie wielkie :P

Cytat:
Ja biorę do szpitala te małe żele 2w1 jonsona co mi za każdym razem w Rossku dają

To też dobre rozwiązanie!

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 15:58   #285
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:

ja też je sobie zapakowałam
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 15:58   #286
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Agusia naprawdę sie wzruszylam bo sama do końca nie wiem co mnie czeka. Dałaś mi nadzieje...
Po tych sterydach na plucka mialam cukry 215 z przerazenia zadzwonilam do lekarza

Kochana, u mnie po sterydach pokazał mi się cukier w moczu i ketony.
Stary 2016-05-31, 15:59   #287
Honcia
Zakorzenienie

Mamusie ja mam pytanie dosyć nietypowe ale wiedza moja w tym temacie jest zerowa.
Chodzi mi o podpaski, bo wiadomo w szpitalu podkłady poporodowe a potem podpaski ale które najlepsze? Bella z bawełną (takie w różowym opakowaniu ) czy jakieś inne?? Ja jestem kompletnie zielona bo od lat tylko tamponów używam

Stary 2016-05-31, 16:03   #288
motylek1984
Zadomowienie

Honcia szukaj, bo podlinkowałam.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Mamusie ja mam pytanie dosyć nietypowe ale wiedza moja w tym temacie jest zerowa.
Chodzi mi o podpaski, bo wiadomo w szpitalu podkłady poporodowe a potem podpaski ale które najlepsze? Bella z bawełną (takie w różowym opakowaniu ) czy jakieś inne?? Ja jestem kompletnie zielona bo od lat tylko tamponów używam
Ja zawsze używałam naturelle ultra, te cieniutkie, dla mnie były idealne, ale teraz to nie wiem czy nie za cienkie bedą??
Stary 2016-05-31, 16:03   #289
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też oprócz przytulanek nic nie mam, więc dzisiaj kupiłam http://allegro.pl/pluszowa-spirala-e...017091393.html i http://allegro.pl/sprezynka-edukacyj...053720827.html. Chciałam dwie te z drugiego linka, ale była tylko jedna, więc wzięłam ocean.
Ocean dostalam w spadku, fajne
Stary 2016-05-31, 16:04   #290
soffinka
Zadomowienie

Cytat:

Ja kupiłam w rossmanie najtańsze na noc firmy facelle
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 16:06   #291
Asiek121
Zakorzenienie

ja też zabawek nie mam, mam kilka takich nie wiem jak to nazwac mini kocyk przytulanka coś takiego

i z alie zamówiłam

http://pl.aliexpress.com/item/Hot-Ne...531417600.html

http://pl.aliexpress.com/item/2015-N...446284400.html

http://pl.aliexpress.com/item/Angela...603143819.html

Ta pierwsza już mi doszła i jest cudowna

a gryzak miałam jeden żelowy, i mądra go chciałam jakos wyparzyć wygotować i sie zepsuł
Stary 2016-05-31, 16:07   #292
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Wyniki obie mamy bardzo dobre Mała crp 0,4, morfologia wszystko ok. U mnie tylko w moczu minimalne leukocyty wyskoczyły, nie wiem co to oznacza, ale babka w lab powiedziała że wszystko OK

Idziemy na garden party do kolegi Zosi który urodził się godzinę przed nią (koleżanka poznana na porodówce )
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 16:08   #293
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Ja kupiłam w rossmanie najtańsze na noc firmy facelle
ja też, tylko patrzałam żeby nie miały żadnych zapachów dodatków itd i żeby miały skrzydelka

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Honcia szukaj, bo podlinkowałam.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Ja zawsze używałam naturelle ultra, te cieniutkie, dla mnie były idealne, ale teraz to nie wiem czy nie za cienkie bedą??
mogą być za cienkie, i chyba wszystkie te naturella są zapachowe jakies rumiankowe czy cos? to moze podrazniac?
Stary 2016-05-31, 16:12   #294
ewka555
Zakorzenienie

Czekam na wizytę, leze pod ktg i o dziwo młody nie spi

Dzanet, a Zosia ma na noc pampersa? Mogłabyś kupic woreczek na mocz dla dziewczynki, przykleić w nocy i rano odkleić i włożyć go do pojemnika na mocz. Zawsze tak robię )

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Asiek te przytulanki b.fajne -,ja na to szmatki mowie 😂

Moja Zuzia jak byla mala lubila spac z tetra, ale jak raz ja zastalam jak talibke z tetra na glowie to kupiłam taka przytulanke. Spi z nią do dzis

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Agusia przepiękny opis )))!
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 16:18   #295
olinka012
Zadomowienie

W rosmanie jest promocja lactacyd 50ml mala super buteleczka za 3.99
http://www.ros.net.pl/GalleryImages/...0_720_7339.png

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-05-31 o 16:22
Stary 2016-05-31, 16:23   #296
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Ja cały czas rownież używałam tamponów i jak juz to podpaski naturalna bo maja bawełniane wykończenie a nie sztuczne jak always nigdy mi nie wpasowały a zaś koleżanki zachwalają nie wiem jak je można używać ja zawsze twierdziłam ze moja Bożenka nie oddycha przez te podpaski i " odparzenia jest ":hah aha: oczywiście w przenośni

Na początku będę używać podkłady z belka pózniej naturella na noc następnie zwykle a pózniej wkładki z carafee takie różowe
Stary 2016-05-31, 16:23   #297
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Ja jestem fanką Belli generalnie. Nie kupiłam tych w różowym, bo znalazłam tylko z siateczką Softiplait. Normalnie używam takich cienkich niebieskich, albo ciemno- zielonych Bella. To tak zawsze na zmianę z tamponami. Nie cierpię alwaysów i takich co mają te plastikowe siateczki- wrażenie jakbym reklamówkę ubrała na bożenę...

Madzia- na sam początek warto mieć coś w kontrastujących kolorach: biały, czarny, czerwony, zygzaki. Takie miesięczne dziecko będzie już powoli obserwowało, a dobrze widzi tylko takie kontrasty. Na potem jak już dobrze widzi, to fajne takie spirale jakie Motylek kupiła + miękkie książeczki jak coś w nich szeleści. Do tej zabawki Rafek się ślinił i męczył ją bardzo długo na spacerach, a taniocha:

http://allegro.pl/zawieszki-grzechot...981882852.html

Mata edukacyjna- moim zdaniem nie warto. Rafek bawił się może z tydzień i potem mu się nudziło. Teraz bym więcej zainwestowała w różne zabawki wiszące.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 16:24   #298
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
ja też, tylko patrzałam żeby nie miały żadnych zapachów dodatków itd i żeby miały skrzydelka

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

mogą być za cienkie, i chyba wszystkie te naturella są zapachowe jakies rumiankowe czy cos? to moze podrazniac?
Chyba są zapachowe, ale mnie to nie podrażnia, przez całą ciążę używam wkladek zapachowych też z naturelli i ani raz nie miałam żadnego podrażnienia, ani infekcji :-D uwielbiam je.
Stary 2016-05-31, 16:24   #299
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość

Muszę jutro pobuszować w dziale z podpaskami... Nienawidzę tych matearcy ale co zrobić

Stary 2016-05-31, 16:28   #300
olinka012
Zadomowienie

Facelle sa ok

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości