|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
W czwartek mam ktg, byłam wczoraj i było wszystko ok
|
|
|
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- To skoro bylo ok to dlaczego sie nakrecasz? Spokojnie przeciez dzidzia jest zdrowa ![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4593 |
|
Zadomowienie
|
Według mnie to on się opuścił. Ale to mówicie, że w 34tc to jest ok? Nakręcam się, bo się to wagą małej strasznie przejmuję i przez to przeraża mnie wizja wcześniejszego porodu.
|
|
|
|
#4594 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny
dobre wieści dziśAlloffkowa - haha w końcu. Dlatego ja mam dwa piloty :-D Ananka - nie widzę za bardzo różnicy. A nawet jak ty widzisz to myślę że to norma. Mój brzuch tez zmienia kształt. Może dziecko się przekreca... Co do Lidla - Olutka po cóż mówiłaś o tej sukni! A w ogóle to w lidlu jest 7 dni na oddanie więc możecie jeszcze zajrzeć po te lniane. Ja jak kupowałam tą Maxi sukienkę to było wymiecione a tydzień później jak poszłam oddać to był ich cały kosz. Ludzie przemierzają w domu i oddają (sama tak zrobiłam)
|
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny prać ochraniacz na łóżeczko?
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- MamaNiny ja bym prala... Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4597 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki, czuję się spokojniejsza
|
|
|
|
#4598 |
|
Zadomowienie
|
Nutik dywan bardzo mi się podoba z tym, że dla mnie on bardziej niebieski niż zielony/miętowy..ale ja bym go zostawiła bo bardziej mi się podoba niż ten Ikeowy..
Ale świetna stronka i ceny spoko Z tymi bolesnymi ruchami też tak mam Nie zazdroszczę latania przed oobroną..tyle tego do ogarnięcia..ale chociaż w lipcu już będziesz mogła myśleć tylko o dziecku ! Munia ja ani w I ciąży ani teraz zasypki żadnej nie kupuję... cwk super pozy ma ten alien Twój...dobrze, że nasza skóra taka rozciągliwa cwk tak te kaftaniki to te rozpinane bluzeczki..pod śpioszki można założyć niby, ale ja nie mam takich i nie zamierzam kupować..biorę tylko body, półśpiochy i pajace... Deksterowa co za gin Moim zdaniem zawroty głowy zwłaszcza przy takiej pogodzie sa normalne nawet i bez ciąży a co dopiero w naszym stanie....ech... Ananka mnie ze 3 dni przed porodem zaczęły masakrycznie pachwiny boleć i ciągnąć..ale nie straszę to pewnie przypadek A z brzuchem to ja obstawiam zmianę położenia dziecka Mezzaluna jaki tam kloc...max na tydzień 200g przybierają dzieci zazwyczaj więc do 4 kg nie dociągnie ![]() Yousthyna świetne wieści z wizyty..a co do wagi to się zgadza bo te 200 g to max jakby na tydzień... Katoo moja też między 3100 a 3300 w tyg się zapowiada..taka idealna jak na mój gust waga Kamila ja też od Tż nic nie dostanę po porodzie więc wiesz nie będziesz sama ![]() Trafiłam na totalnego nie-romantyka ![]() Co do ruchów to pod samymi żebrami nie czuję..córa nisko ulokowana i cały czas przytulona do pęcherza...dziś myslałąm, że się zleje w Biedronce..pobiegłam w las a tam 5 kropli na krzyż...i tak cały czas jak chodzę..jak siedzę jest spoko bo nie ma tego nacisku na pęcherz... Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2016-05-31 o 22:58 |
|
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to prawda, że może to być złudzenie optyczne... To jednak zupełnie inne ubrania. Ja mam mocno obniżony, nawet gin mi to mówił, ale tym akurat nie ma co się przejmować
|
|
|
|
|
#4600 |
|
Zadomowienie
|
Nutik- ale jeszcze stresu i pracy przed tobą. Na pewno dasz radę i obronę będziesz wspominać z uśmiechem. A słowami koleżanki się nie przejmuj, będzie wręcz przeciwnie, na pewno. Piękny ten rożek.
Elrosa- uuuuu, będzie prasowane Elfka- bo u ciebie taki duży brzuszek się wydaje, ponieważ jesteś drobniutka, nie ma się co przejmować, co inni mówią Olutka- rożek w pandy jest świetny. Należy ci się w końcu jakiś odpoczynek. Widziałam też tą marynarską i też się na nią nakręciłam, tylko się zastanawiałam, czy ten suwak działa, czy to tylko taka dekoracja. Deksterowa- dobrze, że się jednak jeszcze raz wybrałaś do lekarza. Gratuluję wagi, bardzo ładna. Lazurowa1- jak czujesz, że coś może być nie tak, to lepiej na to ktg jeździć kontrolnie Mezzaluna- super, że miałaś taką udaną wizytę, parametry wyglądają pięknie. Super, że wózek już czeka. |
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ruchy czuję trochę nad pępkiem -ani mocno nisko, ani mocno wysoko. I te ruchy delikatne są, przyjemne, nigdy bolesne
Super współpracujące dziecko mam ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Ananka, jeśli wstanę to pojadę do Lidla rano w dniu dostawy sukienek i obczaję jak jest z tym zamkiem
|
|
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A powiedzcie czy wasi lekarze powtarzają wam badania na HIV, kile i hbs? Czy wystarcza te które w I trymestrze były robione?
Wzięliśmy ślub 26-09-2015 Lipcowa mama 2016 Edytowane przez deksterowa Czas edycji: 2016-05-31 o 23:55 |
|
|
|
|
#4603 |
|
Zadomowienie
|
nie powtarzaja, teraz tylko ciagle siuski i krew
|
#4604 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cześć Lipcówki!
Niedługo pewnie zaczniecie rozpakowywanie więc życzę szybkich i dobrze zakończonych porodów Mama luty 2016 Cytat:
|
|
#4605 |
|
Zadomowienie
|
cala_w_kwiatkach- kciuki za jutrzejszą wizytę
kattoo- ooo, to wysokich masz mężczyzn w rodzinie, a to, że waga przy urodzeniu jest niewielka to nie będzie się przekładać na wzrost w przyszłości, nie wydaje mi się Yousthyna- gratuluję udanej wizyty i dobrych wieści. A to ciekawostka z tymi bólami. Nic ci nie mówił lekarz, że mały, bo widzę, że parametry bardzo podobne? To u mnie taką paranoje sieją, a potem się przejmuje niepotrzebnie. Alloffkowa- ale numer z tym pilotem, hehe Deksterowa- ja miałam powtórzone na kiłe, toxo, różyczkę i na coś jeszcze, ale nie pamiętam, teraz Ja ważyłam przy porodzie 4kg, a mąż 1070, tyle, że on był 7- miesięczny i bliźniak, jego siostra 1040. Tż teraz ma 180cm, a siostra myślę, że między 150 a 160cm, w każdym razie niewysoka. |
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
Obudziłam się, poszłam siku, wróciłam do łóżka i se myślę: mamy czerwiec!!! W PRZYSZŁYM MIESIĄCU RODZĘ! Zapewne dla części z nas to czerwiec będzie miesiącem porodu , także przyszłe mamuśki to już nie przelewki
|
|
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Witam się w 33+0 ! Miałam mega słaba noc, T tak samo ![]() Bolał mnie brzuch ale nic mu nie mówiłam żeby chociaż trochę pospal, do tego koty chciały mnie zamęczyc psychicznie, kocia otwierala mi szafę co tylko przysnelam,mialczaly jak nawiedzone, potem ktoś krzyczał w nocy aż patrzyłam czy kogoś nie zabijają... i tak przez jakieś 3 godziny
|
#4608 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Lipcówki
Chciałam z Wami jeszcze popisać wczoraj, ale zadzwoniła moja przyjaciółka się wygadać i przez 2h na telefonie wisiałam.Miękki A ten bambusowy co pokazałaś też jest śliczniutki. Jasne rożki też mi się bardzo podobają.Cytat:
Cytat:
Ja tam też miałam kiedyś jakieś bigeminie, trigeminie, więc stwierdziłam, że sprawdzę. Wykryli mi to kiedyś przed operacją i anestezjolog się martwił, czy mogą mi dać znieczulenie wtedy. Cholera wie, co wyjdzie, może niepotrzebnie rozgrzebuję problem :PBabka przez telefon kazała mi ubrać koszulę rozpinaną. Pomyślałam, że spoko, wezmę od męża bo ma fajne flanelowe, a że on misiu brzuchaty jest to pomyślałam, że będzie pasować. To się przeliczyłam, jak wczoraj chciałam się zapiąć, w żadną nie weszłam! Może pójdę w czymś luźnym...ale...ja już nie mam luźnych rzeczy, boziuuuu ![]() Cytat:
Wiem, że to brzmi głupio, ale ja naprawdę chcę żeby wszystko pasowało, bo straciłam kupę czasu na wyszukiwaniu tego. W następnej ciąży już nie będę miała takiego luksusu, żeby sobie szukać i siedzieć na kanapie. Moją wadą jest to, że ja mam ogromny problem z podejmowaniem decyzji. Jak idę na zakupy ciuchowe to nic nie mogę kupić, bo tyle myślę nad wszystkim. Umysł analityczny, muszą mu się wszystkie "założenia wstępne" zgadzać. Chrzanię, zostawiam chyba. Mam jeszcze czas do namysłu. Sorry że Wam tu spamuję o dywanach, toż to problem życiowy przecież. Cytat:
![]() Dzisiaj dzień dziecka- taki chyba już ostatni? Moi rodzice przychodzą do nas (pewnie zobaczyć jak wszystko dla małej urządzamy). Moja mama uparła się, żeby mi obszyć wszystkie pieluszki flanelowe na szydełku. Ja myślałam, że to tak będzie tylko jakoś prosto obszyte. Wczoraj mi jedną pokazała "czy tak może być". Oczy mi z orbit wyszły, bo to tak pięknie i misternie wygląda! Ja się nie znam na szydełkowaniu, może MamaNiny będzie umiała się wypowiedzieć jak wrzucę foto, kiedy już je dostanę od mamy. Ale się nie spodziewałam, że to takie cudeńka będą. Oj te babcie ![]() ![]()
|
||||
|
|
|
#4609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Poszlam spac o 11 a o 6.30 juz czuje sie wyspala. A Gabi dalej spi obok mnie 😂
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:42 ---------- Poprzedni post napisano o 05:41 ---------- Kamila wspolczuje sredniej nocki Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Ja poszłam spać przed 12 a obudziłam się 5:20, ale żebym wyspana była to nie powiem :p
Nareszcie chlodniejszy dzień się zapowiada, jest czym oddychać
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4612 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak brzuch, minęło?
|
|
|
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze Kacperek telepatycznie im mowi "hihihihi was czas juz nastal, teraz ja bede najwazniejszy" 😂 Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ---------- Arida zerknelam na 1 strone i jutro wizytujemy razem ![]() I w ogole za tydzien zaczynam 9mc. Szoook Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... chociaż jeszcze ten miesiąc wytrzymać. Też już się zastanawialam czy to nie chodzi o to, że niedługo będzie dziecko. Ale żeby aż tak się tym stresowaly? Cytat:
|
|
#4615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nie wszystkie ;p
Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia co to było ale już nie chce tego mieć!!
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
Do tej pory nie placilam
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U mnie Maja chyba zaczęła przeżywać, bo mnie nie opuszcza na krok i co chwilę przytula Ananka jak ktg ok to nie szukaj sobie problemów dziecko się inaczej ułożyło i już nutik ja mam obrobione szydełkiem tetry W poprzedniej ciąży mi się nudziło to się tak bawiłam Już przywykłam, że co chwilę ktoś pyta czy to już ten poród będzie moje organy wewnętrzne nie lubią być mocno zgniecione, więc brzuch większy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

Wzięliśmy ślub 26-09-2015