|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Wybaczcie głupie pytanie ale prasujecie ciuszki na lewej stronie?
|
#4772 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaciskamy nogi dziewczyny, do czerwca nie rodzimy ! Lipcówki 2016 część VIII
Pieluszki mam dwie małe paczki 1.. dzis podjadę po te Pampersy 2 jak taka dobra cena
![]() Położna mówiła ze juz do szpitala mozna 2, a nawet mowi ze sie ojciec pomylil i 3 przywiozl to też daly rade heh nie mam doświadczenia..ale mysle ze lepiej nie miec za duzo 1, a w razie jakby byl maluszek to dokupic..2 napewno sie przydadza dłużej
|
|
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pampersów to ja mam 44 sztuki pampersów 1 i podobno do w zupełności wystarczy bo nr 2 jest dla dzieci 3-6 kg ![]() A przede wszystkim gratuluje wizyty!! I dobrze że w szpitalu powiedzieli że to nic niepokojącego
Edytowane przez alloffkowa Czas edycji: 2016-06-01 o 15:57 |
|
|
|
|
#4774 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jedną bluzę na 56 (h&m), jedną na 62, jeden dresowy kombinezon na 62. Ogólnie wydaje mi się, że wystarczy na początku.
Mam jeszcze jakieś 6 kaftanikow bawełnianych 62 Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4776 |
|
Zadomowienie
|
Alloffkowa- też jestem pewna, że będę płakać w czasie porodu. Moja koleżanka mówiła, że nie da się w tym czasie płakać człowiek tak się skupia na bólu i na tym, co musi zrobić, że jest to niemożliwe. I nie zna nikogo kto płakał w trakcie. Ciekawe czy to możliwe.
mary poziomkowa- bardzo ładna waga, gratulacje. A w którym szpitalu będziesz mieć cc? misia*- ale fajowy dzień przed tobą. A co będzie robił pies? Deksterowa- to ja mam dokładnie to samo. Wczoraj czytałam, że jak między piersiami, a brzuchem zmieści się pięść, to znaczy, że opadł. I też czuje, że mam takiego flaka, jak nie w ciąży, tylko taka spasiona, zaniedbana Też mam szpital w samym centrum miasta, ale przy pierwszym dziecku spokojnie będzie czas, żeby dojechać do szpitala. |
|
|
|
#4777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Motyw przewodni to najpierw mieli być Indianie, ale nie umiałam znaleźć się w kolorach, bo wszystkie indiańskie rzeczy są łączone z pomarańczowym. A ja chciałam, żeby jednak jakaś forma różu była przemycona, w postaci brudnego różu/koralu/arbuza ale bez takiego baby pink, bo go nie lubię. Tak więc jak szukałam kolorów zasłon, które by spełniały te założenia, to trafiłam na te chmurki, potem zobaczyłam chmurki nalepki na ściany i stwierdziłam, że już pójdę na łatwiznę i je zastosuję. Ale motywy indiańskie chciałabym jeszcze gdzieś przemycić. Szczerze, to już mam dosyć tego, czuję że zaczynam już przesadzać z tym szukaniem i dopasowywaniem wszystkiego. Mąż się ze mnie śmieje, ale on nawet nie jest świadomy tego ile czasu na to już zmarnowałam, bo większość czasu spędzamy osobno. Zamiast robić coś pożytecznego, nie wiem, prasować to ja się pierdołami zajmuję. |
|
|
|
|
#4778 |
|
Wtajemniczenie
|
Na lewej stronie prasuję tylko rzeczy z nadrukami, które by się stopiły pod wpływem żelazka. I wycinam mega metki
|
|
#4779 |
|
Wtajemniczenie
|
Ananka położna też mówiła ze na żadnym porodzie nie widziala placzacej kobiety.. za to przeklenstwa, rekoczyny to porzadek dzienny..
MamaNiny bo właśnie patrzę czego nie mam..i widze jeden sweterek 56 rozpinany i dresowy kombinezon 62.. chyba cos by sie przydalo kupic.. Nie mam ani jednego kaftanika..macie? |
|
|
|
#4780 |
|
Wtajemniczenie
|
Hm... to któraś z dziewczyn pisała o balonikach i tak mi utkwiło w pamięci.
A szalej dziewczyno z dodatkami, duperelekami póki jest Ci dane ponoć przy kolejnym dziecku ani nie ma czasu ani ochoty na takie wymysły, więc kiedy jak nie teraz?
|
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
Ananka, ja nie płakałam. Nawet o tym nie myślałam. Łzy mi pociekły jak dostałam córeczkę w ramiona <3 w sumie zadna z koleżanek nie mówiła nigdy, żeby z bólu płakała.. Ale w sumie też nie pytałam o to.
Zadzwoniła teściowa. Czy jakby pogoda się zmieniła, to pożyczę jej jakąś kurtkę, bo ona by miała lżej w walizce. Ehh ciężkie czasy dla mnie nadchodzą.. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale my będziemy silne, damy radę! |
|
|
|
|
#4784 |
|
Wtajemniczenie
|
A propo Porodów, to w jednym odcinku były pokazane dwa zupełnie odmienne porody - dwie kobiety, który zupełnie inaczej to przeżywały. Jedna w histerii, nie współpracowała z personelem, wiła się z bólu mimo ZZO a druga opanowana, spokojna, ledwo parę razy jęknęła i z takim spokojem wydała dziecko na świat a była bez znieczulenia. Ciekawe jak to różnie może przebiegać. Najbardziej zastanawia mnie jednak fakt, jak im może być tak wygodnie leżeć na plecach tak długo??? Ja teraz poleżę i stękam a co dopiero w bólach. Jak leżałam 30min pod ktg to się zastanawiałam jak wytrzymać taką pozycję podczas skurczu?
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Cwk, super, że wieści są dobre
![]() Marcylina, jak pójdę na górę to policzę ![]() Czekam na tż-ta i tortillę greco z mięsem kebab, fetą, warzywami, oliwkami i sosem czosnkowym ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- A propos płaczu przy porodzie ja obstawiam, że będę beczeć przez większość czasu. Jak mam np silną migrenę to zawsze łzy mi bezwiednie lecą, na pogotowiu także... |
|
|
|
#4786 |
|
Wtajemniczenie
|
Gin na westępie spytała się jak się czuję, więc mówię że ogólnie ok, ale mam bóle kręgosłupa, bioder, kłucia, senność, męczliwość i łapię zadyszkę, czasem mi DUSZNO. A ona mówi, że nie może wpisać do karty słowa DUSZNOŚCI, bo musiałaby wypisać skierowanie do kardiologa
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
CWK, super wieści, mój chłopaczek ważył tyle samo
najważniejsze że wszystko jest ok! Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4788 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A kaftaniki mam chyba 2 w rozm. 56-62 ale czuję, że będą zbędne. Wolę pajaca na body zapodać i mieć spokój. Ponoć czeka już paczuszka z częścią ubrań dla małej, zaraz podskoczę do paczkomatu. |
||
|
|
|
#4789 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wolę cierpieć w samotności
więc ciekawe czy zniosę towarzystwo męża. I mam problemy z oddychaniem w trakcie skurczu - mąż będzie po to, żeby tego pilnować. Raczej do płaczu mi daleko, bardziej adrenalina mnie rozwala i wewnętrzna panika. Czasem pomagają myśli o czymś innym, ale wątpię żeby podczas porodu to zadziałało.
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdziłam - 3 bluzy, 1 naprawdę ciepły sweterek, 1 kombinezon dresowy, a poza tym mnóstwo body, spodenek i tych do spania co to ich nazwy chwilowo nie pamiętam ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Ciekawa jestem na ile temperament wychodzi przy porodzie. Ja jestem mega cholerykiem, ciśnienie można mi podnieść w ułamku sekundy, klnę jak szewc, na każdego z moich szefów nakrzyczałam wiele razy konkretnie o moich biednych partnerach nie wspomnę ![]() a jednocześnie jak wspominam najgorsze migreny to tylko łzy mi leciały i błagałam cicho o zastrzyk... Gorzej z histerią -na kanałowym leczeniu zeba bólu nie było ale wpadłam w histerię -i tu już klęłam i nie współpracowałam za nic... |
|
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie mam różnie... Więc nie wiem czego się spodziewać... Np jak zakładali mi pessar to nie płakałam mimo że strasznie bolało tylko kazałam mężowi się zamknąć
Ale np jak miałam atak tej rwy, albo jak mnie pierwszy skurcz łydki złapał to płakałam...
|
|
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu poważne tematy.
Ja nie wiem czego się po sobie spodziewać. Przy ataku migreny takim fest łzy mi ciurem lecą. Przy bólu pleców też. Skoro bił porodowy jest tak wielki to będę beczec jak dziecko :P Ja mam dużo kaftanikow od szwagierki, jakaś bluza i cienkie bluzki z długim rękawem na 56 i na 62 też coś tam mam.
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po cc nie plakalam a bolalo bardzo. Ja sie bardziej rozklejam z niemocy gdy cos nie odemnie zalezy i nie moge nic zrobic. Z bolu nigdy. Ale to dopiero okaze sie na zywca
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4794 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki.. to musze jakas bluze dokupic rozpinana bez kaptura..
Ja w bólu nienawidze jak ktos sie do mnie odzywa..leze w ciszy i probuje usunąć..a Tz zawsze gada co mnie doprowadza do szalu )
|
|
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tylko 1 sweterek po Gabim. Wiecej mi nie bylo potrzeba
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Po obejrzeniu jednego z odcinków 'Porodów' zapowiedziałam właśnie tż-towi, że jeśli zamiast mnie wspierać i pocieszać będzie wygłaszał mądrości w stylu 'musi boleć' itd to nie zapomnę i nie wybaczę mu tego do końca życia.
|
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to nie wiem jak będę reagować na T. Pewnie biedny będzie się stresowal bardziej niż ja.
Ja też chcę oglądać porody!!!
|
#4798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam 1 sweter i 2 bluzy do tego 3 bluzki takie cienkie na długi rekaw i multum kaftanikow bo dostałam używane Ja tam wiem że będę ryczec jak zobaczę dzidziusia a tak pewnie będę cierpieć w milczeniu chyba że mi łzy z bólu polecą
|
|
|
|
|
#4799 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najważniejsze żebyś Ty się w nich dobrze czuła ![]() Ja ogólnie bałabym się robić nowe szkła/okulary w czasie ciąży, bo słyszałam że wzrok się pogarsza a po porodzie może wrócić do normalnej wady. Ja przetestowałam to z soczewkami. Zawsze nosiłam -2,5 a od listopada noszę głównie okulary i sporadycznie miałam soczewki, ostatnio mi się skończyły i potrzebowałam pilnie więc zamówiłam wadę co do tej pory nosiłam i okazało się, że nie widzę wyraźnie :/ (wzięłam tą samą markę co zawsze). Więc zamówiłam -2,75 i czuję że jest ok ![]() Cytat:
Cytat:
Widziałam, że dorzucili kilka nowych rzeczy w HM MAMACytat:
![]() ja prasuję na lewej, mimo iż w większości nie mają takich nadruków, które mogłyby przykleić się do żelazka. Wyczytałam na metce bodziaków żeby prasować na lewej stronie ale zastanawiam się czy przypadkiem nie przypalam szwów :| Cytat:
Właśnie pojawiły mi się wyniki z gbs i z przedniej strony wynik mam " Brak wzrostu Streptococcus agalactiae" ale z drugiej "Streptococcus b-hem .gr. Wzrost POJEDYNCZE" i info, że na antybiotyki (penicylina,erytromycyna i klindamycyna) jestem Wrażliwa. Czy to znaczy, że dostanę ten antybiotyk podczas porodu?
|
|||||
|
|
|
#4800 |
|
Wtajemniczenie
|
Aglo_mammy tez kupilam kombinezon, wisi na lato..ale tylko do bioder przymiezylam hehe
Właśnie przyszly koszule szpitalne.. polecam, jak za taka kase to dobre wykonanie i szybka wysylka.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

BLOG
Wzięliśmy ślub 26-09-2015 

Ale daleko mi do krytyki decyzji matek - każda robi co uważa za słuszne, np. kobieta, która nie chciała dotykać swojego dziecka po porodzie, bo zażyczyła sobie, aby od razu został zabrany, wykąpany i dopiero czysty i ubrany jej podany. Nie chciała kontaktu skóra do skóry - jej wybór. Myślę, że nie robiła tego w złej mierze, bo słychać było jak powtarza "Nie męczcie jej". Zdziwił mnie natomiast fakt, że przed porodem razem z położną wypełniała PLAN PORODU, gdzie zaznaczyła że nie chce kontaktu skóra do skóry, chce czyste dziecko i nie chce przecinać pępowiny - po czym żadna z tych próśb nie została uszanowana i wręcz namawiali ją do przecięcia pępowiny i głaskania dziecka
Już widzę, że chmurki też będą cudne.

, ale się w nich zakochałam od pierwszego wejrzenia i nie było rady. Szkoda, że się nie ogarnęłam przed sesją, bo pasowałyby do mojej kiecki idealnie... ale cóż.