Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-01, 12:41   #421
Cierpliwosc
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Dzieńdoberek

U mnie dziś oprócz pięknego słoneczka lekki wietrzyk wieje, więc pięknie jest Od razu coś do uprania znalazłam

Dziękuję w imieniu Estery za gratulacje taki mamie piekny prezent urodzinowy zrobiła tym fikołkiem

Majkela fajna taka duża rodzinka, też bym tak chciała

Ciekawe co u Anuszki. Mój zięciu już nie jest noworodkiem ach jak ten czas leci

Haneczko Ty mnie tak na tę porodówkę nie wysyłaj, kocyk jeszcze nie skończony, okna brudne, ma jeszcze 15 dni

Ćwiczycie coś dziewczyny żeby krocze rozciągnąć? Bo ja to się jakoś zabrać nie mogę.
Za to z Sarą rysowałyśmy kredą po asfalcie i trochę w grzyba poskakałam Aż zdziwiona byłam że potrafię na jednej nodze podskoczyć hihi ale szybko przestałam, bo się boję odklejenia łożyska czy innych cudów
Miałam glebokie rozkminy, co robić jak córka z tatusiem na basen pojadą i w końcu zdecydowałam, że okna umyje. Oby się nie rozpadało
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 12:41   #422
kiara92
Rozeznanie

ElaineBlath Piękna piłeczka!

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Powiem wam ze wywalili mnie z tego szpitala z cukrem 215! Po sterydach.. zadzwonilam do lekarza w panice.. i plan jest taki:
Jesli w ciagu 3dni nie spadnie to konieczne mam przyjechać w tym tygodniu. Jesli unormuje sie wtedy wizyta 7.6
Czytalam mu wypis tylko słyszałam wzdychanie bo on nigdy nie chce nikogo oceniac.. najważniejsze pytanie wynik USG! A ja: Panie Doktorze tu nie ma slowa o usg nie zwazyli na koniec! A on ze co??
Takze czekamy na 7.6 boje sie bo czasu niewiele.
Agusia kiedy bylo lepiej z cukrem?

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka
Masakra w tym szpitalu... Dobrze, że masz przynajmniej takiego super swojego lekarza

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Hej ho

Moje dziecko się rano jakoś dziwnie ustawilo i boli mnie bok jak fiks ani leżeć ani stać nie mogę, tylko siedzę

Dzisiaj ma być kurier więc muszę ubrać się normalnie a nie w spodnie Tz i jego bluzkę no i na zakupy trzeba jechać to też jak menel nie wypada
Może mały się przekręcił Trzeba się prezentować

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
U mnie chyba coraz blizej w nocy ze 4 razy obudził mnie bolesny skurcz, od 3 dni mam dziwne bole podbrzusza.. czy to juz? :-D
Czyżbyś chciała wepchać się w kolejkę?

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Hej, u mnie po wczorajszej wizycie nic sie nie zapowiada.... Szyjki nie mierzyl, ale na usg młody wysoko jeszcze, wazy ok 3kg, ja 8kg na plusie, posiew w tej ciąży drugi raz czysty, ale jako ze mialam dodatni w pierwszej, to mam dostac antybiotyk. Wizyta 15.06 jesli nie urodzę i ktg co tydzień...
Gratki wizyty

Ja cały czas jeżdżę samochodem, bo nie mam siły tłuc się gdziekolwiek komunikacją miejską, ale faktycznie sama zauważam, że dużo trudniej mi się skoncentrować na jeździe.
Co do szlafroka to ja mam jakiś w miarę cienki, bawełniany, ale chyba się nie przyda, bo gdzie w taki upał szlafrok jeszcze zakładać, na dodatek w tym szpitalu przy każdej sali jest łazienka, więc nawet nie trzeba nigdzie wychodzić.
Tak się zaczęłam dzisiaj zastanawiać, bo codziennie od soboty boli mnie brzuch i przynajmniej raz dziennie mam biegunkę, wcześniej podejrzewałam wirusa, ale dziwne, nie wiem czy mój organizm w ten sposób się przypadkiem nie przygotowuje jakoś... Niech lepiej Feluś grzecznie siedzi w brzuszku, w poniedziałek dopiero będziemy mieli ciążę donoszoną, a poza tym nie jestem gotowa
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 12:55   #423
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Ćwiczycie coś dziewczyny żeby krocze rozciągnąć? Bo ja to się jakoś zabrać nie mogę.
Myśle o tym, ale jeszcze ćwiczyć nie zaczęłam nie mogę się jakoś za to zabrać.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Jem loda czekoladowo - truskawkowego

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 13:20   #424
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Hej, u mnie po wczorajszej wizycie nic sie nie zapowiada.... Szyjki nie mierzyl, ale na usg młody wysoko jeszcze, wazy ok 3kg, ja 8kg na plusie, posiew w tej ciąży drugi raz czysty, ale jako ze mialam dodatni w pierwszej, to mam dostac antybiotyk. Wizyta 15.06 jesli nie urodzę i ktg co tydzień...
Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Hej
Melduję się po wizycie u lekarza do którego umówiła mnie moja prowadząca i który będzie mi wykonywał cc. Z małym wszystko ok, nie wiem ile dzisiaj ważył, bo z tego wszystkiego zapomniałam zapytać ... Moja szyjka skrócona i już trochę miękka. Termin cc mam planowany na 21 czerwca, gdyby zaczęło się coś wcześniej to mam do niego dzwonić, ale mam nadzieję, że Feluś spokojnie zaczeka 1o czerwca mam wizytę u swojej prowadzącej, a u niego wizytuję 14 czerwca.
Biorę się za nadrabianie
Dziewczyny gratki za dobre wieści z wizyt

A jak sie ćwiczy mięśnie krocza?
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 13:28   #425
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Apropo filcu
Pierwszy raz w ciążu zaczełam cokolwiek szyć.
I jeszcze np motylka uszyłam
piękne

ja dziś wzięłam z SR instrukcję masażu krocza, jak się uda to wrzucę zdjęcie

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 13:34   #426
zabciajs
Zakorzenienie

Ja chcialam stosowac masaż, ale jak dla mnie był nie wykonalny z takim brzuchem. Nie umialam sobie poradzić.
Ale za to zaciskam mięśnie kegla chyba od połowy ciąży,łykam wiesiołka od 38 t, czasem herbatke z liści malin wypije.
Stary 2016-06-01, 13:35   #427
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Melduje się po wizycie w szpitalu. Nie wiem jeszcze czy bardziej odetchnęłam z ulgą czy bardziej jestem wkur.... Miałam to nieszczęście trafić znowu na babkę, która mnie poprzednio kwalifikowała - powiedziałam o co chodzi, powołałam się na lekarza prowadzącego, który pracuje w innym szpitalu i oczywiście obraz majestatu była. Usłyszałam nawet, że skoro mój lekarz prowadzący tak mówi, to niech on rozwiązuje tą ciąże, bo ona odpowiedzialności za wyciągnięcie dziecka w tym terminie nie weźmie, coś nawet o martwym dziecku wspomniała, ale wtedy liczyłam do 10, żeby nie wybuchnąć więc mnie to nie ruszyło. Kazała zrobić USG - ale tylko sprawdzić łożysko i jak się okazało, ż.e mam II stopnia to zamilkła i wypisała skierowanie do CC na 15.06.2016. Ogólnie ta data mi bardziej pasuje, ale mam mieszane odczucia co do tego wszystkiego.
Cytat:
Apropo filcu
Śliczne - zazdroszczę umiejętności
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61166231]My po szczepieniu, mała dostałą pierwszego w życiu lizaka i już było ok Wyszłyśmy z przychodni to dostała balona i jeszcze bardziej szczęsliwa Teraz idziemy na ogródek, ale do cienia... Ukrop straszny!
Ja jeżdżę autem, nie mam wyjścia [/QUOTE]
Brawa dla córki jeszcze gotowa pomyśleć, że zawsze takie atrakcje na Dzień Dziecka
Cytat:
U mnie chyba coraz blizej w nocy ze 4 razy obudził mnie bolesny skurcz, od 3 dni mam dziwne bole podbrzusza.. czy to juz? :-D
następna przed kolejkę się chce wepchać

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
super. Też mam taka komode
Widzę że te komody na wątku bardzo popularne
Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Ciekawe co tam u Anuszki?
Też ostatnio o niej myślałam... Mam nadzieję, że nie pisze, ale jest wszystko ok.

Cytat:
Hej
Melduję się po wizycie u lekarza do którego umówiła mnie moja prowadząca i który będzie mi wykonywał cc. Z małym wszystko ok, nie wiem ile dzisiaj ważył, bo z tego wszystkiego zapomniałam zapytać ... Moja szyjka skrócona i już trochę miękka. Termin cc mam planowany na 21 czerwca, gdyby zaczęło się coś wcześniej to mam do niego dzwonić, ale mam nadzieję, że Feluś spokojnie zaczeka 1o czerwca mam wizytę u swojej prowadzącej, a u niego wizytuję 14 czerwca.
Biorę się za nadrabianie
Kurcze, może trzeba było zrobić tak jak ty?? a do kogo z Ujastka chodzisz, jeśli można spytać ? Oby Feluś zaczekał, choć jak by wcześniej było to mogłybyśmy się na oddziale spotkać
Stary 2016-06-01, 13:38   #428
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Apropo filcu
Cudne te sówki!

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Witam w cz.7 i witam w czerwcu

I oczywiście trzymam kciuki za Was wszystkie, ale pozwolicie, że na razie większe kciuki dla dziewczyn z początku listy elaine-blath, masuriangirl, soffinka,zabciajs, australia87, ale Ty to chciałaś po weekendzie, to niech tak będzie
Majkela, wczoraj o Was myślałam, super, że napisałaś Z trójką pociech to musi być wyzwanie! Ale fajnie, na pewno z dnia na dzień coraz bardziej będziecie "ogarnięci"

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61170366]
Asiek chcesz być pierwsza w tym wątku? W sumie czas na nas teraz taka cisza a jak się nam maluchy rozkręca znowu to będzie kilka porodów na raz

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
No kurde normalnie szok, prawie tydzień bez żadnego porodu!

Cytat:
Ty masz termin na 20ego, nie wychylaj się Zazdroszczę, że tylko 8kg masz na plusie! Ja teraz przez tydzień przytyłam prawie 2kg Ale tak to jest jak się siedzi na d w domu

Cytat:
Hej
Biorę się za nadrabianie

Cytat:

Za to z Sarą rysowałyśmy kredą po asfalcie i trochę w grzyba poskakałam Aż zdziwiona byłam że potrafię na jednej nodze podskoczyć hihi ale szybko przestałam, bo się boję odklejenia łożyska czy innych cudów

Ja wczoraj skakałam, bo firanka mi się zahaczyła na drzwiach balkonowych I najlepsze, że po chwili się dopiero pokapowałam: ja skakałam?

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61176541]
A jak sie ćwiczy mięśnie krocza?[/QUOTE]
Zapisałam sobie kiedyś tego linka: http://jejswiat.pl/3521,masaz-krocza
Ale w ogóle się do tego nie zabierałam

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-06-01 o 14:31
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 13:42   #429
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie w szpitalu. Nie wiem jeszcze czy bardziej odetchnęłam z ulgą czy bardziej jestem wkur.... Miałam to nieszczęście trafić znowu na babkę, która mnie poprzednio kwalifikowała - powiedziałam o co chodzi, powołałam się na lekarza prowadzącego, który pracuje w innym szpitalu i oczywiście obraz majestatu była. Usłyszałam nawet, że skoro mój lekarz prowadzący tak mówi, to niech on rozwiązuje tą ciąże, bo ona odpowiedzialności za wyciągnięcie dziecka w tym terminie nie weźmie, coś nawet o martwym dziecku wspomniała, ale wtedy liczyłam do 10, żeby nie wybuchnąć więc mnie to nie ruszyło. Kazała zrobić USG - ale tylko sprawdzić łożysko i jak się okazało, ż.e mam II stopnia to zamilkła i wypisała skierowanie do CC na 15.06.2016. Ogólnie ta data mi bardziej pasuje, ale mam mieszane odczucia co do tego wszystkiego.
ehh normalnie ręce opadają
Kuźwa jakby największym znaczeniem było gdzie pracuje lekarz prowadzący.. Najważniejsze ze termin już jest i oby nic się nie zmieniło. Teraz tylko się trzeba przygotować do tego

Ciekawe co ja w środę usłyszę na ktg jak mnie zapytaja jaki lekarz mnie prowadził...

Tata kupił mi w sklepie zielarskim liście malin od piątku będę piła

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-01, 13:43   #430
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

Śliczne - zazdroszczę umiejętności

Brawa dla córki jeszcze gotowa pomyśleć, że zawsze takie atrakcje na Dzień Dziecka

następna przed kolejkę się chce wepchać

Widzę że te komody na wątku bardzo popularne

Też ostatnio o niej myślałam... Mam nadzieję, że nie pisze, ale jest wszystko ok.

Kurcze, może trzeba było zrobić tak jak ty?? a do kogo z Ujastka chodzisz, jeśli można spytać ? Oby Feluś zaczekał, choć jak by wcześniej było to mogłybyśmy się na oddziale spotkać
jej ale pech ze trafiłas znow na ta babe,

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 13:52   #431
ewka555
Zakorzenienie

Chudziaszek, dobrze ze ustalona inna data cc!

Australia E tam, w pierwszej ciąży przytyłam 15kg, teraz może znów tyle dobije

I nie wychylam sie, ja tam nie chce szybciej rodzic, niech maluch nabiera sily w brzuchu jak wszystko ok, tylko no ...po terminie znów 10dni to ja nie chce chodzić. 😊

Ale się objadłam groszkiem - najlepszy smak lata 😍
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 13:53   #432
madzius90
Zakorzenienie

Moja Corka dzis przechodzi sama siebie. Jak siedze , stoje albo chodze to tak mi napiera na szyjke i gmera mi tam ze cos strasznego. Nie wiem co ona tam robi ale nie jest to przyjemne uczucie

i tez od paru dni mam kilka razy dziennie takie bole jak na @. Ale brzuch twardnieje dalej bezbolesnie.

Majkela super sie Ciebie czyta. Jestescie kochajaca sie Rodzina
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 13:54   #433
ewka555
Zakorzenienie

Jedyne co to w posiewie wyszla mi infekcja. Której w ogóle nie czulam i nie zauwazylam. Teraz globulki na 2 tygodnie
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 13:55   #434
kiara92
Rozeznanie

Cytat:

Porażka z tą kwalifikacją Ale dobrze, że przynajmniej tydzień później, choć te jej teksty naprawdę nie na miejscu. Moja ginekolog poleciła mi ordynatora, tylko bardzo ciężko się dostać, jak chciałam się sama umówić do niego na wizytę prywatną, to najwcześniejszy termin był na koniec lipca, ale np. mojej siostrze cc robił doktor Leszczyński w tamtym roku. A powiedz mi, bo ja z tego wszystkiego nie dopytałam, do szpitala idzie się rano w dniu cesarki?
Stary 2016-06-01, 13:57   #435
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Super wiesci
8 kg na plusie
ja mam 19

Cytat:
Hej
Biorę się za nadrabianie
I u Was tez super wiesci

To 21 szykuja nam sie juz dwa Bobaski
Stary 2016-06-01, 13:59   #436
MariaFrancesca
Zakorzenienie

zabcia nie dziwię Ci się, że chciałabyś rodzić, oby już niedługo A ogólnie jak się czujesz, poza zniecierpliwieniem?

chudziaszek fajne kocury, dobrze myślę, że to chłopaki czy czarna to kotka? Jak tak już sobie okupują przewijak to nieźle. Z tym zatrzymaniem na zielonym niezły numer
W temacie daty porodu - ta obecna data jest już dla Twojego lekarza i Ciebie ok? Niestety większość lekarzy ma wrażliwe ego i mają problem z uwagami pacjenta i innego lekarza.

Cytat:

Wszystkiego najlepszego dla naszych maluszków, tych na świecie i tych w brzuszku

Dziękuję za życzenia taaaak to były najpiękniejsze urodziny, na pewno długo będę o nich pamiętać.
A co u nas, my uczymy się siebie, próbujemy wejść w rytm, na razie jest ciężko, mimo że tż w domu a dzieciaki w przedszkolu. Wyjście na spacer, załatwienie spraw/ zakupów lekko nie jest, wieczorem padamy z tż-tem ale jest super.
Dzieciaki super zareagowały na brata. Córci nie można spuścić z oka, bo jak tylko zobaczy/usłyszy młodego to pędzi do niego z prędkością światła i woła "dzidzia" nawet delikatnie go głaszcze, przykrywa kocykiem, chce zmieniać pampersy, za to syn dumnie prowadzi wózek z rodzeństwem i nawet zdjęcie brata wziął do przedszkola żeby się chwalić, wczoraj nawet ze mną kąpał brata. Przez ten tydzień co mnie nie było dzieciaki bardzo wydoroślały, przede wszystkim córcia, która wydawała mi się zawsze taka malutka, a teraz w porównaniu do Frania to kawał kobity normalnie wzrok nie może mi się przestawić. Franulka to bardzo grzeczne dziecko, je, śpi i duuużo kupcia. A ja nawet się wysypiam ( MariaFrancesca da się, ale synek śpi z nami, wyciągam tylko bufet a on sam się stołuje, a i jeśli nie ma kupy w nocy a coraz częściej się to zdarza to nie zmieniam pampersa).

Wybaczcie, że nie cytuję, ale z tego co pamiętam:
- szlafrok u mnie też się nie przydał, ale naszykujcie sobie w domu gorsze ręczniki, bo jeśli poród zacznie się Wam w domu od odejścia wód to mogą się przydać (ze mnie straszenie się lało). Nas poród zaskoczył, w łóżku nie miałam założonego podkładu, w domu bałagan, łóżeczko niezłożone, pazurów nie miałam zrobionych a na nogach jeżyk. Więc dziewczyny pamiętajcie, już czerwiec nie znacie dnia ani godziny
- szpitalu synek miał tylko pajaca, czapeczkę miał tylko na chwile po porodzie. Teraz w dzień ma na sobie tylko body z krótkim rękawkiem, czasami jak chłodnie to na dół półśpiochy, a na noc jako piżamkę pajaca.
udanych wizyt
dla naszych mam bliźniakowych za to że tak pięknie się trzymają
dla mam, super dziewczyny sobie radzicie, a kp to nie koniec świata (wiem łatwo pisać), ale ważne jest zdrówko dzieci i Wasze zdrowie psychiczne
dla Esterki i Tymona za fikołka oraz kciuki BARDZO mocne kaska87 , Honcia, madzius90 za Wasze dzieciaczki, aby poszły w ślady koleżanki i kolegi.
chudziaszek11 kciuki aby udało Ci się załatwić odpowiednią dla Was datę porodu
olinka012 intuicja matki jest niesamowita, coś wiem na ten temat, jak nam starszak chorował. Zjeździłam całe miasto i okolice w poszukiwaniu odpowiedniego lekarza, który w końcu nas wysłucha i znaleźliśmy, teraz jest naszym przyjacielem rodziny i możemy polegać na nim nawet w nocy o północy trzymam kciuki za Olcie
elaine-blath czekamy na niespodziankę (jakby co obstawiałam chłopca).
I oczywiście trzymam kciuki za Was wszystkie, ale pozwolicie, że na razie większe kciuki dla dziewczyn z początku listy elaine-blath, masuriangirl, soffinka,zabciajs, australia87, ale Ty to chciałaś po weekendzie, to niech tak będzie
Jestem w szoku, że przy takim nawale zajęć z dziećmi jesteś w stanie być z nami w kontakcie i tak dużo pisać. Tak samo haneczka i inne dziewczyny, które już urodziły.

Ja dzisiaj jakoś kiepsko się czuję,wszystko mnie na dole ciągnie, dużo bardziej i częściej niż wcześniej. W dodatku teraz jestem w pokoju z kobietą, której jest zimno i wieczorem koniecznie chce zamykać okno W ogóle brak mi już cierpliwości.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 13:59   #437
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Jedyne co to w posiewie wyszla mi infekcja. Której w ogóle nie czulam i nie zauwazylam. Teraz globulki na 2 tygodnie
ehh nie dobrze, że cos sie przypałętało :/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-01, 14:00   #438
madzius90
Zakorzenienie

Cierpliwosc ja tylko masaz krocza narazie uskuteczniam, w pojedynke.
jak juz bedziemy donoszone to meza wykorzystam do masazu

Mi tez nogi puchna
Glownie kostki i troche stopy. Tzn moich kostek juz nie widac
Ale u mnie nic nie pomaga- to samo co w pierwszej ciazy wiec bylam na to przygotowana. Taka chyba moja uroda na koncowce ciazy
Stary 2016-06-01, 14:01   #439
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
W temacie daty porodu - ta obecna data jest już dla Twojego lekarza i Ciebie ok? Niestety większość lekarzy ma wrażliwe ego i mają problem z uwagami pacjenta i innego lekarza.
przeczytałam ma wrażliwego małego

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-01, 14:02   #440
Asiek121
Zakorzenienie

moja waga pokazuje -1,5kg
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 14:05   #441
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dzisiaj jakoś kiepsko się czuję,wszystko mnie na dole ciągnie, dużo bardziej i częściej niż wcześniej. W dodatku teraz jestem w pokoju z kobietą, której jest zimno i wieczorem koniecznie chce zamykać okno W ogóle brak mi już cierpliwości.
Jejciu ile Ty naoglądasz się tych kobiet i każda co przychodzi to jakas dziwna

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Mi tez nogi puchna
Glownie kostki i troche stopy. Tzn moich kostek juz nie widac
Ale u mnie nic nie pomaga- to samo co w pierwszej ciazy wiec bylam na to przygotowana. Taka chyba moja uroda na koncowce ciazy
ja np myślałam że będę szczuplejsza i nie przytuję tak dużo 20 kg i nie pójdzie to wszystko w tyłek i uda.

muszę sobie zapisać ile teraz cm mam a ile mi spadnie i potem jak zacznę się ruszać...

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-01, 14:07   #442
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Wspolczuje a jakie masz globulki?
ja w tej ciazy mialam juz 3 razy infekcje o ktorych istnieniu bym sie nie dowiedziala gdyby nie badanie ginekologiczne bo nie mialam zadnych objawow

Szkoda ze u Ciebie to na sama koncowke zlapalo

Chudziaszek wspolczuje Ci przebojow z ta lekarka :/
Ale najwazniejsze ze masz juz to zalatwione i z glowy

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:

A kg po ciazy szybko zrzucisz. Przy kp i malym dziecku szybko spada waga
Stary 2016-06-01, 14:09   #443
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Moja Corka dzis przechodzi sama siebie. Jak siedze , stoje albo chodze to tak mi napiera na szyjke i gmera mi tam ze cos strasznego. Nie wiem co ona tam robi ale nie jest to przyjemne uczucie

i tez od paru dni mam kilka razy dziennie takie bole jak na @. Ale brzuch twardnieje dalej bezbolesnie.
Mój też tak robi, zwłaszcza wieczorami, nawet leżenie wtedy nie pomaga

Cytat:

Współczuję takiej współlokatorki, jeszcze w takie dni jak teraz, ale już niedługo

Cytat:

Tak w ogóle to mega się cieszę, że już mamy czerwiec, bardzo mi się ten miesiąc podoba
Stary 2016-06-01, 14:11   #444
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Chudziaszek dobrze że udało się przesunąć termin cc o tydzień, to już chyba ok, nie?

Asiek ale jak to, -1kg?

Kupiłam sobie na poród paczkę twix w selgrosie. Dwa już zezarlam, zostały 3... Niewiem jak ja, ale te twixy do.mojego terminu tp nie dotrwaja
Ale normalnie musiałam je zezrec

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 14:15   #445
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego dla naszych maluszków, tych na świecie i tych w brzuszku

Dziękuję za życzenia taaaak to były najpiękniejsze urodziny, na pewno długo będę o nich pamiętać.
A co u nas, my uczymy się siebie, próbujemy wejść w rytm, na razie jest ciężko, mimo że tż w domu a dzieciaki w przedszkolu. Wyjście na spacer, załatwienie spraw/ zakupów lekko nie jest, wieczorem padamy z tż-tem ale jest super.
Dzieciaki super zareagowały na brata. Córci nie można spuścić z oka, bo jak tylko zobaczy/usłyszy młodego to pędzi do niego z prędkością światła i woła "dzidzia" nawet delikatnie go głaszcze, przykrywa kocykiem, chce zmieniać pampersy, za to syn dumnie prowadzi wózek z rodzeństwem i nawet zdjęcie brata wziął do przedszkola żeby się chwalić, wczoraj nawet ze mną kąpał brata. Przez ten tydzień co mnie nie było dzieciaki bardzo wydoroślały, przede wszystkim córcia, która wydawała mi się zawsze taka malutka, a teraz w porównaniu do Frania to kawał kobity normalnie wzrok nie może mi się przestawić. Franulka to bardzo grzeczne dziecko, je, śpi i duuużo kupcia. A ja nawet się wysypiam ( MariaFrancesca da się, ale synek śpi z nami, wyciągam tylko bufet a on sam się stołuje, a i jeśli nie ma kupy w nocy a coraz częściej się to zdarza to nie zmieniam pampersa).
Super się takie posty czyta, i świetnie że jesteście już w komplecie
Cytat:
Dzieńdoberek

U mnie dziś oprócz pięknego słoneczka lekki wietrzyk wieje, więc pięknie jest Od razu coś do uprania znalazłam

Dziękuję w imieniu Estery za gratulacje taki mamie piekny prezent urodzinowy zrobiła tym fikołkiem

Haneczko Ty mnie tak na tę porodówkę nie wysyłaj, kocyk jeszcze nie skończony, okna brudne, ma jeszcze 15 dni

Miałam glebokie rozkminy, co robić jak córka z tatusiem na basen pojadą i w końcu zdecydowałam, że okna umyje. Oby się nie rozpadało
Koleżanka chyba chce nie doczekać ukończenia kocyka, skoro nad oknami myśli
Mi przyszły ostatnie zakupy - pieluchy bambusowe i ręczniczek, więc też mi się pranie szykuje

Cytat:
ehh normalnie ręce opadają
Kuźwa jakby największym znaczeniem było gdzie pracuje lekarz prowadzący.. Najważniejsze ze termin już jest i oby nic się nie zmieniło. Teraz tylko się trzeba przygotować do tego

Ciekawe co ja w środę usłyszę na ktg jak mnie zapytaja jaki lekarz mnie prowadził...

Tata kupił mi w sklepie zielarskim liście malin od piątku będę piła
No jak dzieci - nie dałaś im zarobić to od razu lekarz jest beee a broń boże, jak ma jeszcze inne zdanie. KTG chyba robi położna, a one nie są chyba takie małostkowe.
Cytat:
Porażka z tą kwalifikacją Ale dobrze, że przynajmniej tydzień później, choć te jej teksty naprawdę nie na miejscu. Moja ginekolog poleciła mi ordynatora, tylko bardzo ciężko się dostać, jak chciałam się sama umówić do niego na wizytę prywatną, to najwcześniejszy termin był na koniec lipca, ale np. mojej siostrze cc robił doktor Leszczyński w tamtym roku. A powiedz mi, bo ja z tego wszystkiego nie dopytałam, do szpitala idzie się rano w dniu cesarki?
No porażka - dobrze, że Ty wiesz kto będzie Ci robił CC. O ordynatorze też dobre opinie słyszałam i żałuje, że na niego nie trafiłam. Jak pójdziesz w poniedziałek na kwalifikacje to wszystko Ci dadzą - o której przyjść, jak się przygotować itp. Mi poprzednio napisali żebym była o 7.45 a teraz mam być już 8.30 więc chyba zależy od tego, która jesteś w kolejce. Mogą też położyć Cię dzień wcześniej, ale teraz każde łóżko na wagę złota, więc wątpię
Stary 2016-06-01, 14:19   #446
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Rozważania o patriotyzmie podpasek Maria zaraz rodzisz Polsce dwoje dzieci więc luzik
)
Chodzę je kupować ze znaczkiem flagi przypiętym do piersi.

Cytat:
kto wie, może też
Cytat:
Jejciu ile Ty naoglądasz się tych kobiet i każda co przychodzi to jakas dziwna
Na początku były naprawdę spoko laski, nawet wczoraj jedna była na badaniach i przyszła mnie odwiedzić to sobie pogadałyśmy.
Ta jest jakieś 10 lat ode mnie starsza, nauczycielka, też nie spuszcza klapy w ubikacji i rąk nie myje w toalecie tylko w umywalce w pokoju. Oczywiście oczami wyobraźni widzę hasające po klamce bakterie, a ma jakąś infekcję. Mam nadzieję, że jutro wyjdzie.

Cytat:
Od wagi sprzed ciąży?

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 14:21   #447
haneczkab92
Ania

Cytat:
tak już jestem umówiona na przyszła środę na 8.30 ... tak wczas.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Hanuś ja mam w planach takie literki kupić
http://allegro.pl/literki-z-material...172313056.html
albo
http://allegro.pl/literki-z-material...209753591.html

i kurde nie mogę się zdecydować

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Kolana mnie bolą i nogi spuchły. Dzisiaj już nigdzie nie wychodzę. Na obiad zupa jarzynowa
Dziękuję. Wylosuj i będzie z głowy! ja jednak z mężem kupiliśmy naklejkę na łożeczko taką o: http://allegro.pl/naklejki-scienne-n...928505997.html

Cytat:
Ważne, że wszystko jest w porządku

Cytat:
Hej
Biorę się za nadrabianie
No to dobre wieści

Cytat:
Dzieńdoberek

Ja Cię nie wysyłam! tylko sama się chyba chcesz wysłać wiesz mycie okien, skakanie

Moja Hania znowu ma czkawkę

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 14:27   #448
Kociak85
Zadomowienie

chudziaszek, dobrze, że data CC przesunięta. Szkoda, że trafiłaś znowu na tą babę. A nie miałaś czasem z ordynatorem gadać?

zabciajs, rozumiem Cię, bo pierwszą ciążę przenosiłam. Ale spokojnie, nie oznacza to jeszcze, że będziesz miała poród wywoływany. A kiedy do szpitala masz się zgłosić? Po tygodniu?

elaine, nie obijaj się tylko na porodówkę marsz!

Mój synalek mi grzebie w Bożenie tak, że czasami mam ochotę go skrzyczeć. Atak to nie wiem czy to przez pogodę czy co, ale nastaje taki moment w środku dnia, że oczy same mi się kleją. Ale to zazwyczaj popołudniu jak już zaraz po córkę do żłobka mam iść. Więc się nie kładę.

Która dzisiaj rodzi? Bo u mnie się nie zapowiada.
Stary 2016-06-01, 14:28   #449
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzę je kupować ze znaczkiem flagi przypiętym do piersi.

kto wie, może też

Na początku były naprawdę spoko laski, nawet wczoraj jedna była na badaniach i przyszła mnie odwiedzić to sobie pogadałyśmy.
Ta jest jakieś 10 lat ode mnie starsza, nauczycielka, też nie spuszcza klapy w ubikacji i rąk nie myje w toalecie tylko w umywalce w pokoju. Oczywiście oczami wyobraźni widzę hasające po klamce bakterie, a ma jakąś infekcję. Mam nadzieję, że jutro wyjdzie.

Od wagi sprzed ciąży?
współczuje, ja w szpitalu cały czas musiałam mieć okno otwaarte..

niee, od wagi sprzed 2 tygodni
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 14:28   #450
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
zabcia nie dziwię Ci się, że chciałabyś rodzić, oby już niedługo A ogólnie jak się czujesz, poza zniecierpliwieniem?

chudziaszek fajne kocury, dobrze myślę, że to chłopaki czy czarna to kotka? Jak tak już sobie okupują przewijak to nieźle. Z tym zatrzymaniem na zielonym niezły numer

Jestem w szoku, że przy takim nawale zajęć z dziećmi jesteś w stanie być z nami w kontakcie i tak dużo pisać. Tak samo haneczka i inne dziewczyny, które już urodziły.

Oba to kocury - czarny to pierdoła a bury to złośliwiec teraz w domu będę miała czterech panów - w tym dwóch wykastrowanych
Maria Ty to masz przejścia z tymi dziewczynami. Za to że już tyle tam rezydujesz powinnaś mieć jedynkę i święty spokój.
Do lekarza idę 06.06 - niech się wypowie, jeśli znowu będzie nie tak, to poproszę jego o tą CC i zmienię szpital.
Cytat:
Głodnemu chleb na myśli
Cytat:
Ja przy tych moich 20 kg już na plusie, zazdroszczę Ci strasznie.
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61179246]Chudziaszek dobrze że udało się przesunąć termin cc o tydzień, to już chyba ok, nie?

Asiek ale jak to, -1kg?

Kupiłam sobie na poród paczkę twix w selgrosie. Dwa już zezarlam, zostały 3... Niewiem jak ja, ale te twixy do.mojego terminu tp nie dotrwaja
Ale normalnie musiałam je zezrec

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
nie chce Cię martwić, ale stawiam że nie dotrwają do porodu myślę że do piątku nawet nie dotrwają ...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości