![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX
Misia, brawo dla Matiego!
Eska super lista.. masc do pupki u mnie jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Też się witam w nowej pięknej część
![]() Dreamer, Ja w torbie już dla mnie mam: - klapki do chodzenia, klapki pod prysznic - koszula do porodu, 2 koszule do karmienia - biustonosz do karmienia - skarpetki (bo mi często zimno w stopy) - szlafrok - 2 ręczniki, ręcznik papierowy - kubek, talerzyk, nóż, widelec, łyżeczka - podkłady na łóżko (5 szt), podpaski maczugi (1 op), podpaski maxi, majtki jednorazowe, wkładki laktacyjne -laktator - butelka z wodą z dziubkiem - coś słodkiego: czekolada, batonik - octenisept - kosmetyki w małych pojemniczkach Resztę dopakuję przed odjazdem do szpitala, czyli dokumenty, ładowarka. |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Misia, ale twój syn ma charakter, niektóre dzieci już by zrezygnowaly.
Maści na cycki chyba nie biorę - na jeden dzień się nie przyda, z drugiej strony to taka mała tubka... U mnie masci do pupy nie chcą, ale może lepiej wziac??? Jeśli na liście nie jest napisane to znaczy że położne mają swoje czy nie praktykują smarowania z każdą zmiana pieluchy?? U mnie chcą wate:O |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Na stronie mojego szpitala wymienionych jest niewiele rzeczy np. matka ma wziąć ubranie dla siebie i przybory toaletowe - logiczne, dla dziecka pieluszki, krem i chusteczki - mało.
Ale oczywiste jest że wezmę podpaski bo nie chce łazić z rozlatującą się ligniną. Wezmę podkłady poporodowe, bo wolę leżeć na czystym. Wezmę wkładki laktacyjne, żeby nie poplamić bielizny. Wezmę kocyk czy pieluchę bambusową lub rożek, bo wolę to niż biedne szmatki szpitalne ![]() Więc ta lista szpitalna to pic na wodę. Maści typowej na sutki nie mam. Czym innym można je smarować? Linomagiem, olejem?
#65 |
Wtajemniczenie
|
Jeny piszcie co macie w tych torbach bo widzę że będę musiała sobie załatwić takie jak ruski na bazar.
Takie proste rzeczy jak skarpetki a nie ogarniam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
Eska.. u mnie jest na liscie szpitalnej.. wiec moze maja u ciebie
![]() Po co im wata? |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Cwk najlepiej niby wlasnym mlekiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
lub Lanolina bo nie trzeba zmywac przed karmieniem.. tak mi zapiski mowia..
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Misia, gratulacje dla synka! Moja Nina wczoraj też została w zabawie w podchody popchnięta przez kolegę.. :-( jeszcze się głupek śmiał.
Nie pisałam wam. Nina nie powiedziała nam, co chce dostać na dzień dziecka i zdecydowaliśmy, że zabierzemy ja po prostu do Smyka na zakupy. Wraca wczoraj ze szkoły i snuje się po domu taka smutna.. Pytam, co się dzieje. nic mamusiu. Więc dociekam.. Po jakiś 30 minutach wydusiła z płaczem, że smutno jej, bo w tym roku nic nie dostała.. Aż się popłakałam.. A wydawało mi się, że jej tłumaczyłam po co.na zakupy pojedziemy.. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#72 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja przy "Porodach" też tak mam, najpierw jak widzę te biedne męczące się kobiety to aż mam gęsią skórkę, ale tuż po narodzinach dziecka łezka się w oku kręci. Torby do szpitala spakowanej nie mam, w ogóle musze ją ze szafy wyciągnąć i wyprać.
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś od północy do 4:00 miałam takie skurcze, że w ogóle spać nie mogłam. Już miałam lecieć do łazienki włosy myć i się oporządzić, ale łyknęłam nospę i przeszło
![]() ![]()
#74 |
Zakorzenienie
|
Ale nas straszą te nasze dzieciaczki... nie wolno tak !
![]() Właśnie piore kolejne ciuszki i posciel do kołyski. Jeszcze jedna pralkę uda mi się wrzucić. Nigdy nie spakuje tej torby. w sumie nie będzie mi potrzebna jeszcze ale ... lepiej mieć ![]()
#75 |
Zadomowienie
|
Ponoć najlepiej smarować brodawki własnym mlekiem. Ja jeszcze kupiłam maść Maltan, ponoć też jest dobra.
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak pędzicie, że ledwo nadrabiam, ale melduję, że żyję i cieszę się, że u nas taki spokój na wątku i żadna nie wyrwała się przed szereg, sama też chętnie poczekam do X części, nawet wczoraj też z TŻ rozmawiałam, że 1. lipca to fajna data więc ciekawe która się wstrzeli
![]() Wczoraj miałam mieć wizytę u gina, ale mnie wystawił i pocałowałam klamkę :/ Wszystko pozamykane, nikt nie odbierał tel, dopiero dziś się dodzwoniłam i sobie bez mojej wiedzy wizytę przełożyli, mówię Wam jak się wkurzyłam, prywatnie prowadzę u nich cała ciążę, kupę kasy już zostawiłam a tu takie podejście do pacjentki ![]() ![]() A dziś rano tak sobie leżę i myślę, że w poniedziałek zaczynam 36 tydzień i 9 miesiąc, matko, to już, autentycznie się wystraszyłam..coraz więcej stresu mam i obaw.. Dla mnie to takie nierealne, że juz niedługo zobaczę swoje maleństwo! Cieszę się i bardzo boję jednocześnie, jakby dopiero teraz zaczęło do mnie docierać że niedługo będę mamą! Słuchajcie, jakie zabawki można kupić dziecku na początek? Bo jeszcze nic nie mam, czy np. takie przytulanki z minky z matkami będą ok? Nie wiem czego i ile warto kupić.. A rodzina raczej z Pampersami będzie przychodzić, więc nie liczę, że fajne zabawki dostanę. ![]()
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Ja mam w torbie:
Dla siebie: 3 koszule cienki szlafrok 2 ręczniki kąpielowe japonki kapcie stanik do karmienia skarpetki majtki siateczkowe 2szt. majtki bawełniane (takie zwykłe z Auchan po 1,50zł, ostatnio wolałam takie niż te siatkowe bo lepiej trzymają te pampersiaki, a i tak wyrzucę po użyciu) podkłady Bella Mama 1 op. podpaski Tena Lady 1 op. wkładki laktacyjne, z 14szt będzie. Bepanthen na sutki woda mineralna 0,5l z dziubkiem x 2 Tantum Rosa kosmetyczka (żel pod prysznic, płyn do higieny intymnej, płyn micelarny, golarka, dezodorant, balsam do ciała, szczoteczka, pasta do zębów, krem do twarzy na dzień i na noc, krem pod oczy, podkład, puder, pomadka, tusz do rzęs, kredka do brwi, róż w kremie) waciki ręcznik papierowy gumka do włosów szczotka do włosów ciastka chusteczki odświeżające Dla dziecka: rożek pampersy ubranka (nie wiem ile spakowałam, ale myślę że jakoś po 4-5szt wyszło: pajace, body z długim, body z krótkim i ze 2 pary spodenek, skarpetki, niedrapki, czapeczki) chusteczki nawilżane Bepanthen do pupy smoczki 2 rodzaje pieluchy flanelowe/tetrowe 5 szt. Chyba wszystko wymieniłam ![]()
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za maluszka ![]() Ja mam przytulanke taka szmaciana na pierwsze tygodnie. I kilka maskotek od Muni ale to jak będzie większy chyba.
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za gratulacje w imieniu Matiego, ale szczerze to nie znałam go chyba z tej strony, że potrafił zrobić grymas bólu tylko zacisnąć zęby i biec dalej mimo iż rany są paskudne bo sunął całym sobą rozpędzonym po tym asfalcie więc musiało go to mocno boleć. Byliśmy z niego bardzo dumni a jak na wręczeniu medali został jeszcze wyróżniony za swą waleczną postawę to się popłakałam
![]() Inka ano tak po porostu popchnął bo Mati był pierwszy a on chciał go wyprzedzić, niestety co raz częściej się przekonuję, że dzieci są różne ![]() mamaNiny wcale się nie dziwię, że się rozpłakałaś razem z córą, bo ja też z tych mocno wrażliwych na smutek mego dziecka. mam nadzieję, że późniejsze zakupy i prezent już jej wynagrodziły ten smutek.
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na początek to książeczki kontrastowe. Koło 2 mc zainteresowanie może wzbudzać karuzela. Ja teraz udoskonalam naszą karuzelkę i sama zrobiłam zawieszki z czarnego, białego i czerwonego filcu. Myślę, że takie będą lepsze na początek. A przytulaki to raczej dopiero jak dziecko już chwyta, czyli 3-4mc.
![]() |
#81 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Ja zostałam wczoraj nazwana wielorybem
![]() ![]()
#83 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny za rady, zaraz poszukam tych książeczek kontrastowych, jakieś przytulanki może już też zamówię, a karuzelki już mam-jedną do wózka i jedną nad przewijak
![]() MISIA, ale masz fajnego synka, możecie być dumni ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Mój TŻ jeszcze cały czas się mną zachwyca o dziwo, ciekawe jeszcze jak długo, bo zaraz zacznę puchnąć i się skończy uroczy ciążowy wygląd ![]() ![]() ![]()
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Confused- no co za podejście do pacjentek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
Ja mwm książeczki kontrastowe i jakieś dwie zabawki z Canpol Piraci Tz kiedyś przyniosl.. nic innego nie mam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Confused co ze lekarz bezmyślny, jak można odwołać wizytę i nawet o tym nie poinformować pacjentki. Masakra. Co do zabawek to ja mam kilka, jak coś znajduję fajnego to biorę
![]() ![]()
#87 |
Zadomowienie
|
Misia brawa dla Matiego! Super postawa
![]() A ten, ktory popchnął mam nadzieję, że został zdyskwalifikowany, a rodzice ze wstydu spłonęli! Confused kciuki za wizytę! Nie ładnie ze strony przychodni ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
To mogę dotychczasowe skarby
![]()
#89 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a teraz pytanie z innej beczki kiedy planujecie ubierać łóżeczko?
#90 |
Zakorzenienie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.