|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - grupa wsparcia NK
No własnie też mnie kusiła promocje w SP, ale nie miałam kiedy zajrzeć, a jak już byłam to mi z głowy wyleciało.
Ja też mam ochotę na bazę MACa. Eh.
|
|
#2642 |
|
Przyjaciółka KWC
|
A mnie chwilowo chyba nie kusi żaden kosmetyk poza masełkiem waniliowym Sephora, które chyba kupię zaraz po Świętach, bo takie malutkie i praktyczne - w sam raz na wyjazd, będzie więcej miejsca w kuferku.
![]() Ale poza tym to nic w tej chwili. I po AAER się trochę pocieszyłam - kupię sobie krem pod oczy Avene. Ma lepsze recenzje na KWC i jest tańszy. ![]() Za to siostra mi obiecała na 100% kupić Clinique Gentle Light Powder
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się skusiłam na lorealowe cienie turkusowe i róż burżujka
![]() I na pięknie pachnące czekoladą kosmetyki: balsam i żel, pierwszy raz je widze, więc kupiłam, bo zapach mnie urzekł. Milky Lotion i Milky Gel z firmy Marba. I krem do suchej skóry z Garniera bo nie m,ogę dojść do ładu z moja suchą skórą
|
#2644 |
|
Wtajemniczenie
|
Powróciłam
Przez ostatnie 2 dni nie miałam kompiutera mego (skutek porządków - postanowiłam ja umyć od środka i troszkę za mocno ją potraktowałam ), i powiem Wam że nie zapragnęłam żadnego nowego kosmetyku przez ten czas.Za to zdradziecko odkryłam że, dotąd nielubiania przeze mnie, Galeria Centrum dysponuje oszałamiającą ilością staników, we wszelkich możliwych rozmiarach i kolorach ![]() I oczywiście moim kochanym kosmetykoholiczkom pragnę życzyć cudownych Świąt Bożego Narodzenia
|
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Pakosta ja też mam zawsze problemy z zakupem staników, np. w takim H&M raz mam rozmiar A75 i jest ok, a innym razem A80 nawet ciasny jest i muszę brać miseczkę B, choć jest dla mnie nieco za duża
Ostatnio sobie sprawiłam z tej nowej kolekcji(reklamy w TV leciały) czerwone koronkowe staniczydło, bardzo fajny i świetnie się nosi No a teraz pora na wejście Isy do kuchni(niczym wejście smoka
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane dziewczyny, wesołych i spokojnych Świąt, żeby w nowym roku marzenia się spełaniły. żebyście mogły kupić wszystkie kosmetyki, na jakie macie ochotę
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2648 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkim Wam zycze jak najwiecej trafionych zakupow kosmetycznych a wlasciwie to..samych KWC
genialnych odkryc sklepowych i najwazniejsze - usmiechu od ucha do ucha no i oczywiscie wypchanego po brzegi portfela (czyt. w pelni naladowanej karty blue ) co bysmy mogly sie codziennie oddawac zakupowym szalenstwom (celowo nie sprecyzowalam jakiego typu zakupow zeby mi sie po nosie nie dostalo )tego wszystkiego Wam dziewczeta zycze na Swieta i w Nowym Roku ![]() Vibeska uwielbiam twoje zyczenia swiateczne
|
#2649 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po Wigilii
![]() Prezenciki super, w końcu sama wybierałam )Kosmetyków nie chciałam, bo w sumie 3/4 przyjemności to sam zakup Dostałam niespodziewankowy zestawik z Avonu od dalekiej rodzinki - tusz Super Full, czarna konturówka, błyszczyk, cień. Chyba targowisko się kłania Tuszu nie otwieram, używałyście? Konturówki o dziwo nie ma w KWC, wysuwany rysik, całkiem trwała - testy na dłoni. Cień brązowy, nie mój kolor, błyszczyk beżowy.
|
|
|
|
#2650 |
|
Zadomowienie
|
Pakosta, urodzaj na torby chyba - ja też dostałam piękną torbę
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie oblowilam kosmetycznie, w 100% to rzeczy, ktorych sama bym nie kupila na trzezwo
pozarlam, popilam i ogolnie zdycham z rzejedzenia
|
#2652 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też padam z przejedzenia, ale nie mogla się powstrzymać, tyle pyszności było
![]() Także pod choinką znalazłam coś z kosmetyków - zestaw z tuszem Virtuose, cień Buttermilk Clinique, muffinki do kąpieli Sephory no i wczoraj TŻ wręczył mi czwóreczkę cieni Chanel Reszta prezentów też bardzo mi się podoba A po świętach wybieram się do sephory na (chyba już ostatnie w tym roku) kosmetyczne łowy aaa pakosta, gratuluje znalezienia torebki idealnej ![]() zizou chwal się!
|
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
na przyklad krem pod oczy AAER, dzusi tjubsy, lakier z magnesem L. z kolekcji mystery game [ktorego u nas nawet nie bylo
do maja nic nie kupuje
|
#2655 |
|
Zadomowienie
|
Pakosta, biedaczku :glaszcze:. Przynajmniej masz co poczytać!
![]() Ja stałam się wreszcie posiadaczką kosmetyku, który zawsze chciałam wypróbować, ale nigdy sama bym nie kupiła - olejku Nuxe ze złotymi drobinkami ![]() I... tak, ja też zdycham z przejedzenia!
|
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
AAER jest boski
Tak się obłowiłaś, to teraz będziemy pilnować, żebyś nic nie kupowała co za dużo, to niezdrowo! ![]() (mówię to ja, która się objadła do granic możliwości |
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Zizou,mialabym prosbe moglabym wrzucic sklad bazy MAC'a lub zrobic fote jezeli nie masz natchnienia przepisywac skladu?
Gratuluje wszystkim prezentow
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro mi, ale nie moge pomoc
|
|
#2659 |
|
Zadomowienie
|
Hexxano, znalazłam w internecie
![]() Ingredients: Active ingredients: Zinc Oxide 16.10%, Octinoxate 7.50% Water, cyclopentasloxane, butylene glycol, peg-7 dimehicone, cyclohexasiloxane, dimethecone, phenyl trimethicone, vinyl dimethicone/methcone, silsequioxane crosspolymer, methyl gluceth-10, glycerin, dimethicone/ vinyl dimethicone crosspolymer, caffeine, tocepherol, sucrose, stearyl glycrrhetinate, cellulose acteate, glycyrrhetinate, cellulose acetate, methicone, PEG/PPG-19/19 Dimethicone, magnesium sulfate, silicia dimethyl silylate, silica, sorbic acid, phenoxyethanol, chlorphenesin |
|
|
|
#2660 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Gratuluję wszystkim super prezentów. Ja nie dostałam nic z kosmetyków. Ale też dostałam fajne prezenty i tak strasznie się najadłam, że nie miałam już ochoty na ciasto.Żal mi tylko, że moja siostra nie przyjechała. ![]() Hexx, powiedz ile ta baza po składzie warta?
|
|
|
#2661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Olaola,dziekuje bardzo jakos zle szperalam bo nic mi nie wychodzilo a czailam sie na te baze i....widze,ze spokojnie moga ja wyrzucic ze swojej listy jednak nie dziwie sie,ze dobrze trzyma makijaz ale przy takiej kombinacji silikonow i polimerow oraz ich pochodnych nie moze byc inaczej choc z drugiej strony wiele "silikonowych"kremow spelni podobne zadanie.Ice,po skladzie....wiem,ze jej nie kupie bo bylby to tylko gadzet do uzycia od czasu do czasu;moja cera tez zle reaguje na takie ilosci "skladnikow gruntujacych"jakimi sa silikony/polimery wiec to kolejny argument na nie. Dzieki polimerom uzyskamy piekne wygladzenie,choc jest to takze zasluga silikonow wiec taka mieszanka sprawi,ze cokolwiek nalozymy na nia bedzie sie idealnie rozprowadzac i poprawi trwalosc makijazu. Jednak nie czarujmy sie ale jezeli ktos ma cere tlusta to nie obejdzie bez bibulek matujacych po kilku godzinach;na pewno podklad/puder nie bedzie znikac ze skory. Wazna jest tez istota makijazu,u mnie w sumie taka baza bylaby jedynie dodatkiem na wieczor lub na jakies wyjscie kiedy nie bede siegac po krem z filtrem. Sa uzyte dwa filtry i podana zawartosc procentowa ale musze doczytac zeby napisac wiecej i nie palnac glupoty choc wydaje mi sie ze to zbyt malo na stabilna ochrone i nie zastapi kremu z filtrem.Tyle na szybko
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też kosmetyków nie dostałam
![]() I dobrze bo prezenty kosmetyczne kupiłam sobie sama, czyli to co chciałam to mam plus inne bardzo fajne rzeczy ![]() Gratuluję wszystkim udanych prezentów ![]() Ps. ja się nie przejadłam szczególnie, ale pewnie jutro
|
#2663 |
|
Zadomowienie
|
Hexx, nie ma za co, potraktuj to jako świąteczny prezent ode mnie, ha ha
![]() Wpisałam w Google "mac prep prime spf" i wyszukało mi ten skład na stronie emakeup.com - swoją drogą pierwszy raz w życiu tam trafiłam, a może być warta obejrzenia .Ice, ja też pewnie na jakieś wyjścia jedynie będę używać - i oczywiście w lecie Pozdrawiam wszystkie objedzone ![]() EDIT: oj, właśnie doczytałam, że Vibeska się nie objadła - ale też pozdrawiam
|
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyznam,ze dopada mnie zmeczenie "materialu" mialam tydzien w galopie i przygotowania do swiat,teraz upajam sie spokojem i relaksem i nawet nie wiecie jak sie ciesze,ze przede mna cale dwa dni tylko dla mnie Czekalam niecierpliwie na TEN czas.
|
|
#2665 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Hexx, bardzo dziękuję.
![]() Ola, ja mam w planach ten olejek przetestować w końcu gruntownie w Sylwestra.
|
|
#2666 |
|
Zadomowienie
|
Hexx, prawda, że intrygujący adres strony?
A już myślałam, że nie ma strony/forum kosmetycznego polskiego lub angielskiego/amerykańskiego, o którym bym przynajmniej nie słyszała ![]() Wypoczywaj kochana, każdy chyba przed Świętami jest taki zabiegany i wymęczony mnie dopadło choróbsko... też się cieszę na pełen relaks!Ice, szczęsciaro , ja zostaję na Sylwestra w domu rodzinnym! A dwa dni po Sylwestrze - wracam do domu za granice naszego kraju. Kto wie, może mi się tam jakaś impreza godna olejku trafi . Daj koniecznie znać, jak wypadną testy! |
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w Boże Narodzenie
![]() Co do przejedzenia...nawet dziś rano nie mogłam nic w siebie wmusić poza lekkim jogurtem, jestem przejedzona ma maxa
|
#2668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest <bo chyba o tą chodzi>.Cytat:
Ja dostałam pralinki Sephorowe do kąpieli i też zaraz po świętach wybieram się do Sephory, mam nadzieję, że zrobią wyprzedaże.
|
|
|
#2669 | |||
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Cytat:
ja dostałam taką małą, zdecydowanie wizytową na wieczór. idealnie będzie mi pasowała do studniówkowej sukienki Cytat:
![]() dzisiaj zjadłam sobie owoce i mój ulubiony barszcz i wsio. kosmetyków nie dostałam, ale to dla mnie lepiej, bo tym samym uniknęłam tych nietrafionych. poza tą wspomnianą torebką dostałam biżu, bluzkę (którą sama wybierałam ![]() jestem bardzo zadowolona z tych świąt
|
|||
|
|
|
#2670 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj jej nie wyszukałam, nie wiem jak mi się to udało ![]() Pierwzse testy mówią: dosć twarda, trwała, łatwą zrobić nią cienką równą kreskę (ulubiona chanel sobie z tym nie radzi) Cytat:
Również duża, czekoladowa z fioletem, z Promoda - ładna, jak wszystko z tego sklepu Tylko ta z aukcji ma całe kółka, moja ma i kółka i okręgi (puste w środku znaczy się). I od tej samej ukochanej chrzesnej zestaw kosmetyków Mediterraneo ![]() A wczoraj koszule z VeroMody, i kalendarz, i korale, i bransoletkę, i stanik, i torbę nr 1, i słodycze, i nie wiem co |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

)

i nawet nie wiecie jak sie ciesze,ze przede mna cale dwa dni tylko dla mnie