Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-01, 15:51   #481
Weronia93
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Dorwał mnie jeszcze ból krocza ach te uroki wrrr:/
Stary 2016-06-01, 16:07   #482
Honcia
Zakorzenienie

Ciężarna to jednak dziwne stworzenie... Zjadłam pół tabliczki czekolady mlecznej po czym rzuciłam się na surówkę z młodej kapusty... Co zobaczę to muszę zjeść

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 16:08   #483
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Moje koty oszalały na punkcie przewijaka. Jak jeden zejdzie to drugi wchodzi, a teraz się chyba dogadały i wygląda to tak. Ciekawe gdzie Wojtuś się tam zmieści
Mają dobry punkt obserwacyjny z wysokości- takie kocie zwyczaje Jakbyś im nie dała tego prześcieradełka z froty, to by tak nie leżały, bo by im się dupki pociły

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Chudziaszek ja w dniu pójścia do szpitala jeździłam autem. Nie dałabym rady bez auta, tz całe dnie w pracy. Głupie zakupy zrobić czy na ktg podjechać itd. Tylko już im bliżej końca tym wolniej i 10000x razy bardziej ostrożnie jeździłam
Ja też jeżdżę samochodem po mieście- jakbym wsiadła do autobusu to chyba poród z miejsca przy tych upałach.

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Apropo filcu
Pierwszy raz w ciążu zaczełam cokolwiek szyć.
I jeszcze np motylka uszyłam
Zabcia- brawo. Pięknie Ci wyszło!

Cytat:
Melduje się po wizycie w szpitalu. Nie wiem jeszcze czy bardziej odetchnęłam z ulgą czy bardziej jestem wkur.... Miałam to nieszczęście trafić znowu na babkę, która mnie poprzednio kwalifikowała - powiedziałam o co chodzi, powołałam się na lekarza prowadzącego, który pracuje w innym szpitalu i oczywiście obraz majestatu była. Usłyszałam nawet, że skoro mój lekarz prowadzący tak mówi, to niech on rozwiązuje tą ciąże, bo ona odpowiedzialności za wyciągnięcie dziecka w tym terminie nie weźmie, coś nawet o martwym dziecku wspomniała, ale wtedy liczyłam do 10, żeby nie wybuchnąć więc mnie to nie ruszyło. Kazała zrobić USG - ale tylko sprawdzić łożysko i jak się okazało, ż.e mam II stopnia to zamilkła i wypisała skierowanie do CC na 15.06.2016. Ogólnie ta data mi bardziej pasuje, ale mam mieszane odczucia co do tego
Matko co za wariatka z tej lekarki. Mniemanie o sobie jakby co najmniej boginią nieomylności była

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
No i ostatnio za 25 zł kupiłam misia edukacyjnego rownież z fisherprice na ciuszkach takiego jak na zdjęciach szkoda ze nie mówi po polsku ale przynajmniej bedzie sie juz od dziecka uczyć angielskiego
Weronia- ja wczoraj kupiłam w sh też takiego szczeniaczka z melodyjkami, tylko nie z FP. Po czym się okazało, że nie da się wyprać w pralce, bo ma kabelki idące od łapek. Teraz muszę go jakoś szczoteczką ogarnąć z mydłem i zdezynfekuję octem i dam do wywietrzenia.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61181386]U nas dzisiaj pizza na obiad, mam nowy przepis na ciasto, dość szybko się robi, ciekawa jaka będzie.
No i upiekłam biszkopt z truskawkami i galaretką dzisiaj mamy 3 rocznicę ślubu [/QUOTE]

Dzanet wszystkiego najlepszego dla Was z okazji rocznicy

[QUOTE=ania230;61183076]Znalazłam literki z filca i kurde tez i się podobają ehhh kuźwa jak ja mam się zdecydować
/QUOTE]

Ania- te z filcu zwierzątka są przecudne! Ja bym to brała.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 16:08   #484
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Chudziaszek, a zamawialas pościel? Bo się czailas na ta co Madzia999 wzięła? Ja chyba dzis kliknę ale ze zwykłym ochraniaczem
Dalej się czaje tylko stwierdziłam, że pościel i ochraniacz będę kupować jak już młody będzie na świecie. Po pierwsze koleżanka mi mówiłam żeby na początek nie zakładać ochraniacza bo przynajmniej, będę z łóżka widzieć co mi dziecko w łóżeczku porabia a nie ukrywam, że czekam też czy woombie się u nas sprawdzi. Wtedy nie będę jakoś prędko kupować pościeli tylko będzie w tym spał.

Madziu999 a jak tobie ten komplet się już w użyciu sprawdza?

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
I tak jeszcze, żeby wykorzystać limit marudzenia na dzisiaj, ta kobieta jest od wczoraj w szpitalu i wie dobrze ile ja leżę, bo pytała. Dzisiaj przy śniadaniu marudzi, że ona chce do domu, no myślałam, że jej strzelę. Za przeproszeniem stara baba, a to ani taktu, ani nawet jaj, żeby na chwilę zostać w szpitalu. Dobra, skończyłam marudzić.

chudziaszek rozumiem, że jak kastrowane kocury to się nie biją? A z ciekawości jak się objawia złośliwość tego szarego? Uwielbiam koty, więc chętnie posłucham.
A narzekaj ile wlezie, przy takich współlokatorkach masz do tego pełne prawo.
Ja też uwielbiam moje koty to chętnie napiszę oba kastrowane, ale leją się regularnie. Zazwyczaj jest tak, że bury ma ochotę myć czarnego i idzie go wylizywać, ale temu się to nie podoba w danym czasie i mu ucieka, wtedy tamten się wkurza i od czułości przechodzi do łapoczynów Czarna pierdoła wtedy w lament, ale zamiast uciekać to leży i daje się tłuc. Mają jeszcze takie zabawy, że się straszą np. jeden chowa się za rogiem i jak drugi idzie to wyskakuje na niego i gonitwa gotowa. Teraz jest ok i chyba nawet się lubią, ale początki były ciężkie, bo bury miał już rok i pomysł z towarzystwem nie przypadł mu do gustu. Przez tydzień nie dał się nawet mi dotknąć, bił mnie łapą i syczał na mnie, na tż nie tylko na mnie
O burym pisze, że złośliwy bo często celowo coś drapie (a zdrapał nam w domu chyba wszystko co było do zdrapania - kanapę, rolety, zagłówek a ostatnio dorwał pokrowiec z suknią ślubną ) i patrzy mi przy tym głęboko w oczy. Jak zaczynam go gonić to on myśli, że się bawimy i ucieka a następnie biegnie jeszcze pod szafkę z przysmakami i się domaga a że mam do niego słabość, to niestety czasem nawet dostaje te przysmaki choć wiem że nie powinien
Ufff mam nadzieję, że was nie zanudziłam tymi moimi kotami
Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Rzadko, więc myślę, że nie ma reguły
Teraz ma znacznie, znacznieee częściej
Ja właśnie czytałam, że jak dziecko czkało w brzuchu to w tych samych porach będzie czkało na świecie, ale skoro Ty piszesz że nie to chyba zaufam Tobie.
A przesądy ze zgagą się komuś sprawdziły?? Bo mnie od 2 dni tak męczy, że już sama nie wiem co zrobić ..
Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
My już po wizycie. Wszystko gra, szyjka miękka, krótka, ale lekarz powiedział, że ten tydzień raczej powinnam spokojnie się jeszcze pokulać Na moje zapytanie o większą ilość wydzieliny, powiedział, że póki nie leci mi po nogach i nie ma krwi, to nie ma się czego czepiać Waga mojego dziecka - ok. 3600 Zapisałam się na przyszły tydzień, ale może już nie dotrwam w dwupaku do tej wizyty
Do lekarza jechałam autobusem. Zawalony ludźmi, duchota. Stałam sobie parę minut dopóki jakaś pani nie ustąpiła mi miejsca... Jakbym tam miała stać chwilę dłużej, to bym chyba zemdlała. Tak się wkurzyłam tą ludzką "ślepotą" i znieczulicą, że miałam w planach wracać taksówką. Ale że po wizycie poszłam do galerii i zrobiłam 'małe' zakupy, to jednak darowałam sobie tą kosztowną przejażdżkę Kupiłam mojemu dziecku bluzę bawełnianą na zamek i bardzo się cieszę, bo mam same sweterki i polary i brakowało mi czegoś cieńszego. Akurat w Reserved była promocja na Dzień Dziecka - 20% na dzieciowe ciuchy, więc kupiłam tą bluzę (oczywiście rozmiar 68, bo na mniejsze to już nie patrzę w ogóle ) i jeszcze t-shirt (na rozmiar 74, a co! ). Byłam też w Nanu Nana (czy jakoś tak ) i kupiłam jakieś przecenione pierdoły do domu - mini foremki na muffinki, papierowe serwetki pod tort/ciasto, guziki do książeczki sensorycznej, o której pisałam i łyżeczkę-zaparzaczkę do herbaty - także zaszalałam No ale dostałam po raz ostatni full wypłatę, więc co sobie będę żałować Od czerwca to już macierzyński 80%
Oj kruszynka z twojego dziecięcia I zakupy na miarę wagi dziecięcia.
Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Hej hej

skoro nikt nie rodzi jeszcze w tej części, to chyba będę pierwsza ;-)

My juz w szpitalu, po badaniach, także teraz mamy ostatnie chwile z niunią w brzuchu. Jutro będę ją już tulić ♡ i nadal w to nie wierzę :O

Postaram się pisać, choć ta aplikacja dzisiaj mi szwankuje i nie chce się logować grrrr

Która mi potowarzyszy, bo co tak sama mam rodzic jutro

A nie, przepraszam jeszcze jedna jutro jest cesarka. To dla równowagi 2 porody naturalne, która chętna ?
Evelinke a denerwujesz się czy tylko radosne oczekiwanie czujesz? Oczywiście jutro wszystkie trzymamy kciuki za Ciebie i Mniszkę.
Przydał by się przynajmniej jeden poród SN dla równowagi
Cytat:
Napisane przez dzanet2108 Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj pizza na obiad, mam nowy przepis na ciasto, dość szybko się robi, ciekawa jaka będzie.
No i upiekłam biszkopt z truskawkami i galaretką dzisiaj mamy 3 rocznicę ślubu

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Wow gratuluję rocznicy
Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Zjadłabym Bób

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
ania230

Ja mam ochotę na bób już 2 miesiące, ale niestety trzeba doczekać do lipca, czyli w ciąży prawdopodobnie nie pojemy.
Ja kupiłam sobie mrożony, ale to nie to samo zwłaszcza że uwielbiam i zawsze jak się pojawia to zamiast obiadu jem cały worek bobu przez pierwsze 2 tygodnie ostatnio mi się TŻ buntował, to w pracy sobie robiłam

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-06-01 o 16:16
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 16:11   #485
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Ciężarna to jednak dziwne stworzenie... Zjadłam pół tabliczki czekolady mlecznej po czym rzuciłam się na surówkę z młodej kapusty... Co zobaczę to muszę zjeść
Haha masz smaki
Ja zjadłam loda , potem krakersy i trochę płatek do mleka, zupę jarzynową i na razie stop

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 16:14   #486
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Mają dobry punkt obserwacyjny z wysokości- takie kocie zwyczaje Jakbyś im nie dała tego prześcieradełka z froty, to by tak nie leżały, bo by im się dupki pociły
tak zrobiłam ale bury zaczął już ten przewijak drapać, więc nie miałam wyjścia i dałam prześcieradełko. Teraz królewicze mają mięciutko
Stary 2016-06-01, 16:18   #487
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ania- te z filcu zwierzątka są przecudne! Ja bym to brała.
Napisałam do babeczki bo ona wycenia, więc zobaczę co mi napisze

Chyba że zakupie parę takich osobnych zwierzątek

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Ja kupiłam sobie mrożony, ale to nie to samo zwłaszcza że uwielbiam i zawsze jak się pojawia to zamiast obiadu jem cały worek bobu przez pierwsze 2 tygodnie ostatnio mi się TŻ buntował, to w pracy sobie robiłam
Tez tak kupowałam i cały worek dla mnie Teraz to będę mogła o tym zapomnieć

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-01, 16:38   #488
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Ja też uwielbiam moje koty to chętnie napiszę oba kastrowane, ale leją się regularnie. Zazwyczaj jest tak, że bury ma ochotę myć czarnego i idzie go wylizywać, ale temu się to nie podoba w danym czasie i mu ucieka, wtedy tamten się wkurza i od czułości przechodzi do łapoczynów Czarna pierdoła wtedy w lament, ale zamiast uciekać to leży i daje się tłuc. Mają jeszcze takie zabawy, że się straszą np. jeden chowa się za rogiem i jak drugi idzie to wyskakuje na niego i gonitwa gotowa. Teraz jest ok i chyba nawet się lubią, ale początki były ciężkie, bo bury miał już rok i pomysł z towarzystwem nie przypadł mu do gustu. Przez tydzień nie dał się nawet mi dotknąć, bił mnie łapą i syczał na mnie, na tż nie tylko na mnie
O burym pisze, że złośliwy bo często celowo coś drapie (a zdrapał nam w domu chyba wszystko co było do zdrapania - kanapę, rolety, zagłówek a ostatnio dorwał pokrowiec z suknią ślubną ) i patrzy mi przy tym głęboko w oczy. Jak zaczynam go gonić to on myśli, że się bawimy i ucieka a następnie biegnie jeszcze pod szafkę z przysmakami i się domaga a że mam do niego słabość, to niestety czasem nawet dostaje te przysmaki choć wiem że nie powinien
Ufff mam nadzieję, że was nie zanudziłam tymi moimi kotami

Ja właśnie czytałam, że jak dziecko czkało w brzuchu to w tych samych porach będzie czkało na świecie, ale skoro Ty piszesz że nie to chyba zaufam Tobie.
A przesądy ze zgagą się komuś sprawdziły?? Bo mnie od 2 dni tak męczy, że już sama nie wiem co zrobić ..

Fajnie się czyta o Twoich zwierzakach A co do zgagi to mnie męczy i na usg w 33 tygodniu było widać włoski

Cytat:
Napisałam do babeczki bo ona wycenia, więc zobaczę co mi napisze

Chyba że zakupie parę takich osobnych zwierzątek [COLOR="Silver"]
Właśnie sobie pomyślałam, że może dałoby się jakoś te zwierzaczki wykorzystać inaczej niż przy napisie, bo naprawdę bardzo ładne

Właśnie mąż mi napisał, że zostaje dłużej w pracy, nie wie do której, a ja na niego dzisiaj tak wyjątkowo mocno czekam, bo chciałam poświętować dzień dziecka
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 16:39   #489
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dziewczyny mega pizza, polecam przepis.
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 16:42   #490
madzius90
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61179246]Chudziaszek dobrze że udało się przesunąć termin cc o tydzień, to już chyba ok, nie?

Asiek ale jak to, -1kg?

Kupiłam sobie na poród paczkę twix w selgrosie. Dwa już zezarlam, zostały 3... Niewiem jak ja, ale te twixy do.mojego terminu tp nie dotrwaja
Ale normalnie musiałam je zezrec

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Dlatego ja jeszzcze nie robilam takich zakupow bo dluzej niz dwa dni by nie wytrzymaly
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 16:45   #491
ania230
Zakorzenienie

dzanet2108 zrobiłaś smaka jutro zrobię a jak długo ma wyrastać?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-01, 16:46   #492
madzius90
Zakorzenienie

Dzanet omg juz pedze na ta pizze !!

Chudziaszek mi sie w pierwszej ciazy sprawdzilo- bo nie mialam zgagi i Bartek urodz sie niemal lysy
Teraz tez zgaga mnie omija, jak mialam to taka delikatna 5 minut i po wszystkim. Wiec Zuzka chyba tez bedzie lysa
Stary 2016-06-01, 16:47   #493
zebrah
Rozeznanie

A w ogóle MAJKELA- cudną masz rodzinkę Ale fajnie, że starszaki zaakceptowały malucha.

Wystawiłam Rafkowi balijkę z wodą na taras i się tapla. Cały dzień oprócz spaceru chodzi w majteczkach, teraz mu wiadomo zdjęłam do taplania. Wszedł na chwilkę do mieszkania- wołam za nim gdzie jest, a ten "ooo kupa mama". Znalazłam "twarde dowody" w sypialni na podłodze No cóż... nie od razu rzym nocnikowy zbudowano...

Jaaaaka pizza - podziel się!

Edytowane przez zebrah
Czas edycji: 2016-06-01 o 16:48
Stary 2016-06-01, 16:47   #494
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61186301]Dziewczyny mega pizza, polecam przepis.
[/QUOTE]
Omnomnom! Dzięki za przepis! Chyba jutro zrobię Ale z połowy porcji, bo chyba duża wyszla? A ja sama to całej blachy nie zjem
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 16:53   #495
Evelinke
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziękujemy za kciuki.
Powiem wam, że dzisiaj to takie emocje, co chwilę łzy mam w oczach.
Jak tż wychodził i pocałował brzuszek, powiedział "cześć dziewczyny" i juz się poryczałam.
O dziwo, nie czuje strachu a wczoraj jeszcze tak, teraz tylko
oczekiwanie i ciekawość. Oczywiście jest mały stresik o niunie.
Przepraszam, że was nie cytuje, ale naprawdę ciężko mi bez aplikacji.
Za wszystkie trzymamy kciuki.
Dzieci juz czerwiec i wasze święto, wychodzić z brzuszków.

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Dzanet, ja chceeee taka pizze.

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 17:00   #496
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tż wychodził i pocałował brzuszek, powiedział "cześć dziewczyny" i juz się poryczałam.

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Sciskam mocno za Was Dziewczyny!
Juz jutro bedziecie sie tulic
Stary 2016-06-01, 17:02   #497
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieci juz czerwiec i wasze święto, wychodzić z brzuszków..
Też się poryczałam

Jejciu nie zdawałam sobie sprawy że takie emocję będą mną targać...

Kochana trzymaj się!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-01, 17:04   #498
kiara92
Rozeznanie

Dzanet Ale mi smaka zrobiłaś tą pizzą

Cytat:
A w ogóle MAJKELA- cudną masz rodzinkę Ale fajnie, że starszaki zaakceptowały malucha.

Wystawiłam Rafkowi balijkę z wodą na taras i się tapla. Cały dzień oprócz spaceru chodzi w majteczkach, teraz mu wiadomo zdjęłam do taplania. Wszedł na chwilkę do mieszkania- wołam za nim gdzie jest, a ten "ooo kupa mama". Znalazłam "twarde dowody" w sypialni na podłodze No cóż... nie od razu rzym nocnikowy zbudowano...

Cytat:
Super, że już jutro przytulisz córeczkę! A wiesz już o której będziesz mieć cc?
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 17:04   #499
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Wystawiłam Rafkowi balijkę z wodą na taras i się tapla. Cały dzień oprócz spaceru chodzi w majteczkach, teraz mu wiadomo zdjęłam do taplania. Wszedł na chwilkę do mieszkania- wołam za nim gdzie jest, a ten "ooo kupa mama". Znalazłam "twarde dowody" w sypialni na podłodze No cóż... nie od razu rzym nocnikowy zbudowano...!
od czegoś trzeba zacząć

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-01, 17:05   #500
australia87
Zakorzenienie

Dżanet - tego cukru to 1 łyżka czy łyżeczka?

Cytat:

Będzie dobrze kochana Jutro będzie stąd płynąć moc kciuków

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:

Stary 2016-06-01, 17:13   #501
Konto usunięte

Cytat:
dzanet2108 zrobiłaś smaka jutro zrobię a jak długo ma wyrastać?
No ja zostawiłam na drzemkę małej i rosla mi 2h ale to za długo starczyło by pol godziny w zupełności.
Cytat:
Omnomnom! Dzięki za przepis! Chyba jutro zrobię Ale z połowy porcji, bo chyba duża wyszla? A ja sama to całej blachy nie zjem
Ja zrobiłam z 30dag drożdży bo moj mąż to taka blache sam by potrafił zjeść więc wyszlo mi na taką dużą. Jak dla Ciebie samej to.może faktycznie z połowy, ale ciężko, bo jak pół żółtka?

I te drożdże zasypane cukrem faktycznie przy ugniataniu zmieniają konsystencję na płynną bo pytałam o to bo mi nie pasowalo jak drożdże+cukier=płyn
Ale ja to taka kucharka że wiecie

Naprawdę mega prosty przepis, 15minut na termoobiegu i ciasto fajne, miękkie

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Dżanet - tego cukru to 1 łyżka czy łyżeczka?

Będzie dobrze kochana Jutro będzie stąd płynąć moc kciuków

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

1 łyżka
Cytat:

Jaaaaka pizza - podziel się!
Dobrze, że "twarde" dowody :cojest"
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 17:14   #502
australia87
Zakorzenienie

Dzięki Faktycznie, nie przemyślałam tego pół żółtka haha!
Stary 2016-06-01, 17:25   #503
ania230
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61187636]No ja zostawiłam na drzemkę małej i rosla mi 2h ale to za długo starczyło by pol godziny w zupełności.

Ja zrobiłam z 30dag drożdży bo moj mąż to taka blache sam by potrafił zjeść więc wyszlo mi na taką dużą. Jak dla Ciebie samej to.może faktycznie z połowy, ale ciężko, bo jak pół żółtka?
[/QUOTE]

A ile dać świeżych drożdży ?

Eh Tż miał mieć jutro wolna a ma w piątek :/ z jednej strony dobrze, a z drugiej będę musiała poczekać jeden dzień dłużej z pizza

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-01, 17:28   #504
Konto usunięte

Cytat:
Myślę że jak dasz jedno malutkie to.nic się nie stanie
Ja na te 30dag drożdży dałam jedno duże i też wyszło

Eh i pada... a chcielismy iść dokończyć piaskownice
Stary 2016-06-01, 17:32   #505
haneczkab92
Ania

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61181386]U nas dzisiaj pizza na obiad, mam nowy przepis na ciasto, dość szybko się robi, ciekawa jaka będzie.
No i upiekłam biszkopt z truskawkami i galaretką dzisiaj mamy 3 rocznicę ślubu

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Mniam!
Wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Australia no gratulacje fajnie ze wszystko ok !

Ja wczoraj obkupilam moja Zuzie. Nie uwierzycie - kupiłam jej krótkie spodenki rozmiar 68, a ma 16mscy Chuda dupinka. No ale fajnie, bo byly przecenione w hmie akurat 😁 i wzięłam jej piękny kapelusz 😁 i książkę na ulicy czereśniowej zamowilam, ktora któraś polecala a sobie "po prostu piersią" i "najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" karpa- skoro tak zachwalalyscie
O proszę 68 na 16 miesięczne dziecko

Cytat:
My już po wizycie. Wszystko gra, szyjka miękka, krótka, ale lekarz powiedział, że ten tydzień raczej powinnam spokojnie się jeszcze pokulać Na moje zapytanie o większą ilość wydzieliny, powiedział, że póki nie leci mi po nogach i nie ma krwi, to nie ma się czego czepiać Waga mojego dziecka - ok. 3600 Zapisałam się na przyszły tydzień, ale może już nie dotrwam w dwupaku do tej wizyty
Do lekarza jechałam autobusem. Zawalony ludźmi, duchota. Stałam sobie parę minut dopóki jakaś pani nie ustąpiła mi miejsca... Jakbym tam miała stać chwilę dłużej, to bym chyba zemdlała. Tak się wkurzyłam tą ludzką "ślepotą" i znieczulicą, że miałam w planach wracać taksówką. Ale że po wizycie poszłam do galerii i zrobiłam 'małe' zakupy, to jednak darowałam sobie tą kosztowną przejażdżkę Kupiłam mojemu dziecku bluzę bawełnianą na zamek i bardzo się cieszę, bo mam same sweterki i polary i brakowało mi czegoś cieńszego. Akurat w Reserved była promocja na Dzień Dziecka - 20% na dzieciowe ciuchy, więc kupiłam tą bluzę (oczywiście rozmiar 68, bo na mniejsze to już nie patrzę w ogóle ) i jeszcze t-shirt (na rozmiar 74, a co! ). Byłam też w Nanu Nana (czy jakoś tak ) i kupiłam jakieś przecenione pierdoły do domu - mini foremki na muffinki, papierowe serwetki pod tort/ciasto, guziki do książeczki sensorycznej, o której pisałam i łyżeczkę-zaparzaczkę do herbaty - także zaszalałam No ale dostałam po raz ostatni full wypłatę, więc co sobie będę żałować Od czerwca to już macierzyński 80%
Dobre wieści
To zaszalałaś
Co do ludzi w autobusie to przecież normalne...;/

Kurde, jak mnie dziś głowa boli;/ wzięłam apap jakiś czas temu, mogę wziąć jeszcze jeden?

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 17:37   #506
ania230
Zakorzenienie

Literki kupione

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-01, 17:37   #507
Konto usunięte

Cytat:
A ile dać świeżych drożdży ?

Eh Tż miał mieć jutro wolna a ma w piątek :/ z jednej strony dobrze, a z drugiej będę musiała poczekać jeden dzień dłużej z pizza

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Ja dałam takie w kostce, to to samo chyba nie?

Stary 2016-06-01, 17:50   #508
ania230
Zakorzenienie

dzanet2108 no tak aa nie wiem czemu jak czytałam to zrozumiałam że dałaś w proszku
ciężko dzisiaj z moim myśleniam

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Nowa szuflada została do mnie wysłana oby dotarła w całości

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-06-01 o 17:43
Stary 2016-06-01, 18:09   #509
fiazo
Zakorzenienie

Dzanet najlepszego

Australia brawo za wizytę

Kurde boli noga. Trzymam wyżej od powrotu do domu i nie przechodzi

Co do paznokci to ja u rak mam czyste a na nogach pomalowane

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 18:15   #510
zebrah
Rozeznanie

Evelinke- czekamy na wieści!

Cytat:
Literki kupione
I które wzięłaś?

Zrobiłam dzisiaj z mamą kupę pierogów ruskich- chciała zrobić na dzień dziecka dla wnuków. Rafek uwielbia (je 8 na raz ). Zesłabiło mnie koło 13- okazało się, że miałam ciśnienie 80/50. Wypiłam kawę i szklankę wody i przeszło. Ta pogoda chyba taka zdradliwa

Ciotka jak mnie dzisiaj zobaczyła to tylko jęknęła "o Jezu!"
Ciekawe co ją tak na modlitwę wzięło Chyba czas, żeby się już ten Leoś wykluł, bo domek nie wyrabia- dźwigam 85kg przy wzroście 165.

Haneczka- może za mało pijesz i stąd boli głowa?

Edytowane przez zebrah
Czas edycji: 2016-06-01 o 18:17
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości