|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016
Kamisha
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie ciągle jedna mantra - żołądek
|
|
|
#3422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w koncu sobie odpoczniesz ![]() Cytat:
nie zycze jej zadnej z nas! fajnie ze u ciebie wszystko jest ok, teraz mysl o sobie i swoim dzidziusiu a nie o tamtej pani ![]() Pani przyjela moj projekt i pogratulowala ciazy, fajowsko ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- właśnie jem bób |
||
|
|
|
#3423 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016
Dziewczyny wyszedł ze mnie dziś debilizm ciążowy level hard... pojechałam na stacje zatankować autko wysiadam sobie i chce wlewać paliwko a tu nie mogę otworzyć tej klapki od baku, chwilę się z tym męczyłam po czym odjechałam z podkulonym ogonem. W domu zorientowałam się, że na stacji zamknęłam auto, więc automatycznie zamknął się też bak... :P
|
|
|
|
#3424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
A ta kobieta była w ciąży? Wiadomo co się stało? Ale miałaś przeżycie, na codzień czlowiek nie ma takich smutnych sytuacji ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja czasami nie kumam co do mnie mówią i stoję typu tak po czym mówię "eee...co?" ![]() Papaya, ja nie mogę jaka mieszanka
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, czuje fajki w pokoju, jestem wsciekla. Sasiad chyba pali przez okno i wszystko wlatuje do mojego pokoju
a okna przeciez nie zamkne bo sie udusze
|
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
niestety żadna z tych rzeczy nie przeszłaby mi przez gardło
ze słodyczy toleruję tylko i wyłącznie lody
|
|
#3429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykre bardzo niestety takie straty sie dzieja i od kogos trzeba sie dowiedziec. Mialam w rodzinie sytuacje straty w 30 tc ... Dlatego dla mnie magiczby 'bezpieczny' 2 trymestr nie istniejeCytat:
|
||
|
|
|
#3430 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście jeszcze zadzwoniłam do Tż żeby go poinformować, że coś jest zepsute :P
Mniam wszystko wygląda apetycznie, ale zjadłabym tylko żelusie reszta za słodka a bób jeszcze do mnie nie przemówił :P
Edytowane przez Emosz Czas edycji: 2016-06-01 o 20:56 |
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze mechanika nie odwiedzilas, to by sie zdziwil
|
|
|
|
|
#3432 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3435 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() LuckySparkle, dzięki za pamięć. Podczytuję was codziennie, ale nadal mam fazę spania od 20:30 do 7 rano, więc nie mam nigdy na nic czasu ![]() Za 3 dni zaczynam 13 tydzień, a wizyta u położnej dopiero za tydzień w piątek, więc wczoraj stwierdziłam, że po prostu powiem już szefowi, bo powinnam niedługo zacząć kogoś trenować na swoje zastępstwo. Jak sie zapytał kiedy mniej więcej rodzę, to powiedziałam, że w połowie grudnia, a on na to, że jego syn się urodził 14.12 prawie się tam wzruszyłam ![]() Codzienne mdłości minęły, jedynie czasami mnie zemdli, ale to o różnych porach. Aaa i jedyne co u mnie odbiega od przedciążowej normy to ilość śluzu :P ale ponoć to normalne? Mam pytanie - czy któraś z was dostała w ciąży łupieżu? używam dzień w dzień szamponu przeciwłupieżowego i nic nie pomaga. Nie wiem czy mam to dopisać do listy moich ciążowych przypadłości? czuję się tragicznie przez te włosy i cerę jakbym miała znów 15 lat ;(
|
|
|
|
#3436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymaj się!
|
|
|
|
|
#3437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najgorzej jak sąsiedzi pode mną kopcą w domu i przez kratkę się to unosi do mnie Przecież nie pójdę im do mieszkania i nie powiem, żeby nie palili Chociaż korci ![]() Do tego mój tż znów zaczyna palić i wraca cały śmierdzący do domu, ręce śmierdzą, z buzi faje, ciuchy odymione a ten, że on nie czuje Himery, fajnie, że zajrzałaś ![]() Ja ostatnio budzę się około 7 i już nie mogę spać... I nie wiem co ze sobą zrobić. Najlepiej znalazłabym sobie jakąś dodatkową pracę, ale nie ma żadnej oferty który by się nadawała... Myślałam nad handlem owocami na ulicy, ale nie wiem czy trzeba mieć jakieś pozwolenie na to
|
|
|
#3438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tylko troszke ponad tydzien i bedziesz juz miala usg? ![]() Cytat:
![]() Ja tez codziennie sie budze o 7, ale po to zeby sie uczyc duzo bym dala zeby moc sie wysypiac, albo leniuchowac calymi dniami
Edytowane przez papaPapaya Czas edycji: 2016-06-02 o 08:28 |
||
|
|
|
#3439 |
|
Zadomowienie
|
Pozwole sobie odpowiedziec na pytanie. Nie;( w Uk sa 2 usg i dostaje sie oddzielny list do szpitala na usg. Polozna tu nie wykonuje usg. Z polozna przez pierwsza ciaze ma sie 10 spotkan a przy kazdej kolejnej 8.
|
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
A nie mozna u was w uk jakos prywatnie i odplatnie zrobic usg? Czy w ogole nie ma takiej mozliwosci?
|
|
|
|
#3441 |
|
Zadomowienie
|
Mozna. Sama sie nastawiam, ze w 16 tyg zrobię 4d usg. Bo chcemy plec poznac a akurat mamy 5 lipca 8 rocznice jak jestesmy razem i to bedzie nasz wspolny prezent. Koszt to okolo £100 za 4d. A okolo £50-£70 za zwykle usg.
|
|
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to bylabym w stanie sie zapisac na takie prywatne
|
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z rana czuję się dobrze, ale wieczorami przed 21 zaczynają się mdłości i zgaga, dlatego od razu idę spać... Jeśli długo nic nie jem, to też mam odruchy wymiotne, więc ciągle coś skubię... Z rana mam ochotę podróżować po świecie, a wieczorem lepiej, żeby nikt mnie nie dotykał i siedzę nic nie robiąc. Wczoraj byłam nad bagienkiem i złowiłam 5 ryb, z czego jedna to okoń Ale wypuściłam je, bo ani je oskrobię ani zjem...Czy możemy jeść salami? Kupiłam i mam na nie wielką ochotę... ???
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-06-02 o 08:47 |
|
|
|
|
#3444 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam usg 17 czerwca. Jeszcze 2 tygodnie czekania ![]() ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Cytat:
Dziewczyny jecie w ciazy ryby? Maja kwasy omega 3... sa zdrowe, a mnie w ciazy odrzuca od ryb. Moglabym jesc wędzone ale lekarz mi odradzil;( |
||
|
|
|
#3445 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pryszcze mi wychodza pojedyncze ale za to konkretne i bolące. Np mam takie dwie diody na dekoldzie ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- I dzień dobry Kochane 😊 Rano wstałam, żeby zrobić śniadanie, podjadłam na pusty żoładek kawałek pomidora i to był błąd... wylądował w kiblu. Już 3 dni nie wymiotowałam. No cóż zwalam na to, że zwykle wstaje i od razu jem konkretne śniadanko przygotowane przez Męża a dzisiaj chcialam samam zrobić i tak się załatwiłam
Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-06-02 o 09:30 |
|||||
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a podziwiam moja kolezanke ktora chodzi na kase chorych i nie miala wgladu do malenstwa co wizyte ![]() Ja tak mam z rosolem - akurat sie nim zajadalam jak zaczely mi sie mdlosci, wiec szybko go nie rusze znowu ![]() A rybe od czasu do czasu zjem, nie za czesto, dlatego pomysle o witaminach z dha (bo chyba to jest ten magiczny skladnik, nie? )A pomidory nie sa przypadkiem ciezkostrawne? Zwlaszcza na czczo? |
|
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj patrzyłam na łóżeczka i wpadł mi w oko zestaw z szufladą i komodą, które potem można przerobić na zwykłe łóżeczko. Bardzo mi się spodobał:
http://www.babyland.pl/pl/product/46...aw-moon-140x70 ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
Więcej tego nie zrobię ![]() Też muszę sobie kupić witamini i z tym dha. Wcześniej przed ciążą jadłam kapsułki z oleju lnianego i muszę sprawdzić czy je można w ciąży. Jeszcze nie jem witamin oprócz magnezu i kwasu foliowego. Czekam aż bede pewna, że mdłości całkiem przeszły bo się boję, że wrócą przez te witaminy
|
|
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam to samo z upałami i mdłościami ![]() Cytat:
Jak po wizycie???????? Cytat:
zresztą na razie nie mam gdzie ich wstawiać ech... pokoje na górze to jeszcze stan surowy można powiedzieć...tylko tynki i posadzki...hmmm a może witaminki pomogą na mdłości? wiem, że te z grupy B pomagają![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Tak w ogóle to witam się w II trymestrze dziś równo 13tydzień
|
|
|
#3450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Salami chyba można, ja przynajmniej jem bez oporów
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

Napisałam babce maila że jestem w ciąży i nie mogłam wczoraj przyjść. Mam nadzieje, że mi zaliczy, trzymajcie kciuki 

nie zycze jej zadnej z nas! fajnie ze u ciebie wszystko jest ok, teraz mysl o sobie i swoim dzidziusiu a nie o tamtej pani
po czym mówię "eee...co?"
a okna przeciez nie zamkne bo sie udusze

duzo bym dala zeby moc sie wysypiac, albo leniuchowac calymi dniami

ale ponoć to normalne? 
mam to samo z upałami i mdłościami