Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-01, 08:32   #391
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
W temacie kotów nie jestem obeznana, ale może teraz spróbujcie to co właścicielom psiaków się zaleca - puszczanie nagrania płaczu dziecka. To też jakieś tam przygotowanie do tego co będzie (tak jak z tym ubrankiem dziecka), więc może kotom będzie po narodzinach łatwiej się z tym oswoić
Dobry pomysł
Jak chrzesnica byla u mnie i spala w rogalu to podchodzil z ciekawości i patrzyl na Nią potem usnal kolo rogala.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 08:37   #392
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Australia, tez widzialam te ksiazeczki i bardzo mi sie podobaja. Chcialabym taka uszyc ale gdybym tutaj miala wszystkie te pierdulki kupowac to szkoda zachodu. Co innego u mojej mamy, pelno roznych skrawkow materialow, guzikow, wstazeczek itd. U niej mialabym z czego zrobic, tylko jak pojade do pl to pewnie czasu nie bede miala :/

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 08:37   #393
olinka012
Zadomowienie

Do mnie tez nie dociera ze jest 1.6! Szok...

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 08:38   #394
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Wczoraj maz spiewal do brzucha kolysanki bo ja juz padalam, a Gabrys impreze sobie robil. To takie slodkie bylo, bo moj stary to nie jest z wrazliwych facetow i wszystkie swoje uczucia trzyma na wodzy.
U mnie Tz raz porozmawia, ucaluje, przytuli się do brzuszka a innym razem nic nie robi iii czasami jest mi przykro jak np Mała ma czkawke czy szaleje a on nie chce ręki położyć.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-01, 08:39   #395
zabciajs
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za wsparcie.

Ide dziś do lekarki między kolejka (może nikt mnie nie zatłucze) Nie mam od poniedziałku zwolnienia. I na ktg pierwszy raz powiem zeby mnie wysłala. Tylko u mnie sytuacja jest zakręcona. Chodze do niej plus prywatnie na usg do innego lekarza, a rodzić chcę w całkiem innym szpitalu gdzie chodzilam tylko do szkoły rodzenia, a lekarzy nie znam.
Stary 2016-06-01, 08:42   #396
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Do mnie tez nie dociera ze jest 1.6! Szok...
Tak zaczął się nasz miesiąc !

W ogóle to witam się w 38 tygodniu i 19 dni do rozwiązania

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za wsparcie.

Ide dziś do lekarki między kolejka (może nikt mnie nie zatłucze) Nie mam od poniedziałku zwolnienia. I na ktg pierwszy raz powiem zeby mnie wysłala. Tylko u mnie sytuacja jest zakręcona. Chodze do niej plus prywatnie na usg do innego lekarza, a rodzić chcę w całkiem innym szpitalu gdzie chodzilam tylko do szkoły rodzenia, a lekarzy nie znam.
Ja tak mam chodziłam do lekarki która w innym szpitalu pracuje niz ja mam w planach rodzic. Wczoraj nie udało mi się dodzwonić do szpitala wiec dzisiaj bede próbować żeby się umówić na ktg.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-01, 08:45   #397
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Tak zaczął się nasz miesiąc !

W ogóle to witam się w 38 tygodniu i 19 dni do rozwiązania
Ja tak mam chodziłam do lekarki która w innym szpitalu pracuje niz ja mam w planach rodzic. Wczoraj nie udało mi się dodzwonić do szpitala wiec dzisiaj bede próbować żeby się umówić na ktg.
Czyli umawiasz sie na ktg tam gdzie chcesz rodzić?
Stary 2016-06-01, 09:05   #398
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Kasia może właśnie fika głową w dół??mocno kciuki za to trzymam
Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
kaska87 może to Misiu się odwrócił
hmm nie pomyślałam o tym, ale skoro jest taka szansa to bym się nie obraziła

u mnie w teorii 16d do ptp albo 5 do cc

ja już z miesiąc autem nie jeżdżę jako kierowca- jakoś się skupić nie potrafię więc nie ryzykuję, normalnie lubię jeździć

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2016-06-01 o 09:07
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 09:06   #399
fiazo
Zakorzenienie

Ja dziś autem ale szczerze nie czuje się komfortowo. Budyń na maksa.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 09:31   #400
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Ja 'rodze' za 16 dni wg tp.
Ania nie przejmuj sie swoim, moj tz tez czasami nie chce, albo polozy reke a dzidzia przestaje sie ruszac i jest zawiedzony i potem juz nie chce, albo zmeczony, spiacy czy cos. My czujemy wszystko, a oni sa zalezni od nas i dzidzilkow. Niedlugo dziedziaczki beda poza brzuchami i nasi facevi beda zachwyceni i beda nosili, calowali i spali z niemowlaczkami. Bedzie wspaniale )

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 09:41   #401
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Madziuś dobrze że już coś wiadomo jak z synkiem, ale chyba dziewczyny dobrze mówią i na prześwietlenie, będzie musiał z nim iść TŻ
Cierpliwości chyba zapominałam pogratulować Esi fikołka - kajam się i gratuluję teraz
Cytat:
Ręcznie Gdzie tam ja i maszyna! Chociaż ręcznie to ja też wieki nie szyłam, więc nie wiem jak to wyjdzie Filc to trwalsze jednak, tylko jeszcze nie wiem czy zrobię to jako osobne obrazki czy może w formie książeczki
Australia jestem pod wrażeniem, że nie dość że to wymyśliłaś to jeszcze zamierzasz ,sama to zrobić
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
A ja robie rundke po schodach. Druga i ide do domu.
Piękna piłeczka oby punktualnie się nasza Niespodzianka pokazała - czekamy ....

Cytat:
W temacie kotów nie jestem obeznana, ale może teraz spróbujcie to co właścicielom psiaków się zaleca - puszczanie nagrania płaczu dziecka. To też jakieś tam przygotowanie do tego co będzie (tak jak z tym ubrankiem dziecka), więc może kotom będzie po narodzinach łatwiej się z tym oswoić
Tak też robiłam i nawet raz się jeden zainteresował i szukał źródła płaczu, ale zazwyczaj jednak jest olewka. Czytałam też, że należy lalkę nosić jak dziecko, żeby się przyzwyczaiły do nowych zachowań domowników, ale TŻ mnie wyśmiał i żadnych lalek nie nosimy. Zapraszamy za to namiętnie znajomych z małymi dziećmi, w myśl zasady, że lepiej testować na cudzych dzieciach i reakcje są różne
Cytat:
Wczoraj maz spiewal do brzucha kolysanki bo ja juz padalam, a Gabrys impreze sobie robil. To takie slodkie bylo, bo moj stary to nie jest z wrazliwych facetow i wszystkie swoje uczucia trzyma na wodzy.
Mój też ma ostatnio takie napady okazywania uczuć, bo zazwyczaj nie jest specjalnie wylewny. Wojtek jednak, nie chce współpracować i jak tata brzuch głaska to nic się kręcić nie chce.

Cytat:
Australia, tez widzialam te ksiazeczki i bardzo mi sie podobaja. Chcialabym taka uszyc ale gdybym tutaj miala wszystkie te pierdulki kupowac to szkoda zachodu. Co innego u mojej mamy, pelno roznych skrawkow materialow, guzikow, wstazeczek itd. U niej mialabym z czego zrobic, tylko jak pojade do pl to pewnie czasu nie bede miala :/
Widzę że następna kreatywna mama jest tu na wątku

Idę się kąpać i zbieram się do tego szpitala. Oby mnie tam wysłuchali i nie zlinczowali, że się wpycham w kolejkę.

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Ja dziś autem ale szczerze nie czuje się komfortowo. Budyń na maksa.
Ja też mam budyń zamiast mózgu , ostatnio już drugi raz się zatrzymałam na ZIELONYM. Nawet tż nie mówię bo by mi jeszcze zabronił, a niestety mam kilka spraw do załatwienia w miejscach gdzie dotarcie komunikacją miejską jest mega czasochłonne.
Stary 2016-06-01, 10:04   #402
Honcia
Zakorzenienie

Mój mąż już 2 misiące zabrania mi za kółko siadać... I tym samym jestem zależna od nuego albo komunikacji miejsko podmiejskiej...

Ostatnio tez zaczął bardziej głaskać brzuszek i mówił nawet kilka razy do córci a do wylewnych nie należy

Ja od rana mialam już ze 4 skurcze... Jeden taki na prawdę mega byl i aż się przestraszyłam... Ale na razie przechodzą same

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 10:23   #403
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

My po szczepieniu, mała dostałą pierwszego w życiu lizaka i już było ok Wyszłyśmy z przychodni to dostała balona i jeszcze bardziej szczęsliwa Teraz idziemy na ogródek, ale do cienia... Ukrop straszny!

Ja jeżdżę autem, nie mam wyjścia
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 10:24   #404
zabciajs
Zakorzenienie

Apropo filcu
Pierwszy raz w ciążu zaczełam cokolwiek szyć.
I jeszcze np motylka uszyłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1464769377515.jpg (43,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1464769443049.jpg (52,1 KB, 15 załadowań)
Stary 2016-06-01, 10:33   #405
Honcia
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61166231]My po szczepieniu, mała dostałą pierwszego w życiu lizaka i już było ok Wyszłyśmy z przychodni to dostała balona i jeszcze bardziej szczęsliwa Teraz idziemy na ogródek, ale do cienia... Ukrop straszny!

Ja jeżdżę autem, nie mam wyjścia [/QUOTE]
Jeszcze jej się spodoba i będzie się domagała częściej takich atrakcji

Stary 2016-06-01, 10:34   #406
haneczkab92
Ania

Dzień dobry! u mnie już upał...;/
Może później trochę popada, to byłoby chłodniej.
Miłego dnia życzę i wszystkim dzieciaczkom tym poza brzuszkami, i w brzuszkach wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Agusia piękny opis porodu

I więcej mój mózg dziś nie zakodował,a piszę z tel, więc wybaczcie.

Byłam dziś ostatni raz na szkole rodzenia i prowadziła położna, przy której chciałabym rodzić. Ciekawe czy uda się na nią trafić.

A wcześniej ugotowałam gar rosołu, będzie na jutro na pomidorową,a reszta do zamrażarki, jak będę w szpitalu albo ledwo co po, będzie jak znalazł. Podobnie jak 3 porcje obiadowe pulpetów, które też dziś machnęłam do zamrażarki.
Myślę co by tu jeszcze przygotować, żeby po porodzie nie stać w kuchni ani nie być zdanym na mamę

No i smoczek, butelki, laktator wyparzyłam Muszę jeszcze szczotkę do włosów przygotować (wygotować jak poprzednio hehe) i dopakować parę rzeczy do torby (chciałabym jeszcze szlafrok kupić, ale nigdzie nie ma w rozsądnej cenie,z kieszeniami i nie jak dla babci :/).

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

No i nadszedł ten długo oczekiwany CZERWIEC
Która pierwsza na porodówkę?
To trzymam kciuki, żebyś na nią trafiła
Ja kupiłam szlafrok z lumpku, taki przewiewny właśnie. Ale w szpitalu rzadko używałam- bardzo gorąco było. A w nosie miałam, że paraduje w koszuli- w końcu to szpital.

Cytat:
Powiedz brzuszkowi, że albo wychodzi dziś albo żadnego prezentu na dzień dziecka nie dostanie. Może coś podziała. a tak serio, to rozumiem rozdrażnienie, bo ileż można czekać.

Moje koty oszalały na punkcie przewijaka. Jak jeden zejdzie to drugi wchodzi, a teraz się chyba dogadały i wygląda to tak. Ciekawe gdzie Wojtuś się tam zmieści
Fajne kociaki!

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Australia piesel młody i raczej z tego powodu nie okazuje zazdrości poza tym okazujemy jej dużo zaintresowania, miziania itd żeby nie czuła się odrzucona. Bardziej z ciekawości podchodzi do Hani niż z zazdrości i oby tak dalej!
Niech Marysia czeka na powrót taty w takim razie
Mój chrześniak od początku był z domu właśnie z młodym pieskiem- razem rośli i się wychowywali. Pies nigdy nie był zazdrosny

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

Witam się w NASZYM CZERWCU! Nie mogę uwierzyć, że to już! Mam totalnie mieszane uczucia. Dzisiaj w nocy słyszałam płacz bratanicy, wczorajszy dzień też cały kręcił się wokół niej i tak sobie pomyślałam, że chyba jeszcze chciałabym być w ciąży ze 3 m-ce Disiaj obejrzałam zdjęcia Hani w klubie to znowu chciałabym już mieć Ignasia po tej stronie brzucha... Ehh, już sama nie wiem czego chcę. Zdaję się na los...

Widziałam, że wczoraj pisałyście o zabawkach. U mnie się sprawdziła mata edukacyjna ale dopiero przy 2. dziecku. Córka wytrzymywała na niej z 5 minut i potem już jej się nudziło ale ona to ma adhd do dzisiaj... Z kolei syn mój potrafił na macie leżeć 2 godziny, usnąć, a jak się obudził to dalej patrzył na zabawki
Elaine, dziś również Twój dzień Trzymam kciuki, żeby Niespodzianka była punktualna
Chyba nie masz wyjścia

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 10:36   #407
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hmm nie pomyślałam o tym, ale skoro jest taka szansa to bym się nie obraziła

u mnie w teorii 16d do ptp albo 5 do cc

ja już z miesiąc autem nie jeżdżę jako kierowca- jakoś się skupić nie potrafię więc nie ryzykuję, normalnie lubię jeździć
Oby się przekręcił

Ja non stop jezdze- co dzien wożę Bartka do przedszkola. Czasem też i jadę drugi raz go odebrać jak mąż musi dłużej pracować. A to do lekarza, a to na zakupy, a to do rodziców. Mieszkamy 15 km od miasta a autobusami nie uśmiecha mi się jezdzić tymbardziej w takie upały
Póki daję radę to jeżdżę- lubię to Choć wsiąść za kółko i pózniej wysiąść- to jak pokraka
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 10:44   #408
majkela12
Zadomowienie

Witam w cz.7 i witam w czerwcu

Wszystkiego najlepszego dla naszych maluszków, tych na świecie i tych w brzuszku

Dziękuję za życzenia taaaak to były najpiękniejsze urodziny, na pewno długo będę o nich pamiętać.
A co u nas, my uczymy się siebie, próbujemy wejść w rytm, na razie jest ciężko, mimo że tż w domu a dzieciaki w przedszkolu. Wyjście na spacer, załatwienie spraw/ zakupów lekko nie jest, wieczorem padamy z tż-tem ale jest super.
Dzieciaki super zareagowały na brata. Córci nie można spuścić z oka, bo jak tylko zobaczy/usłyszy młodego to pędzi do niego z prędkością światła i woła "dzidzia" nawet delikatnie go głaszcze, przykrywa kocykiem, chce zmieniać pampersy, za to syn dumnie prowadzi wózek z rodzeństwem i nawet zdjęcie brata wziął do przedszkola żeby się chwalić, wczoraj nawet ze mną kąpał brata. Przez ten tydzień co mnie nie było dzieciaki bardzo wydoroślały, przede wszystkim córcia, która wydawała mi się zawsze taka malutka, a teraz w porównaniu do Frania to kawał kobity normalnie wzrok nie może mi się przestawić. Franulka to bardzo grzeczne dziecko, je, śpi i duuużo kupcia. A ja nawet się wysypiam ( MariaFrancesca da się, ale synek śpi z nami, wyciągam tylko bufet a on sam się stołuje, a i jeśli nie ma kupy w nocy a coraz częściej się to zdarza to nie zmieniam pampersa).

Wybaczcie, że nie cytuję, ale z tego co pamiętam:
- szlafrok u mnie też się nie przydał, ale naszykujcie sobie w domu gorsze ręczniki, bo jeśli poród zacznie się Wam w domu od odejścia wód to mogą się przydać (ze mnie straszenie się lało). Nas poród zaskoczył, w łóżku nie miałam założonego podkładu, w domu bałagan, łóżeczko niezłożone, pazurów nie miałam zrobionych a na nogach jeżyk. Więc dziewczyny pamiętajcie, już czerwiec nie znacie dnia ani godziny
- szpitalu synek miał tylko pajaca, czapeczkę miał tylko na chwile po porodzie. Teraz w dzień ma na sobie tylko body z krótkim rękawkiem, czasami jak chłodnie to na dół półśpiochy, a na noc jako piżamkę pajaca.
udanych wizyt
dla naszych mam bliźniakowych za to że tak pięknie się trzymają
dla mam, super dziewczyny sobie radzicie, a kp to nie koniec świata (wiem łatwo pisać), ale ważne jest zdrówko dzieci i Wasze zdrowie psychiczne
dla Esterki i Tymona za fikołka oraz kciuki BARDZO mocne kaska87 , Honcia, madzius90 za Wasze dzieciaczki, aby poszły w ślady koleżanki i kolegi.
chudziaszek11 kciuki aby udało Ci się załatwić odpowiednią dla Was datę porodu
olinka012 intuicja matki jest niesamowita, coś wiem na ten temat, jak nam starszak chorował. Zjeździłam całe miasto i okolice w poszukiwaniu odpowiedniego lekarza, który w końcu nas wysłucha i znaleźliśmy, teraz jest naszym przyjacielem rodziny i możemy polegać na nim nawet w nocy o północy trzymam kciuki za Olcie
elaine-blath czekamy na niespodziankę (jakby co obstawiałam chłopca).
I oczywiście trzymam kciuki za Was wszystkie, ale pozwolicie, że na razie większe kciuki dla dziewczyn z początku listy elaine-blath, masuriangirl, soffinka,zabciajs, australia87, ale Ty to chciałaś po weekendzie, to niech tak będzie
Stary 2016-06-01, 11:07   #409
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
dla Esterki i Tymona za fikołka oraz kciuki BARDZO mocne kaska87 , Honcia, madzius90 za Wasze dzieciaczki, aby poszły w ślady koleżanki i kolegi.

Stary 2016-06-01, 11:18   #410
Asiek121
Zakorzenienie

U mnie chyba coraz blizej w nocy ze 4 razy obudził mnie bolesny skurcz, od 3 dni mam dziwne bole podbrzusza.. czy to juz? :-D
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 11:25   #411
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Moje koty oszalały na punkcie przewijaka. Jak jeden zejdzie to drugi wchodzi, a teraz się chyba dogadały i wygląda to tak. Ciekawe gdzie Wojtuś się tam zmieści
super. Też mam taka komode

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-01, 11:28   #412
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego dla naszych maluszków, tych na świecie i tych w brzuszku

Dziękuję za życzenia taaaak to były najpiękniejsze urodziny, na pewno długo będę o nich pamiętać.
A co u nas, my uczymy się siebie, próbujemy wejść w rytm, na razie jest ciężko, mimo że tż w domu a dzieciaki w przedszkolu. Wyjście na spacer, załatwienie spraw/ zakupów lekko nie jest, wieczorem padamy z tż-tem ale jest super.
Dzieciaki super zareagowały na brata. Córci nie można spuścić z oka, bo jak tylko zobaczy/usłyszy młodego to pędzi do niego z prędkością światła i woła "dzidzia" nawet delikatnie go głaszcze, przykrywa kocykiem, chce zmieniać pampersy, za to syn dumnie prowadzi wózek z rodzeństwem i nawet zdjęcie brata wziął do przedszkola żeby się chwalić, wczoraj nawet ze mną kąpał brata. Przez ten tydzień co mnie nie było dzieciaki bardzo wydoroślały, przede wszystkim córcia, która wydawała mi się zawsze taka malutka, a teraz w porównaniu do Frania to kawał kobity normalnie wzrok nie może mi się przestawić. Franulka to bardzo grzeczne dziecko, je, śpi i duuużo kupcia. A ja nawet się wysypiam ( MariaFrancesca da się, ale synek śpi z nami, wyciągam tylko bufet a on sam się stołuje, a i jeśli nie ma kupy w nocy a coraz częściej się to zdarza to nie zmieniam pampersa).

Wybaczcie, że nie cytuję, ale z tego co pamiętam:
- szlafrok u mnie też się nie przydał, ale naszykujcie sobie w domu gorsze ręczniki, bo jeśli poród zacznie się Wam w domu od odejścia wód to mogą się przydać (ze mnie straszenie się lało). Nas poród zaskoczył, w łóżku nie miałam założonego podkładu, w domu bałagan, łóżeczko niezłożone, pazurów nie miałam zrobionych a na nogach jeżyk. Więc dziewczyny pamiętajcie, już czerwiec nie znacie dnia ani godziny
- szpitalu synek miał tylko pajaca, czapeczkę miał tylko na chwile po porodzie. Teraz w dzień ma na sobie tylko body z krótkim rękawkiem, czasami jak chłodnie to na dół półśpiochy, a na noc jako piżamkę pajaca.
udanych wizyt
dla naszych mam bliźniakowych za to że tak pięknie się trzymają
dla mam, super dziewczyny sobie radzicie, a kp to nie koniec świata (wiem łatwo pisać), ale ważne jest zdrówko dzieci i Wasze zdrowie psychiczne
chudziaszek11 kciuki aby udało Ci się załatwić odpowiednią dla Was datę porodu
olinka012 intuicja matki jest niesamowita, coś wiem na ten temat, jak nam starszak chorował. Zjeździłam całe miasto i okolice w poszukiwaniu odpowiedniego lekarza, który w końcu nas wysłucha i znaleźliśmy, teraz jest naszym przyjacielem rodziny i możemy polegać na nim nawet w nocy o północy trzymam kciuki za Olcie
elaine-blath czekamy na niespodziankę (jakby co obstawiałam chłopca).
I oczywiście trzymam kciuki za Was wszystkie, ale pozwolicie, że na razie większe kciuki dla dziewczyn z początku listy elaine-blath, masuriangirl, soffinka,zabciajs, australia87, ale Ty to chciałaś po weekendzie, to niech tak będzie
Majkela super, że wszystko się powoli ukłafada podziwiam Twoją pamięć, że tak wszystkim z głowy odpowiadasz
Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
U mnie chyba coraz blizej w nocy ze 4 razy obudził mnie bolesny skurcz, od 3 dni mam dziwne bole podbrzusza.. czy to juz? :-D
Czyżbyś się w kolejkę wbić próbowała??

Stary 2016-06-01, 11:32   #413
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja od 3 dni mam takie chwilowe bóle jak na @ ale są takie delikatne strasznie- takie ćmienie może macica sobie ćwiczy albo młody wierzga

w ogóle to mój starszak urodził się dokładnie w wyznaczony tp a nic tego nie zapowiadało także Elain trzymam kciuki za poród bo chcę już Twojego synka zobaczyć

Stary 2016-06-01, 11:33   #414
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Majkela super się czyta takie posty uwielbiam! Fsjna z Was rodzinka! Trzymajcie się

Asiek chcesz być pierwsza w tym wątku? W sumie czas na nas teraz taka cisza a jak się nam maluchy rozkręca znowu to będzie kilka porodów na raz

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 11:37   #415
haneczkab92
Ania

Cytat:

Super, że tak sobie radzicie! i brawa dla dzieci
Oby tak dalej
Nie cytuj, fajnie, że znalazłaś chwilę, by napisać co u Was!

Cytat:
Nie znasz dnia ani godziny...

Ciekawe co tam u Anuszki?

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 11:43   #416
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli umawiasz sie na ktg tam gdzie chcesz rodzić?
tak już jestem umówiona na przyszła środę na 8.30 ... tak wczas.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Hanuś ja mam w planach takie literki kupić
http://allegro.pl/literki-z-material...172313056.html
albo
http://allegro.pl/literki-z-material...209753591.html

i kurde nie mogę się zdecydować

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Kolana mnie bolą i nogi spuchły. Dzisiaj już nigdzie nie wychodzę. Na obiad zupa jarzynowa

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-01, 11:58   #417
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Oby
Ale ja cała noc z niedzieli na poniedzialek i cały poniedzialek miałam mega skurcze i nic

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
tak już jestem umówiona na przyszła środę na 8.30 ... tak wczas.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Hanuś ja mam w planach takie literki kupić
http://allegro.pl/literki-z-material...172313056.html
albo
http://allegro.pl/literki-z-material...209753591.html

i kurde nie mogę się zdecydować

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Kolana mnie bolą i nogi spuchły. Dzisiaj już nigdzie nie wychodzę. Na obiad zupa jarzynowa
O czyli bez problemu umówili. Ja dziś skorzystam w tym szpitalu co nie chce rodzić, bo i tak musze podejść po zwolnienie. A jak nic nie ruszy jutro to sprobuje na piątek się umówić do tego szpitala gdzie chce rodzić. I zapytać o zgłoszenie się po terminie 7 dniowym co i jak i kiedy dokładnie. Normalnie powiedzialaś ze chcesz u nich rodzić tak?

Na nogi spuchnięte polecam wymoczenie w zimnej wodzie, lezenie z nogami do góry. Można też z okladem lezeć.
Stary 2016-06-01, 12:08   #418
ewka555
Zakorzenienie

Hej, u mnie po wczorajszej wizycie nic sie nie zapowiada.... Szyjki nie mierzyl, ale na usg młody wysoko jeszcze, wazy ok 3kg, ja 8kg na plusie, posiew w tej ciąży drugi raz czysty, ale jako ze mialam dodatni w pierwszej, to mam dostac antybiotyk. Wizyta 15.06 jesli nie urodzę i ktg co tydzień...
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 12:11   #419
kiara92
Rozeznanie

Hej
Melduję się po wizycie u lekarza do którego umówiła mnie moja prowadząca i który będzie mi wykonywał cc. Z małym wszystko ok, nie wiem ile dzisiaj ważył, bo z tego wszystkiego zapomniałam zapytać ... Moja szyjka skrócona i już trochę miękka. Termin cc mam planowany na 21 czerwca, gdyby zaczęło się coś wcześniej to mam do niego dzwonić, ale mam nadzieję, że Feluś spokojnie zaczeka 1o czerwca mam wizytę u swojej prowadzącej, a u niego wizytuję 14 czerwca.
Biorę się za nadrabianie
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 12:35   #420
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
O czyli bez problemu umówili. Ja dziś skorzystam w tym szpitalu co nie chce rodzić, bo i tak musze podejść po zwolnienie. A jak nic nie ruszy jutro to sprobuje na piątek się umówić do tego szpitala gdzie chce rodzić. I zapytać o zgłoszenie się po terminie 7 dniowym co i jak i kiedy dokładnie. Normalnie powiedzialaś ze chcesz u nich rodzić tak?

Na nogi spuchnięte polecam wymoczenie w zimnej wodzie, lezenie z nogami do góry. Można też z okladem lezeć.
zapytala kobitka gdzie chce rodzic to jej powiedzilam ze w tym szpitalu i ze chodzilam na sr i wyznaczyla mi dopiero wtedy termin.

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Hej, u mnie po wczorajszej wizycie nic sie nie zapowiada.... Szyjki nie mierzyl, ale na usg młody wysoko jeszcze, wazy ok 3kg, ja 8kg na plusie, posiew w tej ciąży drugi raz czysty, ale jako ze mialam dodatni w pierwszej, to mam dostac antybiotyk. Wizyta 15.06 jesli nie urodzę i ktg co tydzień...
to dobre wieści

coś te nasze dzieciaczki nie śpiewa się na świat

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Hej
Melduję się po wizycie u lekarza do którego umówiła mnie moja prowadząca i który będzie mi wykonywał cc. Z małym wszystko ok, nie wiem ile dzisiaj ważył, bo z tego wszystkiego zapomniałam zapytać ... Moja szyjka skrócona i już trochę miękka. Termin cc mam planowany na 21 czerwca, gdyby zaczęło się coś wcześniej to mam do niego dzwonić, ale mam nadzieję, że Feluś spokojnie zaczeka 1o czerwca mam wizytę u swojej prowadzącej, a u niego wizytuję 14 czerwca.
Biorę się za nadrabianie
Fajnie że wszystko okey i że znasz termin

Ja to się codziennie zastanawiam kiedy to będzie u mnie... i takie czekanie jest męczące.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości