![]() |
#211 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ulubione teksty z filmów...
oj dużo fajnych tekstów jest
![]() ale jeden z najbardziej ulubionych to "człowieeku, nie bądz takim materialistom" ![]()
![]() |
![]() |
#212 |
Wtajemniczenie
|
I jeszcze uwielbiam tekst z serialu "Allo, Allo"
- Rene...Dlaczego ją przytulasz? - Ty głupia kobieto...Nie widzisz, że ją pocieszam... ![]()
![]() |
![]() |
#213 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Przyczajenie
|
![]()
Modlitwa Polaka.
Gdy wieczorne zgasną zorze, zanim głowę do snu złożę, modlitwę moją zanoszę Bogu Ojcu i Synowi. Do*******cie sąsiadowi. Dla siebie o nic nie proszę, tylko mu dosrajcie proszę! Kto ja jestem? Polak mały. Mały, zawistny i podły. Jaki znak mój? Krwawe gały. O to znoszę swoje modły do Boga, Maryji Syna. Zniszcie tego s****ysyna, mego rodaka, sąsiada, tego wroga, tego gada. Żeby mu okradli garaż, żeby go zdradzała stara, żeby mu spalili sklep, żeby dostał cegła w łeb, żeby mu się córka z czarnym i w ogóle żeby miał marnie. Żeby miał AIDSa i raka. O to modlitwa Polaka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
"Prawo ojca" -mam ten cytat nagrany nawet na dyktafon
![]() "-Chce, zeby ona zapomniala, ale ona nie zapomni, moze wybaczy, bo to ludzkie, ale nie zapomni, bo to tez ludzkie, ale ja nie wybacze, te skur******, ktorzy ja zdeptali, nie maja prawa zyc, odbieram im to prawo. -Nie jest pan sadem... -Ojcem jestem"
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Nagle w moim świecie zrobiło sie pusto i smutno bez Ciebie...
Samotność w sieci ![]()
![]() |
#217 |
Przyczajenie
|
Czterdziestolatek
- Co wy właściwie robicie w szkole na przerwach? - Lejemy się z chłopakami. - A sporty? - U nas się nie pali. - Porządny człowiek to siedzi w domu i kombinuje, jak tu związać koniec z końcem!. No. Wychodzę. Miał być kac, ale nic z tego nie wyszło - Marek, pojedziesz ze mną myć samochód! - Nie mogę, muszę się wiersza uczyć. - Dużo? - Od "Litwo" do "lesie". Kto to? - Moja żona - Ładna? - Eeeeeeee... Mnie się nie za bardzo podoba, ale dzieci ją lubią No, cóż, wnusiu.....pamięć ojca szanuj, ale przykładu z niego nie bierz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Bo jak tatuś zrobi dzióbek..." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zadomowienie
|
Ojjj Pulp Fiction to po prostu kopalnia tekstów
![]() no i moze ktoś zgadnie z jakigo to filmu ![]() "to co stworzyli bylo wieksze od sztuki, bo zyjemy w ich dziele" ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Przyczajenie
|
Niekoniecznie najlepsze teksty sa w komediach, np. Szklana Pułapka
- John McClane: 9 milionów terrorystow na świecie a ja musiałem zabic akurat tego z małymi stopami, - Uwaga, kimkolwiek jesteś. Ten kanał zarezerwowany jest do nagłych wypadków. John McClane: Czy ja zamawiam pizze? No i mój ulubiony: -John McClane: Yippee-ki-yay, motherfucker. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
"-Synku, tu ojciec!
-Nie jesteś moim ojcem! - Jak to nie jestem twoim ojcem?? - Nie jesteś moim ojcem!!!!! ZWALNIAM CIĘ!!!!! ![]() Z filmu "Testosteron". Dla mnie w ogóle ten film to kopalnia tekstów. Zresztą jak większość polskich filmów.
![]() |
#223 |
Przyczajenie
|
Jeszcze przypomnialo mi sie z Ciała:
Goldi tłumaczy braciom syjamskim, swoim szefom[ich teksty w nawiasie] daczego napad na kościół się nie udał: [Wyszliście z kościoła i co?] Pobiegliśmy do samochodu, nie miał kół. [Mógłbyś powtórzyć?] Nie miał kół, ktoś nam koła za***ał. [Za***ał koła, to my jesteśmy złodziejami! Wiesz czym się różnią złodzieje od nie złodziei Goldi? Bo to oni za***ują a nie im za***ują, czujesz ta ***ana różnicę? ] Goldi sie idzie ogolić i fryzjer mu nawija: Zazwyczaj panie to się już nie goli, przepisy. Że niby aidsa można dostać, ale gdzie tu kto w okolicy aidsa widział? To choroba artystów, a tu ludzie normalni, prości - liszaje, egzema, wrzody. Czasem panie jak kto balujący za bardzo jest to może sie i trafić syfilizm.. Ja brzytwe myje pan siedzi spokojnie[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/SUSE%7E1/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG] ![]() Julek i Cezar rozmawiają o Wolterze: Cezar: Jeszcze tydzień, dwa i Wolter byłby sławny na cały świat Julek: A co wzieli go do "Ich Troje"? Cezar: Ty jesteś jednak megaworem, on wiedział kto jest ojcem maleństwa Julek: ojcem czego? Cezar: Kogo. Kiedy kangurzyca pojawia się w lesie od razu ma ze sobą maleństwo i nigdy nie mówi kto jest jego ojcem. Ale z zachowania niektórych zwierzątek można wnioskować że mogły mieć z tym coś wspólnego Julek: jakich zwierzątek, co ty odbiło ci? Cezar: mówie o Kubusiu Puchatku młotku, Wolter analizował te bajke doszedł do wniosku... Julek: Czekaj, czekaj, jaja se ze mnie robisz tak? Cezar: Nie czemu? Julek: Czemu? Wiesz bo trudno mi uwierzyć że przez 1,5 roku mieszkałem pod jednym dachem z facetem który zastanawiał się kto walił kangura Goldi gada z Dieselem: Goldi: A jednego razu wieźliśmy krasnale do Amsterdamu, przyszła niedziela, nuda, robić nie ma co, od jarania trawy ryj mi całkiem zesztywniał, to myśle a co mi tam niech stracę, skocze do muzeum Diesel: Raz też byłem z klasą w muzeum, wojska czy coś, dali nam filcowe kapcie, walłem się w hałubice, 5 szwów, pieprze muzea Goldi: Ale to nie było zwykłe muzeum, to było muzeum seksu Diesel: Muzeum seksu? U mnie w bloku mieszka jedna co tak na nia wołają |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Adwokat diabła:
- Kim jesteś? - Mam wiele imion - Szatan - (boska mina Pacino ![]() Gdyby kto inny grał Miltona, nie brzmiałoby to tak bosko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
Jeśli już ktoś o tym napisał, to sorry, ale jestem leniwa i nie chce mi się sprawdzać..
Mnie powalił tekst z "Amelii" i kontekst, w jakim to padło - "Każdy ma niezbywalne prawo do marnowania sobie życia" ![]()
![]() |
#226 |
Rozeznanie
|
Z Titanica.
Narzeczony Rose do Jacka: Wyglądasz prawie jak dżentelmen. Z akcentem na dżentelmen...
![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
Świetny wątek
w tym momencie przychodzi mi do głowy tekst z filmu Asterix i Obeliks misja Kleopatra (z którego z resztą jest pełno śmiesznych haseł): Jak coś do mnie masz to powiedz mi to prosto w profil!
![]() |
![]() |
#229 |
Wtajemniczenie
|
"Nas o mało nie wykastrowali, a ty sobie cyganie cycki będziesz przyprawiał?!"
Seksmisja ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Rozeznanie
|
"Widzisz, możesz juz tylko przepraszać ... "
"-Anioły powariowały tam, w niebie. - One nie powariowały, bo ich w ogóle tam nie ma ! " "Zawsze wracał... Cokolwiek zrobił - wracał .. " "Ten kawałek nieba ma w du*pie ze go lubisz ! " Te teksty pochodzą z filmu "Jasne błękitne okna." ![]()
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
życie jest jak pudełko czekoladek-nigdy nie wiesz na co trafisz.
Forrest Gump
![]() |
#232 |
Przyczajenie
|
once a cheater , always be a cheater.
i i fajna zabawa słow w: - nie wygladasz jak prawnik - a ty na babcie - oh! jestes prawnikiem ! ( z ang. lawyer -prawnik, liar -klamstwo ) (z ust do ust) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIE WSTANĘ! TAK BĘDĘ LEŻAŁ! KOBIETA MNIE BIJE...! Polskie filmy jednak rulez... ![]()
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Laska: zycia nie oszukam... jestem synem króla sedesów. To wysoko postawiona poprzeczka.
Kuba: za***iście wysoko. w ogóle laska wymiatał, ta scena kiedy "goni" ich policja xD
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Albo "Jadwiniu, proszę natychmiast rozwiązać tatusia i przeprosić!" ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
"Are you talking to me?" - czy jakoś tak("Taksówkarz)
"Nas, bohaterów prądem?!" - Seksmisja No i "Shrek" : Czaruś do matki"Mamo, dla mnie zestaw z niespodzianką" - kelnerka podaje mu olbrzymi topor ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Rozeznanie
|
Gummo:
"Life is beautiful. Really, it is. Without it you'd be dead. " Zapadlo mi to jakos w pamiec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
Virginia Woolf w "Godzinach": "Zawsze patrz życiu w twarz. Dopóki się nie przekonasz czym ono jest. Do końca, aż je poznasz. Aby pokochać je takie, jakim jest. A później... żeby je odłożyć."
"Chłopaki nie płaczą" :"– W ogóle bracie, jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno za***iście, ale to za***iście ważne pytanie: co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić. – A ty sobie odpowiedziałeś na to pytanie? – Jarać blanty."- mogłabym cytować tą rozmowę do konca, ale pewnie i tak wszyscy juz to na pamięć znają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.