|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Cytat:
Jak chrzesnica byla u mnie i spala w rogalu to podchodzil z ciekawości i patrzyl na Nią potem usnal kolo rogala.
|
|
#392 |
|
Rozeznanie
|
Australia, tez widzialam te ksiazeczki i bardzo mi sie podobaja. Chcialabym taka uszyc ale gdybym tutaj miala wszystkie te pierdulki kupowac to szkoda zachodu. Co innego u mojej mamy, pelno roznych skrawkow materialow, guzikow, wstazeczek itd. U niej mialabym z czego zrobic, tylko jak pojade do pl to pewnie czasu nie bede miala :/
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
Do mnie tez nie dociera ze jest 1.6! Szok...
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie Tz raz porozmawia, ucaluje, przytuli się do brzuszka a innym razem nic nie robi iii czasami jest mi przykro jak np Mała ma czkawke czy szaleje a on nie chce ręki położyć.
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie.
Ide dziś do lekarki między kolejka (może nikt mnie nie zatłucze) Nie mam od poniedziałku zwolnienia. I na ktg pierwszy raz powiem zeby mnie wysłala. Tylko u mnie sytuacja jest zakręcona. Chodze do niej plus prywatnie na usg do innego lekarza, a rodzić chcę w całkiem innym szpitalu gdzie chodzilam tylko do szkoły rodzenia, a lekarzy nie znam.
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak
zaczął się nasz miesiąc !W ogóle to witam się w 38 tygodniu i 19 dni do rozwiązania ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
chodziłam do lekarki która w innym szpitalu pracuje niz ja mam w planach rodzic. Wczoraj nie udało mi się dodzwonić do szpitala wiec dzisiaj bede próbować żeby się umówić na ktg.
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
hmm nie pomyślałam o tym, ale skoro jest taka szansa to bym się nie obraziła
![]() u mnie w teorii 16d do ptp albo 5 do cc ![]() ja już z miesiąc autem nie jeżdżę jako kierowca- jakoś się skupić nie potrafię więc nie ryzykuję, normalnie lubię jeździć
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2016-06-01 o 09:07 |
|
|
|
#400 |
|
Rozeznanie
|
Ja 'rodze' za 16 dni wg tp.
Ania nie przejmuj sie swoim, moj tz tez czasami nie chce, albo polozy reke a dzidzia przestaje sie ruszac i jest zawiedzony i potem juz nie chce, albo zmeczony, spiacy czy cos. My czujemy wszystko, a oni sa zalezni od nas i dzidzilkow. Niedlugo dziedziaczki beda poza brzuchami i nasi facevi beda zachwyceni i beda nosili, calowali i spali z niemowlaczkami. Bedzie wspaniale )
|
#401 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Madziuś dobrze że już coś wiadomo jak z synkiem, ale chyba dziewczyny dobrze mówią i na prześwietlenie, będzie musiał z nim iść TŻ
Cierpliwości chyba zapominałam pogratulować Esi fikołka - kajam się i gratuluję teraz Cytat:
![]() Piękna piłeczka Cytat:
i reakcje są różne ![]() Cytat:
Cytat:
Idę się kąpać i zbieram się do tego szpitala. Oby mnie tam wysłuchali i nie zlinczowali, że się wpycham w kolejkę. ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Ja też mam budyń zamiast mózgu , ostatnio już drugi raz się zatrzymałam na ZIELONYM. Nawet tż nie mówię bo by mi jeszcze zabronił, a niestety mam kilka spraw do załatwienia w miejscach gdzie dotarcie komunikacją miejską jest mega czasochłonne.
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż już 2 misiące zabrania mi za kółko siadać... I tym samym jestem zależna od nuego albo komunikacji miejsko podmiejskiej...
Ostatnio tez zaczął bardziej głaskać brzuszek i mówił nawet kilka razy do córci a do wylewnych nie należy Ja od rana mialam już ze 4 skurcze... Jeden taki na prawdę mega byl i aż się przestraszyłam... Ale na razie przechodzą same
|
#403 |
|
Konto usunięte
|
My po szczepieniu, mała dostałą pierwszego w życiu lizaka i już było ok
Wyszłyśmy z przychodni to dostała balona i jeszcze bardziej szczęsliwa Teraz idziemy na ogródek, ale do cienia... Ukrop straszny!Ja jeżdżę autem, nie mam wyjścia
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo filcu
![]() Pierwszy raz w ciążu zaczełam cokolwiek szyć. I jeszcze np motylka uszyłam
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61166231]My po szczepieniu, mała dostałą pierwszego w życiu lizaka i już było ok
Wyszłyśmy z przychodni to dostała balona i jeszcze bardziej szczęsliwa Teraz idziemy na ogródek, ale do cienia... Ukrop straszny!Ja jeżdżę autem, nie mam wyjścia [/QUOTE]Jeszcze jej się spodoba i będzie się domagała częściej takich atrakcji
|
#406 | ||||
|
Ania
|
Dzień dobry!
u mnie już upał...;/Może później trochę popada, to byłoby chłodniej. Miłego dnia życzę i wszystkim dzieciaczkom tym poza brzuszkami, i w brzuszkach wszystkiego najlepszego!![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam szlafrok z lumpku, taki przewiewny właśnie. Ale w szpitalu rzadko używałam- bardzo gorąco było. A w nosie miałam, że paraduje w koszuli- w końcu to szpital. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja non stop jezdze- co dzien wożę Bartka do przedszkola. Czasem też i jadę drugi raz go odebrać jak mąż musi dłużej pracować. A to do lekarza, a to na zakupy, a to do rodziców. Mieszkamy 15 km od miasta a autobusami nie uśmiecha mi się jezdzić tymbardziej w takie upały Póki daję radę to jeżdżę- lubię to Choć wsiąść za kółko i pózniej wysiąść- to jak pokraka
|
|
|
|
|
#408 |
|
Zadomowienie
|
Witam w cz.7
Wszystkiego najlepszego dla naszych maluszków, tych na świecie i tych w brzuszku Dziękuję za życzenia A co u nas, my uczymy się siebie, próbujemy wejść w rytm, na razie jest ciężko, mimo że tż w domu a dzieciaki w przedszkolu. Wyjście na spacer, załatwienie spraw/ zakupów lekko nie jest, wieczorem padamy z tż-tem ale jest super. Dzieciaki super zareagowały na brata. Córci nie można spuścić z oka, bo jak tylko zobaczy/usłyszy młodego to pędzi do niego z prędkością światła i woła "dzidzia" . Franulka to bardzo grzeczne dziecko, je, śpi i duuużo kupcia. A ja nawet się wysypiam ( MariaFrancesca da się, ale synek śpi z nami, wyciągam tylko bufet a on sam się stołuje, a i jeśli nie ma kupy w nocy a coraz częściej się to zdarza to nie zmieniam pampersa ).Wybaczcie, że nie cytuję, ale z tego co pamiętam: - szlafrok u mnie też się nie przydał, ale naszykujcie sobie w domu gorsze ręczniki, bo jeśli poród zacznie się Wam w domu od odejścia wód to mogą się przydać (ze mnie straszenie się lało). Nas poród zaskoczył, w łóżku nie miałam założonego podkładu, w domu bałagan, łóżeczko niezłożone, pazurów nie miałam zrobionych a na nogach jeżyk. Więc dziewczyny pamiętajcie, już czerwiec nie znacie dnia ani godziny - szpitalu synek miał tylko pajaca, czapeczkę miał tylko na chwile po porodzie. Teraz w dzień ma na sobie tylko body z krótkim rękawkiem, czasami jak chłodnie to na dół półśpiochy, a na noc jako piżamkę pajaca. udanych wizyt dla naszych mam bliźniakowych za to że tak pięknie się trzymają dla mam, super dziewczyny sobie radzicie, a kp to nie koniec świata (wiem łatwo pisać), ale ważne jest zdrówko dzieci i Wasze zdrowie psychiczne dla Esterki i Tymona za fikołka oraz kciuki BARDZO mocne kaska87 , Honcia, madzius90 za Wasze dzieciaczki, aby poszły w ślady koleżanki i kolegi.chudziaszek11 kciuki aby udało Ci się załatwić odpowiednią dla Was datę porodu olinka012 intuicja matki jest niesamowita, coś wiem na ten temat , jak nam starszak chorował. Zjeździłam całe miasto i okolice w poszukiwaniu odpowiedniego lekarza, który w końcu nas wysłucha i znaleźliśmy, teraz jest naszym przyjacielem rodziny i możemy polegać na nim nawet w nocy o północy trzymam kciuki za Olcieelaine-blath czekamy na niespodziankę (jakby co obstawiałam chłopca I oczywiście trzymam kciuki za Was wszystkie, ale pozwolicie, że na razie większe kciuki dla dziewczyn z początku listy elaine-blath, masuriangirl, soffinka,zabciajs, australia87, ale Ty to chciałaś po weekendzie, to niech tak będzie |
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie chyba coraz blizej
w nocy ze 4 razy obudził mnie bolesny skurcz, od 3 dni mam dziwne bole podbrzusza.. czy to juz? :-D
|
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziwiam Twoją pamięć, że tak wszystkim z głowy odpowiadasz Cytat:
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może macica sobie ćwiczy albo młody wierzga ![]() w ogóle to mój starszak urodził się dokładnie w wyznaczony tp a nic tego nie zapowiadało także Elain trzymam kciuki za poród bo chcę już Twojego synka zobaczyć
|
|
#414 |
|
Konto usunięte
|
Majkela super się czyta takie posty
Asiek chcesz być pierwsza w tym wątku? W sumie czas na nas teraz taka cisza a jak się nam maluchy rozkręca znowu to będzie kilka porodów na raz ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#415 | ||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Oby tak dalej ![]() Nie cytuj, fajnie, że znalazłaś chwilę, by napisać co u Was! ![]() Cytat:
![]() Ciekawe co tam u Anuszki?
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
tak
już jestem umówiona na przyszła środę na 8.30 ... tak wczas.---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Hanuś ja mam w planach takie literki kupić http://allegro.pl/literki-z-material...172313056.html albo http://allegro.pl/literki-z-material...209753591.html i kurde nie mogę się zdecydować ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Kolana mnie bolą i nogi spuchły. Dzisiaj już nigdzie nie wychodzę. Na obiad zupa jarzynowa
|
#417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja cała noc z niedzieli na poniedzialek i cały poniedzialek miałam mega skurcze i nic ![]() Cytat:
Na nogi spuchnięte polecam wymoczenie w zimnej wodzie, lezenie z nogami do góry. Można też z okladem lezeć.
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, u mnie po wczorajszej wizycie nic sie nie zapowiada.... Szyjki nie mierzyl, ale na usg młody wysoko jeszcze, wazy ok 3kg, ja 8kg na plusie, posiew w tej ciąży drugi raz czysty, ale jako ze mialam dodatni w pierwszej, to mam dostac antybiotyk. Wizyta 15.06 jesli nie urodzę i ktg co tydzień...
|
|
|
|
#419 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Melduję się po wizycie u lekarza do którego umówiła mnie moja prowadząca i który będzie mi wykonywał cc. Z małym wszystko ok, nie wiem ile dzisiaj ważył, bo z tego wszystkiego zapomniałam zapytać ... Moja szyjka skrócona i już trochę miękka. Termin cc mam planowany na 21 czerwca, gdyby zaczęło się coś wcześniej to mam do niego dzwonić, ale mam nadzieję, że Feluś spokojnie zaczeka Biorę się za nadrabianie
|
|
|
|
#420 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
coś te nasze dzieciaczki nie śpiewa się na świat ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
i że znasz termin Ja to się codziennie zastanawiam kiedy to będzie u mnie... i takie czekanie jest męczące.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

zaczął się nasz miesiąc !

i wszystkim dzieciaczkom tym poza brzuszkami, i w brzuszkach wszystkiego najlepszego!
Disiaj obejrzałam zdjęcia Hani w klubie to znowu chciałabym już mieć Ignasia po tej stronie brzucha... Ehh, już sama nie wiem czego chcę. Zdaję się na los...
podziwiam Twoją pamięć, że tak wszystkim z głowy odpowiadasz
i nogi spuchły. Dzisiaj już nigdzie nie wychodzę. Na obiad zupa jarzynowa