Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-01, 15:54   #4771
deksterowa
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII

Wybaczcie głupie pytanie ale prasujecie ciuszki na lewej stronie?

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 15:55   #4772
marcylina
Wtajemniczenie

Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII

Pieluszki mam dwie małe paczki 1.. dzis podjadę po te Pampersy 2 jak taka dobra cena
Położna mówiła ze juz do szpitala mozna 2, a nawet mowi ze sie ojciec pomylil i 3 przywiozl to też daly rade heh nie mam doświadczenia..ale mysle ze lepiej nie miec za duzo 1, a w razie jakby byl maluszek to dokupic..2 napewno sie przydadza dłużej
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 15:56   #4773
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego i dużo zdrówka dla Waszych dzieci!

Ja po wizycie u gin. Wymęczyła mnie wziernikiem, aż bolało. Jak sobie pomyślę, że to pewnie 1/1000 bólu porodowego to mi słabo. Mały waży 2500g (35tc). Główka na 39tc. Dostałam skierowanie na patologię ciąży, żeby to skontrolowali.
Pojechałam od razu do szpitala i tam ocenili, że wszystko wygląda ok, a główka jest większa tak po prostu i nie ma wskazań do hospitalizacji i dopiero jak zacznie się akcja porodowa to ocenią czy dam radę urodzić, czy główka prawidłowo wstawi się w kanał. Zrobili ktg, dokładne usg i na szczęście nie muszę leżeć.
Szyjka długa i zamknięta, ale "sina" - tak to określiła lekarka, więc chyba już zmiękła?

Za te wszystkie badania, o których piszecie (hiv, wr, hbs, hcv, pciała) nie płaciłam nic a miałam robione 2 razy.

Też zaczęłam oglądać Porody na ipli i się wzruszam Ale daleko mi do krytyki decyzji matek - każda robi co uważa za słuszne, np. kobieta, która nie chciała dotykać swojego dziecka po porodzie, bo zażyczyła sobie, aby od razu został zabrany, wykąpany i dopiero czysty i ubrany jej podany. Nie chciała kontaktu skóra do skóry - jej wybór. Myślę, że nie robiła tego w złej mierze, bo słychać było jak powtarza "Nie męczcie jej". Zdziwił mnie natomiast fakt, że przed porodem razem z położną wypełniała PLAN PORODU, gdzie zaznaczyła że nie chce kontaktu skóra do skóry, chce czyste dziecko i nie chce przecinać pępowiny - po czym żadna z tych próśb nie została uszanowana i wręcz namawiali ją do przecięcia pępowiny i głaskania dziecka Co dla jednych jest oczywiste i naturalne, nie musi być dla innych.

Kupujecie pieluszki w rozm. 2? A nie będą za duże? Ja myślałam, żeby pokupować tylko 1 ale z różnych firm, dla porównania.

Nutik a motywem nie miały być baloniki? Już widzę, że chmurki też będą cudne.

Typowych okryć kąpielowych z kapturkiem nie mam. Kupiłam porządne kolorowe ręczniki - duże i mniejsze.

GBS miałam wyjątkowo wcześnie bo w 32tc i wyszedł ujemny. Chcę badanie powtórzyć w 37tc i tym razem z dwóch miejsc. A tą wymazówkę wkłada się do odbytu czy wymaz z jego okolic pobiera? Sory ale jestem zielona (moja gin chyba też, bo za 1 razem w ogóle nie pobrała) a chcę się upomnieć.

Rożek mam cienki bawełniany, ale z wkładem kokosowym, który można wyjąć, ale on dodatkowo usztywnia.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Policzę, akurat będę ściągać z suszary.
To fakt, mi też rzuciło się w oczy że nie uszanowali jej woli... Dla mnie nie ważne moje widzimisie tylko to co dla dziecka jest ważne... A dla dziecka po porodzie najważniejszą jest bliskość mamy bo to dla niego ogromny szok i uważam że taka chwila na uspokojenie napewno bardzo dobrze wpływa .. Poza tym dla mnie od zawsze jest oczywiste że dziecka się po porodzie nie kąpie... Ta maź też podobno jest bardzo cenna..
A co do pampersów to ja mam 44 sztuki pampersów 1 i podobno do w zupełności wystarczy bo nr 2 jest dla dzieci 3-6 kg
A przede wszystkim gratuluje wizyty!! I dobrze że w szpitalu powiedzieli że to nic niepokojącego
Oliwka 21.07.2016

Edytowane przez alloffkowa
Czas edycji: 2016-06-01 o 15:57
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 15:56   #4774
marcylina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Zależy..na lewej te z nadrukami lub guzikami ktore na prawej by sie odbily
Stary 2016-06-01, 16:06   #4775
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Ja mam jedną bluzę na 56 (h&m), jedną na 62, jeden dresowy kombinezon na 62. Ogólnie wydaje mi się, że wystarczy na początku.

Mam jeszcze jakieś 6 kaftanikow bawełnianych 62

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 16:12   #4776
Ananka
Zadomowienie

Alloffkowa- też jestem pewna, że będę płakać w czasie porodu. Moja koleżanka mówiła, że nie da się w tym czasie płakać człowiek tak się skupia na bólu i na tym, co musi zrobić, że jest to niemożliwe. I nie zna nikogo kto płakał w trakcie. Ciekawe czy to możliwe.
mary poziomkowa- bardzo ładna waga, gratulacje. A w którym szpitalu będziesz mieć cc?
misia*- ale fajowy dzień przed tobą. A co będzie robił pies?
Deksterowa- to ja mam dokładnie to samo. Wczoraj czytałam, że jak między piersiami, a brzuchem zmieści się pięść, to znaczy, że opadł. I też czuje, że mam takiego flaka, jak nie w ciąży, tylko taka spasiona, zaniedbana
Też mam szpital w samym centrum miasta, ale przy pierwszym dziecku spokojnie będzie czas, żeby dojechać do szpitala.
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 16:13   #4777
nutik
Rozeznanie

Cytat:

Ja po wizycie u gin. Wymęczyła mnie wziernikiem, aż bolało. Jak sobie pomyślę, że to pewnie 1/1000 bólu porodowego to mi słabo. Mały waży 2500g (35tc). Główka na 39tc. Dostałam skierowanie na patologię ciąży, żeby to skontrolowali.
Pojechałam od razu do szpitala i tam ocenili, że wszystko wygląda ok, a główka jest większa tak po prostu i nie ma wskazań do hospitalizacji i dopiero jak zacznie się akcja porodowa to ocenią czy dam radę urodzić, czy główka prawidłowo wstawi się w kanał. Zrobili ktg, dokładne usg i na szczęście nie muszę leżeć.
Szyjka długa i zamknięta, ale "sina" - tak to określiła lekarka, więc chyba już zmiękła?

Fajnie, że nie musisz być w szpitalu. Będziesz miała łebskie dziecko

Motyw przewodni to najpierw mieli być Indianie, ale nie umiałam znaleźć się w kolorach, bo wszystkie indiańskie rzeczy są łączone z pomarańczowym. A ja chciałam, żeby jednak jakaś forma różu była przemycona, w postaci brudnego różu/koralu/arbuza ale bez takiego baby pink, bo go nie lubię. Tak więc jak szukałam kolorów zasłon, które by spełniały te założenia, to trafiłam na te chmurki, potem zobaczyłam chmurki nalepki na ściany i stwierdziłam, że już pójdę na łatwiznę i je zastosuję. Ale motywy indiańskie chciałabym jeszcze gdzieś przemycić. Szczerze, to już mam dosyć tego, czuję że zaczynam już przesadzać z tym szukaniem i dopasowywaniem wszystkiego. Mąż się ze mnie śmieje, ale on nawet nie jest świadomy tego ile czasu na to już zmarnowałam, bo większość czasu spędzamy osobno. Zamiast robić coś pożytecznego, nie wiem, prasować to ja się pierdołami zajmuję.
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 16:13   #4778
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Cytat:
Na lewej stronie prasuję tylko rzeczy z nadrukami, które by się stopiły pod wpływem żelazka. I wycinam mega metki
Stary 2016-06-01, 16:16   #4779
marcylina
Wtajemniczenie

Ananka położna też mówiła ze na żadnym porodzie nie widziala placzacej kobiety.. za to przeklenstwa, rekoczyny to porzadek dzienny..

MamaNiny bo właśnie patrzę czego nie mam..i widze jeden sweterek 56 rozpinany i dresowy kombinezon 62.. chyba cos by sie przydalo kupic..
Nie mam ani jednego kaftanika..macie?
Stary 2016-06-01, 16:16   #4780
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Hm... to któraś z dziewczyn pisała o balonikach i tak mi utkwiło w pamięci.

A szalej dziewczyno z dodatkami, duperelekami póki jest Ci dane ponoć przy kolejnym dziecku ani nie ma czasu ani ochoty na takie wymysły, więc kiedy jak nie teraz?
Stary 2016-06-01, 16:16   #4781
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Alloffkowa- też jestem pewna, że będę płakać w czasie porodu. Moja koleżanka mówiła, że nie da się w tym czasie płakać człowiek tak się skupia na bólu i na tym, co musi zrobić, że jest to niemożliwe. I nie zna nikogo kto płakał w trakcie. Ciekawe czy to możliwe.
mary poziomkowa- bardzo ładna waga, gratulacje. A w którym szpitalu będziesz mieć cc?
Deksterowa- to ja mam dokładnie to samo. Wczoraj czytałam, że jak między piersiami, a brzuchem zmieści się pięść, to znaczy, że opadł. I też czuje, że mam takiego flaka, jak nie w ciąży, tylko taka spasiona, zaniedbana
Też mam szpital w samym centrum miasta, ale przy pierwszym dziecku spokojnie będzie czas, żeby dojechać do szpitala.
A to mnie się pięść cały czas mieści, bo od początku miałam nisko brzuch. Tylko teraz tak zmiekl do tego

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 16:18   #4782
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Ananka, ja nie płakałam. Nawet o tym nie myślałam. Łzy mi pociekły jak dostałam córeczkę w ramiona <3 w sumie zadna z koleżanek nie mówiła nigdy, żeby z bólu płakała.. Ale w sumie też nie pytałam o to.

Zadzwoniła teściowa. Czy jakby pogoda się zmieniła, to pożyczę jej jakąś kurtkę, bo ona by miała lżej w walizce. Ehh ciężkie czasy dla mnie nadchodzą..

Mikołaj <3
Stary 2016-06-01, 16:18   #4783
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Pewnie są jednak takie babeczki... Skoro położna o tym mówiła na SR... Typu: nie dam rady, nie mam już siły itp...
Ale my będziemy silne, damy radę!
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-06-01, 16:20   #4784
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

A propo Porodów, to w jednym odcinku były pokazane dwa zupełnie odmienne porody - dwie kobiety, który zupełnie inaczej to przeżywały. Jedna w histerii, nie współpracowała z personelem, wiła się z bólu mimo ZZO a druga opanowana, spokojna, ledwo parę razy jęknęła i z takim spokojem wydała dziecko na świat a była bez znieczulenia. Ciekawe jak to różnie może przebiegać. Najbardziej zastanawia mnie jednak fakt, jak im może być tak wygodnie leżeć na plecach tak długo??? Ja teraz poleżę i stękam a co dopiero w bólach. Jak leżałam 30min pod ktg to się zastanawiałam jak wytrzymać taką pozycję podczas skurczu?
Stary 2016-06-01, 16:26   #4785
olutka
Zakorzenienie

Cwk, super, że wieści są dobre

Marcylina, jak pójdę na górę to policzę

Czekam na tż-ta i tortillę greco z mięsem kebab, fetą, warzywami, oliwkami i sosem czosnkowym

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

A propos płaczu przy porodzie ja obstawiam, że będę beczeć przez większość czasu. Jak mam np silną migrenę to zawsze łzy mi bezwiednie lecą, na pogotowiu także...
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 16:26   #4786
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Gin na westępie spytała się jak się czuję, więc mówię że ogólnie ok, ale mam bóle kręgosłupa, bioder, kłucia, senność, męczliwość i łapię zadyszkę, czasem mi DUSZNO. A ona mówi, że nie może wpisać do karty słowa DUSZNOŚCI, bo musiałaby wypisać skierowanie do kardiologa co za biurokracja, nawet na takie ogólne określenia uważać trzeba
Stary 2016-06-01, 16:27   #4787
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

CWK, super wieści, mój chłopaczek ważył tyle samo najważniejsze że wszystko jest ok!

Mikołaj <3
Stary 2016-06-01, 16:27   #4788
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Hm... to któraś z dziewczyn pisała o balonikach i tak mi utkwiło w pamięci.

A szalej dziewczyno z dodatkami, duperelekami póki jest Ci dane ponoć przy kolejnym dziecku ani nie ma czasu ani ochoty na takie wymysły, więc kiedy jak nie teraz?
Heh moje usprawiedliwienie nosi imię CWK ;P

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
Ananka położna też mówiła ze na żadnym porodzie nie widziala placzacej kobiety.. za to przeklenstwa, rekoczyny to porzadek dzienny..

MamaNiny bo właśnie patrzę czego nie mam..i widze jeden sweterek 56 rozpinany i dresowy kombinezon 62.. chyba cos by sie przydalo kupic..
Nie mam ani jednego kaftanika..macie?
Ja będę kląć jak szewc. Moje dziecko zna już wszystkie przekleństwa, bo mamusia nerwowy ma temperament

A kaftaniki mam chyba 2 w rozm. 56-62 ale czuję, że będą zbędne. Wolę pajaca na body zapodać i mieć spokój. Ponoć czeka już paczuszka z częścią ubrań dla małej, zaraz podskoczę do paczkomatu.
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 16:29   #4789
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Ja wolę cierpieć w samotności więc ciekawe czy zniosę towarzystwo męża. I mam problemy z oddychaniem w trakcie skurczu - mąż będzie po to, żeby tego pilnować. Raczej do płaczu mi daleko, bardziej adrenalina mnie rozwala i wewnętrzna panika. Czasem pomagają myśli o czymś innym, ale wątpię żeby podczas porodu to zadziałało.
Stary 2016-06-01, 16:53   #4790
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę mnie w to nie mieszać! Ja płaciłam 80! )
Co nakupalas? Rozpiescilas siebie czy dziecie?

Ps. Czy i ile macie bluzę/sweterek/kombinezon w rozmiarze 56/62?

Sprawdziłam - 3 bluzy, 1 naprawdę ciepły sweterek, 1 kombinezon dresowy, a poza tym mnóstwo body, spodenek i tych do spania co to ich nazwy chwilowo nie pamiętam

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Ciekawa jestem na ile temperament wychodzi przy porodzie. Ja jestem mega cholerykiem, ciśnienie można mi podnieść w ułamku sekundy, klnę jak szewc, na każdego z moich szefów nakrzyczałam wiele razy konkretnie o moich biednych partnerach nie wspomnę

a jednocześnie jak wspominam najgorsze migreny to tylko łzy mi leciały i błagałam cicho o zastrzyk...

Gorzej z histerią -na kanałowym leczeniu zeba bólu nie było ale wpadłam w histerię -i tu już klęłam i nie współpracowałam za nic...
Stary 2016-06-01, 17:00   #4791
alloffkowa
Zakorzenienie

Ja właśnie mam różnie... Więc nie wiem czego się spodziewać... Np jak zakładali mi pessar to nie płakałam mimo że strasznie bolało tylko kazałam mężowi się zamknąć Ale np jak miałam atak tej rwy, albo jak mnie pierwszy skurcz łydki złapał to płakałam...
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-06-01, 17:12   #4792
kamila_509
Zakorzenienie

Ale tu poważne tematy.

Ja nie wiem czego się po sobie spodziewać. Przy ataku migreny takim fest łzy mi ciurem lecą. Przy bólu pleców też.

Skoro bił porodowy jest tak wielki to będę beczec jak dziecko :P

Ja mam dużo kaftanikow od szwagierki, jakaś bluza i cienkie bluzki z długim rękawem na 56 i na 62 też coś tam mam.
Stary 2016-06-01, 17:14   #4793
kattoo
Zakorzenienie

Ja po cc nie plakalam a bolalo bardzo. Ja sie bardziej rozklejam z niemocy gdy cos nie odemnie zalezy i nie moge nic zrobic. Z bolu nigdy. Ale to dopiero okaze sie na zywca

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 17:15   #4794
marcylina
Wtajemniczenie

Dzieki.. to musze jakas bluze dokupic rozpinana bez kaptura..

Ja w bólu nienawidze jak ktos sie do mnie odzywa..leze w ciszy i probuje usunąć..a Tz zawsze gada co mnie doprowadza do szalu )
Stary 2016-06-01, 17:22   #4795
kattoo
Zakorzenienie

Ja mam tylko 1 sweterek po Gabim. Wiecej mi nie bylo potrzeba

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 17:22   #4796
olutka
Zakorzenienie

Po obejrzeniu jednego z odcinków 'Porodów' zapowiedziałam właśnie tż-towi, że jeśli zamiast mnie wspierać i pocieszać będzie wygłaszał mądrości w stylu 'musi boleć' itd to nie zapomnę i nie wybaczę mu tego do końca życia.
Stary 2016-06-01, 17:29   #4797
kamila_509
Zakorzenienie

Ja to nie wiem jak będę reagować na T. Pewnie biedny będzie się stresowal bardziej niż ja.

Ja też chcę oglądać porody!!!
Stary 2016-06-01, 17:30   #4798
aglo_mammy
Zadomowienie

Cytat:
Proszę mnie w to nie mieszać! Ja płaciłam 80! )
Co nakupalas? Rozpiescilas siebie czy dziecie?

Ps. Czy i ile macie bluzę/sweterek/kombinezon w rozmiarze 56/62?
Dla dziecia komplet za 40 zł a reszta dla mnie. Najlepsze ze wzięłam kombinezon i sukienkę na lato i teraz myślę właśnie jak ja sprawdzę czy to dobre będzie haha przecież teraz nie przymierze :-D dobrze ze zwrot tylko 3,60 zł :-D

Mam 1 sweter i 2 bluzy do tego 3 bluzki takie cienkie na długi rekaw i multum kaftanikow bo dostałam używane

Ja tam wiem że będę ryczec jak zobaczę dzidziusia a tak pewnie będę cierpieć w milczeniu chyba że mi łzy z bólu polecą
aglo_mammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 17:38   #4799
dzojsticzek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Ze stanikiem się właśnie waham - czy rozmiar większy, czy dwa. Oprócz większego biustu będzie tam trzeba upchać wkładki albo zmrożoną kapuchę

Ręczniczek mam na razie jeden, nawet nie wiem jaki, bo teściowa kupiła. Wiem, że w Pepco, bo była kiedyś u nas i poszłyśmy razem, ale mieli tylko różowe i nie kupiłam (Mały miałby wstyd na dzielni), więc wzięła u siebie. Tylko nie pamiętam, jaki ma rozmiar, ale myślę, że i tak kupiłabym jeszcze ze dwa.

W końcu zamówiłam dziś nowe okulary, chodziłam z receptą od prawie dwóch miesięcy mam nadzieję, że na piątek będą, chciałabym przyszpanować nowymi oprawkami w weekend mężu twierdzi, że trochę kiczowate - ta pozłotka, cyrkonie i jeszcze cętki na nausznikach , ale się w nich zakochałam od pierwszego wejrzenia i nie było rady. Szkoda, że się nie ogarnęłam przed sesją, bo pasowałyby do mojej kiecki idealnie... ale cóż.

Co do sesji, do piątku mam dostać miniaturki zdjęć do wyboru, siedzę jak na szpilkach trochę szkoda, że wszystkie będą ze studia (pogoda była dziwna, jakby miała się rozhulać burza, a jak w końcu się zdecydowało, że nie będzie padać, to na liczniku fotografka miała już 100 zdjęć - mamy z nich wybrać 10, więc już nigdzie nie poszliśmy), ale za to ufam, że będzie ślicznie. Moje ukochane to zdjęcia w wianku, no z takim brzuchem to już każdy się domyśli, że wianek to pieśń przeszłości
Oprawki jak dla mnie wyglądają spoko
Najważniejsze żebyś Ty się w nich dobrze czuła
Ja ogólnie bałabym się robić nowe szkła/okulary w czasie ciąży, bo słyszałam że wzrok się pogarsza a po porodzie może wrócić do normalnej wady.
Ja przetestowałam to z soczewkami. Zawsze nosiłam -2,5 a od listopada noszę głównie okulary i sporadycznie miałam soczewki, ostatnio mi się skończyły i potrzebowałam pilnie więc zamówiłam wadę co do tej pory nosiłam i okazało się, że nie widzę wyraźnie :/ (wzięłam tą samą markę co zawsze). Więc zamówiłam -2,75 i czuję że jest ok

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Najszybszy 'sernik na zimno' w wersji z truskawkami i brzoskwiniami z puszki wylądował w lodówce
ooo jaaaa...

Cytat:
Napisane przez aglo_mammy Pokaż wiadomość
Aaaa Marcylina ! Zakupiłam przez ciebie staniki w hm i zamówienie na 240 zł mi wyszło.... :-o
Co jeszcze kupiłaś? Widziałam, że dorzucili kilka nowych rzeczy w HM MAMA

Cytat:

Za te wszystkie badania, o których piszecie (hiv, wr, hbs, hcv, pciała) nie płaciłam nic a miałam robione 2 razy.

Też zaczęłam oglądać Porody na ipli i się wzruszam Ale daleko mi do krytyki decyzji matek - każda robi co uważa za słuszne, np. kobieta, która nie chciała dotykać swojego dziecka po porodzie, bo zażyczyła sobie, aby od razu został zabrany, wykąpany i dopiero czysty i ubrany jej podany. Nie chciała kontaktu skóra do skóry - jej wybór. Myślę, że nie robiła tego w złej mierze, bo słychać było jak powtarza "Nie męczcie jej". Zdziwił mnie natomiast fakt, że przed porodem razem z położną wypełniała PLAN PORODU, gdzie zaznaczyła że nie chce kontaktu skóra do skóry, chce czyste dziecko i nie chce przecinać pępowiny - po czym żadna z tych próśb nie została uszanowana i wręcz namawiali ją do przecięcia pępowiny i głaskania dziecka Co dla jednych jest oczywiste i naturalne, nie musi być dla innych.

Kupujecie pieluszki w rozm. 2? A nie będą za duże? Ja myślałam, żeby pokupować tylko 1 ale z różnych firm, dla porównania.

Typowych okryć kąpielowych z kapturkiem nie mam. Kupiłam porządne kolorowe ręczniki - duże i mniejsze.

GBS miałam wyjątkowo wcześnie bo w 32tc i wyszedł ujemny. Chcę badanie powtórzyć w 37tc i tym razem z dwóch miejsc. A tą wymazówkę wkłada się do odbytu czy wymaz z jego okolic pobiera? Sory ale jestem zielona (moja gin chyba też, bo za 1 razem w ogóle nie pobrała) a chcę się upomnieć.

Rożek mam cienki bawełniany, ale z wkładem kokosowym, który można wyjąć, ale on dodatkowo usztywnia.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Policzę, akurat będę ściągać z suszary.
Dobrze, że wizyta udana, taki urok Maluszka, że ma większą główkę

Cytat:
ja prasuję na lewej, mimo iż w większości nie mają takich nadruków, które mogłyby przykleić się do żelazka. Wyczytałam na metce bodziaków żeby prasować na lewej stronie ale zastanawiam się czy przypadkiem nie przypalam szwów :|

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
tak. W luxmedowej rozpisce są te badania do powtórki po 32 tyg. Mój drugi lekarz też dał mi skierowanie.

równie dobrze to może być niedobór cynku lub krzemu. Skrzyp mu dawaj

ja mam 2 sztuki 100x100cm. Chyba styknie.

A powiedzcie mi czy pobieranie tego gbs boli? Konkretnie pytam o próbkę z odbytu Głęboko tam grzebią?
Nie boli pobieranie gbs. Ja w ogóle nie poczułam, żeby coś mi tam majstrowała czy głęboko wkładała.

Właśnie pojawiły mi się wyniki z gbs i z przedniej strony wynik mam "
Brak wzrostu Streptococcus agalactiae" ale z drugiej "Streptococcus b-hem .gr. Wzrost POJEDYNCZE" i info, że na antybiotyki (penicylina,erytromycyna i klindamycyna) jestem Wrażliwa.
Czy to znaczy, że dostanę ten antybiotyk podczas porodu?
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-01, 18:05   #4800
marcylina
Wtajemniczenie

Aglo_mammy tez kupilam kombinezon, wisi na lato..ale tylko do bioder przymiezylam hehe
Właśnie przyszly koszule szpitalne.. polecam, jak za taka kase to dobre wykonanie i szybka wysylka..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości