|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
|
|
|
|
#452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kociak masz rację - wszyscy się tu obijają, nikt rodzić nie chce a na wątku nudą wieje
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
własnie miałam Was pytać paznokcie u nog mozna miec wynalowane?
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
Madzius, nie jestem pewna bo mężowi dalam rp żeby wykupil, ale chyba clotrimazolum czy jakos tak?
Wlasnie wczesniej nie mialam infekcji, raz tylko reakcje alergiczna po żelu do mycia. W poprzednim posiewie wyszla mi skapa flora, wiec nawet kupiłam sobie i ostatnio bralam invag co by dobrych bakterii wprowadzić, a tu teraz na sam koniec infelcja Chudziaszek, a zamawialas pościel? Bo się czailas na ta co Madzia999 wzięła? Ja chyba dzis kliknę ale ze zwykłym ochraniaczem |
|
|
|
#455 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie popołudniowa pora u nas ciepło skwar ;/ wiec dlatego znów jestem padnięta i zrobiłam sobie popołudniowa godzinna drzemkę :/ a do 18 czerwca muszę oddać prace inżynierska
Co do szlafroka mam spakowany kupiłam na targu razem z koszula do karmienia za 50zl komplet bawełniany bardzo fajna jakość i ta cena nie drogo pewnie sie nie przyda ale jest![]() Co do zabawek bardzo drogie są:/ i zawsze były chce sobie kupić jeszcze karuzele z fiherprais ta z piosenkami i lamka na sufit z misiami jest ale koszt 250 zł jak były w smyku w promocji to nie kupiłam wrrrr
Ślub 26.09.015 21.06.2016 Hanna Edytowane przez Weronia93 Czas edycji: 2016-06-01 o 14:44 |
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#457 | |
|
Ania
|
Cytat:
![]() Teraz ma znacznie, znacznieee częściej
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
I tak jeszcze, żeby wykorzystać limit marudzenia na dzisiaj, ta kobieta jest od wczoraj w szpitalu i wie dobrze ile ja leżę, bo pytała. Dzisiaj przy śniadaniu marudzi, że ona chce do domu, no myślałam, że jej strzelę. Za przeproszeniem stara baba, a to ani taktu, ani nawet jaj, żeby na chwilę zostać w szpitalu. Dobra, skończyłam marudzić.
chudziaszek rozumiem, że jak kastrowane kocury to się nie biją? A z ciekawości jak się objawia złośliwość tego szarego? Uwielbiam koty, więc chętnie posłucham.
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- zrobiłam zupę jarzynową i jest pyszna ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Dotarła moja firaneczka do pokoju Mai
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
My już po wizycie. Wszystko gra, szyjka miękka, krótka, ale lekarz powiedział, że ten tydzień raczej powinnam spokojnie się jeszcze pokulać
Na moje zapytanie o większą ilość wydzieliny, powiedział, że póki nie leci mi po nogach i nie ma krwi, to nie ma się czego czepiać Waga mojego dziecka - ok. 3600 Zapisałam się na przyszły tydzień, ale może już nie dotrwam w dwupaku do tej wizyty ![]() Do lekarza jechałam autobusem. Zawalony ludźmi, duchota. Stałam sobie parę minut dopóki jakaś pani nie ustąpiła mi miejsca... Jakbym tam miała stać chwilę dłużej, to bym chyba zemdlała. Tak się wkurzyłam tą ludzką "ślepotą" i znieczulicą, że miałam w planach wracać taksówką. Ale że po wizycie poszłam do galerii i zrobiłam 'małe' zakupy, to jednak darowałam sobie tą kosztowną przejażdżkę Kupiłam mojemu dziecku bluzę bawełnianą na zamek i bardzo się cieszę, bo mam same sweterki i polary i brakowało mi czegoś cieńszego. Akurat w Reserved była promocja na Dzień Dziecka - 20% na dzieciowe ciuchy, więc kupiłam tą bluzę (oczywiście rozmiar 68, bo na mniejsze to już nie patrzę w ogóle ). Byłam też w Nanu Nana (czy jakoś tak ) i kupiłam jakieś przecenione pierdoły do domu - mini foremki na muffinki, papierowe serwetki pod tort/ciasto, guziki do książeczki sensorycznej, o której pisałam i łyżeczkę-zaparzaczkę do herbaty - także zaszalałam No ale dostałam po raz ostatni full wypłatę, więc co sobie będę żałować Od czerwca to już macierzyński 80%
|
|
|
|
#461 | |
|
Ania
|
Cytat:
Możesz marudzić, jak Ci lżej![]() Ania- jakoś sie tż nie dziwię, że Ci nie pozwolił wieszać firanek!
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co dałaś do zupki jarzynowej ?😁 U mnie dzis ziemniaczki mlode z koperkiem, kalafiorem z bulka tarta i pierś kurczaka z papirusa. Ale jutro może bym zrobiła taka zupkę. I musze truskawek kupic bo ten sorbet co przedwczoraj zrobiłam, to pyyyszny wyszedł ! W pojemnikach na mleko aventa 😂 no nic, syn chyba wybaczy, sie umyje i wygotuje 😁 |
|
|
|
|
#463 |
|
Konto usunięte
|
U nas dzisiaj pizza na obiad, mam nowy przepis na ciasto, dość szybko się robi, ciekawa jaka będzie.
No i upiekłam biszkopt z truskawkami i galaretką dzisiaj mamy 3 rocznicę ślubu Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Australia no gratulacje
fajnie ze wszystko ok ! Ja wczoraj obkupilam moja Zuzie. Nie uwierzycie - kupiłam jej krótkie spodenki rozmiar 68, a ma 16mscy Chuda dupinka. No ale fajnie, bo byly przecenione w hmie akurat 😁 i wzięłam jej piękny kapelusz 😁 i książkę na ulicy czereśniowej zamowilam, ktora któraś polecala a sobie "po prostu piersią" i "najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" karpa- skoro tak zachwalalyscie
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
skoro nikt nie rodzi jeszcze w tej części, to chyba będę pierwsza ;-) My juz w szpitalu, po badaniach, także teraz mamy ostatnie chwile z niunią w brzuchu. Jutro będę ją już tulić ♡ i nadal w to nie wierzę :O Postaram się pisać, choć ta aplikacja dzisiaj mi szwankuje i nie chce się logować grrrr Która mi potowarzyszy, bo co tak sama mam rodzic jutro A nie, przepraszam jeszcze jedna jutro jest cesarka. To dla równowagi 2 porody naturalne, która chętna ?
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61181386]U nas dzisiaj pizza na obiad, mam nowy przepis na ciasto, dość szybko się robi, ciekawa jaka będzie.
No i upiekłam biszkopt z truskawkami i galaretką dzisiaj mamy 3 rocznicę ślubu Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Podziel sie 😋😍ni mam piekarnika a uwielbiam piec! Ojej, najlepszego dla Was! Duzo miłości i spełnienia wspólnych marzeń ! 😊 |
|
|
|
#467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki jeszcze jest 100 % zasiłku to zawsze cos można sobie kupić , później nie będzie na to czasu. Ja jestem ciekawa co to u mnie będzie z zasiłkiem... nie chce się denerwować. ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
a tak to do 20 tyle dni jeszcze...
|
|
#468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dla takich maluszków czkawki podobno nie są uciążliwe
![]() Cytat:
Ty to powinnaś napisać jakąś książkę o swoich współlokatorkach ze szpitala! ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61181386]U nas dzisiaj pizza na obiad, mam nowy przepis na ciasto, dość szybko się robi, ciekawa jaka będzie. No i upiekłam biszkopt z truskawkami i galaretką dzisiaj mamy 3 rocznicę ślubu Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Gratulacje, wszystkiego naj dla Was! ![]() Jestem chętna na przepis, jeśli to szybkie i dobre ![]() Cytat:
Cudnie |
||
|
|
|
#469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
czyli wszystkiego po trochu taka mieszkanka. Zamroziłam aż 8 woreczków truskawek i 2 borówek Na podwieczorek zrobię sobie truskawki z jogurtem Zjadłabym Bób ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61181386]U nas dzisiaj pizza na obiad, mam nowy przepis na ciasto, dość szybko się robi, ciekawa jaka będzie. No i upiekłam biszkopt z truskawkami i galaretką dzisiaj mamy 3 rocznicę ślubu Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Pycha przepis do klubu prosze ![]() GRATULACJĘ I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
|
|
#470 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby w szpitalu były tłumy i też mi skierowanie na dzień cc dopiero dali ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas dzisiaj na obiad makaron z truskawkami, tak naprawdę to miałam ochotę na mięsko z ziemniaczkami i mizerią, ale nie chciało mi się robić ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Dzanet Najlepsze życzenia dla Was! |
|||
|
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sama jestem to już w ogóle nie mam motywacji żeby coś upichcić ![]() A co do truskawek, to miałam w planach dziś kupić, ale pan, który je sprzedawał jakoś z wyglądu nie wzbudził mojego zaufania, więc odpuściłam |
|
|
|
|
#473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
ale wiesz jak się tylko pojawi i będzie w dobrej cenie to kupimy i sobie zamrozimy Może nasze dzieci pozwolą nam na jeden woreczek po jakimś czasie
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak komuś źle z oczu patrzy, to nie wiadomo co tam na te truskawki pryskał E tam, nie żałujcie sobie dziewczyny Poczytałam o tej rzekomej diecie matki karmiącej i bardzo się przychylam do opinii, że rzeczywiście nie ma czegoś takiego.Przyszła mi paczka z H&Mu i kurna szorty dżinsowe są za ciasne, a wzięłam taki sam rozmiar jaki miałam do tej pory Czyli jednak dup(k)a mi rośnie na końcówce ciąży No nic, zostawię je sobie, będą na po porodzie jak ubędzie tu i tam (w miarę szybko mam nadzieję )... Dobrze, że mam jedne leginsy i jakieś getry, to nie umrę w tą pogodę
|
|
|
|
|
#475 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny
Co do pizzy dam znac jaka wyszła. Bo czekamy na tatusia z degustacją Evelinke to już
|
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez się ciesze ze wczoraj kupiłam krótkie leginsy - bo bym się ugotowała. Zepsute już wyrzuciłam co by mi miejsca nie zajmowały
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzanet najlepszego z okazji rocznicy
Cytat:
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam literki z filca i kurde tez i się podobają ehhh kuźwa jak ja mam się zdecydować
http://allegro.pl/show_item.php?item...6d91f2d6ed1ca0
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-06-01 o 15:28 |
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
Evelinke też zazdroszczę, że to już, super, powodzenia.
Tu Ci się nie dziwię. Moja mam też zwraca uwagę na takie rzeczy, szczególnie jak kupuje jagody, czy osoba je sprzedająca jest czysta.
|
|
#480 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też zwracam uwagę na takie detale jak wygląd czy spojrzenie pani/pana sprzedającego owoce czy warzywa Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

pewnie sie nie przyda ale jest

Zapisałam się na przyszły tydzień, ale może już nie dotrwam w dwupaku do tej wizyty
) i kupiłam jakieś przecenione pierdoły do domu - mini foremki na muffinki, papierowe serwetki pod tort/ciasto, guziki do książeczki sensorycznej, o której pisałam i łyżeczkę-zaparzaczkę do herbaty - także zaszalałam
Od czerwca to już macierzyński 80%

dzisiaj mamy 3 rocznicę ślubu

)... Dobrze, że mam jedne leginsy i jakieś getry, to nie umrę w tą pogodę