miłość na prawdziwą odległość - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-25, 01:40   #1
chemiczna_
Raczkowanie

Red face

miłość na prawdziwą odległość

no więc co sądzicie o miłości na odległość, ale mówię tu o takiej między ludźmi mieszkającymi w innym kraju ? sądzicie że to możliwe?

Some are born to sweet delight,
Some are born to endless night.
chemiczna_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-25, 08:46   #2
opolanka
Rozeznanie

Dot.: miłość na prawdziwą odległość

wiesz... powiem tyle- ja drugi raz nie popełnię tego błędu...

Edytowane przez opolanka
Czas edycji: 2013-05-21 o 08:14
opolanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-25, 09:05   #3
Agatkia
Zadomowienie

Moj Tz jest marynarzem. Teraz zaczyna sie trzeci miesiac kiedy go nie ma, a przede mna jeszcze dwa. Jest to bardzo, bardzo trudne i mysle, ze jezeli uda sie przetrwac taka probe to mozna zniesc wszystko. Bardzo czesto zwiazki rozpadaja sie, ale w naszym przypadku kazda przeszkoda niesamowicie nas wzmacnia (tak bylo od poczatku, bo przechodzilismy rozne problemy zwiazane z mozliwoscia bycia razem- zupelnie niezaleznee od nas samych i tego co laczy mnie i mojego meza). My bylismy ze soba 5 lat zanim zdecydowalismy sie na taki uklad po to, by miec jakakolwiek perspektywe zalozenia wlasnej rodziny. Z tego powodu pierwsze lata naszego malzenstwa beda bardzo trudne... ale tylk po to, by za 3, 4 lata moc usiac przy wigilijnym, wlasnym stole, we wlasnym mieszkaniu. Mysle, ze te probe przetrwamy, bo czesto rzecyziwtosc, w ktorej nie ma na chleb, nie ma swojego miejsca na ziemi, marne zarobki w pracy, ktora sie kocha i do ktorej praktycznie przygotowywao sie cale zycie moze frustrowac i wplynac negatywnie nawet na njsilniejsze uczucie.
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-25, 09:51   #4
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Na stałe mieszkającymi?
Bez możliwości przeprowadzki?
Ile czasu będą na odległość - permanentnie?

To po pierwsze.

Jeżeli na większość pytań odpowiedziałaś twierdząco, przykro mi ale moim zdaniem taki ewentualny związek jest bez szans.

Jeżeli napiszesz coś więcej, być może będzie można się do tego w jakiś sposób odnieść.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-25, 11:10   #5
Malaja
Zadomowienie

ja jestem w takim własnie związku już od 1,5 roku i jest dobrze,ale jest dobrze bo obydwoje tego chcemy,tzn,pare razy w ciągu dnia ze sobą rozmawiamy przez telefon,noi widzimy się prawie co miesiąc,góra 1,5.

Ja jestem szczęsliwa i tak jak napisała Agatkia jeśli się zniesie taką próbę,to potem inne problemy to nic w porówaniu z tą tęsknotą i całą tą sytuacja.

Mnie jeszcze czeka 1,5 roku w takim układzie.Jestem dobrej myśli 3000 km to niemało ale jeśli się chce....
Malaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-25, 11:13   #6
oleczka220
Raczkowanie

Wiesz... Ja mieszkam w innym kraju.. z dala od moich bliskich..
I myśle,że to się nie uda ...
Bo nawet ze znajomymi nie utrzymuje kontaktu.. Tak jak kiedyś..
A miłość trzeba pielegnować..
oleczka220 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-25, 13:54   #7
chemiczna_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez backie Pokaż wiadomość
Na stałe mieszkającymi?

To po pierwsze.

Jeżeli na większość pytań odpowiedziałaś twierdząco, przykro mi ale moim zdaniem taki ewentualny związek jest bez szans.

Jeżeli napiszesz coś więcej, być może będzie można się do tego w jakiś sposób odnieść.
niestety on jak na razie na pewno przeprowadzki nie bierze pod uwagę, ja zresztą też nie. nie wiem co przyniesie jutro, nie wiem co będzie dalej.
widzę ze wiele z nas ma taki problem.

Some are born to sweet delight,
Some are born to endless night.
chemiczna_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-25, 15:06   #8
margitta
Zakorzenienie

Moja przyjaciółka tak żyje. Poznali się za granica, ona wróciła, a on nie. Ale są razem już coś ze dwa lata I planują ślub Ona jeździ do niego na wakacje, na święta. On przyjeżdża może raz na pół roku na dwa dni Ale jakoś się trzymają ze sobą i mają wiele wspólnych planów. Może trochę pomaga im to, że on całymi dniami pracuje, a ona się uczy... czasem nie ma czasu na tęsknotę czy inne związki.
Stary 2007-12-25, 15:38   #9
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez backie Pokaż wiadomość
Na stałe mieszkającymi?

To po pierwsze.

Zgadzam się. Moim zdaniem jeśli rozłąka trwa długo, a bezpośredni kontakt jest mocno ograniczony, to nic z tego nie będzie.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-25, 16:21   #10
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chemiczna_ Pokaż wiadomość
niestety on jak na razie na pewno przeprowadzki nie bierze pod uwagę, ja zresztą też nie. nie wiem co przyniesie jutro, nie wiem co będzie dalej.
widzę ze wiele z nas ma taki problem.
Na wszelki wypadek wypowiem się tylko za siebie.
Osobiście nie wierzę w miłość na odległość.
Jest to męczące dla obu stron i niewiele można na tym zbudować.

Przez 5 lat byłam z człowiekiem, który... sporo podróżował, więc trochę o tym wiem i całkiem dobrze ten fakt znosiłam.
Nie było to trudne - długość jego wyjazdów rzadko przekraczała tydzień, dwa razy rozstaliśmy się na więcej niż miesiąc.
Ja jestem osobą, która daje sobie radę sama, więc jego nieobecność nie stanowiła dla mnie większego problemu.
Jeżeli jednak dwoje ludzi prowadzi kompletnie osobne życia - jedno w jednym kraju, drugie w innym i widują się przykładowo raz na pół roku, to dla mnie nie są w związku.
Co innego, gdy już są ze sobą, a sytuacja zmusza jedno z nich do wyjazdu, ale w takich wypadkach decyzja również bywa ciężka.

Jeżeli jesteś w takim "związku", to trzymam kciuki żeby się Tobie udało w nim wytrwać.
Nie wszyscy muszą mieć poglądy podobne do moich, czy się z nimi zgadzać.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-25, 16:56   #11
BaBy Girl
Rozeznanie

a ja tez sie wypowiem- bo jestem w zwiazku na odleglosc. To ma trwac do czerwca wiec i mnie i jego ta mysl utrzymuje przy zyciu Poznałam go w wakacje (pracowałam tam gdzie on ) i wrocilam do Polski na studia,od tego czasu był u mnie w listopadzie , poznał rodziców, ja byłam u niego 2 tygodnie temu i w styczniu przyjezdza znow i jedziemy na narty.Codziennie rozmawiamy godzinami przez telefon,przez skypa, i jest ok. W marcu do niego jade znów a potem on w kwietniu. I do czerwca jakos przetrwamy ) Mysle ze taki zwiazek jest mozliwy,czas wtedy szybko upływa , ale nalezy dbac o to zeby kontaktu nie urwac pod zadnym pozorem i widywac sie jak najczesciej to mozliwe.Dziewczyny- przeciez bilety tanich linii jesli w miare szybko zarezerwujemy-dostaniemy juz nawet za 70 zł w 2 strony.Sama tak ostatnio leciałam Wszystko zalezy od tego czy jest miłosc. Bo jesli jest- to przetrwa wszystko.I zadne zdrady i rozstania nie maja szans pozdrawiam Was serdecznie
Stary 2007-12-25, 21:05   #12
karolinkamalinka
Zadomowienie

Po dwóch latach związku w tym 1,5 roku wspólnego mieszkania mój TZ wyjechał do UK, ja zostałam w Polsce by "dokończyć" studia.Rozłąka trwała 8 m-cy.Przez ten czas byłam u niego 2 razy, on w Polsce ani razu po prostu oboje nie mieliśmy możliwości dostania w pracy na tyle urlopu by widywać się częściej. Oczywiście był kontakt mailowy i telefoniczny codziennie.Powiem tyle,że już NIGDY nie zdecydujemy się na takie "życie na odległość".Dla mnie taki związek to nie jest związek.Przy dłuższej rozłące ludzie zaczynają oddalać się od siebie,zaczynają prowadzić "osobne życia", z których mogą tylko zdawać sobie wzajemnie telefoniczne relacje, ale w nich nie uczestniczą. Ja na początku ogromnie tęskniłam,a potem...zaczęłam się przyzwyczajać do tego,że go nie ma Cóż z tego,że mój TZ o zaliczeniu przeze mnie egzaminu mgr dowiedział się pierwszy skoro to był sms..Nie było go ze mną, nie uczestniczył w przygotowaniach, nerwach a potem radości i świętowaniu obrony..I nie było go ze mną w jeszcze wielu chwilach przez te 8 m-cy, ani mnie z nim. Nie mogę powiedzieć,że ten czas był stracony, ale był trudną próbą dla naszego, skądinąd bardzo mocnego, związku.To już na szczęście za nami.
karolinkamalinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-25, 23:14   #13
ciotka klotka
Raczkowanie

to zależy od charakteru.
ja znam siebie i wiem, że bym nie potrafiła. po prostu, jesli jestem z kims to dla mnie najwazniejsze sa spotkania, swiadomosc ze mam kogos blisko siebie. rozmowy przez telefon i maile to calkiem co innego.
wiem, ze niektorzy maja na tyle samozaparcia, ze potrafia tak zyc.
ale dla mnie, jak juz ktos napisal - taki zwiazek to nie zwiazek.
Stary 2007-12-26, 00:00   #14
kaledonia
zielony stworek

Koleżanka była z takim jednym.nawet już na poważnie(kilka lat) i cała rodzina się cieszyła,że ślub planują.Miał przyjechać do niej an Sylwestra(to było kilka lat temu) i co?Ten jej pisze,że nie przyjedzie!A czemu?Bo on tam na miejscu ma narzeczoną,z którą jest szczęśliwy

Kawał S********

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-26, 17:26   #15
onemi
Rozeznanie

ja uwazam ze nie.
Dla mnie zycie tak na dluzsza mete jest zbyt meczace i po jakims czasie ma sie juz wszystkiego dosc.. ja potrzebuje zeby ukochana osoba byla przy mnie.
Moj ex wyjechal do Anglii, wytrzymalam tak pol roku (odleglosc nie byla powodem rozstania) ale bylo mi ciezko bez niego.. czulam sie strasznie samotna.
Sa jednak takie zwiazki, rodzice mojego (innego) ex zyja tak ponad 20 lat, wiec to widocznie jest mozliwe. Jego tata jest marynarzem i wyplywa np na 6 miesiecy - osobiscie sobie tego nie wyobrazam i podziwiam jego mame, ze to wytrzymuje. Kiedy przyjzdza na poczatku jest fajnie, pozniej rodzinka ma juz go troche dosyc, jak to tata lubi porzadzic, a wszyscy sa przyzwyczajeni ze go nie ma i radza sobie po swojemu.. dziwnie troche.
To zalezy od ludzi, ja nie chcialabym tak zyc, rozumiem jakis wyjazd na pewien czas, ale nie na pare miesiecy albo dluzej.

Od 5.01.2010 :
66,7kg wrrrr 65..64..63..62..61..60..59..58..57.. i -->
onemi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-26, 18:41   #16
Agatkia
Zadomowienie

A co, jesli Tż jest np zapalonym podroznikiem, archeologiem, albo marynarzem z wielkiej pasji? moj z jest marynarzem- mysle, ze bardzo lubi to co robi. Był moment kiedy myslalam, a własciwie oboje myslelismy, ze jego zainteresowanie przerodzi sie w pasje i sposob zycia- na szczescie tak sie nie stalo i opcja "pływanie" jest tylko przejsciowa. Natomiast gdyby to kochal, gdyby bez tego byl nieszczesliwy?... Czy umialabym, czy chcialabym mu tego zabronic?myslę, ze nie, choc takie zycie byloby na pewno bardzo trudne. Ja przekonalam sie, ze potrafie byc sama i czasami nawet ta samotnosc mnie cieszy. A czasami szlag mnie trafia, ze na ten moment tak musi byc. Tylko, ze jak ktos kocha, kocha tak naprawde to nie ma innej drogi jak tylko pogodzic sie z pasja najblizszej osoby- zycie bez mojego Tzta, zycie z kims innym, nawet kims , kto bylby ze mna fizycznie w kazdym momencie- czy dobrze czy zle- jest dla mnie trudniejsze do wyobrazenia,niz zycie bez mojego Tzta- z jego zaletami, zainteresowaniami, pasjami, wadami. Wydaje mi sie tez, ze takie zwiazki- jezeli sa w stanie przetrwac te probe- sa bardzo mocne i bardzo kochajace, trude, ale na pewno nie gorsze. I potrzebne sa na pewno predyspozycje psychiczne do tego, zeby w takim ukladzie zyc, nie tylko osoby, ktora "zostawia" ale przede wszystkim tej "zostawianej". to takie moje refleksje zwiazane z rozstaniami z pasji ze tak to nazwe.
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-26, 18:56   #17
Luba
Zakorzenienie

Dawno, dawno temu... W czasach kiedy nie było internetu, telefony działały jak chciały (najczęściej nie chciały), o komórkach i smsach nikt nie słyszał... pięć lat studiów byłam w zwiazku na odległosć. Mój przyszły mąż studiował za granicą.

Przetrwalismy. Jasne, że nie bez tarć ale jednak się udało. Wierzę w miłosc na odległość ale niestety, niezbyt często ona się udaję. Jest trudna, wymaga wielu poswięceń... Czasami te trudnosci niszcza uczucie, czasami je wzmacniają, zależy to od tylu okoliczności, że nie można powiedziec z cała pewnością, że każda taka miłość się rozpadnie czy nie. ł

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-26, 21:46   #18
orthodox
Raczkowanie

Cytat:
no więc co sądzicie o miłości na odległość, ale mówię tu o takiej między ludźmi mieszkającymi w innym kraju ? sądzicie że to możliwe?
Nie. Sadze ze to niemozliwe.
Ty stoisz i wołasz bezgłośnie namiętnie

orthodox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-27, 01:11   #19
aniol_z_duzymi_skrzydlami
Raczkowanie

Avatar aniol_z_duzymi_skrzydlami

trudne, ale możliwe.

wierze w Was
Stary 2008-01-02, 23:52   #20
Magnolia_83
Rozeznanie

Cytat:

Odległość to odległość.. nie ma różnicy czy bliska nam osoba mieszka w innym kraju, województwie, mieście..
miłość jest ta sama.. tak samo cierpi sie i teskni za ukochanym.

Nie ma recepty na miłość, jest tylko recepta na wytrwałosć
- Mocno sie Kochać

poznasz ją po tym
ze nawet nie zauważysz,
gdy cale twoje życie sie skończy
a ona wciąż będzie przy tobie...
Magnolia_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-19, 23:27   #21
aalien
Rozeznanie

myślę, że tym większe szanse na przetrwanie ma związek który trwał zanim któreś nie wyjechało. Kiedy związek zaczyna się od odległości... jest trudniej. Znam jednak parę która przetrwała. Najdłużej nie widzieli się 1,4 roku... dziś są małżeństwem... na odległość.... (Stany -Polska) ... Łącznie z wielomiesięcznymi okresami " nie widzenia się" są ponad 4 lata. Ale czy oni sie tak naprawdę znają???
Znam tez związek który widuje sie co ok, dwa mce. Od samego początku. I są szczęśliwi...

Trzymam kciuki za wszystkie związki na odległość... niedługo sama bedę taki miała....

aalien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-03, 19:04   #22
Ieka
Zakorzenienie

'Uchowałam' się tak już ponad rok..hm.. Nie jest Polakiem,piszemy maile non stop i wogóle jest super, on też jest najcudowniejszym facetem jakiego znam i jedynym którego kocham,ale wiem że to wszystko jest bez sensu, bo tak naprawde nie wiem co on myśli i czy tam kogoś nie ma..a jest zbyt przystojny i cudowny zeby był sam..i nie co z tego ze Go kocham?? ale to za daleko..na drugim końcu Europy..więc nie ma sensu taka miłość,ale jest bo tak łatwo zapomnieć się nie da a przestać Go kochać graniczy z cudem..
Ieka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-03, 19:47   #23
piwn00ka
Rozeznanie

Ludzie zyjacy na odleglosc rozmawiaja czesciej ze soba niz tacy co maja siebie kolo siebie uwiezcie mi.

piwn00ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-03, 21:31   #24
Imorth
BAN stały

Takie zwiazki są bardzo trudne . Wydaje mi sie tez ze to zalezy od stazu związku . Jesli jest sie z kims te pare lat wydaje mi sie ze jest łatwiej . Ja sama jestem z moim Tz 8 mc z tego 3 mc go nie ma wraca za 2 dni .Jest ciezko baardzo . Początek to straszna tęsknota , trzeba sobie zacząc radzić samemu , przyzwyczaic się ze wszedzie idzie sie samemu . Z czasem ta tesknota sie zmienia bo my przyzwyczajamy sie do tego ze jestesmy sami tak jest ze mna . Mysle ze oddaliłam sie troche od Tzta nie byl w tylu chwilach w ktorych powinien być . Teraz boje sie tego czy nam sie wszystko ułozy , czy będzie jak rpzed wyjazdem . Na poczatku napewno nie . Kiedys czulam sie uzalezniona od niego tęskniłam jak nie widzialam go 2 dni . Teraz sie uniezalezniłam wszystk orobie sama lecz nic nie sprawia mi przyjemnosci . Gdy był na pare dni w pl czułam sie dziwnie . Nie moglam sie przyzwyczaic do tego . Coz mielismy kontakt tylko na gg . Przez telefon rozmawialismy raz . Mam nadizeje ze to przetrwa .
Mysle ze jednak odleglosc potrafi zniszczyc wszystko , szczegolnie na początku , choc mam nadzieje ze u mnie da sie to wsyzstko odbudowac . Nigdy więcej nie che przez to przechodzić . Odbiło sie to na moim zdrowiu i psychice .
Stałam się oziębła wogole nie potrzebowalam ostatnio zadnego przytulenia , poprostu uodpornilam się .

Piwnooka chocby rozmowy trwaly i pol dnia codziennie to nic nie zastapi bycia obok .

Ja teraz bede walczyc o to zeby nam sie udało !! Od poczatku przechodzimy jakies proby choc tamto to bylo nic z porownaniem do tego . Mysle ze jesli teraz sie uda przetrwac to juz nas nic nie zaskoczy . 3majcie kciuki !
Imorth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-03, 22:14   #25
Taverney
Zakorzenienie

nie jest to niemożliwe, ale na pewno bardzo trudne i jeśli nie ma perspektywy, że jednak zamieszkacie ze sobą to nie widzę dobrej przyszłości dla takiego związku
ludzie którzy są razem potrzebują swojej bliskości i choć rozłąka czasem wzmacnia, to tylko w rozsądnej dawce.
Poza tym nie czarujmy się, bardzo trudno jest takiemu facetowi utrzymać wierność, bo krew nie woda, a popęd i libido nie śpi... czasem perspektywa dziewczyny w odległości 1000 km jest tak odległa, a w miejscu gdzie się jest jakaś dziewczyna wpadnie w oko i...
w końcu sprawdza się, że czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal...

chciałabym jednak kiedyś usłyszeć, że takie pary przetrwały trudności, dochowały wierności, kochają się, są blisko bez względu na odległość i doczekają się cudownych dzieci i wnuków...
niestety życie często bywa nazbyt brutalne, ale obym racji nie miała.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-03, 23:33   #26
Imorth
BAN stały

Tavarney zdazaja sie wystarczy wejsc na watek Moj ukochny jedzie za granice . Sa tam dziewcyzny ktore daja rade i sa szczesliwe Mam nadizeje ze ja niedlugo bede mogla sie z toba niezgodzic i powiedziec ze to wlasnie moj związek przetrwał !
Stary 2008-02-04, 09:31   #27
degra
Raczkowanie

Moja siostra żyje właśnie w takim związku. Poznali się w Stanach, ona pochodzi z Polski, on z Rosji. Jest bardzo dużo problemów z otrzymaniem wizy(wiecie, te wszystkie spory pomiędzy dwoma państwami na to wpłynęły).. aczkolwiek codziennie po kilka godzin rozmawiają przez skype, on był ostatnio w Polsce na święta..ona jedzie do niego w połowie marca, wakacje zamierzają razem spędzić i planują ślub oraz osiedlenie się, z któryś państw (zależy to wszystko od studiów).. jeśli się chce to wszystko jest możliwe i dopokonania
Stary 2008-02-04, 09:58   #28
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
n
Poza tym nie czarujmy się, bardzo trudno jest takiemu facetowi utrzymać wierność, bo krew nie woda, a popęd i libido nie śpi... czasem perspektywa dziewczyny w odległości 1000 km jest tak odległa, a w miejscu gdzie się jest jakaś dziewczyna wpadnie w oko i...
w końcu sprawdza się, że czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal...
Acha, czyli kobiety żyjące w związkach na odległość zapominają co to popęd i libido?
Nie generalizujmy. Kobiety zdradzają praktycznie tak często jak mężczyźni

Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne!
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-04, 16:11   #29
Imorth
BAN stały

"czekanie sprawia, ze gorzknieje cała słodycz w nas "
Stary 2008-02-04, 17:20   #30
screwface
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Może trochę pomaga im to, że on całymi dniami pracuje, a ona się uczy... czasem nie ma czasu na tęsknotę czy inne związki.
Tutaj się zgodzę w 100%
Ja całymi dniami na uczelni, On w pracy. W przerwach smsy a wieczorami skype... Spotkania co miesiąc, półtora po tydzien-dwa. Mało czasu żeby zatęsknić Ale ile można całować zimny ekran laptopa? Miało tak pozostać jeszcze rok ale ostatnio wylatując z IRL uznałam, że te pieniądze nie warte są tego rozstania.. że mogę żyć biedniej w Polsce ale będę miała go na codzień. Myślałam, że On się nie zgodzi ale przyjął to z ulgą... Naprawdę wielką ulgą...
screwface jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości