Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-31, 16:29   #301
motylek1984
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Ja też nie cierpie tych podpasek z siateczką. Całą swoją młodość przeżyłam na tamponach, a dopiero później, przeszłam na podpaski, a tampony okazjonalnie.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 16:32   #302
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość

Byłam na zakupach i w sh. Ludzie patrzą już na mnie jak na ufo
Chyba wyglądam mocno "mamusiowo" (żeby nie powiedzieć: jak wieloryb). Kupiłam sobie spodenki letnie na wyrost trochę, ale nie będę paradowała w leginsach przy 30 stopniach jak będą upały.
Maluszkowi dorwałam taką angielską wersję "szczeniaczka uczniaczka" za 10zł. Działa ładnie, gra piosenki i gada po angielsku- wyjmę ustrojstwa ze środka, wypiorę i będzie jak znalazł (najpierw go chyba Rafek dorwie ).

Też macie wrażenie, że zabawki dla dzieci są potwornie drogie? Te całe karuzele, huśtawki, stoliki edukacyjne, interaktywne zabawki...
Też uważam, że zabawki dla dzieci są bardzo drogie. Jakaś zwykła pojedyncza zawieszka do wózka koło 50 zł zazwyczaj kosztuje, a zabawki interaktywne to już w ogóle...

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj rano zrobiłam zakupy na allegro, kupiłam między innymi maść purelan, mam maltan, ale poczytałam i mamusie chwalą, butelki lovi, mam tt, ale te będą kompatybilne z laktatorem, 2 spiralki, zabawki edukacyjne np do nosidełka, termofor z pestek wiśni, herbatkę bocianek, płyn dzidziuś do mycia butelek, proszek lovela kg za 47zł i pł do prania 5l za 36zł i gruszki do noska, mam katarek, ale może te też się przydadzą. I przyszły mi dzisiaj biustonosze do karmienia, zwykłe bawełniane z fiżbinami po 18zł, ale mimo takiej bjeny to całkiem przyjemne, na chwilę obecną o rozmiar za duże, ale mam nadzieję, że jak mleczko naplynie to będą ok. No i czekam jeszcze na 2 pary bakterinek, trampki z błyszczącą nitką i narzutęna łóżko. Po wyjściu ze szpitala, postanowiłam pokończyć wszystkie brakujące zakupy :-D a wczoraj jeszcze zachaczyłam o ccc i kupiłam granatowe sandałki i o jysk, kupiłam 2 wiklinowe koszyczki na pierdułki do pielęgnacji maluchów :-D
Ile zakupów

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Mamusie ja mam pytanie dosyć nietypowe ale wiedza moja w tym temacie jest zerowa.
Chodzi mi o podpaski, bo wiadomo w szpitalu podkłady poporodowe a potem podpaski ale które najlepsze? Bella z bawełną (takie w różowym opakowaniu ) czy jakieś inne?? Ja jestem kompletnie zielona bo od lat tylko tamponów używam
Ja gdzieś przeczytałam, że takie duże bawełniane bella nova maxi bodajże na połóg są ok i takie zakupiłam. Jak krwawienie będzie już mniejsze to przejdę na jakieś cienkie bawełniane, np. bella perfecta ultra blue.

Ja póki co mam jeden biustonosz do karmienia, taki a'la sportowy z mitexu, ale tak sobie myślę, że jeden to do szpitala za mało. Tylko ja jeszcze nigdy dobrze się nie wymierzyłam kupując coś przez internet, tzn. że zawsze gdy coś kupię, a nie znam firmy, a właściwie jej rozmiarówki to nie pasuje i chyba zostaje mi h&m. Tam są w dwupakach takie bawełniane biustonosze, tylko nie wiem ile większe brać, czy dużo zmienia się rozmiar po porodzie.
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 16:42   #303
soffinka
Zadomowienie

Co do zabawek to mam :ImageUploadedByWizaz Forum1464705721.896520.jpgImageUploadedByWizaz Forum1464705744.759163.jpg
A to wczoraj na Ali zamówiłam ImageUploadedByWizaz Forum1464705765.201064.jpg
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 16:53   #304
ewka555
Zakorzenienie

MariaFrancesca jeszcze mialam Ci pisac - nie przejmuj sie, Kochana jest nie tylko sinlac, moja Zuzia jest na nutramigenie, który raczej tej maczki nie ma a i tez alergie bywają zaskakujące. Od małego bardzo ostro na bialko mleka krowiego reagowala, kolki, wysypka od pasa w gore itd, a teraz powoli podaje jej jogurty i twarozki i nie jest zle. Czasem pogorszy sie skora ale głównie na buźce no i nie swędzi jej

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Kiara ja mam te bawelniane z hmu i fajne sa wygodne, używałam przy starszej
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 16:53   #305
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Co do zabawek to mam :Załącznik 6452866Załącznik 6452871
A to wczoraj na Ali zamówiłam Załącznik 6452876
Ładne :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 16:59   #306
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Facelle sa ok

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka
Olinko a co powiedział wczoraj Twój lekarz? Będziecie monitorować Misia?

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 17:11   #307
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Opis porodu:

Na patologię ciąży trafiłam głównie z powodu niskiego poziomu wód płodowych (afi 6-7). Co do wielkości dziecka to moja lekarka stwierdziła, że jest małe i wpisała na skierowaniu podejrzenie hipotrofii. Miałam iść tam tylko i wyłącznie na obserwację.

Przez tydzień byłam pod obserwacją. Codziennie 3 razy ktg miałam robione i w między czasie 3 usg. Niestety poziom wód płodowych był z dnia na dzień coraz mniejszy, przepływy w drugim usg wyszły nie zaciekawe, mała może minimalnie przybrała na wadze, ale nie wiele.

Dzień przed cc miałam robione usg, które miało ostatecznie stwierdzić co ze mną zrobić. Dwaj lekarze po konsultacji stwierdzili jednogłośnie, że trzeba wykonać cc. Powiedzieli, że mała nie przybiera w brzuchui, że będzie jej lepiej na świecie i wtedy na pewno przybierze na wadze. To dla jej dobra. Dla mnie było najważniejsze zdrowie małej i skoro tak zadecydowali to wiedzieli co robić. 19.05 na obchodzie powiadomili mnie, że na 100% wykonają tego dnia cc. Jak pamiętacie, albo nie pisałam Wam, ze czekałam strasznie długo na cesarkę.

W końcu po 18 zawieźli mnie na salę operacyjną. Mój mąż jechał razem ze mną. Widziałam, jego przerażenie w oczach a ja starałam się nie denerwować. Już chciałam, aby było po wszystkim. Na sali operacyjnej panowała bardzo miła atmosfera Nie spodziewałam się, że będę tak zrelaksowana Lekarze włączyli muzykę, nawet tańczyli a anestezjolog sobie ze mną żartował Po podaniu znieczulenia poczułam jak mnie rozcinają. Nie bolało, ale było czuć co robią:P Poczułam jak mnie rozciągają i wiedziałam co zaraz ma nastąpić. Czekałam na płacz mojego dziecka. Czas mi się tak dłużył wtedy. Bałam się, że go nie usłyszę- nie wiem czemu tak po prostu. I po chwili usłyszałam jak malutka płacze. Łzy szczęścia napłynęły mi do oczu. Pokazali malutką i zabrali. I wtedy powiedziałam: boże jaka ona malutka. Lekarka wtedy powiedziała: to był już na panią czas- wtedy nie zastanawiałam się o co chodzi i w sumie później o tym zapomniałam co powiedziała, ale z mężem cały czas zastanawiamy się nad sensem tego zdania. Może było coś czego nie chciała mi powiedzieć? Nie wiem

Po pewnym czasie spytałam się ile mała waży i ile ma cm --> 47 cm, 2040 i 10/10. Byłam taka szczęśliwa, że dostała dyszkę. Po chwili jedna pani podeszła do mnie ponownie z maleństwem, przytknęła do policzka a ja się spytałam czy mogę pocałować I tego dnia malutką już tylko widziałam na zdjęciach. Zabrali ją na wcześniaczki a mąż do 21 przy niej siedział. Nie była w inkubatorze ani podłączona do respiratora. Na wcześniaczkach leżała 3 dni, miała jedynie kroplówkę podłączoną, aby szybciej nabrała na wadze.

Następnego dnia po cc starałam się jak najszybciej wstać, aby tylko pójść do malej. Codziennie przez 3 dni do niej chodziłam a w poniedziałek już miałam ją przy sobie

Nasze maleństwo przybiera na wadze i dziś waga pokazywała 2190 Jestem taka szczęśliwa, że mimo iż urodziła się w 36tc + 1 jest zdrowa i tak szybko ją dostałam na salę a potem szybko wyszliśmy ze szpitala. Kocham ją I mam nadzieję, że już zawsze będzie okazem zdrowia
Cudowny opis!
Mega wzruszajcy
Agusia jeszcze raz gratulacje! I duzo,duzo zdrowka dla Malej dzielnej Kingusi!

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Dziewczyny kłuje mnie w Bożenie. :-( skraca się szyjka? Niefajne uczucie...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Mnie czesto kluje, juz od dawna. Szyjke mam w porzadku. Wiec to klucie to chyba nie jest objawem skracania szyjki, spokojnie

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Jade z Bartkiem do laryngologa.
Mam nadzieje ze wszystko ok. W razie co poprosimy o kciuki
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 17:31   #308
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Ja też nie cierpie tych podpasek z siateczką. Całą swoją młodość przeżyłam na tamponach, a dopiero później, przeszłam na podpaski, a tampony okazjonalnie.
A ja nie znoszę podpasek. Zawsze na tamponach.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Zrobilam 8 woreczkow truskawek i 2 borówek Wczoraj w lidlu byly 125gram za 1.50 wiec wzielam 4 opakowania. Dzisiaj sobie tak pomyślałam ze moglam wziąć więcej.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Tz juz w domu. Szykuje obiad. Odezwe się później

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 17:33   #309
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Witam się dalej w dwupaku.
Co do mojego terminu CC - zadzwoniłam do szpitala i jutro mam tam przyjść, bo ordynator ma konsultacje i mam się jakoś wepchać w kolejkę. Może mnie tam nie zlinczują w tej kolejce Jurto więc coś powinno się wyjaśnić, bo już trochę mam dość tej sytuacji i tej niepewności.
Agusia - piękny opis, jeszcze raz gratuluję Kingusi i podziwiam, bo bardzo dzielna byłaś
Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
jednak infuicja dobrze Ci podpowiadala. Oby w szpitalu nie robili problemow i zmienili date cc

A co do tekstu Twojej mamy to nie kumam
Sobie moze nie zyczyc... to Twoje dziecko, nie jej. Krzywdy robic mu nie bedziezz, bez przesady. Nie kumam takiego wtracania sie
Powiem szczerze że też nie kumam tego tekstu. Moja mama nie ma tendencji do wtrącania się ani do mnie ani do mojej siostry, więc tym bardziej mnie ten tekst wkurzył. Powiedziałam jej że jak to woombi zadziała to życzę sobie, żeby wszystko cofnęła, więc nawet jak się nie sprawdzi to będę je zachwalać
Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Wychodzimy do domu Nareszcie.
Super czekamy na relacje z pierwszej wspólnej nocy w domu
Cytat:
Ja już jestem umówiona z koleżanką, która robi żele- że jak tylko wrócę do domu to mi zrobi stopy. Wygoda z tym żelem.
No, a do CC trzeba mieć paznokcie czyste - więc teraz i ręce i nogi mam niepomalowane (zresztą jak w sumie prawie całą ciążę- nie mogę zapachu lakieru). Wiadomo- teraz trudno się schylać- mega wygodny sposób na stopy znalazłam! Smaruję pięty czarnym mydłem z Nacomi i mam super gładkie Tak z 10 min trzymam tylko i wystarcza.

O super że łapie ładnie Cycoholiczka
Ja do CC ściągam tylko hybrydy z rąk, bo i tak bez sensu mieć długie paznokcie przy dziecku. Na nóżki jadę w przyszłym tygodniu. Też zamierzam hybrydy sobie zrobić - dla wygody.
Cytat:
Ja sie ciesze ze mam to ktg robione.
absolutnie nie chce nikogo straszyc, wiec nie bede wchodzic w szczegoly, ale czytalam tu na wizazu kilka takich sytuacji gdzie ktg uratowalo zycie dziecka
Ja mam KTG co wizyta u lekarza od 34 tc.
Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie Dziewczyny za pamięć . Jestem, nie rodzę, wczoraj miałam kryzys, musiałam sobie poryczeć. Myślałam, że usłyszę jakiś konkretny termin, do którego będę mogła odliczać, a usłyszałam znowu "leżymy, czekamy, obserwujemy". Czop odszedł tydzień temu, 3 tygodnie temu powiedzieli, że w każdej chwili może się zadziać, przeżyłam pełnię, burze i nic. Ja wiem, że dobrze, żeby jeszcze posiedziały, ale dla mojej psychiki przydałaby się jakaś data końcowa. No i jestem wieczniw niewyspana, jak wczoraj czytałam z jaką częstotliwością niektóre z Was karmiły to złapałam kolejną załamkę. Dużo jestem w stanie znieśc, ból itd., ale niewyspania nie. Przepływy dobre, waga może ciut za niska, jedna 2.000-2.300, druga 2.450-2.600. No to pomarudziłam, nie chciałam Wam wczoraj pisać, bo marudziłabym jeszcze bardziej.
Podziwiam Cię, po tylu tygodniach w szpitalu już bym chodziła po ścianach. MariaF będzie trudno, ale wierzę że osoba która wytrzymała tyle w szpitalu da radę z kp bliźniaczek
Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Moj Pomagier gotowy do pracy
Ja to twojego kota podziwiam, ani łóżeczkiem się nie interesuje ani kwiatkami u mnie to już wszystkie kwiatki byłyby zjedzone w 15 min

Cytat:

Wkurzyłam się na koleżankę, bo zaczęła mnie straszyć, że poród drugiego dziecka jest o wiele gorszy niż 1- że niby macica jest bardziej rozciągnięta i bardziej boli obkurczanie. No nawet jeśli tak jest, to powinna wiedzieć, że najgorsze jest straszenie kogoś
Chyba dopada mnie hormonik...
No nie wiem co kieruje niektórymi, ale naprawdę trzeba wyobraźni nie mieć żeby akurat teraz takie rzeczy koleżance mówić. Mi jedna babka w sklepie w którym kupuje jak usłyszała, że będę mieć CC powiedziała "no tak córka też miała CC w tym szpitalu, pęcherz jej przecięli przy tym i miesiąc z cewnikiem chodziła" - no naprawdę można było mi tego darować
Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Hej
Byłam dzisiaj w szpitalu i umówiłam się na kwalifikację do cc na 6 czerwca. Pytałam też o ktg i najwcześniej mogli mnie zapisać też na 6, w tym tygodniu jeszcze muszę zrobić prywatnie. Co ciekawe przy okazji ktg musiałam zapisać się na wizytę w poradni, bo inaczej oni nie mogą zrobić, tylko musi być tego samego dnia ktg i wizyta.
Na Ujastek się zapisałaś? a w którym tygodniu wtedy będziesz?
Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
No ja dzisiaj to fatalny dzień mam zjadłam obiad i juz druga drzemkę sobie zrobiłam masakra jakas :/ u nas 26C skwar jak nie wiem siedzę
W domu nigdzie sie nie ruszam bo padnę :/ a gdzie tam jeszcze 3 tyg. Chodzić z brzuszkiem współczuje sierpniowym mamą
Szyjka sie może skracać i macica przygotowuje sie juz do porodu mnie czasem tak zakuje ze aż sobie krzyknę a co dopiero bedzie jak pojawi sie ból porodowy :/
Śpi póki możesz ja mogę się pochwalić, że jak na razie dobrze znoszę te upały, więc pewnie jutro się to zmieni zawsze tak mam, że czym się pochwalę to potem muszę to odszczekiwać

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-05-31 o 17:34
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 17:53   #310
agusiia69
Zakorzenienie

Cieszę się, że spodobał się wam mój opis porodu Prawdę mówiąc mogłabym napisać zdzdecydowanie więcej, ale starałam się najważniejsze informacje zamieścić. Sama płakałam pisząc tego posta Staram się myśleć pozytywnie i wiem, że z naszym malenstwem będzie wszystko ok

Olinka ja po tych sterydach też miałam mega wysoki cukier.

Australia nie mamy ubranek mniejszych niż 56 i topi się nam w ttych ubrankach:P
Stary 2016-05-31, 18:00   #311
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

MARIA oooj, w pierwszej.ciazy też sie obawiałam niewyspania. Wiedzialam ze bol, niewygode itd dam radę zniesc, ale niewyspanie nie. Okazalo sie, ze organizm sie przyzwyczaja do tylu pobudek. Fakt, ze w pierwszych miesiacach w dzień zamiast sprzątać kladlam sie na drzemkę z malych. Okropnie tego niedosnu sie balam. Jednak matka jak ma motywację to.da rade chocby sie jej wydawalo, ze to niemożliwe. Także glowa do.góry!

Cytat:
Na wątku zapachniało piwoniami i goframi

Kiara- zadzwoń do najbliższego szpitala- powinni zrobić ktg- szkoda kasy. U mnie to tak wygląda, że idę na ip i mówię że ja na ktg- wypisują mi na szybko kartę. Potem idę na izbę położniczą, tam pielęgniarka tylko pyta czy pani na ktg. Po procedurze wołają mojego lekarza i on się podbija że ktg widział. Także generalnie, to jakoś nikt o nic nie pyta. Chyba rzeczywiście ciężarnej normalnie ktg przysługuje

Sliweczka- jak czujesz dobrze ruchy, to to ktg moim zdaniem nic nie daje. Co Ci da wiedza, że się piszą jakieś tam skurcze- jak nie będą one porodowe? Ja nie wiem jak inne maluchy- ale Leoś ewidentnie nie lubi ktg. Kopie jak szalony w pelotę, nerwowo się przekręca- ucieka.

Ja już nic nie sadzę, bo potem to wszystko trzeba będzie podlewać i dźwigać konewki po CC. Dwa pomidory koktajlowe z 3 sadzonek mi padają- tak żółkną więc chyba nic z nich nie będzie

Chudziaszek daj znać co z tym terminem CC.

Wow to fajnie, że odkryłaś na nią sposób

Australia- dawno nikt tu nie rodził

ktg w okresie po 36tc to przede wszystkim monitoring przeplywow i ciśnienia malenstwa. Ja kilka ktg temu niemal zostalam wyslana do szpitala, bo przy duzej ilości ruchow byl wąski zapis, czyli jakby tętno nie skakalo, a powinno. Serduszko było słychać, ale zapis nie byl.dobry. skurcze swoją drogą.

Cytat:
Ja jestem fanką Belli generalnie. Nie kupiłam tych w różowym, bo znalazłam tylko z siateczką Softiplait. Normalnie używam takich cienkich niebieskich, albo ciemno- zielonych Bella. To tak zawsze na zmianę z tamponami. Nie cierpię alwaysów i takich co mają te plastikowe siateczki- wrażenie jakbym reklamówkę ubrała na bożenę...

Madzia- na sam początek warto mieć coś w kontrastujących kolorach: biały, czarny, czerwony, zygzaki. Takie miesięczne dziecko będzie już powoli obserwowało, a dobrze widzi tylko takie kontrasty. Na potem jak już dobrze widzi, to fajne takie spirale jakie Motylek kupiła + miękkie książeczki jak coś w nich szeleści. Do tej zabawki Rafek się ślinił i męczył ją bardzo długo na spacerach, a taniocha:

http://allegro.pl/zawieszki-grzechot...981882852.html

Mata edukacyjna- moim zdaniem nie warto. Rafek bawił się może z tydzień i potem mu się nudziło. Teraz bym więcej zainwestowała w różne zabawki wiszące.
Kontrasty to jedyne co taki maluch rozroznia w ciągu pierwszych 3miesiecy.
A co do maty, to swietnie sprawdzaja sie duze maty bez palakow. Maluch ma rozne materialy, czesto.mini zabawki naszyte na tym co pozniej mobilizuje do obrotow, czolgania czy raczkowania. Generalnie przemieszczania sie. No i polozona na podłodze jest idealna do ćwiczeń glowki i karku podczas lezenia na brzuchu. W taka warto zainwestować. U nas byla w uzyciu do 9mies kiedy Igi zaczął raczkowac i wstawac na nogi.

W dwupaku jestem. Dzisiaj mija 40tygodni mojej.ciąży. jutro termin

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 18:01   #312
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Kiara ja mam te bawelniane z hmu i fajne sa wygodne, używałam przy starszej
O to fajnie, w takim razie je kupię

Cytat:
[/COLOR]Jade z Bartkiem do laryngologa.

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Co do mojego terminu CC - zadzwoniłam do szpitala i jutro mam tam przyjść, bo ordynator ma konsultacje i mam się jakoś wepchać w kolejkę. Może mnie tam nie zlinczują w tej kolejce Jurto więc coś powinno się wyjaśnić, bo już trochę mam dość tej sytuacji i tej niepewności.
Agusia - piękny opis, jeszcze raz gratuluję Kingusi i podziwiam, bo bardzo dzielna byłaś

Obyś jutro to załatwiła

Tak, na Ujastek W poniedziałek, w dniu kwalifikacji skończę 37 tygodni (37 tc 0 dni).
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 18:09   #313
SilesianBeauty
Raczkowanie

Cześć, cześć!

Witamy się jeszcze w dwupaku i gratulujemy kolejnym mamuśkom

Wczoraj miałam ostatnią wizytę (mam taką nadzieję) i gin pobierał mi wymaz na obecność paciorkowców. Jak wynik będzie dodatni, to będę zmuszona podejść po receptę :/

A i wyznaczyli mi termin cc - 21 czerwiec. Oby Bobinek siedział spokojnie do tego czasu, bo już waży 3kg! Szok..
Stary 2016-05-31, 18:13   #314
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

SLIWECZKO hyhy.. no cóż wyglada na to wszyscy mozemy to zobaczyc -2 dziecko po terminie:p
MADZIA super ze kp coraz lepiej. U mnie na poczatku karmienie godzinę trwało...
CARYCA super ze wychodzicie

Galeria pazurkowa:
Stary 2016-05-31, 18:28   #315
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Trochę zawiedziona jestem - nikt nie rodzi czekacie do następnej pełni??
Cytat:
Mamusie ja mam pytanie dosyć nietypowe ale wiedza moja w tym temacie jest zerowa.
Chodzi mi o podpaski, bo wiadomo w szpitalu podkłady poporodowe a potem podpaski ale które najlepsze? Bella z bawełną (takie w różowym opakowaniu ) czy jakieś inne?? Ja jestem kompletnie zielona bo od lat tylko tamponów używam
Jejku gdyby nie to forum to ładnie bym była wteż muszę jakieś kupić, bo mam tylko te olbrzymy z Belli i tampony a tampony nie bardzo nie???
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61133356]Wyniki obie mamy bardzo dobre Mała crp 0,4, morfologia wszystko ok. U mnie tylko w moczu minimalne leukocyty wyskoczyły, nie wiem co to oznacza, ale babka w lab powiedziała że wszystko OK

Idziemy na garden party do kolegi Zosi który urodził się godzinę przed nią (koleżanka poznana na porodówce )[/QUOTE]
Super, że wszystko ok. Fajnie, że masz taką koleżankę z porodówki.
Cytat:
Ja jestem fanką Belli generalnie. Nie kupiłam tych w różowym, bo znalazłam tylko z siateczką Softiplait. Normalnie używam takich cienkich niebieskich, albo ciemno- zielonych Bella. To tak zawsze na zmianę z tamponami. Nie cierpię alwaysów i takich co mają te plastikowe siateczki- wrażenie jakbym reklamówkę ubrała na bożenę...

Madzia- na sam początek warto mieć coś w kontrastujących kolorach: biały, czarny, czerwony, zygzaki. Takie miesięczne dziecko będzie już powoli obserwowało, a dobrze widzi tylko takie kontrasty. Na potem jak już dobrze widzi, to fajne takie spirale jakie Motylek kupiła + miękkie książeczki jak coś w nich szeleści. Do tej zabawki Rafek się ślinił i męczył ją bardzo długo na spacerach, a taniocha:

http://allegro.pl/zawieszki-grzechot...981882852.html

Mata edukacyjna- moim zdaniem nie warto. Rafek bawił się może z tydzień i potem mu się nudziło. Teraz bym więcej zainwestowała w różne zabawki wiszące.
Ja mam takie książeczki http://www.oczamimaluszka. pl/. U koleżanki się sprawdziły więc można spróbować
Zabawek jeszcze nie kupowałam - może na Bociankowe ktoś przyniesie. Jak nie to wtedy coś kupie

Cytat:
Cudowny opis!
Mega wzruszajcy

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Mnie czesto kluje, juz od dawna. Szyjke mam w porzadku. Wiec to klucie to chyba nie jest objawem skracania szyjki, spokojnie

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Kciuki dla Bartka zaciśnięte
Cytat:
Napisane przez SilesianBeauty Pokaż wiadomość
Cześć, cześć!

Witamy się jeszcze w dwupaku i gratulujemy kolejnym mamuśkom

Wczoraj miałam ostatnią wizytę (mam taką nadzieję) i gin pobierał mi wymaz na obecność paciorkowców. Jak wynik będzie dodatni, to będę zmuszona podejść po receptę :/

A i wyznaczyli mi termin cc - 21 czerwiec. Oby Bobinek siedział spokojnie do tego czasu, bo już waży 3kg! Szok..
Mi lekarz kazał teraz co tydzień chodzić ... Super, że już masz termin, zawsze to jakieś odniesienie
Stary 2016-05-31, 18:31   #316
australia87
Zakorzenienie

Widzę, że rozmawiacie o kontrastowych obrazkach i książeczkach, a ja właśnie wczoraj o tym myślałam i zamówiłam filc biały, czarny, czerwony i żółty i sama chcę takie obrazki porobić Jak zdążę
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 18:34   #317
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Trochę zawiedziona jestem - nikt nie rodzi czekacie do następnej pełni.

No ja napewno nie bede tyle czekała jak się nic nie zadzieje to 13 jadę na wywołanie
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 18:39   #318
Asiek121
Zakorzenienie

mnie od wczoraj wieczór tak boli/kłuje na samyk dole, raz Po lewej raz po prawej :/ nie caly czas ale dosc czesto, wzielam nospe o 16 i nic rusza sie normalnie
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 18:43   #319
haneczkab92
Ania

Cytat:
Miałam plana zrobić sobie drzemkę. Mama pojechała do lekarza w domu cisza i spokój... Jak juz się ułożyłam sąsiad uruchomił cyrkularkę i zaczął ciąć drewno. Wstałam pozamykać okna. Położyłam się i za 5 min dostałam sms. Zamknęłam oczy to mąż na obiad przyjechał.... D.u.p.a z mojej drzemki
Jem lody
No to współczuję;/
Ale tak często właśnie jest

Cytat:
Agusia- ale piękny opis Nic nie może się równać z pierwszym spojrzeniem na swoje dziecko

Ania- nie szalej tak z tymi porządkami bo urodzisz :P

Też macie wrażenie, że zabawki dla dzieci są potwornie drogie? Te całe karuzele, huśtawki, stoliki edukacyjne, interaktywne zabawki...
'

Te zabawki sa bardzo drogie....;/

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Nie będę już go męczyć, jest u mnie codziennie, przyjmuje wszystkie wycieczki, sam kompletował wyprawkę, prał, prasował, skręcał meble - dam mu spokój, miał chłopak trochę latania.

O, to mogłaś się poczuć jak w szpitalu, tu też co chwila ktoś zawraca 4 litery.
Brawo dla tż!

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Agusia naprawdę sie wzruszylam bo sama do końca nie wiem co mnie czeka. Dałaś mi nadzieje...
Po tych sterydach na plucka mialam cukry 215 z przerazenia zadzwonilam do lekarza

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka
Jak byłam w szpitalu to też była właśnie dziewczyna która po sterydach miał bardzooo wysoki cukier!

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61133356]Wyniki obie mamy bardzo dobre Mała crp 0,4, morfologia wszystko ok. U mnie tylko w moczu minimalne leukocyty wyskoczyły, nie wiem co to oznacza, ale babka w lab powiedziała że wszystko OK

Idziemy na garden party do kolegi Zosi który urodził się godzinę przed nią (koleżanka poznana na porodówce )[/QUOTE]

Super

Cytat:
Cudowny opis!
Mega wzruszajcy

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------

Zaciśnięte!

Cytat:

Super czekamy na relacje z pierwszej wspólnej nocy w domu

Śpi póki możesz ja mogę się pochwalić, że jak na razie dobrze znoszę te upały, więc pewnie jutro się to zmieni zawsze tak mam, że czym się pochwalę to potem muszę to odszczekiwać
No to czekamy na wieści jutro

Cytat:
Cieszę się, że spodobał się wam mój opis porodu Prawdę mówiąc mogłabym napisać zdzdecydowanie więcej, ale starałam się najważniejsze informacje zamieścić. Sama płakałam pisząc tego posta Staram się myśleć pozytywnie i wiem, że z naszym malenstwem będzie wszystko ok

Olinka ja po tych sterydach też miałam mega wysoki cukier.

'

Na pewno będzie ok!

Cytat:
Trochę zawiedziona jestem - nikt nie rodzi czekacie do następnej pełni??

Jejku gdyby nie to forum to ładnie bym była wteż muszę jakieś kupić, bo mam tylko te olbrzymy z Belli i tampony a tampony nie bardzo nie???

Super, że wszystko ok. Fajnie, że masz taką koleżankę z porodówki.

Ja mam takie książeczki http://www.oczamimaluszka. pl/. U koleżanki się sprawdziły więc można spróbować
Zabawek jeszcze nie kupowałam - może na Bociankowe ktoś przyniesie. Jak nie to wtedy coś kupie

Kciuki dla Bartka zaciśnięte

Mi lekarz kazał teraz co tydzień chodzić ... Super, że już masz termin, zawsze to jakieś odniesienie
Nie nie, tampony na pewno nie. Wszystko tam się musi oczyścić, więc tampony nie wchodzą w grę.

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 18:57   #320
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

CHUDZIASZEK ta seria oczami maluszka jest swietna!

Galeria pazurkowa:
Stary 2016-05-31, 18:57   #321
zabciajs
Zakorzenienie

Oto dzis wyjazd z mojego domu i jakby tu bylo jechac na porodówke?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1464713851696.jpg (62,2 KB, 27 załadowań)
Stary 2016-05-31, 19:22   #322
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Raz, dwa Kingusia nabierze ciałka i zaraz wyrośnie z tych 56

Cytat:
Trzymam mocno za jutro!

Cytat:
No nie wiem co kieruje niektórymi, ale naprawdę trzeba wyobraźni nie mieć żeby akurat teraz takie rzeczy koleżance mówić. Mi jedna babka w sklepie w którym kupuje jak usłyszała, że będę mieć CC powiedziała "no tak córka też miała CC w tym szpitalu, pęcherz jej przecięli przy tym i miesiąc z cewnikiem chodziła" - no naprawdę można było mi tego darować
O masakra, niektórzy ludzie to mają wyczucie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Niespodzianko nasza, zapraszamy na tę stronę brzuszka!

Cytat:
Napisane przez SilesianBeauty Pokaż wiadomość
To jeszcze 3 tygodnie
A waga bardzo ładna
Stary 2016-05-31, 19:24   #323
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Kajakiem chyba
Stary 2016-05-31, 19:26   #324
madzius90
Zakorzenienie

Byliśmy u tego laryngologa- podejrzenie przerośnietego trzeciego migdała. Skierowanie na rtg i jeśli się potwierdzi to prawdopodobnie trzeba będzie go usunąć, bo to przez to mogą być ciągłe infekcje gardła i nosa a przez to też upośledzony w jakimś stopniu słuch.
No w każdym razie jestem spokojniejsza.

Tylko teraz czy ten mój szalony Syn da sobie zrobić zdjęcie
I chyba ja w razie czego nie będę mogła być przy nim zapomniałam zapytać
Stary 2016-05-31, 19:32   #325
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ło matko..a u mnie susza!
Mogłoby popadać, trochę powietrze byłoby inne!- ale w sumie nie aż tak popadać!
A na porodówkę, jak pisze australia kajakiem

Cytat:
Byliśmy u tego laryngologa- podejrzenie przerośnietego trzeciego migdała. Skierowanie na rtg i jeśli się potwierdzi to prawdopodobnie trzeba będzie go usunąć, bo to przez to mogą być ciągłe infekcje gardła i nosa a przez to też upośledzony w jakimś stopniu słuch.

To dobrze, że wiesz co i jak. Wytną migdałka i będzie spokój

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 19:32   #326
kaska87
Zakorzenienie

Zebrah a dlaczego u Ciebie aż 2 tygodnie przed terminem będzie cc?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 19:35   #327
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Czekam na wizytę, leze pod ktg i o dziwo młody nie spi

Dzanet, a Zosia ma na noc pampersa? Mogłabyś kupic woreczek na mocz dla dziewczynki, przykleić w nocy i rano odkleić i włożyć go do pojemnika na mocz. Zawsze tak robię )

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Asiek te przytulanki b.fajne -,ja na to szmatki mowie 😂

Moja Zuzia jak byla mala lubila spac z tetra, ale jak raz ja zastalam jak talibke z tetra na glowie to kupiłam taka przytulanke. Spi z nią do dzis

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Agusia przepiękny opis )))!
Zosia ma na noc pampers ale w laboratorium nam powiedzieli żew jej wieku juz się moczu do woreczka nie pobiera jak była mniejsza to rano jej naklejalam i czekałam. Bo ważne też żeby pupa była czysta. Pozatym mocz powinno się oddac do badania w ciagu 2h od pobrania

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 19:44   #328
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

To może to będzie ten dzień

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Ja to twojego kota podziwiam, ani łóżeczkiem się nie interesuje ani kwiatkami u mnie to już wszystkie kwiatki byłyby zjedzone w 15 min
Powahal wszystkie kwiatuszki i poszedl spać

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-05-31, 19:47   #329
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

To dobrze, że Cię lekarz uspokoił Rtg w ciąży to tak nie bardzo, chyba że jakiś fartuch ochronny Ci dadzą?

Miqesi, rodzisz?
Stary 2016-05-31, 19:49   #330
ania230
Zakorzenienie

Karuzela zamontowana Kwiaty juz na balkonieOdpale kompa i zamawiam literki bo czas oczekiwania do 7 dni.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-05-31 o 19:50
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości