Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-31, 16:08   #2491
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Jestem po wizycie i biore sie za nadrabianie. Wyliczyla mi tygodnie z takiego koleczka i rzeczywiscie mamy 29tc, choc aplikacja pokazuje 30 tc, ale o apce nawet nie chciala slyszec- jak to lekarz ;-) Pogadalysmy jeszcze o szpitalach i zdecyduje sie chyba na Zeromskiego, choc bede sie modlic o wolna pojedyncza sale, a nie cholerny boks :/ Niemniej, powiedziala, ze Zeromski slynie z dobrych poloznych i rzetelnej opieki poporodowej. W takim wypadku, z racji tego, ze tam nic nie mozna oplacic, myslalam o douli, ALE sa Swiatowe Dni Mlodziezy i na ten czas chyba wyniesiemy sie z Krakowa (a gdybym miala urodzic w tym czasie i gdzies poza Krk, to oplacanie kogokolwiek mija sie z celem). Podobno na szkoleniach dla policji polecaja zrobic zapasy zarcia, bo nawet hipermarkety moga byc sparalizowane...A do tego sieci komorkowe moga sie wieszac, wiec w razie wu moze byc problem z dodzwonieniem sie po karetke. Totalny paraliz :/

Mam za duzo leukocytow, dostalam Furagine. Poza tym wszystko ok, mala wazy 1200g. 16 czerwca mamy ostatnie usg genetyczne u innego lekarza. Waze 54kg, czyli jest juz 7 do przodu.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-05-31 o 16:10
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 16:08   #2492
Fantasmagori
Zakorzenienie

Ech za każdym razem jak już jestem pewna wyboru to się okazuje że nie jest idealnie wcześniej byłam zdecydowana na materac kokos-pianka-gryka, to się naczytałam o robakach w gryce potem laktator że ręczny bo elektrycznym boli to znowu teraz że lepszy elektryczny i obecnie myślę jaki olej jak tu nie oszaleć przy wyprawce

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 16:10   #2493
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie i biore sie za nadrabianie. Wyliczyla mi tygodnie z takiego koleczka i rzeczywiscie mamy 29tc, choc aplikacja pokazuje 30 tc, ale o apce nawet nie chciala slyszec- jak to lekarz ;-) Pogadalysmy jeszcze o szpitalach i zdecyduje sie chyba na Zeromskiego, choc bede sie modlic o wolna pojedyncza sale, a nie cholerny boks :/ Niemniej, powiedziala, ze Zeromski slynie z dobrych poloznych i rzetelnej opieki poporodowej. W takim wypadku, z racji tego, ze tam nic nie mozna oplacic, myslalam o douli, ALE sa Swiatowe Dni Mlodziezy i na ten czas chyba wyniesiemy sie z Krakowa. Podobno na szkoleniach dla policji polecaja zrobic zapasy zarcia, bo nawet hipermarkety moga byc sparalizowane...A do tego sieci komorkowe moga sie wieszac, wiec w razie wu moze byc problem z dodzwonieniem sie po karetke. Totalny paraliz :/

Mam za duzo leukocytow, dostalam Furagine. Poza tym wszystko ok, mala wazy 1200g. 16 czerwca mamy ostatnie usg genetyczne u innego lekarza. Waze 54kg, czyli jest juz 7 do przodu.

to tyle samo mamy na plusie
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 16:12   #2494
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po wizycie i biore sie za nadrabianie. Wyliczyla mi tygodnie z takiego koleczka i rzeczywiscie mamy 29tc, choc aplikacja pokazuje 30 tc, ale o apce nawet nie chciala slyszec- jak to lekarz ;-) Pogadalysmy jeszcze o szpitalach i zdecyduje sie chyba na Zeromskiego, choc bede sie modlic o wolna pojedyncza sale, a nie cholerny boks :/ Niemniej, powiedziala, ze Zeromski slynie z dobrych poloznych i rzetelnej opieki poporodowej. W takim wypadku, z racji tego, ze tam nic nie mozna oplacic, myslalam o douli, ALE sa Swiatowe Dni Mlodziezy i na ten czas chyba wyniesiemy sie z Krakowa (a gdybym miala urodzic w tym czasie i gdzies poza Krk, to oplacanie kogokolwiek mija sie z celem). Podobno na szkoleniach dla policji polecaja zrobic zapasy zarcia, bo nawet hipermarkety moga byc sparalizowane...A do tego sieci komorkowe moga sie wieszac, wiec w razie wu moze byc problem z dodzwonieniem sie po karetke. Totalny paraliz :/

o rany no to nieciekawie się zapowiada w Krakowie faktycznie
a co do wagi to idziemy łeb w łeb też startowałam z wagą 47 i mam 54

Stary 2016-05-31, 16:25   #2495
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Ech za każdym razem jak już jestem pewna wyboru to się okazuje że nie jest idealnie wcześniej byłam zdecydowana na materac kokos-pianka-gryka, to się naczytałam o robakach w gryce potem laktator że ręczny bo elektrycznym boli to znowu teraz że lepszy elektryczny i obecnie myślę jaki olej jak tu nie oszaleć przy wyprawce
Ja tez mam juz leb jak sklep...Wszystko ma milion opinii-czesto skrajnych.
Ja mam znizke na laktator Ardo. Chyba zaryzykuje-testowala go moja kolezanka, ktora tylko sciaga i powiedziala, ze jest delikatny-dla niej nawet za delikatny troche, ale powiedziala, ze jesli ja mam tak wrazliwe sutki to powinien byc idealny, bo nic nie boli sciaganie. Ona kupuje sobie silniejszy, bo mleka ma jak dojna krowa Mam 100 zl znizki, sporo. Z jednej strony to nowosc na rynku, z drugiej kolezanka testowala miesiac i byla zadowolona.
Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

to tyle samo mamy na plusie
Cytat:
o rany no to nieciekawie się zapowiada w Krakowie faktycznie
a co do wagi to idziemy łeb w łeb też startowałam z wagą 47 i mam 54
W Krakowie zapowiada sie dramatyczny paraliz miasta. Ulice maja byc pozamykane na rzecz ruchu pieszych. Ludzie masowo biora urlopy, niektore firmy sie zamykaja, inni wynajmuja mieszkania za Krakowem. Cyrk.

Ciekawe z jaka waga skonczymy. Moja gin mowi, ze 11-12 kg mi wrozy.

Stary 2016-05-31, 16:29   #2496
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Ja się nastawiam że będę rodzić naturalnie, i zamierzam poksiężniczkować ze dwa tygodnie. TŻ będzie miał 2 tygodnie ojcowskiego, potem 2 tygodnie l4 na mnie i jeszcze 2 tygodnie urlopu mu zostało karmić piersią nie będzie ale podawać mi dziecko i robić inne rzeczy może
Urlop ojcowski to to samo co tacierzyński? O tym mowa? bo jestem zielona w tych sprawach Mój też ma zamiar wziąć l4 na opiekę nade mną, tymbardziej, ze bede po cc.. później swój 2tyg. urlop wypoczynkowy.. Taka pomoc na początku będzie dla mnie wybawieniem..
Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość

2 tyg L4 na Ciebie?
To takie coś się należy poza ojcowskim?
Ja się w ogóle na tym nie znam

Dziękuje za kciuki !!

Szyjka długa, twarda i zamknięta. Podobno wzorowa
Choć nie wiem jaka dokładnie długość.

Jasio 1,25 kg
Niestety nadal ułożony pośladkowo, siedzi sobie na pęcherzu.
Z racji, że łożysko mam na przedniej ścianie + maluch siedzi i kopie w dół mogę odczuwać te ruchy jako ból. Taka diagnoza.
Lekarz mówi, że nic nie widzi, aby się źle działo w środku ale zapobiegawczo mam przez 2 tyg znów odstawić ćwiczenia i przyjmować luteinę -bo nie zaszkodzi a ostatnio przeszły mi te dolegliwości właśnie po stosowaniu.

Ogólnie nie jest źle ale mam się oszczędzać i odpoczywać jak najwięcej więc nic odkrywczego się nie dowiedziałam.
za wizytę Malutki Jasio
Mnie, jak Zuzanka kopnie w pęcherz to odczuwam właśnie taki dziwny, niekomfortowy ból..

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Jesli jest opcja 2 tyg. opieki nade mna po porodzie, to sobie nie wyobrażam, żeby Tz jej nie wziął. Do tej pory myslelismy, że mu tylko ojcowski 2 tyg. przysługuje i ten własnie miał wykorzystac. Poczytałam w międzczasie o tym i to faktycznie popularna opcja jest
Ja do tej pory myślałam, że tylko l4 i nie ma opcji dostać z 'urzędu' Jak widać jestem niedoinformowana:rolleyes :

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-05-31 o 16:31
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 16:34   #2497
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

To kółeczko wylicza TP dla standardowego cyklu 28 dniowego

Tworzę właśnie plan porodu dostosowany do mojego szpital
Stary 2016-05-31, 16:40   #2498
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Hm...polozna tez chciala mi z tego koleczka wyliczyc, bo z czegos chyba trzeba? Grunt, ze teraz pokrywa mi sie to z TP z usg 13tc. Gin powiedziala, ze jesli TP z OM rozni sie z TP z USG wiecej niz 7 dni, to bierzemy pod uwage termin z USG. Zreszta moje dziecko jest chyba troszke za male na 31 tc. Tak czy siak, jestem uspokojona, bo wreszcie tygodnie zgadzaja sie z TP ustalonym na usg prenatalnym.

Stary 2016-05-31, 16:42   #2499
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Hm...polozna tez chciala mi z tego koleczka wyliczyc, bo z czegos chyba trzeba? Grunt, ze teraz pokrywa mi sie to z TP z usg 13tc. Gin powiedziala, ze jesli TP z OM rozni sie z TP z USG wiecej niz 7 dni, to bierzemy pod uwage termin z USG. Zreszta moje dziecko jest chyba troszke za male na 31 tc. Tak czy siak, jestem uspokojona, bo wreszcie tygodnie zgadzaja sie z TP ustalonym na usg prenatalnym.

Jest wzór na wyliczenie TP Najważniejsze, że się wszystko zgadza i już wiesz, w którym tygodniu jesteś
Stary 2016-05-31, 16:44   #2500
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Jest wzór na wyliczenie TP Najważniejsze, że się wszystko zgadza i już wiesz, w którym tygodniu jesteś
A jaki to wzor? Pewnie znow nabeltam sobie w glowie, ale ciekawa jestem ;-)

Stary 2016-05-31, 16:50   #2501
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
A jaki to wzor? Pewnie znow nabeltam sobie w glowie, ale ciekawa jestem ;-)

Przy cyklach 28 dniowych:

Data pierwszego dnia ostatniej miesiączki + 1 rok - 3 miesiące + 7 dni

Przykład:
OM - 15.05.2015 + 1 rok - 3 mc + 7 dni = 22 luty 2016
Stary 2016-05-31, 16:50   #2502
virginia
Zakorzenienie

orangetree i znowuzapomnialamhasla za udane wizyty!!!

Wróciłam z kursów i robię obiad - dziś dahl. A co u Was na tapecie?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 16:51   #2503
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez mam juz leb jak sklep...Wszystko ma milion opinii-czesto skrajnych.
Ja mam znizke na laktator Ardo. Chyba zaryzykuje-testowala go moja kolezanka, ktora tylko sciaga i powiedziala, ze jest delikatny-dla niej nawet za delikatny troche, ale powiedziala, ze jesli ja mam tak wrazliwe sutki to powinien byc idealny, bo nic nie boli sciaganie. Ona kupuje sobie silniejszy, bo mleka ma jak dojna krowa Mam 100 zl znizki, sporo. Z jednej strony to nowosc na rynku, z drugiej kolezanka testowala miesiac i byla zadowolona.

W Krakowie zapowiada sie dramatyczny paraliz miasta. Ulice maja byc pozamykane na rzecz ruchu pieszych. Ludzie masowo biora urlopy, niektore firmy sie zamykaja, inni wynajmuja mieszkania za Krakowem. Cyrk.

Ciekawe z jaka waga skonczymy. Moja gin mowi, ze 11-12 kg mi wrozy.
Bez sensu Kraków piękny ale jednak wolę swoje miasto bez takich "atrakcji"

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Urlop ojcowski to to samo co tacierzyński? O tym mowa? bo jestem zielona w tych sprawach
to samo
[edit] jednak nie to samo

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-05-31 o 17:02
Stary 2016-05-31, 16:57   #2504
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mąż wrócił z lekiem dla mnie. Furagina z wit c. To cudo to ja mam w domu. Ale spoko, moze zakwaszę trochę mocz, bo pH w szpitalu było juz ponad 6.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 16:57   #2505
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Bez sensu Kraków piękny ale jednak wolę swoje miasto bez takich "atrakcji"

to samo
Ja mam juz dosc Krakowa. Syf i tloczno.
Cytat:
Przy cyklach 28 dniowych:

Data pierwszego dnia ostatniej miesiączki + 1 rok - 3 miesiące + 7 dni

Przykład:
OM - 15.05.2015 + 1 rok - 3 mc + 7 dni = 22 luty 2016
Trzeba znac date pierwszego dnia OM, a ja nie znam Dlatego u mnie TP z OM to w ogole wrozenie z fusow...
Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
orangetree i znowuzapomnialamhasla za udane wizyty!!!

Dzieki U nas dzis wczorajsze leczo-doszlo sobie i jest pyszka! Do tego tz kupil sobie super zdrowa pizze w Lidlu, a ja fryty (cellulicie, rosnij!).

Ktora z Was miala taki dobry przepis na pizze? Chce, chce!

Stary 2016-05-31, 17:01   #2506
Fantasmagori
Zakorzenienie

Ups, przepraszam ale właśnie doczytałam że źle napisałam, ojcowski i tacierzyński to jednak coś innego

tu jest ładnie wyjaśnione:

"Urlop ojcowski to 14-dniowe świadczenie, przysługujące każdemu pracownikowi i niezależne od świadczeń, z których korzysta matka. Inaczej jest z urlopem tacierzyńskim.
Pod terminem "urlop tacierzyński" kryje się natomiast ojcowskie prawo do wykorzystania części urlopu macierzyńskiego i całego urlopu rodzicielskiego. Od 2 stycznia 2016 roku wymiar urlopu macierzyńskiego wynosi 20 tygodni, a pozostałe 6, które nazywano dodatkowym urlopem macierzyńskim, teraz weszło w skład wydłużonego urlopu rodzicielskiego - trwa więc on od tego roku 32 tygodnie. Z pierwszych 14 tygodni urlopu macierzyńskiego może skorzystać wyłącznie matka dziecka, natomiast pozostałe 6, jak i cały urlop rodzicielski, czyli w sumie 38 tygodni urlopu, może być wykorzystane przez ojca - ten właśnie urlop nazywa się urlopem tacierzyńskim."

Stary 2016-05-31, 17:03   #2507
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam juz dosc Krakowa. Syf i tloczno.

Trzeba znac date pierwszego dnia OM, a ja nie znam Dlatego u mnie TP z OM to w ogole wrozenie z fusow...

Dzieki U nas dzis wczorajsze leczo-doszlo sobie i jest pyszka! Do tego tz kupil sobie super zdrowa pizze w Lidlu, a ja fryty (cellulicie, rosnij!).

To nie wiem jak Ci z kółeczka TP wyliczyli W takiej sytuacji opiera się na terminie z usg
Stary 2016-05-31, 17:05   #2508
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Według mnie bardzo niefajnie świadczy to o takim ojcu. Jak można mając możliwość wziąć opiekę nad matką z dzieckiem i jej nie wziąć?

Jak czytam takie historie to mam wrażenie, że to głównie tatusiowie co dopiero z gimnazjum wyszli....

Mój się nie może doczekać i obawiam się, że dziecko to ja tylko do karmienia dostanę
Stary 2016-05-31, 17:06   #2509
Fantasmagori
Zakorzenienie

U mnie też lipa z tym liczeniem bo owulację miałam 3 tygodnie po miesiączce a nie 2 więc tak naprawdę to jestem tydzień do tyłu i wychodzi mi dopiero 31 sierpnia

Stary 2016-05-31, 17:06   #2510
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
To nie wiem jak Ci z kółeczka TP wyliczyli W takiej sytuacji opiera się na terminie z usg
Wyliczala tez z terminu z OM (ktory u mnie jest, bo jakis musi byc :p), potem cos tam patrzyla w kalendarz, potem spojrzala na wynik USG prenatalnego i orzekla 29tc Lubie ja, ale ona jest roztrzepana rownie mocno, jak ja, ech...Grunt, ze teraz sie zgadza w karcie ciazy-to mnie najbardziej martwilo.

Z terminu OM mam 5.08, ale powiedziala, ze tym sie nie kierujemy.

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-05-31 o 17:07
Stary 2016-05-31, 17:06   #2511
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

u mnie młode ziemniaki z koperkiem, kotleciki z ryżu i warzyw w sosie pomidorowym z warzywami i sałatka z pomidorów malinowych, ogórków, sałaty, pietruszki zielonej z olejem rzepakowym i sokiem z cytryny..koktajl z truskawek na podwieczorek
dahl z soczewicy czy z czego robisz?

Cytat:

http://truffle-in-a-rum-chocolate.bl...-czarnymi.html

polecam
Stary 2016-05-31, 17:06   #2512
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Jak czytam takie historie to mam wrażenie, że to głównie tatusiowie co dopiero z gimnazjum wyszli....

Mój się nie może doczekać i obawiam się, że dziecko to ja tylko do karmienia dostanę
Ja też...

Mój mi zapowiedział, że w nocy on będzie wstawał i mojego cyca Tosi będzie dawał
Stary 2016-05-31, 17:08   #2513
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
a kominki zapachowe z naturalnymi olejkami eterycznymi? ja w zasadzie tylko tego stosuje, wszystkie swieczki juz dawno poszly do kosza. Można też ustawić pojemniki z sodą oczyszczoną - ona też wchłania brzydkie zapachy.. No i dodać do niej też można kilka kropli olejku. Możesz też takim roztworem wody i olejku pryskać mieszkanie

Właśnie głównie tych kominków używam;/ Bo wystarczy parę kropel jedna świeczka i w mieszkaniu pachnie pół dnia;/
Ale też kazał odstawić póki się nie znajdzie sprawca....

Dzięki za pomysł z sodą, będę próbować w takim razie
Stary 2016-05-31, 17:08   #2514
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też lipa z tym liczeniem bo owulację miałam 3 tygodnie po miesiączce a nie 2 więc tak naprawdę to jestem tydzień do tyłu i wychodzi mi dopiero 31 sierpnia
A na który TP patrzy Twój lekarz?

Cytat:
Wyliczala tez z terminu z OM, potem cos tam patrzyla w kalendarz, potem spojrzala na wynik USG prenatalnego i orzekla 29tc Lubie ja, ale ona jest roztrzepana rownie mocno, jak ja, ech...Grunt, ze teraz sie zgadza w karcie ciazy-to mnie najbardziej martwilo.

To najważniejsze, że zmartwienie rozwiązane

Cytat:
u mnie młode ziemniaki z koperkiem, kotleciki z ryżu i warzyw w sosie pomidorowym z warzywami i sałatka z pomidorów malinowych, ogórków, sałaty, pietruszki zielonej z olejem rzepakowym i sokiem z cytryny..koktajl z truskawek na podwieczorek
Zdecydowanie za daleko mieszkasz
Stary 2016-05-31, 17:10   #2515
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
OK właśnie taki widzę na stronie apteki to taki zamówię
A smaruje się tym dziecko tak jak oliwką?
Chciałam zamiast oliwki kupić ale na stronie mojego szpitala jest podana lista co trzeba zabrać i tam wpisane jest oliwka. A może położnym nie zrobi to problemu jak myślisz?
Błagam Cię To Twoje dziecko i Twoja decyzja czym będziesz smarować dziecko
Ja mam olej ze słodkich migdałów i smarujemy się obie z Oliwią i młodego też będę tym smarować, albo ewentualnie trochę dolewać do wody.
Stary 2016-05-31, 17:11   #2516
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Błagam Cię To Twoje dziecko i Twoja decyzja czym będziesz smarować dziecko
Ja mam olej ze słodkich migdałów i smarujemy się obie z Oliwią i młodego też będę tym smarować, albo ewentualnie trochę dolewać do wody.
Właśnie myślałam też o dolewaniu do wody, ale potem pomyślałam o myciu tej tłustej wanienki
Stary 2016-05-31, 17:12   #2517
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Tylko żebym się nie bała odezwać w razie czego chyba że poród wyzwoli we mnie lwicę
Ja przy Oliwii nie byłam asertywna, teraz nie pozwolę sobie wejść na głowę. Zresztą czasami trzeba pokazać, że się nie jest chłopcem do bicia. Bo wtedy sobie lubią używać.
Stary 2016-05-31, 17:12   #2518
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:

http://truffle-in-a-rum-chocolate.bl...-czarnymi.html

polecam
Dzieki. Moze nie spartole. A jutro idziemy na dzika do kolegi. Ostatnio, gdy upolowal, to dal nam przypadkiem razem z udzcem poledwice. Z czystym sumieniem stwierdzam, ze to najlepsze mieso jakie jadlam w zyciu Zapowiada sie smakowicie! Szkoda, ze bede musiala znosic jego dziewczyne, ktora jest tak nijaka, ze az boli, ale czego sie nie robi dla dzika
Swoja droga takie z nas (ze mnie i tz) chamy, ze mamy jeszcze nadzieje, ze sie rozejda i kolega znajdzie sobie dziewczyne rownie fajna jak on .

Stary 2016-05-31, 17:12   #2519
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Zdecydowanie za daleko mieszkasz
już nie kokietuj..pewnie z Tosią tez macie wypasioną wyżerkę
Stary 2016-05-31, 17:13   #2520
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Olej ze słodkich migdałów moim zdaniem średnio nadaje się do ciala dziecka, jest bardzo tłusty i wolno się wchłania. Ja polecałabym kokosowy, a ten z migdałów na ciemieniuchę. Poprobujcie na sobie.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
U nas kokosowy się nie sprawdził....jedynie do włosów i paznokci. I naleśników

Używam migdałowego codziennie i wchłania się normalnie wg mnie. Do tego zostawia przyjemny nietłusty filtr na skórze.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości