Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-01, 05:04   #361
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Witam się w dniu dziecka

Pogoda za oknem słaba, ale może się jeszcze zmieni. Muszę dziś kupić jakiś drobiazg dla synka. Chyba skończy sie na książeczce peppy. Prawie nie ogląda tej bajki a jest szał.

Olinka intuicja rodziców to rzecz niesamowita. Ja zawsze wiem kiedy sama mogę syna z choroby wyciągnąć a kiedy powinnam biec do lekarza. U nas jest ciągły problem z refluksem. Już zaczynam szukać naturalnych metod bo idzie zwariować.

To jak dziś, zrobi jakiś maluszek niespodziankę?

Ja muszę więcej wypoczywać. Wczoraj trochę porobiłam i zasnąć nie mogłam przez ból nóg. Dopiero jak wyżej położyłam to zaczęło wszystko odchodzić i przespałam prawie całą noc. Teraz się obudziłam bo mąż wychodził do pracy

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 05:10   #362
motylek1984
Zadomowienie

Witam się i ja, przebudziłam się o 3, teraz jest 5 i ja nadal nie mogę zasnąć :-(

---------- Dopisano o 03:10 ---------- Poprzedni post napisano o 03:06 ----------

Co do szlafroka, włdśnie szukam na allegro jakiegoś ciękiego,bo ja mam gruby i nic ciekawego nie ma, no chyba że mega drogie, zainwestowałabym w jakiś konkretniejszy, ale on mi tylko do szpitala potrzebny. Chociaż nie wiem czy taki konieczny tmdn szlafrok, bo teraz w szpitalu ani raz nie założyłam.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 05:50   #363
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Radena czemu nie możesz dawać Basi odciaganego pokarmu?

Dziewczynki ja wzięłam szlafrok ale po porodzie ani razu go nie ubralam. Zresztą inne kobietki też w samych koszulkach nocnych chodziły. Dwa razy spod prysznica owinieta recznikiem szłam bo świeżej koszuli zapomnialam :P ale prysznic tuż przy sali miałam. Ja akurat na ciepłe dni trafiłam i szlafrok był zbędny
Przyszła wczoraj ordynator na obchodZie i mnie pyta jak karmienie,to jej mówię,że muszę mała dpkarmiac w nocy odciaganym to mnie opieprzyla,że tu jest pełno bakterii i jej jest wszystko jedno jeden antybiotyk w ta czy w tamtą,heh. Wiec dziś w nocy byłam 2 razy po mm,ale na szczescie Baś nie zjadła go dużo,więc chyba coraz lepiej ssie
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 06:01   #364
australia87
Zakorzenienie

Hej hej
Mąż pojechał, a ja już spać nie mogę.
No to mamy czerwiec...
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 06:17   #365
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Hej hej
No to mamy czerwiec...
Tak, mamy czerwiec a ja dalej nic.
Tak na siłe staralam się trzymac pozytywne myślenie, bo wiem jak ważne jest nastawienie do porodu, ale już zaczynam mieć powoli dość.
Na nocnych pobudkach licze na jakieś objawy, zaczynam świrować.
Sorrki, ze jecze ale nawet nie mam z kim popisać..
Stary 2016-06-01, 06:27   #366
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Witam czerwcówki w czerwcu
Soffinka i Elein może dziś by wasze dzieci wyskoczyły co?pogadajcie z brzuszkami, może akurat
Radena wielkie kciuki za Ciebie i Basię. Oby szybko wszystko się unormowało i żebyście mogły do domu w końcu wrócić. W domu i kp pójdzie Ci lepiej i samopoczucie będzie lepsze.

---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:19 ----------

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Tak na siłe staralam się trzymac pozytywne myślenie, bo wiem jak ważne jest nastawienie do porodu, ale już zaczynam mieć powoli dość.
Zabciajs z majówki zostałaś czerwcówką chyba twoje dziecię tak chciało. Może dzisiaj by zrobiło Ci niespodziankę??
Stary 2016-06-01, 06:34   #367
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Witam czerwcówki w czerwcu
Soffinka i Elein może dziś by wasze dzieci wyskoczyły co?pogadajcie z brzuszkami, może akurat
Radena wielkie kciuki za Ciebie i Basię. Oby szybko wszystko się unormowało i żebyście mogły do domu w końcu wrócić. W domu i kp pójdzie Ci lepiej i samopoczucie będzie lepsze.

---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:19 ----------

Zabciajs z majówki zostałaś czerwcówką chyba twoje dziecię tak chciało. Może dzisiaj by zrobiło Ci niespodziankę??
Przestaje się łudzić. Codziennie myśle może dziś i nic. A tak boje się wywoływania.
Zaczynam kiepski dzień, wczoraj staralam się trzymać, dziś mam dość.
Stary 2016-06-01, 06:52   #368
madzius90
Zakorzenienie

No i nastal NASZ CZAS

Az sie dzis poryczalam ze to juz
Z jednej strony juz chcialabym miec Zuzie po tej stronie brzuszka, a z drugiejnstrony to raczej moja ostatnia ciaza i chcialabym sie jeszcze nacieszyc brzusiem

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Madzius
2 l moja ola co chwile chrapie i przy byle jakim katarku robia jej sie tak wielkie migdaly ze sie stykaja! Byliśmy u 3laryngo prywatnie. I gadali: co pani nic jej nie jest przesadzacie!!! Wkoncu jak bylam w ciazy dostala tak wielkich migdałów ze jak ja dotknelam na szyi to mowie do meza: Boże SWINKA! !!!!! Ropny katar suchy kaszel taki ze nie spalismy cale noce ataku kaszlu astmatyczne inhalacje antybiotyk. Gastrolog ze niby refluks
To wszystko przestało dzialac... wkońcu po wizycie na NFZ u laryngo babka mowi: zinnat trzeba.. moj maz dosłownie dostal szalu mówimy DOSC NIE! Czy ktoś nas wyslucha!!!!! Nie podalismy... przeszlo samo. Po 3mcach.. zaczęłam szukac w necie sensownego lekarza.. wizyta byla w ur Oli... trochę sie wscieklismy bo do wizyty Ola zdrowa a zalezalo nam zeby ta lekarka zobaczyla ja w momencie gdy ma inf.kataru i migdaly jak swinka.. trafililismy do ordynatora laryngolog dziec w Bytomiu. Zrobila potężny wywiad wysluchala... kazala otworzyc gardło i mowi: Boże jakie wielkie migdaly!!!!! A my: p.doktor one sa male bo ola jest zdrowa....
Babka mowi: teraz sluchajcie... moge was naciagac na 3 wizyty itp .Ale wy wyczerpaliscie wszystkie metody antybiotyk tu nigdy nie pomoze. Ola ma przerosnniety migdal i boczne... musi miec migdal usuniety bo ma bezdechy ciagle infekcje ..... wpisuje was na zABIEG 27.6! Nie martwcie sie niczym ja go wykonam wszystko będzie dobrze.
Sluchajcie siedzieliśmy jak pijani! Po rowno 2latach walki ktos nam pomoze... wsiadlam do auta i zaczelam plakac i smiac sie jak wariatka nie mogliśmy dojsc do siebie. Od 1.6 ola nie chodzi do przedszkola w ramach kwarantanny musi byc absolutnie zdrowa do zabiegu. Przepraszam za dlugi post . Nigdy nie poddawajcie sie w walce o zdrowie swojego dziecka. Z nas robili wariatow.

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka
To swoje przeszliscie..
dObrze ze w koncu tafiliscie na konkretnego lekarza i wiecie o co chodzi.

Jesli u nas okaze sie konieczne usuniecie migdalka to pewnie zasypie Cie pytaniami
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 06:54   #369
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Przestaje się łudzić. Codziennie myśle może dziś i nic. A tak boje się wywoływania.
Wiesz no, słoniem nie jesteś, "najwyżej" jeszcze tylko parę dni i będziesz miała Małą przy sobie

Ciekawe czego ja się dowiem dziś na wizycie
Stary 2016-06-01, 06:59   #370
ania230
Zakorzenienie

Witam się i Ja
Budzik Tz mnie obudzil,poszlam siku i spac juz nie mogę.
Mamy CZERWIEC KOCHANE
Ciekawe która pierwsza zacznie ten miesiąc

Dzisiaj w planach mam isc na poczte wysłać l4 do zus i kupic w końcu literki bo kurde nie mogę się zdecydować.

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Kurier z firanka ma być nie mogę się doczekać.

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Co do szlafroka, włdśnie szukam na allegro jakiegoś ciękiego,bo ja mam gruby i nic ciekawego nie ma, no chyba że mega drogie, zainwestowałabym w jakiś konkretniejszy, ale on mi tylko do szpitala potrzebny. Chociaż nie wiem czy taki konieczny tmdn szlafrok, bo teraz w szpitalu ani raz nie założyłam.
Czasami takie bawełniane cienkie szlafroki można kupic na placu albo w dyskontach. Ale pytanie czy na pewno będzie potrzebny?
Ja dostalam wraz z pizamami wiec nie musialam kupowac.

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Dzisiaj Dzień Dziecka wiec jakis prezent Naszym Dzidziom w brzuszkach się należy

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 07:06   #371
kaska87
Zakorzenienie

Hej ho

Moje dziecko się rano jakoś dziwnie ustawilo i boli mnie bok jak fiks ani leżeć ani stać nie mogę, tylko siedzę

Dzisiaj ma być kurier więc muszę ubrać się normalnie a nie w spodnie Tz i jego bluzkę no i na zakupy trzeba jechać to też jak menel nie wypada

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 07:10   #372
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Witam się w dniu dziecka

Pogoda za oknem słaba, ale może się jeszcze zmieni. Muszę dziś kupić jakiś drobiazg dla synka. Chyba skończy sie na książeczce peppy. Prawie nie ogląda tej bajki a jest szał.

Olinka intuicja rodziców to rzecz niesamowita. Ja zawsze wiem kiedy sama mogę syna z choroby wyciągnąć a kiedy powinnam biec do lekarza. U nas jest ciągły problem z refluksem. Już zaczynam szukać naturalnych metod bo idzie zwariować.

To jak dziś, zrobi jakiś maluszek niespodziankę?

Ja muszę więcej wypoczywać. Wczoraj trochę porobiłam i zasnąć nie mogłam przez ból nóg. Dopiero jak wyżej położyłam to zaczęło wszystko odchodzić i przespałam prawie całą noc. Teraz się obudziłam bo mąż wychodził do pracy
Fiazo dokładnie. Intuicja..
Dlatego do końca bede walczy c o Michalka. Ale jesli MOJ LEKARZ uzna że nie ma sensu dluzej czekac z cc ide robic z marszu. Temu lekarzowi ufamy on prowadzil 1 ciaze jest mega zaangazowany i wiemy ze walczy z nami. Ktory lekarz by sie tak interesowal dzwonil w ndz i mowil: wypisac sie to nie ma tam sensu. Prosze przyjsc do mnie.

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 07:13   #373
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Przyszła wczoraj ordynator na obchodZie i mnie pyta jak karmienie,to jej mówię,że muszę mała dpkarmiac w nocy odciaganym to mnie opieprzyla,że tu jest pełno bakterii i jej jest wszystko jedno jeden antybiotyk w ta czy w tamtą,heh. Wiec dziś w nocy byłam 2 razy po mm,ale na szczescie Baś nie zjadła go dużo,więc chyba coraz lepiej ssie

Rozumiem.
A z cyca łapie i ssie?

Cytat:
Hej hej
No to mamy czerwiec...

Będzie dobrze!
Kiedy mąż wraca? Daleko od Ciebie jest?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Hej ho

Moje dziecko się rano jakoś dziwnie ustawilo i boli mnie bok jak fiks ani leżeć ani stać nie mogę, tylko siedzę

Dzisiaj ma być kurier więc muszę ubrać się normalnie a nie w spodnie Tz i jego bluzkę no i na zakupy trzeba jechać to też jak menel nie wypada
Trzeba dziś lepiej wyglądać jednym słowem

Witamy się po porannym karmieniu siedzę teraz i odciagam mleko.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 07:18   #374
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie dobrze!
Kiedy mąż wraca? Daleko od Ciebie jest?

Trzeba dziś lepiej wyglądać jednym słowem

Witamy się po porannym karmieniu siedzę teraz i odciagam mleko.
W niedzielę Dwie godziny jazdy autem i będzie jak zajdzie konieczność. Ale i tak rano była pogadanka nr 65987412 tatusia z Marysią żeby nie wyłaziła jeszcze przez kilka dni

Madziu, a jak tam psinka na Hanię reaguje, bo chyba nie pisałaś?
Stary 2016-06-01, 07:23   #375
fiazo
Zakorzenienie

Zabciajs normalne że świrujesz, trzymam kciuki by coś ruszyło

Australia kciuki za wizytę

Pojawiło się słoneczko. Jest nadzieja. Idę budzić starszaka do żłobka i jadę na otwarcie nowej siedziby SR, a potem do pracy. Koleżanka wraca z macierzyńskiego, będzie pelnila moje obowiązki i prosila by przyjechać podpowiedzieć jej co i jak.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 07:26   #376
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
W niedzielę Dwie godziny jazdy autem i będzie jak zajdzie konieczność. Ale i tak rano była pogadanka nr 65987412 tatusia z Marysią żeby nie wyłaziła jeszcze przez kilka dni

Psinka póki co na luzie daliśmy jej mała już w foteliku do obwachania i polizania. Teraz też jak biorę ją na kanape to podchodzi wacha czasem lekko polize.W chwilach euforii jest problem bo chcę się bardzo mocno bawić a ja np karmie to wtedy konsekwentnie muszę piesla przełożyć i chwale jak szybko się posłucha. . Poza napadami euforii nie mamy problemów.
Liczę, że ogarnie ładnie chodzić na smyczy przy wózku żeby spacerki były przyjemne

Tatuś mobilny to w razie ,W. Dojedzie szybko na czas

Sophia Loren
Stary 2016-06-01, 07:39   #377
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiedz brzuszkowi, że albo wychodzi dziś albo żadnego prezentu na dzień dziecka nie dostanie. Może coś podziała. a tak serio, to rozumiem rozdrażnienie, bo ileż można czekać.
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Hej ho

Kasia może właśnie fika głową w dół??mocno kciuki za to trzymam.

Cytat:

To zobaczymy czy Marysia będzie taty słuchać i grzecznie poczeka na powrót.
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Zabciajs normalne że świrujesz, trzymam kciuki by coś ruszyło

Australia kciuki za wizytę

Pojawiło się słoneczko. Jest nadzieja. Idę budzić starszaka do żłobka i jadę na otwarcie nowej siedziby SR, a potem do pracy. Koleżanka wraca z macierzyńskiego, będzie pelnila moje obowiązki i prosila by przyjechać podpowiedzieć jej co i jak.
Fiazo podziwiam, że Ci się jeszcze chce.
A jeździcie jeszcze autem?? Bo niby już się nie powinno, ale ja nie wiem jak bym miała cokolwiek załatwić bez auta...

Moje koty oszalały na punkcie przewijaka. Jak jeden zejdzie to drugi wchodzi, a teraz się chyba dogadały i wygląda to tak. Ciekawe gdzie Wojtuś się tam zmieści
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG4748.jpg (61,5 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-06-01 o 07:44
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 07:40   #378
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Rozumiem Cię, juz to kiedyś przechodzilam 10mc w ciąży, naturo, miej litość!
Gadalas z lekarzem? Kiedy ew do szpitala? Ja swoj pierwszy poród miałam wywolywany i poszlo super gładko

Australia niech mała teraz grzecznie siedzi w brzuszku!

Olinka cieszę się że trafiłaś na fajnego lekarza, zarówno jesli chodzi o córkę jak i teraz w ciąży. To bardzo ważne!

My będziemy zbierać się na szczepienie... trzymajcie kciuki, niecierpie tego!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 07:42   #379
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie
Cytat:
Głowa do góry
Jak to u nas na wsi mówią: wlazło to i wyleźć musi dzisiaj miałaś jechać do lekarza o ile dobrze pamiętam, może delikatnie by tam pomasował co trzeba?

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

No i nastal NASZ CZAS

Az sie dzis poryczalam ze to juz
Z jednej strony juz chcialabym miec Zuzie po tej stronie brzuszka, a z drugiejnstrony to raczej moja ostatnia ciaza i chcialabym sie jeszcze nacieszyc brzusiem

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

To swoje przeszliscie..
dObrze ze w koncu tafiliscie na konkretnego lekarza i wiecie o co chodzi.

Jesli u nas okaze sie konieczne usuniecie migdalka to pewnie zasypie Cie pytaniami
Ja sobie wczoraj właśnie uswiadomiłam, że przyzwyczaiłam się do twgo mojego brzuszka a już tak niedługo to potrwa...

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 07:56   #380
Madzia9999
Zakorzenienie

Chudziaszek ja w dniu pójścia do szpitala jeździłam autem. Nie dałabym rady bez auta, tz całe dnie w pracy. Głupie zakupy zrobić czy na ktg podjechać itd. Tylko już im bliżej końca tym wolniej i 10000x razy bardziej ostrożnie jeździłam

Sophia Loren
Stary 2016-06-01, 07:56   #381
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Psinka póki co na luzie daliśmy jej mała już w foteliku do obwachania i polizania. Teraz też jak biorę ją na kanape to podchodzi wacha czasem lekko polize.W chwilach euforii jest problem bo chcę się bardzo mocno bawić a ja np karmie to wtedy konsekwentnie muszę piesla przełożyć i chwale jak szybko się posłucha. . Poza napadami euforii nie mamy problemów.
Liczę, że ogarnie ładnie chodzić na smyczy przy wózku żeby spacerki były przyjemne

Tatuś mobilny to w razie ,W. Dojedzie szybko na czas
Młoda jest jeszcze, to szaleństwa i euforia jej w głowie Ale dobrze, że nie okazuje jakoś zazdrości, bo z opowieści znajomych wiem, że to różnie bywa...

No dojedzie, dojedzie, ale wiesz, zawsze to lepiej psychicznie jak jest na miejscu

Cytat:
Fiazo podziwiam, że Ci się jeszcze chce.
A jeździcie jeszcze autem?? Bo niby już się nie powinno, ale ja nie wiem jak bym miała cokolwiek załatwić bez auta...

Moje koty oszalały na punkcie przewijaka. Jak jeden zejdzie to drugi wchodzi, a teraz się chyba dogadały i wygląda to tak. Ciekawe gdzie Wojtuś się tam zmieści
Ja już nie jeżdżę, dwa tygodnie temu chyba ostatni raz jechałam, jak muszę gdzieś dojechać, to autobusem jadę, ale na szczęście to rzadko.

Haha to sobie leżankę znalazły
Aaa, mamy taką samą komodę

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61158646]
Australia niech mała teraz grzecznie siedzi w brzuszku!

My będziemy zbierać się na szczepienie... trzymajcie kciuki, niecierpie tego!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Kciukasy!

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie

Głowa do góry
Jak to u nas na wsi mówią: wlazło to i wyleźć musi dzisiaj miałaś jechać do lekarza o ile dobrze pamiętam, może delikatnie by tam pomasował co trzeba?

Ja sobie wczoraj właśnie uswiadomiłam, że przyzwyczaiłam się do twgo mojego brzuszka a już tak niedługo to potrwa...

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-06-01 o 07:57
Stary 2016-06-01, 08:07   #382
Madzia9999
Zakorzenienie

Australia piesel młody i raczej z tego powodu nie okazuje zazdrości poza tym okazujemy jej dużo zaintresowania, miziania itd żeby nie czuła się odrzucona. Bardziej z ciekawości podchodzi do Hani niż z zazdrości i oby tak dalej!
Niech Marysia czeka na powrót taty w takim razie

Sophia Loren
Stary 2016-06-01, 08:08   #383
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Młoda jest jeszcze, to szaleństwa i euforia jej w głowie Ale dobrze, że nie okazuje jakoś zazdrości, bo z opowieści znajomych wiem, że to różnie bywa...
Ja się zastanawiam jak to będzie z moim Tutkiem

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-01, 08:17   #384
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Australia piesel młody i raczej z tego powodu nie okazuje zazdrości poza tym okazujemy jej dużo zaintresowania, miziania itd żeby nie czuła się odrzucona. Bardziej z ciekawości podchodzi do Hani niż z zazdrości i oby tak dalej!
Niech Marysia czeka na powrót taty w takim razie
Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Madzia super że pies tak zareagował, młody jest to i zmiany mu łatwiej zaakceptować. A przygotowaliście go jakoś??np. Tż przyniósł mu do powąchania ubranka młodej ze szpitala? Ja gdzieś czytałam, że należy tak zrobić, żeby zwierzak przyzwyczaja się do zapachu. Chociaż z psem mniejszy problem niż z kotem bo mniej terytorialny.
Ania twój Tutek to grzeczny kotek, jak nie kot. Ja mam w domu jednego histeryka który się boi swojego cienia i drugiego złośliwca, który mi wszystko zaznacza pazurami. Stresuje się tym jak zareagują, bo jednak to duża zmiana dla nich będzie.
Stary 2016-06-01, 08:23   #385
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Cytat:
Madzia super że pies tak zareagował, młody jest to i zmiany mu łatwiej zaakceptować. A przygotowaliście go jakoś??np. Tż przyniósł mu do powąchania ubranka młodej ze szpitala? Ja gdzieś czytałam, że należy tak zrobić, żeby zwierzak przyzwyczaja się do zapachu. Chociaż z psem mniejszy problem niż z kotem bo mniej terytorialny.
Ania twój Tutek to grzeczny kotek, jak nie kot. Ja mam w domu jednego histeryka który się boi swojego cienia i drugiego złośliwca, który mi wszystko zaznacza pazurami. Stresuje się tym jak zareagują, bo jednak to duża zmiana dla nich będzie.
W temacie kotów nie jestem obeznana, ale może teraz spróbujcie to co właścicielom psiaków się zaleca - puszczanie nagrania płaczu dziecka. To też jakieś tam przygotowanie do tego co będzie (tak jak z tym ubrankiem dziecka), więc może kotom będzie po narodzinach łatwiej się z tym oswoić
Stary 2016-06-01, 08:24   #386
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Witam
Wczoraj tak troche sie rozpialam, a w momenie dodawania posta wifi mi sie rozlaczylo i wszystko w pi..zdu.

Agusia piekny opis
Olinka dobrze ze masz wsparcie w swoim lekarzu, tylko go wysciskac wspaniale ze z ola trafiluscie na konkretnego lekarza bo niestety duzo olewa sobie sprawe albo maja zbyt mala wiedze i doswiadczenie.
Zabcia wspolczuje ze tyle juz czekasz na dzidziolka, widocznie dobrze mu tam a wywolywanie mysle ze nie bedzie takie straszne w razie co

Australia, ta ksiazeczka z filcu to super pomysl tak pomyslalam ze mozesz zamiast naszywac obrazki jedne na drugie to mozesz uzyc rzepow na klej (wystarczy je tylko lekko przyprasowac i sie trzymaja) i gdy juz dziecko bedzie chwytac i ciagnac to bedzie mialo super zabawe z odrywaniem i przyklejaniem obrazkow w ksiazecce.

W irladii piekna pogoda, lato w pelni zawrotne 22 st, ale jak na ostatnie lata to jest luksus. Staram sie wiec gdzies wychodzic aby tylko w domu nie siedziec. Dzis zabieram aparat i jade do kolezanki poza miasto pare fotek pyknac przed porodem, bo ona tez niedlugo rodzi, a nikt tak nie wesprze ciezarna jak druga ciezarna bo oczywiscie moj tz stopiedziesiat wymowek
Dzisiaj tez mialam glupi sen :/ z reszta jak do tej pory do wc wstawalam tylko raz przez noc, to tetaz wstaje dwa lub trzy razy, goraco w pokoju to spac trudno, obrocic sie z boku na bok trudno. Takie uroki na dniu nie umiem dosypiac, wiec jesli po porodzie Gabrys noe da mi spac to bede chodzila jak zombi

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 08:27   #387
201711281320
Konto usunięte

Witam się w NASZYM CZERWCU! Nie mogę uwierzyć, że to już! Mam totalnie mieszane uczucia. Dzisiaj w nocy słyszałam płacz bratanicy, wczorajszy dzień też cały kręcił się wokół niej i tak sobie pomyślałam, że chyba jeszcze chciałabym być w ciąży ze 3 m-ce Disiaj obejrzałam zdjęcia Hani w klubie to znowu chciałabym już mieć Ignasia po tej stronie brzucha... Ehh, już sama nie wiem czego chcę. Zdaję się na los...

Widziałam, że wczoraj pisałyście o zabawkach. U mnie się sprawdziła mata edukacyjna ale dopiero przy 2. dziecku. Córka wytrzymywała na niej z 5 minut i potem już jej się nudziło ale ona to ma adhd do dzisiaj... Z kolei syn mój potrafił na macie leżeć 2 godziny, usnąć, a jak się obudził to dalej patrzył na zabawki
Także to zależy od dziecka. Bratanica też lubi- wytrzymuje teraz tak około 30-45 minut ( ma 4 m-ce).

kaska87 może to Misiu się odwrócił

Ja jeżdżę autem ale wolniej i uważniej niż zwykle

olinka współczuję przejść ze zdiagnozowaniem Oli. Dobrze że w końcu trafiliście na konkretnego lekarza i Wasze problemy się skończą.

zabcia Wiem jak to jest czekać na poród po terminie, bo córkę urodziłam w 42 tc. Postaraj się wziąć to na luzie, na pewno najpóźniej za kilka dni już będzie po wszystkim. Może skorzystaj jeszcze z tego, że Mała siedzi w brzuszku, pójdź na zakupy, do kina, kosmetyczki, spotkaj się z koleżankami...

Dziś dzień dziecka. Zastanawiam się co tym moim gamoniom wymyślić

Elaine, dziś również Twój dzień Trzymam kciuki, żeby Niespodzianka była punktualna
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 08:30   #388
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Australia, ta ksiazeczka z filcu to super pomysl tak pomyslalam ze mozesz zamiast naszywac obrazki jedne na drugie to mozesz uzyc rzepow na klej (wystarczy je tylko lekko przyprasowac i sie trzymaja) i gdy juz dziecko bedzie chwytac i ciagnac to bedzie mialo super zabawe z odrywaniem i przyklejaniem obrazkow w ksiazecce.
Takie obrazki to już mój kolejny pomysł - widziałam w internecie takie książeczki (nazywają się ciche książeczki zdaje się), można je kupić, ale są bardzo drogie... Jak mi nie zabraknie zapału to też właśnie chciałabym coś takiego zrobić Na każdej stronie coś innego - a to coś do odpięcia/przypięcia, jakieś guziczki, sznurki, coś do schowania/wyjęcia itp. itd. - baaardzo fajna sprawa dla dziecka generalnie Na razie zobaczę jak mi wyjdą te kontrastowe obrazki
Stary 2016-06-01, 08:31   #389
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Jest grzeczny ale czasami potrafi być nie dobrym sierściuchem:/
Ja mam właśnie taki plan aby Tz dal mu do wahania ubrania.

Pamietam sytuacji gdy u taty przez dwa dni mialam malutkie kocieta dla kolegi. I kotki syczaly,fuczaly a Tutek pozwolil się powahac i nawet bawił się chwilę z maluchami.... jak ja wtedy zapragnelam towarzysza dla niego.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-01, 08:31   #390
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Wczoraj maz spiewal do brzucha kolysanki bo ja juz padalam, a Gabrys impreze sobie robil. To takie slodkie bylo, bo moj stary to nie jest z wrazliwych facetow i wszystkie swoje uczucia trzyma na wodzy.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości