|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
No, ja taka jestem. Krolika tez przygarnelam bo mi go bylo szkoda Ty jestes z Poznania, dobrze pamietam? |
|
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Co do rodzeństwa to ja chce dla Zosi.. ale po 1 najpierw chce szkole skonczyc i znalesc prace. Musi nas byc stac by oplacac chociaz całe mieszkanie bo narazie lokatorka nam oplaca wszystko na dobra sprawę... No i pozatym muszę po kp pochodzić po doktorach. Do laryngologa musze isc moze jakis zabieg nie wiem bo jesli przy drugiej ciazy znow czekaja mnie krwotoki z nosa...
|
|
#4563 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A jakoś się do domu dostać trzeba Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A tak z ciekawości to o której zazwyczaj chodzi spać? Rety, już zapomniałam jak to jest samemu zajmować się dzieckiem, eh Na urlopie tz był i babcia, więc więcej rąk do zajmowania się małym, A teraz jestem saaaama i do tego kawaler nie w sosie. Czytać to Was czytam, ale z pisaniem trudno
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ej laski poczwarocha to bardzo milusinskie określenie Uwierzcie Marcia ona wczoraj padła o 19 . Może troszkę przed. Ale to taka norma. No dzisiaj ja przeciagne - najwyżej uśpić ja o 18 na 15 min U mnie leje juz 10 dzień z rzędu ![]() Depresja jesienna welcome
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
To zla pogode macie :-( u mas pochmurno ale jakoś sie wybrać na dwor nie moge..
|
#4566 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się ![]() Ja dzisiaj bardzo słabo psychicznie. Czuję się jak w jakiejś depresji. Wszystko wydaje mi się nie tak ![]() Ej wasze dzieci też tak wystawiają ciągle język?
|
|
#4567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siostra do mnie przyjedzie na sobotę i myślę co by tu zrobić na obiad. Kurcze kiedyś rąk dużo gotowała bloga miałam pełno książek mam .... a teraz ? Ciągle to samo i nie mam kiedy cokolwiek zrobić ![]() Mam nadzieje ze w pl dziadki mała wezmą a ja będę gotować wtedy ![]() Brakuje mi tego ![]() Zrobię dewolaje z indyka z serem pleśniowym i boczkiem wedzonym ![]() Tż je bardzo lubi. Do tego frytki z frytkownicy i jakaś surowke. I dzieci zjedzą ttm sposobem. A co na deser ? Jakiś pomysł ? ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
To przybij 5 ! Ja mam @ i skrecam się z bólu a samarocha nic sobie z tego nie robi . Od 5 jedzie ze mną Moja jakiś miesiąc temu wywalala tak język ze się bać zaczęłam. Wyglądała jak dziecko z zespołem downa ![]() Ale przestała juz tak robić n szczęście i mnie nie straszy tym. Teraz wszystko smokta zasysa ssie itp. Łącznie z moimi włosami które są wszędzie. Nawet w jej pampersie wyciagnelam takiego dlugasa Oj czekam na lipiec i po chrzcinach obcinam się na zapalke
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy ze spaceru i zakupów
gorąco ale jakoś jeszcze w miarę....truskawki miałam kupić po drodze i sklerozanie ogarnęła Badzia ja kupuję sporo ubranek na all niby używane ale dobrych firm i jestem bardzo zadowolona ale raczej omijam juz mega paczki na sztuki kupuje plus coś jeszcze u danej osoby teraz spodenek krótkich będę szukać i rampersik bo mój w bodziakach chodzi a jakoś rampersik brak średnio się opłaca nowe a te czasem jak nowe bo ile to dziecko pochodzi Marcia a niech leży Zosia w pampersie samym no co ja będziesz uszczęśliwiac na sile
|
#4569 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też masz na drugie dziecko jeszcze czas - ja w tym roku mam 32 już ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4570 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Paula no właśnie też się martwię tym Zespołem Downa -.- tzn nie robi tego tak non stop ale bardzo często. Jakoś wczoraj zaczęła.
Jaki fantastyczny pomysł na devolaye ![]() Deser to teraz może coś z truskawkami? Lody? Muffinki czekoladowe z truskawkami dla przełamania słodkości? Jakbyś nie miała czasu to zawsze zostaje 5cio minutowy mugcake dziś widziałam przepis na kokosowo truskawkowy... Ale multum tego jest
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4572 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Paula z tą zapalka chyba jaja sobie robisz? :p
Dziewczynki polecam ten filmik o różnicach mózgów kobiecych i męskich - kupa śmiechu https://youtu.be/aZBhyPiyeOs
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się po kontroli bioderek. Wszystko idealnie... żegnaj dodatkowa pielucho ☺ za 3 mce kontrola. Ale to już powinna być formalność.
Lilka mi się rozryczała jak tylko weszłam do gabinetu i chciała ewidentnie cyca... a tu niet! Jakiś wielki facet z siwą brodą maca hahaha Za to jak tylko wyszliśmy z przychodni to aniołek. Pozwoliła matce pobuszować po sklepach 😉 Kupiłam sobie świetny biustonosz do karmienia i taką hmmm narzutkę z myślą o chrzcinach. Bo w planach mam spódniczkę i bluzkę na ramiączkach a ta narzutka z frędzlami doda elegancji 😊 chociaż mój tż stwierdził, że to na imprezę do krótkich spodenek i szpilek a nie do kościoła 😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis to super
ja powinnam nosić ale w tych upalach nawet nie wem kiedy jej zakladac.. moze ba noc..My sie wybierzemy jak zacznie siedziex na kontrole... A co do narzutki to chlopy sie nie znaja :p
|
#4575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam ! Na robie hak dla armii żeby tylko dłużej w kuchni siedzieć
Esorku Nie żartuje ! Mam dość kudlow moich Obecne i będzie spokój. Zanim wylysieje rozczesujac je. Aninis Super !!! Żegnaj pielucho! !! Bez jaj chyba lody albo szarlotka zrobię ![]() Oglądam na tle salon sukien ślubnych - kurcze ale to fajne było takie latanie po salonach za suknia Szkoda tylko że jak weszłam do salonu to na wejściu na manekinie była moja i tego samego dnia już za nią płaciłam ( rok przed slubem) Tak się w niej zakochałam. A najlepszy był tż bo jej nie widział - dopiero w dniu ślubu - i zabrało mu głos na chwile jak mnie zobaczył No ale byłam piękna młoda szczupła i opalona. Teraz czuję się jak wymiety rodzynek
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
50% szans na odziedziczenie. Jutro mamy drugą kontrolę słuchu. Lilka jest objęta specjalnym programem ze względu na wadę tż i będzie miala częściej kontrole. Tež mnie zastanawia, że w nocy cyc ok a w dzień samo zło... psychoza jak nic 😊 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przesadzaj z tym rodzynkiem...
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bidulek mały... oby upałów w tym roku nie było 😕 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4580 |
|
Zadomowienie
|
Paula jaki tam z Ciebie rodzynek
dalej młoda piękna i szczupła Ja też wybrałam pierwsza która mierzylam tzn zmierzylam kilka ale i tak w głowie miałam ta pierwsza i do niej wróciłam i ja wybrałam tz też mnie zobaczył dopiero w dniu ślubu i go zatkało fajnie tak powspominać aż nie wierzę że to prawie 4lata temu było![]() Aninis super wiesci żegnaj pieluchowanie witaj wolności
|
#4581 |
|
Raczkowanie
|
Hej😊 grzmi a my się karmimy na hamaku i tak nie wiem uciekać czy nie😁 a wczoraj się pod nami hamak urwał podczas karmienia oczywiście 😂 wiedziałam że na mnie trafi, Tak sobie siedziałam i kombinowalam jak tu upaść żeby Sarce nic się nie stało 😆ale tylko się przestraszyla jak jej cycek z buzi wyskoczył i się obudziła 😊 wczorajszy dzień to była porażka, nawet czytac ani pisać mi się nie chciało. Malutka się coś darla, spać nie mogła, młoda ciągle coś chciała a ja nie miałam jak wstać bo ta ciągle na cycku wisiała. A do tego tak mnie żołądek napi****ał że myślałam że zejde 😦dopiero nad ranem poczułam ulgę. My dzień zaczynamy zwykle o 4.30 - 4.45 potem jeszcze chwila przy cycusiu i o 6.00 zryw, bo po co spać 😆 ją chyba wczoraj brzuszek męczył bo dziś jak nigdy 3 kupki już zrobiła i ostatnia taka że sluzem. A dzisiaj taka radosna, bawi się w wózku, cieszy do wszystkich 😄 kurczę ja już nie wiem co z nią robić, wcale nie chce na brzuchu leżeć, 5min. i wycie jakby ja obdzierali ze skóry 😠 gdzie jej do waszych przekrętów czy podnoszenia😦 łapie już fajnie jak jej się chce, tak wali w przewieszke do wózka a te króliki to z farby obeżre chyba 😁 Aga jak Twoj Patryk, bo oni z tego samego dnia? A i Elena wybacz tak mi jakoś ucieka zawsze, ja z okolic Zamościa jestem. Koło Szczebrzeszyna mieszkamy😉
|
|
|
|
#4582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musimy najpierw lokum na większe zmienić, ale teraz nie ma na to szans. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#4583 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Jezu ja nie wiem co mi się dzieje. Hania dziś to aniołek (no, mogłaby chwilunie dłużej pospac) leży i się uśmiecha do mnie a ja siedzę koło niej na łózku i płacze...
głową mi pęka, czuje się nieszczęśliwa chciałabym zniknąć ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Paula masz śliczne włosy i na zdjęciach wyglądają na gęste i błyszczące :O
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Esor ja dzis tez sie kiepsko czuje jakos mi slabo i w ogole
|
#4585 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas leje i są burze 2 dzień rzędu, czyli kolejny dzień kisimy się w domu
do tego uprałam poduszkę męża, bo rano wydawalo się, ze bedzie ładnie, i nie wiem, jakim cudem ma teraz ona wyschnać Milek dziś mało śpi, ale nie mogę narzekać, bo jak nie śpi, to burczy ustkami, gada i się śmieje, wiec mogę spokojnie się obrobić. Nie przeszkadza mu w smiechu nawet czkawka- śmiesznie wtedy brzmi, ja się śmieje z Milka a on ze mnie, bo ja się śmieje. A jak chcę zrobić zdjecie, to moment powaznieje .A myłam dziś okna, odkurzałam, pomyłam podłogi i ugotowalam zupke fasolową, bo za mna chodziła .---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Esorku Milek też wystawia jezor, do tego ślina przez te zęby leje sie po nim całym i nie wygląda wtedy ciekawie ![]() Nana, na to wygląda, ze oni to samo robią ![]() Badzia ja kupuję używane zagraniczne i zależy jak się trafi, ale te co miałam używane, to lepsze są, niz w większości z polskich sklepów |
|
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja szyłam suknie ślubną i tż ze mną jeździł na wszystkie przymiarki hahaha i jak widać pecha nam to nie przyniosło w tym roku 8 rocznica ślubu Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4587 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w narzutce bedziesz pięknie wyglądac ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
, nawet nie wiem, czy wtedy męża zatkało czy nie, i tak już w tym roku będzie u nas 8 lat po ślubie
|
|||
|
|
|
#4588 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jemu jest goraco ale zawsze musi miec dlugie spodnie i skarpetki a najlepiej polspiochy. Czasem jest caly spocony
|
||||
|
|
|
#4589 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4590 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja suknie wypozyczalam. Mialam najskromniejsza jaka tylko udalo mi sie znaleźć i czulam sie w niej super
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

wyciągnę pranie i chyba kimnę się z nim 

Na urlopie tz był i babcia, więc więcej rąk do zajmowania się małym, A teraz jestem saaaama i do tego kawaler nie w sosie. Czytać to Was czytam, ale z pisaniem trudno

Pogoda u nas okropna
Chyba pojadę na jakiś szoping kupić dzieciom jakieś prezenty. Poza tym to wszystko mnie wkurza, czyżby @ nadchodzila? Mam zmniejszyć dawkę tyroksyny, może to tak na mnie działa