Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-02, 07:07   #601
Paula_ck
Raczkowanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Jaka telepatia, patrzyłam na pierwszy post i się zastanawiam gdzie Ty się podziewasz! Jak tam Twoje skurcze?
Jestem, jestem Skurcze ciągle łapią w nocy, czasem bardziej bolą, czasem mniej. Ale myślę że do niedzieli nic się nie wydarzy i na spokojnie do szpitala pójdziemy. Chociaż z drugiej strony tak jak mówicie że lepiej żeby akcja się sama zaczęła przed cc. Przez ostatnie dni jakaś nieprzytomna jestem przez tą pogodę chyba. No i zaczynam się powoli stresować jak to będzie Czerwiec nastał to znajomi zaczynają dopytywać czy to już...
Stary 2016-06-02, 07:38   #602
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Jestem, jestem Skurcze ciągle łapią w nocy, czasem bardziej bolą, czasem mniej. Ale myślę że do niedzieli nic się nie wydarzy i na spokojnie do szpitala pójdziemy. Chociaż z drugiej strony tak jak mówicie że lepiej żeby akcja się sama zaczęła przed cc. Przez ostatnie dni jakaś nieprzytomna jestem przez tą pogodę chyba. No i zaczynam się powoli stresować jak to będzie Czerwiec nastał to znajomi zaczynają dopytywać czy to już...
Aaaa no tak, zapomniałam, że Ty CC masz zaplanowane To niech Cię lepiej te skurcze za bardzo nie straszą! Będzie dobrze
A co do dopytywania, to i u mnie się zaczęło
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 07:47   #603
ewka555
Zakorzenienie

Kciuki za dzisiejsze cc!

Śliweczka zdrowia dla męża !

Mloda sie bawi, a ja próbuję sie z lozka zwlec. Wczoraj sporo pochodziliśmy, cala polamana jestem Kupiłam młodej plecak zyrafke ze smycza

A młodemu zamowilam.posciel
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 07:49   #604
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Melduję się w dwupaku .
Evelinka Miszkaaa mocne kciuki dziewczyny!!
Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Szpital skurcze

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka
Olinka powodzenia
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Olinka kciuki, w miarę możliwości daj znać co u Was

Miszka i Evelinke kciuki za cc

Mąż wychodzi do pracy a ja się budzę i spać dalej nie mogę. I tak śpię w salonie przez nogę. Boje się że te D-dimery rosną bo mi coraz bardziej doskwiera ta noga. W poniedziałek robię badania a we wtorek gin i zobaczymy.
Na pewno wszystko z domu D-dimerami jest ok. Może idź to zbadać wcześniej skoro się tum denerwujesz?
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powodzenia dzisiaj!

Olinka za Ciebie również kciuki, a może Michaś już jest na świecie?

Sliweczka nieładnie tak się śmiać z męża

Madzius ale Ci tat po skarpetach pojechal

Ja mam jakieś źle dni... wczoraj wieczorem ryczalam przez tą cc tak sie boję i jeszcze się naczytalam internetow o pocietym pecherzu moczowym
Kaśka ja też się boję tego CC, ale ja nie czytam,nie oglądam i się nie nakręcam. Dzięki temu nie mam złych dni. Myślę że też powinnaś tak do tego podejść. Przy porodzie SN też może coś pójść nie tak, więc chyba sama widzisz,że nie ma reguły.

Dzisiaj będą w końcu emocje na wątku, bo nie chce z nicków wymieniać, acz niektóre z nas zamiast rodzić się obijają
Stary 2016-06-02, 07:56   #605
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Witam! Kciuki za dzisiejsze cc,może jakiś sn się trafi? Tak dla równowagi

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 08:45   #606
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Evelinka, Miszka powodzenia
Olinka kciuki zeby wszystko bylo ok

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Kaska, zobacz juz kilka dziewczyn tutaj mialo CC i wszystko jest w porzadku, nie nakrecaj sie mysl pozytywnie

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 08:45   #607
ewka555
Zakorzenienie

Chudziaszek - pytalam, ale nie wiem czy w końcu odpisalas, czy nie zauwazylam - zamawialas pościel ?
Stary 2016-06-02, 09:01   #608
australia87
Zakorzenienie

Co tu tak cicho z rana? Pół wątku poszło rodzić?
Stary 2016-06-02, 09:10   #609
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Co tu tak cicho z rana? Pół wątku poszło rodzić?
Ja nie
Przyjaciółka też jeszcze nie urodziła. Jak nie urodzi do 12 to cc.
Stary 2016-06-02, 09:12   #610
kaska87
Zakorzenienie

Wiem dziewczyny jestem panikara

Jeszcze żeby w tej ciąży było mało problemów to byłam właśnie u gina tzn tam w przychodni na badaniach a na drzwiach kartka że on ma urlop do 6.06 fajnie, że mam wizytę 4.06 a on nawet nie poinformował o urlopie nie wiem co teraz zależało mi na tej wizycie ze względu na ułożenie Michalka

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 09:23   #611
ania230
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ewelina, Miszka mocne kciuki i powodzenia

Olinko kciuki żeby wszystko było dobrze

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Wstalam i głowa mnie boli:/ Tz z rana mnie z irytowal mówiąc dlaczego go wcześniej nie obudziłam:/

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Dzisiaj będą w końcu emocje na wątku, bo nie chce z nicków wymieniać, acz niektóre z nas zamiast rodzić się obijają
Takie obiboki

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Codziennie jak wstaje to lewa rękę mam zdretwiala:/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 09:23   #612
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

Jeszcze żeby w tej ciąży było mało problemów to byłam właśnie u gina tzn tam w przychodni na badaniach a na drzwiach kartka że on ma urlop do 6.06 fajnie, że mam wizytę 4.06 a on nawet nie poinformował o urlopie nie wiem co teraz zależało mi na tej wizycie ze względu na ułożenie Michalka
Kurczę, niefajnie z jego strony Ja bym próbowała zapisać się do jakiegoś innego
Stary 2016-06-02, 09:25   #613
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ja nie
Przyjaciółka też jeszcze nie urodziła. Jak nie urodzi do 12 to cc.
Kciuki za koleżanke! Będzie dobrze.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:

A masz telefon do niego? Może się skontaktuj i zapytaj.
Kasiu będzie wszystko dobrze

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-02, 09:41   #614
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cześć
Trzymam i myślę co by tu dziś porobić
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 09:51   #615
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Cześć
Moze po odpoczywaj

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Glowa boli chyba bez tabletki się nie obejdzie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-02, 10:12   #616
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Kupiłam młodej plecak zyrafke ze smycza
little life czy innej firmy?

My mamy z little life wlasnie zyrafe ze smycza. Ale smyczy nigdy nie uzylam, jakos nie mialam serca

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:

Jaja sobie robia
Nie wiem po co biora numery telefonow jak nawet nie racza zadzwonic i ponformowac o takiej sytuacji
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 10:19   #617
Radena
Zadomowienie

Ewelinka,Miszka, mocne za CC
Olinka,również kciuki:-*

Dziewczyny, wczoraj moja mała była cała noc u pielęgniarek i tam się ostro grzala pod niebieskim światłem. A rano się okazało,że przybrala 110 g

Uwaga,złota rada: Moją siostra mnie wczoraj uratowała sportowymi stanikami z pepco za 8 zł sztuka. Miałam kupione 4 staniki do karmienia i pomimo że kupiłam większe to i tak za małe:-/ a jak założyłam stanik sportowy to w końcu poczułam jakis przepływ w rękach i w cyckach. Niesamowite uczucie. I świetnie trzymają te wkładki laktacyjne. W Końcu cyce odzyly

Ps. Lekarka mi powiedZiała,że wyjdziemy do domu jak Basia nauczy się jeść. Czyli jeszcze długo tu posiedzimy...
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 10:20   #618
Honcia
Zakorzenienie

Dzień doberek Mamusie
Trzymam kciukasy za dzisiejsze cc
Olinko mam nadzieję, że wyciszylu skyrcze i Misio jeszcze posiedzi w brzuszku
Zabcia może dziś... Może jutro kciuki zaciśnięte oczywiście jak za wszystkie dziewczyny " w terminie"

Ja rano byłam na badaniach, potem Pepco i Rossman ( dostałam kolejny żel jj) a teraz myszę swoje odleżeć bo nogi mi chcą odpaść

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 10:21   #619
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Miszkaaa już pewnie powitała synka na świecie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

My mamy z little life wlasnie zyrafe ze smycza. Ale smyczy nigdy nie uzylam, jakos nie mialam serca
Zastanawiałam się jaka smycz, że niby dziecko ma ciągnąć plecak za sobą na smyczy? Ale już sobie wygooglowałam... Czego to nie wymyślą A jakiś czas temu widziałam kask dla dziecka, przydatny przy nauce chodzenia
Stary 2016-06-02, 10:22   #620
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Maria spokojnie rozkręci się i tak jesteś mega dzielna
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Jestem, melduję sie w dwupaku
Efekt wczorajszych schodów: bardziej sprężyste pośladki i zakwasy w lydkach:p

wyglada na to ze się rozkręca. Lepiej jak sie od skurczów cc zacznie nie tylko dla Ciebie, ale i dla maluchów
Cytat:
W sumie jak akcja sama sie zacznie to i lepiej, bo wtedy organizm dostaje sygnal ze zaczal sie porod i wtedy latwiej z laktacja od poczatku , a wiem ze chcialabys kp swoje Coreczki
Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Heloł!
MariaF też słyszałam, że cc po rozpoczęciu akcji lepsze dla dzieci, dla mamy i dla laktacji. Może już coś u Ciebie na rzeczy...

chudziaszek, MariaF.- moje koty też się tłuką ale to taka zabawa . Lubią się, myją się nawzajem, śpią razem to chyba sobie ten łomot spuszczają z miłości tak myślę
Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Z jednej strony dobrze bo pewnie tak lepiej, ale z drugiej strony dalej jesteś bez daty końcowej i musisz czekaćDasz radę zwłaszcza, że ewidentnie coś się szykuje
Cytat:
MariaF jesteś naszą bohaterką Taki staż w szpitalu i jeszcze te współlokatorki, masakra.
A co do cc, to na pewno ze wszech miar lepiej jak się samo zacznie. U mojej siostry tak było, na ktg wyszły jej mega skurcze (których nie czuła ) i wzięli ją na cc. To był 37t3dz.
Dzięki Dziewczyny, dziś się czuję jakby mnie walec przejechał albo ktoś obił baseballem. Plecy bolą, dół brzucha ciągnie, nawet zęby w połowie szczęki mnie bolą. Każda nocna wycieczka do toalety kończyła się zmianą wkładki, ewidetnie dalej idzie ten czop, jestem w szoku ile tego jest. I żeby było śmiesznie ranny zapis ktg co do skurczów płaski jak stół. Lekarze zgodzili się z sugestią, aby kończyć leki, będą powoli zmniejszać dawkę.

elaine będziesz przynajmniej super wyćwiczona

śliweczka moi rodzice też mówili, że kocur z miłości kotkę tłucze, ale ona nie potrafiła złapać dystansu i wziąć to na luz. Każda zaczepka z jego strony kończyła się straszną aferą.

Cytat:
Ja mam jakieś źle dni... wczoraj wieczorem ryczalam przez tą cc tak sie boję i jeszcze się naczytalam internetow o pocietym pecherzu moczowym
Spokojnie, nie czytaj lepiej, po co się nakręcać,trzeba być dobrej myśli. Tak jak dziewczyny pisały, wiele dziewczyn z wątku miało cc i wszystko jest dobrze.
Ja mam do tego typu zabiegów luźne podejście (choć wiadomo, że wszystko może się zdarzyć). Mój tata miał operację na otwartym sercu, wymiana zastawek, trwała 6 godzin, wiedzieliśmy, że co 3 pacjent nie przeżywa tej operacji, to był dopiero straszny stres. Wszystko się udało, ale przy rehabilitacji polegającej na wstaniu z łóżka dostał migotania komór i musiał być defibrylowany. Teraz jest bardzo sprawny i lekarze mówią, że serce jest sprawne. Przy tym cc wydaje mi się drobniutkim zabiegiem i to z podwójnie pozytywnym zakończeniem.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 10:23   #621
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość

Dziewczyny, wczoraj moja mała była cała noc u pielęgniarek i tam się ostro grzala pod niebieskim światłem. A rano się okazało,że przybrala 110 g

Uwaga,złota rada: Moją siostra mnie wczoraj uratowała sportowymi stanikami z pepco za 8 zł sztuka. Miałam kupione 4 staniki do karmienia i pomimo że kupiłam większe to i tak za małe:-/ a jak założyłam stanik sportowy to w końcu poczułam jakis przepływ w rękach i w cyckach. Niesamowite uczucie. I świetnie trzymają te wkładki laktacyjne. W Końcu cyce odzyly

Ps. Lekarka mi powiedZiała,że wyjdziemy do domu jak Basia nauczy się jeść. Czyli jeszcze długo tu posiedzimy...
Będzie dobrze Basia nabierze sił i zabierze się za nieprzerwaną konsumpcję
Staniki sportowe polecała mi też przyjaciółka, karmnik mam jeden
A moja siostra na początek w ogóle radziła chodzić bez jakiegokolwiek stanika bo wtedy mleczko lepiej spływa...

Edytowane przez Honcia
Czas edycji: 2016-06-02 o 10:26
Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 10:28   #622
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

Na początku ciąży, jak mi zaczęły rosnąć piersi, chciałam kupić normalny stanik w Pepco, bo tam tanioszka, ale niestety rozmiary do 75d bodajże, czyli jak dla mnie malizna... Nie wiem jak ze sportowymi rozmiarówkami? Ja już sobie kupiłam z Mitexu, 3 różne rozmiary

Może wyjdziecie szybciej niż Ci się wydaje, bądź dobrej myśli
Stary 2016-06-02, 10:35   #623
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
A moja siostra na początek w ogóle radziła chodzić bez jakiegokolwiek stanika bo wtedy mleczko lepiej spływa...
Ale co wtedy z wyglądem naszych piersi? To też ważne

Wydaje mi się, że jak pogryzione brodawki to smarowanie i wietrzenie najlepsze, ale pozniej stanik to must have.
Ja mam jakies dwa tanioszki na początek plus taki sportowy z pepco w którym teraz cały czas śmigam.
Później jak zacznę wychodzic z domu i rozmiar sie ustabilizuje kupie jakiś porządny usztywniany. Tylko jak na zakupy z taką malizną? A przez neta to ja nie umiem kupić, przyznam że nawet nie wiem jaki mam rozmiar
I jeszcze pytanie czy uda się karmić tą moją maliznę piersią.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-06-02 o 10:36
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 10:40   #624
201711281320
Konto usunięte

Dzień doberek!
Faktycznie jakoś tu pustawo dzisiaj

miszka, evelinke myślę o Was i trzymam kciuki

olinka co tam u Ciebie? Co to za skurcze się pojawiły? Wszystko ok?

kaska dzwoń tam do tego gina lepiej, a jak się okaże że go faktycznie nie ma to może zapisz się do innego? W ogóle jak można mieć umówioną pacjentkę i se pojechać na urlop bez powiadomienia jej?

Dzięki dziewczyny za życzenia zdrowia dla TZa Mogłoby szybko przejść, bo teraz to już nie mam w nim żadnej pomocy. Jakbym zaczęła tak teraz rodzić to musiałabym liczyć na to, że dzieci same się ze wszystkim ogarną i jeszcze złożą łóżeczko dla brata

australia mi też odeszły wody jak leżałam. Znaczy poczułam i usłyszałam że podczas twardnienia brzucha worek owodniowy pękł i jak wstałam to się polało na podłogę. Może lepiej się nie kładź. Śpij jak koń na stojaka

Radena kciuki żeby Basia szybko nauczyła się jeść i żebyście mogły już iść do domku

MariaF. życzę Ci żeby po odstawieniu leków akcja ruszyła
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 10:40   #625
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam zeby jednak dlugo Was nie trzymali. W domku zawsze to lepiej
Stary 2016-06-02, 10:42   #626
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Jaja sobie robia
Nie wiem po co biora numery telefonow jak nawet nie racza zadzwonic i ponformowac o takiej sytuacji

Nie, ze skip hop akurat promocje w smyku mieli.

Ja tam nie patrzę czy to wygląda fajnie, czy dla kogoś głupio. Mala zaczyna chodzić, czasem chce za rękę, czasem idzie sama albo mi zwiewa np w galerii w jakimś sklepie. Na pewno taka smycz jest dla małego dziecka lepsza niz prowadzenie za reke- to mi juz kilku fizjoterapeutów mówiło

Dla mnie kwestie bezpieczeństwa i zdrowia najważniejsze, na ludzi nie patrzę

a jak się nie przyda, to będzie miala swój plecaczek

Ale mi śpiąco :/

Radena - tez używałam tych staników po porodzie na zmianę z tymi z hmu. Teraz tez spakowalam. Fajne sa, cienkie, ale trzeba jednak brać pod uwagę ze sztuczne i człowiek sie szybciej w takim poci...

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Dziewczyny - a jak odejdą wody, to zostawiają plamy?,😂 ciężko to potem sprać? Podkład zapewne niewiele da przy odejściu wód, a mam nowa kanapę, takze ...
Stary 2016-06-02, 10:43   #627
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ale co wtedy z wyglądem naszych piersi? To też ważne

Wydaje mi się, że jak pogryzione brodawki to smarowanie i wietrzenie najlepsze, ale pozniej stanik to must have.
Ja mam jakies dwa tanioszki na początek plus taki sportowy z pepco w którym teraz cały czas śmigam.
Później jak zacznę wychodzic z domu i rozmiar sie ustabilizuje kupie jakiś porządny usztywniany. Tylko jak na zakupy z taką malizną? A przez neta to ja nie umiem kupić, przyznam że nawet nie wiem jaki mam rozmiar
I jeszcze pytanie czy uda się karmić tą moją maliznę piersią.
No właśnie, też mi się tak wydaje. Nie wyobrażam sobie cały dzień chodzić bez stanika, cycki rozłażą mi się na bok jak jestem bez i jak to tak później być sexi z takimi flakami, które można sobie na plecy zarzucić?
Stary 2016-06-02, 10:44   #628
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Będzie dobrze Basia nabierze sił i zabierze się za nieprzerwaną konsumpcję
Staniki sportowe polecała mi też przyjaciółka, karmnik mam jeden
Mi tez tak mowili jak urodzilam Bartka. I ze niby jak sie nosi od razu stanik to czesto robie sie zastoje w piersiach.
wiec sluchalam i w szpitalu dwa dni chodzilam bez stanika. Jak wrocilismy do domu to juz normalnie nosilam karmnik
Stary 2016-06-02, 10:45   #629
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za życzenia zdrowia dla TZa Mogłoby szybko przejść, bo teraz to już nie mam w nim żadnej pomocy. Jakbym zaczęła tak teraz rodzić to musiałabym liczyć na to, że dzieci same się ze wszystkim ogarną i jeszcze złożą łóżeczko dla brata

australia mi też odeszły wody jak leżałam. Znaczy poczułam i usłyszałam że podczas twardnienia brzucha worek owodniowy pękł i jak wstałam to się polało na podłogę. Może lepiej się nie kładź. Śpij jak koń na stojaka
Myślę, że poszłoby im lepiej niż Ci się wydaje, dzieci są takie sprytne!

!!
Stary 2016-06-02, 10:45   #630
ania230
Zakorzenienie

Ja chodzę teraz bez bo tak mi wygodniej

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości