|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: GREEN CLUB - Pogaduchy przy zielonej herbacie :)
Cytat:
![]() Fakt, zapomniałam. Cytat:
Musi być bardzo smaczna. Ale to zbedne kalorie, trzeba pilnowac się do Wigilii. [1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;6096013]o ja tez lubie zielona herbatke [/quote]To witamy. ![]() Cytat:
-ze dwa-trzy rodzaje czarnej+czarna z kawałkami suszonych owoców, -biała, -zielona-brzoskwiniowa, z opuncją (ale w tej chwili nie mam), zwykłą zieloną, -pu-erh cytrynową, -rooibos waniliową i karmelową, -rumianek, -miętę, -pokrzywę, -dziurawiec, -skrzyp, -świetlik, -lipę, -szałwię,
|
|||
|
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja teraz pije mietowa herbate. I chyba musze sobie meilise kupic ![]() i pare smakowych zielonych
|
|
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Zmijko lepiej nie pytaj ile mam herbat, bo sama ostatnio trochę się przeraziłam jak zdałam sobie sprawę ile ich mam
Wolę nie wymieniać.Moja Madame Butterfly nie ma w sobie wiśni, ale brzoskwinię. Natomiast ja czuję w niej ewidentnie ananas Coraz bardziej zaczynam sobie uświadamiać, że za ananasem w herbacie nie przepadam Muszę się rozejrzeć za jakąś herbatką co ma w sobie wiśnie (na razie mi się przypomina wiśnie z rumem, ale nie wiem czy mam na nią ochotę ), ale to już póżniej.Obiecałam opisy moich ostatnich zdoby herbatowych. Madame Butterfly opisałam wyżej. Pu erh gruszka - faktycznie czuć gruszkę i to dość nieźle, choć zdarzało się, że czułam coś jeszcze, choć już nie pamiętam co ![]() Zielona - china bancha nie jest aromatyzowana. Opis: nazwa herbaty oznacza "późny zbiór", a produkowana jest z twardych liści wraz ze szypułkami i łodyżkami. Jest to niższy stopień Senchy, po zebraniu najmłodszych i najdelikatniejszych listków każdego zbioru, potrzebnych do produkcji Senchy, zrywa się większe, twardsze, grubiej żyłkowane liście kilkakrotnie w ciągu lata. Grubsze liście mają mniej kofeiny, teiny, dają słabszy napar. Herbata ma jednak świeży i ożywczy aromat oraz posiada dużo cennego wapnia i żelaza. Skusiłam się na nią ze względu na zawartość wapnia i trochę mniej na owe żelazo ![]() Zielona - japan sencha też zwyczajna zielona herbata, bez żadnych atrakcji aromatycznych. Opis: herbata gruboliściasta dająca klarowny, żółto - seledynowy napar o typowo japońskim, delikatnym smaku i zapachu, bogata w witaminę C. Tu poszło o wit. C. Wiadomo, każdy naturalny ochraniach organizmu się przydaje ![]() Tetley Peach&Vanilla, czarna - fajna mieszanka, mi posmakowała. Tetley mandarynkowa - ogółem może być, choć nie powaliła mnie na kolana. Zawsze jak ją zaparzam to na dzień dobry mam wrażenie, że przypomina Vibovit czy coś w stylu (apteczne w proszku witaminki, herbatki czy tam co Teekanne, zielona z opuncją - nie będę tu się rozpisywać, bo mi po prostu podeszła |
|
|
|
|
#3514 |
|
Konto usunięte
|
mam bardzo duzo herbat
nie oplaca sie opisac nawet
|
|
|
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te dwie ciekawe a napisz liczbe swoich herbat ![]() [1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;6101909]mam bardzo duzo herbat nie oplaca sie opisac nawet [/quote]to poisz te co ciekawsze i podaj ile masz ogólnie. a ja słabo przy was wypadam, dlatego dzis kupiłam sobie dwie zielone: z jasminem i z mietą, jeszcze nie otwarłam
|
|
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby było ciekawiej to dzisiaj też kupiłam 3 herbatki, choć poszłam tylko po prezent dla dobrej koleżanki. Skączyło się na tym, że poszłam do herbaciarnii, że jej i sobie kupiłam herbatki |
|
|
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyna jedno opakowanie tych herbat Teekanne koszyuje 6 zł i kilkadziesiąt groszy. Jest w jednym pudełku 6 rodzju herbat po 5 i są w Rossmanie dwa rózne zestawy.
Żmijko qurcze nie wiem ile mam tych herbat. Teraz Ci nie napisze. Mam sporo sypanych w słoiczkach, z których robie sobie sama mieszanki. Narazie jestem w pracy (z okazji świąt mogę sobie ,klikac na internecie). No właśnie, a skoro oŚwiętach mowa... Wszystkim Kochanym Zielonym Wizażankom samych miłych chwil w gronie rodzinnym, albo samotnie jak ktoś woli, a na co dzień zdrowia, pokoju Bożego, miłosci, radosci i zwycięstw. A jako fankom herbacianym, mnóstwo niesamowitych aromatycznych herbat .
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
|
|
|
|
#3518 |
|
Raczkowanie
|
jednak nie myliłam się co do mojej Madame Butterfly.. znalazłam w niej zarówno ananas jak i wiśnie
![]() a z okazji świąt życze Wam dziewczynki wszystkiego co najlepsze |
|
|
|
|
#3519 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A melisa nie działa, w każdym razie na mnie. Nawet podwójna. ![]() Chętnie bym tej spróbowała, ciekawie brzmi. A z opuncją jest pycha, przyznaję. Dziewczynki dziękuję za zyczenia i Wam również życzę Wesołych, pogodnych, spokojnych Świąt. |
|
|
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Hi hi, to tu iwdze prawdziwe maniaczki herbat
moze niedłuho tak jak dziewczyny na Wiazau bedziemy wklajac zdjęcia naszych kolekcji ![]() Dziekuje za zyczenia dziewczyny Wam życze, żeby te Świeta mineły w rodzinnym, wesołym gronie |
|
|
|
|
#3521 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki Zmijko
![]() Widzę, że masz nowy zimowy avek, bardzo ładny. |
|
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3523 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edit: mam taką tapetę. Edytowane przez 201701160947 Czas edycji: 2007-12-25 o 01:54 |
|
|
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Maniaczka herbatowa bardzo chętnie się przyłączy.
Mam zaparzacz i sypaną zieloną herbatę z migdałami,ostem i pomarańczą z Five o clock,którą bardzo polecam. Na przekupienie i przyjęcie mnie daję wam świetną stronkę (po lewej na dole tylko zielona) http://www.fiveoclock.com.pl/g_rozwi...hp?idtemat=121 oraz zasady parzenia w pigułce (format pdf trzeba mieć adobe redader) http://www.fiveoclock.com.pl/tabela.html
|
|
#3525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() łądna prawda ![]() Cytat:
z ostem brzmi inetersujacoa na stroni później lukne |
||
|
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem na czym oset ma polegać,ale herbata pyszna.Ogółem w five o clock mają pyszne herbaty.Mam jeszcze czarną z cynamonem i jabłkiem.
Polecam też te sypane z rossmanna-szczególnie wiśnia i rum
|
|
#3527 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie musisz się wkupywać, wystarczy, że rozwiążesz test, który musi każda nowa klubowiczka rozwiązać. ![]() Nie jest on łatwy Zaraz go znajdę, gdzieś tu był. Cytat:
Z five chyba żadnej nie piłam jeszcze, natomiast czarną z cynamonem i jabłkiem piłam, smaczna. Wiśni ciągle jestem ciekawa, musze w końcu się skusić na nią i jej poszukać porządnie. EDIT: MAM ![]() Cytat:
Edytowane przez 201701160947 Czas edycji: 2007-12-25 o 16:53 |
|||
|
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
1.Jaki wątek jest najlepszym i najfajnieszym wątkiem na wizazu?GREEN CLUB-POGADUCHY..
![]() 2.Która z herbat jest najlepsza?zielona 3.Czy zielona herbata jest zdrowa?tak 4. Jakiego koloru są liście zielonej herbaty ?zielonego 5. Jakiego rodzaju napojem jest zielona herbata ? (herbatą? kawą? Coca Colą?)herbatą 6. Czy zieloną herbatę zalewa się wodą : a) 100 stopni b) 60-80 stopni c) dopiero co roztopionym lodem Zdałam? Tylko bądźcie wyrozumiałe-odpowiedzi musiałam szukac w słowniku Kopalińskiego,google oraz słowniku polsko francuskim.Doceńcie poświęcenie niezależnie od poprawności.
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za życzenia. Ja również życzę aby święta skączyły się w przyjaznej atmosferze, bez przejedzenia się i zbędnych kilogramów
Witaj Pink. Niektóre herbatki wyglądają interesująco, chętnie bym niektórych posmakowała Hejasz dzięki. Jak zawitam do Rossmana to rozejrzę się zanimi Zmijko za jakiś czas faktycznie może się okazać, że będziemy wklejać swoje zdobycze - w opakowaniu, po wyjęciu z opakowania, w różnych pozycjach
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3530 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A za dodatkowy trud jaki włożyłaś w rozwiązanie tego testu (pomijając to, że w ogóle nie powinnaś szukać, bo powinnaś to wiedzieć ) dostajesz plusa, czyli podsumowując-ode mnie masz 5+.Witamy w GC ![]() Cytat:
Właśnie pochłaniam kolejną porcję czekolady. Nie wiem ile dzisiaj zjadłam, nie liczę nawet, ale ilości są kosmiczne. Zastanawiam się czy jest w ogóle jakieś dno. Ale od jutra koniec-ścisła dieta i kontrola.
|
||
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde spoznilam sie z podpowiedziami
![]() Pink bez 69 witam w GC, teraz picie zielonej herbaty bedzie dla Ciebie jeszcze wieksza przyjemnością ![]() Dziewczyna ja chyba Wam niedługo pstrykne ![]() ja popijam zielona z mieta, hhmm, znaczy zaraz zaczne pic ![]() a ja mocno nie utyje, malo dzis zjadłam brat zrobil z mojej kapusty z grzybami bigos, tak jak było więcej grzybów niz kapusty to teraz sama kiełbasa tam jest i kupa pieprzu ide jesc czekolade i pic herbate
|
|
|
|
|
#3532 | |
|
Konto usunięte
|
Uuu.
![]() No i jak? ![]() Cytat:
Ciekawe połączenie. ![]() Jaką jesz?
|
|
|
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
no to jednym ciagiem, tak jak Silva lubisz
no, uuuuuuuuuuuuuuuuuu, ku Twojej Uciesze jak, hmmm, pachnie jak guma mietowa, i smakuje jak herbata miętowa, ale tak jakos wyrazniej dla mnie spoko polaczenie, bo ja dziwna jestem, a jem taka trojkatna czekolade, mleczna z orzechami i miodem, twarda, ale fajna ![]() edit: przypomniał mi sie moj ostatni sen: piłam zielona herbate z jasminem, a w iej własnie pływały kwiaty jasminu i takie małe cebulki, i ja je jadłam Edytowane przez Zmijka Czas edycji: 2007-12-26 o 01:33 |
|
|
|
|
#3534 | ||
|
Konto usunięte
|
Dokładnie Już byś chciała wszystkim podpowiadać, muszą się trochę 'pomęczyć'. Cytat:
Czyli bez rewelacji?Cytat:
A taka trójkątną bym sobie chętnie zjadła, w dodatku z miodem i orzechami. A z miodem to nie miałam przyjemności jeść. Wydaje mi się, że do takiego trójkącika pasowałby jeszcze wafel w środku ![]() Edit: Ale sen I co, dobre były te cebulki? |
||
|
|
|
|
#3535 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
raczej nie kupie więcej, dziwne uczucie mam po niej w ustach. Ale mimo to pije kolejny kubek Cytat:
![]() Cytat:
![]() a wafelki sama ocen czy by pasowaly ![]() Cytat:
i jeszcze zdjecie domu który widze z okna mojego pokoju. ładnie sobie udekorowali co
|
|||||
|
|
|
|
#3536 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak Ty uwielbiasz się droczyć. Pewnie teraz napiszesz,że nie wiesz o co mi chodzi, ale ja wiem swoje, więc teraz już nic nie napiszesz, bo nie ma co po co, chyba,ze napiszesz, żeby dalej się droczyć. ![]() A wiedziałam, bo czasem tak już pisałaś kiedyś gdzieś. Chyba, że się pomyliłam,ale jesli tak, to znaczy,że intuicyjnie wyczułam co napiszesz. Skoro specjalnie dla mnie, to aż muszę zobaczyć. ![]() Ooo, ale tam jest wafelek już?I to jest prostokątne na zdjęciu Piękne opakowanie Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3537 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czuje sie doceniona
.a herbata może być Cytat:
i nie wiem o co chodzi ale nakręciłaś Ty mnie juz poprostu znasz ![]() Cytat:
nie ma wafelka jakie prostokatne trojkatne, tylko nie widac ![]() opkakowanie fajne, takie świateczne Cytat:
tak tu ludzie dekoruja domy, a ile to im energi musi zżerać ![]() niechciałam juz bliżej podchodzic, żeby poogladac
|
|||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
No i witam z rana. Chyba rzeczywiście nic nie jadłyście, bo naplotkowałyście tyle, że hej! Ja tam też się nie przejadałam. No może trochę owocami i trochę orzechów. No i oczywiście duuuużooooo herbaty.
Pink witam na GC i gratuluję zdanego testu. W sumie to tylko skopiowałaś, ale... niech Ci będzie. ![]()
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
|
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
ee co skopiowałam ?
![]() przecież wkleiłam to w edytor i sama pisałam pogrubioną.
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
No dobrze, dobrze... juz dobrze... nie denerwuj sie, napij sie ... no wiesz czego masz sie napic ... herbaty oczywi\scie i to najlepiej zielonej. A tak powaznie, to witam Cie serdecznie i ciesze sie, ze do nas dolaczylas.
Dziewczyny wybaczcie brak literek narodowych, ale taki ten laptop w pracy jest, ze nie ma ich. Jak tam sjesta poobiednia?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.

jak mamunia poczęstuje

Wolę nie wymieniać.
), ale to już póżniej.

.