|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Może nie będzie aż tak źle
![]() Ja swoją mam zamiar do 4 przetrzymać żeby kolo 6 spokojnie wypić sobie kawę ![]() Suszarka do włosów, polecacie coś?
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Moja wstała na karmienie godzinę temu. Teraz już jeść mię chce, ale spać też nie. Ja już nie mam siły. Nie wytrzymam kolejnej doby praktycznie bez snu. Nie daje rady. Siedzę i rycze.
---------- Dopisano o 03:27 ---------- Poprzedni post napisano o 03:25 ---------- Ona też ryczy. Uspokaja się tylko przy cycu, z którego nie je, a którego tylko memla... |
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-06-01 o 03:29 |
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Jak nie ma cycka w gębie to się drze. A smoczka nie chce. Tylko ja wkurza jeszcze bardziej.
|
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężko coś doradzić. Skoro najedzona, ja bym piersi nie dawała. Zostawiła i niech płacze, zmęczyć się i zaśnie. Trochę radykalne, ale skoro najedzona, przewinieta, nic ja nie boli... Może pobujac trochę? U mnie to jak płakała, to ewidentnie nie była najedzona. Teraz to widzę, bo widzę jak się zachowuje jak ma brzuszek pełny, cyca teraz by nie wzięła.
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-06-01 o 03:34 |
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę zaczynam rozważać mm, bo w takich chwilach to ja już nie wiem, czy ona głodna nie chodzi. No ale jak jej teraz podaje pierś to nawet nie próbuje jeść tylko zasysa tak płytko, typowo do pociumkania.
|
|
|
|
#4627 |
|
Rozeznanie
|
Nie nadrobie Was,ale czuwam. Ja dalej w szpitalu, możliwe,że wyjdziemy w piątek.
Widzę, żd Żabcia aktywna, więc jeszcze nie rodzi. Trzymam kciuki ! |
|
|
|
#4628 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas karmienie nr 2...masakra..i tak się wiercila te 1,5h i ja na czuwaniu....
Kaylla zrób butelkę...jak wypije to znaczy, że z piersi się nie najada...lub po karmieniu odczekaj az zbierze sie pokarm i odciagnij...zobaczysz ile masz...chociaż wg mnie dziecko tak efektywnie nie ssie jak laktator ściąga i moja przy jednym cycu nie siedzi tyle co ja trzymam laktator....
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu tak długo w szpitalu?Ja powoli trace nadzieje. Nic, kompeltnie nic..zaczynam powoli mieć dość.
|
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie kawa ![]() ---------- Dopisano o 03:11 ---------- Poprzedni post napisano o 03:08 ---------- Dzisiaj przyjdzie butelka dr browns. Mam nadzieje, ze pohamuje trochę tego małego lakomczucha Przerobiłam nuk, canpol, lovi i ciągle to nie to i to mleko za szybko leci.Wczoraj tez mała nie miała kolki wieczorem
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-06-01 o 05:12 |
|
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
No_doubt - przymierzam się do odciagania bo i tak w przyszłym tygodniu idę do lekarza i zostawiam mała z tatą. Ale nie bardzo mam kiedy to robić, bo mała w dzień też prawie nie śpi i ciągle chce być na rękach. A jak tz wraca z pracy to zawsze jest co robić, albo po prostu odpoczywam. Ciekawe ile dam radę funkcjonować spiąć po 3 czy 4 godziny na dobę. Mała w końcu zasnela o 4, po kilku minutach płaczu u mnie na rękach. Do tej pory nie wiem o co jej chodziło. Ale standardowo pospala pół godziny, potem się wiercila, ja nie zasnelam. Teraz znowu się karmimy.
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja odciagalam i pisałam dokumentację do inżynierki :P podczas karmienia piersią tez pracuje :P gorzej z butelka, bo tutaj póki co musze używać dwóch rąk, jedna trzymam jej główkę nieco wyżej, druga butelkę.
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety, mam ręczny, więc tak łatwo nie będzie. Nie wiedziałam czy w ogóle będę miała pokarm i czy będę odciagac, więc nie chciałam wydawać kilku stow.
|
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możliwe, że mam zbyt wrażliwe brodawki, ale elektryczny jak dla mnie jest dużo bardziej wygodniejszy i delikatniejszy. Mimo, że obecnie nie używam, nie żałuję tej kasy wydanej na niego.
|
|
|
#4635 |
|
Wtajemniczenie
|
My się znowu karminy....
|
#4636 |
|
Zadomowienie
|
U nas 5 rano karmienie nr 2. Jest ok! Jak maly sie obudzi znowu to juz tata przejmie opieke a mama dospi ze dwie godziny
|
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też koniec spokoju
6 się zbliża, mała papu wola ![]() ---------- Dopisano o 03:57 ---------- Poprzedni post napisano o 03:52 ---------- U mnie o 21 i 24 tatuś się zajmował. Mamusia ranny ptaszek, bierze zmianę poranna :P
|
|
#4638 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie ucieklas od nas mimo ze my takie marudne jeszcze chwila i tez bedziesz w tym zacnym gronie zombiakow zakopanych w kupkach ![]() Cytat:
Moja dzís pierwszy raz spala 4! Cytat:
Mi np laktator nic nie ciagnie, a mlenio mam. Podobdno czasem tak jest. Cytat:
Moja mala chyba w koncu nie cierpi! W poczciwej tetrze na tyleczku posmarowanym fioletem
|
||||
|
|
|
#4639 |
|
Rozeznanie
|
Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Tak długo ponieważ: Gaja ma stan zapalny( miałam dodatni GBS) i ma antybiotyk oraz żółtaczkę na granicy. A od wczoraj ja na antybiotyku przez kolejne 3 dni, bo też stan zapalny.
---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Wczoraj miałam poważny kryzys zmęczeniowy-nie śpię od nocy z 25 na 26.05. Koszmar, czuję się jak do dobrym drinku, zawroty, płacz. Miałam rozmowę z psychologiem- nie mam depresji poporodowej, co sama wiedziałam,ale milo było się wygadać, wyrzucić z siebie wszystkie emocjo, wyryczeć. Po prostu jestem wyczerpana. Ale dziś na noc dałam na 3h miedzy karmieniami Małą do noworodków, a sama się porządnie przesłałam i jest super. Trzymajcie kciuki, żebyśmy wyszły w piątek. Wszystkim Dzieciaczkom forowym życzę dużo zdrowia i radości! A wszystkim nowym Mamom gratuluje i trzymam kciuki za te w dwupaku. Buziole! |
|
|
|
#4640 |
|
Wtajemniczenie
|
Mad_lenka my za Ciebie też 3mamy kciuki
jesteś dzielna kobitka ![]() Laski która z Was używa dady? Nie narzekacie? Jak z chlonnoscia?
|
#4641 | ||
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sylwiaka przystawiaj czesto, laktacja nie rusza od razu. Madlenko kciuki dla Was! Mysle nad laktatorem... jakie modele polecacie? |
||
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tylko wyszłam ze szpitala, wysłałam męża na zakupy
|
|
|
#4643 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam dzis 3 rocznice slubu
![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4644 |
|
Zadomowienie
|
kaylla musisz cos zmienić, bo sie wykończysz dziewczyno :glasiu;
Po pierwsze niech ktos idzie popołudniu z mała na spacer. Nakarm ja i idz spać. Bedzie ryczała? Trudno, od tego sie nie umiera. A Ty sie prześpij te 2 czy 3 godziny. Po drugie spróbuj w nocy działać na automacie, wyłudzając ja tak mało jak sie da. Nie wyjmuj telefonu, nie zapalaj światła, nie czytaj, nie wstawaj. Jak siadam na chwile, zeby Ula złapała pierś (ewentualnie wcześniej ja przewijan), potem sie kładę na boku i niech sie dzieje co chce. Budzę sie na kolejne karmienie, chyba, ze Ula nie zasnie i ryczy. Jak mała sie wierci, to nie musisz jej pilnować. Kiedy sie rozedrze to usłyszysz, gwarantuje No i chusta. W dzien ratuje życie. Dziecko odpływa, a Ty mozesz cos zrobic. Idę dzisiaj na multibabykino i na kawe z koleżanka mam nadzieje, ze Ula nie bedzie świrować ![]() ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Dagmara przerobiłam 3 laktatora: - Tommee Tippee elektryczny - NIE polecam - Ręczna Medela - ciągnie bardzo dobrze, ale trzeba sie strasznie namachać - Medela Swing - super |
|
|
|
#4645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4646 |
|
Zadomowienie
|
U nas noc spoko. Zasnęła koło 21h30 (po długim ryku), pobudki o 2h, 5h i wstała o 7h15.
|
|
|
|
#4647 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie ma używam tylko zawodowo.Cytat:
Pracowałam przez kilka lat w Wwie, i koledzy z pracy wyczaili że jestem z Krk głównie po tym, że do metra szłam na nogach a nie piechotą :p Cytat:
![]() Gratulacje samych szczęśliwych dni!
|
||||
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Nas od kilku dni wita z rana piękny uśmiech malutkiej dziewczynki Nocki tez mamy spoko, wiadomo, raz lepiej raz gorzej ale chyba bym skisła jakbym śmiała złe słowo powiedzieć na naszą córeczkę. Egzemplarz czadowy
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-01 o 08:18 |
|
|
|
|
#4649 | |||||
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś nocka super, pobudka dwa razy. Cyc 20 min, 10 min zmiana pampersa i tulenie i dziecko śpi. Wstałam po 6, taka wyspana
Chyba to powietrze rześkie po burzy dobrze nam obu zrobiło, bo spaliśmy przy otwartym oknie. Ale do suszenia włosów czy do szumienia dzidce? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ala też ma pierwszą drzemkę i u mnie również kawa, tzn pseudo kawa bo inka plus śniadanko jedzone na spokojnie, bez pośpiechu - wypas ![]() Cytat:
Mam elektryczny Lovi Prolactis i jestem bardzo zadowolona, nie mam mu nic do zarzucenia ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4650 |
|
Zadomowienie
|
Ja rowniez mam.lovi prolactis, poki co od soboty go nie uzywam ale na poczatku uratowal cyce ;-)
Dady zaczelismy uzywac pare dni temu, wczoraj maz kupil kolejna pake juz 2 tym razem i wydaja sie ok. Wczesniej bylu pampersy premium, potem zielone, ale dada tez spoko.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.

TEN dzień: 09.08.2014
Czemu tak długo w szpitalu?

Możliwe, że mam zbyt wrażliwe brodawki, ale elektryczny jak dla mnie jest dużo bardziej wygodniejszy i delikatniejszy. Mimo, że obecnie nie używam, nie żałuję tej kasy wydanej na niego.